SACCSIV – blog ortodox

ARD-ul (Alianta Romania Dreapta) lui Mihai Razvan Ungureanu si sustinerea penticostala din Arad

Posted in POLITICA by saccsiv on noiembrie 26, 2012
 • Ziuanews:

Mihai Răzvan Ungureanu ține discursuri politice în amvonul bisericii

Mihai Răzvan Ungureanu este tot mai activ în Bisericile Neoprotestante din Arad • Fostul şef al SIE îl însoţeşte pe edilul Gheorghe Falcă la slujbele pocăiţilor • MRU nu se sfieşte să ţină discursuri politice în incinta Bisericilor Baptiste şi Reformate

Odată cu apropierea alegerilor parlamentare, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu ţine predici pe teme politice în bisericile neoprotestante din Arad. MRU este adus de aliatul său politic, Gheorghe Falcă, la slujbele „fraţilor” baptişti, la sfârşitul cărora ambii sunt chemaţi de către păstori la amvonul bisericii, de unde edilul şi candidatul ARD ţin discursuri politice. Uniunea Bisericilor Baptiste din România a emis un comunicat, în preajma alegerilor locale, prin care a trasat limitele, teoretice, dintre cultul baptist şi politica internă, însă adunările „fraţilor” pocăiţi sunt cele mai bune ocazii de atragere a electoratului. Fostul şef al SIE şi-a început campania electorală înainte de startul oficial, predicând în Biserica Reformată din Arad. „Vârful de lance” al ARD-ului la Arad, ieşeanul Mihai Răzvan Ungureanu, cel pentru a cărui candidatură edilul Falcă şi-a „sacrificat” socrul, neoprotestantul Gheorghe Seculici, se pare că este conştient de importanţa şi mărimea comunităţilor de pocăiţi din Arad şi ştie cui să se adreseze pentru a fi votat.

ZIUAnews vă prezintă un comunicat de presă emis de Asociaţia Arad Km. Zero:

„’Bisericile baptiste sunt locul unde credincioșii se adună să se închine și să se roage lui Dumnezeu. Ele nu se pot transforma în locuri unde se desfășoară activități electorale. Amvoanele bisericilor baptiste sunt locul de unde se proclamă Cuvântul lui Dumnezeu și valorile Împărăției sale. Ele nu pot fi folosite ca platforme pentru promovarea ideilor partidelor politice. În cadrul programelor divine ale bisericilor baptiste se desfășoară activități de învățare a Scripturii, de încurajare a celor credincioși și de proclamare a Evangheliei mântuirii pentru toți cei care vor să vină la Dumnezeu cu pocăință și credință. Ele nu pot fi tranformate în întâlniri de promovare a unor personalități politice aflate în campanie electorală’.

Citatul de mai sus este preluat din Comunicatul Uniunii Bisericilor Baptiste din România cu ocazia alegerilor locale, semnat de conducătorul acesteia, domnul Otniel Bunaciu.

În această seară, am putut afla încă o dată cum oameni de slabă calitate, ajunși prin conjuncturi cel puțin îndoielnice pe poziții în care în mod sigur nu le merită și deci nu ar fi trebuit să fie acolo, își bat joc de enoriașii săi și confundă în mod voit slujba cu strada. Nu că ar putea face ei vreo diferență.

Cu neobrăzarea dată de nesimțire, unul care se numește păstor de suflete îi cheamă la amvonul bisericii unde el ar fi trebuit să slujească pe doi dintre cei mai detestabili indivizi pe care Aradul îi găzduiește cu prea multă toleranță.

Este vorba de numiții Falcă și MRU. Aceștia, bucurându-se de inabilitatea altui numit, Zaharia, s-au dus la pupitru (în acest caz) invitați de cel din urmă pentru a se adresa enoriașilor, în ciuda comunicatului. Lăsând la o parte impietatea comisă, ne întrebăm cât mai au în plan acești oameni să tolereze în fruntea comunităților lor astfel de specimene. Ne aducem aminte din primăvară de un altul care se lăuda cu miliardele date de Ioțcu și Falcă, și ca urmare votul dat lor era unul normal, firesc. Bătaia de joc din această seară este una de manual. Pentru că ea completează în libertatea religioasă din aceste timpuri un voluntarism drăcesc. Ea aduce dovada că acești oameni nu au nimic din Dumnezeu în ei, iar plierea lor pe elemente creștine apare ca un mărgăritar oferit porcilor. Este precum măgarului într-o formație de soprane.

Trebuie să recunoaștem de data asta că cei doi nu se fac vinovați. Au profitat de din biserică și s-au expus politic. Aici și la unele biserici penticostale precum Gloria și cea din Grădiște a lui Tipei, au uși deschise doar pentru că nu se tem de Dumnezeu și nici de oameni nu se rușinează. Frații însă ar trebui să ia măsuri și să scape de ei.
Iar celor doi le dorim bucuria lui Geoană.
Asociația Arad Km. Zero”

ZIUAnews v-a prezentat, într-un număr anterior, legăturile dintre Ungureanu şi comunităţile de neoprotestanţi din Arad, pentru care MRU şi-a părăsit oraşul natal şi a preferat să candideze în Colegiul senatorial 1 din municipiul lui Falcă. Gheorghe Seculici, socrul edilului, era propus, iniţial, să candideze pe postul dorit de Ungureanu. Dar, cum MRU este considerat a fi „vârful de lance” al ARD la Arad, neoprotestantul Seculici a fost dat la o parte de către ginerele său şi a trebuit să fie mulţumit cu o candidatură la Colegiul senatorial 3.

Gestul lui Gheorghe Falcă poate fi tradus prin prietenia acestuia cu Traian Băsescu. Uneori, edilul îşi însoţeşte soţia la întrunirile penticostalilor, cult din care consoarta lui Falcă face parte. Alteori, primarul îi prezintă pe candidaţii Alianţei România Dreaptă enoriaşilor pocăiţi. Chiar dacă nicio biserică neoprotestantă nu admite, teoretic, nicio implicare sau discurs cu temă politică în timpul slujbelor dedicate lui Dumnezeu, penticostalilor, baptiștilor, reformaților și celorlalți li se spune să participe la vot, pentru că aşa scrie în Biblie, fiindu-le prezentaţi şi candidaţii pe numele cărora trebuie să pună ştampila.

Proteste la ieşirea lui MRU şi Boghicevici din Biserica Reformată

Mihai Răzvan Ungureanu nu a ţinut predici numai la baptişti, ci şi la reformaţi. Cu ocazia Zilelor Cartierului Gai, sărbătorite la începutul acestei luni, MRU şi deputatul PDL Claudia Boghicevici, ambii candidaţi ai ARD la Arad, au luat parte la o slujbă ţinută în Biserica Reformată. Un membru al Asociaţiei „Arad Km. Zero” a făcut public faptul că MRU s-a folosit de acel eveniment pentru a face politică, înainte de startul oficial al campaniei electorale: „Am înţeles că domnul Ungureanu a ţinut un discurs şi în biserică, deci este cât se poate de clar scopul participării dumnealui la acest bairam cu vădit caracter electoral”.

La ieşirea fostului premier, alături de alți membri PDL, din Biserica Reformată, reprezentanţi ai Asociaţiei „Arad Km. Zero” au protestat în faţa clădirii, folosindu-se de o vacă din plastic în mărime naturală, megafoane care reproduceau mugetul şi bannere. „Mi-o zis nenea Falcă că în Arad vacile e mai lesne şi că carnea e la fel de bună. Că la noi toate e scumpe şi banii nu mai e ca la Guvern”, a fost replica unuia dintre membrii Asociaţiei, cu aluzie la „răsfățul” lui MRU, care, pe vremea când era premier, consuma vită de „Kobe”.

Ruana Ceaușescu

Mihail Neamțu și MRU se folosesc de banii și de influența penticostalilor, pentru a ajunge în Parlament

(…) Într-o naţiune formată din 89% ortodocşi, Mihail Neamţu a ales banii Bisericii Penticostale. Neamţu este susţinut de lideri marcanţi ai comunităţii penticostalilor, printre care şi preşedintele Cultului Penticostal, Pavel Riviş Tipei. Ca urmare a unui joc politico-religios, Tipei i-a şi cedat lui Neamţu locul fiului său, Lucian Riviş Tipei, pentru un scaun de parlamentar. E adevărat, fiul lui Tipei nu numai că nu a reuşit să termine vreo facultate cu care să se laude în CV, spre deosebire de Neamţu, dar acesta este, se pare, implicat în mai multe dosare penale, cercetat pentru infracţiuni din sfera economică. (…)

La începutul lunii octombrie, deputatul Lucian Tipei şi-a anunţat fraţii din comunitatea penticostală, în mijlocul unei întruniri, că nu va mai candida pentru un nou mandat de deputat. Pretextul invocat de Tipei a fost o oarecare ameninţare la adresa vieţii familiei sale, venită din partea contracandidatului său, Flavius Măduţa. De-a dreapta lui Tipei, atunci când şi-a anunţat retragerea, a stat nimeni altul decât primarul PDL-ist al Aradului, Gheorghe Falcă. Acesta din urmă, prieten de-o viaţă cu Tipei junior, a precizat că el însuşi intenţionează să se înscrie în lupta pentru Parlament, în locul lui Tipei, pentru a-i da o lecţie lui Măduţa. Falcă şi-a luat măsuri de precauţie în momentul anunţului, precizând că va candida numai dacă partidul său, adică PDL, va fi de acord. Numai că, la câteva zile de la anunţul respectiv, Lucian Tipei a ieşit public şi a precizat că votul său de susţinere merge către candidatul PNŢCD (n.r. – PDL, FC şi PNŢCD formaseră Alianţa România Dreaptă), Mihail Neamţu.

Interesant este că iniţial, Neamţu ar fi trebuit să candideze în alte colegii, dar s-a ferit de adversarii mult mai bine cotaţi şi a preferat un loc sigur, acela al candidaţilor penticostali, adică fix în fieful acestora, în Colegiul 1 din Arad, chiar colegiul unde predică Pavel Riviş Tipei. De altfel, chiar Mihail Neamţu preciza, pentru ZIUAnews, încă din august, că şi-a ales Aradul pentru a candida la Parlament.

Reporterii ZIUAnews s-au deplasat la Arad, pentru a investiga cum a ajuns Neamţu, un tip născut în Făgăraş şi şcolit la Cluj şi la universităţile din străinătate, să candideze tocmai la Arad.

Deşi campania electorală nu a început oficial, pe străzile din Arad erau amplasate bannere şi afişe cu candidaţii ARD-ului, inclusiv Mihail Neamţu. Niciun slogan, nicio emisiune publicitară. Neamţu nu este un tip cunoscut de populaţia din Arad, niciun taximetrist, recepţioner sau chelner, adică populaţia votantă şi majoritară, neauzind vreodată de el. De atlfel, inclusiv contracandidaţii alianţei pe care o reprezintă Neamţu au precizat că acesta este un personaj politic puţin cunoscut şi fără legături cu Aradul. Fără alte legături în afară de cele realizate cu sprijinul penticostalilor şi în rândul acestei comunităţi.

Lucrurile s-au schimbat însă, atunci când am participat la întrunirile cultului penticostal. Reporterii ZIUAnews au asistat la trei întruniri ale neoprotestanţilor şi au stat de vorbă atât cu liderii acestei comunităţi, cât mai ales cu oamenii simpli, votanţi. Aceştia din urmă au precizat că Mihail Neamţu participă des la întrunirile penticostalilor, inclusiv la binecuvântarea fiului lui Lucian Tipei, adică în urmă cu câţiva ani, iar liderul ARD merge la acestea nu doar în calitate de invitat, adică nu atunci când există evenimente speciale, ci ca un frate.„Mihail Neamţu participă la întrunirile noatre destul de des, a venit şi atunci când nu era invitat. Pastorul Pavel Tipei a venit cu el, ni l-a prezentat la început şi după asta chiar a ţinut şi predici, nu numai o dată”, ne-a spus un frate destul de tinerel, dezgheţat, foarte bine îmbrăcat, nu sărit de 25 de ani. Singurul taximetrist din Arad care îl cunoştea pe Neamţu era tot un penticostal. Acesta ne-a explicat că liderul ARD nu numai că merge des la bisericile lor, dar că ţine şi predici şi că este văzut „cu ochi buni în comunitatea noastră”, adică a neoprotestanţilor.

Mai marii bisericii penticostale, deşi nu vorbesc direct despre Neamţu, se fălesc cu poziţia socială a oamenilor care le calcă pragul. Şi nu e de mirare. Astfel, din dorinţa de a arăta ce oameni bine poziţionaţi există în comunitatea penticostală, pastorul Pavel Riviş Tipei ne-a precizat că „în comunitatea noastră există doctori, ingineri, profesori, inclusiv soţia primarului Gheorghe Falcă”. În ceea ce priveşte implicarea sau poziţia pe care Biserica Penticostală ar trebui să o aibă în viaţa politică, pastorul Pavel Riviş Tipei ne-a declarat că „Biserica nu trebuie văzută mai jos de societate, nici deasupra acesteia, trebuie să se găsească o cale de mijloc, dar Biserica trebuie să intervină în aplanarea conflictelor şi în păstrarea echilibrului social. Deci, Biserica poate să intervină în viaţa politică, mai ales acum, în tot haosul ăsta”.

Mihail Neamţu nu este nici pe departe singurul politian apropiat de PDL şi mai ales de preşedintele Traian Băsescu, care a fost şi este susţinut de penticostali. Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe şi fost premier al României, actual lider al Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, este susţinut de penticostalii familiei primarului Aradului, Gheorghe Falcă.

Mihai Răzvan Ungureanu, în calitate de director al SIE, a primit sute de informări despre modul în care penticostalii din Chicago au penetrat PDL şi despre modul în care aceştia, folosindu-se de fondurile imense pe care le au la dispoziţie, au pus stăpânire pe acţiunile şi iniţiativele anumitor lideri ai PDL, dar a decis să le ţină sub tăcere. Afacerile oneroase ale penticostalilor din Chicago, în care au fost implicaţi şi lideri politici ai PDL, au fost ţinute la sertar de MRU. Este de menţionat faptul că Falcă l-a susţinut pe ieşeanul MRU să candideze la parlamentare într-un colegiu din Arad, pentru care a fost nevoit să îl scoată din joc pe socrul său, Gheorghe Seculici. Falcă s-a afişat cu Mihai Răzvan Ungureanu la Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, adică un eveniment organizat de Falcă, pentru Ungureanu, ca să îl cunoască votanţii din Arad. Fostul şef al SIE a privit pasiv cum mai multe organizaţii ale penticostalilor l-au sprijinit financiar pe fostul primar Emil Boc, care ulterior a şi fost uns prim-ministru al României. Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe nu a avut niciun fel de problemă în a îi urma la şefia Executivului chiar lui Emil Boc.

Astfel, de departe, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este cel mai elocvent exemplu de politician, apropiat al lui Băsescu, cu legături strânse în cultul penticostal. Pastorul Pavel Riviş Tipei ne-a dezvăluit că soţia edilului este membru al Bisericii penticostale din Arad. Despre consoarta lui Falcă am aflat de la ceilalţi membri ai cultului că are, de ani de zile, completate formularele de intrare în acest cult, e activă, participă foarte des la întruniri, uneori fiind însoţită de primarul Falcă. Fiica celor doi, deşi botezată în Biserica Ortodoxă, de preşedintele Traian Băsescu, a fost mai întâi binecuvântată în Biserica Penticostală. Ulterior, cei doi şi-au înscris copilul la grădiniţa penticostală, unde merge şi în continuare. Am încercat să aflăm dacă primarul Gheorghe Falcă este membru al Bisericii Penticostale, însă, acelaşi tânăr dezgheţat a făcut lumină: „Deocamdată, primarul nu a completat formularele de înscriere, dar cred că urmează, participă foarte des la întruniri şi uneori ţine predici”. Falcă este nu numai un apropiat al lui Băsescu, dar şi prieten de o viaţă cu Lucian Tipei. Majoritatea adversarilor politici, dar şi unii votanţi ai primarului, l-au acuzat pe acesta, în nenumărate rânduri, că şi-a asigurat scaunul de primar al Aradului cu sprijinul comunităţii penticostale. Mărturia unuia dintre membrii acestei comunităţi a scos la iveală un lucru altminteri greu de demonstrat: „Pastorul nostru ne-a spus că în Biblie se spune că trebuie să votăm, că este un drept al nostru, iar Biblia este cuvântul lui Dumnezeu, deci noi participăm la vot pentru că aşa se spune în Biblie”. Cu alte cuvinte, pastorii sunt direct implicaţi în viaţa politică locală şi nu numai, îndemnând oamenii să voteze, iar prin predici dedicate, li se sugerează profilul liderului care ar merita să beneficieze de voturile lor.

 

Cititi si:

Reclame

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. crestinul ortodox said, on noiembrie 26, 2012 at 2:31 am

  toti sunt niste antihristi , hoti curve si talhari cu sarsaila in guvernare
  si care ii invarte in ghiare …
  niciunul nu este pentru conducerea Acestei tari , prostesc si mint acest popor cu zambetul pe buze si cu spurcaciunea dupa ei in lant unul dupa altul ..
  insa si sfarsitul acestora va fi pe masura care au tradat Aceasta Natie si vor a ne vinde
  Intrucat am mai spus si spun
  NU SUNTETI voi stapinii Acestui pamint sau ai Acestei tari
  ALTII SUNT STAPINII ,
  Sfintii Acestui Neam si Dreptii Inaintasi ei sunt Adevaratii Stapini ce se Inchina Inaintea Lui DUMNEZEU si la Maica DOMNULUI si Acestia mijlocesc pentru noi , dar …

  Apreciază

 2. Omicron said, on noiembrie 26, 2012 at 8:38 am

  -dar nu e numai Ard-ul ,uitati-va la candidatii altor partide : http://www.ziare.com/emanuel-onoriu/biografie#Date_personale ,si la fetele si numele altor candidati ,se pare ca sunt intr-un asalt salbatic ,in curand ortodocsii nu o sa mai aiba nici un drept ..SS Daniel in loc sa infiltreze si el niste tineri ortodocsi in politica (ca tot e bagat pana la gat in ea ) ,il pasioneaza grandomania de Catedrala a Adormirii Neamului ,o sa vedeti ca vom fii sufocati de sectari si asta se va vedea in curand si aici vorbesc de invatamant ,daca va uitati pe Speranta tv din cand in cand veti vedea ca stiu ce vorbesc ,au facut front comun impotriva ortodocsilor !!!

  Apreciază

  • Maria said, on noiembrie 26, 2012 at 4:58 pm

   Ce sa ne mai miram de cine si cum candideaza ,de cine pe cine sustine ,ca-i penticostal sau mason ,sau iehovist etc,cand toti din partide sunt tradatori de neam si tara ,slugile lui antihrist si ale Sistemului ,fara deosebire .Toata clasa politica din Romania ,este pusa in slujba satanei .
   Cine mai merge la vot ,dupa tot jaful care s-a facut in acesti 20 de ani ,este un om fara discernamant si
   se face partas la tot jaful care urmeaza sa se faca in urmatorii 4 ani ,sub masca privatizarilor ,a ceea ce a mai ramas in tara din avutia nationala .

   Apreciază

 3. STOP RFID 666 said, on noiembrie 26, 2012 at 1:23 pm

  NOU VORBA

  Suedia mai are o ,,performanta” si anume disparitia aproape totala a banilor cash.

  http://www.adevarul.ro/actualitate/social/educatie_gradinita_egalitate_intre_sexe_suedia_0_817718256.html#

  Apreciază

 4. STOP RFID 666 said, on noiembrie 26, 2012 at 1:28 pm

  SE IMPLINESTE CEEA CE A PROFETIT PARINTELE ARSENIE BOCA – MULTI VOR DORI SA SE INTOARCA DAR NU VOR MAI PUTEA

  http://www.antena3.ro/romania/in-premiera-romanii-din-spania-captivi-intre-doua-lumi-una-in-care-nu-mai-pot-trai-si-alta-care-nu-are-nevoie-de-ei-193453.html

  Apreciază

 5. danutza said, on noiembrie 26, 2012 at 4:11 pm

  va recomand sa scrieti la cna pentru a va exprima dezaprobarea fata de mizeria de emisiune difuzata de pro tv vineri, in care au fost mai multe scene pornografice. nu trebuie sa permitem ca in mass media sa apara tot felul de mizerii, mai ales legate de pornografie, care a devenit boala sec 21.
  noi stim sa ne ferim de asta, dar majoritatea romanilor? ii lasam pe mana televiziunilor ahtiate dupa rating?
  unde vom ajunge? ca sodoma si gomora?

  Apreciază

 6. INPAI Octavian Goga (@inpaiog) said, on noiembrie 26, 2012 at 6:50 pm

  Nu e de mirare, pe programul ARD de guvernare dupa 9 decembrie 2012 apar idei ECUMENISTE:

  „Obiective de guvernare
  •modernizarea, renovarea şi înzestrarea corespunzătoare a infrastructurilor culturale;
  •perfecţionarea profesională continuă a personalului angajat în instituţiile de cultură;
  •dezvoltarea relaţiilor armonioase şi funcţionale între cultele religioase şi stat, pe de o parte, dar şi a relaţiilor între culte, în SPIRITUL ECUMENISMULUI CELUI MAI ELEVAT;
  •antrenarea mai accentuată a bisericii, INDIFERENT DE CONFESIUNE, în promovarea eticii, a moralei în relaţiile interpersonale şi în raport cu instituţiile statului.
  •construirea unei reţele de biblioteci în toate zonele defavorizate şi dotarea acestora cu fond de carte corespunzător;
  •crearea de programe pentru introducerea lăcaşelor de cult în circuitul turistic internaţional;
  •reabilitarea şi restaurarea siturilor şi monumentelor istorice destinate dezvoltării turismului şi dezvoltării durabile a colectivităţilor locale şi regionale.”

  sursa: http://www.aliantaromaniadreapta.eu/programul-ard/politici-sociale/cultura-si-culte

  Apreciază

  • Maria said, on noiembrie 26, 2012 at 11:31 pm

   Programul ARD ,adica arde tot pe unde trec neispravitii , iar daca isi vor baga nasul si in Biserica ,vor arde toti in fundul iadului .
   Antihristi spurcati si fara Dumnezeu ,mincinosi si prefacuti , care n-au facut nimic bun pt tara ,niciunul .

   Apreciază

 7. STOP RFID 666 said, on noiembrie 26, 2012 at 9:53 pm

  UNIUNEA EUROPEANA NU SUFERA SFINTII – PAI DACA PE STEAG POARTA STEAUA COMUNISTA, NORMAL

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-13691943-ungaria-solidarizeaza-slovacia-dupa-zona-euro-respins-monedele-aniversare-2-euro-slovace-care-apar-doi-sfinti.htm

  Apreciază

 8. nea Anderthal said, on noiembrie 27, 2012 at 7:02 am

  ..si ce daca s-au dus la sectari?Politica e o curva si promisiuni electorale am mai vazut si auzit.In anii ’90 cind don Pedro Neurlander si cu Ilici se filmau inchinindu-se in biserici ortodoxe si prostimea a votat in masa cu ei ,a fost bine?Ce au facut acesti doi politruci vinduti?Ati uitat deja?TOTUL NU ESTE DECIT O MARE MINCIUNA SI NU VOR DECIT SA SE VADA IN FOTOLII INANLTE .etc

  Apreciază

 9. STOP RFID 666 said, on noiembrie 27, 2012 at 12:51 pm

  ALT PASTOR INSELAT SAU MINCINOS – poftiti la pasapoarte biometrice

  DIAVOLUL ESTE UN BUN TEOLOG – urmariti de la minutul 10

  http://www.crestinortodox.ro/cateheze-audio/semnele-sfarsitului-lumii-parintele-teofil-anastasoaie-136671.html

  Apreciază

  • Maria said, on noiembrie 27, 2012 at 4:39 pm

   Intr-adevar ,acesta este un „pastor „inselat !
   „” Lucrarea si persecutarea Bisericii „”
   „Antihrist va incerca ca sa insele pe oameni si cu lucrari neobisnuite si semne groaznice .
   Venirea lui va fi insotita ,”de tot felul de puteri si minuni mincinoase „92 Tes .2 , 9 ),dupa cum spune Sf Apotol Pavel .Pana si foc din cer va cobori in privirile oamenilor ,dupa cum zice in Apocalipsa .”Incat si foc face sa se pogoare din cer ,pe pamant ,inaintea oamenilor „(Apoc. 13 ,13 ).
   Va face semne magice ,si demonii lui se vor arata ca ingeri ai luminii ,si se vor arata ostiri „fara de numar „(Dan .7 ,5 ),dupa cum zice Sf Scriptura .
   Toate acestea se vor implini ,dupa cum zice Sf Pavel,”prin lucrarea Satanei „(2 Tes .2 ,9 ).Asadar lucrarile lui Antihrist vor fi lucrarile diavolului si toate acestea nu vor fi minuni adevarate ,ca minunile lui Hristos ,ci lucrari false si mincinoase ,dupa cum ne invata Sf Atanasie .
   Dar lucrarile acestea vor fi atat de impresionante ,incat vor ameninta cu amagirea pana si „pe cei alesi „(Mt ,24 ,24 ).Fiindca amagitorul va incerca cu toate aceste tehnici ca sa se arate pe sine ca este dumnezeu ,zice Sf Ap .Pavel ,”dandu-se pe sine drept dumnezeu „(2 Tes ,2 ,4 ).
   Asadar nerusinatul si de trei ori ticalosul si vicleanul va uzurpa locul Eliberatorului si Mantuitorului Hristos .
   Sigur pentru marea apostazie a oamenilor ,Dumnezeu va permite ca sa se refaca templu din Ierusalim ,care a fost daramat in anul 70 d. Hr.,si de atunci nu s-a permis ca sa se zideasca ,cu toate incercarile evreilor .
   Astfel evreii urmaresc ca sa zideasca templul ,care constituie pentru acestia visul de veacuri ,si vor crede ca Antihrist este Mesia cel mult asteptat .Atunci se va implini profetia Sf Ap Pavel ,”asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu ,dandu-se pe sine drept dumnezeu „.(2 Tes .2 ,4 ).
   Antihrist va incerca ca sa distruga Biserica lui Hristos de pe fata pamantului .
   In timpul lui Antihrist va exista o mahnire nemaiintalnita ,zice Sf Scriptura .”caci va fi atunci stramtoare mare ,cum n-a mai fost de la inceputul lumii si nici nu va mai fi „(Mt. 24 ,21).
   Oamenii neputandu-se opune se vor inchina lui Antihrist ,fiindca persecutia lui Antihrist ,contra Bisericii ,va fi cea mai mare dintre toate persecutiile .
   Apocalipsa ne spune ca Femeia ,”invesmantata cu soarele „(Apoc 12 ,1).-,adica Biserica „…a nascut un copil de parte barbateasca ,care avea sa pastoreasca toate neamurile cu toiag de fier .Si copilul ei fu rapit la Dumnezeu ,ca sa o hraneasca pe ea ,acolo ,o mie doua sute saizeci de zile „(Apoc ..12 ,1-6 ).
   Asadar cei alesi se vor refugia in pustiu ,in munti si in pesteri si in crapaturile pamantului ,dupa cum spun Sf Parinti .
   Dar nici macar in pustiu Antihrist nu va lasa in liniste pe crestini .Dimpotriva ,contra sfintilor care nu vor primi semnul lui ,Antihrist va folosi toate mijloacele de tortura .Toti cati se vor inchina fiarei vor purta negresit semnul „pe mana lor cea dreapta sau pe frunte „(Apoc.13 ,16 ),restul vor fi izolati social ,economic ,politic si cei mai multi care nu vor putea sa cumpere sau sa vanda ,vor sfarsi prin a muri .
   Aceia care vor fi martirizati de Antihrist vor fi cei mai mari martori ai Bisericii, zice Sf Chiril al Ierusalimului ,fiindca se vor lupta contra lui Antihrist si a diavolului .
   Profetiile pt venirea lui Antihrist sunt clare si nu incape nicio indoiala „Cerul si pamantul vor trece dar cuvintele Mele nu vor trece „(Mt 24,35 ),ne asigura Domnul .Aceste profetii sunt facute de Insusi Hristos ,de Apostoli si profeti .Un semn caracteristic care avertizeaza despre venirea amagitorului este apostazia generala a oamenilor de la credinta in Dumnezeu ,dupa cum ne asigura Sf Ap.Pavel „Sa nu va amageasca nimeni ,cu niciun chip ,caci ziua Domnului nu va veni pana ce mai intai nu va veni lepadarea de credinta „(2 Tes .2,3).”Si precum a fost in zilele lui Noe ,tot asa va fi si in zilele Fiului Omului ,mancau ,beau ,se insurau ,se maritau pana in ziua cand a intrat Noe in corabie si a venit potopul si i-a nimicit pe toti (Lc .17 ,26-27 ).
   -Profetia de baza pentru soarta Ierusalimului si a evreilor :
   „Si vor cadea de ascutisul sabiei si vor fi dusi robi la toate neamurile ,si Ierusalimul va fi calcat in picioare de neamuri ,pana ce se vor implini vremurile neamurilor „(Lc 21,24 ).
   Aici se face aluzie la statul evreu ,care a inceput sa „inverzeasca ” dupa reintoarcerea evreilor pe pamantul parintesc ,in 1948 .De asemenea semnul care va sprijini apropierea sfarsitului lumii ,amintit de Domnul ,este propovaduirea Evangheliei Sale in toata lumea ,”Si se va propovadui aceasta Evanghelie a imparatiei ,in toata lumea ,spre marturie la toate neamurile ,si atunci va veni sfarsitul (Mt 24, 14 ).
   Numarul 666 apare pe produsele pe care noi le consumam ,el este sub forma sistemului liniat de codificare ,la telecomunicatii ,in schimbul bancar si altele .Cunoastem ca fara acest buletin va fi imposibila vanzarea sau cumpararea ,dupa profetia Sf Ioan care zice : „si ea ii sileste pe toti pe cei mici si pe cei mari ,si pe cei bogati si pe cei saraci ,pe cei slobozi si pe cei robi ,ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte ,incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde decat numai cel cu semnul ,adica numele fiarei (a lui Antihrist )sau numarul numelui fiarei . Aici este intelepciunea ,cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei ,caci este numar de om ,si numarul ei este sase sute saizeci si sase .”(Apoc 13 ,16-19 ).
   Sistemul este pregatit in intregime ,si deja este pus in aplicare la nivel mondial ,fiindca mai concret ,noua metoda de tranzactie se va pune in aplicare sub guvernarea lui Antihrist .
   Este noul sistem de vanzare si cumparare cu cod numeric ,care va pune stapanire pe fiecare individ odata cu numarul 666 ,care va fi plasat cu cifre ,care nu se pot sterge ,cu raze laser ,pe frunte sau pe mana dreapta .
   „Si o buba rea si ucigatoare s-a ivit pe oamenii care aveau semnul fiarei ,”profeteste Sf Ioan la Apocalipsa in cap. 16 .”

   Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on noiembrie 27, 2012 at 9:32 pm

   DACA ACEST PREOT SPUNE ADEVARUL INSEAMNA CA ACESTI OAMENI SUNT INSELATI

   Apreciază

   • marcel said, on noiembrie 28, 2012 at 9:30 am

    nu ar fi intr un fel sa purtam si noi tricouri cu STOP RFID ???

    Apreciază

 10. mircea.v said, on noiembrie 27, 2012 at 3:33 pm

  Cuviosul Paisie Aghioritul,

  cateva cuvinte despre iubire si despre iubirea chiar si a animalelor.
  Oare mai putem privi linistiti cipuirea animalelor, dupa ce citim astfel de cuvinte…?
  Caci pentru animale chiar se intampla, si stim foarte bine ce inseamna aceasta cipuire.

  „Pentru ca sa ti se largeasca inima, trebuie sa scoti ceva dinlauntrul ei: sa arunci afara iubirea de sine. Daca se va usca iedera iubirii de sine si a logicii stramte care te inabusa, arborele tau duhovnicesc se va dezvolta liber.”

  „Stiti ce simt eu acum? Simt o asa dragoste de mama, o asa afectiune si gingasie, pe care n-o aveam inainte. Toate lumea incape inlauntrul meu. Vreau sa-i imbratisez pe toti oamenii, ca sa-i ajut.”

  „Sufar pentru lume si, pe zi ce trece, aceasta durere creste. Ma topesc pur si simplu.”

  „Pentru ca sa ni se inmoaie inima, trebuie sa ne punem nu numai in situatia celorlalti oameni, ci si a animalelor, chiar si a a sarpelui. Sa ne gandim: „ Mi-ar place sa fiu sarpe, sa ies putin la soare ca sa ma incalzesc si sa vina altul sa ma loveasca, sa-mi zdrobeasca capul? Nu”. Atunci ni se va face mila si vom iubi chiar si serpii. Daca omul nu se pune in situatia celuilalt, chiar si a animalelor si a insectelor, nu devine „om”.”

  „Omul duhovnicesc este tot o durere. Se topeste de durere pentru ceilalti, se roaga, mangaie. Si, luand asupra lui durerea celorlalti, este intotdeauna bucuros, caci Hristos ii ia durerea si ii daruieste mangaiere duhovniceasca.”

  „Dragoste pentru intreaga zidire.

  Legatura omului cu animalele, inainte si dupa cadere.

  – Gheronda, dati-mi o binecuvantare pentru Praznicul Nasterii Domnului ce se apropie!
  – Iti doresc ca Hristos si Maica Domnului sa te aiba langa Ei, precum l-au avut pe mieluselul de langa iesle. Cred ca a dus-o bine, la fel ca vitelusul si magarusul care L-au incalzit pe Hristos in iesle… „Cunoscut-a boul pe stapanul si asinul ieslea domnului sau” (Isaia 1,3), spune Proorocul Isaia. Au cunoscut Cine se afla in iesle si de aceea L-au incalzit cu narile lor. L-au simtit pe Creatorul lor! Dar si magarusul, de cata cinste s-a invrednicit sa-L duca pe Hristos in Egipt! Boierii aveau trasuri brodate cu aur, dar Hristos ce a folosit? Ce bine era daca as fi fost eu acest magarus!
  In Rai, animalele simteau mireasma Harului si il recunosteau pe Adam ca stapan al lor (Facere 1,28). Dupa calcarea poruncii insa, au iesit si ele din Rai, fara sa fie de vina, si nu l-au mai recunoscut pe Adam ca stapan al lor, ci se repezeau sa-l sfasie. Era ca si cum i-ar spune: ”Esti rau. Nu esti stapanul nostru”.
  Acum, cand omul prin pazirea poruncilor se apropie iarasi de Dumnezeu, se imbraca cu Harul dumnezeiesc si astfel revine la starea de dinainte de cadere. Atunci animalele il recunosc iarasi ca stapan al lor, iar el se misca fara frica printre animalele salbatice, care inceteaza sa mai fie salbatice, pentru ca stapanul lor s-a imblanzit.

  Animalele simt dragostea omului

  – Gheronda, Sfantul Isaac Sirul spune: „Inima milostiva este o inima care arde pentru intraga zidire…”.
  – Da, asa este: „o inima care arde” si pentru animale, chiar si pentru demoni. Omul duhovnicesc isi daruieste dragostea mai intai lui Dumnezeu, apoi oamenilor, iar preaplinul dragostei lui il daruieste animalelor si intregii zidiri. Aceasta dragoste dumnezeiasca le instiinteaza si pe animale, care il simt pe omul care le iubeste si sufera pentru ele. Atunci ele se apropie de om fara sa se teama. Chiar si animalele salbatice pot deosebi pe un om care le iubeste de un vanator care vrea sa le omoare. De vanator fug, iar de omul care le iubeste se apropie. Nu credeam ca se poate intampla acelasi lucru si cu serpii, pentru ca stiam ca sarpele este singurul animal care nu este iubit de oameni. Am observat insa mai tarziu ca si serpii simt dragostea omului si se imprietenesc cu el. Daca omul se pune in situatia sarpelui si sufera pentru el, acesta simte indata si se apropie de om ca de un prieten. Este ca si cum ar spune: „Slava Tie, Dumnezeule, am gasit si eu in cele din urma un prieten!”.
  – Acesta este instinctul pe care il au?
  – Dumnezeu le-a dat si lor ceea ce le este necesar pentru a supravietui; le-a dat intuitia. Dupa cadere, omul s-a lipsit de cele mai presus de fire, dar i-a ramas mintea, ratiunea. De pilda, acolo unde vad platani, oamenii isi dau seama ca exista apa; o cauta si o gasesc. Pe cand animalele sunt instiintate despre asta de parca ar avea radar. Camila, cand se afla in desert si inseteaza, alearga singura catre locul unde exista apa, iar camilarul o urmeaza. Este ca si cum ar primi o telegrama.

  Animalele cer ajutor de la om

  Sarmanele animale il au pe om ca dumnezeu al lor. Asa cum noi cerem ajutor de la Dumnezeu, tot astfel si acestea cer ajutor de la om.
  In Sfantul Munte, auzeam de Batranul Teofilact de la Noul Schit ca avea o mare prietenie cu animalele salbatice. Acestea ii simteau dragostea si mergeau la Coliba lui atunci cand aveau vreo nevoie. O caprioara care isi rupsese piciorul a venit odata langa chilie si gemea de durere. Cand Staretul a iesit afara, a vazut-o cum isi intindea piciorusul rupt de parca ar fi vrut sa i-l arate si atunci el i-a dat putin posmag sa manance si a luat doua lemnisoare cu care i-a legat piciorul. Apoi i-a spus caprioarei: „Mergi acum cu bine si dupa o saptamana sa treci din nou ca sa-l vad”. Bunul Staret s-a inteles cu animalul precum medicul cu omul indurerat, fiindca devenise om al lui Dumnezeu.
  – Gheronda, m-a impresionat faptul ca Sfantul Gherasim nu s-a temut deloc de leul care s-a apropiat de el ca sa-i scoata spinul.
  – Ei, el era Sfant, dar nici animalele, cand sant la stramtoare, niciodata nu fac rau omului. Odata, pe vremea cand aveam hernie, niste muncitori carau lemne cu catarii in preajma Colibei. Deodata am vazut cum un catar, sarmanul, a cazut, iar samarul cu lemne a venit peste el. Picioarele se indoisera sub el si nu putea sa le indrepte. Atunci am uitat de hernie, am uitat ca imi venea greu chiar si sa pasesc. Am alergat acolo, am aruncat lemnele si am incercat sa ridic samarul, dar nu reuseam. Atunci m-am fortat, am tras franghiile si am eliberat animalul. Un parinte care se afla acolo alaturi mi-a strigat: „Fii atent, caci ai hernie! Sa nu patesti ceva rau!”. Abia atunci mi-am amintit ca aveam hernie. „Bine, eu am hernie. Dar tu, care nu ai hernie, de ce nu ai alergat ca sa ajuti?”. „M-am temut ca nu cumva sa ma loveasca cu copita”, imi raspunde el. „Binecuvantatule, animalul, chiar si lup sa fie, cand se afla bietul la stramtoare, cere ajutor si nu face rau omului”.
  Dar si atunci cand flamanzesc sau inseteaza, animalele tot la om cauta scapare, pentru ca omul este stapanul lor. Imi amintesc ca intr-o vara, pe cand ma aflam la Coliba Sfintei Cruci, o vipera a coborat de pe acoperisul de tabla si s-a facut colac inaintea mea. Isi ridica capul, scotea limba si suiera. Era foarte insetata din pricina arsitei si de aceea ma ameninta. Cerea apa, dar pe un „ton” poruncitor, de parca eram obligat sa-i aduc apa. „Bre, ii spun, asa cum procedezi, tu nu-l induiosezi pe celalalt!”. Dar apoi i-am adus apa si a baut. Ma induioseaza mult sacalii, pentru ca atunci cand flamanzesc plang ca niste prunci mici. Sa vedeti ce am patit la Coliba cu pisicile. Au observat ca, de fiecare data cand suna clopotelul, ieseam afara si le aruncam din cand in cand cate ceva sa manance. Acum, cand le e foame, trag de sfoara si suna clopotelul. Atunci ies afara si vazandu-le ca suna clopotelul, le dau de mancare. Cum le-a facut Dumnezeu pe toate!
  – Gheronda, vin animale la Coliba Sfintiei Voastre?
  – Cum sa nu! Vin sacali, porci salbatici… Din cand in cand vine si o vulpe mica. Cand pleaca pisicile, vine vulpita. Porcii salbatici nu vin vara, deoarece se tem de vanatori; atunci vin numai serpii, pentru ca oamenii se tem de ei.
  Vin si stoluri intregi de pasari si mici si mari. Le pun posmag inmuiat si mananca. Nuca de cocos de la rahat o pastrez deosebi pentru niste pasari care aduc primavara. Sarmanele ciripesc a primavara inca de la sfarsitul iernii, cand inca mai sunt zapezi. Iar asta aduce mangaiere. Si sant moarte dupa nuca de cocos!
  – Gheronda, la Sinai, acolo unde stateati, erau animale?
  – La Sinai, fiindca era desert, se apropiau mai mult animalele salbatice, precum si pasarile. Erau acolo si potarnichi, si prepelite, ca acelea pe care le mancau evreii in pustie. Mai erau si niste soareci frumosi, ca niste broaste testoase mici, fara coada, care aveau pe spinarea lor parul ca o perie. Le hraneam pe toate: prepelite, potarnichi, soareci. Puneam ce aveam pe niste pietre, dar separat, fiinca se certau.
  Oriunde mergeam, pasarile ma urmau. Cand urcam pe stanci si incepeam sa cant, ele se adunau acolo, si la sfarsit le aruncam puti orez. Daca voiam liniste, nu trebuia sa cant de loc, pentru ca se adunau toate in jurul meu. Imi amintesc ca odata, cand ma durea mijlocul, am ramas cateva zile intins in pat. O pasarica, sarmana, a intrat in chilia mea si mi s-a asezat pe piept. Ma privea in fata si ciripea dulce, ore intregi. M-a impresionat mult.

  Sa luam exemplu de la animale

  – Gheronda, ce-i vuietul asta care se aude?
  – Un roi de albine s-a instalat la fereastra mea, iar acum lucreaza de zor. Daca ati sti ce patesc seara cu zumzaitul lor! Veniti sa va arat stupul meu. Sa vedeti ce arhitectonica folosesc albinele, desi nu au nici arhitect nici antreprenor. Va doresc sa lucrati si voi corect, duhovniceste, sa faceti stup duhovnicesc, sa scoateti miere duhovniceasca, ca sa vina mirenii sa manance si sa se indulceasca duhovniceste.
  – Ce inseamna, Gheronda, ceea ce spune Psalmistul: „Oameni si dobitoace vei mantui, Doamne”? (Psalmul 35,6)
  – Intelege prin aceasta ca Dumnezeu le ajuta si pe animale. Cati Sfinti nu sant ocrotitori ai animalelor! Dar si ele, sarmanele, ce trag! Noi nici macar o saptamana nu am putea sa facem ascultarea pe care ele o fac fata de om. Daca le dau de mancare, bine, daca nu, raman flamande. Daca nu fac ceea ce le spune stapanul lor, sunt lovite. Si cata osteneala fac, fara sa astepte vreo rasplata! Pe cand noi putem castiga Raiul doar si cu un singur „Doamne miluieste”. Oare putin lucru este asta? Asadar, ne-au intrecut si in neagoniseala si in rabdare si in ascultare.
  Sa luati aminte la animale, fiindca asta va este de ajutor. Observ cu cata sarguinta lucreaza furnicile, fara sa aiba supraveghetor. Eu nu am gasit la nici un om finetea pe care am vazut-o la furnici. Cele tinere se duc si cara in musuroi lemnisoare si o multime de alte lucruri nefolositoare, deoarece inca nu stiu ce trebuie sa aduca. Cele batrane le lasa sa care orice, fara sa le taie ravna, iar apoi scot afara din musuroi tot ce aduc nefolositor. Apoi, cele tinere, incet-incet, vad ce cara cele batrane si asa invata ce trebuie sa aduca. Daca eram noi, am fi spus: „Ia vino-ncoace! Ce cari tu aici? Arunca-le repede afara!”.
  Dumnezeu a facut animalele ca sa se slujeasca omul de ele, dar si ca sa ia exemplu de la ele. Omul, daca este om, de toate se foloseste.

  Olet, pasarea cea marinimoasa

  In ultima voastra scrisoare imi trimiseserati o imagine cu Adam si cu animalele in Rai. M-am gandit, asadar, sa va trimit si eu la randul meu o pasare desenata, caci daca va trimeteam un sarpe desenat, cred ca va cuprindea frica. Aceasta pasare pe care v-am desenat-o este prietenul meu cel mai apropiat. Am numit-o Olet, care in araba inseamna „copil”. Locuieste pe un deal aflat la o departare de 500 de metri de Coliba mea. In fiecare zi la amiaza merg si il tratez cu dulciuri. Cand ii dau ceva sa manance, ciuguleste putin si apoi pleaca. Eu il strig sa vina, dar el pleaca si dupa putin vine pe furis, pe la spate si se ascunde sub vesta mea. Cand dau sa plec, ma petrece pe o distanta de aproape 100 de metri, iar eu, ca sa nu vina in urma mea si sa oboseasca, ii las niste firimituri, ca sa aiba o ocupatie, si plec repede ca sa-mi piarda urma.
  In ultimul timp s-a lasat de asceza si cauta traiul bun… Nu mai mananca nici orez macinat, nici posmag muiat, ci numai viermisori, pe care vrea sa-i pun in… „farfurie”, adica in palma mea, si sa-i manance de acolo. Boierie, nu gluma!
  Zile intregi praznuiesc cu Olet si cu prietenii lui. Poate ca cineva ma va intreba: „De ce faci exceptie cu Olet? De ce nu faci acelasi lucru si cu celelalte pasari?”. Si raspund: Cand il strig pe Olet, aduce impreuna cu el si alte pasari, prieteni de-ai lui, care alearga indata la mancare, in timp ce Olet vine din ascultare si din dragoste. Chiar si atunci cand este flamand, sta destula vreme impreuna cu mine si uita mancarea; trebuie sa-i amintesc eu de ea. Chiar si acum cand s-a incalzit timpul si gaseste insecte sa manance, cand il strig, el tot vine, din ascultare, desi este satul si nu-l sileste foamea. Ei, cum sa nu te bucuri de aceasta pasarica marinimoasa mai mult decat de celelalte pasari?
  De multe ori imi vine, din dragostea cea multa pe care o simt fata de el, sa-l strang in palma, dar ma tem ca nu cumva sa fac precum maimuta, care din prea multa dragoste isi strange atat de tare puii incat in cele din urma ii sufoca. De aceea imi infranez sentimentele si ma bucur de el de departe, ca sa nu-l vatam.
  Intr-o zi am ajuns mai tarziu pe deal, iar Olet, deoarece vantul sufla foarte tare, s-a culcat devreme. I-am lasat mancarea si am plecat fara sa-l vad. A doua zi am pornit foarte devreme sa-l caut, fiindca ma cuprinsese nelinistea si ma temeam ca nu cumva sa-l fi mancat vreu soim. El, cand a vazut dimineata mancarea care i-am lasat-o de cu seara, „l-a mustrat cugetul” si a coborat la jumatatea drumului si ma astepta. Cand m-a vazut, facea ca un nebun de bucurie. Eu ii dadeam sa manince, dar el cauta mai mult compania mea, decat mancarea. Ma minunez de asceza, dragostea si recunostinta pe care le are. Rugati-va sa dobandesc si eu virtutile lui!
  Nadajduiesc sa nu va plangeti de ceva; vi le-am spus pe toate, fara sa-i cer lui Olet consimtamantul. Cred ca nici el n-o sa se supere, de vreme ce nici voi n-o sa mai spuneti altora… Va transmit multe salutari de la el si de la mine.
  La Coliba mea vin nu numai pasarile cele zburatoare, ci si alte animale: sacali, iepuri, veverite, broaste testoase, soparle, serpi. Toate se satura de revarsarea dragostei mele si ma satur si eu cand se satura ele. Si astfel, toti impreuna, „fiarele si toate dobitoacele, taratoarele si pasarile cele zburatoare” (Psalmul 148,10), „laudam, binecuvantam si ne inchinam Domnului” (Din cantarea a 8-a (Cantarea celor Trei Tineri)). „

  Din „Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicesti,
  Volumul 5, Patimi si Virtuti”

  Apreciază

 11. daniel said, on noiembrie 27, 2012 at 3:54 pm

  Pentru fratii ortodocsi:
  A trecut la Domnul un parinte marturisitor si induhovnicit! Parintele Nil Efrim! Va fi inmormantat miercuri 28 noiembrie la Chiojdeanca, jud Prahova.
  Cateva detalii, aici: http://www.trilulilu.ro/imagini-evenimente/parintele-nil-efrim

  Apreciază

 12. Cezar said, on noiembrie 27, 2012 at 5:16 pm

  Dupa ce tot ei au furat grozav tara acum cativa ani acum si-au pus sigla ARD ca sa pacalesca sa-i voteze iar. Dar cum imi spunea un prieten: Toti sant hoti de la Base` si pana la ultima femeie de servici din parlament.

  Apreciază

  • Maria said, on noiembrie 27, 2012 at 11:59 pm

   Nu stiu daca cei de la ziuanews.ro ,sunt indreptatiti sa scotoceasca ei si sa-si spuna parerea despre ce si cum sunt trimise Sfintele Moaste ale Sfintilor ,in diferite tari ortodoxe .
   Daca sunt aduse cu prilejul unor sarbatori spre inchinare ,este un lucu folositor duhovniceste ,nu-i treaba noastra sa judecam ,daca si anumite interese economice ,fac posibila aducerea lor ,este nevoie si de bani pt intretinerea si restaurarea unor biserici vechi care necesita renovari ,pentru ca nu sunt bani si nimeni nu da
   din cei care au miliarde ,asa ca ,este bine sa nu judecam ,pt ca nu stim cum stau lucrurile .
   Mass-media ticaloasa ,cauta sa loveasca in Sfinti ,in Ortodoxie ,de cate ori are ocazia si gaseste un punct mai slab ,ca sa slabeasca credinta in Sfinti si in Dumnezeu ,asa cum critica si sarbatorile Sfintilor care au moaste
   si la care credinciosii se inghesuie din evlavie si credinta ,atunci cand filmeaza doar micile incidente cand este foarte aglomerat si lumea este nerabdatoare ,ceea ce este placut duhovniceste .
   Din vechime , Sfintele Moaste ale Sfintilor au fost fragmentate si date spre inchinare lumii intregi ,pt vindecare
   de patimi , de boli si de toate neputintele si cinstite in Sfintele Biserici si nu puse oriunde .
   Sfintii au un statut diferit de-al nostru ,pt ca sunt Sfinti si nu se pune problema fragmentarii moastelor si impartite la diverse biserici ,din diferite tari ortodoxe si , precum la a doua venire a Domnului ,atunci cand mortii vor invia ,toti se vor scula de unde au fost ingropati ,si cei din morminte si cei care au ars in foc ,sau care au fost imprastiati in explozii in razboaie si nu s-au mai gasit ramasitele lor ,s.a.m.d.,Dumnezeu le va intregi pe toate fiecare fiind luat de oriunde s-ar gasi ,intr-o clipa ,atunci cand se va arata pe norii cerului .
   Asa scrie in carti ca toti mortii vor invia si isi vor lua trupul lor care l-au avut in timpul vietii lor ,prezentandu-se la Judecata Universala ,in fata Judecatorului ,Iisus Hristos Domnul si Mantuitorul nostru .
   Daca aceste fragmente ale sfintilor ,au facut si fac minuni ,inseamna ca ei nu s-au „suparat „ca sunt fragmentati ,cu atat mai mult ,acesti „reporteri „,care nu mai dorm de aceasta grija !!!

   Apreciază

  • ploiesti said, on noiembrie 29, 2012 at 10:07 am

   @infinitelader ,ziaristii astia sant iesiti din fabrica de tembei !

   Apreciază

 13. Vali said, on noiembrie 27, 2012 at 9:28 pm

  Are cineva idee cum arata Pr. Gheorghe Anitulesei ? Are doar predici audio.

  Apreciază

 14. STOP RFID 666 said, on noiembrie 27, 2012 at 9:58 pm

  SCOALA CA O PUSCARIE – NU SE GASESTE NIMENI SA PROTESTEZE IN ROMANIA?

  AM AJUNS LA STADIUL DE LEGUMA?

  http://stiri.rol.ro/amprentati-la-intrarea-in-liceu-741604.html

  Apreciază

  • mircea.v said, on noiembrie 27, 2012 at 11:34 pm

   Cica n-ai nici o sansa, sa intri.
   Te doare capul cat de naivi sant. In 2 ore se face mulaj dupa amprenta colegului.

   „Ii asteptam cu drag….”

   Scapa cine poate!

   Pai normal ca nu mai intervine nimeni. Sant pregatite toate raspunsurile aburitoare posibile.
   Am auzit multe dar cea a lui pr Calistrat m-a luat pe nepregatite total. Credeam ca le-am auzit pe toate.
   Super-fina, super-perfida. „Chiar daca ti se restrange libertatea prin cipuire, atat timp cat nu se restrange libertatea religioasa nu e nici o pr. Doar cand se restrange libertatea religioasa ne putem razvrati”.
   Pai mergand pe ideea asta, asta cu amprentarea e chiar parfum.
   Adica dpdv al lui pr Calistrat poate sa-i si aresteze pe elevi, ca nu e nici o pr. Doar daca ii aresteaza si nu sant lasati sa-si faca si cruce, de abia atunci poate lua atitudine parintele.

   Super!

   Apreciază

   • marcel said, on noiembrie 28, 2012 at 9:37 am

    @mircea e in aceasi melodie cu cea patriarhala :ca cipu nu are legatura cu religia ,ca ei o sa fie primii care si baga cipuri in cap ca sa arate ca se pot ruga si asa !! se roaga atata timp cat nu apasa pe butoane cei de la calculatoru care o sa i dirijeze ,dar ei cum se roaga cu ereticii si ne arata practic capul lor sec lipsit de coarne si cum canta melodii religioase .. cine vrea sa fie in turma cu panaramele nu au decat

    Apreciază

 15. Maria said, on noiembrie 27, 2012 at 11:23 pm

  Daca vor indrazni sa amprenteze elevii la intrarea in scoala ,ar trebui ca parintii sa nu-i mai trimita la cursuri ,in acest fel sa-si manifeste protestul .
  Asta-i de-a dreptul o lucrare draceasca a Sistemului Antihristic de a inregistra generatiile tinere din tara .

  Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on noiembrie 28, 2012 at 10:10 am

   ,,Trebuie” sa-i inregistreze pe cei tineri ca ei prin tineretea lor sunt cei mai periculosi pentru sistem. Daca unul din acesti tineri nu este cuminte i se poate ,,planta” amprenta la locul unei crime si e rezolvat pe viata. Merge in puscarie nevinovat.

   Apreciază

  • Maria said, on noiembrie 28, 2012 at 11:44 am

   Pentru ca n-au credinta si cred in fantomele care nu exista .
   Nu stiu sa-si faca Sfanta Cruce ,pt ca nici nu cunosc Crucea si n-o respecta ,pt ca nu-s ortodocsi ,multi dintre acestia ,sau poate chiar toti .
   Suflete ratacite ,usor de amagit .

   Apreciază

   • ploiesti said, on noiembrie 29, 2012 at 10:21 am

    @Maria ,da teoretic asa este dar la o situatie ca asta uiti de sfanta cruce !! de aceea e obligatoriu sa ne rugam cand totul este bine pentru a fi ajutati de Hristos cand santem in incercari !! eu am vorbit cu oameni care au fost in ispite cu adevarat dracesti si este asa de ciudata ispita ca te absoarbe ,..uiti de sfanta cruce !!! daca te ajuta Hristos doar asa iti aduci aminte si tot cu ajutor iti poti face sfanta cruce !! dar am observat ca in situatii socante se cam blocheaza si mintea de aceea sa ne rugam sa nu cadem in ispite ,adica atunci cand avem ispite sa nu ne invinga ele pe noi ,ci noi sa putem atunci striga :Doamne Hristoase ajuta!

    Apreciază

   • Maria said, on noiembrie 29, 2012 at 12:21 pm

    ploiest,
    Nu-i asa ,la o situatie din asta (mie nu mi s-a intamplat sa vad fantome :)) ) ,dar daca ti-e frica de ceva ,sa zicem ca vii mai pe inserate de la servici ,sau vezi vreo figura de om mai dubioasa ,sau orice altceva ,exista
    instinctul si obisnuinta credinciosului de a-si face Sf Cruce ,la orice moment , asadar , din instinct ,te repezi si-ti faci cruce ,aproape fara sa-ti dai seama .
    Deci omul crestin trebuie sa aiba imprimat in gesturile sale ,la orice cuvant aproape ,cand vorbim de anumite lucruri ,sau cand te sperii de ceva ,sa,faca semnul Sf Cruci .
    De multe ori mi se intampla sa vin mai pe inserate acasa ,sa ma intalnesc cu diversi indivizi ,pe strada ,din acestia mai colorati ,care urmaresc posetele ,dar m-a pazit Dumnezeu ,pt ca tot timpul fac Sf Cruce si spun rugaciunea „Tatal Nostru „si nu am patit nimic niciodata .
    Dar acolo unde nu-i credinta deloc ,nu exista Sf Botez sau Nu exista Dumnezeu pt acesti oameni s.a.m.d. ,sigur se poate sa se arate diavolul in diverse chipuri ,necredinciosilor ,homosexualilor , ateilor , sectantilor , antihristilor , hulitorilor de Dumnezeu si de cele Sfinte ,etc.

    Apreciază

 16. marcel said, on noiembrie 28, 2012 at 10:27 am

  cica de la alge ,ce sa zica si ei ,desi daca erau de la alge nu s ar mai fi mirat nimeni :http://www.libertatea.ro/detalii/articol/fenomen-neobisnuit-australia-apa-rosie-424486.html

  Apreciază

  • Vali said, on noiembrie 28, 2012 at 11:36 am

   Dar unde au fost algele astea pana acum un an doi ca de cand ma stiu n-am auzit de ele…

   Apreciază

   • Maria said, on noiembrie 28, 2012 at 2:59 pm

    Apocalipsa 10,11 ,”Acestia au putere sa inchida cerul ,ca ploaia sa nu ploua in zilele proorociei lor ,si putere au peste ape sa le schimbe in sange si sa bata pamantul cu orice fel de urgie ,ori de cate ori vor voi .”

    Apreciază

   • marcel said, on noiembrie 29, 2012 at 10:23 am

    sa fi fost o deversare de la o fabrica de bulion ?

    Apreciază

 17. mircea.v said, on noiembrie 28, 2012 at 11:05 am

  Ce poate face intamplarea, hazardul si „inteligenta” materiei moarte.
  Asta dpdv al ateilor, evolutionistilor.

  In plus, fiecare cromozom (adn-ul impachetat), la fiecare diviziune celulara se scurteaza. Dar partea care se scurteaza nu contine informatie genetica, deci nu se pierde informatia necesara organismului. Aceasta portiune a ADN-ului, se numeste telomer. O singura informatie genereaza aceasta scurtare a telomerului. Cand se apropie de zona de ADN care e „utila”, atunci se da comanda „stop diviziune”, si asa murim.
  Telomerii sant contorul vietii la propriu. Si toate vietatile au telomeri la capetele cromozomilor. Animalele care traiesc mai putin au telomerii mai mici, cele care traiesc mai mult au telomeri mai lungi. F simplu.
  Este destul de ciudat, ca odata viul aparut de la sine, sa zica „de ce sa traiesc la infinit, mai bine sa mor si sa imi pun un contor sa fiu sigur ca voi muri”.
  Sant multe lucruri interesante legate de telomeri, pentru cine vrea sa studieze.
  In dezvoltarea fatului acesti telomeri sant regenerati de catre o enzima-telomeraza. Dar odata bebelusul nascut, telomeraza isi inceteaza activitatea in majoritatea celulelor.
  Daca telomeraza se activeaza, rezulta cancere.

  (Se stie de ratiune-creier si inima, sub diverse forme si intelesuri. Te-ai astepta ca macar la inima, care este un organ atat de solicitat ca celulele sa se divida. Celulele inimii si neuronii nu se divid.
  „Ratiunea inimii pe care ratiunea creierului nu o poate intelege”.)

  Tot pentru evolutionisti, exista principiul conservarii energiei si principiul transferurilor de energie.
  Orice proces este legat de un schimb de energie.
  Conform acestor 2 principii, energia se conserva, totul se desfasoara spontan de la mare la mic (apa curge de la deal la vale, sarcinile electrice se misca de la potential mare la mic, caldura trece de la temperatura mare la T mica….). Mai exista 2 consecinte, in toate procesele calitatea energiei se pierde, energia se degradeaza, si totul se desfasoara cu randament subunitar. Si stiinta a postulat imposibilitatea existentei unui perpetuum mobile de speta 1 si 2.

  Deci desi totul se desfasoara de la mare la mic, si in plus cu degradare, evolutionistii si ateii sustin ca viata apare din materie moarta si apoi si evolueza, adica exact inversul celor 2 principii.
  In plus, o celula vie presupune, organizare, ordine. Dar, conform celui de al 2 -lea principiu, in toate procesele ce decurg spontan, dezordinea creste, organizarea scade. Contradictie totala.

  Aparitia vietii si evolutia inseamna in primul rand aparitia informatiei din ne-informatie si apoi cresterea informatiei calitativ si cantitativ de la sine. Oricine stie ca si informatia trece de la cineva care stie la cineva care nu stie, si mai apar si pierderi pe traseu.
  Creste un program de calculator singur in calitate sau apare singur, sau il creeaza o inteligenta superioara si il dezvolta?
  Trebuie sa fie o ruptura mare a ratiunii sa accepte ideea ca din bolovani, tarana si energie solara, apare informatie. Si ce informatie. Si sa mai crezi ca, acesta combinatie de piatra, tarana, energie solara depaseste inteligenta omului. Pentru ca omul, cu toata stiinta momentului, nu a putut produce viata de la zero in laborator.
  Iar daca omul, prin absurd, ar produce o celula vie, acest fapt nu ar face decat sa confirme faptul ca informatia trece de la mare la mic si nu invers. Dar viul nu este apanajul omului.

  Cert este ca nimeni nu a observat vreodata aparitia viului din neviu si nici evolutie nu a vazut nimeni, si nici in laborator nu s-au putut reproduce aceste lucruri si chiar stiinta spune ca asa ceva este imposibil.

  Apreciază

 18. Cosmin said, on noiembrie 28, 2012 at 12:31 pm

  Singura arma de lupta impotriva acestor hoti si tradatori este a nu le mai oferi putere. Cititi si dati mai departe. http://nuvotati.wordpress.com/2012/11/26/sa-ne-amintim-ce-reprezinta-votul/

  Apreciază

 19. STOP RFID 666 said, on noiembrie 28, 2012 at 2:33 pm

  Profesorul Price crede că, pe măsură ce roboţii şi computerele vor deveni mai inteligente decât oamenii, există posibilitatea ca „oamenii să devină dependenţi de maşinării care nu sunt neapărat maliţioase, dar ale căror interese nu ne includ neapărat şi pe noi”.

  NORMAL – TATAL TUTUROR ROBOTILOR ESTE DIAVOLUL

  http://www.descopera.ro/dnews/10352681-expertii-de-la-cambridge-vor-studia-daca-este-posibil-ca-o-revolta-a-robotilor-sa-duca-la-disparitia-speciei-umane

  Apreciază

  • marcel said, on noiembrie 29, 2012 at 10:30 am

   un calugar de la o manastire( unde se pastrau intr un depozit multe lucruri sfinte ,se pastrau sa nu le afle lumea) mi a artatat o carte de profetii in care spunea ca la sfarsitul lumii impotriva oamenilor vor lupta si robotii si clonele umane !! in acel muzeu mai era o sfanta cruce primita cadou de la M Atos cu o bucata maricica din SFANTA CRUCE ,o icoana facatoare de minuni a sfantului PANTELIMON …asa e cand in fruntea Bisericii ajung prin forta :ateii,vrajmasii lui Hristos!

   Apreciază

 20. Maria said, on noiembrie 28, 2012 at 3:07 pm

  Pai acolo in sicriu sta si aghiuta cu ei si-i incurajeaza ,ca sa capete tot mai multi interesati de aceasta „terapie ”
  a acelei cu coasa .
  Oameni fara Dumnezeu ,capabili de multe experiente demonice ,sinistre si iesite din randul oamenilor normali .

  Apreciază

 21. Cine este spionul Mihai Razvan Ungureanu | said, on octombrie 14, 2013 at 9:38 am

  […] -24. In disperare de cauza, isi face campanie electorala la penticostali, alaturi de celalalt ochelarist. MRU este adus de aliatul sau politic, Gheorghe Falca, la slujbele „fratilor” baptisti, la sfarsitul carora ambii sunt chemati de catre pastori la amvonul bisericii, de unde edilul si candidatul ARD tin discursuri politice. […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: