SACCSIV – blog ortodox

Televiziunea: Opiul popoarelor. Mecanismele neuronale si endocrine ale privitului la TV

Posted in televiziune by saccsiv on decembrie 20, 2012
copii la tv
Cand va uitati la TV, activitatea creierului se muta din emisfera stanga, in cea dreapta. De fapt, experimentele conduse de cercetatorul Herbert Krugman au aratat ca, in timp ce telespectatorii se uita la televizor, emisfera dreapta este de 2 ori mai activa decat cea stanga – o anomalie neurologica.
Fluxul din stanga catre dreapta produce o crestere a ceea ce este drogul natural al corpului: endorfinele, care includ beta-endorfine si anchefaline. Endorfinele sunt identice din punct de vedere al structuri, cu opiul si derivatele lui (morfina, codeina, heroina, etc.). Activitatile care elibereaza endorfine (numite si peptide de tip opiu) sunt uzual formate de comportament (rar le numim dependenta). Acestea includ troznirea degetelor, exercitiile intense si orgasmul. Narcoticele externe actioneaza asupra acelorasi receptori (receptorii opioizi) ca si endorfinele, de aceea este o diferenta nesemnificativa intre cele doua tipuri.
De fapt, exercitiile intense, care produc asa numita „runner’s high”[euforia alergatorului] – o eliberare de endorfine care se revarsa in organism – pot cauza o dependenta ridicata, pana la punctul cand „dependentii”, oprindu-se brusc din exercitii, sufera simptomele „retragerea narcoticului” – si anume migrene sau dureri de cap. Aceste migrene sunt cauzate de o disfunctie a receptorilor opioizi, care sunt obisnuiti cu afluxul constant de endorfine.
Intr-adevar, pana si telespectatorii ocazionali trec prin simptomele de „retragere a narcoticului”, daca nu se mai uita la TV pentru o perioada prelungita de timp. Un articol din ziarul Eastern Province Herald (October 1975), din Africa de Sud, descrie doua experimente in care oameni din diferite medii sociale au fost rugati sa nu se mai uite la televizor. Intr-un experiment, diferite familii s-au oferit ca voluntari sa-si inchida televizoarele doar pentru o luna. Cea mai saraca famile a cedat dupa o saptamana, iar celelate au suferit de depresie, spunand ca s-au simtit ca si cand au „pierdut un prieten”.
In celalalt experiment, 182 germani au fost de acord sa-si intrerupa obiceiul de a se uita la televizor pentru un an, cu un bonus de plata, adaugat. Nici unul nu a reusit sa reziste dorintei, mai mult de sase luni si, de-a lungul perioadei, toti participantii au manifestat simptomele „de retragere a narcoticului”: anxietate crescuta, frustrare si depresie.
Semnele dependentei sunt peste tot in jurul nostru. Americanul mediu se uita la televizor peste patru ore pe zi si 49% dintre acestia continua sa se uite, cu toate ca admit ca o fac in exces. Acestia sunt indicatorii clasici ai unor persoane care neaga: persoane care stiu ca-si fac rau, dar continua sa foloseasca drogul, in mod exagerat.
Recente studii pe cobai arata ca stimulantii receptorilor opioizi determina comportamente dependente. Demonstratia este concludenta: toate opioidele creeaza dependenta. Televizorul actioneaza ca un sistem high-tech de livrare a drogului si noi toti simtim efectele lui. Intrebarea este daca o dependenta de televizor poate fi distructiva. Raspunsul pe care-l primim de la stiinta moderna este un hotarat „da”.
Mai intai de toate, cand va uitati la televizor, regiunile mai inalte ale creierului (cum ar fi creierul mijlociu si neo-cortexul) sunt oprite si toate activitatile sunt transferate catre regiunile mai de jos ale creierului (cum ar fi sistemul limbic). Procesele neurologice care se desfasoara in aceste regiuni nu pot fi exact cognoscibile”.
Creierul inferior doar sta si reactioneaza la mediu, folosind programele de raspuns „fight-or-flight”. In plus, aceste regiuni ale creierului inferior nu pot sa faca distinctie intre realitate si imaginile fabricate (o functie indeplinita de neo-cortex), de aceea reactioneaza la continutul transmisiei TV, ca si cum ar fi real, secretand hormonii adecvati si asa mai departe. Studiile au dovedit ca, pe termen lung, prea multa activitate in creierul inferior determina atrofierea regiunilor creierului superior.
Este interesant de observat ca sistemul limbic (creierul inferior) se coreleaza cu circuitul de bio-supravietuire al lui Leary/Wilson 8 (Modelul circuitului constiintei). Acesta este circuitul nostru primar, „prezenta” de baza pe care, in mod normal, o asociem cu constiinta. Acesta este circuitul unde receptionam prima neurologica (orala), care ne conditioneaza sa avansam spre orice mediu cald, placut si/sau protector. Circuitul bio-supravietuire este calea noastra cea mai incipienta, primitiva, de a trata cu realitatea.
O persoana obsedata de cautarea placerii fizice este probabil fixata pe acest circuit; de fapt, freudienii cred ca o dependenta de narcotice este o incercare de intoarcere in pantecele mamei. Putem deduce, in mod logic, ca asemenea dependenta are loc atunci cand functiile creierului superior sunt anesteziate si creierul inferior recent dominant cauta placerea cu orice cost. Luand toate acestea in consideratie, televiziunea este o sabie cu doua taisuri: nu face doar ca sistemul endocrin sa elibereze opiurile naturale ale corpului (endorfinele), dar de asemenea concentreaza activitatea neuronala in regiunile creierului inferior, unde nu suntem motivati de nimic altceva, in afara de cautarea placerii.
Televiziunea produce „roboti de bio-supravietuire” mobili, extreme de functionali.
Cercetarile lui Herbert Krugman au dovedit ca privitul la televizor amorteste creierul stang si lasa creierul drept sa indeplineasca toate activitatile cognoscibile. Aceasta are unele implicatii pentru efectele televiziunii asupra evolutiei creierului si sanatatii. De exemplu, emisfera stanga este regiunea critica pentru organizarea, analiza si judecata datelor primite. Partea dreapta a creierului trateaza datele primite in mod necritic si nu decodeaza sau divide informatia, in partile ei componente.
Creierul drept proceseaza informatia in intregul ei, determinand raspunsuri mai degraba emotionale, decat rationale (inteligente). Nu putem trata rational, continutul prezentat la televiziune, deoarece o parte a creierului nostru nu este operationala. Prin urmare, nu e surprinzator ca oamenii rareori inteleg ce vad la televizor, dupa cum a aratat si un studiu condus de cercetatorul Jacob Jacoby. Jacoby a descoperit ca, din 2700 de oameni testati, 90% au inteles gresit ce au privit la televizor, cu cateva minute inainte. Deocamdata nu exista o explicatie de ce se muta activitatea pe partea dreapta a creierului, atunci cand ne uitam la televizor – dar stim ca fenomenul nu depinde de continut.
Pentru ca un creier sa inteleaga si sa comunice intelesuri complexe, trebuie ca sa fie intr-o stare denumita „dezechilibru haotic”. Aceasta inseamna ca trebuie sa fie un flux dinamic de comunicare intre toate regiunile creierului, care faciliteaza intelegerea nivelelor inalte de ordine (analizarea conceptelor) si conduc la formarea ideilor complexe. Nivelele inalte de activitate cerebrala haotica sunt prezente in timpul exercitiilor solicitante, cum ar fi cititul, scrisul, rezolvarea de ecuatii matematice in gand. Nu sunt prezente, atunci cand te uiti la televizor. Nivelele activitatii creierului sunt masurate de un electroencefalograf(EEG). In timpul privitului la televizor, creierul pare sa se incetineasca pana la oprire, inregistrandu-se pe EEG, semnale scazute ale undelor alfa. Acestea sunt cauzate de lumina radianta produsa de tehnologia cu raze catodice din televizor (tubul catodic al televizorului). Chiar daca citesti un text pe ecranul televizorului, creierul inregistreaza tot nivele scazute de activitate. Inca o data, indiferent de continutul prezentat, televizorul in primul rand opreste sistemul nervos. In completarea efectelor neurologice devastatoare (negative), televizorul poate fi nociv pentru simtul valorii personale, perceptiei mediului si sanatatii fizice. Sondaje recente au aratat ca 75% dintre femeile din America cred ca sunt supraponderale, ca rezultat al vizionarii de actrite si modele slabe, timp de patru ore pe zi.
Televiziunea a dat nastere, in SUA si in alte parti la o „cultura a fricii”, focalizata pe senzationalismul programelor ce contin violenta si care sunt procesate de creierul inferior/sistemul limbic. Studiile au aratat ca oamenii din toate generatiile au exagerat cu mult amenintarea violentei in viata reala. Acesta nu este un soc, deoarece mintea lor nu mai poate deosebi realitatea de fictiune, in timp ce se uita la televizor.
Televiziunea este de asemenea daunatoare pentru organism. Obezitatea, lipsa somnului, si oprirea dezvoltarii senzoriale sunt toate elemente comune printre dependentii de televiziune.
De aceea sper ca am stabilit cu fermitate ca televizorul este un drog ce creeaza dependentasi nu este cu nimic mai bun decat opiul, heroina sau alt narcotic. Televiziunea este la fel (si poate chiar mai mult) de nociva pentru creier si organism, ca oricare alt drog. Dar este o mare diferenta.
Toate celelalte droguri ridica aparent o amenintare catre ordinea sociala stabilita.
Televiziunea este un drog efectiv esential pentru pastrarea infrastructurii sociale. De ce? Deoarece determina consumatorii sa arunce bani, in vietile lor fara sens si pline de teroare pe care le traiesc. Si, prin aceasta spalare de creier, au fost hipnotizati folosindu-se tehnici subtile si consacrate, care, cuplate cu efectul natural al televizorului asupra undelor creierului, au facut sa para invechita ingeniozitatea celor mai ambitiosi psihologi.
Psihofiziologul Thomas Mulholland a descoperit ca, dupa doar 30 de secunde de privit la televizor, creierul incepe sa produca unde alfa, care indica rate ale activitatii mult incetinite (aproape tipice starii de coma). Undele alfa ale creierului sunt asociate cu stari receptive ale constiintei nefocalizate. O frecventa mare a undelor alfa nu se intampla normal, atunci cand ochii sunt deschisi. De fapt, cercetarile lui Mulholland sugereaza ca privitul la televizor este similar din punct de vedere neural, cu privitul la un zid gol.
Ar trebui sa observ ca scopul hipnozei este de a determina stari lente ale undelor creierului. Undele alfa sunt prezente in timpul starii de hipnoza usoara folosita de hipno-terapisti pentru „terapia prin sugestie”.
Cand cercetarile lui Mulholland au fost publicate, au avut impact puternic asupra industriei de televiziune, cel putin in sectorul de marketing si publicitate. Realizand ca telespectatorii intra automat intr-o stare de transa, atunci cand privesc la televizor, producatorii au inceput se produca reclame care induc in privitor, stari si dispozitii emotionale inconstiente. Scopul reclamelor nu este sa apeleze rationalul sau constientul (care de obicei este indepartat in timpul reclamelor) ci mai degraba sa implanteze dispozitii pe care consumatorul le va asocia cu produsul intalnit in viata reala. De exemplu, cand vedem produsul expus la magazine, acele emotii pozitive sunt activate. Prezentarea si sustinerea lor de catre atletii favoriti si alte celebritati trezeste aceleasi asociatii. Daca vreodata v-ati indoit de puterea reclamelor de televiziune, pastrati aceasta idee in minte: reclamele au afect mai bun, daca nu esti atent la ele.
Un dispozitiv de control al mintii, care creeaza dependenta.
Ce si-ar putea dori mai mult un guvern sau o companie bazata pe profit? Dar lucrul cu adevarat trist despre televiziune este ca ii transforma pe toti in zombie si nimeni nu este imun. In spatele acesteia nu exista nicio ordine mai inalta, de super-inteligenti. Este produsul dorintei noastre umane, de a modifica nivelul nostru de cunostiinta si de a scapa din greutatile realitatii.
Incepand de saptamana viitoare, vom celebra ceea ce as vrea sa se numeasca „saptamina fara televizor”. Va incurajez pe toti sa va vindeti televizoarele si sa folositi banii pentru a cumpara niste carti.
Traim intr-o „minunata lume noua”, doar ca nu este nici atat de minunata si nici atat de noua. De fapt, incepe sa arate din ce in ce mai mult ca „timpurile intunecate”, cu mase de zombie analfabeti, care se supun autoritatii unor noi clerici: Regis Philbin and Jerry Springer sau alti moderatori de show-uri.”

185 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. STOP RFID 666 said, on decembrie 23, 2012 at 12:06 pm

  ,,POCAITII” SE FOLOSESC DE ICOANE ORTODOXE SI DE IMAGINI ORTODOXE PE CARE LE SUPRAPUN PE PREDICI RATACITE

  MIN 17.30

  Apreciază

 2. Carmen said, on decembrie 23, 2012 at 2:12 pm

  @Lastun da,o idee f.buna,eu voi incerca sa ma rog pt ei cu ajutorul Lui Dumnezeu. Doamne ajuta!

  Apreciază

 3. marcel said, on decembrie 23, 2012 at 2:45 pm

  pentru ce ce si imagineaza ca rusii au condus rusia :Comisarii Poporului
  (Ministri)
  Nume
  Nationalitate
  Président
  V.I. Ulyanov (Lénine)
  Russe
  Affaires Etrangères
  G.V. Tchitherin
  Russe
  Nationalités
  J. Diougashvili [Staline]
  Géorgien
  Agriculture
  Protian
  Arménien
  Conseil Economique
  Lourié (Larin)
  Evreu
  Ravitaillement
  A.G. Schlikhter
  Evreu
  Armée et Marine
  L.D. Bronstein (Trotsky)
  Evreu
  Contrôle d’Etat
  K.I. Lander
  Evreu
  Terres d’Etat
  Kaufmann
  Evreu
  Travail
  V. Schmidt
  Evreu
  Aide Sociale
  E. Lilina (Knigissen)
  Evreu
  Education
  A. Lunacharsky
  Russe
  Religion
  Spitzberg
  Evreu
  Intérieur
  Apfelbaum [Radomyslski] (Zinoviev)
  Evreu
  Hygiène
  Anvelt
  Evreu
  Finances
  I. E. Gukovs [et G. Sokolnikov]
  Evreu
  Presse
  Voldarski [Goldstein]
  Evreu
  Elections
  M.S. Uritsky
  Evreu
  Justice
  I.Z. Shteinberg
  Evreu
  Réfugiés
  Fenigstein
  Evreu
  Réfugiés
  Savitch (Assistant)
  Evreu
  Réfugiés
  Zaslovski (Assistant)
  Evreu
  Între acesti 22 membri ai „Sovnarkom”, rezumã Wilton, erau trei rusi, un georgian, un armenian, si 17 evrei.

  Apreciază

  • marcel said, on decembrie 23, 2012 at 2:47 pm

   Comitetul Central Executiv, continuã Wilton, era compus din urmãtorii membri:

   Y. M. Sverdlov [Solomon] (Président)
   Evreu
   Avanesov (Secrétaire)
   Arménien
   Bruno
   Letton
   Breslau
   Letton [?]
   Babtchinski
   Evreu
   N. I. Bukharin
   Russe
   Weinberg
   Evreu
   Gailiss
   Evreu
   Ganzberg [Ganzburg ]
   Evreu
   Danichevski
   Evreu
   Starck
   Allemand
   Sachs
   Evreu
   Scheinmann
   Evreu
   Erdling
   Evreu
   Landauer
   Evreu
   Linder
   Evreu
   Wolach
   Tchèque
   S. Dimanshtein
   Evreu
   Encukidze
   Géorgien
   Ermann
   Evreu
   A. A. Ioffe
   Evreu
   Karkhline
   Evreu
   Knigissen
   Evreu
   Rosenfeld (Kamenev)
   Evreu
   Apfelbaum (Zinoviev)
   Evreu
   N. Krylenko
   Russe
   Krassikov
   Evreu
   Kaprik
   Evreu
   Kaoul
   Letton
   Ulyanov (Lenin)
   Russe
   Latsis
   Evreu
   Lander
   Evreu
   Lunacharsky
   Russe
   Peterson
   Letton
   Peters
   Letton
   Roudzoutas
   Evreu
   Rosine
   Evreu
   Smidovitch
   Evreu
   Stoutchka
   Letton
   Nakhamkes (Steklov)
   Evreu
   Sosnovski
   Evreu
   Skrytnik
   Evreu
   L. Bronstein (Trotsky)
   Evreu
   Teodorovitch
   Evreu [?]
   Terian
   Arménien
   Uritsky
   Evreu
   Telechkine
   Russe
   Feldmann
   Evreu
   Fromkin
   Evreu
   Souriupa
   Ukrainien
   Tchavtchévadzé
   Géorgien
   Scheikmann
   Evreu
   Rosental
   Evreu
   Achkinazi
   Imeretian [?]
   Karakhane
   Karaim
   Rose
   Evreu
   Sobelson (Radek)
   Evreu
   Schlichter
   Evreu
   Schikolini
   Evreu
   Chklianski
   Evreu
   Levine-(Pravdine)
   Evreu
   Astfel, concluzioneazã Wilton, printre cei 61 membri, cinci erau rusi, sase erau letoni, un german, doi armenieni, unul ceh, un imeretian (?), doi georgieni, un karaim, unul ucrainean, si 41 erau evrei.
   Comisia Extraordinarã de la Moscova (Tchéka), politia secretã sovieticã, strãmosul GPU (Guépéou), a NKVD-ului si KGB-ului, era compusã dupã cum urmeazã:

   Apreciază

 4. marcel said, on decembrie 23, 2012 at 2:48 pm

  Comisia Extraordinarã de la Moscova (Tchéka), politia secretã sovieticã, strãmosul GPU (Guépéou), a NKVD-ului si KGB-ului, era compusã dupã cum urmeazã:

  F. Dzerzhinsky (Président)
  Polonais
  Y. Peters (Vice-Président)
  Letton
  Chklovski
  Evreu
  Kheifiss
  Evreu
  Zeistine
  Evreu
  Razmirovitch
  Evreu
  Kronberg
  Evreu
  Khaikina
  Evreu
  Karlson
  Letton
  Schaumann
  Letton
  Leontovitch
  Evreu
  Jacob Goldine
  Evreu
  Galperstein
  Evreu
  Kniggisen
  Evreu
  Katzis
  Letton
  Schillenkuss
  Evreu
  Janson
  Letton
  Rivkine
  Evreu
  Antonof
  Russe
  Delafabre
  Evreu
  Tsitkine
  Evreu
  Roskirovitch
  Evreu
  G. Sverdlov (frère du Président du Comité Central Ex.)
  Evreu
  Biesenski
  Evreu
  J. Blumkin (assassin du Comte Mirbach)
  Evreu
  Alexandrovitch (complice de Blumkin)
  Russe
  I. Model
  Evreu
  Routenberg
  Evreu
  Pines
  Evreu
  Sachs
  Evreu
  Daybol
  Letton
  Saissoune
  Arménien
  Deylkenen
  Letton
  Liebert
  Evreu
  Vogel
  Allemand
  Zakiss
  Letton
  Între acesti 36 functionari de la Tchéka, unul era polonez, un german, un armenian, doi rusi, opt letoni, si 23 erau evrei.
  „În consecintã” conclude Wilton, „nu existã motiv de a fi surprins de rolul preponderent al evreilor în asasinarea familiei imperiale.
  Mai degrabã contrariul ar fi fost surprinzãtor.”

  Apreciază

 5. marcel said, on decembrie 23, 2012 at 2:54 pm

  @ionut c uite ce zice un stilist de al tau !!!!!!:cel care ia dat apartamentul lu vlasie sa stea cu maicutza aia si sa se roage impreuna !! :În Rusia taristã s-a comis greseala crestinãrii sub presiune a unor evrei care în mod fãtarnic au primit Ortodoxia, în realitate însã pãstrând în ascuns convingerile si toatã trãirea lor religioasã jidoveascã, infiltrând mai târziu propriile progenituri în rândurile clericilor, cei mai vicleni dusmani ai Bisericii nesuferind Ortodoxia si numele lui Iisus.

  Sfânta Rusie pravoslavnicã nu mai este, Biserica a cãzut sub topoarele sãlbatice ale iluminatilor jidovi care stãpânesc Înalta Finantã Internationalã si Rusia de azi, în timp ce obeisantul Stalin – jumãtate evreu – instruit în templele tibetane si initiat în secretele marilor Maestri cu stiinta interpretãrii semnificatiilor Yi-King sau Ying Yang, a uzurpat dreptul alegerii canonice a pãstorilor, impunând nelegiuiti de aceiasi cugetare satanicã.

  Aceste degenerate unelte ale sionismului în vesminte sacerdotale au confiscat Patriarhia si episcopatele Bisericii Ruse însângeratã de sãlbãticia jidovilor cu ghearele otrãvite în inima poporului ce-si privea Biserica schimbându-se în serghianista Sinagogã a Satanei.

  Barbaria acestor acte a fost denuntatã de episcopii exilului adevãratei Biserici a Rusiei, azi Patriarhia Moscovei ascunde numerosi clerici agenti, utilizând nesãbuit investitura sacerdotalã în propaganda sustinerii regimului ateu ca instrument de împotrivire celor care nu parvin la acceptarea coexistentei între marxismul pãgân si Biserica Ortodoxã.

  Sustinerea artificialã a acestei coexistente, cum bine o stim, nu este decât chipul voalat al împingerii Sfintei Biserici Ortodoxe la un pact cu Antihristul chiar de evreii marxisti si criminali plini de sângele milioanelor de martiri, având un control total în stãpânirea si directionarea Ortodoxiei prin infiltratii lojelor masoneriei sau alte organizatii obscure.

  Dupa ce au distrus tot si asasinat milioane de crestini, satrapii evrei ai Rusiei comuniste se aflã azi în postura revendicãrii unei aparente libertãti a credinciosilor pentru înselarea poporului, în scopul diminuãrii ostilitãtii crestinilor împotriva regimului ateu vinovat de atrocitãti abominabile,creatie a gânditorilor cripto-evrei în scopul distrugerii Ortodoxiei.

  Asasinii Kremlinului, în conivantã cu Patriarhia Moscovei, se opintesc azi din rãsputeri sã altoiascã pe apostatul serghianism un suflu nou de viatã, o renastere a Bisericii Ruse dupã moartea duhovniceascã adusã chiar de slujitorii ei prin schisme repetate si erezie, încoronati de diavol pentru ecumenismul sincretist cu toate formele slujirii lui satanice!

  Biserica Ortodoxã a Rusiei de azi este doar un instrument deghizat în mâinile regimului si reprezentantilor sãi pentru interese interne si strãinãtate, episcopii Americii, Europei, Ierusalimului, sunt membri ai serviciilor secrete la fel de periculosi ca spionii sovietici care vehiculau în occident sub masca diplomatiei în solda regimului totalitar si ucigas.

  Despre hidosul serghianism încrustat pe chipul Patriarhiei Moscovei (P.M.) slujitoare lucifericului imperiu sovietic iesit din tenebre prin vointa diabolicã a uneltelor Satanei, gãsim mãrturii si în Raportul Bisericii Autonome a Rusiei, (ROAC) nuantat cu evidente conotatii pastorale pentru paza fiilor Bisericii, si mai mult, se manifestã chiar dorinta ca toti clericii, starea monahalã si laicã, sã facã misionarism în P. M. sau alte biserici din ortodoxia mondialã,explicând consecintele dezastrului angajãrii ecumeniste a Moscovei.

  Pe axul central al concluziilor ce se pot desprinde din raport, putem retine cel putin trei învãtãminte de fond ce reflectã exercitarea deplinei îndatoriri crestine fatã de pãstoriti.

  A – Patriarhia Moscovei aflatã sub culpabilitatea serghianismului, întreitei schisme si ereziei ecumeniste este în afara Bisericii, fãrã Sfinte Taine lucrãtoare si mântuitoare;

  B – Interzicerea participãrii crestinilor din Biserica Autonomã a Rusiei la comuniunea cu Patriarhia Moscovei, si actul excluderii în cazul neascultãrii de hotãrârea sinodului;

  C – Chemarea clericilor, a stãrii monahale si laice la misionarism printre credinciosii Patriarhiei Moscovei si rãtãcitii ortodoxiei mondiale, o îndatorire a constiintei crestine.

  Încercând o pozitionare fictivã în acelasi spatiu a hidrei serghianiste sub blesteme si anateme pentru erezie deghizatã în Patriarhia Moscovei, alãturi de Biserica Autonomã a Rusiei care vegheazã precum o mamã asupra fiilor duhovnicesti ferindu-i de pierzare, si Mitropolia Slãtioara care întretine legãturi dubioase si uneori ascunse cu fiara de la Moscova si Chisinãu, slujind sau trimitând chiar fiii Bisericii la rugãciune în Sinagoga Satanei, vedem fariseismul Slãtioarei în vesminte ortodoxe stãpânit de duhul nelegiuirii.

  Actualitatea realitatii din Mitropolia Slãtioara care distileazã cu debit mãrit elementele ascunderii si conservãrii minciunii diavolesti într-un efort sporit sub actuala pãstorire, este atât de extrapolatã încât o incercare de apropiere comparativã cu cea din Biserica Autonomã a Rusiei devine un act imposibil si chiar indecent, asa dupã cum tâlharii din dreapta si stânga Mântuitorului aveau gânduri bune sau de hulã pentru acelasi Hristos.

  Ambiguitatea pãstorilor Mitropoliei Slãtioara directionatã spre Moscova serghianistã si ecumenistã aflatã în clestele ereziei este iresponsabilã, mesajul publicatiilor interne este bine orientat, însã nu se profileazã o unitate de acord între discursul oficial si perceptia arhiereilor si preotilor, ipocrizia fiind uriasa barierã despãrtitoare între adevãr interese si minciunã, necesitatea schimbãrii mentalitãtii in actul pãstoririi trebuie revãzut de slujitori.

  Apreciază

 6. dumitru said, on decembrie 23, 2012 at 3:47 pm

  @ioana
  Multumesc pentru comentariul tau. De cateva ori ma intrebam si eu cum era acest blog mai demult, inainte sa-l descopar eu. Am vrut sa intreb aici dar mi-a fost teama ca voi fi acuzat ca as fi ceva sau cineva.Tu mi-ai dat un raspuns. Achiesez comentatorului cineva care spune ca aici musteste de rau, duhuri sectare si tulburare, le-am simtit si eu. Duhovnicul meu mi-a spus ca daca un loc sau un blog imi provoaca tulburare in inima, sa plec urgent de acolo. Aici nu e numai tulburare dar se promoveaza ura pe fata. Recomand celor cativa comentatori curati la inima sa paraseasca acest loc mizerabil. Ma dezabonez si eu cu greata

  Apreciază

 7. marcel said, on decembrie 23, 2012 at 4:09 pm

  Apreciază

 8. marcel said, on decembrie 23, 2012 at 4:13 pm

  Apreciază

 9. marcel said, on decembrie 23, 2012 at 4:16 pm

  Apreciază

 10. marcel said, on decembrie 23, 2012 at 4:20 pm

  Apreciază

 11. mircea.v said, on decembrie 23, 2012 at 5:00 pm

  Succes celor care se „dezaboneaza”:)
  Raman doar „securistii” si cei „de pe liste”, cei „filati” si „interceptati”:)

  M-a distrat teribil comentariul lui @mirela:)

  Apreciază

  • marcel said, on decembrie 23, 2012 at 6:23 pm

   @mircea v ,ai vazut cum le stie pe toate mihaela ?? zice de noi ca estem securyty dar ea stie tot dosarul fiecaruia !! sa zica ea ca e cipul rau si o cred ca e bineintentionata !! dar nu spune nici ce vrea ..aaaaa cred ca e hotzul care striga :hotzu !! adica io nu stiu ce sant ? si daca io nu s securyty atuncy ea de ce n ar fi ?? aoleu dar cum apar asa de multi care nu ne iubesc !!! uite ca plang foarte tare ca nu ma iubeste mihaela si ceilalti aparuti ca ciumpercile dupa ploaie sa zica ca nu santem buni !! si io care credeam ca ne da o diploma o cupa ceva! ia auzi ca nu le santem pe plac ?? mai sa fie ! mihaela nesecuristo ce sa ti dau ca sa ma placi ?? si unde sa ti dau ca sa nu ma uiti si sa nu ma parasesti??

   Apreciază

   • andrei said, on decembrie 23, 2012 at 7:39 pm

    marcel+kosk = securist
    Koskule, las-o balta. Cine te-o fi angajat pe tine in serviciile de securitate, ca tare prost mai esti si te dai de gol. Posibil ca ai intrat cu pile si ai dat spaga.

    Apreciază

   • marcel said, on decembrie 25, 2012 at 9:50 am

    @ardei stricat daca io sau kosc eram securisti aveai acu gura la ceafa ! si tu te dai mare antisecurist deci curajos ??

    Apreciază

 12. STOP RFID 666 said, on decembrie 23, 2012 at 5:01 pm

  Emanuel

  Pentru ca sa nu mai mergi cu punga in cap si sa nu mai zici ca tu te sprijini pe Sfintii Parinti.

  Iata ce zice Sfantul Marcu …………….IN PROBLEME DE CREDINTA NU INCAPE POGORAMANTUL SI ICONOMIA. Ai auzit mestecatorule de vorbe? Tie iti trebuie Sfinte Sinoade ca sa-ti spuna ca apa e rece si iarba e verde? Ai auzit ca la sinodul de la Florenta toti s-au lepadat si a ramas unul singur?

  Apararea Ortodoxiei de catre Sfantul Marcu

  Pe masura ce discutiile continuau, grija pentru dobandirea unei intelegeri din punct de vedere teologic si a unei caderi de acord a lasat loc motivelor lumesti, de ambele parti: si din partea papei (ce dorea a-si supune bisericile rasaritene autoritatii sale eclesiastice) si din cea a imparatului (ce isi dorea ajutor militar din partea Apusului). Intr-un efort de a grabi discutiile si de a usura unirea, imparatul Ioan i-a exclus pe doi din cei mai puternici aparatori ai ortodoxiei, Marcu al Efesului si Antonie al Eracleei, consemnandu-l pe Marcu in odaia sa si punand paznici la usa, pentru a-l impiedica sa plece. A fost conceputa o formula de unire, in care ortodocsii au acceptat pozitia bisericii Romei in fiecare punct doctrinar aflat in disputa. Pana si patriarhul bizantin Iosif a avut o intalnire intre patru ochi cu Sfantul Marcu, pentru a-l convinge sa semneze hotararea. Dar Marcu a fost neclintit: „In problemele de credinta nu incape pogoramantul si iconomia”. Opt zile dupa ce i-a grabit pe ceilalti delegati ortodocsi sa semneze, patriarhul Iosif a murit. Imparatul Ioan a luat conducerea bisericii in maini, o actiune condamnata de Sfantul Marcu: „Nimeni sa nu ne stapaneasca in credinta noastra: nici un imparat, nici un arhiereu, nici un sinod mincinos, nimeni, fara numai Unul Dumnezeu, ce ne-a daruit-o prin El si prin ucenicii Sai”. Dar papa si imparatul au inceput sa ii ameninte pe delegatii ortodocsi pentru a semna. Papa a anuntat ca isi va retrage sprijinul militar, daca ortodocsii nu vor semna. Delegatia ortodoxa a fost lasata fara hrana si bani, iar latinii au amenintat sa isi retraga plata stipendiilor promise, pentru calatorie si cheltuielile de trai. Delegatilor ortodocsi li s-a oferit mita in schimbul semnaturilor. Unul din episcopii rusi care nu a semnat de prima data hotararea a fost arestat si intemnitat timp de o saptamana, pana ce a primit sa semneze. Cativa episcopi si mireni s-au temut pentru vietile lor si au parasit orasul.

  In cele din urma, Marcu al Efesului a ramas singurul episcop Ortodox din Florenta care a refuzat sa semneze hotararea de unire. „Ortodoxia a fost mai pretioasa pentru Marcu decat Statul; Ortodoxia era vesnica comoara, Biserica adevarata a celor ce sunt mantuiti. Statul bizantin e al taranei; s-a nascut, a inflorit si va pieri. Dar Ortodoxia este pururea si trebuie pastrata precum o lumina vesnica.” Cat despre ceilalti delegati, „desi in launtrul inimilor lor, multi nu au vrut sa semneze, totusi si-au calcat constiinta ortodoxa de frica mortii, pentru bani, pentru hrana sau pentru a-l multumi pe imparat.” Pentru a fi corecti, trebuie spus ca nu toti delegatii din partea Romana au fost de acord cu asemenea masuri. Unul din teologii latini de frunte, dominicanul Ioan de Montero, a insistat in mod repetat ca sa i se ingaduie lui Marcu al Efesului sa se intoarca la discutii, dar Imparatul a refuzat.

  La data de 5 iulie 1439, Unirea de la Florenta a fost ratificata. Dupa ce episcopii greci au semnat hotararea, in timp ce papa Eugenie se pregatea sa iscaleasca, a intrebat daca Marcu al Efesului a semnat si el. Cand i s-a spus ca nu, a exclamat: „Atunci nu am obtinut nimic!”

  Apreciază

  • Emanuel said, on decembrie 24, 2012 at 1:20 pm

   Nu stii ce e ala pogoramant. Nu incape pogoramantul in anumite situatii, dar in altele incape, si insisi sfintii au facut pogoraminte uneori in materie de credinta ( chiar si sf Vasile ce mare care a incetat sa vorbeasca in biserica despre faptul ca Duhul Sfant este Persoana Dumnezeiasca pentru ca atunci era prigoana ), si Insusi Mantuitorul, chiar la pacate mari ( nu vreau sa mai redeschid subiectul ca sa nu smintesc pe careva; daca vrei discutie pe tema asta putem discuta in particular ). Ti-am dat exemple dar nu le-ai vazut. Chiar definitia de pogoramant in pravila bisericeasca admite orice pogoramant numai sa fie spre slava lui Dumnezeu si spre mantuirea oamenilor.
   In materie de credinta nu incape pogoramant ??? Daca iau la bani marunti nu exista om pe siteul asta sau pe orice alt site care sa nu aiba in viata lui pogoraminte la pacate mici ( care nu inseamna orpire de la Impartasanie ). Chiar sf Ioan Scararul spune ca cel care sta in manastire nu se poate abtine de la gandurile de judecare sau desfranare asa cum poate unul din pustie. Apoi cei ca noi care stam in lume ce mai putem face ? Putem, dar nu ca cei din pustie. Si daca nu putem sa ne abtinem de la pacatele cu gandul total, atunci facem pogoraminte la ele, chiar daca ne si pocaim de ele mai apoi. E o miscare de pogoramant si pocainta, iar pacatul este chestiune de credinta, chiar vitala.
   Daca tu zici ca nu faci pogoraminte la pacate mici in viata ta atunci nu ti le stii.
   De altfel toata iconomia mantuirii omului se sprijina pe unele pogoraminte la pacate dar e mai greu de inteles asta.
   In general nu se face, asta a vrut sa spuna sfantul Marcu, si mai ales in situatia in care erau ei atunci nu era cazul. Dar nu se poate spune ca absolut tot timpul, caci altfel negam alte lucruri din istoria bisericii si care nu le putem nega nicidecum, caci daca le negam ne ducem in fundul iadului ca si eretici.

   Apreciază

   • STOP RFID 666 said, on decembrie 24, 2012 at 2:34 pm

    Tu pui la indoiala ceea ce a spus Sfantul Marcu? Daca erai tu in acea perioada faceai o mie de pogoraminte si nu mai exista Biserica. Te vindeai ca iuda pe o farfurie de ciorba. Tu ai venit si te-ai pripasit pe aici de la razboi contra cuvantului. Mergi inapoi acolo, ce te mai certi aici cu noi.

    Vezi ca iar mergi cu capul in punga. Tu incurci pogoramintele cu pacatele.

    Vrei sa-ti dau exemplu de pogoramant? Botezul se face in mod normal prin apa, dar daca nu ai apa se poate face si cu praf sau pamant. La Dumnezeu conteaza intentia, pentru ca nu avem un Dumnezeu al absurdului.

    Dar daca primesti acte cu cip ce pogoramant sa-ti faca. Cine accepta dosarul electronic accepta dictatura antihristului.

    Apreciază

   • Emanuel said, on decembrie 24, 2012 at 3:26 pm

    De unde ai scos ca eu faceam o mie de pogoraminte. Eu cred ca nu as fi facut absolut nici unul, mai ales ca am zis ca ceea ce a facut el a fost corect ? Cum a facut el as fi facut si eu.
    Deci admiti ca se poate face pogoramant si la un botez cu praf, ceea ce in mod normal ar fi fost erezie curata. Daca cineva ar face un botez cu praf fara motiv ar fi erezie ( desigur ca tot sinodul este in masura sa cateriseasca un astfel de preot nu un mirean ), dar daca face in situatia de asa natura, atunci e pogoramant. Stiam situatia si vad ca si tu o stii, deci atunci de ce sustii ca niciodata nu se poate face pogoramant la pacat.
    Apoi ca va face careva pogoramant la actul cu cip nu e in masura mea sa o judec ci in masura lui Dumnezeu si a Bisericii. Eu nu indemn pe nimeni sa o faca ci din contra zic oricui sa nu le ia, pentru ca e cadere.
    In orice caz nu esti tu in masura de a da afara din Biserica pe altcineva care sustine ca poate face pogoramant la un act cu cip . Sau ca caterisesti tu pe un preot care a luat act cu cip si zice ca din pogoramant, sau sa caterisesti tu pe un ierarh ecumenist. Esti mirean si nu poti, nici un preot nu poate, nici un episcop nu poate. In probleme din astea doar un sinod poate. Asta o spun canoanele si daca vrei sa fii cu canoanele atunci pazeste-le pe toate. Nu esti tu in masura de a da canoane NOI !!! in Biserica, iar daca sfintii parinti au considerat ca atata este suficient ( ca doar sinodul sa poata caterisi si anatemiza ), atunci nu te considera tu mai presus de ei, mai intelept, caci nu esti. Eu cel putin pazesc doar asezamintele lasate de ei si ma supun, chiar daca PARE nedrept insa nu e ( doar pare pentru un om care stie mai putine ), si nu adaug nimic si nu scot nimic din sf canoane. Si am dreptate. Tu dai vina pe sinod ca e cu masoni in el. Pai in acelasi timp acuzi si pe sfintii parinti care au zis clar : ” numai sinodul poate si stim noi de ce; tu mireanule intelege ce am spus noi si iti va fi suficient pentru mantuirea ta; caci noi am vazut voia lui Dumnezeu in toata istoria pana la sfarsit, si pe vremea antihristului, si daca Dumnezeu considera ca e suficient doar aceasta prevedere a canonului ( ca doar sinodul poate ) atunci si noi credem tot asa si intreaga Biserica „.
    Deci : arata-mi un singur canon unde am calcat eu, sau fac eu pogoramant ! Sa vedem, ca zici ca eu vind gogosi. 🙂 . Eu ti-am aratat ca tu calci mai multe canoane, mai apoi vii si te contrazici si singur si admiti pogoraminte la pacate in cele din urma, dar tot nu ai reusit sa imi arati un singur canon pe care sa il fi calcat eu.
    Iti doresc sa fii mai bun avocat sau procuror.

    Apreciază

  • marcel said, on decembrie 25, 2012 at 9:54 am

   @STOP 666 ,inca mai incerci cu emanuel cu inima de fier?? omule incerc degeaba ! el si a facut pogoramnt sa fie savant !! se face ca nu pricepe ,e sarpe !! sarpele are lima despicata !!! si otraveste !! pe bune ai scris mult mult prea mult unia care nu vrea sa se inteleaga decat pe el ,can ii zici de sfinti :behaie !!

   Apreciază

 13. crestinul ortodox said, on decembrie 23, 2012 at 6:29 pm

  pentru cine semneaza mirela ,
  LUPTA Cea mare INTRE BINE si rau Se va da , pe Acest pamint si BINELE VA CASTIGA PE ACEST pamint , da …
  mi s-a spus si aratat sa spun ADEVARUL anume ca spurcaciunea cea mare este aici pe acest pamint …
  din tot ce ai spus spui , totul este controlat , totul este ascultat stiu acestea …
  Insa ADEVARUL va iesi la suprafata precum uleiul si Va Invinge pentru ca ai Uitat Esentialul si Ce este mai Important – adica , unde este DUMNEZEU ADEVARAT ? in tot ceea ce ai spus ..
  totul ti se pare ca ca ar fi o starategie diabolica si roboteii lucreaza la greu …
  INSA MAI SUNT OAMENI CRESTINI ORTODOCSI care Trebuie a sti ADEVARUL , sabia cu doua taisuri …
  ca ADEVARUL Va Aduce LUMINA ADEVARATA

  Apreciază

 14. Lastun said, on decembrie 23, 2012 at 7:53 pm

  Marcele am urmarit videoclipul asta la care ai pus link-ul mai sus

  GET READY! Prophecy Coming True! (WW3, Illuminati, Antichrist, NWO) THE END IS NEAR!

  unele lucruri sant adevarate, altele folositoare, dar daca cineva nu este crestin ortodox si citeste Biblia de capul lui si o interpreteaza de capul lui ( cum sant toate sectele ) si se uita la realitatea de azi, poate spune si lucruri neadevarate sau prostii ( cum spun toate sectele ), sau erezi ( cum spun toate sectele ). Putem folosi unele lucruri din aceste videoclipuri dar trebuie sa ai discernamant si cunoastere mai mare in religia crestin ortodoxa si sa ai si cunoastere despre celelalte secte pentru a ca sa nu cazi in minciunile=vorbele sectantilor.

  Apreciază

 15. Lastun said, on decembrie 23, 2012 at 8:10 pm

  Acest blog (chiar daca cateodata apar unele neintelegeri pe aici ) a aratat foarte multe lucruri adevarate si de mare folos, haideti sa nu ne certam bine. Daca cineva crede ca pe blogul sacsiv sau pe unele blogurile ortodoxe se spun neadevaruri sa iasa in fata si sa discute problema CA NISTE OAMENI CU BUNA SIMTIRE, cine arunca cu pietre=injuraturi, minciuni, presupuneri si vorbe rele nu face decat tulburari=cearta fara rost, uni ataca blogurile ortodoxe cu scop sau ca le place cearta si sa isi bata joc de crestini ortodocsi. Cine are ceva de spus ceva contra blogurile ortodoxe sa vina cu argumente si sa nu sa se ascunda in spatele injuraturilor si a vorbelor rele adresate. Cel sau cei care nu pot sa vina cu dovezi contra blogurilor ortodoxe mai bine sa taca.

  Apreciază

 16. Lastun said, on decembrie 23, 2012 at 8:23 pm

  O INTREBARE.

  Eu stiu de la preotul meu duhovnic ca dupa ce iei Sfanta Impartasanie nu ai voie sa scuipi 3 zile, nu ai voie sa saruti Sfintele Icoane 3 zile si nu trebuie sa te speli pe dinti tot 3 zile.

  Eu i-am spus si asta fratelui meu dar el la intrebat acest lucru pe un seminarist in teologie ( in ultimul an ) sau pe un absolvent al facultati de teologie (nu mai tin minte exact ), dar sa nu mai lungesc vorba, iata ce ia spus absolventul de teologie fratelui meu: Ca poti poti scuipa in intervalul celor 3 zile dupa e te-ai impartasit si ca nici un canon al Biserici Ortodoxe nu arata sau nu zice sa nu scuipi in intervalul celor 3 zile de cand ai luat Sfanta Impartasanie.

  Ma puteti lamuri si pe mine cum este la preoti si cum este la mireni ( oamni de rand ). Va multumesc.

  Apreciază

  • marcel said, on decembrie 23, 2012 at 8:42 pm

   @lastun daca poti sa intelegi fi antena: ateii in primul rand in scolile teologice au pus cel mai rai atei cei mai antihristi dintre antihristi si asa a devenit scoala teologica o scoala de atei crestini !! prin ce ti am spus acu ai raspuns la foarte multe intrebari ce pot veni vazand starea clerului acum !! deci nu mai e nevoie sa te uimeasca nimic,cireste ca spune sf Ignatie Breancianinov ca in vremurile de acuim sa verificam tot ce auzim cu scrierile sfintilor,ca la inceput d aia erau sfinti ca nu era scrieri dar acu sfintii au scris si e alta cruce acu:discernamantul !! … uita te si tu cum a aparut o haita de caini ca sa ne batjocoreasca la noi in casa!! cu ce se simt ei necajiti ca ne certam noi intre noi ?? nu mai pot ei sa doarma ca ne certam noi ?? e ceva asa de simplu religia ca sa mearga snur toate de se mira ei asa de tare ?? frate s niste draci care s pierd aplaudacii si mai se leaga de Petru Voda parca nu se stie cine uraste man Petru Voda !! ei dar fara bagatori de seama parca nu e viatza !!lasa i sa se oftice ca nu gandim ca ei !! se supara ei ca nu gandim ca ei dar nu au spus cum gandesc ei ca sa vedem ce solutii luam ca sa nu mai planga !!

   Apreciază

   • STOP RFID 666 said, on decembrie 23, 2012 at 9:19 pm

    Tu crezi ca Daniel din deal sta cuminte? Are oameni multi si bani ca sa distruga tot ce-i sta in cale. Ecumenismul este marea lui dragoste. Sunt multi securisti diversionisti pe aici. Se cunosc de la o posta pentru ca nu stiu decat sa arunce cu noroi si sa faca unele comentarii in care baga si otrava in prajiturele.

    Apreciază

 17. Lastun said, on decembrie 23, 2012 at 8:26 pm

  INTREBARE

  Eu stiu de la preotul meu duhovnic ca dupa ce iei Sfanta Impartasanie nu ai voie sa scuipi 3 zile, nu ai voie sa saruti Sfintele Icoane 3 zile si nu trebuie sa te speli pe dinti tot 3 zile.

  Eu i-am spus si asta fratelui meu dar el la intrebat acest lucru pe un seminarist in teologie ( in ultimul an ) sau pe un absolvent al facultati de teologie (nu mai tin minte exact ), dar sa nu mai lungesc vorba, iata ce ia spus absolventul de teologie fratelui meu: Ca poti poti scuipa in intervalul celor 3 zile dupa e te-ai impartasit si ca nici un canon al Biserici Ortodoxe nu arata sau nu zice sa nu scuipi in intervalul celor 3 zile de cand ai luat Sfanta Impartasanie.

  Ma puteti lamuri si pe mine cum este la preoti si cum este la mireni ( oamni de rand ). Va multumesc.

  Apreciază

 18. gerica64 said, on decembrie 23, 2012 at 9:07 pm

  Va garantez ca blogurile mele nu sunt controlate de nici un serviciu secret le-am creat cu scopul de a se afla unele lucruri cenzurate.Aici comentez rar pentru ca nu mai este ce a fost majoritatea comentatorilor buni au disparut .Oricum blogul este monitorizat si comenteaza oameni specializati in psihologie, simanipulare Ortodoxia este cel mai de temut obstacol in calea demonilor si inchinatorilor lor..Romania este distrusa din interior si exterior insa de credinta oamenilor si nadejdea in Dumnezeu nu se pot atinge.

  Apreciază

 19. daniel said, on decembrie 23, 2012 at 10:15 pm

  Mie nu mi s-a parut ca ar fi aici o propaganda ruseasca vizibila. Dimpotriva, cand cineva se declara de partea rusilor sareau asupra lui o multime de alti comentatori care il aucuzau pe respectivul de filorusim. Un blog care face propaganda ruseasca pe fata este Deveghepatriei. In privinta comentatorilor suspecti, intr-adevar in ultimul timp isi arata fata cam des acestia. Nu cred ca blogul a fost creat de securitate. Daca ar fi fost asa Saccsiv n-ar mai fi acum in puscarie. Cu siguranta e monitorizat. Ca unii si-au desconspirat vederile pur ortodoxe si nationaliste aici si securitatea i-a luat in vizor, asta nu le face decat cinste. Poate dintre ei se vor alege si unii viitori marturisitori.

  Apreciază

 20. mihaela said, on decembrie 23, 2012 at 10:28 pm

  nea andertal
  Sa spun ceva si despre tine ? Cred ca cei de la saccsiv pe bloc te-au zugravit perfect. Matale esti doar un batrinel nevinovat care vrei in centrul atentiei, vrei putina faima. Pesemne ca niciodata nu ai reusit sa te afirmi cu lucruri demne de admiratie in fata oamenilor. Dar in fine, nu intru in detalii, baietii de dupa blocuri au meritul de a te fi pictat intr-un tablou de zile mari. Ceea ce ma dezgusta pe mine la matale este ca te comporti ca un meltean care pute a branza de la o posta. Il scuipi pe kosk zis marcel si-l ocaresti ca la mahala , de fapt va ocarati ca la mahala reciproc, dar te unesti cu el in gand si simtiri ca sa ataci pe comentatorul cornel. Tipic meltenesc. Nu numai atit, il barfesti pe cornel dupa ce acesta a fost scos de aici . Iar acum, te reintorci ca o scroafa batrina sa-l ataci din nou pe marcel. Matale nu ti-e putina rusine ?

  Apreciază

 21. STOP RFID 666 said, on decembrie 23, 2012 at 11:02 pm

  mihaela

  Se vede ce bun e blogul saccsiv pe bloc. De cate gloabe sunt acolo nu sunt in stare sa mentina un blog. Daca era ceva de la Dumnezeu mergea totul ca pe roate. De aceea atacati blogul asta, ca s-a prabusit sandramaua pe voi. Voi nu vedeti ce penibili ati ajuns? Alergati ca mustele fara cap, pe toate blogurile atarnand pe la un admin sa va aprobe comentariile. Aici si daca se inchide blogul din cauza unora ca voi, tot vom functiona. Vom merge pe i-mail sau alte surse si tot mergem inainte. Comunicam prin fumuri si porumbei si tot nu aveti ce sa faceti.

  Apreciază

 22. Lastun said, on decembrie 23, 2012 at 11:12 pm

  Pregătiri de război. Rachete Patriot ale NATO vor fi instalate în Turcia

  http://www.antena3.ro/externe/pregatiri-de-razboi-rachete-patriot-ale-nato-vor-fi-instalate-in-turcia-197023.html

  Apreciază

 23. Lastun said, on decembrie 24, 2012 at 12:36 am

  Mihaela

  Nu e bine ca un crestin ortodox sa arate vreo calitate sau virtute la alti (exemplu: eu sant ala bun, eu sant ala puternic in credinta, etc. ) ca sa nu cada in mandrie, dar daca nu iti raspund o sa zici ca nu am fost ascultator, ca te ignor ( daca cineva te intreaba ceva trebuie sa ii raspunzi ). Asa ca o sa iti raspund la intrebarile tale.

  1. Nu am cunostinte dogmatice ortodoxe. Nu stiu daca am citit 10 carti crestin ortodoxe de la inceput la sfarsit, deci pot sune ca nici incepator nu ma pot sa imi zic ca sant. Marcel a zis ca a citit mult sa ca de aia la intrebat, la fel ca la preoti nu conteaza cine iti arata credinta crestin ortodoxa fie el de pahar de plastic,lemn, aur, diamant, nu conteaza pacatele lui (doar pacate neopritoare de la Sfanta Impartasanie ), conteaza cunostinte ce se afla in pahar spre folosul lui si spre folosul la alti.

  2. Prin orice comentariu pe care l-am scris m-am exprimat cum am crezut eu de cuvinta si asa am simtit si in sufletul meu. Tu zici ca sant bun prin cea am scris aici, dar eu nu ma vad prea bun deloc. Cand ma duc la la Sfanta Spovedanie MEREU am citesc 2-3 pagini de pacate stau ceva timp sa imi spun pacatele iar ceilalti credinciosi din Sfanta Biserica stau foarte putin la spovedit nu vincu 2-3 foi scrise total cu pacate ca mine. Eu pot sa spun alceva incerc sa fiu bun, smerit, bland si calm, dar mai mereu cad si se duce toata incercarea mea de a fi bun pe apa sambetei si iar trebuie sa o iau de la capat.
  Sa sti ca toti ar trebui sa incercam sa fim mai: buni, smeriti, calmi si smeriti, asa era poporul roman inainte eram buni, in ultimi 20 de ani ne-am inrait si nu e bine.
  Daca ma crezi sau nu pana acum cateva zile nu am citit si auzit aproape niciodata de Sundhar Singh sau de cuvintele lui sau profetiile lui, singura oara cand am auzit pomeninduse de Sundhar Singh si o scurta relatare despre ce bine o sa o duca Romania in viitor si la sfarsitul carti Pelerinul Roman de Gheoghe Babut, aparea acolo si ca carti aparute si am vazut 2-3 articole tot acum cateva zile despre
  Sundhar Singh informatile erau contradictori si nu intelegeam daca este ortodox sau care este treaba cu el de aia am intrebat pe blog.

  3.Mihaela orice crestin ortodox poate vorbi sau discuta chiar si cu cei maniosi sau mai iute la vorba, poti discuta cu oricine om. Mihaela daca ai observad am incercat prin vorba buna sa arat ca nu bine sa folosim un limbaj neortodox, jignitor sau urat, orice om poate da un sfat bun dar daca cineva nu dorete sa fie bun la vorba e treaba lui, el raspunde de vorbele sale. Cu toti stim cuvintele Parintelui Arsenie Boca calea cea mai lunga este de la ureche la inima omului, fiecare are minte si intelege aceste cuvinte.

  Eu te iert, dar cred ca nu mai suparat cu nimic.

  Apreciază

 24. gerica64 said, on decembrie 24, 2012 at 4:18 am

  Serviciile astea secrete in loc sa se ocupe de siguranta poporului asta atat de incercat si mintit sta sa frece menta pe bloguri capcana.E adevarat ca monitorizeaza ca daia sunt platiti .In principal scopul lor este sa atace biserica Ortodoxa sa o denigreze apoi ataca sfinti recenti Boca, Argatu,Cleopa,Ghelasie nici unu nu a scapat . Lasa sa comenteze numai pe cine cu stinta sau fara stiinta spun numai ce le convine lor.Nu stii in care blog sa mai ai incredere ca urmareste un scop cinstit cae cauta sa ajute nu sa bage in ceata.

  Apreciază

  • ionut ignat said, on decembrie 24, 2012 at 10:05 am

   gerica64

   probabil ca si tu, ca si altii, ti-ai dat seama ca SECU nu se ocupa cu siguranta poporului, ci se afla in slujba puterilor oculte, care vor orice altceva decat bunastarea romanilor de rand. si in timpul liber intra la rubricile de comentarii ale blogurilor anti-sistem ca sa provoace oamenii la discutii inutile, doar-doar reuseste sa mai indeparteze pe cate unul sau altul de la a mai comenta. ei asta si vor: ca oamenii de buna-credinta, comentatori pertinenti, sa se scarbeasca de linia pe care a apucat-o blogul, si sa nu mai trezeasca si pe altii din amorteala constiintei.

   Apreciază

 25. INPAI Octavian Goga (@inpaiog) said, on decembrie 24, 2012 at 2:47 pm

  In Republica Moldova se poate:
  În premieră: Va fi CASTRAT CHIMIC pentru că a violat o fetiţă de opt ani
  http://adevarul.ro/moldova/actualitate/In-premiera-castrat-chimic-violat-fetita-opt-ani-1_50d82fde596d720091301678/index.html

  Apreciază

 26. gerica64 said, on decembrie 24, 2012 at 3:25 pm

  Blogul Gossip Girl acela despre care banuiam ca este creat pentru a manipula tineri adolescenti a fost sters de catre autor.Foarte ciudat …dupa ce in cateva zile ajunsese in top wordpress brusc este sters.Daca tineti minte au mai fost create clone la anumite bloguri ortodoxe de catre cineva care se da drept satanist .Asta a intrat la mine pe blog si ma injurat exact pe articolul despre blogul cu pricina.Ori e autorul blogului ori e in legatura cu acesta. Iata care a fost adresa blogului CARE A DISPARUT SUBIT http://aagossipgirl.wordpress.com/2012/12/21/princess-of-china

  Apreciază

 27. Lastun said, on decembrie 24, 2012 at 3:38 pm

  Se apropie sarbatoarea Nasteri Domnului, asa ca ar fi bine daca am uita de toate neintelegerile si sa ne bucuram cu toti.

  Corala Armonia Toronto – La Betleem colo-n jos

  Apreciază

 28. Lastun said, on decembrie 24, 2012 at 3:43 pm

  Filomelos – Trei crai de la rasarit

  Apreciază

 29. Lastun said, on decembrie 24, 2012 at 4:02 pm

  Corul madrigal – Colinde

  Apreciază

 30. Lastun said, on decembrie 24, 2012 at 4:14 pm

  COLIND ORTODOX- Grupul EVLOGHIA- Dumnezeu Preasfantul

  Apreciază

 31. Lastun said, on decembrie 24, 2012 at 4:37 pm

  Corul EVLOGHIA Sus boieri nu mai dormiti

  Apreciază

 32. Lastun said, on decembrie 24, 2012 at 4:57 pm

  Filomelos – Limbile sa salte

  Apreciază

 33. kosk said, on decembrie 24, 2012 at 9:23 pm

  pt admin
  se observa din avion ca acest articol este virusat de un grup eretic-filetist.

  Apreciază

 34. Maria said, on decembrie 25, 2012 at 1:12 am

  Pacat ,mare pacat ca acest blog o ia la vale .
  Nici mie nu-mi place ca a fost cenzurat „cornel ” si nu „marcel „,care comenteaza intr-un mod cat se poate de vulgar ,adresand cuvinte jignitoare la orice comentariu .
  Nu stiu nici eu ,cat voi mai sta pe aici ,daca nu se comenteaza intr-un mod civilizat ,demn de un ortodox .
  Nadajduiesc ca aceasta mult asteptata sarbatoare a Nasterii Domnului ,sa aduca pace si bucurie ,impacare
  intre oameni in general si intre cititorii blogului ,asa cum ne indeamna Ortodoxia .
  „Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace ,intre oameni bunavoire ! „

  Apreciază

 35. Emanuel said, on decembrie 25, 2012 at 3:54 pm

  Marcele, in primul rand tu sustii ca prin vorbele tale de mai sus care ti le-am citat de pe pagina asta a vorbit Hristos ? Daca sustii asa ceva atunci nu ai habar, iar daca nu sustii de ce nu recunosti ca ai pacatuit. In fond este un pacat public.
  Doi : da un exemplu in care sa ma fi contrazis eu cu un sfant, daca tot ma acuzi ca nu am ascultat niciodata de sfinti, domnule care nu faci niciodata exagerari.
  Trei : eu nu ti-am aruncat cuvinte jignitoare niciodata si nici nu te-am alungat de pe nici un blog, doar te-am rugat sa fii un crestin asa dupa cum afirmi ca esti.
  Patru : daca imi spui indracit cred ca eu o sa iti cam dau ignore de acuma inainte si nu iti mai raspund la mesajele tale caci nu se merita sa le iau in seama. Sunt in afara realitatii. Sorry.

  Apreciază

 36. marcel said, on decembrie 27, 2012 at 9:06 am

  !emanuel nu sant numai io care ti amaratat ce zic sfintii !! si nu ai ascultat ci ai ras !! nu te am alungat nici io de pe nici un blog !! am vorbit urat pentru ca ti bati joc de sfinti si de timpul nostru pretios care este dat pentru mantuire si nu pentru prostii cum faci tu si ne pui pe o pista gresita cu discutii inutile si nu la obiect !! tu esti in afara realitatii ca scri ca nu ti am adus citate din sfinti dar aici minti grosolan !! uite vrei sa facem o afacere ?? io iti arat unde ti am adus citate din sfinti si pentru asta tu 1 an nu mai comentezi pe aici ???

  Apreciază

  • Emanuel said, on decembrie 28, 2012 at 5:14 pm

   Nu sunt afacerist din nefericire pentru tine. Insa daca imi arati unde mi-ai zis tu mie de sfinti si nu am ascultat o sa iti raspund una din doua : daca ai dreptate ma corectez, daca nu ai atunci iti arat unde ai gresit.

   Apreciază

  • Emanuel said, on decembrie 28, 2012 at 5:15 pm

   nu te am alungat nici io de pe nici un blog
   pentru asta tu 1 an nu mai comentezi pe aici

   Vad ca deja te contrazici .

   Apreciază

  • Emanuel said, on decembrie 28, 2012 at 7:39 pm

   Marcel, la multi ani pentru ziua de maine, de sf Marcel.
   Scapi de mine pentru cateva zile, bucura-te.

   Apreciază

 37. Zombie nation | Colectionarul said, on aprilie 12, 2014 at 10:54 am

  […] unor noi clerici: Regis Philbin and Jerry Springer sau alti moderatori de show-uri.” Sursa […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: