SACCSIV – blog ortodox

Va fi vandut portul Constanta ca sa intram in Schengen?

Posted in Schengen by saccsiv on august 30, 2012

Citez integral articolul: Vrea guvernul Ponta să vândă Portul Constanța ca să intrăm în Schengen?

Deși aderarea la spațiul Schengen ar implica și multe dezavantaje pentru România, acest obiectiv rămâne în continuare unul prioritar pentru guvern. Olanda este statul care se opune cel mai puternic aderării României la spațiul Schengen.

Unii experți susțin că nu corupția și crima organizată cauzează opoziția Olandei, ci că miza ar fi una economică. Există posibilitatea ca guvernul Ponta să privatizeze Administrația Porturilor Maritime Constanța, o afacere evaluată la un miliard de euro. Portul Constanța ar urma în acest caz să fie vândut olandezilor. Aceasta în schimbul intrării în Schengen.

În cazul aderării României la Schengen, Portul Constanța ar face concurență Portului Rotterdam și ar putea amenința supremația acestuia. Cum acest lucru ar afecta economia Olandei, olandezii se folosesc de dreptul lor de a se opune aderării României la Schengen pentru a șantaja România.

Deocamdată atât guvernul cât și Ambasada Olandei neagă orice posibilitate de încheiere a unei asemenea afaceri. Însă privatizarea companiilor este ceva caracteristic tuturor guvernelor ce au condus România, din asemenea afaceri dăunătoare economiei românești au profitat mulți politicieni care s-au îmbogățit în mod ilegal.

România are potențial de a deveni principala poartă de acces în Europa a bunurilor din Orientul Mijlociu și Estul Asiei. Însă acest lucru nu va fi posibil decât atunci când politicienii vor reprezenta interesele economiei și nu se vor lăsa șantajați de presiuni străine.

În cazul în care guvernul are de gând să încheie o asemenea afacere, România riscă să rămână fără cel mai mare port la Marea Neagră după ce am rămas fără Petrom, rețele de electricitate, rețele de gaze și multe alte companii. Acest lucru în schimbul intrării în Schengen, proces în urma căruia România ar putea avea mai mult de pierdut decât de câștigat.

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. cetis said, on august 30, 2012 at 7:39 am

  Si marfurile pentru Europa ce intra prin portul Constanta pe care drumuri pleaca mai departe? Nu prea se leaga..

  Apreciază

 2. crestinul ortodox said, on august 30, 2012 at 10:17 am

  Cred ca o Tara intreaga si un popor intreg , numit Romania de astazi “suferim de aceasta boala ” pe care as numi-o mai degraba surdo-mutenie unde fiecare traieste in ‘legea sa ‘ stabilita dupa o nesimtire crunta !
  Boala Grava este asta , atunci cand Constiinta unui Neam Intreg zace in letargie , a unui popor aflat la rascruce ca dintotdeauna , in bataia vanturilor din miazazi , din miazanoapte ;
  Astfel , multi traim in letargia malefica dupa cum ne-a invatat demon ‘cratia ‘ sau Sistemul pus bine la punct in manipularea maselor intregi de oameni , ‘nu ma intereseaza ‘ , ‘ce ma intereseaza de nationalism , de Tara , am credinta mea ( care o fi oare ?) ‘ sau ‘o viata am pe care sa mi-o traiesc la maxim ‘ …( daca ar fi Adevarata Traire …!)
  Si la toate aceste afirmatii pentru demon ‘cratie ‘, insasi Cuvantul Sfant spune’ nebune , in noaptea aceasta iti voi cere sufletul , cui vor raminea acestea ‘ adica aceste ‘teluri’ vrednice doar de osanda vesnica …
  uitam ca Exista Judecata Lui DUMNEZEU Cea Dreapta , unde fiecare dintre noi nu se va infatisa singurel , in fata lui DUMNEZEU ci impreuna cu Tot Neamul , din care s-a nascut , leganat si crescut Si insasi acest Neam al fiecaruia , Neamul Romanesc , ne va judeca aspru , inaintea lui DUMNEZEU
  ‘ce-ai facut tu , pentru noi, Neamul tau cel Romanesc ca noi tot oameni am fost ca si tine si nu ne-am ingropat talantul dat ci l-am inmultit …’ ;
  Sa se stie , pentru cei care nu stiu sau se fac ca nu stiu , anume
  Suntem Datori Fata de Acest Neam Romanesc, Neam Crestin Ortodox din care ne tragem toti care suntem romani , simtim , gandim romaneste caci ‘ DUMNEZEU este roman ‘ spune in mare filozof ce a suferit pentru noi romanii , Petre Tutea ;
  Suntem Datori , fata de Acest pamint pe care Stam si il Batatorim , ca Intra-Adevar este Un Pamint Sfant Castigat Cu mare Pret de Inaintasii Nostri cu Adevarate Jertfe in timpuri de prigoana pentru Dreapta Credinta ;
  jerfe pentru Acesta Tara si Acest Pamint atunci cand ‘viscolul ‘ turbat a batut fie din miazazi fie miazanoapte ,
  Acesta Este Neamul Nostru Romanesc cel Adevarat Crestin Ortodox care a Stat Drept si Intelenit Bine peste veacuri , in fata vitregiilor acelor vremuri care au vrut sa pravale ” Acest Copac ” Bine Asezat de Insasi Bunul DUMNEZEU la rascruce !
  Sa nu uitam ca asemeni Suntem Datori fata de Urmasii nostri , fata de copii nostri de a le lasa Acestea
  O Tara , un Neam si in primul rand Credinta Dreapta Crestin Ortodoxa , ORTODOXIA asa cum ne-au fost lasate de Bunii si Strabunii Nostri pentru ca Acestea Sunt Comoara Adevarata , Sunt
  ‘Calea , Adevarul si Viata ‘ pe care o cautam fiecare dintre noi pe acest pamint !
  amin!

  Apreciază

 3. pcmouse said, on august 30, 2012 at 10:39 am

  evident or sa vanda tot pe nimic.

  Apreciază

  • ionut ignat said, on august 30, 2012 at 1:50 pm

   portul va fi vandut probabil cu aceleasi intentii ca si marile combinate, fabrici, uzine etc. adica il vor „privatiza” pentru a functiona la cota de avarie, dupa cheremul fratilor olandezi. va fi un fel de mega-jaf cum a fost cel asupra industriei care ne-a transformat din producatori in consumatori. poate ca asa meritam, la cat de invarajbiti suntem unii impotriva altora (romani contra romani) adica sa nu mai avem nimic „al nostru”… fiecare pentru el..

   Apreciază

 4. Marin said, on august 30, 2012 at 10:50 am

  Evident ca il vor vinde. La fel cum au vandut pe nimic toata economia Romaniei.Au nevoie de port pentru viitoarea campanie militara din fostul imperiu Bizantin.Doar olandezii sunt printre neamurile nordului care vor fi nimicite la Constantinopol…..

  Apreciază

 5. crestinul ortodox said, on august 30, 2012 at 2:19 pm

  Apreciază

 6. Student said, on august 30, 2012 at 2:20 pm

  Personal, ma indoiesc ca va fi vandut olandezilor. Constanta si Rotterdam nu sunt singurele porturi importante din UE, iar distanta foarte mare dintre ele si lipsa de insfrastructura rutiera din Romania fac ca amenintarile de natura economica la adresa portului olandez sa nu fie atat de mari.
  Priviti va rog aceasta harta. http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/images/8/89/Main_European_cargo_ports_in_2010_by_gross_weight_of_goods_handled.PNG care ilustreaza cantitatea de marfa ce tranziteaza porturile principale ale Europei. Constanta nici macar nu se apropie de porturile vestice. Dar in schimb, in regiune, este unul din porturile principale.

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on august 30, 2012 at 2:27 pm

   ii intereseaza , pozitia geografica , suntem doar UN PUNCT STRATEGIC pentru ei si atat , nu mai mult ca si celelalte resurse f importante tot pentru ‘ei’……

   Apreciază

 7. stef said, on august 30, 2012 at 4:08 pm

  Hilar! – 750.000.000 de gloante Hollow Point – interzise de comisia de la Geneva tocmai au fost achizitionate de gestapo-ul jidovesc care administreaza DHS-ul din state – Ce pregatesc oare acesti banditi?!

  Apreciază

  • mishuleu said, on august 30, 2012 at 10:27 pm

   Tipu asta mi se pare cam suspect. Is curios din ce traieste de isi permite sa aibe asa o dantura. Trebuie sa fie vreunul de al lor.

   Apreciază

   • stef said, on august 30, 2012 at 10:46 pm

    S-o fi spalat pe dinti in fiecare zi… eu cred ca e mai important ce spune decat ce dantura are – Expunerile pe care le face sunt in stilul specific amerlocilor … asta e …cred ca nu are mare importanta – Vad ca pe sait-ul lui se discuta serios despre problemele grave din state si din intreaga lume – Are cateva articole referitoare la crimele iudelor bolsevice in spatiul sovietic si ex-sovietic – Amerlocii nu stiu mai nimic din ce a insemnat placa bolsevica, crimele comuniste si de catre cine au fost infaptuite….

    Apreciază

 8. Verde said, on august 30, 2012 at 4:48 pm

  Deși aderarea la spațiul Schengen ar implica și multe dezavantaje pentru România, acest obiectiv rămâne în continuare unul prioritar pentru guvern. Olanda este statul care se opune cel mai puternic aderării României la spațiul Schengen.

  I-auzi… Sa inteleg ca implica si avantaje. Care?

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on august 30, 2012 at 11:41 pm

   avantaje pentru ei , bineinteles , mai sporesc sau se inmultesc conturile personale in euro , din aceasta afacere de a vinde totul ce apartine acestei Tari , de a vinde Bunul nostru National si asemeni Resursele puse pe tava , ce apartin muritorilor de rand sau al romanilor care dorm , ‘ nu ma intereseaza ‘ nu vad si nu aud nimic !
   pina intr-o buna zi , cand copii , copiilor nostri sau chiar copii nostri , vor munci ca sclavi si argati cu ziua la straini , pe acest pamint candva al nostru , si ne vor judeca DE CE ASA ? ca de , noi parintii am zacut in nesimtire crunta si surdo mutenie la tot ce se vinde in Asta Tara !
   TREZITI-VA ROMANI , spune Irina Loghin ,
   si as adauga PINA NU-I PREA TARZIU !
   amin!

   Apreciază

 9. abc Marin said, on august 30, 2012 at 6:46 pm

  mulțumim olandezilor că se opun aderării noastre la spațiul ,, șenghen,, căci noi nu suntem în stare să ne opunem , acceptăm orice ordin.

  Apreciază

 10. STOP RFID 666 said, on august 30, 2012 at 8:43 pm

  CUM SA DISTRUGI PRINCIPALELE INSTITUTII ALE STATULUI

  Dai salarii de rahat iar omul pentru ca nu are cu ce sa traiasca primeste mita. Apoi STRIGI ……….nenorocitii, banditii, uitati-i ce fac!!! Si asa principalele institutii vor ajunge de rasul curcilor, iar pasarile de prada pot sa se infrupte in liniste din prada.

  http://www.adevarul.ro/locale/giurgiu/Profesoara_din_Giurgiu_prinsa_in_flagrant_in_timp_ce_lua_mita_de_la_mama_unei_eleve_0_764923753.html

  Apreciază

  • pcmouse said, on august 30, 2012 at 11:42 pm

   si daca nu existau americani ce faceau?moldovenii nu isi dau seama ca se baga in gura lupului..or sa ii forteze si pe ei sa accepte legi sodomite pt o farama de paine..

   Apreciază

 11. crestinul ortodox said, on august 31, 2012 at 12:22 am

  nu cer oamenii de rand sau moldovenii , romani de ai nostri , cere guvernul condus de Vlad Filat , care respecta ‘regulile impuse ‘ de cei care i-au pus in conducere !
  pe acest principiu se merge , in numele ajutorului reciproc , fratesc sa te faci frate cu necuratu …
  numai frate cu dracu sa nu te faci , ca ajungi sa nu mai treci puntea !
  SPERANTA ESTE IN DUMNEZEU , Oameni Buni
  si
  INTOARCERE LA ORTODOXIE , CREDINTA , DRAGOSTE si NADEJDE ADEVARATA IN DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI !
  amin!

  Apreciază

 12. Vasilica said, on august 31, 2012 at 12:39 am

  Amaricanii si Germanii vor sa construiasca centrale pe teritoriu nostru romanesc.

  Au aparut diverse informatii potrivit carora Germania anunta un sprijin dat Romaniei in constructia de centrale nucleare.Daca ne gandim ca astazi cu 2 reactoare Romania exporta energie electrica,rezulta clar dorinta Germaniei dea muta energia nucleara din Germania in Romania…
  Practic s-a pus la bataie terenul Romaniei si de ce nu sanatatea viitoarelor generatii.Ce nu e bun pentru Germania este bun pentru Romania…

  Interesul American.,

  Probabil in acelasi proiect era nevoie de securizarea zonei si atunci au aparut Americanii cu scutul antiracheta,dar nu numai,pentru protectia zonei era nevoie si de avioane F16 si atunci rezulta si interesul vanzarii de armament.

  Practic americanii securizand zona vor controla militar centralele nucleare dar au si alt scop si anune controlul energetic al Europei dupa construirea acestor centrale.
  Practic in comparatia de la rusi care controleaza Europa prin gaze, amaricanii vor controla prin curentul electric,..Cineva a garantat acest plan.Oare cine?

  Pentru a nu se deconspira planul s-a inceput mai intai pe Rosia Montana pentru securizarea Uraniului,apoi construirea bazelor de la Deveselu si apoi cumpararea de avioane si pe urma construirea de centrale nucleare pe bani Germani si americani.
  Astea ne mai lipseau…ca in rest…..
  Oare cine stie toate aceste acorduri si cine a acceptat si cu ce pret a acceptat..

  http://Www.desteptati-va.ro/de -ce-il-sustin-Germani-si-USA-pe-Basescu.,

  Doamne ce -a ajuns Romania in ziua de azi,trag cainii cu dintii de prin toate partile de ea..

  Doamne ajuta!

  Apreciază

  • stef said, on august 31, 2012 at 8:05 pm

   Vad ca da eroare 404 – cred ca nu ai pus bine legatura la site – Teritoriul Romaniei e transat de toti criminalii planetei -Tehnologia cu fisiune nucleara este criticata in majoritatea mediilor si dezastrul de la Fukushima arata clar ce se poate intampla de la un dezastru natural Radiatiile au ajuns de multe luni de zile peste Pacific pana pe coasta de Vest a SUA si in Canada – Cand ploua , orice detector Geiger de buzunar indica prezenta radiatiilor – In plus mai sunt si deseurile nucleare pe care nu le doreste nimeni – Mai ales germanii sau amerlocii – Au deja destule le ingropa adanc in pamant si le tin sub supraveghere

   Apreciază

 13. nelu said, on august 31, 2012 at 11:43 am

  stiti ca sfinti spun ca mana noastra mica nu poate opri trecerea in mainile guvernului mondial al tuturor oamenilor,animalelor,bogatiilor !!! ne pare rau ca omul necredincios accepta sa dea in mainile diavolului ce a fost dat prin sfintire lui Dumnezeu,dar aceste evenimente arata apropirea veacului asteptat de crestini,viata veacului ce va sa fie,alaturi de Hristos pentru cei binecredinciosi,alaturi de dracu a acelora ce incalca legea lui Dumnezeu printre care :nu ai voie sa vinzi pamantul(terenul)catre straini !!!!

  Apreciază

 14. Vasilica said, on septembrie 1, 2012 at 12:36 am

  Stef

  Da ai dreptate am gresit linkul..sunt pe telefon..

  asta era.

  http://Www.desteptati-va.ro/index.php/2011/romania-treziti-va intr-o-lume-bezmetica

  Apreciază

 15. apologetikus said, on septembrie 2, 2012 at 11:58 pm

  O altă abordare a subiectului: Sunt convins că ar fi foarte tentați pentru a da bine la … UE … că doar nu ei sunt prietenii europenilor, ci haita macoveilor. Dar mai am eu o întrebare, două: vă mai amintiți cine boicota floricelele olandeze (întrebarea e retorică – bășescu) și, din foarte multe surse, vă mai amintiți cine dictează în portul din Constanța de ceva ani buni (și această întrebare e retorică – frățiorul lui bășescu), iar întrebarea finală … nu cumva bășescu nu s-a înțeles cu olandezii cu creieri zburători ?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: