SACCSIV – blog ortodox

29 august: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul

Posted in Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul by saccsiv on august 29, 2012
Marcu VI, 14-30
14. Şi a auzit regele Irod, căci numele lui Iisus se făcuse cunoscut, şi zicea că Ioan Botezătorul s-a sculat din morţi şi de aceea se fac minuni prin el.
15. Alţii însă ziceau că este Ilie şi alţii că este prooroc, ca unul din prooroci.
16. Iar Irod, auzind zicea: Este Ioan căruia eu am pus să-i taie capul; el s-a sculat din morţi.
17. Căci Irod, trimiţând, l-a prins pe Ioan şi l-a legat, în temniţă, din pricina Irodiadei, femeia lui Filip, fratele său, pe care o luase de soţie.
18. Căci Ioan îi zicea lui Irod: Nu-ţi este îngăduit să ţii pe femeia fratelui tău.
19. Iar Irodiada îl ura şi voia să-l omoare, dar nu putea,
20. Căci Irod se temea de Ioan, ştiindu-l bărbat drept şi sfânt, şi-l ocrotea. Şi ascultându-l, multe făcea şi cu drag îl asculta.
21. Şi fiind o zi cu bun prilej, când Irod, de ziua sa de naştere, a făcut ospăţ dregătorilor lui şi căpeteniilor oştirii şi fruntaşilor din Galileea,
22. Şi fiica Irodiadei, intrând şi jucând, a plăcut lui Irod şi celor ce şedeau cu el la masă. Iar regele a zis fetei: Cere de la mine orice vei voi şi îţi voi da.
23. Şi s-a jurat ei: Orice vei cere de la mine îţi voi da, până la jumătate din regatul meu.
24. Şi ea, ieşind, a zis mamei sale: Ce să cer? Iar Irodiada i-a zis: Capul lui Ioan Botezătorul.
25. Şi intrând îndată, cu grabă, la rege, i-a cerut, zicând: Vreau să-mi dai îndată, pe tipsie, capul lui Ioan Botezătorul.
26. Şi regele s-a mâhnit adânc, dar pentru jurământ şi pentru cei ce şedeau cu el la masă, n-a voit s-o întristeze.
27. Şi îndată trimiţând regele un paznic, a poruncit a-i aduce capul.
28. Şi acela, mergând, i-a tăiat capul în temniţă, l-a adus pe tipsie şi l-a dat fetei, iar fata l-a dat mamei sale.
29. Şi auzind, ucenicii lui au venit, au luat trupul lui Ioan şi l-au pus în mormânt.
30. Şi s-au adunat apostolii la Iisus şi I-au spus Lui toate câte au făcut şi au învăţat.

Acest sfânt a fost marturisit de Hristos ca este mai presus decât toti cei nascuti din femeie si mai mult decât proorocii. Acesta este cel care mai înainte a saltat în pântecele maicii sale si a propovaduit pe Hristos si celor de pe pamânt si celor din iad. A fost fecior lui Zaharia arhiereul si al Elisabetei, nascut fiind din fagaduinta lui Gavriil; i s-a taiat cinstitul cap de Irod Antipa, pentru împreunarea fara de lege cu Irodiada. Acesta care din pântece era îmbracat cu sfintenie si avea în sine salasluita curatia, a iubit întelepciunea, nu s a îngrijit de hrana, ci, departat de toata amestecatura si vorba omeneasca, a locuit în pustie ca în cer. A petrecut cu fiarele, acoperit cu par de camila si încins cu brâu de curea; si hrana lui era ca a pasarilor. Pururea cugeta în Legea lui Dumnezeu si toate cele de jos mai mici le socotea decât paza Legii dumnezeiesti. El a trecut peste hotarele firii, si a botezat pe Hristos cel neîntinat si mai presus decât toata firea.

Dar Irod, cel lipsit de minte si neastâmparat, biruitor fiind peste a patra parte de Iudeea, si-a luat lui femeie pe sotia fratelui sau Filip. Pentru aceasta pornindu-se Proorocul din dumnezeiasca râvna si întemeindu-se cu armele adevarului, a zis catre tiranul: „Nu-ti este iertat a tine pe femeia lui Filip fratele tau”. Din cauza aceasta a pornit împotriva sa pe acea femeie turbata si pe îndragitorul sau, care l-a bagat legat în temnita. Deci facându-se veselie pentru ziua nasterii lui Irod, si pornind bautura multa si împletita cu dragoste desfrânata spre nebunie si tulburare pe mai-marele ospatului, a venit si fata Irodiadei si a jucat înaintea împaratului. Iar ca plata pentru necinstitul ei joc i s-a dat, vai! moartea Proorocului. Si numaidecât a fost adus capul Proorocului pe tipsie si l-a dat acelei necurate si mult desfrânatei femei, înca sângele curgând. Si s-au facut acesteia în cetatea Sevastiei ce este departe de Ierusalim cale de o zi, unde si case împaratesti a facut al IV-lea biruitor ce a domnit dupa acesta, si s-a facut ospatul cel ucigator de prooroc, acolo acoperindu-se proorocescul si sfântul acel trup, de ucenicii lui s-a ascuns.

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ionut ignat said, on august 29, 2012 at 3:14 pm

    fie ca Sfantul Ioan Botezatorul sa ne lumineze mintile spre intoarcerea la Domnul IIsus Hristos si parasirea pacatelor ! amin!

    Apreciază

    • Verde said, on august 29, 2012 at 4:40 pm

      CIca „Balanced and Zionist in nature”. Ce ar fi sa ne facem si noi o Wikipedia echilibrată si românistă? Aaa dar nu avem voie. E rasist, intolerant, neo-nazist si xenofob ca românii sa faca asa ceva.

      Apreciază

  2. STOP RFID 666 said, on august 29, 2012 at 3:17 pm

    Apreciază

  3. crestinul ortodox said, on august 29, 2012 at 3:38 pm

    noi , crestinii ortodocsi avem Icoane Vii si Facatoare de Minuni , voi ce aveti ratacitilor , minciuna si lepadarile de DUMNEZEU ADEVARAT !
    toti care nu sunt in ORTODOXIE , sunt lepadati de DUMNEZEU , ei nu se inchina lui DUMNEZEU ADEVARAT , ei se inchina si slujesc tatalui minciunii si cu astia nu se discuta , pentru ca Domnul IISUS HRISTOS, DUMNEZEU ADEVARAT , Ne spune
    „Nu aruncati margaritarele in gurile porcilor , ca acestia nucumva sa se intorca si sa va sfasie pe voi ”
    si iarasi Cuvantul Lui DUMNEZEU este Acesta
    „plecati de la mine blestematilor , ca Adevarat va spun , nu va cunosc pe voi , cei care ati slujit tatalui minciunei , mergeti in focul cel vesnic gatit voua si celui care i-ati slujit ”
    amin!

    Apreciază

  4. crestinul ortodox said, on august 29, 2012 at 4:33 pm

    Apreciază

  5. crestinul ortodox said, on august 29, 2012 at 4:42 pm

    Apreciază

  6. crestinul ortodox said, on august 29, 2012 at 4:52 pm

    Apreciază

  7. sergiu said, on august 29, 2012 at 5:55 pm

    Adevarul despre Dan Diaconescu si partidul sau
    Dan Diaconescu este o piesa a Sistemului Evreiesc Mondial (S.E.M.) care a impovarat omenirea genocizand-o in razboaie si crize si care acum e aruncat la inaintare in baza popularitatii acumulate in calitatea de teleast. Iesirea la rampa a lui Diaconescu a fost planuita cu ani in urma ca o varianta de avarie la lehamitea pe care stapanii planetari precauti ai aceluiasi SISTEM a produs-o romanilor prin cei pe care prin manipulare, prin sistemul media servil, prin fraude electorale i-a impus la conducerea Romaniei. Este de domeniul evidentei ca si buimaceala din 1989 zisa revolutie a fost opera tentacularei evreimi care a dat lovitura finala neevreilor prin tradarea lui Gorbaciov care nu numai ca a ingenunchiat Rusia dar a si distrus-o definitiv ca putere mondiala.
    Toti cei care au pozat in revolutionari de fapt erau reprezentantii complotului evreiesc de la Bucuresti in frunte cu evreul Samuel Bruckner pe numele de scena Silviu Brucan, cel care a ordonat deloc intamplator uciderea Ceausestilor tocmai de Craciun.
    Dan Diaconescu a fost lansat pe orbita de SISTEM si a obtinut protectia acestuia in fata politrucilor gen Nastase care l-au sicanat si i-au oprit emisiunea , tocmai cu pretul servirii cauzei. Diaconescu a realizat rapid dupa inchidera postului sau ca stapanii care-i pot da linistea sunt cirumcisii camatarie mondiale de peste ocean nu coruptii din politica romaneasca impusi evident cu acordul aceluiasi sistem. Practic si Dan Diaconescu la fel ca Ion Iliescu, Adrian Nastase, Emil Constantinescu ori Traian Basescu e un om al SISTEMULUI diferenta dintre ei constand doar in natura misiunilor, functiilor si atributiilor ce le-au fost incredintat. Dan Diaconescu a fost crescut in spiritul ideocratiei latratului la luna, pe post de sperietoare tv pentru temperarea rapacitatii si parvenistismului politrucilor Romaniei. Sigur ca atunci cand Diaconescu primea misiunea de a scormoni prea tare in jaful , nelegiuirile si promiscuitatea politicienilor de pe Dambovita se intampla sa sara calul din zel fata de stapanii majori si firesc sa-i deranjeze pe un Emil Constantinescu amorezat cu Rona Hartner, ori pe un Adrian Nastase feroce si nesatul in procesul de inavutire a familiei sale. Evreimea noocrata tocmai isi dorea aceasta conflictualizare a supusilor din politica si din media de dragul aparentei de democratie si evident din alte interese strategice care sa-i permita compromiterea rapida a eventualilor razvratiti pe sistem.
    Partidul Poporului nu este acum decat unda verde data de stapanii majori din America si Israel supusului ascultator Dan Diaconescu prin care il joaca la mai multe capete pe Traian Basescu care nu a percutat imediat asa cum sistemul spera, la unele obiective cum ar fi exploatarea Rosia Montana pe care evreii planetari o doreau demarata. Presul Traian Basescu le-a dat satisfactie in mai toate conditiile puse ca sa ii accepte al doilea mandat dar interesele financiare par a intrece promisiunile basiste de loialitate si sprijin dat Israelului si Americii in atacarea Iranului. Genocidul social al romanilor prin taierea lefurilor si impozitarile veniturilor celor multi si saraci striviti de indatorarea la FMI a fost o alta conditie a “realegerii” lui Ba’secu.
    Dan Diaconescu este mason, evreofil o unealta a evreilor din varful puterii mondiale care fac si dreg pe planeta. Dan Diaconescu va transforma Romania in colonie americana definitiva iar pe romani in sclavi. In locul Romaniei va aparea New Israel. Misiunea lui Dan Diaconescu este distrugerea Romniei si predarea ei la cheie asasinilor economici pe care va aduce din SUA pentru conducerea tarii.
    Like

    Apreciază

    • nelu said, on august 29, 2012 at 8:47 pm

      toate partidele ca stiu sau nu stiu merg pe acelasi ACELASI drum cu acelasi ACELASI scop:predarea tarii in bratzele guvernului mondial

      Apreciază

  8. crestinul ortodox said, on august 29, 2012 at 6:42 pm

    Apreciază

  9. Prahovean said, on august 29, 2012 at 8:39 pm

    Am o rugăminte către frățiile voastre, un proiect menit să ajute oameni cu probleme, inclusiv pe mine. are nevoie de voturi urgent
    http://www.causes.com/causes/532980-autism-romania/actions/1677730
    Nu trebuie să donați nimic, doar să votați și, cât puteți și cât vreți să dați mai departe și la alții Vă mulțumesc.

    Apreciază

  10. nelu said, on august 29, 2012 at 8:59 pm

    cartea „Jidovul ratacitor ” este vorba despre acel vindecat de Hristos caruia i s a spus sa nu mai pacatuiasca,este acelasi caruia Hristos i a cerut o gura de apa cand avea CRUCEA in spate si el nu i a dat mai mult i a spus sa mearga ,iar Hristos i a spus ca el sa mearga pana la sfarsitul lumii si de 2 mii de ani acesta nu a murit desi se lupta sa moara,a spus la multi oamenii prin ce a trecut..cum cand vrea sa se odihneasca dracul il loveste si l impinge sa mearga..stie toate limbile…ultimul meu duhovnic a intrebat la Ierusalim pe un evreu convertit la ortodoxie daca el a auzit de acest Itzac (parca era numele pe care il avea acum 2 mii de ani,caci a avut apoi mai multe nume)si evreul a spus ca toti stiu despre acest nemuritor dar sefii lor le interzic si sa i spuna numele (nume +prenume) ,mi a spus o crestina ca este de cumparat pe net dar la mai multe preturi cel mai mic pret este 40 lei,dar este groasa si are scris mic,imi spunea ca nu o poti lasa din mana cat de captivanta este..cititi si voi

    Apreciază

  11. nelu said, on august 29, 2012 at 9:06 pm

    pentru cei ce stiu engleza (foarte interesante si marturiile de la coment):http://www.youtube.com/watch?v=gpjmEjXM2sc

    Apreciază

  12. nelu said, on august 29, 2012 at 9:17 pm

    in ce data vorbeste ! si cat de violent! :http://www.youtube.com/watch?v=cppihr30zLk

    Apreciază

  13. STOP RFID 666 said, on august 29, 2012 at 10:31 pm

    CAND SLUGILE INTUNERICULUI VORBESC DE SFINTII INCHISORILOR

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on august 30, 2012 at 1:13 am

      astia cu inele in maini , in afara de verigheta , sunt vrajitori !
      astia sunt ucenicii necuratului ;
      ala are in mana dreapta , inelar , inel cu ‘piatra soarelui’ sau piatra vrajitorilor si asezat pe inelar dreapta reprezinta aservire unei organizatii unui lider , organizatia ocultisto -masonica in acest caz si necuratului ;
      si-au pus camesi traditionale dar tot vrajitori sau ocultisti sunt iar culoare mov drept pudra de imagine , pentru o ametire cica mai bine a vrajilor si necuratiilor ce emana astfel de ucenici ai necuratului !
      sarmanii nu stiu cat de ingrozitor arata iadul , sau talpa iadului pentru astfel de spurcaciune …
      atat pot sa le transmit
      Cu foc IAI , in primire Sfinte si Marite Prooroc ILIE , pe vrajmasii lui HRISTOS , pe antihristi!
      in veci
      amin!

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on august 30, 2012 at 1:44 am

        astia cu inele in maini , in afara de verigheta , sunt vrajitori sau sunt sub actiunea vrajitorilor , a ocultismului chiar fara sa-si dea seama , insa pina intr-un punct , daca este Putere de Trezire ;
        si anume Trebuie Credinta Adevarata pentru aceasta Putere de Trezire !
        spun asta , pentru ca asa ceva este lepadare de DUMNEZEU , increzandu-te in ceva care … este chiar necuratu si astfel iti pecetluiesti singur sentinta !
        spun pentru cei care o fac din nestiinta Insa cei care lucreaza cu stiinta , Sfantul si Maritul Prooroc ILIE , cu foc sa-i IA in primire !
        amin!

        Apreciază

  14. lastun said, on august 30, 2012 at 8:06 pm

    Din cartegoria despre capete dar nu de sfinti iata un curent de moda periculos capul sau capetele de mort. Ce este trist e ca si unele mame isi imbraca copii cu haine imprimate cu cap sau capete de mort. Ce o fi aceasta inconstienta ? nepasare ? cu cine te asemeni te aduni ? moda iadului ? sau mintea intunecata de pacate care zice binelui rau si raului bine ? refuzul lui Dumnezeu ?

    http://www.businessmagazin.ro/printare/arta-si-societate/lifestyle/memento-mori-in-varianta-haute-couture-4073814
    http://ro.dunstarltd.com/marca_haine_pentru_copii_pentru_copii-Cranii (dati click pentru a mari imaginile la copii)
    http://www.envy.ro/moda/Bluze-si-camasi/Tricouri/Tricou-cap-de-mort-9596
    http://www.fashionup.ro/curea-beltart-cu-catarama-cap-de-mort.html
    http://www.okazii.ro/cautare/cap+de+mort.html
    http://iuliacumparapantofi.allshops.ro/produs/963254/Esarfa+cap+mort.html
    http://www.okazii.ro/haine-copii/peste-12-ani/bluza-gri-cu-model-cap-mort-achizitionata-germania-fete-12-ani-a115857782
    http://www.zuzahandmade.ro/femei-bijuterii_handmade-fimo__crosetate__textile-produs-pandantiv_handmade%282920%29.html
    http://www.cauti.ro/produse/compara-preturi/keyword~~imbracaminte-de-pus-pe-cap-sepci-sepci-copii.html
    http://www.envy.ro/moda/Bijuterii-si-bijuterii-fantezie/Coliere/Colier-cap-de-mort-8901
    http://www.envy.ro/moda/Bijuterii-si-bijuterii-fantezie/Cercei/Cercei-cap-de-mort-8915
    http://hellomall.ro/pantaloni-scurti-cu-craniu-marime-xs-stare-produs-second-hand-culoare-multicolor~PID-1812.html
    http://www.okazii.ro/recomandate/haine-copii/alte-haine-copii/geaca-de-fas-dognose-de-copii-cu-cranii-marimea-152-158-gluga-detasabila-a65604017

    Fratilor Crestini ortodocsi am si eu o intrebare pentru toti. Oare cei ce poarta acesti lucruri sant afectati sufleteste, psihic si duhovniceste ? Va multumesc. Doamne ajuta-ne.

    Apreciază

  15. lastun said, on august 30, 2012 at 8:21 pm

    Domnul admin saccsiv2 am scris cateva randuri despre cap-ul si capetele de mort care apar pe diverse haine si lucruri la belelusi, copii si oamenii si nu apare de loc. Ce se intampla ? Multumesc. Doamne ajuta-ne.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.