SACCSIV – blog ortodox

In urma atentatelor din Boston, autoritatile americane spun ca este necesara implementarea unui document national biometric

Posted in BIOMETRIE, BULETIN BIOMETRIC by saccsiv on aprilie 27, 2013

Preaiu articolul ATENTATUL de la BOSTON. Ancheta relevă ineficienţa sistemelor de urmărire a teroriştilor în SUA

Ancheta asupra atentatului de la Boston ilustrează lipsa de eficienţă a sistenelor americane de luptă împotriva terorismului, gestionate de agenţiii aflate uneori „în competiţie” pentru a depista ameninţări potenţiale înainte să ia o întorsătură dramatică, potrivit unor experţi.

Atunci când Tamerlan Ţarnaev – cel mai mare dintre fraţii suspectaţi de comiterea atacurilor la maratonul din Boston, ucis de poliţie într-o cursă de urmărire – a plecat în Rusia, în 2012, călătoria sa a fost detectată de către Departamentul pentru Securitate Internă (DHS), dar nu şi de către FBI.

În pofida semnalării de către Rusia şi înscrierii sale, la cererea CIA, pe o listă de supraveghere cu potenţiali terorişti, întoarcerea sa în Statele Unite a trecut complet neobservată.

„Sistemul nu a funcţionat, din cauza unei ortografieri diferite a numelui acestuia. Am ratat posibilitatea de a detecta o ameninţare, din cauza unui sistem prea complicat”, declară pentru AFP Christian Beckner, adjunctul directorului Institutului Politic pentru Securitate Naţională din cadrul George Washington University.

Problema este că nu există o singură listă, ci mai multe liste”, apreciază Michael German, un fost agent FBI, în prezent un specialist în domeniul terorismului la Uniunea americană pentru Apărarea Libertăţilor Civile (ACLU).

„Aceste liste sunt atât de aglomerate de o mulţime de nevinovaţi şi de informaţii eronate, încât forţele de ordine-însele nu le mai consideră fiabile”, declară el pentru AFP.

Lista principală, cea a Centurlui Naţional Antiterorist (NTC), cunoscută sub numele de TIDE (Terrorist Identities Datamart Environment), conţine o jumătate de milion de nume. „Cred că nimeni nu îşi imaginează în mod serios să existe o jumătate de milion de terorişti„, notează Michael German.

FBI are, la rândul său, o listă de supraveghere, DHS o are pe a sa, Vama are şi ea una şi mai există lista care interzice anumitor persoane să călătorească cu avionul („No fly list”).

„Dacă există cea mai mică suspiciune, oamenii ajung pe o listă”, subliniază analistul ACLU. „Dacă numele tău seamănă cu al unui terorist adevărat, Guvernul american se va interesa de tine, în detrimentul ameninţărilor adevărate”, adaugă el.

De asemenea, există multiple aliasuri, identităţi duble şi diferite ortografieri ale unor nume, în alfabete diferite, care falsifică jocul şi antrenează erori.

În pofida unor încercări de uniformizare a sistemului, după atentatele de la 11 septembrie, „problema principală este lipsa coordonării”, denunţă Jeffrey Addicott, directorul Centrului pentru drept şi luptă împotriva terorismului de la St Mary’s University, în Texas.

„Diferitele agenţii sunt în competiţie între ele, pentru a obţine o informaţie prima”, pentru a îşi „atribui meritul unei operaţiuni sau pentru a fi cea care va dejuca un plan de atentat”, apreciază profesorul Addicott.

Profesorul evocă pentru AFP cazul lui Umar Faruk Abdulmutallab, autorul atentatului eşuat pe o cursă aeriană, în 2009, de Crăciun. „Tatăl său a semnalat Departamentului de Stat că fiul lui era un potenţial terorist, dar această informaţie nu a fost niciodată transmisă altor agenţii”, spune el. Tânărul nigerian a fost imobilizat de către pasageri, la bordul avionului pe ruta Amsterdam-Detroit, cu explozivi ascunşi în lenjeria intimă.

FBI, DHS sau NTC au recurs la criterii diferite pentru introducerea unei persoane sub supraveghere, nişte „criterii opace” şi „subiective”, comentează profesorul Addicott. „O agenţie va aprecia că eşti o ameninţare potenţială, pe când alta va spune nu, nu, doar îţi exerciţi dreptul la liberă exprimare”, adaugă el.

Un raport din 2010 al Inspectorului General a subliniat, de altfel, că lista FBI menţiona activişti politici care nu au reprezentat vreodată cea mai mică ameninţare. Documentul apreciază că unele nume „nu sunt înscrise la momentul potrivit şi că altele nu au fost retrase ani de zile după ce au fost exonerate”, declară German.

Însă „adevărata provocare”, în opinia lui Addicott, este ca Statele Unite să se doteze, în sfârşit, cu „ceea ce Franţa are deja, şi anume un sistem pentru o carte naţională de identitate, care permite urmărirea oamenilor. Fără acesta, este vorba despre o misiune imposibilă”, subliniază profesorul.

Reclame

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. pcmouse said, on aprilie 27, 2013 at 1:54 pm

  asta era si scopul!!!
  autoritatile americane criminale.isi omoara proprii cetateni pt instaurarea cu japca a noii ordini mondiale.adica a „ordinii „lui lucifer!a lui antihrist!a masoneriei jidanesti

  Apreciază

 2. Iepurila said, on aprilie 27, 2013 at 2:49 pm

  “Sistemul nu a funcţionat, din cauza unei ortografieri diferite a numelui acestuia. Am ratat posibilitatea de a detecta o ameninţare, din cauza unui sistem prea complicat”,

  Huh!! Dar cine sunt de vina pentru ca au incercat si reusit inca din anii ’20 sa aduca imigranti non-europeni in America? Nu evreii?

  Musiulmanii astia NU aveau ce cauta in America oricum.

  Apreciază

 3. dante said, on aprilie 27, 2013 at 3:13 pm

  Q.E.D.

  Apreciază

 4. OctogonX said, on aprilie 27, 2013 at 3:14 pm

  candva ….de mult am zis ca asa va fi insa nu ma asteptam ca pt un …incident asa minor sa se ceara introducerea datelor respective ….problema acestor atentate nu este cauzata de oamenii care le produc ei le produc datorita aglomerarilor umane in felul acesta dorind sa isi faca loc printre ei …si problema mediatizarii excesive este o problema extrem de grava ….la boston au murit 3 oameni si au fost raniti mai multi in palestina mor mai mereu in confruntari armate si copii si de toate felurie si nu se mai face nimic ….de ce ? simplu pt ca nu aduce nici un venit nimanui sa se faca liniste acolo ….nu uita deci …esti doar …o cifra in sistem una care nu conteaza atata timp cat mergi in directia pe care el ti-o impune prin diverse strategii de cand te nasti si pana mori

  Apreciază

 5. razvan said, on aprilie 27, 2013 at 5:00 pm

  SCANDALOS ! cat de inventivi sant romanii nostrii cand vine vorba de escrocherii.
  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/schema-prin-care-o-femeie-din-romania-s-a-dat-preoteasa-si-a-strans-o-avere-in-ultimii-20-de-ani.html

  Apreciază

 6. STOP RFID 666 said, on aprilie 27, 2013 at 7:44 pm

  “Cred că nimeni nu îşi imaginează în mod serios să existe o jumătate de milion de terorişti“, notează Michael German.

  SI DE LA O JUMATATE DE MILION VOR FI 300 MILIOANE DE TERORISTI.

  NATIUNEA SUSPECTA

  Apreciază

 7. acc70 said, on aprilie 27, 2013 at 8:08 pm

  legat de terorismul ce se practica pe bune in Romania

  :

  Părintele protopop Florin Tohănean:
  „Aici, dacă nu ştii ungureşte, ori înveţi, ori pleci!”
  “Şi să fie foarte clar: dacă în 1918 aveam conducătorii de azi, la această oră vorbeam toţi ungureşte. Marea Unire n-ar mai fi existat!”
  Acasă » Interviu

  S-a ajuns ca, în inima ţării, limba română să se mai vorbească doar în biserică?
  Vor să părăsim zona. Sunt parohii în protopopiatul nostru, sate în care găsim câte două biserici româneşti. Şi mai sunt câte 10-15 suflete care se declară că sunt români. Ceilalţi sunt români de sânge, botezaţi ortodocşi, dar care zic ”dom’le, suntem unguri!”. Ce să mai zici?
  Dar să vedeţi în partea Baraoltului, încolo, Aita Mare, Aita Medie. Am slujit acolo în biserică împreună cu preotul şi cu episcopul, şi când am mers la masa de după slujbă, am rămas trăsnit: românii de la masă vorbeau ungureşte între ei. Şi i-am întrebat: „Băi, fraţilor, voi ce sunteţi? Români! Păi de ce vorbiţi ungureşte? Păi în casă vorbim ungureşte, numai la biserică vorbim româneşte”. Mi-am făcut cruce, da!
  S-a cam retrocedat tot în Harghita şi Covasna, mai puţin pământurile Bisericii Ortodoxe Române…
  E o problemă încă nerezolvată. S-a încălcat legea agrară, ei au retrocedat toate suprafeţele expropriate de România înainte de 1945. Dacă cineva ar fi curios să studieze un pic legea actuală, aşa cum e ea, cu imperfecţiunile ei, va vedea că „nu face obiectul retrocedării nicio palmă de pământ care a fost expropriată înainte de 1945” , or, ei şi-au refăcut tot ce au avut înainte de acel an, deşi se plătiseră atunci şi despăgubiri. Ni se spune că nu mai există teren de retrocedat, în condiţiile în care Biserica noastră – în Covasna vorbesc, aici unde sunt în cunoştinţă de cauză – mai are peste 700 de hectare de teren arabil neretrocedat şi peste 300 de hectare de pădure.
  La nivel judeţean se încearcă „ştergerea urmelor”?
  Eu m-am preoţit mai târziu oleacă, aşa pe la 38 de ani, fiind iniţial inginer agronom. Episcopul m-a împuternicit să mă ocup de problema asta a pământurilor. Am găsit hărţi, schiţe cadastrale de la reforma agrară, procese-verbale de împroprietărire. I-am luat un pic pe nepregătite, iar când s-au „trezit” le-au făcut dispărute. Nu se mai găsesc acum, dar mi-am făcut copii, cât am putut să fac… Nu sunt chiar aşa de nevinovaţi, acţionează în perfectă cunoştinţă de cauză.
  Care este reacţia guvernului?
  Să ştiţi că autoritatea statului în zonă e aproape de cota zero. Chiar şi acolo unde mai sunt români, statul nu şi-a manifestat în niciun moment interesul – culmea – să-şi apere proprietăţile lui! Practic ştiţi ce se întâmplă? Terenurile care au fost ale Bisericii Ortodoxe n-au fost în proprietate nudă, au fost majoritatea date sub titlu de folosinţă. A rămas statul proprietar, Biserica având drept de folosinţă. Eh, acum când s-a retrocedat, practic s-a retrocedat proprietatea statului. Am fost pe la Procuratură, pe la Preşedinţie, pe la ministere, pe unde am crezut eu de cuviinţă să-i înştiinţez. Nici măcar nu s-au obosit să-mi răspundă, darămite să mai ia şi măsuri! Nu i-a interesat şi nu-i interesează nici acuma.
  S-au succedat destule guverne, de diverse „coloraturi”, şi mai toate au jucat ceardaşul cu UDMR. Care să fie motivul?
  Până anul acesta – şi vorbesc în nume personal, îmi exprim convingerile mele – s-au supus toţi unui şantaj ordinar, scuzaţi-mi expresia. Aveau nevoie de udemerişti pentru a se menţine la putere cu orice preţ. N-au ţinut seama de mamă, de tată… doar puterea! Pur şi simplu nu le-a păsat. Dar nici măcar acum, existând această „circumstanţă atenuantă”, nu se întâmplă nimic. Ăştia (USL care au vrut sa bata palma in miez de noapte sa „coabiteze” cu UDMR)nu mai au nevoie de unguri la putere şi nu-i înţeleg de ce nu fac nimic. Am crezut că se va „mişca” câte ceva, dar nimic, nimic, nimic, sub nicio formă. De-aia sunt aşa obraznici, pentru că se cred intangibili. Şi ştiţi de ce se cred intangibili? Pentru că ei nu recunosc legile statului românesc, legi care oricum nu se aplică. Asta-i concluzia mea. Nici nu le pasă, domnule!
  Ce-nseamnă, părinte, să-ţi duci crucea de român în teritoriul pe care-l denumim generic HarCov?
  Vedeţi, toată lumea se foloseşte de sintagma asta, ”românii minoritari”. Noi nu ne considerăm şi nu ne simţim minoritari pentru un simplu motiv: în ţara ta nu poţi să fii minoritar! Suntem inferiori numeric, suntem mai puţini – suntem cam 24 la sută -, dar suntem la noi în ţară . Şi-aici e durerea mare, pentru că noi cu ungurii am trăit – aici trăind şi moşii noştri şi strămoşii şi vom mai trăi şi noi şi cei de după noi -, dar cei puşi de Dumnezeu să ne conducă nu fac acest lucru. Noi nu contăm pentru ei, contează doar interesele politice şi materiale. Ăştia cu bani mulţi nu se mai uită care e ungur şi care e român… N-au ruşine faţă de oameni şi nici în faţa lui Dumnezeu. Ne-au părăsit! Ba mai mult, atunci când le convine şi le-apare câte-o situaţie favorabilă, îşi mai aduc aminte, aşa în treacăt…
  Era o vreme când pe tricolor, pe stema regală, scria „Nimic fără Dumnezeu”… Când vom mai vedea aşa ceva?
  Probabil când se va pune din nou coroana regală pe steag, atunci ne vom întoarce din nou cu faţa spre Dumnezeu. Noi ştim să ne trăim viaţa aicea cu ungurii, dar acum avem nevoie de ajutor. Ce să vă mai zic, iată şi un domn ministru de-aici din zonă, domnul Duşa – Dumnezeu să-i dea sănătate -, pe care-l cunosc dinainte de a fi ministru, chiar avansa ideea, ca şi când ar fi descoperit apa caldă: „Domnilor, românii şi ungurii de condiţie socială normală se înţeleg domnule, e o armonie”. Da’ cum să nu, leul şi mielul trăiesc împreună! Nu-s de acord cu opinia asta, care este valabilă doar pentru generaţiile mai vârstnice. Generaţiile de după 1990 nu mai sunt aşa. De ce? Pentru că ei au avut abilitatea să-şi urmărească consecvent strategia pe care şi-au pus-o la punct. Îi stimez din punctul ăsta de vedere, să ştiţi. Le zic „bravo!”. Şi-aţi văzut cum s-a purtat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Tamaş Şandor, cu ce aroganţă…
  Mi-ar fi ruşine să mă numesc guvernant sau un om politic al zilelor noastre dacă aş realiza ce se întâmplă. După 1990 s-a realizat şi s-a reuşit o segregare. Şcoala e separată. Ruşine, în secolul 21 să vorbeşti de şcoala românească şi şcoala ungurească. Cultura… Avem teatru românesc şi unguresc, conservator separat, muzeu secuiesc şi românesc, auziţi…! Prima lor grijă în ‘ 90 a fost să arunce exponatele româneşti din muzeul judeţean şi să-l transforme în muzeu secuiesc. Ei n-au făcut întâmplător chestia asta. Tinerii care sunt acum la vârsta de douăzeci de ani au trăit în climatul ăsta al intoleranţei, educaţi în sensul ăsta, după manuale editate în Ungaria, care prezintă, culmea, istoria şi geografia României. Cum sunt posibile toate aceste lucruri? Prin complicitatea şi îngăduinţa guvernanţilor… Până la urmă, fără a spune vorbe mari, eu consider că este un act de trădare naţională! E un cuvânt greu, dar trebuie să-l spun.
  Spuneaţi nu demult că în acest ritm vom ajunge precum în vremea ocupaţiei horthyste din ’40…
  Am spus lucrul ăsta. Deja suntem în situaţia de a ne declara 1940. Mi-a spus cineva că vorbesc prostii, că exagerez. Nu vorbesc prostii! Îl înţeleg pe domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita când a zis „va fi ca în Irlanda!”, el asta urmăreşte. Dacă statul şi-ar exercita autoritatea aşa cum trebuie – nu să facă exces de zel -, s-ar rezolva multe lucruri. Vă dau un exemplu: am primit o clădire – Banca Naţională a avut o clădire în mijlocul municipiului Sfântu Gheorghe -, o clădire faină, ce să vă spun. În 2004, guvernul României, când s-a schimbat atunci, pe ultima sută de metri, a dat această clădire în folosinţă Bisericii, la cererea noastră, prin hotărâre de guvern. A ieşit un scandal mare, care continuă şi astăzi. Cum de a făcut guvernul chestia asta, să dea clădirea în folosinţa Bisericii Ortodoxe.. Au făcut ce au făcut, a venit domnul Tăriceanu, pe vremea aceea era prim-ministru Marko Bela – Lenin al lor -, care avea vreo patru miniştri în guvern şi care a zis că „sub nici o forme nu se pote da această clodire… indiferent de consecinţe, românilor; trebuie neaporat să fie a comunităţii locale”. De parcă noi, românii, biserica, am fi din Patagonia .
  Biserica noastră vă sprijină?
  Ne sprijină, dar ce poate să facă? Aici este vorba de o chestiune ce ţine de legalitate. Biserica este o putere în stat, dar să ştiţi că părintele arhiepiscop Ioan, aşa ne-a educat pe noi, aici în zonă: totul să fie în spiritul dreptăţii şi legalităţii. Biserica nu poate, prin natura ei, să folosească măsuri represive şi agresive.
  Sunteţi cel mai fin observator al zonei, pentru că toată lumea vine la dumneavoastră. Care ar fi calea de ieşire, paşii ce trebuie urmaţi pentru a reveni la normalitate?
  Un singur pas ar trebui făcut: statul să revină în îndatoririle şi drepturile lui. Să-şi restaureze autoritatea asupra acestei zone. Este act de voinţă ăsta, şi de responsabilitate naţională. Dacă nu realizează guvernanţii că ei sunt cei care trebuie să-şi restabilească autoritatea asupra zonei, indiferent ce am face noi, nu vom avea nici un rezultat pozitiv. Ei nu respectă legea, justiţia. L-a întrebat domnul Cornel Nistorescu la un moment dat pe domnul Tamaş Şandor: „Domnule Tamaş, dumneavoastră respectaţi o sentinţă definitivă şi irevocabilă?”, la care domnul Tamaş a răspuns: „Da, eu respect legea”. Or, eu am acum cazul acesta concret în care el dispreţuieşte şi nu se conformează unei sentinţe definitive, irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Iar partea tragică este că acest lucru se întâmplă cu complicitatea RA-APPS-ului, o instituţie de stat, subordonată Guvernului României. Nu respectă legile ţării pentru că nu le cunosc. Trebuie puşi la punct. Cum ? Cu legea. L-au schimbat pe Codrin Munteanu (n.r. – fostul prefect de Covasna). Au dat mâna cu ei şi le-a satisfăcut cererile, că asta urlau toţi: „Munteanu afară!”. Le-a făcut pe plac. Revenind la domnul Duşa , dânsul zicea că există o înţelegere inter-etnică. Nu există, e un slogan fals ăsta. Există numai între oamenii bătrâni, că aşa au fost educaţi. Tinerii sunt educaţi în spirit revanşard, intoleranţă şi dispreţ faţă de tot ce este românesc. Între tineri nu există această convieţuire, ei resping tot ce este românesc.
  Tare mi-e teamă că istoria tinde să se repete. Probabil că regionalizarea va rezolva problema din punct de vedere economic. Banul nu va mai fi în mâna Consiliului Judeţean , va fi în altă parte, într-o regiune care la rândul ei va încerca să se autodetermine teritorial şi politic. Nu se vor schimba treburile prea mult, vă spun eu. Dimpotrivă, mi-e teamă să nu fie mai grave, pentru că atunci ei stau şi mai ascunşi şi îşi fac lucrarea şi mai obscur, mai liniştiţi. Adică cum? Statul român finanţează activităţile societăţilor lor fasciste? Statul român le finanţează tabere şi şcoli de vară în care se ştie ce se întâmplă?
  Considerând că de mâine îmi iau catrafusele şi doresc mă mut undeva în Covasna, să îmi iau o casă, am variante să rezist acolo ca român?
  Nu, dacă nu aveţi ceva, puţin acolo, aşa cum avem noi, deşi nici eu nu sunt de-al locului. Auzi, să spună că eu sunt venetic. Păi venetic e el, eu sunt în ţara mea, cum să fiu venetic? Dacă veniţi în locuri cum e partea noastră a Întorsurii, unde suntem majoritar români, atunci da, că sunteţi încă român. Dar dincolo, unde aveţi nevoie de o autorizaţie, aveţi nevoie să vă cumpăraţi pământul. Ştiţi că există, neoficial, interdicţie de a se vinde pământ românilor? Deci unguri care vor să îşi vândă pământul în condiţii normale românilor sunt pur şi simplu proscrişi, daţi deoparte, stigmatizaţi. Ăsta este adevărul. Greu poate un român să îşi cumpere pământ în zonă. au apucat să îşi cumpere, că eu ştiu în zona asta apropiată de Braşov că şi-au mai cumpărat după ’90. Acum să meargă cineva să cumpere să vadă dacă mai poate! Nu mai vinde nimeni, că şi ungurilor le e frică, pentru că sunt scoşi afară din comunitate. Sunt consideraţi trădători. Nu prea mai ai unde să te angajezi, şi aici îţi spune clar, în faţă: ştii ungureşte, bine, nu ştii ungureşte, să fii sănătos, ori înveţi, ori pleci!
  Şi să fie foarte clar: dacă în 1918 aveam conducătorii de azi, la această oră vorbeam toţi ungureşte. Marea Unire n-ar mai fi existat!

  Apreciază

 8. Sa luam aminte said, on aprilie 28, 2013 at 12:14 am

  Incet si sugur se cauta noi pretexte pentru a implementa proiectul L.U.C.I.D. Astfel, in cele din urma, cei mai mari teroristi vor fi… crestinii!

  Apreciază

 9. minionita said, on aprilie 28, 2013 at 1:56 am

  Cam asa trebuie sa ajungem http://vimeo.com/64090686#

  Apreciază

 10. gerica64 said, on aprilie 28, 2013 at 4:51 am

  In cautarile mele pe net am gasit un site catolic nu este ortodox.In rezumat este vorba de niste profetii despre vremurile actuale.Mesaje primite de o anonima de vreo 2 ani de zile.Exista in format pdf toate aceste comunicari.Aceste profetii seamana uluitor cu profetiile ortodoxe despre aceste vremuri despre falsul profet,despre antichrist,despre masonerie si despre cipuri ca pecete antihristica.Consider ca este ceva de studiat si de discutat de catre cei ce au un discernamant mai pronuntat.Toate mesajele de avertisment al omeniri cuprinse acolo sunt exact ca cele ale cunoscutului preot ortodox Elpidie ai zice ca sunt identice.Foarte ciudat mi sa parut asemanare.Va dau situl cititi cu rabdare care are si ve-ti vedea ca nu exagerez.

  http://avertisment.ucoz.com/news/2011-12-29-2

  Apreciază

 11. gerica64 said, on aprilie 28, 2013 at 4:55 am

  Pentru a citi mesajele in format PDF la comentariul de mai sus asta e linkul direct:

  http://avertisment.ucoz.com/load

  Apreciază

 12. gerica64 said, on aprilie 28, 2013 at 5:42 am

  Daca datele cand mesajele au fost primite sunt reale, femeia asta a avertizat cu mult inainte ca papa Benedict va fi inlaturat si urmatorul papa este profetul mincinos care va schimba dogmele,va elimina sf,Impartasanie cum este ea acum,va scoate semnul cruci din biserica si-l va inlocui cu semnul antihristului astfel uraciunea pustiiri va intra in biserici si nu vor mai exista Duhul Sfant in ele.La fel profeteste ca toate conflictele sunt orchestrate de oculta mondiala vaccinurile sunt facute pentru a decima populatia.Razboiul mondial este economic dar si sangeros cu razboaie zonale alea care sunt in desfasurare. si in final unul la care participa toate puterile.Germania ca si in primele 2 razboaie mondiale si in acesta iar va fi foarte implicate si economic prin UE dar si armat.Vor fi folosite arme nucleare.Pecetea antihristului vor fi cipurile care vor fi aproape invizibile ca dimensiune probabil nano-cipuri.Mai spune ca vor fi multe cutremure si ca 2 comete se vor ciocni creand mare panica dupa aceasta va apare Crucea pe cer care va fi vazuta de toata omenirea si multi necredinciosi se vor intoarce.Oameni isi vor vedea pacatele si care este stare lor reala in raport cu Dumnezeirea.Se poate deduce ca ori e o mare farsa ori ca si noi ortodocsi si catolici au primit mesaj ca apocalipsa e in desfasurare si ca Dumnzeu nu vrea moartea pacatosului ci sa se intoarca si sa fie viu.

  Apreciază

  • pcmouse said, on aprilie 28, 2013 at 12:33 pm

   sry gerica.nu ma intereseaza ce scriu dracii de sectanti..si atentie la limba romana,o sa se creada ca cei care posteaza pe acest blog sunt agramati.

   Apreciază

 13. Iuliu said, on aprilie 28, 2013 at 9:36 am

  Nu mai bine ascultam de sfintii nostri ortodocsi?Toti simtim in sinea noastra ca sunt vremuri grele…Mi se pare foarte dubioasa,mai ales partea cu „avertismentul”,probabil ar fi trebuit sa aflam de la ai nostri daca era adevarat.

  Apreciază

  • pcmouse said, on aprilie 28, 2013 at 1:32 pm

   iuliu avem pretentia ca administratorii de bloguri sa faca diferenta mai ales gerica care are bloguri .uitati-va fratilor cand cititi.cititi cu atentie se scrie IISUS HRISTOS .deci cu doi de i”si H adica HRISTOS nu C”Iinainte!!!!!pe sectanti sau alte confesiuni nu ii lasa dracii sa scrie corect numele mantuitorului.de ce?pt ca numai cand aud ii arde.se cutremura..stiind ce ii asteapta..asa ca unde vedeti numele schimbat si cu o litera sa stiti ca acolo este prezent sarsaila…

   Apreciază

 14. mircea.v said, on aprilie 28, 2013 at 4:58 pm

  gerica,

  coincidente, necoincidente, nu prea ne intereseaza. Era rau daca existau contraziceri intre cele spuse de parintii Paisie-Justin-Elpidie, de exemplu. Ideea e clara. Sant vremuri grele, vin vremuri si mai grele, semnele premergatoare insemnarii se vad. Restul sant detalii. Ca e criza mai intai si apoi religie universala si apoi razboi… Din ce se vede, nu e o succesiune clara a acestor evenimente ci sistemul lucreaza in acelasi timp pe toate aceste fronturi. Se vede cu ochiul liber.
  Pentru mine ce a fost important e ca parintele Elpidie vorbeste clar ca insemnarea va consta in cipuri, ca nu e vorba de lepadare directa, explicita, cum ca semnezi hartii ca te lepezi de Hristos in timp ce accepti cipul, ci ca vei fi pacalit sa iei acele cipuri pt ceva, dar scopul ultim urmarit e altul. Pica total argumentul celor care ziceau pina acum „stai frate ca te amprenteaza doar, nu te pune sa si semnezi ca te lepezi de Hristos, nu-ti e afectata libertatea religioasa…”, si argumentul asta ar fi functionat (si poate va functiona pt unii) chiar si la insemnarea finala.
  Si mai e importanta sublinierea parintelui ca fara ajutorul lui Iisus si a „familiei ceresti” nu se va putea rezista. Lucru dealtfel stiut.
  Restul, vom trai si vom vedea.

  Apreciază

 15. gerica64 said, on aprilie 28, 2013 at 5:40 pm

  Eu nu stiu daca ati citit materialul dar eu personal am observat urmatoarele:
  In mesajele acestea se spune ca anumite dogme catolice sunt gresite exemplu sfanta Impartasanie si ca toate au fost impuse de secta diavolului care sa infiltrat in Vatican.Multi dintre papi au fost siliti sa faca ca si Benedict
  lucruri fara voia lor.Mai se spune sa nu se judece de catre nimeni pacatele si greselile ateilor sectantilor homosexualilor.Prin viata noastra rugaciunile noastre si cu mult tact ei trebuie ajutati sa vada pacatul si sa se indrepte.Dumnezeu iubeste si pe cel mai nenorocit pacatos,ateu,fracmason,satanist sau ce o fi el.Actualul papa este profetul mincinos si va lucra cu antihristul de acest papa se stie din 2011 si ca il va inlocui pe Benedict.Acest papa va schimba liturghia,va spune ca nu exista iad,Sf Impartasanie va fi anulata si bisericile vor fi ale lui antihrist.Va unifica toate religile si toti episcopi si cardinali cu sau fara voia lor vor face intocmai ce va decreta el.Va fi o mare prigoana pentru cei ce nu se vor supune.Sunt multe scrise dar trebuiesc citite eu le-am citit si cred ca sunt de folos.E adevarat este folosit acel limbaj catolic care pe noi ortodocsi ne deranjeaza dar sa trecem peste el ,informatiile ne intereseaza si daca sunt din partea lui Dumnezeu.

  Apreciază

  • Maria said, on aprilie 29, 2013 at 3:41 pm

   gerica 64 ,
   Din moment ce noi avem atatea invataturi din Ortodoxie , multime de Sfinti si mari duhovnici , ce nevoie avem sa scotocim pe alte situri ne-ortodoxe , sa „invatam ” ce ???
   Aceste link-uri nu sunt binevenite aici .
   Chiar am terminat subiectele ce ne intereseaza si nu mai avem ce comenta ?

   Apreciază

 16. cristina said, on aprilie 28, 2013 at 8:51 pm

  Din SUA,s-au pornit toate necurateniile si blasfemiile.iar jidanii sunt cei care conduc din umbra.Guvernul american isi omoara proprii cetateni,pt a instaura Noua Ordine Mondiala.iar pt ca acest lucru sa se intample,fara a intampina opozitie din partea cetatenilor,inventeaza si insceneaza tot felul de atentate asa zis teroriste.Nu mai cred demult,in ceea ce declara CASA ALBA,pt ca tot ce declara ,este fals si manipulator.Pacat,ca trebuie sa moara,atatia civili nevinovati,pt ca Oculta Modiala.sa-si atinga scopurile murdare si malefice.

  Apreciază

  • Gopo said, on aprilie 29, 2013 at 10:33 pm

   Ce a inceput in Rusia, va sfarsi in America…zicea un parinte ortodox.E timpul copt ca americanii sa simta pe propria piele toate dictaturile pe care guvernele ce i-au condus le-au sprijinit din plin; in toata existenta statului lor Tot de acolo pare a se ridica si marele ticalos de la sfarsitul istoriei

   Apreciază

 17. gerica64 said, on aprilie 28, 2013 at 11:20 pm

  pc mause
  textul ala este un copy/paste iar catolici asa scriu cu un singur i.In curand vor dispare si crucile de pe steaguri si biserici si faci atata caz de un i.Noi stim ca Iisus cu un singur I inseamna magar nu e nevoie sa ne spui tu.Sarsaila ala de care spui tu este prezent ACUM peste tot ,daca ai fi facut putin efort sa citesti mesajele ai fi aflat ca 4 milioane de draci au fost eliberati din iad si ca astia nu stau degeaba nici sa-i pici cu ceara.Tot iadul este pe pamant este ingaduit de Dumnezeu aceasta pentru pacatele noastre.Sa nu crezi tu ca numai ortodocsi vor opune rezistenta impotriva profetului mincinos si a antihristului si vor refuza pecetea vor fi multi care acum sunt atei,pacatosi,pagani,sectanti.Macar sa fim noi in stare sa rezistam incercarilor si sa nu judecam pe nimeni ca nu a noastra e judecata.Si ar fi bine sa nu ne comportam ca farisei pe toti Dumnezeu ne iubeste in mod egal si nu stim noi ce va face El cu cei ce nu sunt ortodocsi din foarte multe motive independente de ei.Cu ce este devina un crestin catolic ca un papa cum este acum Francisc a dat o dogma falsa?Va da si asta dogme false ca iadul nu exista,va scoate crucea si va pune alt semn va schimba liturghia si va cere sa faca si episcopi si cardinali ascultare ca altfel vor fi declarati eretici si prigoniti.Stim si noi de la sfinti nostri aceste lucruri am fost avertizati de mult timp.Vedem ce fac si ierarhi nostri si cu ce se ocupa ei mai mult.Misca cineva in front?Doar cativa preoti sunt luminatori restul se tem dar sa nu-i judecam.

  Apreciază

  • pcmouse said, on aprilie 29, 2013 at 7:02 pm

   4 milioane de draci au fost eliberati din iad <asta de unde ai mai aflat?realizezi ce spui?

   Apreciază

 18. mircea.v said, on aprilie 29, 2013 at 12:57 am

  Judece fiecare urmatoarele cuvinte ale Sfantului Ioan Gura de Aur, aplicate la ce atitudine trebuie sa avem fata de:
  amprentare, cipuri, acte biometrice-electronice, prelevare ADN, … insemnare; si aplicate si la faptul ca diavolul va fi corect la final si va cere si o lepadare explicita din partea celui care accepta insemnarea;

  “ Sa nu bagati in sufletul vostru orice pacat , mangaindu-va cu acest gand fara de folos, spunand: „Ce lucru mare este fapta aceasta, ce mare lucru cealalta?” De aici se nasc mii si mii de rele. Ca diavolul, ticalos fiind, pentru a pierde pe oameni se foloseste de multa viclenie, de multa staruinta, de mult pogoramant. Isi incepe atacul cu lucruri mici. Sa-ti dau cateva pilde. […] Tot asa si Cain. Diavolul nu l-a indemnat de la inceput sa-si omoare fratele; nu l-ar fi induplecat; ci mai intai il face sa aduca lui Dumnezeu ca jertfa roadele cele mai rele, spunandu-i: „Nu-i nici un pacat!”; in al doilea rand a aprins in sufletul lui invidia si rautatea, spunandu-i iarasi: „Nici acesta nu-i un pacat!”; si tocmai in al treilea rand l-a induplecat sa-si omoare fratele si sa tagaduiasca uciderea.
  Trebuie deci sa facem totul ca sa starpim inceputurile pacatelor. Sa nu te uiti la un pacat ca e mic, ci sa te gandesti ca ajunge radacina de mare pacat daca nu-l iei in seama. Iar daca trebuie sa va spun ceva care sa va minuneze, este ca pacatele mari nu au nevoie de atata luare-aminte ca pacatele mici si neinsemnate. Insasi natura pacatelor mari face ca sa ne indepartam de ele; cele mici insa, pentru ca sant mici, ne fac sa fim nebagatori de seama si nu ne indeamna sa pornim cu hotarare la starpirea lor. De aceea si ajung repede mari, pentru ca dormim. Asa s-a nascut in Iuda acel mare pacat. Daca furtul banilor saracilor nu i s-ar fi parut mic pacat, n-ar fi ajuns sa vanda pe Hristos. Daca tirania slavei desarte nu li s-ar fi parut iudeilor un pacat mic, n-ar fi alunecat sa ajunga ucigatori de Hristos.”

  „Daca diavolul ar lupta impotriva noastra pe fata si deschis, victoria noastra ar fi usoara si lesnicioasa; dar, mai bine spus, daca santem cu luare-aminte chiar ne va fi usoara, ca Dumnezeu ne-a inarmat impotriva fiecareia din aceste viclenii. Asculta ce ne sfatuieste Hristos, pentru a ne convinge sa nu nesocotim nici cele mai mici pacate! Ne spune: „Cel ce zice fratelui sau: „Nebune”, vinovat va fi gheenei” (Matei 5, 22) si: „Cel ce se uita cu ochi desfranati, a si savarsit pacatul desfranarii” (Matei 5, 28). Pretutindeni starpeste inceputurile si semintele pacatelor […].”

  Apreciază

 19. gerica64 said, on aprilie 29, 2013 at 11:44 pm

  pc mause
  Ca sa vezi de unde trebuie sa citesti .Era vorba de 5 milioane de demoni in mesajele astea.Dar consider subiectul inchis cine a vrut sa citeasca a citit si a retinut daca este ceva demn de luat in seama.Eu sunt genul care scotocesc peste tot in decursul vieti am citit carti despre cam toate religiile si toate manifestarile spirituale budism ,confucianism,brahmanism,spiritism,ocultism,,minuni si false minuni deviatii de la ortodoxism cum au fost cele de la Vladimiresti,Visarioniti,Oastea Domnului,stilisti etc Ba am fost si in mijlocul lor sa vad cu ochi mei si am vazut ce trebuia sa vad.Toate astea au fost de folos pentru ca ma invatat sa discern binele de rau sau cel putin asa cred eu.Nu m-am limitat numai la a citi carti ortodoxe trebuie sa stii si cum gandesc yoghini ,atei,catolici,sectanti,satanisti,musulmani asa ca trebuie sa-i studiezi pe ei si cartile lor caci dupa ele se coordoneaza.Acest este si un raspuns pentru Maria.

  Apreciază

 20. gerica64 said, on aprilie 30, 2013 at 12:26 am

  Termenul asta de frate si sora merge poate la manastire pentru ca poate sunt mai apropiati.Aici si in bisericile ortodoxe suna tare fals.Eu nu am vazut dragoste frateasca eu vad numai suflete reci cuvinte mari si dragoste putina.Noi nu ne iubim intre noi cu atat mai putin pe ceilalti fie ei sectari,catolici,pagani yoghini .Trebuia sa se schimbe ceva si in noi pentru ca in fapt fiecare este interesat numai de persoana lui de mantuira lui de viata lui.Cred ca vom suporta o mare transformare datorita vremurilor grele si ca suferinta si lipsurile poate ne va apropia mai mult.Iata un subiect interesant cred eu de discutie si foarte necesar.Oare cum vom depasi noi greutatile, persecutiile, lipsurile,foamea ,setea,batjocura atunci cand va trebui sa iesim din sistemul antihristic?Nu exista nici un plan nici un grup de reunire pentru a supravietui impreuna.Sa incercat ceva dar sa vazut nivelul la care ne aflam.Suntem sub steagul ortodoxiei dar suntem inca dezbinati asta este adevarata problema.In viitorul apropiat vom avea nevoie de mai multa unire de mai multa dragoste si ajutor reciproc.

  Apreciază

 21. gerica64 said, on aprilie 30, 2013 at 1:09 am

  Sa discutam la modul concret.Daca un crestin ortodox isi pierde locul de munca pentru ca a refuzat cardul de salariu cu cip sau a refuzat cardul de sanatate si este bolnav avem un plan de actiune de ajutor ?Pentru acel om si familia lui apocalipsa a venit ,nu poate cumpara ca nu va avea bani cum face fata singur?Daca se duce la spital va avea mari probleme caci nu are card de sanatate pentru el apocalipsa a venit si o simte individual.Daca va cere ajutor la biserica nu va fi ajutat ca stim pozitia Ierarhilor fata de cipuri ba va spune ca este nebun.Va pierde casa ca nu va putea plati intretinerea va vinde tot ca sa supravietuiasca in final va ramane in strada el si familia lui.Asta se va intampla in curand si nu exista nici un plan nici un grup.Daca nu se constituiesc grupuri de rezistenta nu vom supravietui.Este o tema foarte grea atat timp cat biserica ortodoxa de acum priveste cu indiferenta la dictatura biometrica.

  Apreciază

  • mircea.v said, on aprilie 30, 2013 at 9:07 am

   Gerica, e corect ce spui. Da si omul trebuie sa incerce el sa iasa incet incet din sistem, nu trebuie sa astepte pina in ultimul moment. Omul trebuie sa fie cu un pas inaintea sistemului. Daca esti cu un pas in urma sistemului nu-ti mai ramane decat vaicareala. Ce spunea in 2009 parintele Justin? O casuta si o bucata de pamant la tara… Frate, cu un apartament vandut iti iei trei gospodarii la tara, cu pamant cu ce vrei tu. Cati au facut sau fac pasul asta? In principal fiecare in jurul lui trebuie sa se organizeze, acolo unde traieste, cu prietenii lui, cu apropiatii lui. Organizarea nu se face pe blog ca intre cei care sant pe blog sant sute, mii de km. Nu ai prieteni la fel ca tine, trebuie sa-i faci sa fie ca tine. Trebuie un pic de lupta, de miscare, actiune. Daca nu semeni, nu culegi. Deci, vaicareala mai putina si actiune mai multa.

   Apreciază

   • mircea.v said, on aprilie 30, 2013 at 9:50 am

    La oras la bloc dependenta de sistem e totala. Pai daca ti-au taiat gazele, electricitatea (si ai centrala pe gaze) si apa s-a terminat. Dar la tara, o simpla soba cu plita (care nu are nevoie de electricitate, automatizari, revizii….) iti ofera si caldura, si apa calda, si poti si gati pe ea. Se poti folosi toate resturile si deseurile care raman intr-o gospodarie si se pot arde. Coceni de porumb, vita de vie, resturi de lemn… Mai strangi o apa de ploaie, mai o fantana, un wc in curte…

    Apreciază

   • Cosmin M said, on aprilie 30, 2013 at 10:03 am

    Zicea un parinte ca vom merge 10 – 15 persoane in munti, asadar nu se poate face o organizare masiva in grupuri mari. Persoanele trebuie sa se organizeza in grupuri mici in zona de unde apartin si le este mai usor.

    Apreciază

 22. gerica64 said, on aprilie 30, 2013 at 10:20 am

  E un raspuns sec si lipsit de dragoste de genul descurcati-va fiecare cum puteti scapa cine poate.In stuatia in care multi romani sunt saraci lipiti si traiesc de pe o zi pe alta ce sa vanda sa caute teren si case la tara. Am mai auzit varianta asta cine are posibilitati material este indicat sa o faca.Varianta asta merge pentru pensionari care nu mai sunt legati de un loc de munca.Nici la tara nu vor fi oameni linistiti pentru ca cei din orase vor navali peste ei dupa hrana.In fine eu m-am lamurit cum stau lucrurile si sunt pregatit ,nu-mi trebuie nici un acoperis si nici teren astea sunt la fel de vulnerabile ca si a locui in oras.Atunci cand se va intampla toate astea, nevoia ne va invata ce trebuie sa facem ,nadejdea in Dumnezeu si Maica Domnului este cel mai bun acoperamant.Cand spui vaicareala deja ai creat o prapastie si nimeni nu va incerca sa strige dupa ajutor pentru ca isi da seama ca inafara de Dumnezeu nimeni nu-I va arata mila.Se va simti asa abandonat cum a simtit Iisus Hristos pe Cruce si a strigat „Eli,eli lama sabactani”.Asta e iubirea noastra si se vede pretutindeni.

  Apreciază

  • mircea.v said, on aprilie 30, 2013 at 11:51 am

   Pai Gerica, cine are apartament in Bucuresti nu e sarac. Din contra, pentru pensionari e cel mai greu ca ei nu mai au forta de munca a tineretii. Nu am vorbit de cazurile mai speciale, de oameni saraci, care sant deja pe drumuri, de oameni bolnavi… Tie nu ti-a convenit raspunsul si ai dat-o cotita. Era vorba de oamenii care au un apartament la oras si care se complac in situatia traiul la oras dar nu fac nimic si doar se vaicaresc. Cu 1/3 din pret apartament iti iei casa la tara si de restul faci un solar, o sera, o mica crescatorie de gaini… Nu exista sa mori de foame la tara. In prima faza problema e la noi. Inca se mai poate trai fara a te duce in munti.
   Dar pentru ca pr e la noi, la fiecare in parte, e si cel mai greu de rezolvat, ca nu poti sa mai dai vina pe nimeni.
   Cred ca asta te-a deranjat in raspunsul meu.
   Cu cat se intarzie mai mult cu atat e mai dificil. Ia sa fi ascultat cand zicea parintele Justin, sau chiar si saccsiv-Vasile. Pai atunci era o garsoniera in Bucuresti 60mii-70mii euro. Ce sa mai comentezi. Da daca nu facem nimic, asta mai ramane, vaicareala. Vorbesc de cei care sant in putere si au apartament in Bucuresti sau in orice alt mare oras al tarii.

   Din comentariile tale pe tema asta rezulta ca tu stii ca acum nu mai e nici o solutie. Pai daca stii asta, de ce mai discutam?

   La final, intr-adevar, nu va mai fi nici o solutie lumeasca, dar mai e un pic pina acolo. Inca nu au venit sa ne cipuiasca.

   Deci, vaicareala o numesc pt cei in putere care se vaita de drobul de sare.
   Pentru adevaratele strigate de ajutor, nimeni nu trebuie sa se justifice aici ce face si ce nu face.
   Cred ca ai citit ce zice Sfantul Ioan Gura de Aur despre milostenie.

   Apreciază

  • Cosmin M said, on aprilie 30, 2013 at 12:14 pm

   Principala problema pe care o vad eu nu e asta cu casa la tara ci e ca majoritatea cand le spui de cipuri si alte lucruri te iau in bataie de joc. Cine nu fuge de cipuri poate sta linistit si la oras.

   Apreciază

  • Cosmin M said, on aprilie 30, 2013 at 12:16 pm

   In primul rand in Dumnezeu trebuie sa avem nadejdea si nu in oameni caci oamenii sunt asa cum sunt.

   Apreciază

 23. mircea.v said, on aprilie 30, 2013 at 3:57 pm

  Gerica,
  iertare, nu fii suparat pe mine.

  In principiu ti-am dat dreptate. Nu sant adeptul rezolvarii problemelor practice pe net. Cred ca cel mai bine problemele practice se rezolva acolo unde esti, cu oameni de langa tine.

  Apreciază

 24. gerica64 said, on aprilie 30, 2013 at 7:04 pm

  Nu e suparare de ce sa ma supar fiecare spune ce crede ca este mai bine.Fiecare trebuie sa lupte pentru supravietuire daca se merita sunt cazuri cand e mai bine sa infrunti moartea cu demnitate.Dumnezeu ne cheama la El in momentul cel mai prielnic pentru sufletul nostru ca sa fie mantuit.Iar daca vrea sa te tina pe pamant te tine chiar daca tu ai vrea sa mori. Stiu un caz cand cineva a incercat de 2 ori sa se sinucida a bagat 25 de flacoane de Fenobarbital ,otrava de gandaci si nu a murit.Dar s-au rugat cei apropiati sa traiasca si a trait o minune Dumnezeiasca murea si un elefant la ce a ingurgitat.Asa ca are grija Dumnezeu de fiecare scopul final e mantuirea daca o meritam o vom avea, indiferent de obstacole si incercarile vieti.

  Apreciază

 25. Maria said, on mai 1, 2013 at 12:01 am

  Adevarul este ca romanii nu sunt uniti , fiecare este pentru el , lasitatea , ignoranta , nepasarea , egoismul ,
  caracterizeaza aceasta natie .
  Cred ca fiecare trebuie sa se descurce de unul singur , cu ajutorul de la Dumnezeu , dupa masura credintei sale si dupa felul in care a trait , modest sau extravagant .
  Unui postitor , ii va fi foarte usor sa reziste unor lipsuri , fata de un imbuibat , invatat numai cu bunatati .
  Gerica are dreptate , va fi greu pt oamenii din apartamente , dependenti de salariu si de tot ce ofera Sistemul .
  Sunt milioane de oameni , care traiesc la oras , stau la bloc si va fi urgie , atunci cand va trebui sa renunte la
  actele biometrice .
  Insa , pe de alta parte ,si acesti oameni de la bloc , sunt veniti tot de la tara , majoritatea si poate aceasta situatie , va fi o portita de scapare , din mila Domnului .

  Apreciază

 26. gerica64 said, on mai 1, 2013 at 2:51 am

  Eu nu am pe nimeni la tara dar am fost obisnuit cu munca grea de mic.Generatiile aste de tineri parca sunt legati la maini nu sunt indemanatici nu sunt invatati lucruri practice.Se poate supravietui in mediu urban intre ruine numai sa nu se dea cu gaze chimice si neutroni.Si aici poti face provizii.Asta in caz de razboi.Cand esti haituit numai in munti ai sanse si in pesteri sau in adaposturi sub pamant camunflate.Dar au tehnologi de detectie ,drone, roboti.Este clar ca numai Dumnezeu te poate ascunde de urmaritori.Pana la urma nu-ti trebuie decat un rucsac ,un cort, apa multa neinfestata de foame se poate rezista si 3/4 saptamani.Am un blog axat pe supravietuire m-am gandit ca poate fi de folos si cu ajutor de Dumnezeu ne descurcam.Nu mint asta este

  http://gerica1010.wordpress.com/

  Apreciază

 27. Daniel said, on mai 8, 2013 at 2:23 pm

  Orice proprietate vom avea la momentul cu pricina nu cred ca va fi liniste chiar daca nu ai soba pe lemne sau wc in curte …. etc. credeti ca vom fi lasati in pace? Se va cere impozit, cum se va plati acel impozit?(Credeti ca vor sta cu mainile in san?)
  Daca nu se plateste impozitul evacuarea …… etc Deci tot sub cerul liber vom ajunge (Sa dea Dumnezeu sa fiu si eu impreuna cu familia mea printre cei care nu vor accepta pecetea). Tod Bunul Dumnezeu si Maica Domnului ne vor ajuta si calauzi incotro vom merge. Tot in paduri si munti vom gasi probabil refugiul.
  Iertati-mi indrazneala
  Doamne ajuta-ne!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: