SACCSIV – blog ortodox

A fost votat amendamentul din noua Constituție care nu permite combaterea homosexualității

Posted in HOMOSEXUALITATE by saccsiv on iunie 4, 2013

UPDATE: Căsătoriile gay au fost interzise prin Constituţie. Ce este familia?

Pentru a pune capăt discuţiilor pe această temă parlamentarii au adoptat un amendament în care se precizează definiţia familiei.

Acesta prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între „un bărbat şi o femeie”, sintagmă care înlocuieşte cuvântul „soţi”, prezent în textul actual al Legii fundamentale.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituţie, care are conţinutul „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor” devine: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor„.

Amendamentul a fost iniţiat de deputaţii Florica Cherecheş, Grigore Crăciunescu şi Mircea Dolha. Un amendament în acest sens a fost transmis Comisiei de revizuire şi de către Biserica Ortodoxă Română.

Amendamentul a fost adoptat cu 15 voturi „pentru” şi 3 abţineri. Deputaţii PNL Petre Roman, George Scutaru şi Alina Gorghiu sunt cei care s-au abţinut.

Preiau articolul: Bombă atomică cu ceas pentru dărâmarea Familiei Creștine și a Bisericii

 • Amendamentul lui Chiuariu privind interzicerea discriminarii bazata pe sex a fost adoptat cu 18 voturi pentru si 2 abtineri. Articolul 4 aliniatul 2 “Orice discriminare bazata pe sex, culoare, origine etnica sau sociala, trasatura genetica, limba, credinta sau religie, opinii politice sau de alta natura, apartenenta la o minoritate nationala, proprietate, nastere, dizabilitati, varsta sau orientare sexuala este interzisa. (Initiator: Tudor Chiuariu http://hotnews.ro

Frați creștini,

Astăzi s-a petrecut un fapt extrem de grav, de o gravitate imensă și cu consecințe incalculabile pentru viitorul creștinismului in Romania. Din păcate, se pare că foarte puțini creștini înțeleg care este miza acestui fapt și care pot fi consecințele pe termen lung.

Faptul este cel de mai sus: anume adoptarea de către Comisia Parlamentară pentru modificarea constituției (condusă de liderul PNL Crin Antonescu) a amendamentului de modificare a constituției propus de Tudor Chiuariu (tot PNL) prin care se explicitează în textul Constituției interzicerea discriminării pe bază de orientare sexuală.

Odată cu adoptarea acestui amendament, parlamentarii noștri au dat undă verde pentru declanșarea unei revoluții constituționale, instituționale, sociale și morale care va schimba din rădăcini modul de funcționare a societății românești și care, pe termen lung, va genera o presiune imensă asupra Bisericii și a creștinilor din țară, de o intensitate comparabilă poate doar cu persecuția lui Dioclețian și cu prigoana din vremea regimului comunist. Să știți că nu glumesc și nici nu sunt un panicard. Sunt un om nu doar interesat de politică, dar și unul care, la un moment dat, a studiat în mod sistematic problematica schimbării constituționale și a drepturilor omului, așa că vă rog să mă credeți că vorbesc în deplină cunoștință de cauză.

Ideea centrală este că în momentul în care ”orientarea sexuală” va fi menționată în Constituție, autoritatea Legii și forța Statului vor putea fi invocate și utilizate pentru a schimba orice instituție, normă și comportamente sociale care pot fi interpretate ca fiind discriminatorii la adresa ”orientării sexuale”.

O consecință imediată va fi revizuirea definiției familiei din actualul Cod Civil (art. 259) conform căreia „Căsătoria este uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie, încheiată în condițiile legii”. După cum știm, această definiție pare unora ”discriminatorie”. În condițiile în care codul civil trebuie să urmeze constituția (și nu invers), după ce noua constituție va fi adoptată va fi foarte ușor de ridicat problema ”neconstituționalității” actualei definiții a familiei din codul civil. Consecințele care vor urma vă las singuri să vi le închipuiți, iar dacă nu puteți, căutați să vedeți ce li se întâmplă creștinilor din cele mai ”emancipate” țări unde s-a impus noua definiție legală a familiei.

Biserica se va trezi peste noapte cu imense presiuni să schimbe și să relaxeze înțelesul valorilor, normelor și noțiunilor fundamentale pe baza căreia a funcționat de la Cinzecime încoace. Nu doar că vor fi presiuni imense pentru a nu-i mai ”discrimina” la angajare (poate și la hirotonire?) pe cei cu ”orientare sexuală diversă”, dar, foarte probabil, mai devreme sau mai târziu, se va confrunta cu restricții legale în activitatea ei pastorală și misionară.

Frați creștini,

În Evanghelie ni se vorbește de atâtea ori de ”semnele vremii”. Ocupați cum suntem cu lupta pentru existență și scârbiți de politică, foarte mulți dintre noi aleg să nu se mai intereseze de ce mai face Cezarul (deși noi toți îl ținem în viață, plătindu-i dările din sudoarea și din viitorul copiilor și nepoților noștri). Din nefericire pentru noi, dacă nu luăm atitudine urgentă, Cezarul reprezentat de Antonescu, Chiuariu, Pârvulescu & Co intenționează să ne ”fericească” cu o revoluție constituțională va dărâma temeliile creștine (atâtea câte mai sunt) ale societății românești.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi e un semn al vremii, care ne arată nu doar cât de iresponsabilă este clasa politică din România dar care ne va arăta și care este capacitatea de acțiune civică și politică a cetățenilor români pentru care Evanghelia lui Iisus Hristos este farul călăuzitor în viață. Dacă cei care ne conduc, slujindu-se de confortabila majoritatea parlamentară pe care o au la dispoziție, vor putea să impună o constituție în care se face în mod explicit referire la discriminarea în funcție de ”orientarea sexuală”, atunci înseamnă că, într-adevăr, Brucan are dreptate, românii sunt irecuperabili, au fost și au rămas un ”stupid people”, un popor de proști, ușor de păcălit și care în niciun caz nu va mai merita să aibă crucea pe stema statului. Probabil că promotorii acestei schimbări (minoritatea infimă dar foarte inteligentă și bine organizată de ong-iști stângiști) tocmai pe aceasta mizează, pe prostia politicienilor (evidentă în cazul Chiuariu-Antonescu) și pe letargia / inconștiența poporului. La fel ca în cazul lui Remus Cernea (băgat în parlament de PSD-ul lui Mazăre) și în acest caz stângiștii radicali se folosesc de politicienii USL ca de niște ”useful idiots” (proști utili), pe care i-au convins să introducă acest amendament ”la pachet” cu alte amendamente care acum țin ecranele (gen ”regionalizarea”) dar care peste ani și ani vor apărea niște nimicuri pe lângă consecințele care vor decurge din menționarea ”discriminării sexuale” în constituție.

Adevărul este că dacă ar pierde acestă ocazie (când vor mai exista majorități parlamentare la fel de solide pentru schimbarea constituției precum cea de acum a USL??) stângiștii vor trebui să aștepte foarte multă vreme, poate până la paștile cailor, pentru a-și realiza agenda revoluționară de dărâmare a familiei și a normelor creștine de viață. Așa, profitând de acest moment unic (schimbarea Constituției de către hiper-majoritatea USL) stângiștii încearcă să impună pe tăcute o schimbare revoluționară devastatoare pentru caracterul creștin al societății românești. După normele clasice ale muncii bolșevice, stângiștii au capturat o organizație de fațadă capitală (Forumul Constituțional), au lansat petarde și fumigene care ascund miza reală aflată în joc iar în final i-au mașrutizat și i-au pus să săvârșească trebușoara murdară pe ”idioții utili” din PNL care, preocupați în primul rând de controlarea justiției și de neutralizarea dosarelor proprii, poate că nici nu-și dau seama că prin acest amendament constituțional deschid cutia Pandorei pentru demolarea familei creștine și a Bisericii în România secolului XXI.

Din fericire, răul încă mai poate fi oprit. Dar asta doar cu condiția unei rapide treziri și mobilizări a tuturor creștinilor conștienți din România. Din nefericire pentru noi, cei aflați la putere au o majoritatea parlamentară confortabilă iar stângiștii pot conta pe puternic sprijin media și logistic din străinătatea. Pe de altă parte, adevărul este că statul român este pe perfuzii în acest moment iar șandramaua numită clasa politică românească încă se ține în ultimele șuruburi doar datorită lehamitei și letargiei civice a majorității oamenilor din țară. Dacă s-ar confrunta cu o poziție fermă din partea Bisericilor și cu o proteste în masă a creștinilor din țară, și Ponta și Antonescu și Chiuariu vor da repede înapoi și-l vor lăsa de izbeliște pe Pârvulescu & gașca de stângiși până la următoarea schimbare constituțională, când va fi să fie. Nu uitați, comuniștii nu știu decât de frică. Asta e singura strategie câștigătoare față de comuniști, nu doar să nu-ți fie frică de ei, dar să le bagi frica în oase. Exact precum în 1918 sau 1946, șin în 2013 doar de frică tovarășii au fost și sunt dispuși să se comporte ca niște oameni normali.

Noi, ca și creștini, știm că nu trebuie să ne fie frică, atâta vreme cât suntem de partea Adevărului și Vieții. Așadar, frați creștini, cine ne oprește să luăm atitudine împotriva acestei manevre ordinare săvârșită astăzi de Chiuariu, Antonescu & co. prin care sub temeliile creștine ale societății românești se pune o bombă atomică cu ceas? Dacă nu vom vorbi noi, oare vor vorbi pietrele (inclusiv cele puse sub ”Catedrala Mântuirii Neamului”)? Iar dacă vom tăcea acum, oare ce răspuns vom da la Judecata de pe Urmă?

Doamne Ajută!

Mesaj de Corneliu Berari

107 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vranceanu said, on iunie 6, 2013 at 2:56 am

  De acord cu textul dre mai sus, cu o singura observatie: ce ii tot da autorul cu „stangisti” si „comunisti” din 10 in 10 cuvinte ? Acum nu mai se pune problema de stanga si dreapta, ci de crestin – versus – satanist.

  Apreciază

 2. Dana said, on iunie 6, 2013 at 3:09 am

  Numai asta nu! Ma alatur voua desi nu sunt in Tara si nu stiu ce as putea face. Ce vremuri!

  Apreciază

 3. daniel said, on iunie 6, 2013 at 9:08 am

  http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/63175

  Alte amendamente

  Apreciază

 4. G-man said, on iunie 6, 2013 at 10:41 am

  frate Vasile , ai de facut multa curatenie pe blog … multi invadatori din cei spurcati sed pe aici …

  Apreciază

  • valentin said, on iunie 6, 2013 at 4:01 pm

   in linkul de mai sus putem vedea consecinte imediate:

   CE MAI URMEAZĂ? ȘTIM CU TOȚII…

   Iată ce schimbări catastrofale ne aşteaptă în urma aprobării legii antidiscriminare:

   1. Orice vorbă împotriva homosexualităţii va fi interzisă. Va fi ilegal să nu fii de acord cu homosexualitatea [art. 1, 2, 3, 4, 5, 6].

   2. Oricine va vorbi ceva împotriva homosexualităţii va fi amendat cu zeci şi sute de mii de lei. Conform „legii nediscriminare”, va fi creată Inchiziţa Pederastică, cu denumirea oficială de „Consiliu pentru prevenirea şi combaterea discriminării” care va deveni o a doua Procuratură împotriva tuturor oamenilor care nu acceptă homosexualitatea ca pe ceva normal [art. 11, 12, 15].

   3. În grădiniţile noastre, în şcolile şi universităţile noastre se va începe oficial predarea homosexualităţii ca normă şi comportament demn de urmat. Părinţii care se vor împotrivi vor fi amendaţi şi, foarte probabil, băgaţi la închisoare (ca în Germania, SUA), iar studenţii exmatriculaţi şi traşi la răspundere [art. 9].

   4. În capitala noastră, în oraşele noastre se va începe dezmăţul homosexual: aşa-numitele gay-parade, care înseamnă goliciune şi sex în public (inclusiv sex oral, anal etc.), în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfînt (după cum au făcut de acum homosexualii sărutîndu-se în grup în faţa Voievodului), pe străzile centrale ale Chişinăului.

   5. În scurt timp, activiştii homosexuali vor cere ca statul să recunoască „căsătoriile” homosexuale la fel de normale şi legale ca şi căsătoriile între bărbat şi femeie.

   6. În scurt timp, activiştii homosexuali vor cere ca statul să le dea dreptul de a adopta copii.

   7. „Legea nediscriminare” prevede şi scoaterea oricăror simboluri religioase (icoane, cruci, răstigniri) care sînt amplasate în locuri publice [art. 4, lit. c].

   De fiecare dintre noi depinde dacă aceste puncte vor rămîne pe hîrtie sau vor ne vor fi impuse „democratic” la noi acasă, în Moldova. Cine are ochi de citit și minte de înțeles – va pricepe.
   </

   >

   Apreciază

 5. STOP RFID 666 said, on iunie 6, 2013 at 12:42 pm

  DRUMUL SCURT DE LA BRATARA LA CIP – DRUMUL SPRE IAD E PAVAT CU INTENTII BUNE

  http://adevarul.ro/locale/timisoara/foto-bratari-buton-panica-varstnicii-probleme-cateva-minute-ajutoarele-usa-lor-1_51afbc14c7b855ff56612505/index.html

  Apreciază

 6. Verde Verde said, on iunie 6, 2013 at 1:04 pm

  Reclame socante facute de aripa tanara a partidului DASO din Africa de Sud:

  http://faithandheritage.com/2013/05/kleinfontein-compromises-with-marxists/

  Apreciază

 7. marius said, on iunie 6, 2013 at 3:07 pm

  Ce sa iasa si sa marturiseasca o populatie amortita in necredinta si superstitii, o populatie ce prefera sa cerseasca la portile Europei ceva banuti decit sa transeze lproblemele vitale aici acasa pe pamantul pentru care si-au dat viata parintii nostri? Citi au fost la mitingul anti CIP? Mitingul anti CIP a fost o strigare a celor putini in pustiul acestei lumi infipte in pamant. Avea dreptate fostul parlamentar Bratianu; ,, … bucurestenii sunt niste nesimtiti” , stau tolaniti in birourile si institutiile create tot de ei pentru biciuirea demnitatii necajitilor acestei natiuni. Clerul nostru ce sa-ti spun, lucreaza cu diavolul cu duhul blandetii, la nivel diplomatic.
  Hristos a inviat!

  Apreciază

  • danutza said, on iunie 6, 2013 at 3:31 pm

   corect! !!!!
   suntem mult prea comozi, asteptam sa faca sau sa iasa altul in strada in locul nostru, cand e vorba de suflet. ia sa taie guvernul pensiile sau salariile bugetarilor, care, in majoritate, nu prea fac nimic, sa ii vezi pe toti in strada ragnind sa pice guvernul.
   a, mai e un caz in care romanii ies in strada: daca cineva” binevoitor” le da stimultente sub forma de bani ca sa strige impotriva guvernului ( cum s-a intamplat cand a cazut guv boc).
   in rest, bem o bere tolaniti la tv si ne uitam la stiri sa vedem cine a mai iesit in strada si pentru ce. nu stiu cum o fi in tara, dar in constanta e MULTA NEPASARE!
   SUNTEM INERTI!!!! NE MERITAM SOARTA!!!!
   suntem epigonii. stramosii nostri se invart in mormant, caci eu credeau:
   „dar nu-i totuna leu sa mori
   ori caine-nlantuit!”

   Apreciază

   • crestinul ortodox said, on iunie 6, 2013 at 8:26 pm

    de undeva trebuie sa se aprinda torta…
    Tara Aceasta Cu Tot Ce Este lasat de Bunul DUMNEZEU pe acest pamint este mai mult de jumatate vanduta daca nu si mai mult …, Credinta Stramoseasca cea Ortodoxa Vor sa ne-o stearga din constitutie prin legi ce introneaza spurcaciunea pe Acest pamint , si vrei nu vrei , te forteaza sa te pleci in fata spurcaciunii mintindu-te tu insati frumos …,
    Neamul Crestin Ortodox este dat uitarii prin indobitocirea masiva de pe canale massmedia ce functioneaza la cote maxime si cu rezultate vizibile …
    i-as intreba pe romani crestini ortodocsi , cand ..nu-or avea ce sa manince si ce sa bea TOT LA tv sho sau televizor se vor uita ?
    pentru ca va fi si plata la ceea ce suntem
    ganditi-va doar atat si mai uitati-va pe fereastra” LA CE SE INTAMPLA AFARA ” si la tot ce vor sa faca acesti slujitori ai fiarei antihristice
    sa nu mai fim doar pentru noi , individualisti si slugi la cei ce ne tradeaza si vand
    sa numai stam in nepasare precum guzganii in ascunzatori ci sa invatam SA FIM UNITI , SA LUPTAM PENTRU CE ESTE AL NOSTRU SI SA NE APARAM CE ESTE AL NOSTRU in SFANTA CRUCE si Credinta Dreapta Stramoseasca in care am fost crescuti de Neamul Crestin Ortodox Romanesc cel din mosi stramosi …iar Aceasta Tara NU NE CERE NIMIC doar ne da bogatiile sale pentru a trai Demni pe Acest pamint Demni si nu slugi la mamona si fiara antihristica

    DOAMNE Ajuta la trezvia acestui bou ce duce corvoada din ce in ce mai grea
    Amin !

    Apreciază

 8. Ion Roman Popescu said, on iunie 6, 2013 at 6:30 pm

  Poate cei care defileaza sambata 8 iunie ar trebui

  sa afiseze:

  ” Satan Is Happy With Your Progress ”
  http://www.georgehorner.com/?attachment_id=1627

  | ” HPV aduce moarte ” |

  | ” E-coli aduce moarte ” |

  | ” HIV aduce moarte ” |

  | ” About 360,000 persons in the U.S. get genital warts each year. ” |

  | ” About 12,000 women in the U.S. get cervical cancer each year. ” |

  | ” Each year in the U.S., HPV is thought to cause an estimated
  2,100 vulvar cancers,
  500 vaginal cancers,
  600 penile cancers,
  2,800 anal cancers in women,
  1,500 anal cancers in men,
  1,700 oropharyngeal cancers in women,* and
  6,700 oropharyngeal cancers in men.* ” |

  | Diversitate = Femeie + Barbat |

  Apreciază

 9. dante said, on iunie 6, 2013 at 7:12 pm

  Si la mine, in zona mea, aceeasi stare de nepasare si resemnare, care pare nepaminteana, adica vine calaul la tine la cap iar tu te uiti la el si-i spui ca daca el asa doreste, asa sa fie, e inimaginabil. Zilnic stau de vorba cu oamenii, zilnic comentez pe tema acestor aberatii si am ajuns sa fiu un paria printre prietenii mei, un neinteles si un fundamentalist habotnic neemancipat.
  Se uita romanul la mine, tamp, cind ii vorbesc despre otravurile presarate in noua constitutie, dupa care imi trinteste o deznadajduitoare intrebare…dar noua ne maresc pensiile!!??, te duci in lume nu alta.
  Pentru cei care mai cred in feti frumosi, ca vezi doamne… sa propunem si noi niste amendamente nationale si crestine, le spun ca „alea jacta est”, adica zarurile au fost aruncate, acuma urmind sa fie „votata” de norod ca sa-i confere un dram de legitimitate asanumitei constitutii.
  Cum – necum, constitutia nu trebuie votata.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on iunie 6, 2013 at 8:34 pm

   Frate asta e starea in toata tara. Eu am gasit un singur om cu care ma inteleg, restul sunt morti. Misiunea preotilor este admirabila, sublima as putea zice, dar lipseste cu desavarsire.

   Apreciază

 10. mircea said, on iunie 6, 2013 at 8:54 pm

  – John Rogers de la University of Illinois lucreaza la crearea microcipului electronic tranzient, care se dizolva dupa ce si-a indeplinit misiunea ! Ele pot fi injectate fara ca persoana sa stie,
  http://www.thedailysheeple.com/dissolving-micro-chip-will-tell-big-brother-your-every-move_062013#

  Apreciază

 11. mircea said, on iunie 6, 2013 at 8:58 pm

  – Laboratoarele Kaspersky au descoperit o retea de spionaj cibernetic mondiala NetTraveler, care opereaza din anul 2000 si acopera 40 de tari! Tintele de interes ar fi : explorarea spatiului, nanotehnologiile, productia de energie inclusiv cea nucleara, laserele, medicina, comunicatiile.
  http://en.rian.ru/world/20130605/181515016/Kaspersky-Lab-Uncovers-Global-Cyberespionage-Network.html

  Apreciază

 12. […] cum știți, legea fundamentală a țării, Constituția, va fi modificată și s-a votat deja amendamentul care interzice discriminarea pe motive sexuale. Astfel, nu mai avem dreptul de a ne apăra de […]

  Apreciază

 13. […] cum știți, legea fundamentală a țării, Constituția, va fi modificată și s-a votat deja amendamentul care interzice discriminarea pe motive sexuale. Astfel, nu mai avem dreptul de a ne apăra de […]

  Apreciază

 14. […] cum știți, legea fundamentală a țării, Constituția, va fi modificată și s-a votat deja amendamentul care interzice discriminarea pe motive sexuale. Astfel, nu mai avem dreptul de a ne apăra de […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: