SACCSIV – blog ortodox

Vine tavalugul: Din 2013, carti de identitate cu cip biometric + semnatura electronica

Posted in BULETIN CU CIP by saccsiv on decembrie 14, 2012

E oficial: din 2013 ne vom face carte electronică de identitate.
Va conţine date biometrice şi semnătura electronică

Din 2013, vom călători în statele Uniunii Europene cu carte electronică de identitate, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Cartea electonică e un document distinct de cartea de identitate şi va conţine, printre altele, date biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete.

Este vorba de Ordonanţă de urgenţă nr. 82/2012 – pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind evidenţa persoanelor, actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi actele de rezidenţă ale cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rezidenţi în România. Ordonanţa de Urgenţă e aplicabilă din 12 ianuarie 2012 (ziua în care a fost publicată în M. Of.).

Cartea electronică de identitate este de tip smart card şi va conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnologie laser şi în format electronic, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă.

Cartea electronică de identitate va conţine datele cu caracter personal din cartea din identitate, adică: numele şi prenumele titularului, sexul, cetăţenia titularului, data şi locul naşterii titularului, fotografia titularului, C.N.P, adresa de domiciliu a titularului.

Pe lângă acestea, cartea electronică de identitate va conţine informaţii noi despre titular.

Punctual, cartea electronică de identitate va mai conţine prenumele părinţilor titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete.

Imaginile impresiunilor papilare se colectează numai cu acordul expres al solicitantului cărţii electronice de identitate sau, în cazul minorilor şi al incapabililor, numai cu acordul expres al părinţilor sau, după caz, al părintelui care exercită autoritatea părintească ori al reprezentantului legal, se arată în alineatul 1 al articolului 17 (2) din Ordonanţa de Urgenţă.

Imaginile impresiunilor papilare colectate la momentul depunerii cererii de eliberare a cărţii electronice de identitate se şterg prin procedură automată imediat după personalizarea acestui document.

Datele biometrice din cartea electronică de identitate

Datele biometrice se înscriu în cartea electronică de identitate pentru verificarea autenticităţii acesteia şi identităţii titularului, potrivit alineatului 2 din articolul 17 (2) din Ordonanţă.

Verificarea identităţii titularului cărţii electronice de identitate se stabileşte prin compararea directă a datelor biometrice preluate de la titularul acesteia, cu ocazia verificării, cu datele înscrise în cartea electronică de identitate, confom alineatului 3 din acelaşi articol al Ordonanţei.

Procedurile de preluare a datelor biometrice pentru emiterea cărţii electronice de identitate se vor stabili prin hotărâre a Guvernului.

Precizare importantă
După personalizarea cărţii electronice de identitate, respectiv a cărţii de identitate şi transmiterea acestora la autoritatea competentă să le elibereze, toate datele stocate în bazele de date de producţie se şterg prin procedură automată.

Cartea electronică de identitate permite titularului utilizarea semnăturii electronice calificate.

Despre certificatele digitale din cartea electronică de identitate

Certificatele digitale se emit şi se înscriu de către Ministerul Administraţiei şi Internelor iar certificatul digital calificat va fi emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat.
Certificatul digital calificat se înscrie în cartea electronică de identitate după ce a fost produs cardul, la solicitarea titularului.
Certificatul digital calificat se poate elibera doar persoanelor având capacitate deplină de exerciţiu, potrivit alineatului 3 din articolul 17(1) din Ordonanţa de Urgenţă.

199 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Lastun said, on decembrie 16, 2012 at 4:08 pm

    Victor tu ai vazut ce videoclipuri am pus eu la acest articol despre cipurile de animale din mijlocul anilor 1960, daca te uiti la ele nu sant foarte mari si cu ele controlau: agresivitatea, starea de calm ( de oita care ni zice nimic ), practic ii controlau unele comportamente la animale de atuncia si acum e 2012, tehnologia de azi este uimitoare, dar se pare ca unele inovati tehnologice se folosesc impotriva oamenilor. Omul cu CIP RFID IMPANTAT, o data ce va primi:ordin=comanda=impuls de la cip pe sistemul nervos la creier va fi comandat, va fi sclav, controlat de la distanta, te rog cerceteaza si vei ramane socat ce tehnologi sau inventat de uni oameni in particular dar cine stie ce tehnlogi de control al oamenilor au dezvoltat armata si cercetatori care lucreaza pentru antihrist.
    CIne isi impanteaza CIP RFID in mana sau in cap nu mai mai are control total asupra lui insusi, sau nu mai are deloc.
    Acuma cine vrea sa faca rau face rau, cine vrea sa faca bine face bine, oricine e liber acuma sa fac ce vrea, e liber cum la lasat Dumnezeu, dar cine se IMPLANTEAZA CU CIP RFID isi cedeaza vointa-libertatea-mintea-libera alegere lui ANTIHRIST SI SLUGILOR SALE, VA DEVENI O MARIONETA, O PAPUSA exact cea ce isi doreste Diavolul-Satana si slugile sale, CONTROL TOTAL.

    Uite un exemplu mic, cauta si vei afla mai multe.

    Brain control Rat

    Apreciază

    • Victor said, on decembrie 16, 2012 at 4:32 pm

      nu neg. eu doar am zis ca daca nu il implantam nu e pericol. Daca vorbim de implant atunci e pericol !

      Apreciază

  2. Victor said, on decembrie 16, 2012 at 4:25 pm

    ioan, recunosc ca nu va fi usor sa zici NU! nu vrei implantul. dar nici pt cei care vor accepta sau nu actele cu cip nu le va fi mai usor. Actualele cipuri care se implanteaza sunt niste prototipuri, sunt abia la inceput. Ca sa fac o paralela sunt exact ca telefoanele mobile care erau prin anul 2000 tot ce puteai sa faci cu ele era sa suni si sa trimiti un mesaj. Cand vedeai un telefon mobil cu ecran color cine stie ce vedeai. Cred ca nimeni nu se gandea ca in numai 12 ani vom ajunge sa avem telefoane cu touchscreen, camere de 8mp, memorie de 32gb etc. daca ai fi avut posibilitatea sa spui cuiva probabil te-ar fi facut nebun.

    De ce am facut aceasta paralela. Sa nu crezi ca atunci cand va venii vremea sa ne punem cip acestea o sa contina doar acele de identitate. NU! Cipul implantata o sa inlocuiasca cheile de la casa, masina, parola de la telefon, laptop. Daca o sa vrei sa intri in casa, o sa ai o tehnologie la usa de la intrare care iti va citi cipul si care iti va deschide incuietoarea de la usa, daca esti tu proprietarul, altfel iti va face o poza si va chema automat politia, dandu-ti chiar un SMS pe tableta ca cineva incearca sa intre la tine in casa.

    La fel cu masina, o sa fie ceva care o sa-l citeasca si o sa-ti permita sa deschizi usa de la masina sau nu – deja masinile de acum au computer de bord, deci un mic „upgrade” nu strica. La fel si telefonul mobil/tableta sau ce o fi atunci-nu o sa mai fie nevoie sa bagi pin sau ceva de genu care daca cineva ti-l stie poate sa pacaleasca dispozitivul. In momentul cand ai pus mana pe tableta, ea a sesizat si citeste cipul si vede daca esti sau nu. Deja smartphonurile au o aplicatie de securitate de recunoastere faciala – problema e ca noaptea nu prea te mai recunoaste ca e intuneric + ca trebuie sa-l ti la distanta ca sa iti „vada” intreaga fata – ca si cand ti-ai face poza singur.

    Idee e ca la inceput totul va fi de moft, dar pe urma datorita sigurantei crescute a acestei tehnologii si sigurantei scazute a „tehnologiei” clasice (incuietori cu chei clasice) dar si a comoditatii pe care o sa ti-o ofere multi o sa accepte sa si-l puna. Exact cum azi poate cineva sa-si incipuie viata fara laptop sau telefon mobil?
    Sau mai tare…fara internet? Eu personal in urma cu 5 ani mi-am bagat internet, pe atunci il consideram moft, iar acum mi se pare indispensabil…si cred ca pt multi il considera la fel.

    Poate vi se par SF-uri ce v-am scris mai sus dar stati doar 1 minut si analizati ultimii 10 ani si vedeti cat de repede a evoluat tehnologia.

    Cum am zis si mai sus: Sfintii Parinti au dreptate cand ne sfatuiesc sa nu acceptam cipurile, fiindca azi acceptam cipurile pe o cartela, maine le acceptam implantate si aci e problema

    Apreciază

    • marcel said, on decembrie 16, 2012 at 7:35 pm

      @Victore dracu ii ia si pe cei ce au cip motorola si pe cei ce au cip philips si pe cei cu cip chinezesc ..vrei sa ne spui ca pe tine nu te ia ?adica dracu nu ia luat si pe cei de acum mii de ani?ia luat dracu in iad si fara cip performat !! ce ti mai face placere sa speri ca cipu rau e ala de peste o mie de ani!! imi pare rau ca ti spun :esti haios !! si tie ca la orice om ti se pare ca daca ai luat buletin cu cod de bare atunci e rau cel cu cip ,daca ai luat buletin cu cip zici ca nu e rau ca rau e cipu implantat ,daca ai cip implantat zici ca nu e cipul cel rau ca cipu rau o sa se dea peste q ani !! mai omule esti de la vacantza mare !!

      Apreciază

  3. Mălin said, on decembrie 16, 2012 at 7:57 pm

    Biserica unde slujeste parintele Aldea a luat foc:
    http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/a-luat-foc-biserica-daniil-sihastrul-video-138523.html

    Apreciază

  4. Lastun said, on decembrie 16, 2012 at 9:10 pm

    Cei care aveti antivirus bun instalat , puteti sa intrati pe pagina de jos si sa imi spuneti daca antivirusul va avertizeaza daca are vreun virus pe pagina acea de internet sau nu ?

    http://ortodoxia.md/articole-preluate/6792-inc-5-ani-de-via

    Apreciază

  5. Lastun said, on decembrie 16, 2012 at 10:22 pm

    Prin copilul pe care l-a purtat în pântece, a învins cancerul şi tuberculoza

    http://luminaortodoxiei.com/ro/familia-ortodox%C4%83/item/1068-prin-copil-a-invins-cancerul

    Apreciază

  6. Lastun said, on decembrie 16, 2012 at 10:23 pm

    Multumesc Seraf pentru ajutor si lamurire.

    Apreciază

  7. STOP RFID 666 said, on decembrie 16, 2012 at 10:24 pm

    DRUMUL CATRE IAD E ,,PAVAT” CU MUZICA, DANS SI BAUTURA

    BAJA BEACH CLUB – ROTTERDAM

    Apreciază

  8. Irina said, on decembrie 16, 2012 at 10:29 pm

    Am o intrebare. Aceasta CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE, va fi echivalentul BULETINULUI( CARTII DE IDENTITATE)? Imi puteti raspunde sigur?

    Apreciază

    • marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:14 am

      @irina :sigur orice card care se citeste electronic are 666 !!!!!!! da sigur !! nu se poate intra decat cu 666!! totul !! asa a fost conceput !! sistemul !! sa nu existe cale de intors !! asa ca si noi sa fim la fel de siguri pe noi ca si ei numa ca ei sant siguri cu dracu noi santem siguri cu Hristos !!!

      Apreciază

      • Irina said, on decembrie 17, 2012 at 1:05 pm

        Da, dar am o cunostiinta careia ii expira acum buletinul. Ma intreb daca va primi acum pe ultima 100 de metri pana in 2013 buletin vechi sau din asta biometric?

        Apreciază

    • Cosmin M said, on decembrie 17, 2012 at 2:45 pm

      Din cate am vazut ca scrie aici oricum nu vor astepta sa iti expire buletinul si vor da termen de preaschimbare dupa care cel actual nu va mai fi valabil.

      Apreciază

  9. mihai444 said, on decembrie 17, 2012 at 12:45 am

    Apreciază

  10. Aurora said, on decembrie 17, 2012 at 3:06 am

    Sa nu acceptam buletinele blestemate ! Sa facem proteste ! Sa nu dormim !
    @ Aha
    Uniunea Uraciunilor isi arata coltii ranjiti ca aceia ai lui von Rompuy, presedintele ei . Daca vrea sa inchida bisericile ”nerentabile” este clar cat de camatareasa si spurcata este. Toata imputiciunea lumii, toata anomalia si monstrouzitatea se afla in pantecul acestei desfrante numita U.E. Mi-e mila de toti cei plecati la munca in spatiul Sghengen. Sa spunem cu toti rugaciunea staretilor de la Optina !
    Ceva imi spune ca incendiul de la biserica parintelui Aldea nu e intamplator, dansul fiind un cunoscut luptator anti-sistem.

    Apreciază

  11. marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:27 am

    @cornel drace ce esti tu te faci ca nu intelegi ca dracul are o organizare ?? si ca sistemul antihristic este foarte bine calculat !! nu ti place bogul du te dica du te !! lasa ne asa antisistem,lasa ne asa prosti si ne vom intalni la judecata : tu cu sistemul dracesc si noi cu cel al lui Hristos !! cum intri tu in casa unui om si l jignesti decat daca esti porc !! vezi sa nu te taie cineva zilele astea!

    Apreciază

  12. marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:36 am

    Apreciază

  13. marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:39 am

    Apreciază

  14. marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:40 am

    COPIATI LE FRATILOR LA VOI IN CALCULATOR SI SA VA UITATI DE MAI MULTE ORI !!! o sa fie sterse de pe net!!

    Apreciază

  15. marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:41 am

    Apreciază

  16. crestinul ortodox said, on decembrie 17, 2012 at 11:48 am


    Apreciază

    • aha said, on decembrie 19, 2012 at 12:56 am

      apropo de acest videoclip… am auzit acum cateva zile, pe trinitas tv, o marturie a unui preot de mir. spunea acel preot ca a venit un tanar la el si l-a intrebat ce sa faca: sa o ia pe calea bisericii sau sa isi vanda sufletul diavolului ca sa aiba succes si bani! argumentul a fost ca a vazut unele documentare cum ca anumite vedete tv sau de muzica si-au vandut sufletul diavolului si de aia au succes!! cutremurator mi s-a parut! pentru ca , credeam ca documentarele astea slujesc unui scop bun…adica sa cunosti pericolul. eh, se pare ca are si o alta latura…unii se smintesc! asa si cu acest videoclip…poate unii se smintesc! eu unul, nu vad chiar asa bine astfel de cantari. nu vad nicio legatura intre acest videoclip ( muzica) si ortodoxie! mai degraba il vad ca un fel de secta..un fel de rascolire a sufletului! adica nu inspira smerenie, ci , din contra, exprima tot ura! ca sa nu mai vorbesc de miscarile trupului pe care le induce! nu e nici pic de dragoste aici! imi pare rau…eu, unul nu o vad! se pare ca din ce in ce nu mai distingem raul de bine…..

      Apreciază

  17. Vali said, on decembrie 17, 2012 at 12:59 pm

    Nu uitati de aceste profetii:

    ARHIM. GAVRIIL

    Va veni timpul, cand oamenii vor pleca în munţi. Dar să nu vă duceţi câte unul… În păduri şi munţi să mergeţi în grupuri mici. Pentru creştini cel mai mare chin va fi faptul, că ei singuri vor pleca în păduri, apropiaţii lor însă vor primi
    pecetea lui antihrist. Produsele pe care pun semnul lui antihrist nu vă pot dăuna. Aceasta încă nu este pecetea. Trebuie rostită rugăciunea „Tatăl nostru”, de însemnat cu sfânta cruce, de stropit cu aghiasmă şi astfel se va sfinţi orice hrană.
    Dacă vei fura, vei încălca una dintre cele zece porunci. Cine va proceda astfel îl va primi pe antihrist.

    Omul credincios va nădăjdui în Dumnezeu. Iar Domnul în ultimele vremuri va săvârşi aşa minuni pentru poporul
    său, încât o mică frunzuliţă din copac îi va ajunge pentru o lună întreagă. Şi pământul nu va scădea; îi vei face cruce şi îţi va da pâine.

    Astfel de pericol n-a fost pe pământ de la facerea lumii. Este ultimul… Imaginaţi-vă mama a cinci copii: cum poate să-i hrănească, fără a primi pecetea lui antihrist? Vedeţi ce curse întinde antihristul oamenilor.

    Fericita Matrona (1881-1952):

    Va veni timpul când vi se va pune în faţă crucea şi pâinea, spunându-vă: „Alegeţi!” „Noi alegem crucea”. „Maică, dar cum se va putea trăi atunci?” Ea: „Noi ne vom ruga, vom lua puţin pământ, vom face cocoloaşe, ne vom ruga lui Dumnezeu, le vom mânca şi vom fi sătui”. Fără de război veţi muri cu toţii, vor fi multe jertfe, toţi morţii vor zăcea pe pământ. Şi iată ce vă mai spun: seara veţi fi cu toţii pe pământ, la suprafaţă, iar dimineaţa, trezindu-vă, toţi veţi dispărea sub pământ. Fără război merge războiul“.

    CUVIOSUL AMBROZIE LAZARIS:

    – Vor veni ani grei, dar nu vă temeţi. Pe copiii săi Dumnezeu nu-i va părăsi, îi va păzi în mijlocul smintelii.
    – Adică, gheronda?
    – Ce adică? Iată, dacă n-ai să ai ce să mănânci, te vei trezi dimineaţă, vei găsi o franzelă pe masă şi vei zice: „Asta de unde a apărut”? Dar trebuie să ai credinţă. Fără credinţă nu se face nimic. De acum încolo, nu-ţi poţi imagina ce vei vedea şi ce vei auzi. Nu s-au mai întâmplat niciodată în lume. (a spus într-o zi de vară în anul 2005)

    Apreciază

  18. Vali said, on decembrie 17, 2012 at 1:22 pm

    “A proorocit avva Neofit Pustnicul ca vor fi cu miile cei ce vor Urma Calea cea de Taina a Isihiei. Grele vor fi schimbarile Lumii, dar tot asa de minunate vor fi si Renasterile Spirituale ale multora. Va cobora din Munte si din Pesteri Lucrarea cea de Taina a Isihiei pana in Inima Oraselor si multi Tineri, aparent nestiutori, se vor Trezi cu tarie la o Viata de Duh asemanatoare celei din vechime. Minunata va fi aceasta Inviere tocmai acolo unde moartea se crede stapana! Duhul Cel Prea Sfant isi va arata Puterea mai presus de toate. Lucrarea cea de Taina a Isihiei va inflori in pustiul multor Inimi ce vor deveni apoi Ceruri Intrupate […] Lucrarea cea de Taina a Isihiei va fi Taina Viitorului Lumii noastre. Istoria ce vine va fi cea mai teribila confruntare dintre Lumina si intuneric, dintre Duhul Vietii si al mortii. Dar Puterea Luminii va fi atat de mare incat va depasi toate legile firesti. Amin!”

    Apreciază

  19. aha said, on decembrie 17, 2012 at 7:27 pm

    mda…..cornele, daca lucrezi la mina sau esti sudor la inaltime mare ( nu prea am inteles exact) cine crezi tu ca iti permite sa folosesti astfel de cuvinte? de unde le-ai invatat? si vad ca le tot repeti de frica sa nu uiti vreun cuvant de asta jicnitor. crezi tu ca se sperie antihristul ca esti sudor la mare inaltime?? eu nu cred…si daca tot o sa continuii in stilul asta…..de fapt tu nu expui niciun punct de vedere ci doar arunci cu noroi in toti si in toate. stiu ca o sa ma faci si pe mine cum i-ai facut pe ceilalti si de aceea iti spun ca nu o sa-ti raspund la ce o sa comentezi tu. deocamdata consider ca nu meriti. o zi buna sa ai…si poate te mai gandesti inainte sa arunci cu de toate in toti!

    Apreciază

  20. Cosmin M said, on decembrie 17, 2012 at 8:03 pm

    @ Cornel

    Lasa meseria ca nu conteaza. O sa vezi cand vom ajunge pe cealalta lume unde sunt toti marii oameni de stiinta si toti oamenii mari din istoria lumii cu cateva exceptii.
    Ce te va salva e multa smerenie, post, rugaciune si nadejdea in Dumnezeu.
    Plin e raiul de oameni simpli far nici o clasa dar care au trait dupa poruncile lui Dumnezeu. Nu te simti mandru sau ofensat ca esti sudor pentru ca meseria chiar nu conteaza in vremurile ce vin.

    Apreciază

  21. danutza said, on decembrie 17, 2012 at 8:31 pm

    desi nu-mi place in ce s-a tranformat acest blog datorita unor comentatori si n-as mai fi vrut sa postez, totusi sunt de parere ca e bine sa mai multiplicati fluturasul anticip si antiecumenism si sa le raspanditi in biserici, manastiri si unde mai credeti .
    sa scriem la guvern, min adm si internelor, min sanatatii ca suntem contra actelor cu cip, ca daca doar comentam aici sau ne jignim reciproc nu facem nimic.
    mobilizati-i pe cei din jurul vostru sa faca la fel, sa ia atitudine si sa refuze.
    pace si intelepciune sa ne dea bunul Dumnezeu, ca mare nevoie avem!!

    Apreciază

    • Maria said, on decembrie 18, 2012 at 12:22 am

      Eu ,deja am copiat de pe blog acest fluturas anti-cip ,il voi multiplica ,sa-l dau pe la cunostinte ,prieteni ,
      pt a fi cunoscut ,ca oamenii sa stie cat de cat ,ce ne asteapta .
      Este bine formulat si destul de convingator .
      Trebuie trimis si la guvern ,pt ca acestia vor accepta inrobirea populatiei ,in necunostinta de cauza ,mai ales ca acum ,se afla in „al noua-lea cer ” vazandu-se la putere si vor cauta sa fie consecventi cu directivele impuse de UE.

      Apreciază

      • Irina said, on decembrie 18, 2012 at 11:59 am

        E o idee buna, dar greu de infaptuit, pentru ca eu am mai impartit astfel de fluturase si pe la biserici, si am fost alungata in suturi chiar de preoti, iar oamenii ma ocoleau crezand ca sunt de la vreo secta. Am facut apoi altceva, am lipit fluturasele prin scari de bloc, pe bancile din parcuri, pe stalpi, dar ma intreb cati le-or fi luat in seama.

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 18, 2012 at 3:29 pm

        Irina ,
        Nu le citeste nimeni daca le-ai lipit ,numai daca le dai pe la cunostinte ,prieteni ,dar care au habar cat de cat de cele duhovnicesti ,altfel nu reusesti .

        Apreciază

      • danutza said, on decembrie 18, 2012 at 7:10 pm

        irina, imi pare rau pt ce ai patit in biserica. eu am cerut acceptul preotilor si l-am primit mereu. pacat ca nu sunt deschisi la minte si la inima anumiti preoti. oricum, si 2 oameni daca au citit fluturasul tau si si-au pus intrebari, tot e mare folos.

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 19, 2012 at 9:28 am

        Dar nu numai fluturase am impartit, ci si afise, care trebuia sa le lipim pe la biserici, binenteles cu binecuvantarea preotilor. Tocmai asta am vrut sa spun ca multi preoti nu au acceptat si nu au dat binecuvantare ca afisul sa fie pus la biserica lor si nici nu ne-au dat binecuvantarea sa impartim fluturasi. Au fost si preoti care ne-au lasat si sa lipim afisul si sa impartim la enoriasi fluturasi.

        Apreciază

  22. Lastun said, on decembrie 17, 2012 at 9:15 pm

    Nu poti sa fi bun daca, gandurile tale sunt rele.

    http://ortodoxiesaumoarte.blogspot.ro/2012/11/nu-poti-sa-fi-bun-daca-gandurile-tale.html

    Apreciază

  23. Lastun said, on decembrie 17, 2012 at 9:24 pm

    IERTAREA

    http://ortodoxiesaumoarte.blogspot.ro/2012/11/iertarea.html

    Apreciază

  24. Aurora said, on decembrie 18, 2012 at 12:51 am

    @Cornele,pacat de tine ca se joaca dracul cum vrea cu mintea ta. Esti rau, te bucuri de raul altuia, te hranesti cu rautati sin gunoaie. Te iert pentru tot ce ai zis rau despre mine si nadajduiesc in Domnul sa te miluiasca .

    Apreciază

  25. mircea.v said, on decembrie 18, 2012 at 12:29 pm

    cornel,

    „esti sigur ca nu va fi si buletin alternativ asa cum este pasaport alternativ ? este acolo numarul 666 ? tu daca ai si copii, ce ai sa faci? ”

    ce-ti spune faptul ca pasaportul alternativ are valabilitate 1 an, si cel electronic are valabilitate 5 ani?
    e corecta alternativa asta?

    Daca altceva nu te pune pe ganduri, macar asta iti poate ridica semne de intrebare.
    In rest, fiecare face cum il indeamna constiinta si cum il lumineaza Dumnezeu. Fiecare isi da cu parerea din ceea ce a citit, din ceea ce stie. Nimeni nu e obligat sa asculte de nimeni, nimeni nu poate obliga pe nimeni sa faca ceva anume.

    Apreciază

    • pavel said, on decembrie 18, 2012 at 10:07 pm

      antihristii pot sa-i oblige pe crestini sa se lepede de Hristos,dar crestinii pot refuza sa faca ce zic antihristii

      Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 19, 2012 at 4:27 pm

        pavel,
        era vorba de ce se scrie pe aici, si cum se scrie. Ca zice unu ceva si altu vine si-l face idiot, bou, rahat…
        Te doare capu’…

        Apreciază

  26. marcel said, on decembrie 18, 2012 at 10:07 pm

    @mircea v,cornel nu dialogheaza nici el cu el insusi decat prin injuraturi,e sudor si asa e pe santier :numai injuraturi !! nu ai cu cine vorbi ca spune 3 cuvinte si toate s injuraturi ,asa e felul lui de viatza:face baie de injuraturi,mananca injuraturi..e intruparea injuraturilor

    Apreciază

  27. aha said, on decembrie 19, 2012 at 1:10 am

    @cornel. se pare ca, chiar asta e scopul tau: sa dezbini acest blog! esti foc si para pe toti cei care iti atrag atentia, esti un rug aproape ars de invidie si de uraciune pentru oameni! nu iti plac oamenii care iti atrag atentia! iti place sa ii atragi in ispita galcevii, iti place sa atzatzi oamenii! esti bucuros cand se enerveaza vreunul pe tine , si, daca s-ar putea, ai prefera sa te injure asa cum faci tu, ca sa ai motive sa te descarci! nu sunt sfant dar o sa ma rog pentru tine desi stiu ca o sa desconsideri asta. pentru ca esti plin de invidie si de uraciune fata de toti de pe acest blog! daca ai putea si ti-ar fi ingaduit, i-ai lua pe toti la torturi! ma rog la Domnul Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, sa ne miluiasca pe toti, inclusiv pe tine desi imi priciuniesti mare paguba in suflet prin vorbele tale si am nevoie de multa rugaciune ca sa nu iti raspund in acelasi mod in care o faci tu mereu cu toti de pe acest blog! nu stiu cine esti si ce urmaresti dar daca vii aici sa ne atzati, afla ca nu o sa reusesti! eu unul o sa ma rog sa te indrepte Dumnezeu si sa nu mai poti posta invrajbiri aici! Doamne ajuta!

    Apreciază

  28. ioana said, on decembrie 19, 2012 at 2:53 am

    @marcel
    Tu ar trebui ca nici macar sa deschizi gura . Tu de mult ar fi trebuit sa-ti iei talpasita de pe acest blog dar sa pupi mina adminului ca te-a mai lasat aici. Ai uitat prea repede cum le-ai vorbit tu comentatorilor de aici.

    Apreciază

    • marcel said, on decembrie 19, 2012 at 10:23 am

      @ioana tu cine esti ?de unde ai aparut ? esti tot cornel dar cu nik schimbat! ce tare esti ! ia mai spune tu cine trebuie sa mai ramana si cine sa plece ca vad ca esti meneger general sau secretara ceva ,daca esti secretara ramai sub director si fa ascultare

      Apreciază

  29. ioana said, on decembrie 19, 2012 at 2:57 am

    @aha
    Tu devi chiar comic sa sti si eu ma vad nevoita sa-i dau dreptate lui cornel cand iti spune ca singur o cauti cu luminarea. Jignesti primul dar vrei sa ti se raspunda frumos si civilizat. Este posibil sa ai probleme cu discernamintul daca un lucru banal ca acesta nu il poti deduce.

    Apreciază

    • marcel said, on decembrie 19, 2012 at 7:02 pm

      @ioana te faci ca ploua? raspunde :unde ai fost pana acum ? ca prea ai aparut cand alt nik se vade ca nu mai comenteaza ,hai pune ti nik ul obisnuit !! sau vrei sa ne duci in eroare ,sa se para ca democratia ta personala are procente mai mari la vot !! tu nu comentezi la subiect ci la persoane !! nu poti sa dormi de grija celor care nu gandesc ca tine ??

      Apreciază

  30. Cosmin M said, on decembrie 19, 2012 at 8:38 am

    Va rog nu va suparati pe mine si faceti ce vreti. Dar crestineste ar fi sa va cereti iertare unul la altul mai ales acum inainte de Nasterea Domnului si sa uitati tot ce a fost.
    Stiti foarte bine ca daca aveti ura unul pe altul nici nu aveti ce cauta in biserica si daca va spovediti si impartasiti spre osanda va va fi.
    Alegerea e a voastra. Iertare daca v-am suparat.
    Acum cand se apropie sfarsitul anului vreau sa multumesc comentatorilor de pe acest blog pentru ca in momentul in care am venit pe acest blog dupa ce citisem pe satanicul Radu Cinamar, Ariana Havah, Steve Greere si alte porcarii si credeam in ele cineva mi-a recomandat cartea: Mari Initiati ai Indiei si Parintele Paisie si Ortodoxia si religia viitorului. Prima din carti am citit-o atunci si ma adus la dreapta credinta, a doua carte am citit-o acum cateva saptamani si completeaza alte lucruri.
    Sa stiti ca acest blog si oamenii care comenteaza pe el pot salva si suflete si un suflet e mai valoros decat toata lumea.
    Multumesc.

    Apreciază

  31. Maria said, on decembrie 19, 2012 at 1:51 pm

    Nu trebuie sa plece nimeni de pe blog ,pt niste cuvinte ,care pana la urma se pot uita ,ca asta vrea Dumnezeu ,sa uitam si sa iertam ,pt ca altfel nu facem voia lui .
    Eu sunt o fire ce nu pot tine minte raul sau unele cuvinte care ,m-au jignit ,daca cel ce m-a jignit ,inceteaza ,
    atunci ,le sterg ,nu le mai iau in seama ,si totul o iau de la zero ,punand inceput bun .
    Nu se cade ,acum de sfintele sarbatori ,sa ne suparam ,ci sa ne bucuram ca le-am mai ajuns si anul acesta ,
    pentru ca cine stie la anul ,ce va mai fi .
    Suntem cu totii crestini ,in aceeasi „barca” si sa ne impacam asa cum ii place Domnului .
    Vin vremuri grele ,incercate si nu ne va mai arde de a ne mai supara unul pe altul ,ci ne vom consola unul pe altul ,daca vom mai avea posibilitatea sa mai intram pe vreun blog ortodox .
    „aha „,sau altii ,nu trebuie sa plecati ,ci sa uitam cuvintele ,pt ca sa nu ne prinda sfarsitul ,neimpacati intre noi .
    „Doamne ajuta ” si „La multi ani ” la toata lumea !!!

    Apreciază

  32. ionut c said, on decembrie 19, 2012 at 6:10 pm

    cornel
    daca tu negi semnul fiarei 666 in actele biometrice spune ce parere ai de acest preot mucenic

    Apreciază

  33. Ella said, on decembrie 20, 2012 at 12:06 am

    In legatura cu ciparea. Fratilor avem Trinitas TV. Poate vine vreun preot intr-o emisiune sa ne explice despre cipuri. Eventual dl dr. Pavel Chirila. Sunt sigura ca ne va da si solutii. Nu trebuie sa intram in panica. Bunul Dumnezeu sa ne lumineze. A spus pr Iustin Pirvu sa nu le luam, dar sunt f multi care asteapta si de la Trinitas un sfat ce trebuie sa facem.

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on decembrie 20, 2012 at 12:00 pm

      Ella

      Tu vorbesti serios din naivitate sau faci misto de noi?

      Apreciază

    • marcel said, on decembrie 22, 2012 at 10:16 am

      @ella esti tare ! esti din filmu :cand o face plopu pere si rachita micsunele? esti tare chiar am ras !! mai baga din astea ca de la necazuri mai radem si noi un pic ,nu prea e de ras ci de plans dar un pic nu ne abtinem si radem si noi

      Apreciază

  34. Cosmin M said, on decembrie 20, 2012 at 12:14 pm

    Eu m-am uitat putin la trinitas si am vazut ceva doamna la o emisiune vorbind de zoroastru si alte porcarii. Ori e televiziune suta la suta ortodoxa ori e un rahat. O televiziune unde altereneaza emisiuni de credinte diferite crescand riscul de a cadea in ecumenism nu poate fi decat diavoleasca.
    Poate gresesc ca nu m-am uitat mult. Dar daca pe trinitas apar si alte emisiuni si religii decat cele ortodoxe este o televiziune antihristica.

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 21, 2012 at 6:50 pm

      Intr-adevar la Trinitas intalnim si emisiuni foarte folositoare cum ar fi Calea Credintei, Cuvant pentru Suflet, Biblia in Istorie, Patristica in care se prezinta cu adevarat invatatura ortodoxa, dar am intalnit si emisiuni( in afara de cele citate) cum ar fi Biserica Azi etc, in care influenta ecumenista este evidenta, Iar in privinta cipurilor nu cred ca vom auzi vreo parere, sua vreo explicatie la Trinitas, pentru ca PF Daniel este clar impotriva aducerii in discutie a problemei cipurilor.Sa ne aducem amine te interzicerea preotilor de a mai vorbi despre cipuri, si de preotul care in ciuda interzicerii a vorbit si a fost caterisit de PF Daniel. Mai grav ca multi preoti sunt de parere ca nu este asa grav sa accepti acte cu cip. Daca peotii ar informa corect oamenii, ar iuntelege mult mai multi pericolul.

      Apreciază

      • marcel said, on decembrie 22, 2012 at 10:21 am

        @irina ,oamenii normali chiar daca ar intelege pericolul semnului lui antihrsit TOT il vor lua ! ca neavand credinta maxima adica nebunie pentru Hristos nu vor avea curajul sa spuna :NU !!! ce dracu nu stie ca se duce in iad ? trebuie sa i spuna Trinitasu lu dracu sa nu mai faca rele ca se duce in iad ? daca omu nu e ravnitor si asteapta numa de la autoritati o sa pateasca ca evreii care s au uitat la ana si caiafa :i am indemnat la Deicid !! si ei au executat cu bucurie !

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 25, 2012 at 5:49 pm

        Corect, asa este, bine zis Marcel. Numai bine. SARBATORI FERICITE LA TOTI! Sa se nasca in sufletele noastre Hristos, si atunci nu va mai avea loc Antihrist si semnele lui.

        Apreciază

  35. pavel said, on decembrie 21, 2012 at 10:03 am

    1.cineva a postat un comentariu avand acelasi id(„pavel”) cu mine. e posibil ca 2 persoane diferite sa-si inregistreze comentariile sub aceeasi „identitate”?
    @ admin 2.de ce nu sunt cenzurate comentariile cu limbaj vulgar si cu agresivitati? numai a blog ortodox nu seamana…prin acceptarea unor astfel de comentarii necrestine este discreditat blogul si automat si informatiile articolelor!

    Apreciază

  36. marcel said, on decembrie 23, 2012 at 3:39 pm

    Apreciază

  37. marcel said, on decembrie 23, 2012 at 3:55 pm

    Apreciază

  38. marcel said, on decembrie 23, 2012 at 3:57 pm

    Apreciază

  39. radu said, on ianuarie 10, 2013 at 10:02 pm

    am o intrebare daca am card bancar cu noua asta inselaciune cu cipul ar trebui sa renunt la el sa inchid contul si sa inapoiez cardul dobitocilor astora de la banca?

    Apreciază

  40. radu said, on ianuarie 10, 2013 at 10:23 pm

    daca actele temporar le accept si cipul in momentul final nu accept e de rau? sau trebuie sa returnez si cardu’ asta blestemat si nici urmatoarele acte sa nu le primesc…unde ne vom duce unde ne vom refugia? e bine daca alegem o viata monahala ca salvare ca loc de refugiu, decat sa traiesc sclav mai bine mor in dreapta religie in saracie cum o fi dar numai sa stiu ca sunt trecut in Cartea Vietii…va multumesc sa va dea Dumnezeu sanatate noroc si tarie sa rezistati pana la sfarsit…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.