SACCSIV – blog ortodox

Guvernul României dă verde unui proiect controversat: Explorarea gazelor de şist NU prezintă niciun risc în privinţa protecţiei mediului

Posted in GAZ DE SIST by saccsiv on aprilie 30, 2013

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, susţine că explorarea gazelor de şist în România nu prezintă niciun risc pentru că aceasta se face ca şi în cazul explorării gazelor convenţionale, şi nu prin fracturare hidraulică, şi a precizat că a dat aviz de mediu pentru explorarea în zona Dobrogea.

„Orice investiţie trebuie să respecte toate normele şi regulamentele în ceea ce priveşte protecţia mediului. Atât timp cât în ceea ce priveşte explorarea gazelor de şist în România nu se utilizează metoda de fracturare hidraulică, din punct de vedere al protecţiei mediului nu există niciun risc. Aşa că, atât pentru zona Dobrogea, cât şi pentru celelalte zone unde s-a solicitat de către companiile străine licenţe în ceea ce priveşte prospectarea şi explorarea, din punct de vedere al mediului se poate elibera acel aviz de mediu, neexistând niciun risc”, a declarat Rovana Plumb, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

Ea a mai spus că această explorare a gazelor de şist durează aproximativ cinci ani, iar după această perioadă pot apărea tehnologii moderne mai puţin riscante pentru mediu.

„Explorarea gazelor de şist durează cam cinci ani, în care pot apărea tehnologii moderne, mai puţin riscante în ceea ce priveşte mediul, pe care bineînţeles că le putem utiliza. Dar pentru această perioadă de explorare, de cinci ani, din punct de vedere al mediului vă asigur cu toată seriozitatea că nu există niciun fel de risc neuitilizându-se acea tehnologie privind fracturarea hidraulică, ci tehnologiile normale care se utilizează şi în cazul explorării gazelor convenţionale”, a explicat ministrul Mediului.

Rovana Plumb a mai spus că pentru a vedea dacă ţara noastră dispune de gaze de şist trebuie realizată această etapă de explorare.

„Ca să ajungem la exploatare trebuie să vedem dacă avem această resursă şi unde o avem. Ori fără explorare nu avem cum să identificăm. Deocamdată, suntem în faza de explorare”, a mai spus ministrul Mediului.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, prezent la conferinţa de presă, a afirmat că dacă americanii exploatează gazele de şist, atunci aceastea ar putea fi utile şi pentru ţara noastră.

„Dacă cei la care ne uităm noi şi îi sorbim din priviri ca fiind mult în faţa noastră din punct de vedere democratic şi din punct de vedere industrial, americanii, o fac de zece ani şi au ajuns dintr-o ţară importatoare de gaze una exportatoare şi pe studiile economice se apreciază că revigorarea economiei americane după criză, ceea ce nu s-a întâmplat în Europa se datorează în mare parte exploatării gazelor de şist. Şi am să vă explic de ce. Pentru că gazul folosit în economie este de opt ori mai ieftin decât gazul european şi atunci e logic că de la maşini, continuând cu baloane, tampoane şamd oriunde se foloseşte gaz în industrie, preţul acestuia fiind de opt ori mai mic decât în Europa, preţul produsului este sensibil mai mic şi atunci este competitiv pe piaţa mondială”, a explicat primarul Constanţei.

El a mai spus că europenii au strâmbat din nas la gazele de şist şi se confruntă cu crize economice.

„Europenii au scârţâit, au strâmbat din nas şi dau din criză în criză din ţară în ţară şi din mişcări sociale în mişcări sociale. În Spania a ajuns şomajul 27 la sută, iar în rândul tinerilor 55 la sută. În America lucrurile nu stau aşa. Deci, dacă ei folosesc de zece ani nu vă văd de ce noi… ştiţi cum e, capra râioasă e cu coada-n sus”, a menţionat Radu Mazăre.

El a mai afirmat că această exploatare din Dobrogea nu ar avea loc pe coastă şi că ar putea duce la scăderea preţului la încălzire pentru populaţie.

„Eu, din câte am înţeles şi am discutat, exploatarea nu are loc pe coastă, este mai în interior. Am avut o întâlnire cu reprezentantul Chevron şi i-am spus să îmi prezinte care ar fi avantajele comunităţii locale şi îl aştept să vină. S-ar putea ca dacă se ajunge la această exploatare, bineînţeles cu toate avizele de mediu în care eu nu mă bag, să ne livreze gaz ieftin care să se răsfrângă direct în preţul gigacaloriei şi să te coste încălzirea la iarnă cu 20 la sută mai ieftin sau 25. Şi atunci stăm să ne gândim dacă vrem sau dacă strâmbăm din nas, din moment ce în America se întâmplă lucrul acesta de zece ani”, a menţionat primarul Radu Mazăre.

77 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Willy said, on aprilie 30, 2013 at 2:01 pm

  Avand in vedere ca in duhul Ortodoxiei nu pot injura, nu comentez nimic.

  Apreciază

 2. mihai444 said, on aprilie 30, 2013 at 2:56 pm

  Apreciază

 3. mihai444 said, on aprilie 30, 2013 at 2:57 pm

  Apreciază

  • mircea.v said, on aprilie 30, 2013 at 4:17 pm

   Numai ca e pe invers. Cica e infricosator dpdv economic daca nu se exploateaza aceste gaze. Deci, ofensiva mediatica puternica in favoarea gazelor de sist.

   Apreciază

   • Maria said, on aprilie 30, 2013 at 11:31 pm

    Oamenii care au gandit si care au mai avut putina minte , nu au votat acesti banditi USL , o adunatura de infractori , care au pus mana pe toate resursele tarii si fac ce vor cu ele .
    Rovana Plumb !!!Cine este Rovana Plumb ???Ce era ea inainte de a o pune ministrul al Mediului ???
    Latra toata ziua la televiziuni si toti ceilalti care latrau mai tare , au fost recompensati cu cate un portofoliu .
    Fenechiu , Robert Negoita , Dan Sova , Maria Grapini , Corlatean , Zgonea , Banicioiu etc , niste NIMENI , care vor face parjol Romania .
    Cu aceasta aprobare data de inconstienta si aceasta fara de minte Rovana , nu-i de glumit si este o treaba extrem de periculoasa pt toti romanii .

    Apreciază

 4. daniel said, on aprilie 30, 2013 at 3:17 pm

  Peste tot, numai vanzatori si tradatori de tara…

  Apreciază

 5. danutza said, on aprilie 30, 2013 at 5:34 pm

  INCREDIBIL. IMAGINI OBSECENE într-un manual de educaţie sexuală.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/parinti-scandalizati-de-imaginile-dintr-un-manual-de-educatie-sexuala-galerie-foto-1035301.html

  si la noi se doreste introducerea educatiei sexuale in scoli…

  Apreciază

 6. danutza said, on aprilie 30, 2013 at 5:36 pm

  am putea incerca, pentru a opri exploatarea gazelor de sist, sa iesim in strada, dar cu milioanele, nu cu sutele, cum facem de obicei. poate, doar la preisunea strazii, sa se razgandeasca, asa cum s-a intamplat cu actele biometrice.
  nu trebuie sa permitem sa isi bata joc de tara asta, si asa sfartecata de interese meschine.

  Apreciază

 7. danutza said, on aprilie 30, 2013 at 5:38 pm

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/intre-adoratorii-fenicieni-ai-sexului-si-religie-ce-nu-stiati-despre-iepuras-1035202.html
  asadar, nu iepurasul aduce cadouri de PAste! asa sa invatam copiii.

  Apreciază

 8. mihai said, on aprilie 30, 2013 at 9:21 pm

  acel bordel zis guvernul romaniei si in general clasa politica din romania este in stare de orice, in concluzie la ce ne putem astepta de la acestia! : ex. gazele de sist, rosia montana s.a

  Apreciază

 9. Lastun said, on aprilie 30, 2013 at 10:48 pm

  Sa traiti frati si surori crestini ortodocsi, am vrut sa nu mai comentez ( ca sant prea mic si mult prea slab in credinta ) dar sant ule lucruri despre care nu se vorbeste si nu nu se aude nimic si sant cam foarte periculoase pentru orice om nu doar pentru crestini ortodocsi.

  Un extras din omilili Parintelui Elpidie.

  Sfântul Duh zice că ceea ce va fi implantat oamenilor în vremurile acelea, va fi lucrat după o tehnologie atât de înaltă, microtehnologie, încât va putea influenţa hotărârile omului. Va fi implantat astfel încât nu va putea fi scos nicicum. Va fi incizat (gravat) în om. Va avea o frecvenţă atât de înaltă şi asemenea capacitate, încât va putea influenţa până şi simţirile şi sentimentele omului. Iar cel care va deţine calculatorul central, va putea induce tuturor care vor avea cipul implantat asemenea senzaţii, încât de durere vor scrâşni din dinţi. De aceea, cei care vor lua acest cip pentru a scăpa de dureri, vor fi primii care se vor distruge. Iar ei vor şti totul despre om, îi vor cunoaşte gândurile, sentimentele şi vor putea interveni în viaţa lui.

  1 Are Populations Being Primed
  For Nano-Microchips Inside Vaccines?

  http://preventdisease.com/news/09/100509_injectable_nano_microchips.shtml

  ( va rog sa cititi cu atentie acest articol ).

  Apreciază

  • Irina said, on mai 1, 2013 at 2:08 pm

   Pai tocmai de asta, Parintii acesti duhovnicesti pe care-i mai avem ne avertizeaza. Si tocmai din acest motiv in Apocalipsa sta scris ca acceptarea acelui semn pe funte sau pe mana (fie el cip sau alta tehnologie mai avansata) este lepdare, pt ca prin acel cip, gravare ce o fi, vom fi controlati de diavol la modul absolut. Nu vom mai avea libertatea data de Dumnezeu decat in privinta alegerii. Ca daca vom accepta acele acte exact cum spune parintele ne va fi controlata si voina, ceea ce este robie cum nu s-a mai vazut.

   Apreciază

 10. Lastun said, on aprilie 30, 2013 at 10:59 pm

  2 Va rog sa priviti Marimea ACULUI care este de fapt un ac normal, dar CUP-ul RFID este in el si e injectat in COADA SORICELULUI.

  RFID CHIP, LIGHT ACTIVATED INJECTABLE RFID NANOCHIP IDENTIFICATION CHIP,,.mp4

  Apreciază

 11. Lastun said, on aprilie 30, 2013 at 11:09 pm

  3 Brain Chipping Injectible Micro Chips in Swine Flu Vaccination, & ‘Chipped’ Cyborg Nano Babies

  ( de ascultat si vazut cu atentie maxima ).

  Apreciază

 12. Lastun said, on aprilie 30, 2013 at 11:11 pm

  4 UCSD Chemists Develop Self-Assembling Silicon Particles
  A First Step Toward Robots the Size of a Grain of Sand

  http://ucsdnews.ucsd.edu/newsrel/science/smartdust.htm

  Apreciază

 13. Radu said, on mai 1, 2013 at 1:29 am

  Ma tem ca voi nu intelegeti un lucru…citez „că aceasta se face ca şi în cazul explorării gazelor convenţionale, SI NU PRIN FRACTURARE HIDRAULICA”…cred ca ati citit mult prea repede asta este cauza sper si nu alta…daca riscurile ecologice si sociale sunt in limite acceptabile proiectul e binevenit oricum avem nevoie ca de aer de investitii straine ca de la statul nostru nu prea avem la ce sa ne asteptam…ce ar fi daca ne-am opune si folosirii sondelor de petrol sau de gaze naturale oare alea nu sunt si ele la randul lor periculoase? ba sunt dar daca privim problema in maniera drobului de sare, ajungem in trecut din punct de vedere stiintific si economic, daca gresesc in felul cum gandesc atunci imi cer scuze dar uneori e bine sa fim si rationali, nu?

  Apreciază

  • Pr. Nicotescu said, on mai 1, 2013 at 2:41 am

   cine crezi ca citeste mai mult decat titlul? si eu am vrut sa fac aceasta interventie sesizand acelasi lucru dar vazand indemnurile danutei m-am stapinit. propun sa anulam toate extractiile si investitiile straine ca sa murim saraci si curati. tot incerc sa gasesc si pareri rationale, logice dar fara succes pe acest forum recomandat de un enorias. trimiterile youtube in schimb sunt de calitate -fara ironie.

   Apreciază

   • mircea.v said, on mai 1, 2013 at 11:34 am

    @pr Nicotescu,

    lasam la o parte ce spune Sf Ioan Gura de Aur, de ex., despre cel sarac de buna voie. Dar uite ce spune un filosof crestin – Ernest Bernea, despre acelasi subiect :

    „Omul sărac al pământului şi bogat al cerului se bucură plin,
    iubeşte plin, trăieşte plin, ca o mărturie a unei vieţi desăvârşite.
    Cel ce are libertatea păsărilor şi voioşia florilor, cel ce crede
    şi vede dincolo de gardul ogrăzii cu hambare, cel ce se roagă
    şi forţează viaţa să sporească în darurile sale nepieritoare,
    omul sărac al lui Iisus este acela care va birui până la sfârșit.”

    Dumnezeu a creat si pamant si plante si toata natura pentru om, ca omul sa se foloseasca de toate astea, dar sa le si protejeze, sa nu-si bata joc de ele, sa consume cu discernamant si cat are nevoie. Cam asta e punctul de vedere crestin fata de interactiunea om-mediu, nu? E drept ca nu coincide cu logica de tip consumist-corporatist-globalist care se invata la ASE.

    Apreciază

  • mircea.v said, on mai 1, 2013 at 10:41 am

   Ma tem ca tu crezi ce spune doamna ministru. Pai daca a zis “gaze de sist” inseamna ca e fracturare hidraulica si nu altceva. Cauta tu pe net si vezi daca gazele de sist se mai pot scoate si cu alta metoda.

   http://www.ecomagazin.ro/pericolele-fracturarii-hidraulice-asupra-sanatatii/

   Frate, e o manipulare ordinara. Tu nu vezi cate contraziceri sant? Acum au inceput sa vehiculeze ideea ca s-ar putea si ieftini gazele. Pai ce facem cu programul de aliniere a pretului gazelor la UE, ca e pe teava? Sa se hotarasca, ori una ori alta. Apoi, gazele astea nu vor fi ale noastre, frate. Nu sant ale noastre. Sant ale lui Chevron, care apoi ni le vinde noua. Daca vrea. Ca daca nu vrea, le vinde la altii cu un pret mai bun. Adica, noi ramanem cu poluarea solului, panzei de ape freatice, cu bolile, iar ei cu gazele.
   Si acum avem gaze naturale, si ce, le cumparam noi la pret romanesc? Nu, ci la pret impus de ue. Altii castiga, nu noi.

   Apoi pungile de gaze natural si petrolul exploatat clasic, nu sant infiltrate in roci, nu trebuie sa pompezi mii de tone de apa si substante chimice ca sa le scoti. Astea ori vin ele singure la suprafata, ori se scot prin procedee mecanice.

   Apoi fii atent la fraza asta: “Explorarea gazelor de şist durează cam cinci ani, în care pot apărea tehnologii moderne, mai puţin riscante în ceea ce priveşte mediul, pe care bineînţeles că le putem utiliza.”
   Ce intelegi de aici? Pai daca spune “mai putin riscante”, e clar ca astea de acum sant riscante.
   “in care pot apare…” Adica vindem pielea ursului din padure, si oricum nu zice ca nu exista nici un risc, ci “mai putin riscante”.

   Apreciază

  • mircea.v said, on mai 1, 2013 at 10:44 am

   Si la final, vezi poza din articolul asta din “the economist”. Crezi ca oamenii aia s-au dus doar asa degeaba cu pancardele alea, ca se plictiseau acasa?

   http://www.economist.com/node/18682288

   Asta ca sa fim rationali…

   Apreciază

  • ionut ignat said, on mai 1, 2013 at 2:28 pm

   raducule,

   monteaza-ti la tine in sufragerie o sonda pentru gaze de sist si o sa te convingi daca rovana mananca sau nu…smochine.
   frate, nadejdea noastra nu e in „investitii straine” acest lait motiv mincinos post-decembrist, ci numai in Unul Domn Iisus Hristos si Maicuta Lui !

   Apreciază

  • curiosul said, on mai 1, 2013 at 9:46 pm

   Ia citeste aici, poate iti dai seama ca, odata pornit tavalugul, nu se mai opreste: .http://media.realitatea.ro/multimedia/other/201204/ac_costinesti_desecret_17917600.pdf. Documentul nu face nici o demarcatie intre explorare si exploatare! Dimpotriva, le defineste, pe amandoua, cu expresia „operatiuni petroliere”

   Apreciază

  • Daniel said, on mai 2, 2013 at 11:32 am

   Investitiile din afar inseamna repatrierea profitului, si implicit iesirea banilor din tara, unde ne duc aceste investitii in acest caz?
   La fliament

   Apreciază

   • daniel said, on mai 2, 2013 at 2:09 pm

    Cu totul de acord!
    Investitiile straine inseamna vanzarea bogatiilor tarii. De ce nu investim noi? Ce, noi suntem handicapati?

    Apreciază

  • Maria said, on mai 2, 2013 at 6:10 pm

   Radu,
   Si eu imi cer scuze ca trebuie sa te contrazic , dar trebuie sa stii ca tot strainul care vine in aceasta tara Romania , nu vine cu scopul de a ne face noua , poporului , favoruri , ci vine in scopul de a jecmani si a imbogati buzunarul lui , fara sa tina cont de distrugere atat a mediului cat si a bogatiilor tarii .
   Oare cat de lipsit de discernamant trebuie sa fie cineva , sa nu inteleaga din capul locului acest adevar ?????
   Tot strainul de sute si sute de ani , a calcat in aceasta tara , cu un singur scop : SA FURE !!!
   Cine nu cunoaste oare ISTORIA ?
   Ne uitam la Occdidentul European si vedem bogatiile si cat de dezvoltate sunt tarile lor ???
   Da ! Sunt bogate , dezvoltate , cu un nivel de trai , superior fata de saracii romani .
   Daca numaram pe degete toate Marile Imperii care au stapanit si furat biata noastra tara , stim si motivul pt care noi suntem coada Europei .(Imperiul Roman , Imperiul Otoman , Imperiul Austro-Ungar , Imperiul Rus , Hitleristii , etc ,)si mai adaugam , „Imperiul Hotilor de dupa ‘ 89 ,” proprii concetateni , care vand tara bucata cu bucata , cu „acceptul” nostru .
   Sa nu judecam gresit despre aceasta tara napastuita si crucificata , facandu-ne singuri tradatori , incuviintand
   jaful in loc sa ne aparam bogatiile care au mai ramas , date de Dumnezeu ca o binecuvantare , pt ca vom da socoteala si pt aceasta judecata stramba si nepasare .
   Nu spun cu rautate , ci din nevoia de a lamuri , in ce primejdie ne aflam cu adevarat , in aceasta exploatare
   care va otravi panza freatica , fantanile si toata apa din sol , vor fi parjoliti copacii si Romania va arata ca dupa bomba de la Hiroshima .

   Apreciază

   • Irina said, on mai 7, 2013 at 1:45 pm

    Bravo, Maria ca bine ai spus. Sunt de acord cu tine ca nu trebuie sa avem incredere in straini. Nu putem avea incredere in conducatorii nostri care sunt romani ca si noi, cu atat mai mult in straini carora nu le pasa decat de buzunar.

    Apreciază

 14. kosk said, on mai 1, 2013 at 4:11 am

  ..’propun sa anulam toate extractiile si investitiile straine’, aha,decat sa murim ‘curati si saraci’, mai bine ne dam pe topoganul dracilor, bogati si murdari.pai nu? tu chair esti preot ortodox? macar acum in Post abtine-te..

  Apreciază

 15. kosk said, on mai 1, 2013 at 4:49 pm

  ‘pr nicotescu’ obraznicatura, ce ar fi sa stai putin in spam ca sa te linistesti..

  Apreciază

 16. Lastun said, on mai 1, 2013 at 10:06 pm

  5 RFiD CHiP iMPLANTS MK ULTRA MUST STOP NOW!!!!

  Apreciază

 17. Lastun said, on mai 1, 2013 at 10:13 pm

  6 SCI ART Nanolab: Neural NanoChips

  Apreciază

 18. Lastun said, on mai 1, 2013 at 10:22 pm

  7 Mind Reading Machine on CBS Reads Your Thoughts

  Apreciază

  • Irina said, on mai 7, 2013 at 1:38 pm

   Au existat mai multi oameni. eroi israeliti atat inainte cat si dupa despre care evreii au crezut ca sunt Meisia, asa ca nimic nou sub soare. La un moment dat, am citit undeva a fost un evreu care i-a impresionat pe evrei incat foarte multi din evrei l-au considerat Mesia cel mult asteptat, inca de ei. Numai ca au luat teapa acela a trecut la islam lasandu-i pe evreii ce=i purtau evlavie cu buza umflata.

   Apreciază

 19. crestinul ortodox said, on mai 2, 2013 at 4:04 pm

  lasati palavrele paginilor pentru ca acum este timpul ca toate spurcaciunile ce au fost urate in fata lui Dumnezeu de la inceputuri , …
  este timpul sa iasa pentru ca fiara este pe pamint
  lasati-i caci in paganatatea lor se vor ineca si uraciunea pustiirii se vor numi
  pentru noi crestinii ortodocsi Lumina sa fie HRISTOS in ORTODOXIE , al nostru NEAM si Aceasta Tara
  Asa sa Fie !
  amin!

  Apreciază

 20. mihai444 said, on mai 2, 2013 at 4:34 pm

  Apreciază

 21. mihai444 said, on mai 2, 2013 at 4:36 pm

  Apreciază

 22. STOP RFID 666 said, on mai 3, 2013 at 3:57 pm

  NIMIC DE SPIONAJ SI BIG BROTHER

  Inventatorii minirobotului spun ca el ar putea fi folosit in eventuale operatiuni de salvare, in caz de dezastru.

  http://www.ziare.com/magazin/inventii/musca-robot-salvatorul-de-la-dezastru-1233374

  Apreciază

 23. Lastun said, on mai 4, 2013 at 12:04 am

  Off topic – Despre Nanofire

  Published by MIT
  Monday, May 1, 2006
  Tiny Electrodes for the Brain

  Nanowires could make brain-machine interfaces safer and cochlear implants more effective.

  http://www.unwittingvictim.com/DeepBrainNanoElectroImplant.html

  Apreciază

 24. Lastun said, on mai 4, 2013 at 12:10 am

  Off topic- Despre nanotehnologie, nanocipuri, microcipuri de marimea unui banut-penny.

  Implantable microchips are just one of the technologies, methods, and techniques they employ.
  The sizes of these devices have become too small for the human eye to see.

  Deep Brain Nanowire Electrode Inserted in blood vessels More
  Nanotechnology (Actual Chips)

  Microchips on a Penny

  http://www.unwittingvictim.com/

  Apreciază

 25. Lastun said, on mai 4, 2013 at 12:17 am

  Off topic-CIA Manchurian candidates.

  Apreciază

 26. STOP RFID 666 said, on mai 4, 2013 at 12:49 pm

  Apreciază

 27. Lastun said, on mai 4, 2013 at 12:56 pm

  0ff topic

  CIP=SCLAV

  The Wall Street Journal vorbeste despre cipuri implanate in cap pentru scopuri medicale si pentru IMBUNATATI ale CAPACITATILOR UMANE.

  …si daca ai fi cel mai destept si rapid si bogat om din lume cu ce te alegi daca esti controlat si ti-ai pierdut libertatea si sufletul, mai bine lasa si sa fi asa cum te-a lasat Dumnezeu si faci cat poti in limitele tale fara imbunatatiri cu CIP-uri implanate in cap.

  (urmariti Vvdeoclipul ).

  http://online.wsj.com/article/SB10001424052702303640104577436601227923924.html#articleTabs%3Dvideo

  Apreciază

 28. Lastun said, on mai 4, 2013 at 1:22 pm

  Off topic

  STOP RFID oare o sa stam cu scanere RFID de acuma incolo sa vedem prin ce sant bagate CIP-urile astea ???

  Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on mai 4, 2013 at 6:19 pm

   Cipurile din haine si pantofi sunt bagate pentru cei ce cumpara cu cardul. Gandeste-te ca unul care cumpara cu un card i se poate asocia numele de pe card cu rfid-ul si in acel moment persoana este urmarita peste tot. Dosarul electronic este format atunci si este o drama ca fiecare metru parcurs sa fie masurat de sistem. De aceea persoanele care au carduri sa nu cumpere cu ele pentru ca pot fi asociate cu RFID-urile din obiecte personale si atunci totul s-a terminat.

   http://deveghepatriei.wordpress.com/2011/07/14/text-scris-in-secolul-al-xv-lea-de-monahul-vasile-toate-se-vor-umple-de-antihrist/

   Fiecare persoana va fi pecetluita; fiecare amanunt sau element al muncii sale si al vietii acesteia, ba si fiecare cuvânt, fiecare miscare a facultatilor mintale va fi sub supraveghere neîncetata, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teama ca nu cumva înfatisarea fetei sa reflecte fara voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducatorului lumii, adica a Antihristului. Toata lumea va purta „masti de piatra”.

   Deci ascetul ne spune ca omul va fi sub urmarire permanenta, iar in viitor tehnologia va fi mult peste ceea ce ne imaginam noi azi.

   Apreciază

 29. Lastun said, on mai 4, 2013 at 1:28 pm

  Implants for Curbing Obesity on the Horizon

  Si daca CIP-ul este HACKUIT de alti cu voie sau fara voie si transmite alte semnale la creier ca de exemplu CIP=SCLAV.

  Apreciază

 30. Lastun said, on mai 4, 2013 at 2:11 pm

  Eperimente pentru creerea candidatilor manciurieni si implanturi in cap pentru controlul la distanta.

  In timpul anii 1950 CIA și armata SUA realizeaza experimente pe soldați americani, în scopul de a controla comportamentul lor și de a crea candidați manciurieni. Un grup de veterani au dat in judecata CIA și armata pentru implantari de dispozitive de control de la distanță în creierele lor. Avocatul pentru victime, Gordon P. Erspamer, spune CIA și armata abia a cooperat cu acest caz și ei pretind privilegiul executiv și clasificarea top secret pentru a evita descoperirea.

  Apreciază

 31. STOP RFID 666 said, on mai 4, 2013 at 7:14 pm

  Apreciază

  • Maria said, on mai 5, 2013 at 8:44 pm

   Da ! Interesant video-clipul !
   Un copil de 15 ani , curat trupeste , distrus sufleteste , Dumnezeu l-a scos din intuneric , i s-a aratat , i-a salvat sufletul si a lasat sa fie martora a vietii vesnice si sa spuna si altora acest lucru .
   Impresionant si ce fata frumoasa a ajuns , alegand in viata drumul aratat ei de Dumnezeu Iisus Hristos Domnul si Mantuitorul lumii

   Apreciază

  • Cosmin M said, on mai 6, 2013 at 7:31 pm

   MInutul 9:25 ” Nici o fapta nu te duce in iad si nici o fapta nu te duce in rai. Noi suntem salvati prin credinda”

   Si cum ramane cu : Credinta fara fapte este moarta ?

   Acest filmulet este sectar. Poate ca o fi fost adevarat dar ereticii hulind pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Sfanta Cruce, Ingerii, Sfintii, Sfintele Moaste, Icoanele drumul tot in iad duce.

   Apreciază

   • STOP RFID 666 said, on mai 6, 2013 at 8:42 pm

    Cosmin M

    Frate, nu vezi padurea, din cauza copacului.

    Apreciază

   • Cosmin M said, on mai 7, 2013 at 9:43 am

    Adica la ce te referi? Caci daca aceasta femeie prin cartea ei intoarce anumiti oameni la eretici care va fi folosul lor? Nu vor merge in iad cu Biblia in mana?

    Apreciază

   • STOP RFID 666 said, on mai 7, 2013 at 11:44 am

    Nu frate, ideea centrala e sinuciderea si mila lui Dumnezeu nu propaganda sectara. Daca era un video de propaganda sectara nu-l postam. In aceste vremuri tulburi cand multi se sinucid este important sa stim despre pacatul acesta. Dumnezeu vrea sa salveze toti oamenii, iar caile Sale nu pot fi cuprinse de mintea noastra. Femeia aceasta isi expune in carte drama sa nu este un apologet al sectarismului.

    Apreciază

   • Cosmin M said, on mai 7, 2013 at 11:59 am

    Nu ma intelege te rog gresit caci nu am nimic cu tine ca ai postat acest filmulet. Intradevar are partea lui de adevar dar la un moment dat femeia spune ca a ajuns in iad nu pentru ca sa sinucis (ceea ce e absurd pentru ca tocmai aceasta fapta a dus-o acolo) ci pentru ca nu a crezut in Hristos. Si dupa continua ca faptele omului nu conteaza ci numai credinta. Nu neg utilitatea filmului dar o da in sectarism. Si sinuciderea si sectarismul -pacat impotriva Duhului Sfant sunt pacate foarte mari. Daca in urma acestei intamplari femeia revenea la ortodoxie era minunat dar asa a schimbat un loc al iadului cu altul.

    Apreciază

   • Maria said, on mai 7, 2013 at 3:47 pm

    Nici mie nu mi s-a parut sectar , ideea este intr-adevar pacatul deznadejdii care duce la sinucidere pt ca nu ceri ajutor de la Dumnezeu in necazuri si disperare .
    Aceasta este ideea pe care eu am inteles-o .
    Si daca ai credinta puternica , aceasta duce si la fapte bune , de la sine , omul credincios , face si fapte bune pt ca altfel n-ar avea credinta in Dumnezeu .Dumnezeu ii faciliteaza aceasta implinire a credintei .
    Nu avem de-a face cu o induhovnicita , ci cu o persoana care a avut o experienta sufleteasca , o revelatie , pt ca Dumnezeu deschide ochii si altor oameni din afara Ortodoxiei , sa revina la dreapta credinta cu timpul .
    Aceasta femeie , cred ca are acest potential .
    Poate face acte de binefacere , fara sa stie ca sunt fapte bune .
    Nu cred ca-i sectar , din moment ce s-a adresat cu Dumnezeu , Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos .
    Are timp sa ajunga la Dreapta Credinta Ortodoxa , prin lucrare Dumnezeiasca .
    Sa nu uitam ca aceasta revelatie a avut-o cand era un copil de 15 ani si ca Dumnezeu o va calauzi toata viata pe drumul bun .

    Apreciază

   • Cosmin M said, on mai 7, 2013 at 4:53 pm

    „Nici o fapta nu te poate duce in rai si nici o fapta nu te poate duce in iad. Noi suntem salvati prin credinta” – nu e sectar.

    Apreciază

   • Irina said, on mai 8, 2013 at 10:39 am

    Da poate reiesi si asta, pt ca ea desi a avut aceasta experienta, totusi face parte din lumea protestanta . Ce este interesant din aceasta intamplare prin care a trecut, este ca a avut o experienta a iadului si a raiului exact cum este ea descrisa in Ortodoxie. Daca cititi cartea pr Serafim Rose ” Sufletul dupa moarte” veti vedea ca el face o paralela intre ceea ce vad sectarii dupa moartea, adica mai mult ceva asemanator cu viata de pe pamant in care toti traiesc fericiti fara o prezenta absoluta a Mantuitorului si ceea ce vad si simt ortodocsi in rai sau iad si anume contemplare lui Dumnezeu, unirea in Hristos ce-i leaga, sau exact cum spunea si ea tristetea, frica, singuratatea apasatoare simtita de cei din iad, ce reiese din departarea de Hristos.

    Apreciază

   • Cosmin M said, on mai 7, 2013 at 4:54 pm

    Nu e sectar ? am vrut sa zic.

    Apreciază

  • Cosmin M said, on mai 7, 2013 at 4:51 pm

   Cum sa nu fie sectar cand spune ca nu din cauza ca sa sinucis a ajuns in iad ci pentru ca nu a crezut in Dumnezeu (minutul 9:25) si mai spune ca faptele nu te duc in rai sau in iad ci credinta. SI mai scrie Isus Cristos in subtitrare ca si sectarii.

   Apreciază

   • Maria said, on mai 7, 2013 at 10:06 pm

    Daca ar fi vorbit cu un preot ortodox i-ar fi deschis mintea , asa , cine s-o lamureasca , un reporter departe de cele duhovnicesti ?
    Trebuie sa stii ceva teologie ca sa crezi ca faptele rele si sinuciderile duc negresit in iad ,dar acestei femei , cine sa-i vorbeasca despre acest Adevar , cand traieste intr-o tara pagana ?
    Poate fi sectara , dar poate sa nu fie , ci doar o nestiutoare .

    Apreciază

   • Irina said, on mai 8, 2013 at 10:30 am

    Cred ca nefiind luminata de lumina Botezului, poate face greseli de intelegere sau de exprimare, dar totusi, prin aceasta intamplare prin care a trecut inseamna ca Dumnezeu o calauzeste si asa cum a mai spus cineva, daca ea continua sa fie sincera in cautarea sa, va ajunge in cele din urma la Ortodoxie. Intr-adevar prin cuvintele ei ca nu faptele te duc in rai sau iad ( deci nici sinuciderea) si ca departarea de Hristos este cea care te duce cu adevarat in iad a lasat loc de interpretari. Cred ca oarecum are dreptate pt ca adevarata fapta rea care atrage dupa sine si alte fapte rele este departarea de Hristos.

    Apreciază

 32. STOP RFID 666 said, on mai 5, 2013 at 7:39 pm

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: