SACCSIV – blog ortodox

CHEMARE la MITING. Impactul introducerii actelor electronice asupra vieții private și libertății de conștiință a cetățenilor

Posted in proteste by saccsiv on martie 7, 2013

afig miting fluturas anticip-1 protest anti-cip

Preiau articolul: Impactul introducerii actelor electronice asupra vieții private și libertății de conștiință a cetățenilor

Distribuiti aceste materiale:

Exercitarea drepturilor civile – Miting pe 14 martie

Asociația pentru Libertatea Românilor a inițiat în luna ianuarie mai multe acțiuni de cercetare a impactului introducerii actelor electronice asupra vieții private și libertății de conștiință a cetățenilor României. Aceste acţiuni au loc în condițiile în care implementarea sistemelor electronice sau biometrice ocupă un loc din ce în ce mai important pe agenda instituțiilor statului.

Implementarea sistemelor electronice se referă la :

a) introducerea actelor de identitate electronice prevăzută de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 82 din 18 decembrie 2012, aflată în procedură de urgență pentru aprobare la Parlamentul României
b) introducerea cardului electronic de sănătate, rețetei electronice, dosarului electronic și a Sistemului Informatic Unic Integrat( Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate)
c) în viitoarea etapă, Ministerului Agriculturii are în vedere introducerea cardurilor de acces în piețele agroalimentare, un proiect de OUG fiind postat deja pe site-ul http://www.madr.ro.

Acțiunile concrete ale ApLR au vizat:

 • reliefarea modului în care implementarea sistemelor electronice în domenii ce țin de viața privată sau de identitatea românilor aduce atingere drepturilor și libertăților cetățenești.
 • prezentarea situației existente în celelalte state membre ale Uniunii Europene, inclusiv la nivelul forurilor conducătoare, unde îndoielile asupra sistemului electronic sunt departe de a se fi rispit.
 • prezentarea neajunsurilor și deficiențelor proiectelor demarate de către autoritățile publice responsabile din România.

De la demararea acestor acțiuni, Asociația pentru Libertatea Românilor a transmis memorii către Senatul României , către comisiile permanente ale Camerei Deputaților responsabile cu avizarea proiectului de lege privind aprobarea OUG 82/2012, și a solicitat renunțarea la introducerea actelor electronice în România. În data de 5 martie, un grup de 5 reprezentanți ai ApLR a fost invitat la lucrările Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor unde au fost susținute cele mai importante puncte ale memoriului1 depus în data de 26 februarie la comisiile permanente ale Camerei Deputaților. Pe această cale dorim să mulțumim membrilor comisiei pentru deschiderea arătată, discuțiile fiind apreciate pozitiv de părțile prezente.

De asemenea, se cuvine a face mențiune deosebită despre votul Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale care a votat în unanimitate respingerea OUG nr. 82/2012.

Mulțumim celor 45 de ONG-uri semnatare ale memoriilor inițiate de ApLR și persoanelor care au înțeles să ne susțină activ în demersurile noastre adresate celor mai înalte foruri ale țării .
În privința cardurilor de sănătate și a întregului proiect de informatizare a sănătății, ApLR a transmis mai multe memorii, propuneri de modificare a Contractului Cadru 2013-2014 și solicitări de informații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Ministerului Sănătății,sindicatelor din sistemul sanitar și Colegiului Medicilor2. De asemenea, pe site-ul http://www.asociatialibertatearomanilor.ro au fost postate modele tip de refuz a cardurilor de sănătate3. Acest program de informatizare a sănătății se desfășoară în contextul în care un studiu al Comisiei Europene arată că peste 74%4 dintre europeni consideră că problemele legate de sănătate ca fiind date de natură personală și confidențiale, respectiv în condițiile în care România se află pe locul 7 în lume în privința atacurilor cibernetice5.

În vederea conștientizării de către populație a riscurilor la care se expun prin acceptarea cardului electronic de sănătate, prin introducerea programului de informatizare a sănătății și în general prin acceptarea actelor electronice(biometrice), Asociația Dreptate și Adevăr organizează în data de 14 martie 2013 , începând cu ora 12.00 și până la ora 17.00, o acțiune de protest autorizată. Acțiunea va avea loc la Palatul Parlamentului , în alveola de lângă Parcul Izvor. ApLR își cheamă simpatizanții și membrii să popularizeze acest miting și să participe activ alături de toți cei care consideră că datele noastre medicale nu trebuie expuse riscurilor majore reprezentate de atacurile cibernetice și traficul de organe și nici divulgării lor prin lărgirea accesului unor persoane necunoscute, altele decât medicul curant, la informațiile medicale și personale care vor fi, de acum încolo, înregistrate într-o bază de date centralizată, anulându-se secretul profesional, confidențialitatea și dreptul la viață intimă și privată a cetățenilor români. Toți cei care consideră că actele de identitate electronice, pașapoartele biometrice și orice act electronic(cu cip) le încalcă drepturile cetățenești, că le invadează intimitatea și viața privată sunt chemați să ni se alăture și să-și exprime dezacordul pe 14 martie 2013, ora 12.00 la Palatul Parlamentului , în alveola de lângă Parcul Izvor.

Așa să ne ajute Dumnezeu!
Președinte Profesor
Nicolae Livadă

97 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Pentru detalii cititi: CHEMARE la MITING. Impactul introducerii actelor electronice asupra vieții private și libertății… […]

  Apreciază

 2. MITING ANTICIP | ACVILA ORTODOXA blog said, on martie 10, 2013 at 9:17 am

  […] Pentru detalii cititi: CHEMARE la MITING. Impactul introducerii actelor electronice asupra vieții private și libertății… […]

  Apreciază

 3. Fratele Ioan said, on martie 10, 2013 at 3:28 pm

  Cred ca aceasta este cea mai mare ,actiune, speranta, ocazie , de a participa la acest fel de manifestatie in ceea ce ne priveste ca crestini, de la revolutie.
  TREBUIE sa nu pierdem aceasta OCAZIE . Ar fi foarte bine, ca si cei din provincie [daca pot sa-si ia o zi libera ] sa participe la acest miting , sper eu de mare amploare.Poate fi considerat de cei care fac un efort MARE, ca o zi de pelerinaj.
  DUMNEZEU va cantarii efortul fiecaruia.

  Apreciază

 4. Daniel said, on martie 10, 2013 at 7:19 pm

  Va rog urmariti de la minutul 8 (o declaratie foarte ciudata a lui Obama)

  Apreciază

 5. […] Cititi si CHEMARE la MITING. Impactul introducerii actelor electronice asupra vieții private și libertății… […]

  Apreciază

 6. alergatorul said, on martie 13, 2013 at 8:50 pm

  Foarte buna initiativa pentru chemare la miting….Sa ne punem increderea in DUMNEZEU si sa protestam impotriva actelor biometrice…Sa fim uniti in numele DOMNULUI IISUS HRISTOS si sa ne aparam credinta cu ADEVARUL care il gasim in SFANTA SCRIPTURA…

  Apreciază

 7. alina said, on martie 14, 2013 at 12:16 pm

  Doar astazi citesc despre miting, si nu-s in Bucuresti.
  Si, sunt sigura ca nici o televiziune nu va transmite stirea, sau imagini despre asta. Cum n-au transmis nici din mitingul din Barlad.
  Daca au inchis „tomberonul”….
  Oricum deja hakerii au „furat” datele personale si financiare ale Michellei Obama (ca sotii Obama au acceptat implantarea cipului, primii, ca exemplu). Si acum e mare scandal.
  Q.E.D., datele personale nu sunt in siguranta.
  TOATA lumea e IMPOTRIVA, dar ei introduc RFID.
  Ca, daca tot i-au votat oamenii, acum se cred STAPANII natiunii.
  Vot de blam !!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: