SACCSIV – blog ortodox

ATAC murdar asupra sfintelor moaste din Romania. Mass-media a pus tunurile din nou pe Ortodoxie, ca doar e post, nu?

Posted in PAGANISM, SIONISM by saccsiv on noiembrie 20, 2012

Citez integral articolul: Arhiepiscopia Tomisului verifică autenticitatea moaştelor existente în bisericile şi mânăstirile din Constanţa

Arhiepiscopia Tomisului a decis să verifice toate rămăşitele sfinte existente în bisericile şi mânăstirile din judeţul Constanţa, 30 la număr, la care se închină credincioşii. Înalţii prelaţi au luat această decizie după ce, la o mănăstire din judeţul Suceava, oamenii sunt îndemnaţi să se roage la degetul Sfântului Ioan, chiar dacă în cărţile sfinte este scris că trupul acestuia nu a fost găsit în groapă. De asemenea, niciun alt lăcaş din lume nu are rămăşiţe ale lui. Am luat decizia de a cere tuturor bisericilor şi mânăstirilor din judeţul Constanţa, care au moaşte, 30 la număr, să ne prezinte copii după documentele de autenticitate, a declarat, pentru Replica de Constanţa, Călin Gavrilaş, consilier de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului. Vom reveni.

Iata ce putem citi si la faimoasele „stiri” de la protv: La ce se inchina romanii si cat de autentice sunt cele 2.600 de moaste din tara

Fara sa tina cont de principiul “Crede si nu cerceta”, Arhiepiscopia Tomisului a inceput o ampla actiune de verificare a ramasitelor sfinte la care se inchina credinciosii in biserici si manastiri.

Ar fi peste 2600 de moaste in toata tara, dar nimeni nu poate spune, daca toate sunt autentice.

Intr-un lacas din Suceava, de pilda, preotii ii indeamna pe oameni sa se roage, la degetul unuia dintre Apostolii lui Isus Cristos, despre care cartile sfinte, afirma ca nu i s-a gasit trupul, in groapa.

Calugarii de la manastirea Sfântul Ioan Teologul din judetul Iasi pretind ca ar detine un deget al Sfantului Evanghelist Ioan, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus.

Se pare ca slujitorii Domnului au facut ei minuni cu moastele acestui sfant intrucit istoria si cartea Vietile Sfintilor arata ca mormantul lui a fost gasit gol la scurt dupa inmormnatare. In plus, nicio manastire ortodoxa din lume nu mai are moaste ale Evanghelistului Ioan.

Preotii sustin ca degetul sfant ar fi fost cumparat cu acte in regula acum 5 ani de la o alta manastire. Cel care putea sa depuna marturie despre originea ramasitelor este un calugar care a murit anul trecut.

Moastele Sfintilor Romani sunt certificat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe. Pe linga dosarul care contine o cercetare amanuntita a vietii, invataturii si a minunilor faptuite, Comisia de Studii si Investigatii a Sfantului Sinod ancheteaza si starea in care se afla trupul Sfantului.

La Suceava insa, ramasitele apartin unui sfant strain. Iar in acest caz, Sfantul Sinod nu se poate pronunta. Asa ca, in lipsa unui verdict, credinciosii cred in cuvantul preotilor.

 

Cine spune daca ramasitele mumificate sunt moaste sfinte? Fiecare preot sau staret de manastire. Ei isi fac singuri regulile in parohie, pentru ca Mitropolia Moldovei si Bucovinei nu are o comisie de verificare a acestora. Astfel, daca apar moaste false sau simple oase expuse spre inchinare, singurii vinovati sunt preotii sau staretii, si nu Mitropolia

In schimb, mai marii Arhiepiscopiei Tomisului vor sa verifice toate ramasitele sfinte aflate in lacasurile de cult din ograda lor.

“Am demarat o verificare ca sa inlaturam orice fel de suspiciune. Au fost mai multe articole in mass media si i-am chemat cu documentele pentru moaste”, spune Calin Gavrilas, consilier Arhiepiscopia Tomisului.

Unii preoti spun in gluma ca, daca s-ar aduna toate lemnele din Sfanta Cruce, depuse in bisericile ortodoxe, s-ar face o padure intreaga.

Comentariu saccsiv2:

Oare era potrivit ca Arhiepiscopia Tomisului sa demareze aceasta actiune in post? Nu se stie ca presa abia asteapta sa terfeleasca imaginea Bisericii? Vedeti prea bine ce limbaj golanesc folosesccand vorbesc de osemintele sfinte ale celor bineplacuti Domnului. Insa, mare lucru ca toata aceasta manevra sa nu fie legata de interzicerea sf. Moaste ale Sfintilor din Inchisori, asa cum am precizat aici! In inchisorile comuniste s-a murit pentru credinta, marturisindu-l pe Hristos, iar acesti mucenici pot fi cinstiti si recunoscuti ca sfinti, fara vreo aprobare din partea Sinodului, care pana la urma se supune presiunilor sioniste.

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. dan said, on noiembrie 20, 2012 at 10:24 pm

  principiul „crede si nu cerceta” nu exista in biblie. Las’ sa se cerceteze, cum adica degetul sf Ioan?!

  Apreciază

  • nea Anderthal said, on noiembrie 21, 2012 at 3:33 am

   ..corect

   Apreciază

   • marcel said, on noiembrie 25, 2012 at 9:08 am

    @andertale o sa aduci tu aparatu tau de verificat degete daca sant sau nu sfinte !

    Apreciază

 2. nea Anderthal said, on noiembrie 20, 2012 at 10:36 pm

  ..sa nu ajunga pina acolo unde vor declara ca nu exista sf. moaste si le vor scoate cu totul din biserica.Sa nu uitam ca exista destui impostori care vor sa faca rau ortodoxiei compromotind aceasta traditie.etc..

  Apreciază

  • Ioan Pelasgul said, on noiembrie 20, 2012 at 10:46 pm

   Dupa estimarile mele USL va lua undeva in jurul a 80% din locurille in Parlament.

   „Din punctul meu de vedere, singura posibilitate este de a merge pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, adică 8. Trecând treptat de la Guvernul central şi de la judeţe atribuţii către regiuni, care vor fi direct responsabile cu absorbţia de fonduri europene. Pentru lucrul ăsta avem nevoie de o modificare a Constituţiei”

   „Am de gând să discut si cu UDMR si cu PDL dacă sunt capabili: trebuie să lămurim cu Constituţia, să ne asigurăm că niciun alt preşedinte, după ce pleacă Băsescu, că vine Antonescu sau altcineva, să nu meargă la Bruxelles si să spună voi toţi acasă sunteţi proşti, tăceţi că ştiu eu ce fac”

   CU UDMR?? PARCA PANA ACUM NE MINTEA CA EL NU VREA SA FIE UNGURII STAPANI IN „TINUTUL SECUIESC”

   Apreciază

   • Catalin said, on noiembrie 21, 2012 at 8:55 am

    Daca el crede ca o sa modifice constitutia, atunci ii zic de pe acum sa-si ia zborul din tara noastra.

    Apreciază

   • ionut ignat said, on noiembrie 21, 2012 at 8:59 am

    @ioan

    ca toti cei de dupa ’89 care s-au rotit la putere, si acestia vor minti in continuare ca sa-si atinga scopurile: legitimarea jafului prin „votul democratic”.

    Apreciază

   • Ioan Pelasgul said, on noiembrie 21, 2012 at 3:04 pm

    @Catalin
    Nu stiu cum sunt legile la noi, dar in Ungaria, daca se formeaza o majoritate parlamentare de peste 70%, se poate modifica constitutia FARA REFERENDUM( PENTRU CA ASA E DEMO(NO)CRATIC. VOI I-ATI ALES PE CEI 70%? INSEAMNA CA VA REPREZINTA, DACA EI ZIC SA NU SE MAI PREDEA RELIGIA IN SCOLI, INSEAMNA CA ASTA E VOINTA POPORULUI)
    Asa au reusit cei de la FIDESZ sa modifice constitutia si sa declare embrionul fiinta umana.
    La noi vor reusi datorita votului uninominal. Si e posibil, chiar daca numai 50% dintre romani voteaza cu USL, peste 70% din locurile din parlament sa le revina lor.

    Apreciază

   • Ioan Pelasgul said, on noiembrie 21, 2012 at 3:10 pm

    After winning 53% of the popular vote, which translated into 68% of the seats, Fidesz embarked on an extraordinary project of passing over 200 laws and revising the constitution. The new constitution has been widely criticized[20] by the Venice Commission for Democracy[21] through Law of the Council of Europe, the European Parliament[22] and the United States[23] for gathering too much power in the hands of the ruling party, Fidesz, for limiting oversight of the new constitution by the Constitutional Court, and for removing democratic checks and balances in various areas, including the ordinary judiciary,[24] supervision of elections and the media. Hungarians have taken to the streets protesting the actions the right wing government of Viktor Orbán, who has rejected appeals from European Commission President Jose Barroso and Economic Affairs Commissioner Olli Rehn; the European Commission subsequently threatened punitive action against the Orbán government.[25]

    Apreciază

  • crestinul ortodox said, on noiembrie 21, 2012 at 4:48 am

   vicleni , vicleni f vicleni …ce credeati de la niste lepadati de ADEVARATUL DUMNEZEU ca vor Binele Acestei Tari ?
   vor a imparti Tara sau a o dezmembra pentru a fi intr-adevar sub talpa ungurilor , bulgarilor ( jidanilor din ue ) si a rusilor
   ce a spus Sfantul Parinte Arsenie Boca
   „intr-o noapte spre zi veti fi ocupati de trei natii unguri , bulgari si rusi si peste cei ce va vor ocupa VA VENI PLOAIE DE FOC ”
   Pentru Ca SFANT ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI nu le va da voie
   de asta am spus sa ne punem Nadejdea in Acoperamintul Sfant al MAICII DOMNULUI si sa chemam SFINTII ORTODOXIEI si APARATORII ACESTUI pamint -SFINTII ACESTUI NEAM ,
   amin!

   Apreciază

 3. Marcu said, on noiembrie 21, 2012 at 1:31 am

  -Vai, vai, vai frate Sacciv… tocmai noi care suntem ortodocsi sa nu stim ca nu exista asemenea vorbe in Sfanta Scriptura…. crede si nu cerceta, este o erezie a dusmanilor Bisericii lui Hristos… putin mai multa atentie chiar daca sunt articole preluate de la altcineva. Iarta-ma.

  Apreciază

  • marcel said, on noiembrie 21, 2012 at 9:12 am

   @Marcu ,credinta este mai mare decat vederea ,caci noi prin credinta vietuim..ce se poate demonstra e una dar ce nu :vine din crdinta !! si cine sa cerceteze:militienii procip sa faca comisii ? ateii au lasat in facultatile te teologie numai atei ca acum sa i critice tot ei si sa si bata joc de biserica ! ce din dragoste de adevar umbla ei pe la sfinte moaste ? credinta nu e politie militara !! poate sa fie acolo si oase de porumbel caci sfantul la care te gandesti va fi langa cel credincios ! sa zica si ei ca fac ceva !! nu mai bine nu s ar mai impartasi cu ereticii? nu mai bine ne ar lamuri cu semnul lui antihrist ?dar cum sa fie apocalipsa decat plina de nebuni ? Marcu nu scrie asa in Biblie cum de fapt f multe nu sant scrise ,problema este de discernamant ,asta ca si cu :idolii sau cu nu judeca ..se folosesc si pentru a prosti omul ,acum depinde de discernamantul fiecaruia ,tu nu sti ca credinta nu vine din ochi ci din suflet? cum sa cercetezi tu minunile? cum sa cercetezi tu nasterea din Fecioara??vrei sa cercetezi ? spor la lucru !

   Apreciază

   • Maria said, on noiembrie 21, 2012 at 11:41 am

    Nu ne intereseaza pe noi ortodocsii ,ce Sfinte Moaste sunt acolo unde noi ne inchinam la Sfantul respectiv ,
    pt ca ne inchinam Sfantului si-i citim acatistul si rugaciunea este primita .
    Nu exista nicio indoiala ca Sfintele Moaste nu ar corespunde si ca nu ar fi acelea ale Sfantului respectiv la care ne rugam ,avand in vedere ca in tara sunt multi sfinti romani ,cat si straini ,cunoscuti de credinciosi ,inca de veacuri .
    La Catedrala din Iasi ,s-au gasit in subsolurile acesteia acum cativa ani ,ascunse de ochii ateilor comunisti ,care faceau ravagii prin biserici si manastiri ,Sf Moaste ale cel putin 30 de sfinti ,fiecare cu nume scris ,fiind scoase si puse spre inchinare in Catedrala ,langa Moastele Sf Parascheva .
    Vai de cei ce se iau de Sfinti !N-as dori sa fiu in pielea lor la Judecata !!!
    Diavolul nu suporta Sfintele Moaste ,pt ca nu are putere ,atunci cand oamenii cer ajutor de la Sfinti ,care mijlocesc la Dumnezeu si capata iertare de pacate si mantuire .
    Toti Sfintii ,se roaga neincetat impreuna cu Maica Domnului ,pt toata omenirea de pe Pamant ,indiferent de
    apartenenta religioasa ,pt a aduce la mantuire ,toate popoarele .
    Diavolul ,de acest lucru se teme si cauta sa lupte impotriva crestinilor ,prin oamenii care slujesc lui (ateii , mass-media satanista ,sectarii ,etc.).
    „Celor alesi ai lui Dumnezeu ,Tuturor Sfintilor ,care din veac au stralucit in toata lumea si au primit in cer cununi de slava ,cantare de lauda aducem .
    Si ca cei ce aveti indrazneala catre Dumnezeu ,din toate nevoile sloboziti-ne pe noi ,ca sa graim catre voi :
    Bucurati-va Sfintilor toti ,rugatori fierbinti catre Dumnezeu ,pentru toata lumea ! ”
    (din Acatistul Tuturor Sfintilor ).

    Apreciază

  • saccsiv2 said, on noiembrie 21, 2012 at 9:25 am

   @Marcu
   Am citat exact cum a scris aceasta mass-medie ticalosita, tocmai pentru a se vedea nemernicia lor. Ori tu nu stii sa citesti!?

   Apreciază

   • Marcu said, on noiembrie 21, 2012 at 7:59 pm

    Daca am reusit sa înjgheb cateva cuvinte intr-o anumita ordine si sa rezulte un raspuns… cred ca da, stiu sa citesc… problema este ca am un IMac si nu stiu ce se intampla si-mi apare pe un cadru ingust si cu mesaje fragmentate… Asa este, ai dreptate nu am citit bine, dar nu cred ca asta scuza grosolonia raspunsului tau. Cred ca esti obosit si tracasat -firesc de altfel- de responsabilitatea a ceea ce faci si mai suntem si in post…
    Te rog sa ma ierti daca te-am ispitit.

    Apreciază

   • crestinul ortodox said, on noiembrie 21, 2012 at 8:44 pm

    ???
    ceva nu -i in regula lovesti in spurcatii de masoni rotary club care fac daruri de bani pe la Sfintele Biserici si spurca SFINTELE LACASURI alungand Harul Sfant …si …
    insa proba ADEVARULUI va fi Mania lui DUMNEZEU care nu se va lasa batjocorit si vor ramine doar Sfintele Altare …
    si raspunsul vine imediat se loveste in ORTODOXIE anume in Toate Sfintele Moaste …
    bine inteles nici cu varianta mincinoasa cum ca avem degetul Sfantului Ioan Evanghelistul nu trebuie acceptata intrucat contrazice Adevarul ORTODOXIEI , Sfantul Ioan Evanghelistul A fost ridicat cu trupul si va cobora pe pamint impreuna cu Sfantul Prooroc Ilie si Dreptul Moise ….
    insa ,
    raul trebuie taiat de la radacina ,
    Cei care vreti A APARA ORTODOXIA si NU A ASCUNDE , A MASLUI ADEVARUL sau lasa ca merge si asa …
    la doi domni nu se poate sluji si lui HRISTOS si lui mamona
    sa ne fereasca Bunul DUMNEZEU de Dreapta Masura care poate sa vina cand nu ne asteptam
    sa ne rugam

    la Sfantul ACOPERAMANT AL MAICII DOMNULUI indeosebi ,
    SI
    Ai Mila DOAMNE si de noi
    ca lupul paznic o fost pus la oi …
    amin!

    Apreciază

 4. sminko said, on noiembrie 21, 2012 at 8:24 am

  „Intr-un lacas din Suceava”
  Cica intr-un locas din Suceava. Dar care este acela, sa putem si noi verifica informatia ?
  Vedeţi, acesta nu este jurnalism, nu sunt prezentate date concrete, nume si locuri reale ci doar fantasme pentru a invenina sufletele inegrite de prostie ale unor oameni din tara asta.
  Si chiar de ar fi asa, probabil ca e vorba de un anume Sfant Ioan si nu neaparat apostolul.

  Apreciază

  • ionut ignat said, on noiembrie 21, 2012 at 9:11 am

   @sminko,

   acesti falsi jurnalisti, prin ordinele stapanilor lor se grabesc sa distruga orice urma de credinta in sufletele romanilor aflati la granita dintre DA si NU. ei stiu ca o minciuna propagata de suficient de multe ori va fi pana la urma considerata adevar, chiar daca la inceput vor fi multi cei care se vor impotrivi.

   dar acestia nu stiu un lucru: pe Biserica Lui Hristos, nici potile iadului nu o vor birui !

   Jurnalistii de acest tip sunt platiti sa ASCUNDA ADEVARUL, si nu sa-l pazeasca !

   Apreciază

  • marcel said, on noiembrie 21, 2012 at 9:17 am

   @sminko si ionut ignat ,normal ca se lupta sa scoata din inima ortodocsilor credinta in sfintele moaste!! nu au ras ei mereu (antihristii) de inchinarea noastra la sfinte moaste ? ba ca sant purtatoare de microbi ,ba ca ne inchinam la morti ..niste draci e mai rau ca si sefii bor pun botul la inchizitia asta !! o sa ia toate sfintele moaste si le duc la microscop sau in laboratoare de cautare a sfinteniei ??mare e gradina de nebuni

   Apreciază

   • kosk said, on noiembrie 21, 2012 at 9:37 am

    pai si ce te miri?ca 90% din angajatii trusturilor media sint parte atei parte sectanti iar restu sint asa..de umplutura

    Apreciază

 5. STOP RFID 666 said, on noiembrie 21, 2012 at 11:02 am

  In mass-media trebuie sa treci mai intai prin ,,reeducare” ca sa poti sa rezisti pe acolo. Altfel esti vazut ca un paria si ori te dai dupa ei ori pleci, mai de voie mai de nevoie.

  Apreciază

 6. mircea.v said, on noiembrie 21, 2012 at 11:08 am

  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-21nov-bd05d208e7.zip

  de aici se poate descarca „Intoarcerea la Hristos” – Ioan Ianolide.
  Linkul e activ cateva zile, nu mai stiu exact 5, 7…

  Lipseste o mica parte de la final, dar esentialul este, si o idee despre Sfintii Inchisorilor se poate face.
  La sfarsit exista un capitol special dedicat parintelui Calciu. (pg 170)
  Cateva pasaje:
  „Deşi opţiunea sa preoţească pare paroxistică, aproape imposibil de înţeles de cei ce nu au trecut prin experienţa lui, totuşi preotul Calciu este un om echilibrat şi mesajul său este pe cât de autentic evanghelic, pe atât de senin şi de optimist, căci acest om s-a născut din nou ca nimeni altul şi nu poate fi ştirbit cu nici o iotă. În el clocoteşte, arde, străluceşte Hristos, cu intensităţile ţâşnite din cele mai cumplite prigoniri.
  Resorturi interioare pe care nu le poate realiza omul obişnuit – şi care nu există descrise nici în literatura lumii, decât poate în prezentările apocaliptice ale infernului – îi fac pe cei ce au cunoscut „reeducarea” să se cutremure de forţa sufletească a omului care a cutezat să înfrunte din nou fiara ce-l robise. El a ieşit din iad şi a avut curajul să înfrunte din nou iadul. Deşi ştia că îl aşteaptă caznele, şi-a pus nădejdea în Hristos.”

  (Comentariul meu: Parintele Calciu, a ales sa vorbeasca tinerilor, si sa le spuna adevarul in 1978, stiind ce il va astepta.
  Si ca urmare a celor 7 predici catre tineri „Sapte Cuvinte catre tineri”, este arestat.
  A trecut prin Pitesti, Gherla, Jilava – Fortul 13, Aiud, a cunoscut la propriu iadul, si de asta spune Ianolide ca cu toate acestea „a cutezat sa infrunte din nou fiara ce-l robise”.)

  „Dar satana nu poate răbda astfel de oameni. Preotul Calciu neagă fundamentările materialismului ateu, deci trebuie distrus. Preotul Calciu divulgă metodele torturii comuniste, deci trebuie anihilat. El nu este un om politic şi totuşi denunţă politica comunistă, nu este un economist şi totuşi distruge mitul traiului comunist, nu este un ideolog dar credinţa lui a anulat ideologia comunistă. Şi asta nu i s-a putut ierta.
  Chiar fraţii lui preoţi l-au trădat, ca Ana şi Caiafa, şi l-au dat spre judecare Pilatului acestui veac. Acum se exercită din nou asupra sa metodele reeducării.”

  „Comuniştii au în preotul Calciu dovada neputinţei lor. El este cea mai gravă problemă a comunismului internaţional şi cel mai strălucit exemplu al credinţei creştine. Calciu apără omul, viaţa şi lumea, aşa cum însuşi Fiul lui Dumnezeu a făcut-o. Toţi comuniştii din lume sunt răspunzători pentru teroarea exercitată asupra lui Calciu, după cum toţi credincioşii şi toţi oamenii de omenie sunt tributari harului şi martiriului lui. Comuniştii nu ştiu dacă trebuie să-l ucidă, să-l „reeduce” din nou ori să-l elibereze – de eliberarea lui se sperie, dar ar trebui să se sperie mai mult de martirizarea lui. Orice se va întâmpla cu Calciu, el rămâne un martir al creştinismului şi un exemplar simbolic al omenirii.
  Preotul Calciu este şi un exemplu cutremurător al ruperii între două lumi. El a lăsat acasă o soţie şi copiii care sunt şi ei martirizaţi. A mai lăsat în urmă un gol în clerul creştin şi un alt gol în rândul oamenilor de omenie – dar toate acestea sunt minore pe lângă suferinţa lui personală. El a ales calea celei mai sfinte nebunii ce a apărut în istorie şi fără de care nu ar fi posibilă reînvierea creştinismului. Ca el sunt puzderie de oameni, deşi nu toţi au forţa credinţei sale, şi toţi aşteaptă mântuirea. E vremea ca oamenii să redescopere cultul şi practica martiriului.”

  Se face referire la a 2-a perioada de detentie, cea din anii ’80.

  Cele „Sapte Cuvinte” se gasesc si pe net. In ele parintele Calciu spune ceea ce altii nu indrazneau sa viseze in somn.

  Cartea „Intoarcerea la Hristos” nu e despre parintele Calciu.
  Dar cine citeste si „Viata parintelui Gheorghe Calciu” si „Cumplite incercari, Doamne” (scrisa de Marcel Petrisor”) se lamureste f clar despre ceea ce inseamna Sfintii Inchisorilor.
  Bineinteles ca nu sant singurele carti care vorbesc despre acesti Sfinti.

  Exista un rezumat al cartii „Cumplite incercari, Doamne”, care a mai fost postat aici, la comentarii.
  Sant prezentate caractere de oameni (in sens pozitiv) care depaseste imaginatia omului zile de azi.

  Apreciază

  • ionut ignat said, on noiembrie 21, 2012 at 3:54 pm

   mircea v,

   recomand cartea „intoarcerea la Hristos” din toata inima. este plina de invataturi ziditoare de suflet, dar ce minunat ar fi sa si TRAIM dupa ele.

   Apreciază

 7. mircea.v said, on noiembrie 21, 2012 at 2:53 pm

  Azi se implinesc 6 ani de la plecarea la Domnul a parintelui Gheorghe Calciu.
  Dumnezeu sa-l odihneasca printre Sfintii Sai!

  Apreciază

 8. Crestin Ortodox said, on noiembrie 24, 2012 at 9:39 pm

  heiii. „principiul„ crede si nu cerceta nu apartine nicidecum Bisericii Sobornicesti si Apostolesti, in toata Scriptura nu vei gasi astfel de indemnuri.asta este scornita de papistasi(catolici)

  Apreciază

  • marcel said, on noiembrie 25, 2012 at 9:15 am

   @ crestin ortodox chestia asta este explicata de sfintii parinti ,adica cercetarea este obligatorie dar cand se ajunge la lucruri unde numai prin credinta se poate atunci numai sufletul curat prin credinta poate intelege ! cum putea Sf Petru sa cerceteze daca Iisus era Dumnezeu ? vezi cum a zis acela „cred Doamne ajuta necredintei mele !” ca sa aiba mai multa credinta ,adica exista sfinti care au devenit sfinti fara a cerceta ci numai prin credinta si au fost multi care au cercetat dar daca nu au avut credinta nu au crezut ,cei ce nu inteleg duhovniceste aceste clisee se pot rataci,cum nu se spune sa ai doar credinta si fapte nu,asa si aici :cerceteaza dar unde nu mai ai ce cerceta crede sfintilor

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: