SACCSIV – blog ortodox

Cancer, leucemii și malformații – boli aparute in urma consumului de organisme modificate genetic (OMG)

Posted in ORGANISME MODIFICATE GENETIC by saccsiv on decembrie 9, 2012

Preiau integral articolul:  ”Viitorul Europei este negru”: Mama-activistă care s-a pus cu Monsanto și a câștigat

Două mame din Argentina au traversat oceanul pentru a ne avertiza că organismele modificate genetic sunt otravă pentru sănătate. Dacă vom permite cultivarea lor în România, susțin ele, vom avea de-a face cu multe cazuri de cancer, leucemii și malformații, ca America Latină. Argentina e o mare de soia modificată genetic, spune Sofia Gatica, cea care și-a pierdut fiica din cauza insuficienței renale și care nu s-a lăsat până nu a aflat de ce mor copii în cartierul ei, Ituzaingo.

Activista, invitată la Marșul pentru Hrană Bună de la București, s-a mirat că în România protestele se fac cu acordul autorităţilor, în condițiile în care ea a câștigat mai multe bătălii împotriva cultivatorilor de OMG-uri doar ieşind în stradă împreună cu alte mame.

Premiată anul acesta pentru eforturile sale de a schimba în bine viaţa argentinienilor afectaţi de companii multinaţionale din domeniul biotehnologiei, precum Monsanto, Sofia Gatica are la activ 12 ani de rezistenţă. “Am pornit la luptă pentru că ne-au omorât copiii şi i-au contaminat pe cei pe care îi avem. În 2001, fiica mea a murit de insuficienţă renală, iar o persoană nu poate accepta moartea unui copil. Am început să investighez de ce a murit fiica mea și copiii altor vecini, pentru că, în zona unde locuiesc, multor mame li s-au trimis copiii acasă în cutii albe. Am început să analizez ce anume ne îmbolnăvea. Am mers din ușă în ușă şi am întrebat ce boli aveau ceilalți copii”, povesteşte Sofia pentru Think Outside the Box.

Cercetarea ei s-a limitat la patru blocuri din cartierul Ituzaingo, aflat la periferia oraşului Cordoba, un cartier înconjurat pe trei laturi de culturi de soia modificată genetic. Ea a identificat 70 de cazuri de cancer. Mai multe mame i s-au alăturat şi au descoperit în tot cartierul 300 de cazuri de cancere, leucemii, malformaţii, copii fără maxilare sau cu craniu incomplet, doar cu un deget sau cu şase degete, alţii fără diafragmă şi cu toate organele în partea de sus a toracelui. Unii erau încă în viață, mulți însă muriseră. “Avem o familie în cartier al cărui copil a murit la 30 de ani cu 23 de tumori, dintre care două la cap. Sora lui avea 27 de ani şi, când a venit la noi acasă, ne-a spus că nu se simțea bine, dar nici nu voia să meargă la medic, de frică să nu i se spună că are cancer. I-au detectat tumori. A murit”, spune Sofia.

Autorităţile regionale au încercat să ascundă cercetarea pe care aceasta a făcut-o, astfel încât oamenii din cartier au ieşit în stradă. “Am ieșit în stradă și am cerut autorităților să realizeze ele studii. Pentru că noi le plătim salariul, să facă ce credem noi că e bine pentru oameni. Autoritățile au fost nevoite să facă studii, pentru a vedea de ce ne îmbolnăvim”, explică activista argentiniană.

Primul dintre studii a fost întocmit în 2002, iar autorităţile au anunţat că oamenii din Ituzaingo sunt la fel de sănătoşi ca cei din alte cartiere. Locuitorii au protestat din nou în stradă şi au cerut un nou studiu. A doua cercetare a fost realizată în 2005  de către un medic, care a concluzionat că zona este nelocuibilă, însă acesta nu a fost crezut, în asbența unor studii publicate. În 2007, Organizaţia Panamericană pentru Sănătate a realizat un al treilea studiu care arăta că oamenii de acolo nu sunt contaminaţi, iar ultimul studiu a fost comandat de preşedinta Argentinei în 2009. Acesta a fost finalizat acum şase luni şi arată că 33% din populaţia totală a cartierului, în total 5.000 de oameni, mor din cauza tumorilor, iar 80% dintre copii au substanţe chimice în sânge.

Mai departe, preşedinta Argentinei a cerut investigaţii pentru a determina cât de dăunător este glifosatul sănătăţii – glifosatul este principalul ingredient al Roundup, un erbicid produs de Monsanto. Acesta era pulverizat din aer peste culturile care începeau la trei metri de ultima locuinţă din Ituzango. Pesticidele erau împrăştiate, astfel, şi peste locuinţe, întrucât nu exista o zonă de protecţie. Cercetarea a fost realizată de CONICET, organizaţia oamenilor de ştiinţă din Argentina. “Ei au spus că nu este dăunător. Dar un cercetător independent, medicul Andres Carrascos,  a demonstrat că glifosatul produce malformații la amfibieni, care se aseamănă cu oamenii, iar cine spune că nu e adevărat ar trebui să-l testeze pe el într-un laborator”, e de părere Sofia, despre protestele căreia puteți urmări un scurt filmuleț aici.

“Prin lupta noastră am reușit interzicerea împrăștierii de pesticide la o distanță de mai puțin de 2.500 de metri în aer și la sol.  Întrucât în cartier oamenii sunt foarte bolnavi, am reușit și interzicerea însămânțărilor în această zonă”, povesteşte mama activistă din Argentina.

Cum însă cultivatorii nu au fost controlaţi, pesticidele au fost în continuare pulverizate peste cartier. Prin urmare, locuitorii au atacat în instanţă trei cultivatori de soia modificată genetic: “Sentința s-a dat acum două luni și s-a spus că împrăștierea de pesticide este o infracțiune. Orice agricultor care împrăștie pesticide în apropierea școlilor, a cursurilor de râu sau în apropierea zonelor rezidenţiale poate ajunge la închisoare. Dar procesul n-a fost favorabil pentru noi. Pentru că cel care îmbolnăvește oameni și îi omoară ar trebui să ajungă la închisoare, iar lor le-au dat doar muncă în folosul comunității”.

Pe parcursul luptei împotriva corporaţiilor, Sofia şi alte mame din Ituzango s-au unit într-o organizaţie înfiinţată acum doi ani. La început erau 16 membri, acum mai sunt doar şapte. Unele mame au renunţat din cauza presiunilor, altele pentru că este mai comod să stai acasă decât să ieşi în stradă. Protestatarii din cartier vor continua, cu toate acestea, lupta şi vor recurge la organisme internaţionale, intenționând să-i dea în judecată pe funcţionarii care au ascuns dovezile potrivit cărora argentinienii sunt otrăviţi încet, dar sigur, cu pesticide. “Cel mai grav, atât în America Latină, cât și în Europa, este faptul că cercetătorii sunt fie de partea guvernelor, fie de partea multinaționalelor, iar multinaționalele ne impun ceea ce trebuie să mâncăm”, spune Sofia.

Lupta noastră nu este contra, ci pro. Noi ne apărăm drepturile și prevenim oamenii că organismele modificate genetic și glifosatul sunt otrăvitoare. Suntem în UE pentru că nu vrem să se întâmple aici ce s-a întâmplat și în America Latină, unde vedem consecințele – copii morți. Aici se va întâmpla la fel dacă veți continua să importați soia din Argentina. UE importă soia din Argentina, animalele o mănâncă, apoi oamenii mănâncă animalele. Viitorul Europei este negru. Vor fi copii cu malformații, oameni bolnavi de cancer și leucemii. Este dovedit științific efectul glifosatului asupra sănătății.

Războiul Sofiei nu a fost unul uşor de-a lungul anilor. A fost ameninţată cu arma să renunţe la proteste, iar poliţia i-a spus că nu o poate ajuta pentru că nu a putut identifica persoana care i-a pus arma la tâmplă. Apoi, au înceut telefoanele. Activista a fost ameninţată că, din trei copii, va rămâne cu doi. Poliţia i-a instalat un dispozitiv de detectare pe telefon, dar în urma a doi ani de urmărire a telefoanelor i s-a spus că nu i se poate comunica identitatea celui care o sună, aceasta fiind o informaţie confidenţială. Apoi a fost obligată, în condițiile în care la ușa sa se aflau 15 patrule de poliţie, să spună că poliţia nu îi protejează pe cultivatorii de soia. A refuzat să facă acest lucru și, drept urmare, a fost dusă, împreună cu alte două colege, în lanul de soia şi lăsată acolo. “Mi-e frică pentru copiii mei. Pentru mine nu mi-e frică pentru că știu că apăr dreptatea, iar dacă pățesc eu ceva nu contează, dar să nu se atingă de copiii mei”, spune Sofia.

În urma procesului s-a interzis însămânțarea de soia, astfel încât agricultorii au vândut terenurile oamenilor din zonă. Aceştia au început să îşi construiască locuinţe şi să se instaleze pe terenurile contaminate. “Ei nu vor pierde niciodată bani. Cea mai gravă problemă este că guvernul se află în complicitate cu multinaționalele. Dacă guvernul vede că oamenii sunt bolnavi, de ce vor să țină Monsanto în țară?”, se întreabă Sofia retoric.

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mishuleu said, on decembrie 9, 2012 at 3:41 pm

  Dacă guvernul vede că oamenii sunt bolnavi, de ce vor să țină Monsanto în țară?”, se întreabă Sofia retoric.

  Saraca de ea. Daca ar sti ea ca duce o lupta impotriva duhurilor necurate care lucreaza prin cei ce vor diminuarea populatiei la 500 de milioane, lupta care are rezultate puternice numai cu ajutorul SFINTEI CRUCI ORTODOXE EXECUTATE CORECT peste rahatul ala pe care il cultiva si cu multa rugaciune si post plus o biserica ORTODOXA sau mai multe in zona in care sa se tina Sf. Liturghie si sa se traga clopotele. Mentionez cazul de la Cernobal unde o biserica ortodoxa a fost neatinsa de radiatii.

  Apreciază

  • daciandacian68 said, on decembrie 10, 2012 at 3:58 am

   imbolnavirea oamenilor creste bugetul. se consuma medicamente, asistenta medicala, locuri de munca etc. munciti si nu ganditi. numai muniti. orice dar munciti. fara bolnavi vaiiiiiiiiii cati ar intra in somaj.

   Apreciază

   • Maria said, on decembrie 10, 2012 at 2:15 pm

    Bolnavi multi = Profit imens al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si largirea cimitirelor .

    Apreciază

   • daciandacian68 said, on decembrie 10, 2012 at 3:37 pm

    vom ajunge sa-l reabilitam pe ceausescu in sensul de a judeca cat mai obietiv regimul comunist. eu am gasit in comunism crime si lucruri foarte bune. unul din ele fiind alimentatia. capitalismul fiind o societate consumista este firesc ca se pun bazele pe alimente multe si cat mai proaste. :)))) sa mance omu cat mai mult si mai prost ca sa consume cat mai multe vitamine, vaccinuri si medicamente sali de sport unde trebuie musai sa obosesti ca sa elimini surplusu caloric ca mai apoi sa ajungi cardiac etc. este un intreg sistem aducator de profit pe termen scurt si multa paguba pe termen lung. asta este capitalismul . lumea in care cantitatea primeaza in fata calitatii ca apoi sa se faramiteze totul si cantitatea si calitatea. capitalistii consuma multa energie ca sa se invarta in cerc ca mata dupa coada si au impresia ca sunt mai dezvoltati daca au masina wirpul in loc de albalux:)) si tv color in loc de alb -negru. ei investesc in cercetare insa nu pentru a crea ceva cu adevarat util si original ci pentru a crea ceva aducator de profit pentru ca pentru ei banul reprezinta scop in sine. industria pornografica din capitalism reflecta exact acest luru. accentul pe care il pun capitalistii este pe cantitatea de sperma si numarul ejacularilor. pentru capitalisti ejacularea preoce este :)) o virtute iar satisfacerea femeii un handicap un comportament nedorit, indezirabil. scopul lor este secretia spermei in scrot cat mai repede si prin orice mijloace si ejacularea ei imediat. femeia in capitalism este un stimul, o sclava si o unealta de muls sperma. capitalismul este o societate patriarhala in care femeia nici macar sclava nu este. asta este evidentiat din accentul extremist pe care femeile capitaliste il pun pe estetica corporala. ele isi injecteaza botox in pungile de sub ochi nu pentru ca le face placere interventia in sine ci pentru sperma ejaculata ulterior de fata. si nu pentru ca ar avea ele neaparata nevoie ele de sperma pe obraji ci pentru ca societatea capitalista are nevoie de ea oricum oriunde si in orice mod. acesta este singurul scop, tel, obiectiv in capitalism. pentru ca industria chirurgiei plastie sa aduca profit desi este inutila. banul conteaza. asta este scopul in toate activitatile capitaliste. creatia este inexistenta in capitalism. in capitalism nu se creaza nimic. in capitalism se consuma si se munceste fff mult. femeile capitaliste muncesc ff mult pentru 0,0001 gram de sperma :))) pe are defapt ele nu o folosesc la nimic si nici nu au nevoie de ea pentru ca defapt nici nu si-o doresc. lucru evidentiat de scaderea natalitatii.

    Apreciază

   • victor said, on decembrie 21, 2012 at 4:07 am

    ce viscoleste

    Apreciază

  • mirela said, on decembrie 21, 2012 at 4:00 am

   hai lasa-ma

   Apreciază

  • dumitru said, on decembrie 21, 2012 at 4:22 am

   auleeeeeu

   Apreciază

 2. Aurora said, on decembrie 9, 2012 at 4:39 pm

  Guvernele sunt paianjenii cei mari si parosi care inghit bietele musculite care suntem noi. Monsanto vrea sa ne decimeze, dar daca le spui asta oamenilor, iti zic ca esti nebun. Este distrugerea populatiilor pe fata, dar oamenii sunt orbi si surzi. Valeriu Tabara ne-a adus Initium, adica Moarte incet-incet, dar sigur. Cui ii pasa ? Cati ani i-au trebuit lui Noe sa-i avertizeze pe ai lui ca vine potopul ? L-a ascultat cineva ? Nimeni. Asa vom pieri si noi daca nu vom deschide ochii.

  Apreciază

  • Maria said, on decembrie 10, 2012 at 2:12 pm

   Se spune ca Monsanto ar fi raspunzator de aceste substante toxice cu pulbere de metale aruncate in
   atmosfera peste oameni si culturi (chemtrail ) din avioane NATO .
   Culturile lui Monsanto ,modificate genetic ,suporta aceste otravuri ,in schimb ,culturile bio ,nu !
   Scopul ar fi ,distrugerea totala a tuturor plantelor bio ,si promovarea celor modificate genetic ,ca sa impuste doi iepuri deodata ,si anume ,bani multi si reducerea drastica a populatiei Planetei .

   Apreciază

 3. STOP RFID 666 said, on decembrie 9, 2012 at 4:42 pm

  Apreciază

  • marcel said, on decembrie 9, 2012 at 5:54 pm

   @STOP 666 nu ai comentat la subiect dar daca l ai pus un film cu dumnezeul tau care vorbeste in fatza web camerei se merita ! copilul asta merita sa i faci o icoana mare si sa o pupi incontinuu ! foarte tare !

   Apreciază

   • nea Anderthal said, on decembrie 9, 2012 at 7:27 pm

    @marcel-tembel
    Dar tu raspopitule comentezi la subiect?Satanistule,ce cauti pe acest blog?Se pare ca esti o clona a tziganului marian-exnorvegia!

    Apreciază

  • vaska said, on decembrie 9, 2012 at 7:03 pm

   @ STOP

   Aici ti-ai dat tare cu stangu-ndreptu’. Acest copil condamna pe „stilistii” din Romania ca au comuniune cu „ereticii” kiprianiti!!! UAU

   Citeste Tezele Ecleziologice ale Mitropolitului Kiprian. Tocmai el argumenteaza teologic validitatea tainelor BOR
   si voi il considerati eretic. Sunteti penibili.

   Apreciază

  • Maria said, on decembrie 10, 2012 at 12:32 am

   Foarte interesant video-clipul , asa este ,toti cei care dezbina Biserica ,fac voia diavolului si pierd mantuirea sufletului . Stilistii ,asta fac !

   Apreciază

   • Daniel said, on decembrie 10, 2012 at 3:22 pm

    Maria, iarta-ma dar cum ramane cu cel care a facut dezbinarea initiala (Miron Cristea)? Daca e sa acceptam astfel de schimbari atunci si catolicii se pot simti indreptatiti cumva in pielea lor urmand un rationament de genul: cine a modificat ceva tot el e cel care are dreptate. Am vazut multe discutii pe tema asta, dar eu tot nu pot sa fiu de acord cu aceste modificari putin cate putin:
    Modificare calendar
    Scurtarea slujbelor
    Slujirea cu ereticii, impartasirea cu ei …. etc
    Modificarea textelor (prohod si altele) pentru a nu mai avea referire la evrei …
    Si asa mai departe

    Apreciază

   • Maria said, on decembrie 10, 2012 at 4:37 pm

    Daniel ,
    Despre scurtarea slujbelor , slujirea cu ereticii si impartasirea cu ei , modificarea textelor ,pt a scoate orice referire la evrei si alte ,modificari in Psalmi ,vant in loc de Duh ,(„ca vant a trecut peste el ” in loc de „Duh a trecut printr-insul „,sau „indreapta pe cei garboviti ,”in loc de „ridica pe cei cazuti „sau „prabuseasca-se de pe stanca ” in loc de „Zdrobeasca-se de stanca „,sau „ca o brazda de pamant s-au rupt pe pamant ” in loc de „ca o brazda ce se taie din pamant „si altele ,niciodata nu am fost de acord ,le-am criticat si aici pe blog ,la anumite subiecte si nu voi fi de acord cu aceste modificari din sfintele carti ,avand in vedere ca am carti si vad cu ochii mei citind ,ca antihristii isi baga coada unde nu trebuie ,dar cu privire ca calendar ,este o alta situatie ,am comentat si am pus pe blog in aceste zile ,argumentele unui mare duhovnic
    si un bun aparator al Ortodoxiei si a randuielilor in Biserica Ortodoxa ,care nu poate fi contestat ,si anume Proto .Nicodim Mandita .
    Pot sa-ti spun ca lucrarile acestui mare preot monah si duhovnic care a scris mult si bine ,au fost indepartate din mai toate pangarele bisericilor ,pe motivul ca sunt aberante .(stiu cine a spus asta ,chiar studentilor de la Facultatea de teologie )
    Au ramas lucrarile ecumenistilor ,pe care eu le pot cunoaste ,de cum ma uit la primele pagini si oamenii ,in general cei care au mai apucat sa-si cumpere editiile mai vechi ale adevaratilor slujitori ,nu se uita la aceste lucrari ecumeniste ,care inunda rafturile librariilor Bisericii .
    Crede te rog ,daca nu esti stilist cumva ,ca acest calendar indreptat ,este cel bun si nu calendarul Iulian ,
    Imparat Roman pagan , in care nu se tinea cont de calendarul ceresc si de perioada in care s-a nascut Mantuitorul .
    Sa nu asociem ,greselile unora care s-au dat cu ecumenistii si nici ale patriarhului ,care sunt cunoscute ,cu
    indreptarea calendarului ,pt ca ceea ce fac ecumenistii ,nu influienteaza in rau Biserica ,care este aparata de insusi Hristos Domnul si Mantuitorul nostru si mai ales , majoritatea clerului din tara ,pastreaza credinta
    ortodoxa asa cum este ,fara ecumenism , cel putin deocamdata .
    Se spune in Apocalipsa ca ,Antihrist nu va veni ,pana ce , mai intai ,va fi lepadarea de credinta .
    Datoria noastra este sa stam cuminti in Biserica ,sa facem ce este scris in carti ,pt ca cine strica ,va da socoteala ,cei mari vor raspunde si nu noi .

    Apreciază

  • daciandacian68 said, on decembrie 10, 2012 at 4:13 am

   un clip ok in contextul alegerilor parlamentare. acum s-a votat pentru uniune sau dezbinare completa definitiva si fatala. cred ca psd a castigat 🙂 detasat 🙂 cu un procent record. oamenii sufletesti care nu au duhul au facut descentralizarea in tara asta. orice rau ar fi mai bine suportam decat sa se dezbine tara. asa spune nu? noi am patimit atata de 8 ani pentru dezbinare ca au vrut descentralizare. daca continuam asa cred ca tara asta exploda ca o bomba atomica.

   Apreciază

  • Ioan B C said, on decembrie 13, 2012 at 12:11 pm

   Din minunile Sfantului Ierarh Glicherie Marturisitorul

   O crestina pe nume, EUGENIA DOMINTE, din comuna Târpesti, jud. Neamt, a trait în aceste vremuri dominate de indiferenta si egocentrism, o întâmplare minunata, care parca apartine unor timpuri noi si sfinte. Iata istoria pe care ea însasi o relateaza :
   Ť M-am nascut din parinti ortodocsi de stil vechi. Credinta lor am pastrat-o pâna când am devenit majora si a venit vremea sa ma marit. Viitorul meu sot era pe nou, iar tatal sau era un înversunat dusman al credintei noastre. Desi parintii mei au spus, ca nu vor veni la nunta, daca renunt la credinta adevarata, eu nu i-am luat în serios si m-am cununat la preotul Bisericii Oficiale (de stil nou). Pentru început am locuit împreuna cu socrii. Acum tineam credinta lor, mai ales ca socrul meu spunea: Daca vad un stilist la usa mea îl tai cu toporul ! Însa în sufletul meu se dadea o lupta. Stiam ca mi-am tradat credinta si voiam sa o recapat. Treptat anii s-au scurs si i-am spus sotului meu: Stii, eu am fost la biserica ta la preotii tai, ce-ar fi sa vii si tu la noi. El a fost de acord. L- am dus la Slatioara si a fost surprins în mod placut. Dupa un timp i-am zis : Totusi, eu m-am si marturisit la preotii tai, n-ai vrea sa vezi, cum se spovedeste la noi ? Din nou a acceptat.
   Atunci harul lui Dumnezeu a lucrat. A simtit ca ceva neciuntit si nealterat vadeste autenticitatea credintei noastre ortodoxe de stil vechi. În timp, cu ochii sufletesti deschisi de Dumnezeu, sotul meu a hotarât sa se dea pe vechi. La început tineam pe vechi în ascuns. La masa, când postul lor se termina, luam mâncare de frupt (de dulce) si o duceam în pod, iar noi mâncam nuci cu pâine. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, am început sa ne construim casa noastra. Dupa ce ne-am mutat în ea am redevenit crestini de Rasarit (de stil vechi). Si, deoarece la soacra mea munceam chiar si dupa miezul noptii, sâmbata, promisesem, ca atunci când voi fi la casa mea, sa închei orice treaba pâna la ora sase seara, fiindca de atunci începe ziua Duminicii.
   Astfel, în una din sâmbete, pe când ne pregateam de Sf. Duminica, am vrut sa fac niste prajituri în ulei. Desi aveam aragaz, am facut focul într-o soba frumoasa, pentru care toata lumea ne lauda, vazând-o. Dar, pentru ca nu mai era mult pâna la ora sase, am grabit focul, punând mult brad uscat. Nici nu am stiut, când uleiul a început sa arda, din cauza focului puternic. Am încercat sa scot ceaunul din plita, dar se dilatase. Atunci am alergat afara dupa ajutor. Sotul meu si fratele lui, vazând ca flacara se înaltase pâna la tavan, au spus ca, daca vor arunca cu apa, focul se poate împrastia si mai tare. Astfel au hotarât sa scoata plita cu totul. Eu, de frica sa nu se aprinda casa, m-am gândit sa acoper focul cu un tol mare si ud. Am gasit un tol foarte aspru si scortos. Dar, încercând sa sting focul, am nimerit cu mâna tocmai în uleiul clocotit. Durerea a izbucnit din plin doar dupa câteva secunde. Pielea si carnea se jupisera pâna la tendoane. Îmi ramasesera doar o bucata de piele nearsa, pe care puteam sa-mi tin mâna sprijinita, pe timpul noptii. Iar degetele cu care odinioara tineam tigara (dupa ce m-am maritat începusem a fuma împreuna cu sotul), erau afectate cel mai tare. Cineva mi-a spus sa-mi ung mâna cu lut de la fântâna, ceea ce am si facut. Acum mâna mea era un amestec de carne, sânge si lut.
   La spital nu m-am dus. Credeam ca sâmbata si duminica este închis. Noaptea nu am mai putut dormi din cauza usturimii. Astfel am început sa citesc acatiste catreSfântul Glicherie, spunând :Sfinte Glicherie, stiu ca poti, te rog, vindeca-mi mâna aceasta. În prima noapte am atipit putin si am visat ceva. Eram lânga racla Sfântului Glicherie, iar el statea drept, în picioare, lânga racla. L-am rugat sa-mi ajute si atunci el m-a încredintat ca îmi va tamadui rana de la mâna. Când m-am trezit, am crezut pentru o clipa ca ma vindecasem, dar totul era la fel, amestec de carne, sânge si lut.
   Sotul meu s-a dus la farmacie si a adus un spray si alifii pentru mâna. Desi le foloseam, mâna mea se infecta si mai tare. A patra zi, marti, m-am dus eu însami la farmacie. M-am speriat, când farmacista mi-a zis : Ť Nu poti scapa, fara numai prin amputarea (taierea) mâinii ť. Rana se cangrenase. Desi noaptea citeam în continuare acatiste, îmi pierdusem speranta în ajutorul Sfântului. Cu toate acestea a venit si ziua a cincea, de când îl visasem pe Sfântul. Ma asezasem pe un scaun si voiam sa-mi schimb bandajul. Dar, când m-am uitat la mâna mea, am încremenit de uimire. Mâna mea devenise perfect sanatoasa. Atunci am înteles, ca Sfântul Glicherie nu ma uitase. Am aratat tuturor mâna mea sanatoasa si toti au fost uluiti (mirati), stiind ca o rana de gradul trei, cu greu se poate vindeca abia în câteva luni, lasând în urma ei semne adânci. La mine nu exista decât o pata mica la,încheietura.
   Ulterior, socrul meu, vazând dovada incontestabila adusa de Sfântul Glicherie, în sprijinul credintei ortodoxe de stil vechi, a devenit si el aparator al ADEVARULUI si este acum un crestin deosebit. Cât despre cele întâmplate, eu cred, ca Dumnezeu m-a pedepsit cu acea arsura pentru sâmbetele, în care lucram pâna dupa miezul noptii. Dar din marea Sa milostivire, tot El m-a vindecat prin rugaciunile Sfântului Glicherie, caruia îi voi multumi tot restul vietii mele.

   Apreciază

 4. nea Anderthal said, on decembrie 9, 2012 at 7:35 pm

  ..cu ceva timp in urma( eram in tara) am intilnit 2 calugari in tren.Eram foarte relaxati ,ramasesera in tricouri si cu ochii lor jucausi erau peste tot.Asm avut impresia ca sunt doi perversi imbracati in haine monahale!Am inteles ,din discutia avuta, ca sunt de la o manastire stilista,etc.Mi-au spus repede ca BOR ” e plina de ma666oni si nu ne mintuim ca ne-am pierdut harul”.Mda, am vorbit frumos cu cei doi borfasi si nu-i vad diferiti de sectari prin comportament: mandrie si aroganta care nu trebuie sa existe la un calugar!
  ps:pe viitorii strilisti care vor sari in sus la citirea acestei postari ii intreb : VI SE PARE CORECT SI 100% ORTODOX SA STRANGETI BANI PENTRU BISERICILE SI MANASTIRILE VOASTRE MINTIND PE CEI PE STILUL NOU? CU LATE CUVINTE S-AU COSNTRUTIT BISERICI SI MANASTIRI CU BANII NOSTRI NE-SPUNINDU-NE ADEVARUL! ASTA ESTE ADEVARATA FATA A STILISTILOR: MINCIUNA!

  PS:DIN SURSE SIGURE AM AFLAT CA „SFANTUL GLIKERIE” A LUAT-O LA OASE DE LA UCENICUL SAU CARE I-A LUAT TRONUL! ASTA DA,’ASCULTARE”..etc

  Apreciază

  • broflovsky said, on decembrie 9, 2012 at 7:55 pm

   Dar romanii din republica Moldova tot sunt stilisti? care e diferentza intre stilisti si moldoveni sau rusi din rusia?

   Apreciază

   • broflovsky said, on decembrie 9, 2012 at 7:58 pm

    pur si simplu mii interesant, ca nustiu, sa nu intelegi ceva rau, mersi

    Apreciază

   • nea Anderthal said, on decembrie 9, 2012 at 9:07 pm

    @broflovsky
    NU,ROMANII DIN BASARABIA CARE SUNT PE STIL VECHI NU-S STILISTI!EI APARTIN DE MOSCOVA.SA NU FACEM ACEASTA MARE GRESEALA SI SA-I CONFUNDAM PE CEI CARE TIN STILUL VECHI CU RASCOLNICII SI BEZMETICII AIA DE LA M’REA SLATIOARA!
    PS: este pe youtube un clip cu pr. Iustin in care povesteste ca in timpul celui de-al 2’lea razboi mondiala STILISTII DIN ROMANIA (CALUGARII SI POPII LOR) SPIONAU ROMANIA PENTRU RUSIA BOLSEVICA !

    Apreciază

   • mircea.v said, on decembrie 9, 2012 at 10:19 pm

    Citeste „Singura Ortodoxia” a parintelui Arsenie Papacioc ca te lamuresti.
    Cred ca fost si articol pe blog.

    Apreciază

  • Ioan B C said, on decembrie 13, 2012 at 12:20 pm

   Oamenii sunt rai, in schimb credinta este buna. Pe stilul nou este invers: oamneii sunt buni (ca voi), credinta….

   Apreciază

  • Ioan B C said, on decembrie 13, 2012 at 12:21 pm

   Inca o minune a Sfantului Glicherie, pe care am si vazu-to personal:

   Din mila lui Dumnezeu, pe data de 13 septembrie 2005, când Biserica Ortodoxa de Rasarit praznuia pomenirea Înnoirii Învierii lui Hristos, în Manastirea Braditel s-a descoperit ca icoana Sfântului Ierarh Glicherie Marturisitorul este izvorâtoare de mir.
   În timp ce se cânta în miez de noapte slujba Utreniei, rostind cuvintele Ť Cer mult luminos Biserica s-a aratat, pe toti credinciosii luminând, întru care stând strigam aceasta casa întareste-o Doamne ť (condacul Înnoirii Învierii lui Hristos), icoana izvorâtoare de mir a Sfântului Glicherie, aflata pâna atunci în Sfânta Proscomidie, a fost adusa pe iconostasul din biserica. Cuprinse fiind de un sentiment tainic de umilinta si dragoste, ce ne-a strapuns întreaga fiinta, ne-am închinat cu evlavie la icoana. Unele plângeau rugându-se cu smerenie, altele faceau metanii în fata icoanei, toate traiam cu emotie bucuria minunii, coplesite fiind de grija Sfântului Glicherie, fata de una din cele mai vechi manastiri ale Bisericii noastre. Aceasta cercetare dumnezeiasca ne-a scos din ritmul zilnic al vietii noastre, ne-a împrospatat râvna si dragostea pentru Dumnezeu si viata monahala, umplând sufletul nostru neputincios, amortit, parca, de viforul ispitelor, de un val de mireasma cereasca.
   Utrenia se terminase de mult, dar maicile, cuprinse de acel simtamânt al nemuririi continuau sa înalte rugaciuni fierbinti, citind acatistul sfântului pâna aproape de zorii zilei. Aceasta noapte de binecuvântare cereasca va ramâne vie în sufletul fiecarei vietuitoare a,acestei,manastiri.
   În urmatoarele trei zile s-au facut privegheri în cinstea Sfântului Glicherie, iar pe parcursul a doua saptamâni icoana a revarsat, o mireasma puternica, bineplacuta, ce a inundat toata Biserica. De asemenea, au fost observate de multe ori picaturi de roua cereasca pe sticla icoanei, iar spatele acesteia era îmbibat în partea stânga jos, cu mir frumos mirositor, lipicios la pipait. Cu uimire maicile au constatat, cum pata de mir se extindea vizibil, ajungând în timp scurt (doua saptamâni) sa ocupe un sfert din icoana, precum, în prezent (februarie 2006) jumatate din icoana este îmbibata cu acest mir. Lucrurile asezate sub icoana pentru a fi sfintite au fost impregnate cu mirosul acesteia, maicile si credinciosii luându-le ca blagoslovenie de la Sfântul Glicherie. Numerosi crestini, veniti din diferite regiuni ale tarii, s-au închinat cu evlavie si au dobândit mângâiere duhovniceasca si întarire în credinta.
   La data de 3 noiembrie, când se praznuia Înnoirea Bisericii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din Lida si, respectiv, pe data de 27 noiembrie, de ziua Sf. Iacov Persul s-a constatat ca icoana a izvorât mai puternic mireasma cereasca.
   Preotul slujitor al manastirii noastre, Ieroschimonahul Calistrat Otel ne-a marturisit faptul ca, sfintia sa a simtit aceasta mireasma în Sfânta Proscomidie, înca din luna august. La începutul lunii septembrie aceasta se simtea si în Sfântul Altar, iar parintele nu-si gasise înca o explicatie reala a acestui fapt. Abia în noaptea de 13 septembrie a realizat, ca mireasma provine de la Icoana Sfântului Glicherie, aflata pe Sfânta Masa în Proscomidie.
   M-am bucurat cu duhul, când am simtit ca mireasma deosebita venea de la icoana Sfântului Glicherie, ce se afla în fata mea, pe Sfânta Masa din Proscomidie. Dupa ce am înmânat maicii starete icoana Sf. Glicherie pentru a o duce în biserica, mi-a ramas imprimat pe mâna un miros puternic, iar în Proscomidie mireasma a persistat mult timp. Ori de câte ori citeam rânduiala Sfintei Liturghii ma îndulceam duhovniceste de aceasta, simtindu-l pe Sfântul Glicherie în,fata,mea.
   Maica stareta, Schimonahia Varvara Blaga, cugetând la grija Sfântului Glicherie manifestata fata de turma sa, ne împartaseste câteva din gândurile sfintiei sale.
   Prin aceasta binecuvântare cereasca, Sfântul Glicherie ne întareste în dreapta credinta si, parca vrea sa ne spuna, ca trebuie sa fim cu mai multa râvna pentru Biserica, ascultare, sa nu avem timp pentru ura, razbunare, cearta, graire în desert, clevetire si osândirea aproapelui, ci mai mult sa pretuim orice clipa, urmând poruncile Domnului, pe calea cea îngusta spre mântuire, sa rabdam în tacere orice ispita slobozita pentru cernerea sufletului nostru, sa multumim pentru ceea ce avem si sa fim mai fierbinti în credinta, pentru ca nu stim, ce vremuri vor veni peste Biserica noastra

   Apreciază

 5. Cosmin said, on decembrie 10, 2012 at 12:11 am

  Iertare pt off topic, dar nu ma pot abtine: prezenta la vot a fost de sub 50%. Intrebare: se valideaza? Daca da, e legal? Se pare ca natia romana se trezeste si a penalizat destul de crunt, zic eu, prin prezenta slaba la vot, elita tradatoare. Se pare ca nu e totul pierdut si corabia mai poate fi salvata. Pe cand vom striga si noi, cu preotii in frunte: AFARA CU IUDEOMASONERIA DIN CONDUCEREA TARII SI DIN TARA !!! AFARA CU SPURCATII !!! LASATI ROMANIA IN PACE, CU SARACIA EI, CU NEVOILE EI SI CU CREDINTA STRAMOSEASCA !!! CE SE INTAMPLA DE 23 DE ANI TREBUIE SA INCETEZE, ACUM !!! AJUNGE, PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU !!!

  http://nuvotati.wordpress.com/2012/11/26/sa-ne-amintim-ce-reprezinta-votul/

  Apreciază

 6. Maria said, on decembrie 10, 2012 at 12:45 am

  A fost destul de mare prezenta ,ar fi trebuit sa nu fie mai mare de 15% din cei 18 milioane .
  S-a dus prostimea sa puna iar tradatorii in Parlament ,asa ca si pana acum ,de 23 de ani .

  Apreciază

 7. daciandacian68 said, on decembrie 10, 2012 at 3:50 am

  este clar ca de la pulverizarea ierbicidelor si pestiidelor acei oameni se imbolnavesc. bunicul meu a facut in 1970 ciroza la ficat de la substantele cu care stropea pomii. s-a vindecat. traieste si acum. insa acelea l-a imbolnavit atunci.

  Apreciază

 8. Aurora said, on decembrie 10, 2012 at 11:33 pm

  @pcmouse
  Te credeam om credincios si tu injuri mai rau ca un birjar. Rusine sa-ti fie ca vii cu mascari in Postul Craciunului!
  Saccsiv a muncit enorm sa creeze aici o obste interesata de mantuire, iar cel care ii continua munca face si el dupa puteri, dar profitand ca „stapanul nu e acasa, joaca diversi sobolani pe masa !” Plecati de aici toti cei care faceti sminteli si uraciuni !

  Apreciază

  • saccsiv2 said, on decembrie 11, 2012 at 3:27 am

   @pcmouse
   deci tu esti cel care posteaza cu nick-ul mihai..
   polemici despre stilisti nu mai avem nevoie!
   s-a exprimat destul dezacordul despre acestia pe acest blog
   asa ca, ramane sa se discute direct la subiect, fara a devia discutia pe probleme deja lamurite
   iar pt limbajul tau, iti ofer o pauza definitiva de a mai comenta pe acest blog
   Dumnezeu sa te ierte

   Apreciază

 9. Iones said, on decembrie 11, 2012 at 4:37 pm

  Începând din 2013, în Australia

  Vaccinul anti-HPV, şi pentru băieţi
  http://www.telegrafonline.ro/1355176800/articol/220546/vaccinul_antihpv_si_pentru_baieti.html

  Apreciază

 10. […] Cancer, leucemii și malformații – boli aparute in urma consumului de organisme modificate geneti… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: