SACCSIV – blog ortodox

In ritmul acesta, homosexulitatea va deveni obligatorie! Biserica face apel sa ne trezim!

Posted in casatorii intre homosexuali, HOMOSEXUALITATE by saccsiv on iunie 8, 2013

Preiau articolul: Cravata va fi obligatorie prin lege. Apoi se va preface-n ştreang

Dacă se va ajunge acolo încât proiectul viitoarei Constituţii va conţine elemente contrare învăţăturii creştine, ne vom pronunţa public împotrivă şi vom boicota referendumul. Vom vedea atunci ce ecou va avea în inimile credincioşilor îndemnul care ar veni, firesc, din partea Bisericii, de a nu valida păcatul şi fărădelegea, chiar şi ambalate, tentant sau presant, în folia albastră cu steluţe aurii.

Trăim momentele cele mai cumplite de după 1989, dar puţini sunt conştienţi de acest lucru. Nimic din ceea ce s-a petrecut până acum nu se poate compara cu ceea ce va urma. Evident, vizez aici planul vieţii duhovniceşti, dar nu numai. Viaţa fiecăruia dintre noi va fi afectată într-un mod pe care nu ni-l putem imagina acum. Va veni aşa o furtună, încât cu mare greutate vom mai găsi un loc unde să ne ascundem. O persecuţie atât de subtilă şi de “corectă politic” cum n-a cunoscut istoria omenirii. Câţi vor avea tărie de a căuta scăpare la Dumnezeu? Câţi se vor ridica, cu verticalitate, alegând mai bine moartea (poate nu întotdeauna una fizică, dar cu siguranţă una în plan social), decât să se plece în faţa voinţei tiranice a unei dictaturi instaurată, în mod paradoxal, în numele unei libertăţi absolute?

Nu am fost niciodată o fire care să mă sperii uşor de perspectiva vremurilor de pe urmă. Nu am marşat niciodată la o serie de isterii apocaliptice, care mai degrabă tulburau sufletele credincioşilor, decât le apropiau de Dumnezeu. M-am uitat cu multă milă la cei care lovesc în mod programat, cu toate mijloacele posibile, mai ales în plan mediatic, în Biserica cea pe care “nici porţile iadului nu o pot birui”. Dar ceva s-a schimbat în ultima vreme. Ceva care mă face să-mi încordez şi mai mult inima la rugăciune. Să veghez şi mai mult la cele din mine şi din jurul meu. Să mă rog Domnului şi mai insistent să-mi dăruiască discernământ şi trezvie. Să mă înarmez cu tot ceea ce pot eu primi de la Duhul Sfânt, aşa, chiar şi pe măsura neputincioasei mele vieţi. E momentul în care e nevoie să spunem răspicat cu cine mergem mai departe. Să alegem!…

Gândurile de mai sus sunt generate de o serie de evenimente din ultima vreme care sunt semne clare ale începutului, în ţara noastră, a unei noi epoci. Între aceste semne sunt şi cele care au ca subiect de discuţie problema homosexualităţii. Faptul că există persoane cu un comportament sexual deviant (că-s gay, zoofili, necrofili, pedofili etc.) nu e de natură să stârnească într-un suflet de creştin decât o imensă milă. Dacă Îl iubeşti pe Hristos, nu poţi să nu-i iubeşti şi pe cei pe care El îi iubeşte cu iubire nesfârşită. Iar Domnul Îi iubeşte nesmintit pe toţi oamenii, indiferent de starea lor morală. Toţi suntem ai Lui, iar El nu caută niciodată “moartea păcătosului, ci să se întoarcă şi să fie viu”. Din punctul acesta de vedere, un creştin nu poate fi niciodată homofob, aşa cum nu poate fi xenofob,antisemitrasist şamd. În sensul că nu ar putea să urască vreodată o persoană – fie ea cu orientare sexuală deviantă, de altă naţionalitate, de seminţie evreiască, de altă rasă decât dânsul şamd. Dar niciodată în România nu s-a mai încercat ceea ce se încearcă (şi s-a reuşit, parţial) acum: să se obţină aceleaşi drepturi pentru păcatul în sine, ca şi pentru persoana care săvârşeşte păcatul. E firesc să te îngrijeşti ca aproapele tău să nu fie dispreţuit sau discriminat pentru neputinţa pe care o poartă (fie el un handicap fizic sau unul sufletesc). Cu totul altceva este să legiferezi păcatul ca normalitate (spre exemplu, avortul e crimă, chiar dacă o alintă unii cu mai “nevinovata” expresie “întrerupere de sarcină”). E strigător la cer să impui unei majorităţi să accepte comportamente şi practici contrare firii umane, fire creată de Dumnezeu nu de “mama natură”.

S-a început cu dezincriminarea homosexualităţii în codul penal. A fost considerat un pas firesc. Apoi homosexualii au început să prindă curaj şi au trecut la expuneri publice (e al zecelea an în care mărşăluiesc pe străzi spre a arăta lumii ce înseamnă “mândria” de a fi gay). Iarăşi s-a ridicat din umeri. “Ei, şi? Se dau şi ei în spectacol, nu sunt decât nişte caraghioşi, cine-i bagă în seamă?” Au ajuns să aibă influenţă, cel mai adesea pe o linie care vine din exteriorul ţării, în mediul politic. Au căpătat curaj să propună (şi să se accepte, deocamdată) ca în viitoarea Constituţie să se consfinţească faptul că nimeni nu poate fi discriminat pe motiv de orientare (corect ar fi fost – dezorientare) sexuală. Iarăşi s-au auzit voci în agora care au declarat că e un pas firesc. “Ce dacă trecem şi în Constituţie ceva ce oricum există în legislaţie?” Numai că nu toţi şi-au pierdut luciditatea şi abilitatea de a vedea în perspectivă lucrurile. Şi a venit imediat semnalul de alarmă: atenţie, o astfel de modificare a Constituţiei va da dreptul, ulterior, homosexualilor, nu doar să se căsătorească, ci şi să adopte copii (mulţumim lui Remus Cernea că s-a grăbit să confirme faptul că acesta este sensul modificării articolului 4). Aşa s-a făcut că, pas cu pas, s-a tot pus presiune pe societatea românească spre a accepta nu pe homosexuali, cihomosexualitatea ca atare drept o stare de normalitate.

“Tu ai fi vrut să creşti într-o familie de homosexuali?”

Zilele şi lunile următoare vor fi decisive pentru viitorul acestei ţări. Pentru că atunci când ataci fiinţa familiei, nu se poate să mai reziste multă vreme nici ţara. Dacă nu vor reuşi acum, cu siguranţă în viitorul apropiat vor încerca, pe canale politice, să schimbe legislaţia astfel încât şi homosexualii să poată fi o “familie”. Iar cel mai grav lucru va fi că vor exista copii nevinovaţi care vor fi adoptaţi şi crescuţi într-un astfel de climat. La acest “interes superior al copilului” se gândeşte cineva? Cât de uşor ne este să spunem: “Care-i problema, lasă-i domnule, să aibă şi ei o oarecare onorabilitate, să crească şi ei un copil!” Întrebarea corectă este: “Tu ai fi vrut să creşti într-o familie de homosexuali?” Sau: “Ce ai dori pentru viitorii tăi nepoţi: să fie crescuţi de mamă şi tată sau de doi bărbaţi, respectiv de două femei?” Toată psihologia arată că, pentru a creşte cât mai echilibrat, un copil are nevoie şi de mamă şi de tată. Dar ce mai contează ce spun specialiştii, mai important e să dăm voie unor suflete bolnave să se joace de-a mama şi de-a tata. Dintotdeauna a fost mai comod pentru un om să-şi justifice o patimă, decât să lupte pentru a se vindeca. De câte ori nu auzi câte un beţiv spunând: “Ce dacă mai beau şi eu? Toată lumea bea!”

Legat de acest aspect, găsim în Evanghelie un cuvânt al Domnului care zice, arătând spre un prunc pe care “l-a pus în mijlocul lor”: “Cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primeşte. Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala”(Matei 18, 5-7). Sunt unii, mai ales dintre cei pe care i-am votat, prin care vor veni, acum sau mai târziu, aceste sminteli. Va trebui să-i monitorizăm cu atenţie şi să veghem ca măcar pe viitor să nu mai primească votul nostru. Iar dacă se va ajunge acolo încât proiectul viitoarei Constituţii va conţine elemente contrare învăţăturii creştine, ne vom pronunţa public împotrivă şi vom boicota referendumul. Vom vedea atunci ce ecou va avea în inimile credincioşilor îndemnul care ar veni, firesc, din partea Bisericii, de a nu valida păcatul şi fărădelegea, chiar şi ambalate, tentant sau presant, în folia albastră cu steluţe aurii.

Părintele Rafail Noica descrie într-un mod extrem de plastic aceste vremuri pe care le trăim, spunând că “este ca şi cum stai ferm cu picioarele pe ceva solid, pe scânduri solide şi cineva-ţi pune o cravată pe după gât, cade scândura de sub tine şi te trezeşti că ăsta-i un ştreang… Iertaţi-mă, dar asta este ce vrea să facă vicleanul cu noi.” Da, astăzi singura problemă a celor care deţin puterea este cum să ne uniformizeze, culmea!, sub pretextul că se doreşte o mai deplină acceptare adiversităţii. Dar cel fel de diversitatea e aceasta, în care eu sunt obligat să tac şi să accept lucruri în care nu cred? Ideea “corectitudinii politice” nu este ca fiecare să aibă dreptul de a se îmbrăca aşa cum doreşte, ci ca toţi să poarte, vrând-nevrând, cravată, având însă nemaipomenita, extraordinara libertate de a ne alege ce fel de cravată vrem. Explicaţia pentru o astfel de strategie nu e greu de găsit. Se impune ceva ce poate deveni, oricând, un mijloc de constrângere. Cu alte cuvinte, eleganta şi rafinata cravată, întoarsă la spate, va deveni un hăţ care, în caz că vrei să scapi, să te eliberezi, se transformă lesne în ştreang.

Există în folclorul de azi o glumă cam amară, dar care tinde să capete nuanţe profetice. Se relatează că un bătrân s-ar fi prezentat la ambasada unei ţări de prin vechea URSS, cerând azil politic. Mirat, funcţionarul de acolo îl întreabă: “Bine, dar de ce să plecaţi acum din România, ţară integrată în UE, cu atâta libertate?” Iar bătrânul i-ar fi prezentat următorul raţionament: “Pe vremea comuniştilor, dacă erai homosexual, te închideau. Imediat după 1990, li s-a dat voie să facă ce vor în patul lor, fără a-i mai pedepsi. Apoi au început să le dea dreptul de a se manifesta şi în public. Acum vor să le dea şi dreptul de a se căsători. Eu aş pleca acum, cât încă mai pot, pentru că, în ritmul ăsta, în curând homosexualitatea va fi obligatorie.”

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. aronpetru said, on iunie 8, 2013 at 2:27 pm

  Eu, oricum voi boicota referendumul pentru constitutie. Ce cauta a lui Cacarau acola?

  Apreciază

  • Radu Humor said, on iunie 8, 2013 at 8:20 pm

   Nu ştiu cine eşti, după cum nici tu nu ştii ce vorbeşti !
   Crin Antonescu merită mai multă consideraţie decât poate oferi unul ca tine !
   Cu ce detergent vă spală pe creiere de ajungeţi în halul ăsta ?!

   Apreciază

   • un_mare_pacatos said, on iunie 9, 2013 at 3:57 pm

    @Radu Humor

    Trebuie sa fii extrem de naiv sa crezi ca acest Crin Antonescu nu e mai prejos decat toti ceilalti tradatori ordinari ai tarii noastre,Basescu,Ponta,Iliescu,,etc, si sa ignori faptul ca este un mason de rang inalt sprijinit de alti colegi masoni importanti de ai lui din partid cum sunt Sorin Frunzaverde,Mihai Stanisoara,ca el s-a asociat cu cel mai mare criminal in serie din ultimii 50 de ani,Dan Voiculescu sau ca a fost lansat in politica de hotul Dinu Patriciu, ignori si faptul ca este un mare sustinator al regionalizarii si monarhiei.

    Apreciază

   • Maria said, on iunie 9, 2013 at 5:24 pm

    Crin Antonescu ???
    Doamne , nu stii ce vorbesti !
    Un pervers mincinos , mason lansat de cei mai mari infractori din Romania (Dinu Patriciu , Dan Voiculescu ), prost (un profesoras de istorie mediocru ), un nimeni care a ajuns al doilea om in Stat .
    Iata , de cine este condusa Romania in prezent !

    Apreciază

   • cosminml said, on iunie 9, 2013 at 8:58 pm

    Toti politicienii sunt „prostituatele” masonilor. Nimeni nu ajunge sus daca nu le face voia. Nu mai fiti naivi. Am colegi care fac politica la nivel mic si le-am spus, degeaba imi spuneti mie ca faceti sosele, scoli, spitale etc daca in prostia voastra ajutati pe cei de sus sa imi ia sufletul.
    Un suflet e mai valoros decat toata lumea iar ei ajuta imputitul diavol sa bage in iad zeci de milioane de oameni.
    Tot ce imi doresc in viata e sa ma ajute Bunul Dumnezeu sa mor spovedit curat si impartasit si sa ma invredniceasca sa rabd pana la capat fara sa ma leapad.
    Pentru cine refuza actele cu cip prigoana si mucenicia a inceput deja.

    Apreciază

 2. Radu Humor said, on iunie 8, 2013 at 4:05 pm

  Am văzut că un Apel făcut pe Apollogetic ce îndemna oamenii să iasă la marşul de protest ( au ieşit ff puţini!) a şi fost şters !
  Nu se mai poate citi !
  Hai să ne numărăm totuşi, nu se poate ca ei să fie mai mulţi ca noi, ăştia normali!
  Cel puţin din acest punct de vedere…..

  Apreciază

 3. Ieri Azi Maine said, on iunie 8, 2013 at 8:23 pm

  Eu oricum am decis sa nu mai merg la nici un referendum sau alegeri (locale, parlamentare, prezindentiale etc) pentru ca nu conteaza vocea poporului pentru cei asa-zisi „alesi ai poporului”. Aceste aberatii care apar in noua constitutie si plus alte legi pe care USL-ul le acuzat ca fiind anti-popor (in perioada de opozitie), acum sunt inca in vigoare si chiar aparate de USL-istii din teritoriu. Asa ca ma bucur ca si alti romani doresc sa boicoteze referendumul. Si fac un apel catre ei sa boicoteze toate alegerile ce vor urma; pana cand conducatorii nostri isi vor mai satisface interesele fara sa tina cont si de poporul roman?!

  Apreciază

  • cosminml said, on iunie 9, 2013 at 8:59 pm

   Nici eu nu mai votez, chiar si alegerile locale care par neinsemnate sunt importante pentru ca pe cei mici de la locale se bazeaza slugile europei sataniste cand au de facut modificari nationale.

   Apreciază

 4. Maria said, on iunie 8, 2013 at 8:32 pm

  Cred ca BOR , se va implica foarte mult , daca se va ajunge sa dea satisfactie prin lege , acestor sodomiti ,
  nu cred ca va fi nepasatoare si va informa credinciosii despre ce articole impotriva Bisericii , contine noua Constitutie , indemnand oamenii sa n-o voteze .
  E momentul sa scoata capul la Lumina si sa acopere intunericul ce cuprinde tara crestina , impotrivindu-se
  in mod public , sa vada toata lumea pozitia Bisericii , astfel credinciosii vor fi informati , pt ca , cuvantul Bisericii prin clerul ei , cantareste greu , in fata oamenilor .
  Singura noastra speranta , este BOR , care va trebui sa iasa cu „buzduganul la lupta „si sa apere demnitatea acestui neam .

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on iunie 8, 2013 at 11:46 pm

   da vezi sa nu .. iti spune ceva denumirea de „cetatean european „!!!
   si
   sinodul panortodox sau ecumenic care se va tine in curand ?
   mai , pestele de la cap se impute
   SINGURA NOASTRA SPERANTA ESTE SFANTA CRUCE A NEAMULUI ACESTUIA SI SFANTUL ACOPERAMINT AL MAICII DOMNULUI restul este praf in vant …pentru ca in fata fiarei antihristice doar IN SFANTA CRUCE ce o vom ridica va fi si BIRUINTA
   DOAMNE AJUTA
   amin!

   Apreciază

   • crestinul ortodox said, on iunie 8, 2013 at 11:47 pm

    sinodul panortodox sau ecumenist …

    Apreciază

  • cosminml said, on iunie 9, 2013 at 9:03 pm

   Azi am auzit in Sfanta Biserica la predica spunand preotul ca prigoana crestinilor a incetat la Mediolan in 313 si ca ce bine ca noi putem marturisi liberi pe Hristos. Ce se intampla cu turma daca preotii dorm? Vai cata putere au preotii si chiar ar putea schimba totul daca in fiecare Biserica Duminica ar vorbi despre cipuri.
   Ceea ce fac Preotii care tac nu e ascultare ci e lepadare de Hristos.

   Apreciază

 5. Giovanni Onika said, on iunie 9, 2013 at 12:09 am

  Doamne iarta-ne, ajuta-ne si ne apara Doamne !!!! Parca nu imi poate mintea a crede ce vad si traiesc, am ajuns sa traim zilele din Apocalipsa Biblica, dar e si un bine ca nu ar mai fi mult de indurat. Doamne iarta-ne si ne mantuieste !!!

  Apreciază

 6. Alexandru(Fulger) said, on iunie 9, 2013 at 7:17 pm

  Trebuie sa amanam cat putem aceasta ciuma , ca niste crestini adevarati noi trebuie sa ne protejam biserica si sa luptam ferm impotriva pacatelor care se legalizeaza azi dar de oprit nu putem pentru ca ea face parte din masinaria sistemului care il va incorona pe antihrist si va fi un pilon spre a 2-a venire a Mantuitorului , pana la urma vor da legea asta cu forta , uite ce a fost in Franta…nici macar nu ii intereseaza de parerea nostra chiar daca suntem jumatate impotriva lor , numai rugaciunile catre Dumnezeu mai pot incetini acest proces de satanizare.

  Apreciază

 7. Fratele Ioan said, on iunie 9, 2013 at 7:27 pm

  Acum este randul Bisericii sa faca , chiar un miting de amploare, la Ea se gasesc marile MASE DE OAMENI ,

  PE CARE LE POATE DIRIJA.

  Apreciază

  • cosminml said, on iunie 9, 2013 at 9:06 pm

   Biserica Ortodoxa Romana face ascultare de masonul Daniel, lepadandu-se de Hristos.
   Preotii 99 % vorbesc si predica frumos dar semnele vremurilor care sunt aici sunt pentru ei filme SF.
   Multumim lui Dumnezeu caci avem si putini preoti marturisitori.

   Apreciază

 8. timisorean1 said, on iunie 10, 2013 at 3:22 pm

  Pt toti care vor boicot la referendum: NU vom rezolva nimic! Vor trece oricum constitutia, ganditi-va la coborarea pragului la 30%. Singura noastra sansa este mobilizarea si votul pe NU.

  Apreciază

  • catalin said, on iunie 11, 2013 at 10:06 am

   am numele real ca sa nu mai fie comentarii rautacioase cum era unul mai trecut { G MAN} chestia cu votul parca Mark Twain a spus ca daca votul ar schimba ceva ar fi interzis singura solutie este mobilizarea in masa a bisericii adica stiim cu totii cine e BISERICA [ NOI]

   Apreciază

   • timisorean1 said, on iunie 12, 2013 at 1:16 pm

    Si noi/biserica pt ce ne vom mobiliza in cazul asta?

    Apreciază

 9. Dana said, on iunie 16, 2013 at 7:38 pm

  Sodoma si Gomora in zilele noastre..din pacate nici preoti nu spun tot adevarul+colaboreaza cu ei din pacate..peste romania vor veni vremuri tulburi dc oameni nu se vor pocai si nu se vor intoarce la DUmnezeu cu adevarat…

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: