SACCSIV – blog ortodox

Interviu cu Parintele Justin in revista ATITUDINI: Romania intr-un viitor razboi mondial

Posted in ATITUDINI, Iustin Parvu by saccsiv on octombrie 24, 2012

Nu credeţi că este periculoasă poziţia României atâta timp cât suntem aliaţii Statelor Unite şi îi avem în coastă pe ruşi?

Asupra României se abate exact același pericol ca în secolul precedent. Vecinii noştri vor să ne sfâşie în bucăţi: Ungaria să ia Ardealul, Rusia Moldova, iar Bulgaria Cadrilaterul. Dumnezeu va îngădui această urgie dacă noi nu ne vom pocăi, dacă nu ne vom îndrepta copiii spre Biserică. Înainte când mergea mama cu fiii ei într-un oraş căuta mai întâi biserica, să intre, să se închine, acum caută mai întâi cinematograful, nu mai au nevoie de biserică.  Această vie numită, România, pe care Dumnezeu ne-a dat-o din moşi strămoşi spre a o curăţa de uscăturile patimilor şi a o înălța spre înviere, poate să ne-o ia şi să o dea altor lucrători, dacă noi ne vom lenevi şi nu vom dovedi că putem fi lucrătorii cei buni care să aducă roada cea bună. Istoria ne-o construim cu mâinile noastre. Avem conducători la cârma țării după cum ne sunt şi sufletele noastre, după educaţia necreştină pe care am primit-o din familiile noastre.

Dar nu lucrează Dumnezeu în istorie?

Sigur că da, tocmai că El trimite asupra noastră prigoană şi războaie ca pedeapsă pentru fărădelegi. Şi dacă aceştia de azi nu se vor mântui măcar cei care vor rămâne şi copiii lor vor înţelege din fapte mânia lui Dumnezeu şi se vor întoarce cu pocăinţă spre El. Dumnezeu va îngădui să fim sărăciţi, să fim daţi pe mâna altor popoare, pentru că noi nu am ştiut să cultivăm via acestui neam şi va lua via şi o va da altor lucrători care vor aduce roadă.

Ce ne mai poate trezi din nepăsarea în care ne aflăm?

Numai toiagul dreptului mai poate să trezească conștiințele oamenilor. Ori un păstor luminat, ori un învăţător drept al adevărului mai poate striga din mijlocul mulţimii. Să sperăm că vom mai avea preoţi cu crucea în mână, tineri jertfitori care să înfrunte cu curaj vrăjmăşia demonică ce se abate asupra ţării noastre. Dacă şi aceştia vor lipsi, atunci toiagul lui Dumnezeu va fi singurul îndreptar al naţiunilor, care se vor sfâşia între ele pentru că L-au uitat pe Dumnezeu. Toiagul lui Dumnezeu sunt şi bolile, necazurile, sărăcia în care trăim cu toţii şi care sunt ca o mână întinsă de sus spre sufletul omului de azi. Am ajuns ca numai prin boli, necazuri şi războaie să ne mai gândim la Dumnezeu.

Credeţi că statele unite în organizaţiile acestea internaționale, cum sunt ONU, NATO vor cu adevărat pacea popoarelor?

Măi, astea sunt poveşti pentru prostit mulţimea. Numai cei care mai citesc gazete mai pot crede aceste gogomănii. Ei fac acest război în numele păcii, ca tot ei să pară salvatorii lumii şi ca după război tot ei să îşi culeagă roadele şi laurii, să îşi împartă teritoriile cum vor ei. Dar să ştiţi că şi pe aceste mari puteri le va smeri Dumnezeu. Le va da o palmă când nu se vor aştepta şi vor pierde. Ce a ajuns Italia cu Mussolini? Ce a ajuns Germania cu Hitler? Pe toți i-a dezmembrat Dumnezeu şi i-a lăsat smeriţi. Dumnezeu vrea să îi aducă şi pe aceştia la pocăinţă, nu doar popoarele creştine… Va rândui Domnul ca astfel să se întoarcă mulţi dintre păgâni la Ortodoxie.

Cititi integral pe site-ul ATITUDINI.

105 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cosmin M said, on octombrie 27, 2012 at 11:15 am

  @ cami

  Da dovada de smerenie si rapunde la cele ce te-am intrebat eu si Maria. Nu cauta scuze pentru ca mai placut in fata lui Dumnezeu este omul plin de pacate si smerit decat cel drept si mandru care va merge in iad.
  Daca esti sectanta si nu vrei sa iti revii treaba ta dar lasa-ne pe noi in pace.
  Degeaba ai citit mult si stii multe ca dracul stie pe de rost toate scrierile sfinte si postese si este feciorelnic si tot drac este.

  Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on octombrie 27, 2012 at 12:39 pm

   Cosmin M

   Cami e din haita lui Marian exNorvegia si au sarit blocul ca sa vina aici. Singura fapta buna e sa fie bagata la spam ca sa nu mai abereze.

   Apreciază

 2. Maria said, on octombrie 27, 2012 at 6:49 pm

  Deci ,cami cobra ,nu a raspuns la intrebari ,inseamna ca e cu treaba pe aici si e sectanta .
  Nu poti tolera pe un blog ortodox ,in care fiecare din noi comentam in spiritul Ortodoxiei si al adevarului ,asa cum putem fiecare ,ca sa ne folosim unii de altii ,persoane care au interes sa dezbine ,sa distruga ,prin invataturi ne-ortodoxe .
  E greu sa te lupti cu acestia ,chiar si pe un blog .

  Apreciază

 3. […] Interviu cu Parintele Justin in revista ATITUDINI: Romania intr-un viitor razboi mondial […]

  Apreciază

 4. […] Interviu cu Parintele Justin in revista ATITUDINI: Romania intr-un viitor razboi mondial […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: