Saccsiv – Weblog

Vine tavalugul: Din 2013, carti de identitate cu cip biometric + semnatura electronica

Posted in BULETIN CU CIP by saccsiv on decembrie 14, 2012

E oficial: din 2013 ne vom face carte electronică de identitate.
Va conţine date biometrice şi semnătura electronică

Din 2013, vom călători în statele Uniunii Europene cu carte electronică de identitate, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Cartea electonică e un document distinct de cartea de identitate şi va conţine, printre altele, date biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete.

Este vorba de Ordonanţă de urgenţă nr. 82/2012 – pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind evidenţa persoanelor, actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi actele de rezidenţă ale cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rezidenţi în România. Ordonanţa de Urgenţă e aplicabilă din 12 ianuarie 2012 (ziua în care a fost publicată în M. Of.).

Cartea electronică de identitate este de tip smart card şi va conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnologie laser şi în format electronic, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă.

Cartea electronică de identitate va conţine datele cu caracter personal din cartea din identitate, adică: numele şi prenumele titularului, sexul, cetăţenia titularului, data şi locul naşterii titularului, fotografia titularului, C.N.P, adresa de domiciliu a titularului.

Pe lângă acestea, cartea electronică de identitate va conţine informaţii noi despre titular.

Punctual, cartea electronică de identitate va mai conţine prenumele părinţilor titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete.

Imaginile impresiunilor papilare se colectează numai cu acordul expres al solicitantului cărţii electronice de identitate sau, în cazul minorilor şi al incapabililor, numai cu acordul expres al părinţilor sau, după caz, al părintelui care exercită autoritatea părintească ori al reprezentantului legal, se arată în alineatul 1 al articolului 17 (2) din Ordonanţa de Urgenţă.

Imaginile impresiunilor papilare colectate la momentul depunerii cererii de eliberare a cărţii electronice de identitate se şterg prin procedură automată imediat după personalizarea acestui document.

Datele biometrice din cartea electronică de identitate

Datele biometrice se înscriu în cartea electronică de identitate pentru verificarea autenticităţii acesteia şi identităţii titularului, potrivit alineatului 2 din articolul 17 (2) din Ordonanţă.

Verificarea identităţii titularului cărţii electronice de identitate se stabileşte prin compararea directă a datelor biometrice preluate de la titularul acesteia, cu ocazia verificării, cu datele înscrise în cartea electronică de identitate, confom alineatului 3 din acelaşi articol al Ordonanţei.

Procedurile de preluare a datelor biometrice pentru emiterea cărţii electronice de identitate se vor stabili prin hotărâre a Guvernului.

Precizare importantă
După personalizarea cărţii electronice de identitate, respectiv a cărţii de identitate şi transmiterea acestora la autoritatea competentă să le elibereze, toate datele stocate în bazele de date de producţie se şterg prin procedură automată.

Cartea electronică de identitate permite titularului utilizarea semnăturii electronice calificate.

Despre certificatele digitale din cartea electronică de identitate

Certificatele digitale se emit şi se înscriu de către Ministerul Administraţiei şi Internelor iar certificatul digital calificat va fi emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat.
Certificatul digital calificat se înscrie în cartea electronică de identitate după ce a fost produs cardul, la solicitarea titularului.
Certificatul digital calificat se poate elibera doar persoanelor având capacitate deplină de exerciţiu, potrivit alineatului 3 din articolul 17(1) din Ordonanţa de Urgenţă.

199 Răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. marcel said, on decembrie 14, 2012 at 6:46 pm

  asta cu ordonantza de URGENTZA e FOARTE TARE !!! adica nu mai au rabdare ? se grabesc de urgentza ? asta inseamna pentru cei ce nu vor semnul lui antihrist ca mai au putin si se vor intalni cu HRISTOS !!!

  Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on decembrie 14, 2012 at 7:32 pm

   saccsiv 2

   De ce nu mai pot sa pun link-uri de pe saccsiv?

   Apreciază

   • ionut ignat said, on decembrie 17, 2012 at 11:16 am

    model de fluturas anti-cip propus de d-na carmen paduraru:

    1. Iubiţi fraţi, iubite surori întru Hristos,
    În dispreţ total faţă de cetăţenii acestei ţări, Guvernul României a introdus paşapoartele şi permisele de conducere biometrice, urmând ca de la 1 ian 2013 să introducă şi cărţile de identitate biometrice impreuna cu „cardul de sanatate”. Astfel, România stabileşte încă un record negativ: devine ţara de unde începe oficial însemnarea oamenilor cu numărul satanei, 666.
    Paşapoartele si cartile de identitate biometrice conţin informaţiile esenţiale despre purtătorul lor, inclusiv amprentele digitale. Amprentarea unei persoane nu se poate face decât atunci când asupra ei planează suspiciunea de comitere a unei infracţiuni. Prin această măsură, Guvernul României ne tratează pe toţi ca pe infractori.
    Datele sunt stocate într-un cip RFID (ce emite o undă de frecvenţă radio), care este scanat, aşa cum sunt scanate produsele de la magazin. Cipul conţine un cod de bare, ca la orice produs. Prin aceasta se reduce valoarea omului la nivelul de marfă.
    Codul de bare conţine în structura sa numărul 666 (cele trei „picioruşe” ale codului reprezintă fiecare cifra 6). Astfel, datele fundamentale ale persoanei dumneavoastră, inclusiv fotografia dumneavoastră, care reprezintă captarea foto a chipului lui Dumnezeu în noi, sunt subsumate, „pecetluite” cu cifra 666.
    Cipul RFID este introdus sub pretextul luptei împotriva terorismului şi a criminalităţii, spunându-se că este foarte sigur şi că ne asigură protecţie. În realitate, el poate fi scanat de orice persoană fizică dotată cu un aparat de scanare, pe care şi-l poate construi acasă sau îl poate cumpăra pe piaţa neagră. Astfel, prin această măsură oricine poate să cunoască datele noastre fundamentale şi să le folosească în orice mod doreşte, punându-ne în pericol.
    Cipurile biometrice pe paşaport, pe buletin si in cardul de sanatate sunt doar o fază premergătoare implantării lor pe frunte sau pe mână. În multe ţări, s-a început un proiect experimental de implantare (in SUA cipul implantabil va fi OBLIGATORIU pentru a beneficia de asistenta medicala , vezi ObamaCare). În ziua în care se va produce această implantare, vor dispărea banii fizici, şi conturile noastre bancare vor fi introduse tot în acest cip. Astfel, vom fi prizonierii compleţi ai celor care au gândit aceste cipuri, nemaiputând nici să protestăm, deoarece cipurile RFID emit o frecvenţă radio numită „undă alfa” care ne „linişteşte” şi ne controlează activitatea creierului. Libertatea voinţei omului va fi complet anihilată. Libertăţile cetăţeneşti vor fi suprimate şi vom trăi într-o dictatură mai rea decât aceea pe care românii au alungat-o cu sângele lor în 1989. Eroii din decembrie ’89 nu au murit pentru ca noi să dăm ţara altor criminali dictatori. Aveţi o datorie faţă de fiii şi nepoţii dumneavoastră de a nu-i face sclavi în lumea de mâine.
    În ziua în care cipurile vor fi aplicate pe mână sau pe frunte, ne vor expune unei puternice radiaţii cancerigene. Cine nu se împotriveşte astăzi paşapoartelor şi permiselor biometrice nu va putea să se împotrivească implantării acestora pe mână şi pe frunte.
    În felul în care guvernele României tratează cetăţeanul român, nu ar fi de mirare să ne trezim cu obligativitatea de a ne pune aceste cipuri pe frunte, depăşind astfel şi cele mai optimiste visuri ale antihristului.
    Ce trebuie să facem:
    – Să luăm problema în serios şi să ne preocupe foarte mult. Toate Bisericile Ortodoxe sunt preocupate de această problemă, iar creştinii din Grecia şi Serbia au şi protestat împotriva aplicării cipurilor şi au şi învins.
    – Să utilizăm toate metodele legale pentru a ne împotrivi acestui abuz:
    – Trebuie să refuzăm categoric primirea acestor carti de identitate cu cip si a cardurilor „de sanatate”.
    – Trebuie să protestăm contra amprentării noastre ilegale.
    – Trebuie să cerem să ni se elibereze documente obişnuite, ca şi până acum.
    – Trebuie să acţionăm statul în judecată, în cazul în care ni se refuză eliberarea actelor obişnuite.
    – Trebuie să participăm la manifestaţii legale de protest şi să informăm cât mai multe persoane despre realităţile aplicării cipului RFID.
    – Trebuie să sprijinim Biserica în demersurile ei. După cum spune părintele Iustin Pârvu, a venit momentul muceniciei şi al mărturisirii adevărului. Cel ce tratează problema cu indiferenţă şi pune interesele sale mărunte deasupra interesului mântuirii şi slujirii lui Dumnezeu se autoexclude din sânul Bisericii Ortodoxe şi se face de bună voie ucenic al satanei.
    – Trebuie să îi consultăm pe preoţi şi duhovnici şi să îi întrebăm care sunt paşii de urmat pentru a ne păstra în curăţenie şi bineplăcuţi lui Dumnezeu şi pentru a iniţia procedurile legislative de abolire a acestei legi antinaţionale şi anticreştine.
    – Trebuie să fim surzi la voci ale laşităţii şi ticăloşiei care spun ca „pun o cruce pe paşaport şi îl sfinţesc”. Dacă această metodă ar fi funcţionat, ar fi folosit-o şi creştinii primelor secole şi nu şi-ar mai fi dat viaţa pentru credinţă.
    – Trebuie să fim surzi la vocile trădării care ne fac să credem că suntem nebuni, că suntem medievali, că suntem habotnici. Aceia s-au vândut deja şi acum îşi cheltuiesc cei 30 de arginţi ai trădării, aşteptând iadul care îi va înghiţi.
    Foarte mulţi dintre dumneavoastră gândiţi că „noi suntem prea mici pentru a ne împotrivi…”. Un om este mic sau mare în funcţie de curajul şi mărimea sufletului său. Un om cu suflet mic este insignifiant. Un om cu suflet mare poate învinge totul, chiar dacă nu e ministru şi nu e putred de bogat. Creştinii din primele secole au fost oameni obişnuiţi şi au biruit şi schimbat lumea. Să nu uitaţi nici o clipă că cel ce luptă pentru credinţă are sprijinul total al lui Hristos.
    Cu noi este Dumnezeu!

    Apreciază

  • un om said, on decembrie 25, 2012 at 3:52 pm

   Apreciază

 2. Cosmin M said, on decembrie 14, 2012 at 6:58 pm

  Da, au bagat si zahar in otrava. Nu vor sterge ei nici o data biometrica ci o vor trimite fiarei. Ei slujesc satanei si asta e increderea pe care o merita:

  „Diavolul: să încheiem un pact. – Nu. – Atunci hai să semnăm un document prin care recunoaștem și tu și eu că doi plus doi fac patru. – Nu. – De ce? Nu admiți că doi și cu doi fac patru? De ce n-ai subscrie un adevăr incontestabil? – Nu-mi pun semnătura alături de a ta nici pentru a recunoaște că există Dumnezeu.”

  Apreciază

 3. STOP RFID 666 said, on decembrie 14, 2012 at 7:09 pm

  INTREBARE DE BARAJ

  Se considera acceptarea actelor cu cip lepadare de Hristos?

  Atentie nu este act cu cip cardul bancar sau de fidelitate.

  Dupa parerea mea este lepadare chiar daca nu una totala. In Evanghelie Sfantul Petru s-a lepadat de Hristos de trei ori. Desigur el s-a lepadat cu gura dar tot lepadare se numeste. Biserica considera ca aceasta a fost lepadare. Daca aceasta nu ar fi fost lepadare de ce Sfantul Petru s-a rugat cu lacrimi amare sa fie iertat? Hristos spune asa………..cine se va lepada de mine in fata oamenilor si eu ma voi lepada de el in fata Tatalui Meu.

  Putem considera acceptarea actelor cu cip ca pe o lepadare cu gura? Eu cred ca da.

  Apreciază

  • Mălin said, on decembrie 14, 2012 at 9:51 pm

   O intrebare foarte importanta si e bine ca ai adus discutia !!1

   Orice act este eliberat numai pe semnatura cetateanului…
   Odata ce ai semnat pentru acel ceva inseamna ca esti de acord accepti situatia de fapt si de drept

   Este sau nu lepadare de Hristos asta este intrebarea care ar trebui sa ne-o punem cu totii…

   Parintele Paisie Aghioritul spune ca este, parintele Porfirie ar fi dat de inteles ca nu este…

   Staretul Antonie ar fi spus ca este, parintele Arsenie Papacioc ar fi spus ca nu este dar ca, atentie, el nu primeste asa ceva… si ca, i-a placut cuvantul patriarhului Greciei, miroase a 666…

   Apreciază

  • mel said, on decembrie 15, 2012 at 2:50 pm

   Nu ti-am urmarit toate postarile de pe blog de aceea cred ca aici ai surprins cel mai scurt si mai bine ca acceptarea actelor biometrice este acceptul oamenilor de a se lepada de Hristos. Insa diavolul amageste din pacate oamenii ca asta nu este un rau atat de mare ci doar primirea lor in corp este pacat. Si toti oamenii care zic ca primesc aceste acte insa nu o sa primeasca implantul se amagesc amarnic. Pt ca odata obisnuiti cu raul nu se vor mai intoarce. Daca acum „nu putem” trai fara acte biometrice credeti ca vom renunta cand nu vom putea cumpara de mancare si nu vom putea supravietui? Doamne ce inselatorie mare! Daca in zilele noastre sunt preoti care ne indeamna sa nu le luam ca ne pierdem definitiv sufletele, in zilele ce vor veni vor fi preoti care ne vor indemna sa renuntam la ele, dar asta nu inseamna ca sunt mai putin rele. Scuzati-ma nu vreau sa smintesc pe nimeni, dar acceptarea actelor e ca si cum o fata virgina s-ar bucura de toate placerile trupesti in asa fel incat sa ramana virgina. Asta tot pacat se numeste! Degeaba ne amagim ca numai putin ne lepadam, dupa care ne rugam pt iertare, pt ca va trebui sa ne caim cel putin ca si Sf. Petru pt a fi iertati, ceea ce ma indoiesc! Ceea ce am scris aici sunt gandurile mele si lupta mea cu mine pt ca este ceva ce in primul rand eu trebuie sa pun in practica. A nu se intelege ca prin ce am scris aici ma bat cu caramida in piept cat sunt eu de dreapta si de sfatuitoare cu altii. Sunt foarte slaba duhovniceste si sper din tot sufletul ca daca mai e cineva in situatia mea sa ia doar ce e bun din trairile mele.

   Apreciază

  • marcel said, on decembrie 15, 2012 at 6:46 pm

   @STOP 666 si eu cred ca acceptand 666 alaturi de nume indiferent de act este de 3 ori lepadare de Hristos de 3 ori inchinare la satana

   Apreciază

  • simona said, on decembrie 16, 2012 at 7:05 pm

   Atentie nu este act cu cip cardul bancar sau de fidelitate.

   Apreciază

   • simona said, on decembrie 16, 2012 at 7:07 pm

    Adica este in regula sa primim cardul bancar cu cip cu care ne luam salariul din bancomate?
    Am crezut ca si asta are 666 si nu este bine sa-l primim?

    Apreciază

   • marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:01 am

    @simona orice card are 666 !!! sub forma de cod de bare ,magnmetic sau cip !!! dar tot 666 este !!! este scris ca se va da prin inselare !! si nu cu :veniti sa nu luati ca e semnul fiarei !! deci pe ascuns ,vicleneste !! asta este crucea noastra sa bem paharul incercarii cu curaj caci Hristos este cu cei curajosi ! si nu cu cei indoielnici!

    Apreciază

 4. STOP RFID 666 said, on decembrie 14, 2012 at 7:27 pm

  pr. Matei Vulcanescu

  Care e pozitia dvs. referitor la actele cu cip?

  Apreciază

 5. bootie said, on decembrie 14, 2012 at 8:25 pm

  Agenda merge mai departe, nu ne mira nimic. Se stie ca rusii primesc un card mai „elaborat” ca acesta. Cine il ia participa la perfectionarea si implementarea sistemului electronic de control al miscarii. Mai ramane sa ne ia si banii lichizi si suntem bine „aliniati”. Mai zilele trecute au sesizat ca masa monetara de la „ciorap” a crescut si au concluzionat ca economia subterana creste.

  Si chiar nu introduc si un RFID la acest card, ca sa testeze sistemul cat mai complet ?!

  Sigur se vor folosi de acest card in scopuri de monitorizare si control – ceea ce inseamna duh anti-hristic. Cine il va lua, VA AJUTA duhul anti-hristic si va facilita implementarea sistemului (fiarei!), fara echivoc.

  Apreciază

  • marcel said, on decembrie 15, 2012 at 6:50 pm

   @bootie prin acceptarea unui act cu 666 omul se preda total diavolului si se slabanogeste vigilentza astfel cand se va baga semnul in corp omul nu va avea o constiintza care sa i strige in urechi !! va fi ca un om slabanog fizic ce se duce sa se lupte cu cel mai puternic adversar !! dar mai este ca poate muri si inainte de a lua implantul si ati vazut ce spunea preotul acela care a scris marturiile crestinilor in Rusia :ca s au intors cei morti si au marturisit ca datorita actului cu 666 luat s au dus in iad si nici la judecata nu vor iesi din iad !!!

   Apreciază

   • doinita said, on decembrie 16, 2012 at 11:25 pm

    in ce carte spune lucrul acesta?

    Apreciază

   • marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:02 am

    @doinita in cartea scrisa de cei pe care o sa i mai vezi inca pe yutub la parca :discutii despre apocalipsa caut eu si i pun

    Apreciază

   • marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:21 am

    Apreciază

   • marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:23 am

    @doinita astea sant 17 filmuletze !! uita te la toate ca s foarte farte folositoare !! nu am timp acum sa caut pe preotul care a scris carti parca e mai la urma .. uita te tu te rog !!! si o sa intelegi .. Doamne ajuta !!!

    Apreciază

 6. Cosmin M said, on decembrie 14, 2012 at 9:14 pm

  Cine accepta aceste acte si nu se desprinde treptat de societate se amageste degeaba ca va putea renunta atunci cand se va impune cipul implantat.
  Cipul este rfid atat cel implantat cat si cel de pe acte asadar este 666, diferenta este ca actele le poti arunca dar daca mori si esti in posesia unui asemenea act nu stiu cum va socoti Dumnezeu asta.
  De ce sa riscam sa maniem pe Dumnezeu si de ce sa asteptam sa fiarba apa amagindu-ne ca atunci vom putea scapa.

  Apreciază

 7. abc Marin said, on decembrie 14, 2012 at 9:24 pm

  aceasta e lepădarea lui Simon Petru , dar oare cîți din noi se vor căi ca Petru și nu vor merge mai departe cu lepădarea ca Iuda Iscarioteanu , aici e înțelepciunea drăcească a fiarei , mulți se vor obișnui , Doamne ajută și n-e iartă.

  Apreciază

 8. daniel said, on decembrie 14, 2012 at 9:33 pm

  Carduri de sanatate cu cip, carti de identitate cu cip… Ce mai vor astia? Ar trebui ca raspunsul nostru a fie pe masura… Sa le fie frica sa mai ia astfel de decizii!

  Apreciază

 9. Valentin Dorneanu said, on decembrie 14, 2012 at 9:38 pm

  parintele Iustin Parvu a spus clar ca acceptarea actelor cu cip este lepadare de hristos.

  nu avem nevoie de identitatea lor biometrica pentru ca noi avem identitatea noastra de la Dumnezeu!

  Apreciază

 10. Valentin Dorneanu said, on decembrie 14, 2012 at 9:45 pm

  si consecinta clara e ca a venit pentru noi – crestinii vremea marturisirii prin insasi viata noastra de aici de pe pamantul acesta sarac si amarat – mucenicie scrie pe viitorul acestui neam

  Apreciază

 11. Valentin Dorneanu said, on decembrie 14, 2012 at 9:45 pm

  Doamne Ajuta!

  Apreciază

 12. STOP RFID 666 said, on decembrie 14, 2012 at 10:15 pm

  ACESTI DESCREIERATI SUNT VICTIME ALE CONTROLULUI MENTAL

  http://www.ziare.com/international/america/atac-armat-la-o-scoala-din-sua-cel-putin-27-de-morti-multi-copii-1207333

  Apreciază

  • Maria said, on decembrie 16, 2012 at 12:01 am

   Aceste atacuri sunt „fabricate „probabil tot de oculta ,pt a justifica implementarea controlului absolut ,asupra individului ,prin introducerea actelor biometrice ,a implantului si a instaurarii guvernului mondial .

   Apreciază

 13. STOP RFID 666 said, on decembrie 14, 2012 at 10:32 pm

  BRAVO BRE – VA STA PROPRIETATEA IN GAT, ASEMENI COMUNISTILOR

  http://www.antena3.ro/romania/traian-basescu-ne-plangem-ca-suntem-saracii-europei-dar-90-din-romani-sunt-proprietari-196028.html

  Apreciază

 14. Lastun said, on decembrie 14, 2012 at 10:36 pm

  Frati crestini ortodocsi VA ROG MULT DE TOT aveti mare grija de tot PE CE SEMNATI cu semnatura dumneavoastra, ca sa nu va lepadat din nestiinta sau prostie. Cititi cu mare atentie orice semnati.

  Apreciază

  • nea Anderthal said, on decembrie 15, 2012 at 4:41 pm

   @lastun
   Acum citeva zile ai postat un link (ortodoxia.md) si intrind pe acel link am primit un „troian” in PC.Ai avut si tu asta?
   ps: noroc cu AVG’ul ca imi termina „comploteru”..

   Apreciază

 15. Lastun said, on decembrie 14, 2012 at 10:51 pm

  Obamacare – RFID Chip – HR 3962
  LEGE APROBATA SI OBLIGATORIE IN SUA CE PERMITE IMPLANTAREA UNUI CIP RFID LA FIECARE AMERICAN CARE DORESTE SA BENEFICIEZE DE SISTEMUL DE SANATATE DIN AMERICA
  Obamacare – RFID Chip – HR 3962

  SUA a luato tare inainte si se pare ca la anul din martie 2013 daca cineva vrea sa beneficieze de sistemul de sanatate i se va implanta CIP RFID, daca vrea, daca nu vrea CIP RFID nu va beneficia de sistemul de sanatate, iar daca te imbolnavesti si nu ai CIP RFID IMPLANTAT osa te chinui sau vei muri oricum, depinde acum cat timp te chinui pana mori.

  Uitati-va la actele de la Show more sub videoclip pentru cea ce zice tipul din videoclip.

  Apreciază

 16. Lastun said, on decembrie 14, 2012 at 10:58 pm

  Le-am spus pe scurt la cativa colegi de muncca de aceasta lege Obamacare – RFID Chip – HR 3962 si au avut reacti tare cuidate, mi-au zis ca sant nebun, ca daca mai iau pastile, uni nu le venea sa creada, si uni chiar mi-au zis ca o sa acepte acest CIP RFID si o sa si-l implanteze. Toti acei oameni sant crestini ortodocsi dar fiecare face ce vrea, sant trist ca uni nici macar nu vor sa verifice informatii pe cont propriu, daca e asa cred ca multi vor lua acest CIP RFID IMPLANTABIL usor sau foarte usor.

  Apreciază

  • Cosmin M said, on decembrie 14, 2012 at 11:24 pm

   Stai linistit ca si pe mine toti ma fac nebun si imi spun ca exagerez si poate ca peste 90 % sau chiar mai mult din romani vor lua cipul.
   De trait traim fiecare un anumit numar de ani cu cip sau fara dar eu ma tem de momentul mortii (de care nimeni nu scapa) cand voi da fata cu vamesii vazduhului si cu Dumnezeu si chinul sau bucuria dupa aceea va fi vesnica.
   Ce durere va fi atunci pentru cel necredincios sau care a luat semnul cand din ziua 3 pana in ziua 9 dupa moarte va vedea raiul si ce a pierdut. Marem, mare, durere va fi atunci.
   Dumnezeu sa ne intareasca sa suportam chiar mucenicia daca va fi cazul.

   Apreciază

  • ene mihai said, on decembrie 26, 2012 at 11:44 pm

   omule credema ca la fel ca si tine am incercat si eu la multi sa le spun si credema ca de aceleasi reactii mam izbit si eu. deci acei care le vor primii vor fi net majoritarii

   Apreciază

 17. ORTODOX said, on decembrie 14, 2012 at 11:03 pm

  O INTAMPLARE ADEVARATA
  http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2012/10/19/o-intamplare-adevarata/

  Apreciază

 18. Lastun said, on decembrie 14, 2012 at 11:14 pm

  Mind Control Sciences – Jose Delgado and his Bull Story

  Am vorbit cu un preot si mi-a zis ca cel ce si-a IMPLANTAT CIP RFID devine SCLAV, acest cip interactioneaza cu corpul omenesc, ca o interfata de calculator si omul nu mai e liber, ce tasteaza unul la Bruxelles sau diavolul vor face toate masele de oameni CIPUITI-IMPLANTATI.

  Din Tauras a devenit OITA.

  Asta se intampla in mijlocul anlior 1960.

  Apreciază

 19. Lastun said, on decembrie 14, 2012 at 11:15 pm

  CIA Funded Mind Control Experiments – Bull & Cat Tests by Dr Delgado in the 1960s

  Apreciază

 20. Lastun said, on decembrie 14, 2012 at 11:25 pm

  CIPURI DE CONTROL MENTAL LA ANIMALE DIN ANI 1960

  Jose Delgado – Physical Control of the Mind- se vorbeste espaniol dar cred ca intelegeti ce zice dace mai e nevoie va traduc ( dar nu cred ca ai e nevoie ).

  Apreciază

  • daniel said, on decembrie 15, 2012 at 5:43 pm

   @Lastun,
   Ia spune frate, tu pana la urma te-ai insurat cu asiatica aia pe care spuneai ca ti-a dat-o Sfantul Arhanghel Mihail? :) De curiozitate intreb…

   Apreciază

 21. Cosmin M said, on decembrie 14, 2012 at 11:27 pm

  Un lucru e sigur, cei care nu vor lua cipul vor fi considerati nebuni si ce ura va fi impotriva lor de la cei care il vor lua.

  Apreciază

 22. dani said, on decembrie 14, 2012 at 11:42 pm

  cati dintre voi care ati postat aici comentarii ..ca nu trebuie facut buletinul cu cip;eveti pasaport biometric? jumate sigur daca va-ti dus la muntele atos v-a trebuit pasaport.. alta intrebare simpla..ce faceti fara buletin,daca nu vi-l faceti pe cel cu cip..practic nu existati fara buletin..nu te poti angaja,nu poti sa platesti nicio taxa etc.. doar rugaciune? plecati in munti? si acolo sunt paznici.. n-o sa puteti sta..boschetari pe strazi? cu copilul in brate cu nevasta dupa tine? asteptand apocalipsa? ai trait greul asta umilintele ?esti gata sa le traiesti..nu vei putea..ca nici boschetarii nu or sa scape de cipare..crezi ca vei fi impuscat daca refuzi cipul si gata ai scapat ca ajungi la Dumnezeu?tocmai ca daca vroiau sa te omoare te omorau de mult..ei ne vor pe toti cipati fratii mei.. si chiar vor sa ne punem speranta doar in Dumnezeu si sa stam cu mainile in san..noi o sa ne rugam si ei o sa ne cipeze.. din paduri.din boscheti ,dupa strazi de pe la tara..de peste tot o sa ne adune OMUL mai si trebuie sa se ridice in picioare si sa se lupte pt viata care i-a dat-o Dumnezeu..nu doar sa se roage pt ea..istoria nu ne-a invatat nimic..ca daca stateau si stramosii nostri sa se roage ..acum eram toti musulmani..

  Apreciază

  • Irina said, on decembrie 17, 2012 at 1:00 pm

   Dani, sa stii ca in Athos se ajunge fara pasaport din cate stiu, poate ma insel, dar in traile care fac parte din UE se circula fara pasaport, eu asa stiu. Si referitor la intrebarea ta, ce vom face fara buletin, am sa te intreb si eu ceva. Daca azi nu poti sta fara buletin, maine fara pecetea lui Antihrist pe mana sau pe frunte, care inseamna lepadare ai sa poti trai? Buletinul este premergator acestei peceti antihristice, garantezi tu ca daca nu poti renunta la un lucru mai mic( cartea de identitate), ai sa poti renunta la cipul pe care ti-l voir pune pe mana sau pe frunte, care repet inseamna inchinare lui ANTIHRIST, lui Mamona, daca vrei? Acum e momentul sa ne invatam sa traim simplu, sa ne retragem la sate, sa cultivam un petic de pamant, poate va fi nevoie sa mancam doar un cartof pe saptamana cum a zis pr Cleopa, dar daca ne punem nadejdea in Dumnezeu cred ca vom rezista si fara acte. Este greu, acum scapa cine poate, nici eu nu sunt sigura daca am sa scap, dar nadajduiesc sa-mi dea Dumnezeu taria. Cred ca daca o sa ne unim toti cei care nu vrem acest act biometric, stiu eu intr-o asociatie sau ceva de genul, si sa cerem sa ni se dea carti de identitate vechi, chiar daca pt asta va trebuii sa renuntam la plimbari prin Europa Occidentala, asta este trebuie sa ne jertfim si noi un pic.

   Apreciază

   • George said, on februarie 17, 2013 at 6:24 pm

    Irina si altii care vorbiti ca te duci la tara si cultivi pamant, se pare ca sunteti idealisti, dar nu ati cultivat niciodata pamant. Dar cei care nu au pamant ? Si cu ce cumperi seminte sa cultivi pamantul? Sau rasaduri? NU stii ca ai nevoie de rasaduri si seminte si alea costa bani? Si cu ce le uzi vara cand e seceta? Cu ce curent scoti apa din put? Cu galeata?Dar cei care nu pot ca sunt bolnavi? sau au bolnavi in familie si au nevoie de medicamente?Si daca nu mai platesti impozitul, pana la urma iti scot casa de la tara si terenul la vanzare. E o aberatie sa faci singur asta, cu un copil bolnav dupa tine.Biserica trebuie sa organizeze astfel de tabere, de sate si sa se ajute toti in acea comunitate. Nu pleaca Popescu cu fica-sa si mananca urzici. Nici pe alea nu poti ca trebuie sa le fierbi si de unde bani sa cumperi lemne? Nu prea poti sa tai din paduri asa cum vrei. Du-te tu la o manastire Irina si spune ca nu vrei sa accepti cardul de sanatate si sa te ajute ei cu bani sa-ti iei medicamente si pe urma vino din nou aici si spune-ne si noua daca au facut-o. Sau daca iti dau macar niste ceaiuri sau daca te invata macar cum sa recunosti plantele pe camp, sa nu mananci matraguna in loc de coada soricelului. Sa faca scoala cu tine ca din prima nu invata nimeni. Du-te , stai fara un chior 2 luni si spune-ne si noua.E oribil, dar nu se poate practic vorbind. Sau doar pt cei fff sanatosi si fizic si psihic, adica 0,01% din populatie.
    Poate doar sa iesi la cersit, asa se poate. Ce frumos e sa spui vorbe mari si eroice ”sa ne sacrificam si noi”, pai spune tu cum, raspunde la intrebarile mele de mai sus cum cultiva un amarat bolnav un teren care nu-i apartine si in casa cui doarme. Sunt deschis la orice sugestie ca nici eu nu am chef sa iau vreun cip. Sfaturi practice nu vorbe mari si frumoase

    Apreciază

   • Irina said, on februarie 17, 2013 at 7:54 pm

    George gandesti ca un om care se bazeaza pe propriile puteri, fara a-si pune nadejdea in Dumnezeu. Pr Iustin, pr Paisie Aghioritul si alti multi si amri parinti au sfatuit ca credinciosii ce nu vor dori sa accepte actele biometrice, se pot retrage in grupuri nu prea mari de cate maxim 10 persoane in zone rurale cat se poate si cand nu s-o mai putea sa urmeze calea pustiei. Eu cunosc astfel de oameni( ucenici ai pr Iustin) care sunt chiar doctori ce au pornit o astfel de initiativa de a parasi lumea atunci cand vor veni actele( ii cunosc personal)si carora li s-au alaturat inca 3 familii cu tot cu copii.Si-au construit cabanute intr-o zona pustie in care se vor retrage cand va veni timpul. In jurul casutelor au pamant in care vor cultiva cartofi, si diverse legume ce se pot adapta zonelor de munte, au de gand ca inainte sa se mute acolo definitiv sa achizitioneze si gaini, vaci, capre si oi. In apropierea zonei in care au construit casutele se afla o manastire a carei obste este impotriva acestor acte ba mai mult obstea manastirii este gata sa-i sprijine atunci cand se vor muta( si nu este singura manastire, sunt inca foarte multe manastiri care sunt impotriva actelor biometrice).

    In Rusia s-au infiintat deja sate in codrii Siberiei, si alte zone pustii in care locuiesc oameni( chiar doctori, ingineri, preoti, avocati) care au parasit lumea cu tot ce tine de ea, tehnica, confort, cariera. Si traiesc doar din agricultura, cresterea animalelor, lasand irigarea si grija in mainile lui Dumnezeu. Pt ca pe vremuri oamenii traiau la mila cerului si nu aveau sisteme de irigatii, ingrasaminte( care oricum sunt daunatoare pt sanatate)etc., si pe langa toate aveau si familii numeroase . Bunicii mei mi-a povestit ca in general aveau de toate si erau pe putin 7 frati, nu duceu lipsa de nimic, cu exceptia unei scurte perioade mai critice din timpul secetei din 46.

    Parintii pe care i-am intrebat despre acesta problema a actelor biometrice, au spus ca trebuie rugaciune multa, si nadejde in Dumnezeu, pentru ca nu ne va lasa fara ajutor in acele vremuri, pentru ca pe cat de mare va fi ispita pe atat de mare sau poate chiar mai mare va fi si ajutorul lui Dumnezeu. Noi trebuie doar sa avem vointa de a face voia Lui si de a nu ne supune slugilor satanei si lui Antihrist insusi. Mari duhovnici ce au vorbit de pericolul acelor vremuri au spus ca Dumnezeu ne va ajuta in mod deosebit, si ca o frunza sau o radacina ne va satura mai mult decat cei care se indestuleaza cu bucate imbelsugate.

    Acum ce sa zic actele biometrice inca nu sunt pecetea, dar au rolul de a pregatii terenul. Ideea e ca acceptandu-le nu facem decat sa ne legam de lumea asta mai mult decta de Dumnezeu. Sa zicem ca le acceptam pe toate de la card de banii pana la act de identitate sau cardul care va contine toate actele noastre si banii, si prindem in scurt timp si pecetea. Ce ne facem atunci ca pecetea deja este lepadarea, despre ea vorbeste Apocalipsa. Cum o vom putea refuza brusc atat timp cand noi am dus pana atunci o viata confortabila, si atunci poate ne vom gandi la copii nostri bolnavi, si la ce vom manca, ce vom bea , cu ce ne vom imbraca etc. Aceeasi temere va fi si atunci, ca si acum cand este vorba doar de ceva pregatitor, diferenta este ca atunci deja vom avea de-a face cu semnul Diavolului prin care va inrobi lumea si care inseamna lepadare de Hristos. Poate ai sa-mi spui ca acele vremuri sunt indepartate si nu le vom prinde noi. Dar eu te intreb esti sigur ca vor fi asa de indepartate? Esti sigur ca nu le vei prinde? Asta nu avem de unde sa stim, putem sa le prindem sau putem sa nu le prindem, asta Dumnezeu o stie. Dar cred ca este asa cum a zis pr Paisie Aghioritul mai bine sa fim vigilenti degeba decat sa fim nepasatori.

    Traim vremuri tulburi, si este foarte greu, poate vorbim la modul idealist, dar nu putem nega scopul acestor acte. Pr Sofian Boghiu spunea ca in acele vremuri finale, multi vor zice ca nu se vor lepada, dar pana la urma putini vor fi credinciosi lui Hristos pana la capat. Nu stiu daca o sa ma incadrez in randul celor din urma, dar nadajduiesc sa ne dea Dumnezeu taria de a nu ne lepada.
    Dumnezeu sa ne ajute si sa ne intareasca credinta si nadejdea in El,, pentru ca pana la urma El este Hranitorul si Doctorul nostru adevarat. Pr Paisie a zis un lucru foarte frumos si adevarat ca noi suntem vinovati daca cineva nu se insanatoseste, pentru ca fiecare dintre noi am avea puterea de a vindeca sau chiar a invia oameni, ca sfintii, dar din cauza cusururilor noastre nu suntem fii iubiti ai lui Dumnezeu, si rugaciunile noastre nu sunt ascultate.

    Apreciază

   • Vlad said, on august 28, 2013 at 6:35 pm

    Irina,spune-mi te rog daca se poate,cum as putea sa luam si noi legatura cu acesti oameni care au plecat,au lasat totul in urma si au plecat?Acelasi lucru vrem sa facem si noi,eu am familie copil mic,mai am frati care gandesc la fel,dar nu stim incotro s-o apucam.Profetiile spun sa mergem in grupuri de cate 10,15 oameni,nu singuri,din aceasta cauza intreb,ar fi mult mai usor unde sunt mai multi.Imi poti da mai multe detalii,cum am putea sa dam de acesti oameni,sau unde,pe langa ce manastire stau?Spui ca si-au facut cabanute,cum au facut asta,si-au cumparat teren?Daca da,cum fac cu impozitul care vor trebui sa-l plateasca,caci fara buletin ,nu vei putea.Astept raspuns,sunt extrem de interesat,noi vrem sa ne salvam,e foarte greu,caci avem si familii,copii mici,dar trebuie sa iubim pe Hristos mai mult decat pe oricine sau orice,de asta suntem constienti,mai bine murim de foame sau frig decat sa ne lepadam de Hristos,oricum murim ,cei de la orase oare nu vor muri?Ba din contra,profetiile spun ca aceia vor suferi cu adevarat si nu cei care pleaca,acolo va fi suferinta multa,si poate cel mai important lucru este ca vor fi parasiti de Harul Duhului Sfant,Doamne ajuta!

    Apreciază

  • daniel said, on decembrie 17, 2012 at 1:26 pm

   @dani,
   La Muntele Athos se ajunge cu cartea de identitate si cu permisul special – diamonitrion (o hartie eliberata de conducerea Sfantului Munte). Se va putea trai si altfel decat acceptand cipuirea…

   Apreciază

  • Maria said, on decembrie 17, 2012 at 11:43 pm

   dani,
   Stramosii nostri s-au rugat si de aceea nu suntem musulmani ! (rugaciunile lor ,i-au ajutat sa invinga ).
   Chiar trebuie sa ne punem speranta doar in Dumnezeu , pt ca nu exista altcineva ,in care sa ne punem speranta .
   Omul nu poate sta in picioare ,fara sa-l tina Dumnezeu in picioare .Nu-mi dau seama ,ce intelegi tu ,prin a „sta omul in picioare” , fara Dumnezeu si sa se lupte de unul singur ,impotriva satanei (antihrist ),ca despre asta-i vorba aici .

   Apreciază

  • codrut said, on decembrie 18, 2012 at 8:40 pm

   „prietene” tu parca vorbesti din birourile sistemului….La Sf Munte Athos NU TREBUIE PASAPORT..ci doar un document eliberat de autoritatea Sf Munte si cel mult buletinul asta din plastic fara cip

   Apreciază

 23. Aurora said, on decembrie 15, 2012 at 12:13 am

  Se strange latul din ce in ce mai mult. Pasii se fac spre imaparatia intunericului. Oamenii sunt surzi si orbi cand le spui de cipuri. Parca vorbesti limbi straine. Nici noi, cei care scriem aici, nu suntem siguri ca nu vom accepta vreuna din vicleniile sistemului. Singura cale de a face fata tavalugului este sa cerem ajutorul sfintilor.Daca ne rugam , Dumnezeu nu ne va lasa. Maica Preacurata si sfintii vor mijloci pentru noi.

  Apreciază

 24. nea Anderthal said, on decembrie 15, 2012 at 1:03 am

  ..pr. Iustin spunea ca „nu sunt solutii lumesti” la ce va veni,etc

  Apreciază

 25. gerica64 said, on decembrie 15, 2012 at 1:42 am

  Nu iesim din tara si asa nu luam cardul electronic.Eu cred ca va incepe razboiul si va opri un timp actiunea asta accelerata cu cipuirea.Inca se mai poate evita cardurile si de salariu si cel de sanatate.Numai sa vreti.Putina rezistenta si curaj.Eu am reusit sa scap de ala de salariu cu asta de sanatate e mai usor eu unul nu-l iau.Ne facem o asigurare la Iisus Hristos si e sigur ca nu ne imbolnvim sau accidenta.

  Apreciază

 26. Vali said, on decembrie 15, 2012 at 8:14 am

  Ordonanţa prevede şi termenele în care se vor schimba, treptat, cărţile de identitate:

  a) actele de identitate eliberate persoanelor născute după 1 ianuarie 1981 se preschimbă între 1 iulie 2013 şi 30 iunie 2014;
  b) actele de identitate ale persoanelor născute între 1 ianuarie 1966 şi 31 decembrie 1980 se preschimbă între 1 iulie 2014 şi 30 iunie 2015;
  c) actele de identitate eliberate persoanelor născute între 1 iulie 1946 şi 31 decembrie 1965 se preschimbă între 1 iulie 2015 şi 30 iunie 2016;
  d) actele de identitate eliberate persoanelor născute până la data de 31 decembrie 1945 se preschimbă în perioada 1 iulie 2016-31 decembrie 2016.

  Citiţi mai mult: Din 2013, apar Buletinele cu cip – IT > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/din-2013-apar-buletinele-cu-cip-1015929.html?utm_source=export&utm_medium=rss&utm_campaign=b13#ixzz2F6AZDflT
  EVZ.ro

  Apreciază

  • Cezar said, on decembrie 15, 2012 at 2:12 pm

   Vezi ca la subiectul de pe eviz sunt si 2 comentatori nebuni.

   Apreciază

 27. crestinul ortodox said, on decembrie 15, 2012 at 8:40 am

  Da …mmh!
  ,
  uitati ce Este ESENTIALUL anume Ce va Vrea a face Bunul DUMNEZEU cu Acest pamint sau cu ‘cei din dreapta adunati sub SFANTA CRUCE ‘ …
  va spun ca va fi mai intai Voia Lui DUMNEZEU Peste Aceasta TARA
  dar
  noi Trebuie Sa Ne Aflam si Stam Drepti in Voia SFANTA A Lui DUMNEZEU ADEVARAT care nimiceste si doboara pe antihristi si spurcaciunea cea mare instalata in guvernarea Acestei tari
  cipul rfid 666 este pecetea spurcaciunii celei mari a antiihristului
  actele cu cip sunt LEPADARE DE DUMNEZEU ADEVARAT , DE BOTEZUL CRESTIN ORTODOX
  NU LE LUATI …
  si
  nu cercati cu degetul , mina care semnati , focul iadului ca nu stiti cum va va cuprinde sau cum vor pune gheara dracii de tot pe voi …
  sa ascultam ce au spus Sfintii Parinti Ai ORTODOXIEI si Ai Acestui Neam
  sa-i ascultam ca altfel VA FI VAI SI AMAR
  amin!

  Apreciază

 28. crestinul ortodox said, on decembrie 15, 2012 at 8:58 am

  si Va spun Acestea
  pentru ca Intotdeauna DUPA FAPTA VINE SI PLATA
  adica ,
  ne lepadam De DUMNEZEU ADEVARAT si CEL Slavit intru SFANTA TREIME de OSTILE INGERESTI ArHANGHELI , HERUVIMI SI SERAFIMI se Va Lepada de noi si
  Urgia si Mania Sa DUMNEZEIASCA dar DREAPTA
  va fi Plata ce o vom plati pe acest pamint
  pentru ca v-am spus Acest Pamint Este SFANT , Sfintit de Sangele Martirilor si Mucenicilor ce au luptat cu fiara rosie , premergatori antihristului si au biruit cu Cununa Biruintei fiind incununati la DUMNEZEU ;
  ei , Acest Pamint SFANT isi va Cere Pretul Sau pentru cele ce vom face cei care stam ca niste nesimtiti , lasi , tradatori si vanzatori care nu au inimi in piepturi CI PIETRE MUTE CARE NU SIMT SI NU VAD NIMIC Ce Inseamna CREDINTA SFANTA -ORTODOXIA , Acest NEAM si Aceasta TARA
  amin!

  Apreciază

 29. STOP RFID 666 said, on decembrie 15, 2012 at 11:22 am

  MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA: Buletinele cu 666 sunt in programul instaurarii lui Antihrist. Sa nu ia nimeni un astfel de buletin

  MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA LA POMENIREA SFÂNTULUI DIMITRIE:

  “Vine Antihristul. Numărul lui, 666, are o importanţă. Şi buletinele cu 666 sunt în programul instaurării lui. Să nu ia nimeni un astfel de buletin. Este semnul lui Antihrist”.

  MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA LA POMENIREA SFÂNTULUI DIMITRIE:

  “Vine Antihristul. Numărul lui, 666, are o importanţă. Şi buletinele cu 666 sunt în programul instaurării lui. Să nu ia nimeni un astfel de buletin. Este semnul lui Antihrist”.
  “… Multe şi mari minuni a făcut Sfântul Dimitrie. Vă amintesc doar una. Să nu creadă necredincioşii, dreptul lor; noi credem. Pentru că într-o astfel de sfântă zi, 26 octombrie 1912, Sfântul Dimitrie şi-a făcut minunea. Copiii Eladei strigau în divizii şi batalioane: Sfinte Dimitrie, fă minunea ta! Şi într-adevăr, în ziua Sfântului Dimitrie, au intrat în Tesalonic şi au înălţat steagul nostru pe Turnul Alb! Asta nu e minune?
  ***

  Concluzia care este? Sfinţii sunt exemple. Atât Sfântul Dimitrie, cât şi Sfântul Nestor sunt exemple de credinţă, pe care şi noi trebuie să le imităm cât trăim în această viaţă, să le urmăm.Se naşte întrebarea: Credem? Cu cuvintele credem, însă faptele demonstrează că nu avem nici măcar puţin din credinţa pe care au avut-o aceşti sfinţi. Dacă ar fi o prigoană – şi va fi prigoană – aşa cum a fost sub Diocleţian, nu ştiu câţi din aşa numiţii creştini vor rămâne credincioşi lui Hristos.

  Va veni sita. Vine Antihristul. Numărul lui, 666, are o importanţă. Şi buletinele cu 666 sunt în programul instaurării lui. Să nu ia nimeni un astfel de buletin. Este semnul lui Antihrist. Acesta va cutremura lumea, îi va cerne pe cei mici şi pe cei mari, şi pe conducători şi pe supuşi, şi pe femei şi pe bărbaţi şi pe copii. Va încerca să-i pecetluiască pe toţi. Noi o singură pecete avem, pecetea Sfântului Botez. Antihristul va încerca să pecetluiască lumea cu pecetea satanei. Şi atunci din mii… unul, doar unul, se va împotrivi! Este exagerat cuvântul meu? Nu este.

  Fiindcă ce împotrivire arată creştinii de astăzi în comparaţie cu creştinii din primele veacuri? Acelora li se punea cuţitul la gât, ca să hulească, dar nu huleau. Cei de astăzi hulesc fără să-i forţeze nimeni.

  Cine-i pune cuţitul la gât falsului creştin de huleşte? Dacă deci acum fără cuţit, fără prigoană, hulesc, închipuieşte-ţi ce se va întâmpla când va veni Antihrist…Noi ce trebuie să facem? Să credem.

  Să ne rugăm: Dă-ne, Doamne, credinţă!, credinţa pe care au avut-o Sfântul Dimitrie şi Sfântul Nestor, credinţa pe care au avut-o strămoşii noştri;

  Patru sute de ani au trăit sub turci, cu cuţitul la gât, dar nu s-au lepădat de Hristos.
  Şi noi, dacă va fi o prigoană, să rămânem toţi credincioşi şi devotaţi. Banii noştri să-i ia antihriştii, casele noastre să le ia, ogoarele noastre să le ia, animalele noastre să le ia, cum zice Sfântului Cosma Etolianul; însă credinţa noastră în Hristos, nu!

  Iată cuvintele Sfântului Cosma: „De suflet şi de Hristos aveţi nevoie. Pe acestea două, întreaga lume de-ar cădea, nu pot să vi le ia, doar dacă le veţi da de bunăvoie. Acestea două să le păziţi ca să nu le pierdeţi”

  .Iubiţii mei, fie ca din toţi câţi auziţi cuvintele mele, copii, femei şi bărbaţi, care îl cinstiţi astăzi pe Sfântul Dimitrie, nimeni să nu ajungă trădător. Să rămânem toţi credincioşi.
  Şi chiar dacă o să vină ani blestemaţi – şi vor veni -, şi pe pământ va rămâne un singur creştin, unul singur să rămână, ajunge acesta.

  Acest unul va învinge. Va învinge unul, nu vor învinge cei mulţi. Nu vor învinge antihriştii, nu vor învinge ateii, ci va învinge Dumnezeul Sfântului Dimitrie.„Dumnezeul lui Dimitrie, ajută-ne”.

  Amin.”

  Apreciază

  • Cezar said, on decembrie 17, 2012 at 10:37 pm

   Se vede clar aici ca sunt destul de multi oameni care tare mai „binecuvanteaza„ cipul.

   Apreciază

 30. nea Anderthal said, on decembrie 15, 2012 at 11:47 am

  ..am vazut niste stiri in care se spunea ca cipul va fi optional..nu stiu cum vor arata aceste acte..

  Apreciază

 31. m said, on decembrie 15, 2012 at 1:41 pm

  deci nu inteleg…e ca si cand s-ar reintroduce pasaport obligatoriu pt calatoriile in tarile din ue? adica tre sa iti faci din asta, nu te mai lasa sa iesi din tara cu cartea de identitate normala? daca-i asa…sunt niste nemernici care imi incalca drepturile.

  Apreciază

  • marcel said, on decembrie 25, 2012 at 2:32 pm

   @m ,nu mai pot ei de drepturile tale?care drepturi ? tu ,pentru ei esti numai un donator de organe ,un sclav ,un nemernic ,un platitor de taxe ,un cobai …

   Apreciază

 32. cristian said, on decembrie 15, 2012 at 2:18 pm

  54. Şi, prinzându-L, L-au dus şi L-au băgat în casa arhiereului. Iar Petru Îl urma de departe.
  55. Şi, aprinzând ei foc în mijlocul curţii şi şezând împreună, a şezut şi Petru în mijlocul lor.
  56. Şi o slujnică, văzându-l şezând la foc, şi uitându-se bine la el, a zis: Şi acesta era cu El.
  57. Iar el s-a lepădat, zicând: Femeie, nu-L cunosc.
  58. Şi după puţin timp, văzându-l un altul, i-a zis: Şi tu eşti dintre ei. Petru însă a zis: Omule, nu sunt.
  59. Iar când a trecut ca un ceas, un altul susţinea zicând: Cu adevărat şi acesta era cu El, căci este galileian.
  60. Şi Petru a zis: Omule, nu ştiu ce spui. Şi îndată, încă vorbind el, a cântat cocoşul.
  61. Şi întorcându-Se, Domnul a privit spre Petru; şi Petru şi-a adus aminte de cuvântul Domnului, cum îi zisese că, mai înainte de a cânta cocoşul astăzi, tu te vei lepăda de Mine de trei ori.
  62. Şi ieşind afară, Petru a plâns cu amar.(Ev. Luca 22)

  aici putem intelege care este adevarata lepadare.asa se va face si in zilele din urma.va fi un consimtamint din partea noastra. faptele fiecaruia arata daca este sau nu deja lepadat.sa ne lepadam de patimile ucigase ale sufletului in primul rind caci acestea aduc lepadarea.este o lucrare antihristica,dar stim cu totii ca atunci cind va veni antihristul se va cere de la noi lepadarea.atunci vor fi vremuri grele ca abia dreptii se vor mantui.pina atunci sa ne lepadam de patimi ,iar cind se va cere lepadarea ,intariti in credinta sa putem refuza chiar daca moarte se va cere de la noi.
  nu sunt deacord cu asemenea acte pentru ca ataca libertatea omului si acesta este darul lui Dumnezeu.
  un exemplu as putea sa va dau din experienta mea recenta.la brd mi s-a cerut sa-mi fac specimen de semnatura electronica.am refuzat si am facut cerere cum ca refuz aceasta si orice este pe baza electronica.aproximativ un an de atunci,nu stiu sigur.pina aici este bine.zilele trecute am mers in alta localitate la brd si acolo trebuia sa fac o plata.nu aveam buletinul ptr ca s-a intimplat sa il schimb.aveam doar o copie.mi s-a spus ca daca nu am semnatura electronica nu pot plati factura.s-a uitat in baza de date si,surpriza,aveam .intrebarea este cum?nu am semnat si am si cerere facuta?cum s-a intimplat asta?acum intrebarea este,m-am lepadat sau pot fi considerat asa?s-ar spune ca din nestiinta ,dar tot lepadare se numeste.
  consider ca nu,ptr ca nu am fost intrebat „te lepezi de Hristos?” sau nici nu mi s-a cerut sa -mi reneg credinta,sa nu ma mai rog Lui(a se vedea marturia lui Bordeianu) sau orice act de lepadare prin care se cere fatis lepadarea asemenea lui Petru.Scriptura ne invata si Sfintii Parinti.sa avem grija cum interpretam Scriptura,nu dupa mintea noatra ci calauziti fiind de Sfintii Parinti,iar daca duhul acestora nu se afla in noi,atunci lipsiti de pace launtrica si discernamint vom alege gresit.problema personala pe care o pun asupra-mi constiintei mele este daca faptele mele si patimile care ma coplesesc nu constituie lepadare.sa ne straduim sa dobindim pacea launtrica,iar aceste duhuri care ne provoaca tulburare sa le risipim prin harul lui Dumnezeu ce se revarsa prin rugaciune.orice aduce tulburare ,aceea e insotita de un duh viclean care face orice de a rupe legatura noastra cu Domnul.sa ne pastram pacea si Domnul ne va invata ce sa facem,sa ne povatuim cu batranii duhovnicesti,sa luptam impotriva patimilor ca ceasul mortii sa nu ne prinda nepregatiti de intilnirea cu Hristos;si cum spune aun parinte,sa nu bravam inainte de vreme.trebuie sa avem o pozitie impotriva acestor documente,dar sa nu cream tulburare prin solutii de catacomba si esoterice ca sa nu ne asemanam celor care acum se pregatesc de asa zisul sfirsit dupa calendarul mayas si isi fac provizii si celelalte asemenea.sa ne asteptam la vremuri de mare tulburare,necazuri,intristari,suferinte si chiar moarte.asa fiind intariti in credinta nici nu ne vom lepada atunci cind se va cere.

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on decembrie 15, 2012 at 3:40 pm

   aici consta viclenia antihristului ca vrea a ne aduce pe toti la acelasi numitor comun(semnul fiarei ) pentru numarator comun (cei pecetluiti se vor inchina fiarei si ..vai si amar …)
   nu avea cum sa vina si sa spuna … sunt …si gata
   TOTUL SE FACE CU VICLENIE FATISA , oare ce este asa de greu de inteles
   veti vedea ca multi dintre noi vor fi naimiti adica vanduti dusmanului si se va implini ce s-a spus se vor vinde uni pe altii , mama pe fiica , tata pe fiu …sot pe sotie … parinti pe copii , copii pe parinti …
   Va FI si Cernere si …
   DE ASTA SPUN SA FIM UNITI SUB SFANTA CRUCE , Pastorii ADEVARATI Slujitori in Adevar si LUMINA LUI HRISTOS sa Adune oitele intrucat timpurile se implinesc si PROFETIILE ASEMENI
   „si dupa roade se cunosc ”
   si la ce va asteptati cumva ca slujitorii antihristului sa dea roade bune …
   INSELARE AMARNICA
   TREZITI-Va PINA NU VA FI PREA TARZIU …amin!

   Apreciază

  • Maria said, on decembrie 16, 2012 at 12:43 am

   Nu-i deloc potrivita lepadarea Sf Apostol Petru ,cu lepadarea primind buletinul universal ,care inseamna in mod sigur ,ultima etapa ,dinaintea implantarii cipului in corpul uman .
   Apostolii erau infricosati pt ca Patimile Domnului erau infricosatoare ,ei erau oameni simpli ,fricosi ,nu aveau Duhul Sfant (primindu-l dupa Invierea Domnului ,la 50 de zile ,sau la 10 zile de la Inaltarea la cer ),De aceea Domnul L-a iertat si , i-a si spus dinainte ca-L va trada ,cunoscand neputinta lor omeneasca ,apoi nici apostolii nu stiau ca Domnul este insusi Fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu ,il stiau de Invatator .
   Comparatia este deplasata .
   Aceste buletine impuse de slugile satanei antihriste ,prevestesc in mod sigur ,implantarea cipului in corp si lepadarea totala de Dumnezeu .
   Daca celelalte de pana acum au fost cum au mai fost ,(cod de bare ,buletinele plastifiate ,cardurile cu cip si fara ,)acest buletin universal ,reprezinta pericolul foarte mare ,de lepadare de Dumnezeu ,prin simplu fapt ,ca nu se deosebeste de implant ,decat ca acesta este bagat in corp ,iar buletinul ,cu aceleasi date ,il porti in buzunar .
   Cea mai trista problema este ca ,multi dintre romani (prosti si incuiati la minte )vor primi tot ce le ofera dracul
   prin „conducatorii nostri iubiti din parlament si guvern „,care sunt vanduti diavolului si nu cunosc pe Dumnezeu si nici pericolul acestor buletine impuse populatiei ,nestiind nici de antihrist nici de implant ,pt ca sunt atei .Ei vor arunca poporului prin legi ,tot ce arunca UE casa satanei ,ca sa piarda cat mai multe suflete ,
   vor urgenta ,fiind si tara ortodoxa ,au tot interesul ,probabil ca antihrist se grabeste .
   Dumnezeu nu ne va lasa ,daca ne rugam cu credinta ,dar fiecare dintre noi sa nu primim acel buletin ,chiar daca riscam sa pierdem salariile ,pensiile etc .

   Apreciază

   • cristian said, on decembrie 16, 2012 at 1:24 pm

    am vazut comparatii mai sus cu privire la lepadarea lui Petru,de aceea am aratat citatul evanghelic pentru a se face lumina.ramin pe pozitia ca lepadarea este lepadare .nu exista una mai mica si una finala sau mai mare.Bordeianu cind a spus ca nu se mai roaga ,el s-a lepadat si a trebuit ca 4 ani sa treaca sa se poata ruga din nou.Scriptura nu se interpreteaza de genul „parerea mea/cred ca”,asa cum am mai vazut pe aici incercind o argumentare sau justificare a ceea ce se sustine.nici macar nu am facut comparatie intre lepadarea lui Petru si cea cu referire la buletin sau act electronic.am vrut sa arat care este lepadarea de fapt.
    lepadarea este lepadare.sa incercam sa ne lepadam de patimi si de tot ce ne desparte de Dumnezeu si Domnul ne va ajuta si la momentul acela sa marturisim.
    ar trebui sa comentam decent si in duhul ortodoxiei si sa nu facem pe unii intr-un fel sau altul,ci sa avem dragoste pentru toti rugindu-ne unii pentru altii.
    cu privire la vorbirea din Scriptura ,ne invata avva Pimen:”daca nu poti pastra tacerea,e mai bine sa vorbesti din cuvintele batrinilor decit sin Scriptura,ca vorbirea din Scriptura este cu primejdie”
    mi-am pus intrebarea,pentru cei care nu au aceste informatii,oamenii simpli, si vor primi buletinul,cum vor fi considerati?

    Apreciază

   • marcel said, on decembrie 16, 2012 at 7:28 pm

    @crtistian aceasta intrebare draceasca si o pun cei ce vor sa mearga in iad !! adica fiecare se scuza ca el a facut pacate mai mici ca w asa ca doar nu se duce el in iad ! dar ce am omorat pe cineva sa merg in iad ?? astea sant scuze de toata cacao ! tu esti batran surd si mut ? tu dai socoteala pentru tine !! vrei sa te scuzi in fatza ta ca d aia faci tu pacate ca le fac si altii? esti chiar asa de stupid si ne mai spui si noua ??in iad sant locuri si locuri !!! in iad se duce mai bine un surdo mut care a facut aceleasi pacate ca unul destept !!adica intr un loc cu mai putin chin se duc cei retardati !! dar tu te compari cu cei nebuni de cap ?? asta e comparatia ta? Hristos a spus sa ne comparam cu EL !! nu cu nebunii!!!

    Apreciază

   • cristian said, on decembrie 16, 2012 at 8:16 pm

    asa este,din punct de vedere duhovnicesc sunt girbov,surd si mut.faptele mele arata ca sunt vrednic de iad dar nadajduiesc la mila Domnului ca ma va izbavi de chinurile vesnice.sa-mi fie cu iertare,am pus o intrebare simpla:pentru cei care nu au aceste informatii,oamenii simpli, si vor primi buletinul,cum vor fi considerati?atit de grava este intrebarea?raspund pentru mine ,dar nu pot sa ma gindesc si la altii, ce se va intimpla cu ei?
    recent am pus o intrebare unei persoane ce crede in sfirsitul din 21 decembrie:acum dumneata esti informata si stii despre toate astea si iti faci provizii si toate celelalte,dar ce facem cu cei ce nu stiu?nu a avut raspuns la aceasta.
    nu ne pasa de aproapele.suntem girboviti sufleteste si ducem lupta noastra lipsiti de arma dragostei pentru aproapele
    mai am o intrebare:oare antihristul se va multumi doar cu niste documente sau va cere inchinare,iar prin inchinare lepadare de Dumnezeu?

    Apreciază

   • marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:08 am

    @ cristian te rog sa intelegi ca ti santem prieteni numai ca nu mai este timp de mangaieri,de ce vor face altii ..!!! lasa l pe Hristos sa i judece pe altii dar astya cu ce o sa faca altii este impreastiere ca ce ar fi ca tu sa fi in fatza trenului si sa zici oare ce arface unul care nu stie ce e trenul sau ce face o capra surda acum bla bla !! vezi ce sa faci tu !! nu e rau sa intrebi dar intrebari prostesti nu au loc acum !! adica tu ai cancer si te gandesti oare ce face o antiulopa racita in africa ?? asta e prostioara maricica !! hai revino !! nu te ascunde dupa o falsa smerenie ca nu e timp de vrajeala !! refuza tu sa fi pe acelasi act cu diavolul si asta e pentru care dai tu raspuns !! toate toate bune !

    Apreciază

   • Irina said, on decembrie 17, 2012 at 2:09 pm

    Asa este, Pr Paisie Aghioritul spunea ca deja acceptarea buletinului electronic este foarta grava, si aceasta etapa este penultima inainte de pecetluire.Ultima etapa va fi un card card biometric ce va contine toate actele si banii, apoi pecetea. Mai zicea Pr ca prin intermediul buletinului biometric va strange numele tuturor in ” Fiara de la Bruxelles”. Trebuie sa ne rugam mai mult, sa ne luptam mai aprig cu patimile, pentru ca numai cei care vor traii cu adevarat in Hristos aceia vor rezista.

    Apreciază

  • Irina said, on decembrie 17, 2012 at 11:28 pm

   Da asa e se va cere si consintamantul nostru, dar asta mai incolo deocamdata lucreaza prin viclenie, constrangand lumea incet incet pana se va ajunge ca nimeni sa nu mai poata cumpara sau vinde decat cei care au semnul fiarei.Constransi de saracie din pacate cei mai multi vor accepta pecetea, insa vor fi oameni credinciosi care luminati de Dumnezeu isi vor da seama de inselatorie si nu vor accepta pecetea. Ei bine, cand va venii Antihrist va porni prigoana impotriva crestinilor ce nu au putut fi pacaliti in prima faza. Astfel ii va urmari prin paduri, prin pesteri, crapaturile pamantului si acestora le va spune pe fata: „Te lepezi de Hristos si accepti pecetea mea sau mori?”.

   Apreciază

   • marcel said, on decembrie 19, 2012 at 10:11 am

    IRINA nu nu nu nu va spune :ia pecetea lui antihrist care e W !! -nu ! in numele legii va fi urmarit !! vom fi numiti „incalcatori ai legii,rauvoitori ,anarhisti..!! ce rost mai are sa spui cu gura ca te lepezi de Hristos cand luarea semnului e clara !! pentru ca antihrist nu va zice ca el e antihrist ci din contra cei ce i vor zice antihrist vor fi ucisi ca l vorbesc de rau !!

    Apreciază

   • Irina said, on decembrie 19, 2012 at 10:26 am

    Pai da Marcel, numai crestinii luminati de Dumnezeu isi vor da seama ca este Antihrist, restul il vor vedea ca pe un salvator al omenirii, ca pe Mesia, si se vor inchina lui cu mare ardoare.

    Apreciază

 33. mircea.v said, on decembrie 15, 2012 at 5:51 pm

  Parerea mea e ca acceptarea actelor cu cip e o lepadare din care te mai poti salva. Mai greu, da se poate.
  Nu e explicita ca si lepadarea Sfantului Petru, si aici e dificultatea de a explica dpdv ortodox. Ca sant acum acte fara cip, acte cu cip si fara biometrie, acte cu cip si biometrie.
  E clar ca acceptarea actelor cu cip, cu sau fara biometrie, insemna inca o lupta pierduta. Nu e pierdut si razboiul.
  Ai acceptat acte din astea, cainta in cazul asta e renuntarea la ele. Cainta nu e chiar asa de „profunda” ca in cazul Sfantului Petru.
  Nu cred sa fie ca si situatia Sfantului Petru. Acolo era clar.
  Daca insa accepti sa-ti dai date biometrice, e mai grav, ca dai ce este al lui Dumnezeu statului.
  Dar tot nu cred ca e la fel ca si in cazul Sfantului Petru.

  Cel mai bine pt cine are nelinisti dpdv teoogic in privinta asta, e sa adopte pozitia parintelui Arsenie Papacioc:
  „Miroase a 666 si eu nu iau asa ceva”. Stie parintele ce vorbeste.
  Cu cat punem bariera mai repede acestor cedari, cu atat mai bine. Si asa nu ofermi sistemului parghii prin care sa cunoasca cum sa ne santajeze mai tarziu. Sistemul va fi pus in fata unei necunoscute si ii va fi greu sa lucreze in privinta celui ce a refuzat de la inceput aceste acte. Iar celui care a refuzat, ii va fi mai usor.
  Asta pina la momentul implantului, ca atunci s-a terminat orice discutie.

  Nu iau si gata. Cam asa ar spune un parinte Nicolae Steinhardt, un parinte Calciu, si multi alti parinti…

  In plus de toate astea, mai e si durata lor de valabilitate. 5 ani. Adica mai demult erau valabile 20-30 de ani sau pina mori, acum nu nene, 5 ani.

  Apreciază

 34. Lastun said, on decembrie 15, 2012 at 7:06 pm

  Inca nu Daniele, problema e complicata, dar cand esti alaturi de Dumnezeu totul se poate rezolva.
  La Dumnezeu nimic nu este cu neputinta, asa ca ne rugam la Dumnezeu, la Maica Domnului, la ingeri si sfintii lui Dumnezeu sa ne ajute in cea ce este peste putinta noastra de om sa rezolvam.

  Apreciază

 35. Lastun said, on decembrie 15, 2012 at 7:29 pm

  Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului „Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”

  http://luminaortodoxiei.com/ro/descopera-ortodoxia/icoane-si-minuni/item/930-icoana-f%C4%83c%C4%83toare-de-minuni-a-maicii-domnului-eu-sunt-cu-voi-%C5%9Fi-nimeni-%C3%AEmpotriva-voastr%C4%83

  Apreciază

 36. ionut c said, on decembrie 15, 2012 at 9:29 pm

  am si eu o intrebare. daca ar trebui sa nasca sotia ce am putea face?

  Apreciază

  • Irina said, on decembrie 17, 2012 at 1:54 pm

   Pr Paisie Agioritul si alti parinti intrebati fiind daca in aceste vremuri grele mai pot intemeia familii si naste copii, a raspuns ca sigur ca omul trebuie sa-si intemeieze familie cu tot ceea ce presupune acesta cruce, pentru ca asa cum in vremea prigoanelor parintii mergeau la martiriu cu copiii in brate, tot asta trebuie sa faca si acum.

   Apreciază

   • marcel said, on decembrie 18, 2012 at 3:23 pm

    @Irina eu am citit ca in vremuri de rascruce nici nu se face sex !! asa spun sfintii si acum e razboiul razboiului :apocalipsa si ne facem ca d aia facem sex sa avem copii? vrajeala ! daca Hristos la nunta unde a facut din apa vin a sfatuit pe miri sa traiasca in castitate ce sa mai vorbim acum …??????

    Apreciază

   • Irina said, on decembrie 19, 2012 at 9:21 am

    Ai dreptate, vremurile vor fi grele si vai de cele ce vor naste si vor alapta in aceste vremuri. Pr Paisie Aghiuoritul asa a zis, dar binentele ca daca vor putea traii in curatenie trupeasca e foarte bine. Dar, asta ar insemna ca de acum crestinii sa inceapa o viata in curatenie. Dar gandeste-te ca acele vremuri vor fi prinse si de crestinii ce au copii, chiar mici si atunci ce ar trebuii sa faca, decat sa accepte martiriul cu ei in brate.

    Apreciază

   • marcel said, on decembrie 19, 2012 at 10:14 am

    @irina ,sa accepte martiriul ar fi bine dar ce faci cand iti ia copilul ca tu nu vrei cip ?? deci mai bine sa lasam sexul in apocalipsa !! eu am copii si chiar ma ingrozesc ca nu am fost cuminte ,ca nu m am abtinut si acum platesc cu o groaza incredibila

    Apreciază

   • Irina said, on decembrie 19, 2012 at 10:38 am

    Intr-adevar este o problema ca vor fi luati de stat copii, dar crestinii pot fugi cu ei, acolo unde se ascund. Dumnezeu va avea grija de toti daca ne punem nadejdea in el, si de noi si de copii nostri.Si sa stii ca in primele veacuri crestinii afceau copii, numai ca diferenta dintre ei care se impreunau doar pt a aduce copii pe lume, si noi care vedem in actul sexual un scop al casatoriei, fara a avea intotdeauna legatura cu procreerea. Strabunicii nostri aduceau pe lume toti copii, 7, 10, 13 cati le dadea Dumnezeu si au trecut prin razboaie, prin foamete si altele si nu s-au temut de a aduce copii pe lume.Vor fi oricum vremuri grele pentru toti, si indiferent de crucea pe care o avem fiecare de dus, a casatoriei sau a fecioriei. Nu trebuie sa-ti para rau ca ai copii in vremurile acestea, ci trebuie sa ai credinta si nadejde ca Dumnezeu va avea grija de familia ta.

    Apreciază

 37. absurdul said, on decembrie 15, 2012 at 11:40 pm

  Cred că cipurile vor deveni inevitabile și obligatorii, din păcate.

  Apreciază

 38. aha said, on decembrie 16, 2012 at 12:31 pm

  oameni buni, azi , la biserica, preotul nostru ne-a spus ca a participat la o intrunire a protoeriei din care face parte si i-a anuntat ca uniunea europeana intentioneaza curand sa loveasca puternic si in biserica noastra ortodoxa. mai precis, sa inchida bisericile de la tara pe motiv ca nu pot plati taxele ( pe care tot uniunea eurpoeana…sau ma rog la presiunile ei, le-a marit). asa cum au desfiintat spitalele si scolile, asa cum isi bat joc de medici si de profesori….( ca asta a fost un experiment pe romania…asa cum si pe greci se experimenteaza multe de catre ue)…asa vor sa faca si bisericii noastre. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne rugam fierbinte sa nu fie asa ceva! urmeaza zile grele fratilor! nu mai e de gluma. latul se strange. si cipuri, si lovirea in biserica….e din ce in ce mai greu. numai rugaciunile si postul ( macar fiecare cat poate) ne mai pot izbavi! lumea e oarba in ziua de azi…se vede cu ochiul liber , nu trebuie sa ai cine stie ce invatatura. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

  Apreciază

 39. infiniteladder said, on decembrie 16, 2012 at 1:07 pm

  E destul de greu sa le refuzi in momentul de fata, avand in vedere ca unii dintre noi depindem financiar de familie.De exemplu la mine s-a iscat o cearta foarte mare pe acest subiect.

  Apreciază

 40. Victor said, on decembrie 16, 2012 at 1:37 pm

  consider ca aceste acte inca nu sunt o problema(nu este o lepadare de Hristos) fiindca te poti lepada de el…il arunci in foc si gata, ai scapat de el. Problema o sa fie in momentul cand o sa-ti implanteze cipul in mana sau pe frunte, fiindca cine este in stare sa-si taie mana si sa si-o arunce in foc?

  Intr-adevar, refuzand acceptarea acestor acte vom intarzia si implantul cu cip.

  Inca o data zic, nu consider acceptarea acestor acte o lepadare pt ca daca ar fi asa inseamna ca deja ne-am lepadat de Hristos! sunt diverse exemple: cardul bancar tot cip are, telefoanele mobile si laptopurile de pe care scriem chiar in acest moment au cip…doar nu functioneaza cu relee si tranzistori ca sa nu aiba nevoie de cip.

  Doamne ajuta!

  Apreciază

  • marcel said, on decembrie 16, 2012 at 7:23 pm

   @Victor asa credeam si eu dupa ce am luat cardul cu cip ! asa crede oreice pacatos :ca pacatul lui e mai mic ! nu mai te minti pe tine si nu mai pune tu scuteli de pacate ! ca ce dai tu pentru un suflet care se ia ca papagalul dupa comentul tau? daca pacatul sexual este la fel cel din minte cu cel practic ,ce sa ti mai explicam noi ,decat ca esti foarte grosolan sufleteste !! trezeste te !! nu dormi pe tine si nu ti mai da tie indulgentze!! toate bune !!

   Apreciază

   • Victor said, on decembrie 16, 2012 at 8:29 pm

    frate ortodox marcel, daca consideri ca ce am zis este gresit si ca „dorm pe mine” atunci te rog sa-L rogi pe Bunul Dumnezeu sa ma lumineze in aceasta problema si sa ma trezeasca. Si nu doar pe tine te rog, pe aceasta cale, pe toti fratii ortodoxi care considera ca ce am scris este gresit sa se roage pt mine ca sa ma lumineze Dumnezeu

    Apreciază

   • marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:11 am

    @ voctor citeste rugaciunea staretilor de la optina impotriva pecetluirii!!! nu te lua dupa cuvintele mele grosolane dar nu e timp de pierdut !!! stiu ca santem crescuti intro vreme de compromisuri si cautam o portitza de scapare ,de supravietzuire si nu o poarta spre curaj spre rai!! frate curaj de la Hristos !!

    Apreciază

  • Cosmin M said, on decembrie 17, 2012 at 9:24 am

   @ Victor

   Serios? te poti lepada de el, il arunci in foc si gata ? Asta e ca si cum ai spune: curvesc toata viata si in ultima zi de viata ma caiesc si merg in rai. Problema e ca nu stii cand e ultima zi ca sa arunci cipul, nu stii cand vine moartea si mori cu actul electronic la tine.
   Ceea ce spui tu e o amagire.

   Apreciază

 41. Lastun said, on decembrie 16, 2012 at 3:23 pm

  nea Anderthal

  Eu nu am primit niciun troian de pe ortodoxia.md.

  Te rog pune linkul din nou de pe ortodoxia.md care zici ca avea cal troian ?
  Eu nu am primit nici un virus. Aveam Trend Micro Internet Security dar era dezactivat si cand mi-ai spus tu ca ai luat un troian de pe ortodoxia.md m-am ingrijorat si am sters antivirusul vechi si am bagat unul nou Kaspersky internet security si am intrat pe ortodoxia.md pe 2 articole:
  Cel ce se roagă doar în auz şi cu gura- se roagă văzduhului si
  Încă 5 ani de viaţă
  Si nimic Kaspersky internet security nu mi-a detectat nimic.
  Despre ce articol de pe ortodoxia.md era vorba care zici ca acea troian ?

  Ai download-at vreo carte sau ceva de la ei sau ai intrat pe un articol si ai luat un trioan, te rog explica cum sa intamplat ?

  Apreciază

  • nea Anderthal said, on decembrie 16, 2012 at 6:15 pm

   @lastun
   Am intrat(incercat mai bine spus) pe un link pus de tine.Era ceva de genul „..au mai ramas 5 ani..’ si mi s-a inrosit ecranul..etc.Nu stiu care-i problema deoarece eu am fost de mai multe ori pe acel site si chiar am pus intrebari ,etc

   Apreciază

 42. ioan said, on decembrie 16, 2012 at 3:24 pm

  victor daca dupa toate articolele,dezbaterile,discutiile,certurile de pe blogul acesta si de pe atatea altele tu atata ai inteles, sincer te compatimesc. cum crezi ca o sa accepti toate actele cu (bio)cip dar implantul nu. este ca atunci cand esti rupt de foame si intri intr-o bucatarie plina cu tot felul de bucate aburinde si mirosuri care te imbata de cap si tu cu burta lipita de sira spinarii spui: nu pun botu’ m-am saturat numai cu mirosul. daca poti toata stima si respectul. DAR MA INDOIESC !

  Apreciază

 43. Lastun said, on decembrie 16, 2012 at 4:08 pm

  Victor tu ai vazut ce videoclipuri am pus eu la acest articol despre cipurile de animale din mijlocul anilor 1960, daca te uiti la ele nu sant foarte mari si cu ele controlau: agresivitatea, starea de calm ( de oita care ni zice nimic ), practic ii controlau unele comportamente la animale de atuncia si acum e 2012, tehnologia de azi este uimitoare, dar se pare ca unele inovati tehnologice se folosesc impotriva oamenilor. Omul cu CIP RFID IMPANTAT, o data ce va primi:ordin=comanda=impuls de la cip pe sistemul nervos la creier va fi comandat, va fi sclav, controlat de la distanta, te rog cerceteaza si vei ramane socat ce tehnologi sau inventat de uni oameni in particular dar cine stie ce tehnlogi de control al oamenilor au dezvoltat armata si cercetatori care lucreaza pentru antihrist.
  CIne isi impanteaza CIP RFID in mana sau in cap nu mai mai are control total asupra lui insusi, sau nu mai are deloc.
  Acuma cine vrea sa faca rau face rau, cine vrea sa faca bine face bine, oricine e liber acuma sa fac ce vrea, e liber cum la lasat Dumnezeu, dar cine se IMPLANTEAZA CU CIP RFID isi cedeaza vointa-libertatea-mintea-libera alegere lui ANTIHRIST SI SLUGILOR SALE, VA DEVENI O MARIONETA, O PAPUSA exact cea ce isi doreste Diavolul-Satana si slugile sale, CONTROL TOTAL.

  Uite un exemplu mic, cauta si vei afla mai multe.

  Brain control Rat

  Apreciază

  • Victor said, on decembrie 16, 2012 at 4:32 pm

   nu neg. eu doar am zis ca daca nu il implantam nu e pericol. Daca vorbim de implant atunci e pericol !

   Apreciază

 44. Victor said, on decembrie 16, 2012 at 4:25 pm

  ioan, recunosc ca nu va fi usor sa zici NU! nu vrei implantul. dar nici pt cei care vor accepta sau nu actele cu cip nu le va fi mai usor. Actualele cipuri care se implanteaza sunt niste prototipuri, sunt abia la inceput. Ca sa fac o paralela sunt exact ca telefoanele mobile care erau prin anul 2000 tot ce puteai sa faci cu ele era sa suni si sa trimiti un mesaj. Cand vedeai un telefon mobil cu ecran color cine stie ce vedeai. Cred ca nimeni nu se gandea ca in numai 12 ani vom ajunge sa avem telefoane cu touchscreen, camere de 8mp, memorie de 32gb etc. daca ai fi avut posibilitatea sa spui cuiva probabil te-ar fi facut nebun.

  De ce am facut aceasta paralela. Sa nu crezi ca atunci cand va venii vremea sa ne punem cip acestea o sa contina doar acele de identitate. NU! Cipul implantata o sa inlocuiasca cheile de la casa, masina, parola de la telefon, laptop. Daca o sa vrei sa intri in casa, o sa ai o tehnologie la usa de la intrare care iti va citi cipul si care iti va deschide incuietoarea de la usa, daca esti tu proprietarul, altfel iti va face o poza si va chema automat politia, dandu-ti chiar un SMS pe tableta ca cineva incearca sa intre la tine in casa.

  La fel cu masina, o sa fie ceva care o sa-l citeasca si o sa-ti permita sa deschizi usa de la masina sau nu – deja masinile de acum au computer de bord, deci un mic „upgrade” nu strica. La fel si telefonul mobil/tableta sau ce o fi atunci-nu o sa mai fie nevoie sa bagi pin sau ceva de genu care daca cineva ti-l stie poate sa pacaleasca dispozitivul. In momentul cand ai pus mana pe tableta, ea a sesizat si citeste cipul si vede daca esti sau nu. Deja smartphonurile au o aplicatie de securitate de recunoastere faciala – problema e ca noaptea nu prea te mai recunoaste ca e intuneric + ca trebuie sa-l ti la distanta ca sa iti „vada” intreaga fata – ca si cand ti-ai face poza singur.

  Idee e ca la inceput totul va fi de moft, dar pe urma datorita sigurantei crescute a acestei tehnologii si sigurantei scazute a „tehnologiei” clasice (incuietori cu chei clasice) dar si a comoditatii pe care o sa ti-o ofere multi o sa accepte sa si-l puna. Exact cum azi poate cineva sa-si incipuie viata fara laptop sau telefon mobil?
  Sau mai tare…fara internet? Eu personal in urma cu 5 ani mi-am bagat internet, pe atunci il consideram moft, iar acum mi se pare indispensabil…si cred ca pt multi il considera la fel.

  Poate vi se par SF-uri ce v-am scris mai sus dar stati doar 1 minut si analizati ultimii 10 ani si vedeti cat de repede a evoluat tehnologia.

  Cum am zis si mai sus: Sfintii Parinti au dreptate cand ne sfatuiesc sa nu acceptam cipurile, fiindca azi acceptam cipurile pe o cartela, maine le acceptam implantate si aci e problema

  Apreciază

  • marcel said, on decembrie 16, 2012 at 7:35 pm

   @Victore dracu ii ia si pe cei ce au cip motorola si pe cei ce au cip philips si pe cei cu cip chinezesc ..vrei sa ne spui ca pe tine nu te ia ?adica dracu nu ia luat si pe cei de acum mii de ani?ia luat dracu in iad si fara cip performat !! ce ti mai face placere sa speri ca cipu rau e ala de peste o mie de ani!! imi pare rau ca ti spun :esti haios !! si tie ca la orice om ti se pare ca daca ai luat buletin cu cod de bare atunci e rau cel cu cip ,daca ai luat buletin cu cip zici ca nu e rau ca rau e cipu implantat ,daca ai cip implantat zici ca nu e cipul cel rau ca cipu rau o sa se dea peste q ani !! mai omule esti de la vacantza mare !!

   Apreciază

 45. Mălin said, on decembrie 16, 2012 at 7:57 pm

  Biserica unde slujeste parintele Aldea a luat foc:
  http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/a-luat-foc-biserica-daniil-sihastrul-video-138523.html

  Apreciază

 46. Lastun said, on decembrie 16, 2012 at 9:10 pm

  Cei care aveti antivirus bun instalat , puteti sa intrati pe pagina de jos si sa imi spuneti daca antivirusul va avertizeaza daca are vreun virus pe pagina acea de internet sau nu ?

  http://ortodoxia.md/articole-preluate/6792-inc-5-ani-de-via

  Apreciază

 47. Lastun said, on decembrie 16, 2012 at 10:22 pm

  Prin copilul pe care l-a purtat în pântece, a învins cancerul şi tuberculoza

  http://luminaortodoxiei.com/ro/familia-ortodox%C4%83/item/1068-prin-copil-a-invins-cancerul

  Apreciază

 48. Lastun said, on decembrie 16, 2012 at 10:23 pm

  Multumesc Seraf pentru ajutor si lamurire.

  Apreciază

 49. STOP RFID 666 said, on decembrie 16, 2012 at 10:24 pm

  DRUMUL CATRE IAD E ,,PAVAT” CU MUZICA, DANS SI BAUTURA

  BAJA BEACH CLUB – ROTTERDAM

  Apreciază

 50. Irina said, on decembrie 16, 2012 at 10:29 pm

  Am o intrebare. Aceasta CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE, va fi echivalentul BULETINULUI( CARTII DE IDENTITATE)? Imi puteti raspunde sigur?

  Apreciază

  • marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:14 am

   @irina :sigur orice card care se citeste electronic are 666 !!!!!!! da sigur !! nu se poate intra decat cu 666!! totul !! asa a fost conceput !! sistemul !! sa nu existe cale de intors !! asa ca si noi sa fim la fel de siguri pe noi ca si ei numa ca ei sant siguri cu dracu noi santem siguri cu Hristos !!!

   Apreciază

   • Irina said, on decembrie 17, 2012 at 1:05 pm

    Da, dar am o cunostiinta careia ii expira acum buletinul. Ma intreb daca va primi acum pe ultima 100 de metri pana in 2013 buletin vechi sau din asta biometric?

    Apreciază

  • Cosmin M said, on decembrie 17, 2012 at 2:45 pm

   Din cate am vazut ca scrie aici oricum nu vor astepta sa iti expire buletinul si vor da termen de preaschimbare dupa care cel actual nu va mai fi valabil.

   Apreciază

 51. mihai444 said, on decembrie 17, 2012 at 12:45 am

  Apreciază

 52. Aurora said, on decembrie 17, 2012 at 3:06 am

  Sa nu acceptam buletinele blestemate ! Sa facem proteste ! Sa nu dormim !
  @ Aha
  Uniunea Uraciunilor isi arata coltii ranjiti ca aceia ai lui von Rompuy, presedintele ei . Daca vrea sa inchida bisericile ”nerentabile” este clar cat de camatareasa si spurcata este. Toata imputiciunea lumii, toata anomalia si monstrouzitatea se afla in pantecul acestei desfrante numita U.E. Mi-e mila de toti cei plecati la munca in spatiul Sghengen. Sa spunem cu toti rugaciunea staretilor de la Optina !
  Ceva imi spune ca incendiul de la biserica parintelui Aldea nu e intamplator, dansul fiind un cunoscut luptator anti-sistem.

  Apreciază

 53. marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:27 am

  @cornel drace ce esti tu te faci ca nu intelegi ca dracul are o organizare ?? si ca sistemul antihristic este foarte bine calculat !! nu ti place bogul du te dica du te !! lasa ne asa antisistem,lasa ne asa prosti si ne vom intalni la judecata : tu cu sistemul dracesc si noi cu cel al lui Hristos !! cum intri tu in casa unui om si l jignesti decat daca esti porc !! vezi sa nu te taie cineva zilele astea!

  Apreciază

 54. marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:36 am

  Apreciază

 55. marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:39 am

  Apreciază

 56. marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:40 am

  COPIATI LE FRATILOR LA VOI IN CALCULATOR SI SA VA UITATI DE MAI MULTE ORI !!! o sa fie sterse de pe net!!

  Apreciază

 57. marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:41 am

  Apreciază

 58. crestinul ortodox said, on decembrie 17, 2012 at 11:48 am


  Apreciază

  • aha said, on decembrie 19, 2012 at 12:56 am

   apropo de acest videoclip… am auzit acum cateva zile, pe trinitas tv, o marturie a unui preot de mir. spunea acel preot ca a venit un tanar la el si l-a intrebat ce sa faca: sa o ia pe calea bisericii sau sa isi vanda sufletul diavolului ca sa aiba succes si bani! argumentul a fost ca a vazut unele documentare cum ca anumite vedete tv sau de muzica si-au vandut sufletul diavolului si de aia au succes!! cutremurator mi s-a parut! pentru ca , credeam ca documentarele astea slujesc unui scop bun…adica sa cunosti pericolul. eh, se pare ca are si o alta latura…unii se smintesc! asa si cu acest videoclip…poate unii se smintesc! eu unul, nu vad chiar asa bine astfel de cantari. nu vad nicio legatura intre acest videoclip ( muzica) si ortodoxie! mai degraba il vad ca un fel de secta..un fel de rascolire a sufletului! adica nu inspira smerenie, ci , din contra, exprima tot ura! ca sa nu mai vorbesc de miscarile trupului pe care le induce! nu e nici pic de dragoste aici! imi pare rau…eu, unul nu o vad! se pare ca din ce in ce nu mai distingem raul de bine…..

   Apreciază

 59. Vali said, on decembrie 17, 2012 at 12:59 pm

  Nu uitati de aceste profetii:

  ARHIM. GAVRIIL

  Va veni timpul, cand oamenii vor pleca în munţi. Dar să nu vă duceţi câte unul… În păduri şi munţi să mergeţi în grupuri mici. Pentru creştini cel mai mare chin va fi faptul, că ei singuri vor pleca în păduri, apropiaţii lor însă vor primi
  pecetea lui antihrist. Produsele pe care pun semnul lui antihrist nu vă pot dăuna. Aceasta încă nu este pecetea. Trebuie rostită rugăciunea „Tatăl nostru”, de însemnat cu sfânta cruce, de stropit cu aghiasmă şi astfel se va sfinţi orice hrană.
  Dacă vei fura, vei încălca una dintre cele zece porunci. Cine va proceda astfel îl va primi pe antihrist.

  Omul credincios va nădăjdui în Dumnezeu. Iar Domnul în ultimele vremuri va săvârşi aşa minuni pentru poporul
  său, încât o mică frunzuliţă din copac îi va ajunge pentru o lună întreagă. Şi pământul nu va scădea; îi vei face cruce şi îţi va da pâine.

  Astfel de pericol n-a fost pe pământ de la facerea lumii. Este ultimul… Imaginaţi-vă mama a cinci copii: cum poate să-i hrănească, fără a primi pecetea lui antihrist? Vedeţi ce curse întinde antihristul oamenilor.

  Fericita Matrona (1881-1952):

  Va veni timpul când vi se va pune în faţă crucea şi pâinea, spunându-vă: „Alegeţi!” „Noi alegem crucea”. „Maică, dar cum se va putea trăi atunci?” Ea: „Noi ne vom ruga, vom lua puţin pământ, vom face cocoloaşe, ne vom ruga lui Dumnezeu, le vom mânca şi vom fi sătui”. Fără de război veţi muri cu toţii, vor fi multe jertfe, toţi morţii vor zăcea pe pământ. Şi iată ce vă mai spun: seara veţi fi cu toţii pe pământ, la suprafaţă, iar dimineaţa, trezindu-vă, toţi veţi dispărea sub pământ. Fără război merge războiul“.

  CUVIOSUL AMBROZIE LAZARIS:

  – Vor veni ani grei, dar nu vă temeţi. Pe copiii săi Dumnezeu nu-i va părăsi, îi va păzi în mijlocul smintelii.
  – Adică, gheronda?
  – Ce adică? Iată, dacă n-ai să ai ce să mănânci, te vei trezi dimineaţă, vei găsi o franzelă pe masă şi vei zice: „Asta de unde a apărut”? Dar trebuie să ai credinţă. Fără credinţă nu se face nimic. De acum încolo, nu-ţi poţi imagina ce vei vedea şi ce vei auzi. Nu s-au mai întâmplat niciodată în lume. (a spus într-o zi de vară în anul 2005)

  Apreciază

 60. Vali said, on decembrie 17, 2012 at 1:22 pm

  “A proorocit avva Neofit Pustnicul ca vor fi cu miile cei ce vor Urma Calea cea de Taina a Isihiei. Grele vor fi schimbarile Lumii, dar tot asa de minunate vor fi si Renasterile Spirituale ale multora. Va cobora din Munte si din Pesteri Lucrarea cea de Taina a Isihiei pana in Inima Oraselor si multi Tineri, aparent nestiutori, se vor Trezi cu tarie la o Viata de Duh asemanatoare celei din vechime. Minunata va fi aceasta Inviere tocmai acolo unde moartea se crede stapana! Duhul Cel Prea Sfant isi va arata Puterea mai presus de toate. Lucrarea cea de Taina a Isihiei va inflori in pustiul multor Inimi ce vor deveni apoi Ceruri Intrupate […] Lucrarea cea de Taina a Isihiei va fi Taina Viitorului Lumii noastre. Istoria ce vine va fi cea mai teribila confruntare dintre Lumina si intuneric, dintre Duhul Vietii si al mortii. Dar Puterea Luminii va fi atat de mare incat va depasi toate legile firesti. Amin!”

  Apreciază

 61. aha said, on decembrie 17, 2012 at 7:27 pm

  mda…..cornele, daca lucrezi la mina sau esti sudor la inaltime mare ( nu prea am inteles exact) cine crezi tu ca iti permite sa folosesti astfel de cuvinte? de unde le-ai invatat? si vad ca le tot repeti de frica sa nu uiti vreun cuvant de asta jicnitor. crezi tu ca se sperie antihristul ca esti sudor la mare inaltime?? eu nu cred…si daca tot o sa continuii in stilul asta…..de fapt tu nu expui niciun punct de vedere ci doar arunci cu noroi in toti si in toate. stiu ca o sa ma faci si pe mine cum i-ai facut pe ceilalti si de aceea iti spun ca nu o sa-ti raspund la ce o sa comentezi tu. deocamdata consider ca nu meriti. o zi buna sa ai…si poate te mai gandesti inainte sa arunci cu de toate in toti!

  Apreciază

 62. Cosmin M said, on decembrie 17, 2012 at 8:03 pm

  @ Cornel

  Lasa meseria ca nu conteaza. O sa vezi cand vom ajunge pe cealalta lume unde sunt toti marii oameni de stiinta si toti oamenii mari din istoria lumii cu cateva exceptii.
  Ce te va salva e multa smerenie, post, rugaciune si nadejdea in Dumnezeu.
  Plin e raiul de oameni simpli far nici o clasa dar care au trait dupa poruncile lui Dumnezeu. Nu te simti mandru sau ofensat ca esti sudor pentru ca meseria chiar nu conteaza in vremurile ce vin.

  Apreciază

 63. danutza said, on decembrie 17, 2012 at 8:31 pm

  desi nu-mi place in ce s-a tranformat acest blog datorita unor comentatori si n-as mai fi vrut sa postez, totusi sunt de parere ca e bine sa mai multiplicati fluturasul anticip si antiecumenism si sa le raspanditi in biserici, manastiri si unde mai credeti .
  sa scriem la guvern, min adm si internelor, min sanatatii ca suntem contra actelor cu cip, ca daca doar comentam aici sau ne jignim reciproc nu facem nimic.
  mobilizati-i pe cei din jurul vostru sa faca la fel, sa ia atitudine si sa refuze.
  pace si intelepciune sa ne dea bunul Dumnezeu, ca mare nevoie avem!!

  Apreciază

  • Maria said, on decembrie 18, 2012 at 12:22 am

   Eu ,deja am copiat de pe blog acest fluturas anti-cip ,il voi multiplica ,sa-l dau pe la cunostinte ,prieteni ,
   pt a fi cunoscut ,ca oamenii sa stie cat de cat ,ce ne asteapta .
   Este bine formulat si destul de convingator .
   Trebuie trimis si la guvern ,pt ca acestia vor accepta inrobirea populatiei ,in necunostinta de cauza ,mai ales ca acum ,se afla in „al noua-lea cer ” vazandu-se la putere si vor cauta sa fie consecventi cu directivele impuse de UE.

   Apreciază

   • Irina said, on decembrie 18, 2012 at 11:59 am

    E o idee buna, dar greu de infaptuit, pentru ca eu am mai impartit astfel de fluturase si pe la biserici, si am fost alungata in suturi chiar de preoti, iar oamenii ma ocoleau crezand ca sunt de la vreo secta. Am facut apoi altceva, am lipit fluturasele prin scari de bloc, pe bancile din parcuri, pe stalpi, dar ma intreb cati le-or fi luat in seama.

    Apreciază

   • Maria said, on decembrie 18, 2012 at 3:29 pm

    Irina ,
    Nu le citeste nimeni daca le-ai lipit ,numai daca le dai pe la cunostinte ,prieteni ,dar care au habar cat de cat de cele duhovnicesti ,altfel nu reusesti .

    Apreciază

   • danutza said, on decembrie 18, 2012 at 7:10 pm

    irina, imi pare rau pt ce ai patit in biserica. eu am cerut acceptul preotilor si l-am primit mereu. pacat ca nu sunt deschisi la minte si la inima anumiti preoti. oricum, si 2 oameni daca au citit fluturasul tau si si-au pus intrebari, tot e mare folos.

    Apreciază

   • Irina said, on decembrie 19, 2012 at 9:28 am

    Dar nu numai fluturase am impartit, ci si afise, care trebuia sa le lipim pe la biserici, binenteles cu binecuvantarea preotilor. Tocmai asta am vrut sa spun ca multi preoti nu au acceptat si nu au dat binecuvantare ca afisul sa fie pus la biserica lor si nici nu ne-au dat binecuvantarea sa impartim fluturasi. Au fost si preoti care ne-au lasat si sa lipim afisul si sa impartim la enoriasi fluturasi.

    Apreciază

 64. Lastun said, on decembrie 17, 2012 at 9:15 pm

  Nu poti sa fi bun daca, gandurile tale sunt rele.

  http://ortodoxiesaumoarte.blogspot.ro/2012/11/nu-poti-sa-fi-bun-daca-gandurile-tale.html

  Apreciază

 65. Lastun said, on decembrie 17, 2012 at 9:24 pm

  IERTAREA

  http://ortodoxiesaumoarte.blogspot.ro/2012/11/iertarea.html

  Apreciază

 66. Aurora said, on decembrie 18, 2012 at 12:51 am

  @Cornele,pacat de tine ca se joaca dracul cum vrea cu mintea ta. Esti rau, te bucuri de raul altuia, te hranesti cu rautati sin gunoaie. Te iert pentru tot ce ai zis rau despre mine si nadajduiesc in Domnul sa te miluiasca .

  Apreciază

 67. mircea.v said, on decembrie 18, 2012 at 12:29 pm

  cornel,

  „esti sigur ca nu va fi si buletin alternativ asa cum este pasaport alternativ ? este acolo numarul 666 ? tu daca ai si copii, ce ai sa faci? ”

  ce-ti spune faptul ca pasaportul alternativ are valabilitate 1 an, si cel electronic are valabilitate 5 ani?
  e corecta alternativa asta?

  Daca altceva nu te pune pe ganduri, macar asta iti poate ridica semne de intrebare.
  In rest, fiecare face cum il indeamna constiinta si cum il lumineaza Dumnezeu. Fiecare isi da cu parerea din ceea ce a citit, din ceea ce stie. Nimeni nu e obligat sa asculte de nimeni, nimeni nu poate obliga pe nimeni sa faca ceva anume.

  Apreciază

  • pavel said, on decembrie 18, 2012 at 10:07 pm

   antihristii pot sa-i oblige pe crestini sa se lepede de Hristos,dar crestinii pot refuza sa faca ce zic antihristii

   Apreciază

   • mircea.v said, on decembrie 19, 2012 at 4:27 pm

    pavel,
    era vorba de ce se scrie pe aici, si cum se scrie. Ca zice unu ceva si altu vine si-l face idiot, bou, rahat…
    Te doare capu’…

    Apreciază

 68. marcel said, on decembrie 18, 2012 at 10:07 pm

  @mircea v,cornel nu dialogheaza nici el cu el insusi decat prin injuraturi,e sudor si asa e pe santier :numai injuraturi !! nu ai cu cine vorbi ca spune 3 cuvinte si toate s injuraturi ,asa e felul lui de viatza:face baie de injuraturi,mananca injuraturi..e intruparea injuraturilor

  Apreciază

 69. aha said, on decembrie 19, 2012 at 1:10 am

  @cornel. se pare ca, chiar asta e scopul tau: sa dezbini acest blog! esti foc si para pe toti cei care iti atrag atentia, esti un rug aproape ars de invidie si de uraciune pentru oameni! nu iti plac oamenii care iti atrag atentia! iti place sa ii atragi in ispita galcevii, iti place sa atzatzi oamenii! esti bucuros cand se enerveaza vreunul pe tine , si, daca s-ar putea, ai prefera sa te injure asa cum faci tu, ca sa ai motive sa te descarci! nu sunt sfant dar o sa ma rog pentru tine desi stiu ca o sa desconsideri asta. pentru ca esti plin de invidie si de uraciune fata de toti de pe acest blog! daca ai putea si ti-ar fi ingaduit, i-ai lua pe toti la torturi! ma rog la Domnul Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, sa ne miluiasca pe toti, inclusiv pe tine desi imi priciuniesti mare paguba in suflet prin vorbele tale si am nevoie de multa rugaciune ca sa nu iti raspund in acelasi mod in care o faci tu mereu cu toti de pe acest blog! nu stiu cine esti si ce urmaresti dar daca vii aici sa ne atzati, afla ca nu o sa reusesti! eu unul o sa ma rog sa te indrepte Dumnezeu si sa nu mai poti posta invrajbiri aici! Doamne ajuta!

  Apreciază

 70. ioana said, on decembrie 19, 2012 at 2:53 am

  @marcel
  Tu ar trebui ca nici macar sa deschizi gura . Tu de mult ar fi trebuit sa-ti iei talpasita de pe acest blog dar sa pupi mina adminului ca te-a mai lasat aici. Ai uitat prea repede cum le-ai vorbit tu comentatorilor de aici.

  Apreciază

  • marcel said, on decembrie 19, 2012 at 10:23 am

   @ioana tu cine esti ?de unde ai aparut ? esti tot cornel dar cu nik schimbat! ce tare esti ! ia mai spune tu cine trebuie sa mai ramana si cine sa plece ca vad ca esti meneger general sau secretara ceva ,daca esti secretara ramai sub director si fa ascultare

   Apreciază

 71. ioana said, on decembrie 19, 2012 at 2:57 am

  @aha
  Tu devi chiar comic sa sti si eu ma vad nevoita sa-i dau dreptate lui cornel cand iti spune ca singur o cauti cu luminarea. Jignesti primul dar vrei sa ti se raspunda frumos si civilizat. Este posibil sa ai probleme cu discernamintul daca un lucru banal ca acesta nu il poti deduce.

  Apreciază

  • marcel said, on decembrie 19, 2012 at 7:02 pm

   @ioana te faci ca ploua? raspunde :unde ai fost pana acum ? ca prea ai aparut cand alt nik se vade ca nu mai comenteaza ,hai pune ti nik ul obisnuit !! sau vrei sa ne duci in eroare ,sa se para ca democratia ta personala are procente mai mari la vot !! tu nu comentezi la subiect ci la persoane !! nu poti sa dormi de grija celor care nu gandesc ca tine ??

   Apreciază

 72. Cosmin M said, on decembrie 19, 2012 at 8:38 am

  Va rog nu va suparati pe mine si faceti ce vreti. Dar crestineste ar fi sa va cereti iertare unul la altul mai ales acum inainte de Nasterea Domnului si sa uitati tot ce a fost.
  Stiti foarte bine ca daca aveti ura unul pe altul nici nu aveti ce cauta in biserica si daca va spovediti si impartasiti spre osanda va va fi.
  Alegerea e a voastra. Iertare daca v-am suparat.
  Acum cand se apropie sfarsitul anului vreau sa multumesc comentatorilor de pe acest blog pentru ca in momentul in care am venit pe acest blog dupa ce citisem pe satanicul Radu Cinamar, Ariana Havah, Steve Greere si alte porcarii si credeam in ele cineva mi-a recomandat cartea: Mari Initiati ai Indiei si Parintele Paisie si Ortodoxia si religia viitorului. Prima din carti am citit-o atunci si ma adus la dreapta credinta, a doua carte am citit-o acum cateva saptamani si completeaza alte lucruri.
  Sa stiti ca acest blog si oamenii care comenteaza pe el pot salva si suflete si un suflet e mai valoros decat toata lumea.
  Multumesc.

  Apreciază

 73. Maria said, on decembrie 19, 2012 at 1:51 pm

  Nu trebuie sa plece nimeni de pe blog ,pt niste cuvinte ,care pana la urma se pot uita ,ca asta vrea Dumnezeu ,sa uitam si sa iertam ,pt ca altfel nu facem voia lui .
  Eu sunt o fire ce nu pot tine minte raul sau unele cuvinte care ,m-au jignit ,daca cel ce m-a jignit ,inceteaza ,
  atunci ,le sterg ,nu le mai iau in seama ,si totul o iau de la zero ,punand inceput bun .
  Nu se cade ,acum de sfintele sarbatori ,sa ne suparam ,ci sa ne bucuram ca le-am mai ajuns si anul acesta ,
  pentru ca cine stie la anul ,ce va mai fi .
  Suntem cu totii crestini ,in aceeasi „barca” si sa ne impacam asa cum ii place Domnului .
  Vin vremuri grele ,incercate si nu ne va mai arde de a ne mai supara unul pe altul ,ci ne vom consola unul pe altul ,daca vom mai avea posibilitatea sa mai intram pe vreun blog ortodox .
  „aha „,sau altii ,nu trebuie sa plecati ,ci sa uitam cuvintele ,pt ca sa nu ne prinda sfarsitul ,neimpacati intre noi .
  „Doamne ajuta ” si „La multi ani ” la toata lumea !!!

  Apreciază

 74. ionut c said, on decembrie 19, 2012 at 6:10 pm

  cornel
  daca tu negi semnul fiarei 666 in actele biometrice spune ce parere ai de acest preot mucenic

  Apreciază

 75. Ella said, on decembrie 20, 2012 at 12:06 am

  In legatura cu ciparea. Fratilor avem Trinitas TV. Poate vine vreun preot intr-o emisiune sa ne explice despre cipuri. Eventual dl dr. Pavel Chirila. Sunt sigura ca ne va da si solutii. Nu trebuie sa intram in panica. Bunul Dumnezeu sa ne lumineze. A spus pr Iustin Pirvu sa nu le luam, dar sunt f multi care asteapta si de la Trinitas un sfat ce trebuie sa facem.

  Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on decembrie 20, 2012 at 12:00 pm

   Ella

   Tu vorbesti serios din naivitate sau faci misto de noi?

   Apreciază

  • marcel said, on decembrie 22, 2012 at 10:16 am

   @ella esti tare ! esti din filmu :cand o face plopu pere si rachita micsunele? esti tare chiar am ras !! mai baga din astea ca de la necazuri mai radem si noi un pic ,nu prea e de ras ci de plans dar un pic nu ne abtinem si radem si noi

   Apreciază

 76. Cosmin M said, on decembrie 20, 2012 at 12:14 pm

  Eu m-am uitat putin la trinitas si am vazut ceva doamna la o emisiune vorbind de zoroastru si alte porcarii. Ori e televiziune suta la suta ortodoxa ori e un rahat. O televiziune unde altereneaza emisiuni de credinte diferite crescand riscul de a cadea in ecumenism nu poate fi decat diavoleasca.
  Poate gresesc ca nu m-am uitat mult. Dar daca pe trinitas apar si alte emisiuni si religii decat cele ortodoxe este o televiziune antihristica.

  Apreciază

  • Irina said, on decembrie 21, 2012 at 6:50 pm

   Intr-adevar la Trinitas intalnim si emisiuni foarte folositoare cum ar fi Calea Credintei, Cuvant pentru Suflet, Biblia in Istorie, Patristica in care se prezinta cu adevarat invatatura ortodoxa, dar am intalnit si emisiuni( in afara de cele citate) cum ar fi Biserica Azi etc, in care influenta ecumenista este evidenta, Iar in privinta cipurilor nu cred ca vom auzi vreo parere, sua vreo explicatie la Trinitas, pentru ca PF Daniel este clar impotriva aducerii in discutie a problemei cipurilor.Sa ne aducem amine te interzicerea preotilor de a mai vorbi despre cipuri, si de preotul care in ciuda interzicerii a vorbit si a fost caterisit de PF Daniel. Mai grav ca multi preoti sunt de parere ca nu este asa grav sa accepti acte cu cip. Daca peotii ar informa corect oamenii, ar iuntelege mult mai multi pericolul.

   Apreciază

   • marcel said, on decembrie 22, 2012 at 10:21 am

    @irina ,oamenii normali chiar daca ar intelege pericolul semnului lui antihrsit TOT il vor lua ! ca neavand credinta maxima adica nebunie pentru Hristos nu vor avea curajul sa spuna :NU !!! ce dracu nu stie ca se duce in iad ? trebuie sa i spuna Trinitasu lu dracu sa nu mai faca rele ca se duce in iad ? daca omu nu e ravnitor si asteapta numa de la autoritati o sa pateasca ca evreii care s au uitat la ana si caiafa :i am indemnat la Deicid !! si ei au executat cu bucurie !

    Apreciază

   • Irina said, on decembrie 25, 2012 at 5:49 pm

    Corect, asa este, bine zis Marcel. Numai bine. SARBATORI FERICITE LA TOTI! Sa se nasca in sufletele noastre Hristos, si atunci nu va mai avea loc Antihrist si semnele lui.

    Apreciază

 77. pavel said, on decembrie 21, 2012 at 10:03 am

  1.cineva a postat un comentariu avand acelasi id(„pavel”) cu mine. e posibil ca 2 persoane diferite sa-si inregistreze comentariile sub aceeasi „identitate”?
  @ admin 2.de ce nu sunt cenzurate comentariile cu limbaj vulgar si cu agresivitati? numai a blog ortodox nu seamana…prin acceptarea unor astfel de comentarii necrestine este discreditat blogul si automat si informatiile articolelor!

  Apreciază

 78. marcel said, on decembrie 23, 2012 at 3:39 pm

  Apreciază

 79. marcel said, on decembrie 23, 2012 at 3:55 pm

  Apreciază

 80. marcel said, on decembrie 23, 2012 at 3:57 pm

  Apreciază

 81. radu said, on ianuarie 10, 2013 at 10:02 pm

  am o intrebare daca am card bancar cu noua asta inselaciune cu cipul ar trebui sa renunt la el sa inchid contul si sa inapoiez cardul dobitocilor astora de la banca?

  Apreciază

 82. radu said, on ianuarie 10, 2013 at 10:23 pm

  daca actele temporar le accept si cipul in momentul final nu accept e de rau? sau trebuie sa returnez si cardu’ asta blestemat si nici urmatoarele acte sa nu le primesc…unde ne vom duce unde ne vom refugia? e bine daca alegem o viata monahala ca salvare ca loc de refugiu, decat sa traiesc sclav mai bine mor in dreapta religie in saracie cum o fi dar numai sa stiu ca sunt trecut in Cartea Vietii…va multumesc sa va dea Dumnezeu sanatate noroc si tarie sa rezistati pana la sfarsit…

  Apreciază

 83. crestinul ortodox said, on decembrie 17, 2012 at 10:04 am

  vai si amar celor care se ridica impotriva celor care SPUN ADEVARUL ca singuri foc isi aprind sub picioare …
  DUMNEZEU Cel DREPT si SFANT ne stie pe toti in fiece parte cum ridicam sau cum daramam ce altii au muncit si au ridicat … dar plata Mare la DUMNEZEU Acestia vor Avea ca AU MARTURISIT ADEVARUL …
  si vor fi si cei naimiti adica cei vanduti dusmanului , vicleni precum serpii sa ne ferim de acestia … ca OTRAVA IMPROASCA
  amin!

  Apreciază

 84. marcel said, on decembrie 17, 2012 at 11:18 am

  @ cornel nu esti cornel ci :incornorel ! adica :incornorat !! ai cununa de coarne !! de ce ti pun nik diferit !! lasa o sa comenteze ce vrea !! esti si tu un cenzor comunist? daca ea are suflet si simte ceva in neregula tu care esti barbat si nu ai calitati sufletesti de ce te oftici ca esti o bruta si nu simti ce e dincolo de cele vazute !! eu stiu cine esti dar ma fac ca nu stiu !! esti o mica perversa !!

  Apreciază

 85. ionut ignat said, on decembrie 17, 2012 at 2:20 pm

  cornel a iesit dintr-o groapa cu fecale. este unul dintre acei securisti care incearca de muuuuulta vreme sa semene scandal, iar acum s-a gasit sa zica de Aurora niste lucruri pe care ea insasi le-a marturisit acum cativa ani. cornel este unul care sta zi si noapte si citeste toate postarile, iar cand are prilejul, loveste ! mai mult ca sigur ca sefii lui pe linie ierarhica stiu cine a dat foc bisericii in care slujeste parintele Aldea..

  Apreciază

 86. Vali said, on decembrie 17, 2012 at 1:14 pm

  Buncar? cum, unde? cat costa? stii pe cineva care vinde? ai vreun nr. de tel. ?

  Apreciază

 87. Vali said, on decembrie 17, 2012 at 1:36 pm

  Ba baiatule, nu te mai obosi… arata-ne legitimatia !

  Apreciază

 88. STOP RFID 666 said, on decembrie 17, 2012 at 2:34 pm

  cornel

  Cei de pe razboi contra cuvantului au nevoie de tine. Propun ca toti pacalicii si pacalitii care sunteti impotriva noastra sa va faceti un blog. Si sigur o sa adunati acolo toate scursurile lumii. Nici nu trebuie sa va obositi prea mult caci ei simt mirosul de hoit si vor venii singuri la cina.

  Apreciază

 89. marcel said, on decembrie 18, 2012 at 10:12 pm

  @cornel cu 4 coarne nu eu am vazut alinierea ca n am observator ci am spus ce vad ei ca sa ne prosteasca pe noi ! ca pentru mine ca s aliniate sau nealiniate tot aia e !! nu cred in puterea planetelor in a ne influentza viatza !! asta e teoria elitelor pagane !! dar tu vrei sa zici ca nu esti singurul prost de pe blog adica mai sant si eu !! nemai ca asta e :tu fiind prost ti se par si altii prosti dar prost esti numai tu ca nu poti sa intelegi nimic din ce scriu comentatorii

  Apreciază

 90. Vali said, on decembrie 17, 2012 at 5:58 pm

  Da-i cu bere, da-i cu vin, da-i cu vin, da-i cu bere…

  Apreciază

 91. Vali said, on decembrie 17, 2012 at 7:28 pm

  Cornel n-ai inteles. Ai venit degeaba sa ne tulburi. Mergi inapoi ca au inceput sa te bazaie mustele.

  Apreciază

 92. Cosmin M said, on decembrie 17, 2012 at 11:18 pm

  Nu vorbesc din postura unui om induhovnicit pentru ca nici macar nu am pus inceput bun ci doar bat din gura din ce am mai citit si eu. Nu pot sa iti arat ce e smerenia pentru ca nu o am, eu din contra sunt plin de mandrie. Am citit despre smerenie doar, dar poate ca tu sau altul are inima mai curata si e sporit duhovniceste dar nu a avut timp sa citeasca despre anumite lucruri si poate din ce am citit eu invata si altcineva ceva si asa am si eu o mica plata de la Dumnezeu chiar daca eu nu fac nimic bun.
  Poate ca unele lucruri despre teorie iti pot spune dar ca si crestin ortodox practicant sunt zero.
  Sa spun ca nu voi lua actele cu cip? nu spun, pentru ca daca Dumnezeu nu ma va sprijini le voi lua pe toate, poate voi lua cat pentru zece lepadari. Dumnezeu cunoaste inima la fiecare si stie de ce suntem si de ce nu suntem instare. Eu imi pun nadejdea in Dumnezeu sa nu ma lase sa ma lepad de El in nici un fel si o sa vad ce va fi.

  Apreciază

 93. Cosmin M said, on decembrie 17, 2012 at 11:21 pm

  In completare la ce am scris putin mai sus sa stii ca si asta am citit de la Sfintii Parinti si nu am simtit ce scriu cu inima si stiu ca asa ar trebui sa fie un crestin dar eu nu sunt ci sunt mandru si fatarnic. Imi pare rau daca ai crezut ca sunt altfel.

  Apreciază

 94. Cosmin M said, on decembrie 18, 2012 at 8:15 am

  Da, bine ai spus.

  Cum a spus un Sfant: ” Caprele eu sunt, oile Dumnezeu le stie”.
  Ca sa te mantuiesti trebuie: duh umilit, inima infranta si smerita. Multi oameni simpli pe care ii vedem azi la tara si fara multa pregatire pe care nimeni nu da nici un ban si pentru noi sau societate nu au nici o valoare in lumea asta, mari vor fi in Imparatia Cerurilor pentru ca au inima curata. Oile Dumnezeu le stie pentru ca El stie putintele si neputintele si inima fiecaruia.

  Apreciază

 95. marcel said, on decembrie 18, 2012 at 8:49 am

  @cornule tu cum scri pe blog :urat sau frumos ? spune ca sa stim si noi daca esti smerit sau laudaros ?degeaba dai tu de pomana tot ce ai daca te dai satanei luand semnul dracului !! da de pomana sa ti se para ca faci fapte MARI ,da zapada din Moldova si din SIBERIA si de la polu sud si nord ..daca nu ai fapta cea mai buna :DREAPTACREDINTA :degeaba !! dar esti prea plin de tine sa pricepi ceva de la altii ,esti doar mistocar ! cand scri frumos cand injuri ca sa arati ca ai 2 fetze si mai ne calauzesti pe noi sa vorbim doar frumos ??

  Apreciază

 96. marcel said, on decembrie 18, 2012 at 10:02 pm

  @ cornele prostule cand am pus linkul cu alinierea planetelor nu am spus ca i linkul meu ! eu nu am observator si nici nu cred in influentza astrelor ci am spus ce vor ei sa demonstreze ,motivul lor pentru care ne sperie cu 2012 !! dar tu cauti doar motive de scandal nu stiu de unde ti a sarit metal in ochi cand ai sudat sau esti sudorul mistocar sudorul smecherash cel mai golan sudor sudorul haios ,dar nu esti tu cornel care spuneai ca te ai casatorii cu sora ta daca si ea ar vrea? nu esti tu care ai trecut la secta tremuricilor care noaptea se aduna si sting lumina si o face fiecare cu cine prinde pe intuneric?

  Apreciază

 97. Irina said, on decembrie 18, 2012 at 11:51 am

  Dragilor asta e atitudine de crestin, mai ales acum cand vremurile sunt grele. Aveti grija ca Pr Paisie Aghioritul si alti mari parinti au spus, ca daca nu avem dragoste fata de Dumnezeu, oameni si fata de intreaga creatie, daca nu traim in Hristos la modul cel mai fierbinte nu vom rezista si vom accepta tot ce ne pune pe tava Antihrist si slugile lui. Incetati a va mai jigni pentru ca este pacat. Spune Mantuitorul ca cel care-l face pe fratele sau nebun, vrednic este de ghena. Nu va mai certati pt numele lui Dumnezeu.

  Apreciază

 98. Irina said, on decembrie 18, 2012 at 12:06 pm

  De unde stii tu ca s-a cuibarit dracul in inima Aurorei si de unde stii tu ca oamenii sunt asa dupa cum crezi tu despre ei. Inseamna ca esti vreu induhovnicit, vazator cu duhul. Unde e dragostea ta pt oameni, Cornele? Cu ce drept faci tu oamenii nebuni?

  Apreciază

 99. Vali said, on decembrie 18, 2012 at 12:09 pm

  Ptiu.. ce filosof esti cornele, pentru un sudor !

  Apreciază

 100. marcel said, on decembrie 18, 2012 at 3:30 pm

  @cornel=dracu

  Apreciază

 101. marcel said, on decembrie 18, 2012 at 3:27 pm

  @cornel la limbajul pe care il ai se vede ca esti un simplu sudor fara carte !! si te a mai si luat flama !! baga te pe bologul celor care injura continuu ca vad ca ai injuratura in sange si e pacat sa nu o imbunatatesti !! cred ca fiind cel mai smecher sudor ti se pare ca esti chiar destept !!

  Apreciază

 102. aha said, on decembrie 19, 2012 at 3:12 am

  e treaba ta cum ma vezi tu pe mine si nici ca ma intereseaza. nu o sa mai postez aici ca vad ca se incing spiritele si nu e nimeni sa cenzureze. si plus de asta nici nu mai vreau sa dau apa la moara la tot felul de oameni. m-am lamurit asa ca o sa ma limitez la a citi sau a iesi de pe blog. inca nu m-am hotarat. si singurul motiv pentru care am mai facut o postare e pentru ca nu imi place stilul si vorba ta! poate ai dreptate sau poate nu…oricum nu se poate vorbii asa. considera ca ai castigat batalia ( si ioana la fel) si ca m-ati scos pe mine de pe blog. nu pot comunica cu oameni care aduc jicniri la fiecare pas! imi pare rau. faceti ce vreti! vorbeste cu ioana, cu marcel…etc…cu toti ceilalti care iti raspund cu fel de fel de dejectii! faceti ce vreti! nu ma mai interseaza. eu imi vad de ale mele! o seara buna si tie si ioanei! sper sa va bucurati ca m-ati scos de pe blog! aviz amatorilor: stop rfid, maria, cosmin m, saccsiv 2…o sa va scoata si pe voi. eu ma revolt ca foloseste cuvinte urate si sunt luat la misto de ioana si acest cornel. sa le fie de bine daca nu ati vrut sa intelegeti mesajul. ma interesa sa nu jicniti in primul rand. dar vad ca toti sunt destepti pe aici si eu singur prost …asa ca ma retrag ca nu cumva sa va mai tulbur linistea! o seara buna la toti!

  Apreciază

 103. Irina said, on decembrie 19, 2012 at 9:37 am

  Imi cer iertare. Dar va rog nu va mai jigniti, nu va mai faceti nebuni, prosti si mai stiu eu cum. Nu trebuie un crestin sa foloseasca astfel de termeni, oricat de patimas ar fi intr-o discutie. Nici unul dintre noi nu avem dreptul sa injosim prin cuvinte pe altul. Mantuitorul a spus clar, cine face nebun pe fratele sau vrednic este de gheena. Toti marii parinti ce au vorbit despre vremurile din urma, au spus ca daca nu vom avea dragoste, nu vom traii o viata adevarata in Hristos nu vom rezista, ne vom lepada, pentru ca nefiin crestini adevarati ni se va lua harul lui Dumnezeu.Inca o data imi cer iertare ca m-am bagat unde nu-mi fierbe oala, dar am intervenit pentru ca nu mai suport sa vad cum va injurati unul pe altul. Doamne ajuta!

  Apreciază

 104. Irina said, on decembrie 19, 2012 at 9:38 am

  Da ai dreptate, trebuie atentionata, dar folosind cuvinte mai blande. Doamne ajuta!

  Apreciază

 105. marcel said, on decembrie 19, 2012 at 10:19 am

  @cornoratule pune tu ce am comentat si lasa invarteala ta ! vrei sa spui ca am zis eu ca am vazut cu lentila ca va fi alinierea planetelor? insemna ca daca tu ai crezut tu esti prost ! ei bine sa fie ca tine doar taci taci si nu mai te lega de persoane ca tot nu ai justificare pentru tonele de injuraturi ! tu nu vezi ca esti singur ? fa ti un blog in care sa comentezi numai tu si sa te injuri singur

  Apreciază

 106. mircea.v said, on decembrie 19, 2012 at 4:05 pm

  cornel,

  focul cica nu se stinge cu foc.
  Asa zice un mare sfant.

  Apreciază

 107. mircea.v said, on decembrie 19, 2012 at 8:21 pm

  cornel,
  stinge tu cu apa, si vei indeplini porunca Domnului.
  Ce provocari mai vrei, ce raspunsuri mai vrei. S-a tot discutat tot ce vrei sa mai discuti.
  Imposibil sa nu stii ca vad ca esti la curent in cele mai mici detalii cu ce s-a discutat pe aici.
  Lucrurile sant clare. Cam tot ce se mai discuta acum si pe viitor intra la categoria „faptul divers in lume”.
  Stim care e mersul, stim ce avem de facut.

  Apreciază

 108. Maria said, on decembrie 20, 2012 at 12:14 am

  Da ,cred si eu ca asa va fi , vor face totul cu diplomatie ,ne vor constrange in asa fel ,incat sa cedeze cei ce nu suporta indepartarea de „societate „,foamea ,lipsurile ,etc ,asteptand ca singuri sa ceara cipul ca sa scape de necaz .Cu alte cuvinte ,sa aiba antihristul satisfactia ca singur te-ai lepadat de Hristos si nu te-a
  „obligat „.”Nimeni nu va putea vinde sau cumpara ,decat numai avand semnul fiarei „,ceea ce inseamna constrangere .
  Si eu am spus de multe ori ,sa nu ne incredem in puterile noastre ,ca nu vom rezista .
  Numai Dumnezeu este scaparea !

  Apreciază

 109. Cosmin M said, on decembrie 20, 2012 at 8:14 am

  Da, frumos spus.
  Te vor pune sa alegi si grea va fi alegerea. Nu iti vor pune semnul cu forta pentru ca nu are nicio o valoare.
  Vei avea credinta si sprijinul lui Dumnezeu, vei refuza si vei suporta toate consecintele ce vin, vei vrea sa mai traiesti cativa ani dupa, vei lua semnul, dupa care vei muri in chinuri groaznice si te asteapta si chinul groaznic si vesnic al iadului.
  Noi tot vorbim aici dar a accepta sau nu semnul poate va fi pentru unii o decizie de cateva secunde cand daca ne vom increde in noi si Dumnezeu ne va lasa in acel moment ne vom pierde pe veci. „Nimic nu puteti face fara Mine”. Sa nu ne punem nadejdea in noi caci SIGUR vom pieri.

  Apreciază

 110. STOP RFID 666 said, on decembrie 20, 2012 at 11:20 am

  Tu primesti actul cu cip ca sa nu faci schisme? Bai ce abil esti in minciuni.

  Apreciază

 111. Irina said, on decembrie 21, 2012 at 6:37 pm

  Cornel sa stii ca Rusia spre deosebire de noi romanii si chiar grecii, trece printr-o inflorire duhovniceasca. Am o prietena care este la studii acolo si sa stii ca si-a dat seama ca este adevarata vorba aceea in Rusia sunt 2 categorii de oameni cei atei( care sunt de o rautate crasa) si cei credinciosi( care cu adevarat traiesc credinta la cote foarte ridicate. Binenteles ca sunt si exceptii, dar se stie ca rusii sunt oameni ai extremelor. Sa stii ca imi spune cineva ca marii duhovnici din Rusia sunt apreciati nu numai de rusi, ci si de ortodocsi din alte tari, in special de greci.

  Apreciază

 112. aha said, on decembrie 22, 2012 at 9:09 am

  @cornel. uite ca se poate discuta si decent. comentariul asta da…in mare parte cam asa e. deci se pot aduce niste ideii si niste opinii si fara sa folosim cuvinte „de dulce”!
  oricum vroiam sa cer iertare tuturor celor care le-am gresit si care , poate, s-au simtit ofensati de unele comentarii ale mele. ne apropiem de o mare sarbatoare a ortodoxismului si e nevoie de mai multa intelegere fata de semeni ( si nu numai acum..dar poate fi un inceput ca sa fim intelegatori mereu). Domne ajuta!

  Apreciază

 113. marcel said, on decembrie 22, 2012 at 10:12 am

  @cor4nele sa dea Dumnezeu sa te duci chiar azi pe drumul pe care a plecat maica mea ,adica sa mori !

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 3,843 de alți urmăritori

%d blogeri ca acesta: