SACCSIV – blog ortodox

O INIMĂ de rugăciune pentru Părintele Justin

Posted in Parintele Iustin Parvu by saccsiv on mai 23, 2013

o inima de rugaciune pentru Parintele Justin parvuInima-de-rugaciune-la-Manastirea-Paltin

Preiau articolul Pentru adevăr: starea sănătăţii Părintelui Justin Pârvu este stabilă

Mai mult de 200 de preoţi şi diaconi au venit şi au slujit în seara aceasta, începînd cu ora 18, Taina Aghiasmei şi Taina Sfîntului Maslu la Mănăstirea Paltin, pentru însănătoşirea Părintelui Justin Pârvu. De asemenea, multe sute de mireni, fii duhovniceşti ai părintelui şi închinători ai mănăstirilor noastre au fost de faţă şi s-au rugat cu zdrobire de inimă pentru sănătatea sfinţiei sale. La sfîrşit, pr. Mihai Valică a ţinut un scurt cuvînt de mîngîiere şi de îmbărbătare în rugăciune pentru cei prezenţi.

În numele Părintelui Arhimandrit Justin Pârvu le mulţumim tuturor clericilor şi mirenilor care au venit să ni se alăture în rugăciune în aceste clipe de încercare. De asemenea, mulţumim şi obştii Părinţilor Efrem Filotheitul şi Paisie din Arizona, precum şi celorlalţi fraţi ortodocşi din toate părţile ţării şi ale lumii întregi care ne-au fost şi ne sînt alături în rugăciune în aceste clipe. Dumnezeu le va răsplăti tuturor dragostea ce o poartă Părintelui Justin şi avem nădejde că toate aceste rugăciuni sînt şi vor fi lucrătoare.

Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a ascultat toată slujba din chilia sa şi i-a primit cu drag pe clericii care au venit să-l ungă cu untdelemn, întru numele Domnului. Cîţiva preoţi, fii duhovniceşti ai Părintelui Justin, i-au adus duhovnicului lor spre închinare racle cu părticele de Sfinte Moaşte, de la mai mulţi Sfinţi Doctori-fără-de-arginţi şi grabnic tămăduitori. Fie ca rugăciunile Bisericii luptătoare şi ale Bisericii triumfătoare să îşi arate roadele cît mai degrabă!

Întrucît unii din fraţii noştri au obiceiul de a da mai departe ştiri neverificate, fără să afle sursa şi veridicitatea lor, confirmăm la această oră, 12:35 (ora Bucureştiului), azi, 22 Mai 2013, că starea sănătăţii Părintelui Justin Pârvu este stabilă. Sfinţia sa s-a odihnit foarte bine, după ce aseară a mîncat nişte supă şi a băut o cană de ceai, iar între orele 2 şi 4 dimineaţa a ascultat din chilia sa slujba Sfintei Liturghii săvîrşită la Mănăstirea Paltin.

Noi ne rugăm mai departe pentru însănătoşirea părintelui stareţ. Orice schimbare majoră a stării sănătăţii sale va fi comunicată aici. Rugăm pe toţi cei de bună credinţă care au acces la pagina noastră să nu preia ştiri şi informaţii despre starea Părintelui Justin Pârvu din nici o altă sursă. Starea sănătăţii sale nu va putea fi influenţată de zvonuri şi păreri, ci doar de rugăciunile Bisericii, ale noastre, ale tuturor.

Mulţumim, în numele părintelui stareţ, tuturor celor ce ne sînt alături alăturîndu-ni-se în rugăciune şi celor ce nu dau mai departe zvonuri alarmiste, fără nici un fel de temei.

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. crestinul ortodox said, on mai 23, 2013 at 9:32 pm

  …si continuam sa ne rugam pentru sanatatea Parintelui Iustin Parvu la Sfantul Acoperamint al MAICII DOMNULUI si de la distanta pe acelasi pamint si in aceeasi Gradina -GRADINA MAICII DOMNULUI
  PreaSfanta Stapana Nascatoare de DUMNEZEU Fecioara Maria apara si pazeste pe Parintele Iustin Si pe noi cei pacatosi sub Sfant Acoperamintul Tau
  Amin !

  Apreciază

 2. viorel said, on mai 23, 2013 at 11:52 pm

  Doamne Ajuta! sa mai traiasca cel putin 10 ani de aici incolo,romani au nevoie de Parintele Iustin Parvu patriarhu spiritual al romanilor.

  Apreciază

 3. GabiM. said, on mai 24, 2013 at 2:45 am

  Preasfanta Treime,Maica Domnului cu Sfantul Tau Acoperamant,Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil,Sfinti ai inchisorilor si Toti Sfintii,rugati-va pentru sanatatea,miluirea si mantuirea acestui minunat Marturisitor al poporului roman!Doamne ajuta!

  Apreciază

 4. Mălin said, on mai 24, 2013 at 1:32 pm

  Siria: Ridicarea embargoului european asupra armelor ar putea fi devastator
  Franţa şi mai ales Marea Britanie exercită presiuni pentru ridicarea embargoului asupra livrărilor de arme pentru a putea să îi echipeze pe rebelii sirieni.
  http://www.antena3.ro/externe/siria-ridicarea-embargoului-european-asupra-armelor-ar-putea-fi-devastator-215324.html

  Homosexualitatea, care era pedepsită prin lege în fosta Uniune Sovietică, este stigmatizată, în continuare, în Georgia, o fostă republică sovietică din Caucaz, cu o cultură foarte conservatoare, în care Biserica ortodoxă exercită o puternică influenţă.

  Înainte cu o zi de manifestaţie, şeful Bisericii Ortodoxe Georgiene, Ilia al II-lea, a îndemnat autorităţile să o interzică, calificând homosexualitatea drept o „boală”.
  http://www.antena3.ro/externe/lovitura-pentru-biserica-ortodoxa-doi-preoti-filmati-in-timp-ce-ii-injurau-pe-homosexuali-215352.html

  Apreciază

 5. Mălin said, on mai 24, 2013 at 2:11 pm

  Un politician a fost exclus din PSD pentru ca a propus ca demnitarii sa aiba DOAR cetatenia romana
  http://www.ghimpele.ro/2013/05/autorul-unui-proiect-de-modificare-a-constitutiei-in-defavoarea-udmr-a-fost-exclus-din-psd/

  Apreciază

 6. danutza said, on mai 24, 2013 at 3:37 pm

  Ieri, Papa Francisc a afirmat că şi cei care nu sunt creştini pot ajunge în Rai, inclusiv ateii.

  Şi dă un exemplu din Biblie, din evanghelia după Marcu, capitolul 9. Papa ne vorbeşte despre discipolii lui Isus care împiedică o persoană din afara grupului să facă binele. „Se lamentează” -€“ a remarcat Papa la predică -€“ pentru că spun: „dacă nu e de-al nostru, nu poate să facă binele”. Dar Isus îi îndreaptăƒ: „Nu-l opriţi, lăƒsaţi-l să facムbinele”.

  În interpretarea pe care Papa o dă Bibliei, apostolii lui Isus au dat dovadă de intoleranţă crezând că doar cei din grupul lor pot să fie buni. Şi Isus îi corectează, spunându-le se înşală, şi îi asigură că toţi oamenii sunt capabili să fie buni. În opinia Papei, Isus a venit să lărgească orizonturile oamenilor şi să le dea exemplul toleranţei şi al înţelegerii.

  În continuare, Papa este şi mai direct, afirmând clar inclusiv ateii pot ajunge în Rai dacă fac binele. Nu doar catolicismul e calea spre Rai. Nu doar creştinismul este calea spre Rai. Nu doar religia este calea spre Rai.

  http://adevarul.ro/news/eveniment/si-ateii-ajunge-rai-1_519dbf6bc7b855ff561acf77/index.html#

  ?????????????????
  unde mai e esenta crestinismului? unde sunt cuvintele lui Hristos ca ajungem la Tatal doar prin Fiul??

  Apreciază

  • stefan said, on mai 25, 2013 at 11:17 am

   De cand scrie un ortodox „Isus” si nu „Iisus”. Prima data am crezut ca e o greseala de dactilografiere, dar vad ca ai scris de vreo cinci ori.

   Apreciază

  • saach said, on mai 25, 2013 at 4:13 pm

   @Stefan, acolo este un pasaj copiat din articolul copiat din link

   Apreciază

 7. Cosmin M said, on mai 24, 2013 at 3:54 pm

  Apreciază

 8. ORTODOX said, on mai 25, 2013 at 12:42 pm

  Atentie !!! BIOENERGIA – vrajitorie cu energii demonice:
  http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2013/05/25/atentie-bioenergia-vrajitorie-cu-energii-demonice/

  Apreciază

 9. gerica64 said, on mai 25, 2013 at 4:45 pm

  Ortodocsi care scriu numele Mantuitorulului ,scriu Iisus Hristos toti stim asta.Catolici, protestanti,neoprotestanti scriu Isus Cristos .Uneori poate din graba si neatentie gresesti odata dar de atatea ori este dubios.Poate nu o fi Danutza pe care o stim noi.

  Apreciază

 10. gerica64 said, on mai 25, 2013 at 4:50 pm

  ERATA
  numele Mantuitorului scuze pentru gresala

  Apreciază

 11. gerica64 said, on mai 25, 2013 at 4:54 pm

  Daca nu am injurat vreodata,nu am jignit pe nimeni si nici erezii nu am debitat avand cont si parola oare de ce sta comentariul in asteptare?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: