SACCSIV – blog ortodox

FOARTE GRAV: Patriarhul Daniel a acordat distinctia „crucea patriarhala” unui mason, dr. Irinel Popescu

Posted in FRANCMASONERIA, MASONERIA, MASONERIE, PATRIARHUL DANIEL by saccsiv on noiembrie 15, 2012

Iata ce putem citi in acest articol Academia Medicala, fratia doctorilor politicieni si masoni

Unul dintre cei mai importanti medici, membru al masoneriei, este prof. dr. Irinel Popescu, care are grad 33 si declara pentru numarul 16 al revistei amintite ca a intrat in aceasta organizatie gratie relatiei cu unul dintre pacientii sai.

“În final, te rog, frate, să-mi spui de ce te-ai Hotărât să te alături Francmasoneriei?
Un om de care îmi voi aminti mereu, care era pacientul meu, un om care a fost foarte drag pentru mine – este istoricul Petre Bardasu de la Râmnicu-Vâlcea. El a fost mentorul meu în această direcție, împreună cu Horia Nestorescu Balcesti-. Acesta a fost la început. Un anumit stil de viață impune Masoneria, un anumit comportament, o rigoare. În afară de cele trei principii – libertate, egalitate, fraternitate – este ceva foarte important pentru mine: de a construi. Masonii sunt constructori. Grecii antici au avut o dilema: ce e cel mai important lucru? Faptele tale sau fel de om ești? Cel putin pentru mine, ceea ce contează mai mult este ce fel de om ești, ce ai lăsat în urmă, ceea ce ai construit, asta este ceea ce rămâne pentru generațiile următoare…”

Din pacate patriarhul Daniel i-a acordat acestui doctor mason de grad 33 crucea patriarhala. Afurisania impotriva francmasoneriei dată de către Ciprian, Arhiepiscopul Ciprului 1815)

Prin urmare, spunem că, oricine fiind imbrăcat in sfintele vesminte cu epitrahil si omofor, si un astfel de om vă va bine vesti vouă o altă Evanghelie afară de ceea ce am bine vestit vouă, măcar de ar fi si Inger din cer, anatema să fie. (Galateni, I, 8-9) Deci, oricâti se alătură cu grăbire acestei slujbe drăcesti si nelegiuite a francmasoneriei, si toti cei ce ii urmează in mândria si rătăcirea lor, să fie afurisiti si dati anatemei de către Tatăl, Fiul si Sfântul Duh. După moarte, ei nu vor avea parte de iertare si dezlegare. Suspinând si tremurând, precum Cain, vor fi ei asupra pământului. (Facere IV, 14). Pământul se va deschide si ii va inghiti ca pe Dathan si Aviron (Numeri XVI, 31-32). Urgia lui Dumnezeu va fi asupra capetelor lor, si partea lor cu Iuda vânzătorul. Ingerul Domnului ii va izgoni cu sabia de foc, si, până la sfârsitul vietii lor, nimic nu vor dobândi. Fie ca lucrările si mestesugurile lor să fie blestemate si să se inece intr-un nor de praf, ca o arie de treierat in miezul verii. Si toti cei ce vor stărui in răutatea lor vor avea parte de o atare răsplată. Dar toti cei ce vor iesi din mijlocul lor si se vor deosebi, si vor scuipa urâcioasa lor erezie, si se vor lepăda de blestemata lor mândrie, unii ca acestia vor primi plata zelotului Fineas; adică vor fi binecuvântati si iertati de către Tatăl, Fiul si Sfântul Duh, Treimea cea singură neamestecată si nedespărtită, Unul Dumnezeu in fiintă, si de către noi, smeritii Săi slujitori.”
(Declaratia lui Ciprian, Arhiepiscopul Ciprului. Cipru, 2 februarie, 1815)

……………………………………………………………..

După moartea PF Teoctist Arăpaşu, Eugen-Ovidiu Chirovici, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, a trimis în mod oficial condoleanţe. Din partea Patriarhiei Române, a primit o scrisoare de mulţumire. Formula de adresare este însă ciudată. Biserica nu recunoaşte masoneria oficial, dar Mitropolitul Moldovei, ÎPS Daniel, în calitate de locţiitor al Patriarhului, i s-a adresat într-o scrisoare oficială: “Domniei sale, domnului Eugen-Ovidiu Chirovici, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România”. Documentul este însoţit de antetul Patriarhiei, ştampila şi semnătura actualului Patriarh.

 

 

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Catalin said, on noiembrie 15, 2012 at 10:47 pm

    Absolut mi-e scarba de unele persoane sus puse.

    Apreciază

    • Sorin said, on noiembrie 20, 2012 at 10:30 pm

      De veti citi aceasta cronica veti intelege vechile legaturi dintre Biserica si masonerie relatate de un Mitropolit care a avut legaturi stranse cu aceasta organizatie.
      As vrea sa nu judecati pe nimeni ci sa va rugati pentru oile ratacite sa se intoarca la Adevar.
      Judecata Ii apartine lui Dumnezeu!
      http://www.scribd.com/doc/85461246/pantecul-desfranatei – foarte interesant

      Apreciază

  2. Vali said, on noiembrie 15, 2012 at 10:49 pm

    „va multumim ca V-ati facut partas”… e scris cu V mare
    „cu aceste ganduri de multumire si pretuire, Va uram” … iar cu V mare

    Apreciază

    • cineva said, on noiembrie 16, 2012 at 2:51 am

      @Vali

      Intr-adevar ciudata folosirea majusculei in adresarea unei persoane. Stiam ca numai despre Dumnezeu si ale Sale scriem cu majuscule.
      In cel mai fericit caz tradeaza o admiratie extrema fata de acel individ iar in cazul cel mai rau pe seful sau ierahic…

      Apreciază

    • Popa Alexandru said, on noiembrie 16, 2012 at 12:01 pm

      Am obervat si eu aceste lucruri.Intr-adevar scarbos.Chiar daca suntem pacatosi, sa ne rugam pt iertarea noastra si a tuturor .Doamne iarta-ne si miluieste-ne pe noi pacatosii.

      Apreciază

      • Vali said, on noiembrie 16, 2012 at 6:54 pm

        „domniei Sale” …. tot cu litera mare, in antet.

        Dupa felul in care e scrisa scrisoarea, arunca in derizoriu moartea Patriarhului. Cum poate face plecaciuni atat de umile unui mason, cand biserica e in doliu?

        Prin „va multumim ca V-ati facut partas ” de fapt ii multumeste ca a fost partas la uciderea Patriarhului.

        Apreciază

  3. daniel said, on noiembrie 15, 2012 at 11:42 pm

    Dumnezeu sa ne ierte si sa ne indrepte pe toti!

    Apreciază

  4. catalin85 said, on noiembrie 16, 2012 at 12:52 am

    cred ca nu stiti ce vorbiti…la gradul 33 nu ajungi oricum..si nu oricine..si nu oricand…mai interesati-va…la gradu 33 ajung cei cu ani multi in spate…care de obicei sunt ff putini…si sunt majoritatea satanisti…

    Apreciază

    • cineva said, on noiembrie 16, 2012 at 2:53 am

      @catalin

      nu e chiar asa. Gradul 33 este ultimul despre care stim noi si se situeaza relativ catre mijlocul piramidei. Adevaratii satanisti incep de-abia de aici in sus.

      Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on noiembrie 16, 2012 at 10:16 am

      catalin85

      Gradul in masonerie ajunge pana la 66. Pana la gradul 33 este ceea ce ne lasa ei sa vedem. Ceilalti sunt ascunsi si nu se arata la lume.

      Apreciază

    • nelu said, on noiembrie 16, 2012 at 9:24 pm

      @catalin nu e vorba de grade celsius ! ai o gandire comica!

      Apreciază

  5. Vasilica said, on noiembrie 16, 2012 at 1:32 am

    Acest Patriarh ar trebui indepartat de la Carma BOR. Oare chiar au tacut toti? Prelatii,Preotii ce fac…
    Nadejdea mea este Tatăl
    Scaparea mea este Fiul
    Acoperamantul meu este Duhul Sfant
    Treime Sfanta
    Slava Tie!

    Sfinte Dumnezeule
    Sfinte Tare
    Sfinte Fara de Moarte
    Miluieşte-ne pre noi!

    Slava Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.Si acum şi-n pururea şi în vecii vecilor
    Amin!

    Doamne ajuta şi miluieşte!

    Apreciază

    • Maria said, on noiembrie 16, 2012 at 10:50 am

      Nu stiu ce pacat voi avea ,dar mi-e sila sa vad omul acesta (patriarhul Daniel ),cand vad ce figura are ,mandra ,incruntata si ce rautati face in Biserica Ortodoxa .
      Oare cat il va rabda Dumnezeu pe acest mason care spurca pamantul pe unde calca ???
      Cum sa dai o asemenea distinctie ,unuia care slujeste satanei ,doar pt ca faci abuz de aceasta treapta ierarhica din varful BOR -ului ?
      Spune Dumnezeu :”Nu aruncati margaritarele in gura porcilor !”.

      Apreciază

  6. ANCA said, on noiembrie 16, 2012 at 7:29 am

    Ia uitati ce mai solicita patriarhul Daniel:
    http://www.timesnewroman.ro/life-death/8218-patriarhul-daniel-romanii-cu-nume-de-sfinti-vor-plati-o-taxa-pentru-a-le-folosi-in-continuare
    Nu cred ca ar trebui sa ne mire ceva din partea acestui individ .
    Pana la urma stim cui ii slujeste…

    Apreciază

    • ionut ignat said, on noiembrie 16, 2012 at 8:36 am

      @anca,

      s-a mai comentat despre asta la articolele anterioare. acest times new roman este satiric, deci se considera a fi o „gluma”, ce-i drept, proasta! situl respectiv este ANTI-ORTODOX (cum am mai spus-o) caci fac caricaturi in care blasfemiaza pe Mantuitorul Hristos si Ortodoxia in general!

      Apreciază

  7. iac said, on noiembrie 16, 2012 at 8:28 am

    ANCA, timesnewroman.ro este un cotidian independent de umor voluntar dupa cum insusi site-ul spune. Asadar, toate articolele scrise acolo sunt niste „pamflete”.

    Apreciază

    • ionut ignat said, on noiembrie 16, 2012 at 12:07 pm

      @ iac,

      nu imi dau seama daca incerci sa-i scuzi pe blasfemiatorii de acolo dar uite un exemplu http://www.timesnewroman.ro/ovi/7025-iuda aici Il batjocoresc pe Mantuitorul.

      in ziua de 14 nov cand ortodocsii incep postul Nasterii Domnului ei au pus asta http://www.timesnewroman.ro/ovi/8253-de-post

      pe aproape fiecare pagina de caricaturi fac misto de CRESTINISM sau lucruri legate de CRESTINI, dar nu se ating de musulmani, de evrei, caci asa au ordin.

      iertati-ma daca am smintit pe cineva cu acele caricaturi, dar oamenii trebuie sa stie sa se fereasca.

      Apreciază

  8. crestinul ortodox said, on noiembrie 16, 2012 at 10:58 am

    Mai , post si sa citim Acatistul Sfantului Mare Mucenic Mina pentru a fi dati jos toti imbuibatii , hotii , desfranatii si spurcatii ca acestia sunt nesatioasele fiare care asupresc Acest popor si Aceasta Natie vrand a o desfiinta cu viclenie si a o pierde de la Mila si Binecuvantarea Lui DUMNEZEU
    am inceput sa ma rog pentru ca isi batjoc de noi si ne asupresc pe zi ce trece aceste nesatioase fiare , rugati-va la acest Sfant Mare Aparator al ORTODOXIEI ca DREPTATE SA FIE DREPTATE Intru ADEVAR si sa rasara LUMINA Intru Adevarul Curat ca sa se risipeasca intunericul si spurcaciunea ce a cuprins acest Pamint Sfant -Pamintul Romanesc

    si
    la Sfintii Imparati Constantin si Elena -cei Dintai Imparati Crestini -Aparatori si LUMINATORI Ai ORTODOXIEI

    si vom avea raspuns ca spurcatii nu vor putea sta in fata LUMINII DUMNEZEIESTI si A DREPTATII DIVINE Iar piatra cea mare va fi ridicata de pe Mormantul Acestui Neam Romanesc Crestin Ortodox

    Amin!

    Apreciază

  9. Dante said, on noiembrie 16, 2012 at 7:47 pm

    Nu cred ca mai e o noutate pt. nimeni, afinitatea catre masonerie, a acestui patriarh mason. El este virful de lance in Romania, pe plan religios, al ocultei mondiale, si usor usor, uleiul iese la suprafata.
    Daniel……si atit.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  10. Marius8eu said, on noiembrie 16, 2012 at 9:00 pm

    Va rog, sa ma iertati.
    Nu e de la mine a mai spus-o un parinte. Dumnezeu nu a gasit un ierarh mai rau decat actualul, pe acela il punea sa conduca Biserica pentru pacatele noastre suferim asta. Ce facem? sa ne rugam pentru conducatorii nostrii. Aratam cu degetul la celalalt, dar eu. Pot eu, sa zic , ca nu e vina mea de situatia creata? Sa ne plangem pacatele, pentru cele facute si cele nefacute. Sa fim constienti ca suntem slabi si oricat am zice noi, asta suntem niste pacatosi. E nevoie sa ne rugam mai mult si sa ne vorbim. Sa ne rugam mai multi fiecare la casele lor pentru acelasi lucru in acelasi timp, in locuri diferite acelasi glas pentru Dumnzeu si neamul acesta. La cati cititori suntem, sa citim cate o catisma (cu binecuvatare de la duhovnic) si sa terminam mai multi in aceasi timp o psaltire intreaga (a lui David si a Maicii Domnului). Astept reactii pozitive

    Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul (pacatoasa)

    Apreciază

  11. Marius8eu said, on noiembrie 16, 2012 at 9:06 pm

    Eu citesc catisma 10 din Psaltirea lui David la ora 24.00 (00.00), haideti fratilor (care aveti binecuvantare sa cititi din Psaltire), postati aici sa acoperim o Psaltire intreaga la miezul noptii

    Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul (pacatoasa)

    Apreciază

    • nelu said, on noiembrie 16, 2012 at 9:28 pm

      @mariuse fara blogoslovenie d la duhovnicu tau nu putem citi la psaltire? ca santem si noi de vina pentru ce face patriarhul si eu cred !!numai ca pacat ca ramanem in pacat ,pacat ca altii cu toate ca vad conducerea bor si politica si tac ca mutii..

      Apreciază

      • Marius8eu said, on noiembrie 16, 2012 at 10:00 pm

        @Nelu
        Daca nu ai citit-o niciodata, nu citi. Cand incepi atunci e bine sa ai binecuvantare. Si binecuvantarea are rostul ei. Orice facem, daca avem binecuvantare suntem sub Har. Pace si bucurie.

        Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul (pacatoasa)

        Apreciază

  12. lacramioara said, on noiembrie 28, 2012 at 9:42 pm

    Poate traim apocalipsa, unde spune ca in capul Bisericii se va instala diavolul! Si daca nu e asa atunci ”nefericitul” Daniel sa lase in locul lui un adevarat slujitor al lui Dumndezeu.

    Apreciază

  13. Petrica said, on februarie 9, 2014 at 6:30 pm

    Dumnezeu a ingaduit asemenea conducatori pentruca acest popor a uitat de Domnul cu putine exceptii curvii avorturi crime hotii eresuri cati se mai spovedesc si se impartsesc poporu care merge fara Dumnezeu merge spre ruina sufleteasca si trupeasca mare capcana demonica soarele si stelele nu sau facut singure Domnul sa daruiasca pace si mare mila la tot omu destinul omului este de a deveni fiu a lui Dumnezeu orce lucru care impiedica acest destin este NEBUNIE daca un episcop sau preot greseste nu trebuie sa ne smintim biserica este stalp si temelie a adevarului 1Tim 3, 15 uni vor spune care biserica raspuns care a fost pusa acum 2000 de ani portile iadului no vor birui O mare blasfemie sa spuna cineva ca biserica drept maritoare nu tine invatatura apostolica oare Hristos na putut sa tina promisiunea/ oameni talmacind biblia dupa mintea lor au facut peste 3000 de asa zise biserici crestine cata inselaciune demonica toti spun ca sunt dupa biblie este cale care pare dreapta in ochi oamenilor dar capatul ei este iadul cel vesnic Sa ne rugam fratilor pentru ei si bunul Dumnezeu sa le daruiasca intelepciune pace si mare mila

    Apreciază

  14. […] cum să-i canonizeze când este fapt dovedit acum că Patriarhul este și mason și ecumenist? Ba, a mărturisit și reiau această declarație a sa, pe care am mai subliniat-o, […]

    Apreciază

  15. Medicina si masoneria - OrtodoxINFO said, on iulie 7, 2019 at 2:28 pm

    […] Irinel Popescu Patriarhul Daniel i-a acordat distinctia „crucea patriarhala”. În prezent conduce Clinica de Chirurgie și Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni. […]

    Apreciază

  16. […] Irinel Popescu Patriarhul Daniel i-a acordat distinctia „crucea patriarhala”. În prezent conduce Clinica de Chirurgie și Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni. […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.