SACCSIV – blog ortodox

Rusia ar putea construi o baza militara in Transnistria pentru a proteja regiunea de “PERICOLUL ROMANESC”

Posted in BASARABIA, RUSIA, Transnistria by saccsiv on iulie 31, 2012

Citez integral articolul In Transnistria ar putea aparea o baza militara rusa pentru a proteja regiunea de “PERICOLUL ROMANESC”

Tiraspolul vrea să înlocuiască misiunea de pacificare de pe Nistru cu o nouă bază militară rusească, căutând astfel să se pună la adăpost de “pericolul românesc”, scrie cotidianul moscovit Nezavisimaia Gazeta, citând surse apropiate liderului transnistrean Evgheni Şevciuk, potrivit cărora această perspectivă a fost discutată în timpul vizitei efectuate recent în regiune de către ministrul rus adjunct al afacerilor externe, Grigori Karasin.

Deschiderea unei noi baze militare ruseşti ar ajuta Tiraspolul să facă faţă pericolului românesc ce creşte odată cu revenirea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu în fotoliul prezidenţial, consideră ministru transnistrean al apărării, Vladislav Finaghin.

“Acest pericol a devenit o realitate după aderarea României la NATO şi la Uniunea Europeană. Iar în ultima perioadă acesta s-a amplificat, la fel ca apelurile de unire a Republicii Moldova cu România. În contextul în care o serie de lideri de la Chişinău sunt cetăţeni români, aceste apeluri nu par zadarnice. Mai ales că unirea, şi încă împreună cu Transnistria, constituie scopul preşedintelui Băsescu”, a explicat Finaghin. “Înţelegând seriozitatea situaţiei, facem tot posibilul ca prezenţa trupelor de pacificare să crească”, a adăugat el.

Potrivit surselor apropiate liderului transnistrean, Tiraspolul a propus Rusiei să-şi desfăşoare o bază militară în autoproclamata republică şi să folosească aerodromul fostei armate a 14-a. În schimb, autorităţile regiunii cer Rusiei sprijin financiar pentru crearea unui sistem puternic de securitate. Anterior, perpectivele unei baze militare ruseşti în Transnistria au fost discutate de Şevciuk şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Care este PERICOLUL ROMÂNESC?

Preşedintele comisiei pentru relaţii externe din Consiliul suprem transnistrean, Dmitri Soin, a confirmat că Tiraspolul şi Moscova discută acest subiect. “Am auzit de această iniţiativă. Ea este de actualitate, ţinând cont de poziţia activă a României în regiune. Băsescu este un lider carismatic, cunoscut prin afirmaţii şi decizii ieşite din comun, inclusiv în ceea ce priveşte Republica Moldova. Recent el a spus că Transnistria a obţinut dreptul de a adera la Uniunea Europeană împreună cu Republica Moldova. Rămânând preşedinte, el va continua linia înghiţirii ei treptate. Trebuie să ne pregătim pentru aşa ceva şi nu atât Transnistria, cât Rusia trebuie să se pregătească: Moscova şi Bucureştiul se vor lupta pentru dreptul de a influenţa asupra procesului în Republica Moldova. Chişinăul va fi de partea Bucureştiului”, a spus Soin.

Nezavisimaia Gazeta aminteşte că viceministrul rus de externe Karasin a efectuat, săptămâna trecută, o vizită în Republica Moldova, unde s-a întâlnit cu preşedinte Nicolae Timofti, care i-a spus direct reprezentantului puterii ruse: timpul vostru a expirat, iar forţele de pacificare din zona de securitate şi-au îndeplinit misiunea şi trebuie să fie înlocuite cu o misiune civilă sub mandat internaţional. Poziţia oficială a Chişinăului este susţinută şi de SUA şi Uniunea Europeană, care au statut de observatori la negocierile oficiale privind soluţionarea conflictului transnistrean. De pe Capital

Comentariu saccsiv2:

Sa fie cu adevarat Basescu un dusman al Moscovei? Dar daca Germania ii cere sa accepte federealizarea Basarabiei? Cert este ca la nivel mondial se amplifica tensiunea unor conflicte armate. Lipseste doar scanteia. Sa nadajduim ca bunul Dumnezeu ne va ocroti.

Reclame

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Stefan said, on iulie 31, 2012 at 6:18 pm

  Mai frate admin, problema nu se pune ca Basescu este sau nu „un dusman al Moscovei”, este o premiza si un punct de pornire gresit cand purcedem la a face o analiza.El este dusmanul ori prietenul cui is se ordona.

  Punctul (unul dintre ele) de pornire de la care trebuie plecat este ca Basescu si Statul Roman prezent (defapt statul roman din ultimele doua sute de ani) este anti-Romanesc, deoarece tot ceea ce se face si s-a facut atat intern cat si extern, este si a fost facut impotriva neamulu pe care in teoriei cica il serveste.

  Frate admin,sa nu te astepti ca cel agresat sa nu reactioneze daca are capabilitatea, dumneata oare nu ai dorii sa te aperi, sa ripostezi?

  Apreciază

  • saccsiv2 said, on iulie 31, 2012 at 6:22 pm

   am zis acelasi lucru.. rusii il acuza ca vrea sa le ia Basarabia, eu ziceam ca ar fi dispus sa faca si jocul Moscovei

   trebuie dezbateri pro si contra, dar fara marlanii
   deja multi se trezesc pe maidan, vorbind cum le vine la gura

   Apreciază

   • Stefan said, on iulie 31, 2012 at 6:41 pm

    Sigur, asa se clarifica si se limpezesc lucrurile , si anume prin dezbateri in duhul dragostei si al adevarului.

    In privinta comentatorilor si comentariilor de care ziceai , daca trebuie sa stergi constant 90% in ele (din comentarii) FA-O fara retineri!

    Basescu este ‘omul occidentului’ cum a fost/este kakavi pentru Georgia.

    Basescu va sacrifica , in mod practic si ‘fizicesc’ tara si vietile multora dintre noi , fara nici o retinere – ele intrand in categoria de ‘pierderi colaterale’.

    Apreciază

  • Stefan said, on august 1, 2012 at 4:15 am

   Doar o clarificare – cind ziceam „Frate admin,sa nu te astepti ca cel agresat sa nu reactioneze daca are capabilitatea, dumneata oare nu ai dorii sa te aperi, sa ripostezi?” – era o referire la Rusia.

   Apreciază

 2. daniel said, on iulie 31, 2012 at 6:35 pm

  Basescu este un presedinte fanfaron. Se ratoieste la cine nu trebuie, cand nu trebuie si cand e chiar necesar sa ia atitudine demna se ploconeste ca un milog. Nu e el in stare sa uneasca Romania cu Basarabia si nici nu e in stare sa fie dusmanul Moscovei.

  Apreciază

 3. techno melody said, on iulie 31, 2012 at 7:34 pm

  “Acest pericol a devenit o realitate după aderarea României la NATO şi la Uniunea Europeană.

  Apreciază

 4. saccsiv2 said, on iulie 31, 2012 at 7:56 pm

  Pentru ca de maine incepe postul, sper sa nu mai fie cearta pe blog si sa ne intarim in credinta postind de la toate relele. Vin vremuri din ce in ce mai grele si daca nu ne castigam pacea, riscam sa ne sfasiem intre noi…
  Iertare la toata lumea si post mantuitor!

  Apreciază

 5. STOP RFID 666 said, on iulie 31, 2012 at 8:41 pm

  http://www.agrointel.ro/332/preturile-la-cereale-au-ajuns-sa-creasca-zilnic-cu-cativa-banuti/

  http://www.agrointel.ro/284/adrian-porumboiu-preturile-alimentelor-o-vor-lua-razna-de-tot/

  https://saccsiv.wordpress.com/2011/09/13/o-exceptionala-profetie-din-secolul-xv-descrie-lamuritor-cum-va-fi-in-timpul-antihristului-vor-pricepe-macar-acum-adormitii-ce-e-cu-eguvernarea-internetul-obiectelor-si-documentele-cu-cip/

  Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte fără voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii, adică a Antihristului. Toată lumea va purta „măşti de piatră”. Toată munca, fiecare metru pătrat de pământ, fiecare bob de grâu va fi sub controlul lui Antihrist.

  Vor fi dezastre naturale: valuri chinuitoare de căldură vor alterna cu perioade de ger aspru, seceta cu inundaţiile; tornade şi furtuni cumplite vor pricinui distrugeri înspăimântătoare; erupţii vulcanice, cutremure şi boli între oameni, animale şi plante; toate acestea vor fi atât de îngrozitoare, încât îi vor duce pe oameni la disperare. Pământul, nemaiprimindu-şi binecuvântarea pentru a da roade, va fi lovit de foamete îngrozitoare, şi astfel se va sărăci cu totul. Şi numai celor care au primit pecetea Fiarei, adică a Satanei, li se va îngădui să existe pentru o vreme, deşi în cele mai slugarnice şi josnice condiţii de sărăcie totală şi dispreţ pentru demnitatea umană, pe care omul a primit-o de la Făcătorul său.

  Apreciază

  • un_mare_pacatos said, on august 1, 2012 at 9:07 am

   Ma bucur ca mai exista unele persoane pe acest blog,chiar daca sunt doar doua sau trei,care nu se imbuibeaza cu politica aducatoare de foamete asupra mintii si sufletului.

   Intr-adevar in tara exista o seceta cum nu s-a mai vazut in ultimii 20 de ani.

   In urma cu cateva zile am vorbit despre problema legata de seceta cu 2 prieteni specialisti in agronomie,unul dintre ei fiind rector la agronomie care mi-au spus ca aproape jumatate din recoltele din acest an sunt compromise si din aceasta cauza incepand cu luna septembrie preturile la orice aliment vor creste cu cel putin 15%,neluand in calcul si seceta din afara tarii.

   Apreciază

   • cineva said, on august 1, 2012 at 7:33 pm

    @un mare pacatos

    este firesc sa fie asa si va fi si mai rau atata timp cat pe teritoriul tarii noastre ortodoxe se tamaiaza satanei si ingerilor lui. In niste postari mai vechi fratele Vasile a avertizat ca intre 21 si 26 iulie avea sa se desfasoare la Brad o mare sarbatoare pagana, care intre timp a avut loc. Acolo s-a aprin „focul sacru”, s-a „meditat”, s-a dansat ecologic si s-au facut incantatii… Cati dintre romani au protestat?

    http://cronicavj.ro/wp/?p=6131

    Apreciază

 6. gigir said, on iulie 31, 2012 at 9:14 pm

  Post folositor tuturor si sa ne rugam ca Dumnezeu si Maica Domnului sa ne pazeasca tara de dusmanii din afara si mai ales de cei din interior !

  Apreciază

 7. mihai4 said, on august 1, 2012 at 2:19 am

  Apreciază

 8. mihai4 said, on august 1, 2012 at 2:50 am

  Apreciază

 9. mihai4 said, on august 1, 2012 at 2:57 am

  commenturi la acest clip.pagina a doua:

  I want to live up to this moment, when in Jerusalem will be built the third temple, and there will be peace

  zbros77 4 days ago

  It will be so!

  Mima Yomama 4 days ago

  we wont Mashiach NOW!!

  hagoaln 4 days ago

  cu ocazia asta va puteti si abona la pretiosul canal.e un fel de I.C.R. ,zic :))) http://www.youtube.com/user/henryporter2?feature=watch

  Apreciază

 10. Ambra said, on august 1, 2012 at 11:01 am

  Despre copiii chinuiti ai acestei lumi si ce dorim sa facem cu ei. ( si apropo de jocurile orgoliilor ce se desfasoara la patru ani )
  http://www.gandul.info/sport-miscare/londra-2012-cum-sunt-brutalizati-copiii-chinezi-la-antrenamentele-din-bazele-de-antrenament-ca-niste-inchisori-din-secolul-al-xix-lea-galerie-foto-9912701

  Apreciază

 11. Stefan said, on august 1, 2012 at 8:36 pm

  „Imaginea Rusiei pentru romani,un puzzle inca nerezolvat”

  http://romanian.ruvr.ru/2012_07_30/83335736/

  „Romania este condusa de la Budapesta”

  http://romanian.ruvr.ru/2012_07_30/83365248/

  Dureroase treburi,tare dureroase.

  Apreciază

  • cineva said, on august 2, 2012 at 1:53 am

   in legatura cu articolul ‘Imaginea Rusiei pentru romani’: Din pacate realitatea este mai urata. Ura romanilor pentru rusi este mai veche si mai profunda, cultivata in mare parte de emisiunile de indoctrinare Vocea Americii si Europa Libera cu mult timp inainte de revolutie. De aceea cei mai batrani si care au ascultat mai multe dintre ele sunt iremediabil pierduti in ce priveste obiectivitatea. Pentru romani Rusia NU este un puzzle. Ar fi bine sa fie asa, ar insemna ca romanii sa admita ca nu cunosc chiar totul, ca este posibil sa se fi strecurat si inadvertente cu un scop foarte bine stabilit si ar fi probabil tentati sa rezolve acest puzzle. In realitate insa romanii sunt convinsi ca stiu exact de ce ii urasc asa de tare, si ca e corect sa fie asa si nu vor sa inteleaga si nici sa stie mai mult. Este un fapt acceptat mai presus de orice judecata. Cel putin 80% din romani urasc tot ceea ce este rusesc fara nici o justificare obiectiva, ci numai din ceea ce au auzit de la altii, din folclor si pentru ca asta ii face sa se simta patrioti. E un cult, o dovada de ‘romanism’ si de ‘intelectualitate’ sa ii urasti pe rusi. Este cool si in rand cu lumea. Este si o ‘dovada’ a ‘superioritatii’ ieri latine azi dacice in fata poporului prost slav. Insa fara a incerca sa disculp poporul rus de relele pe care le-au adus asupra noastra in trecut, sunt alte popoare si natiuni care ne-au facut mult mai mult rau, si ne fac in continuare pana la a ne desparti de Hristos, carora romanii le canta osanale. Spre exemplu nu vad aceeasi ura fata de turci ale caror atrocitati in tara noastra ar fi trebuit sa ne marcheze mai tare. Nu vad aceeasi reactie fata de Austria (parte integranta, chiar determinanta a imperiului austro-ungar despre ale carui atrocitati nici nu are sens sa mentionez). Nu constat aceeasi ura nici chiar fata de unguri, decat in ce priveste pretentiile lor teritoriale.
   Poate ca ar trebui ca romanii sa reconsidere inteligent acest sentiment. Si eu i-am urat orbeste la fel ca toti ceilalti pana cand o persoana inteligenta si cu o bogata si reala cultura istorica a fost in stare sa imi explice cu argumente de nezdruncinat ca exista un interes in cultivarea acestei uri. Si ca aceasta ura nu este deloc in favoarea noastra ca popor.

   Apreciază

   • saccsiv2 said, on august 2, 2012 at 2:03 am

    nu e ura fata de poporul rus binecredincios, ci fata de conducerea bolsevico-sionista a Rusiei, care a inventat marxism-leninismul

    Apreciază

   • nea Anderthal said, on august 2, 2012 at 6:05 am

    …te-ai apropiat de adevar!

    Apreciază

   • Stefan said, on august 2, 2012 at 3:21 pm

    Le-ai zis mult mai bine decat articolul ala …

    Apreciază

   • timisorean1 said, on august 3, 2012 at 10:57 am

    @cineva

    idem

    Apreciază

  • cineva said, on august 2, 2012 at 6:25 am

   @saccsiv2

   In realitate foarte putini sunt cei care fac aceasta distinctie. Cei mai multi romani urasc fara discernamant tot ceea ce este rusesc. De la infatisare, la limba, obiceiuri, la imbracaminte, la muzica, la tehnologie, absolut totul. Ba unii merg pana acolo incat sa le nege chiar si credinta si biserica.
   In ce priveste bolsevismul, s-a terminat de vreo douazeci de ani. Iar despre orientarea pro-sionista inca nu stim cu singurata, vom vedea. In orice caz nu sufera comparatie cu sionismul agresiv al americanilor sau al vest-europenilor. Ceva ma face sa cred ca daca conducerea Rusiei ar fi fost 100% sionista, Rusia n-ar mai exista astazi si nici Putin n-ar fi ajuns din nou presedinte. Uitati-va numai cati bani si efort se cheltuiesc cu discreditarea lui. In ziarele straine nu e saptamana de la Dumnezeu sa nu-l numeasca despot, paranoic, curvar, vindicativ, mincinos, fatarnic etc. Daca ar fi fost chiar asa de bun prieten al sionistilor cred ca s-ar fi cheltuit banii pe altceva.

   Apreciază

   • Stefan said, on august 2, 2012 at 3:51 pm

    „putini sunt cei care fac aceasta distinctie”
    Treaba asta cu discernamantul, practic vis-avis de orice, aproape ca lipseste cu desavarsire la al nostru popor.
    Este o incapabilitate ingrozitoare de a distinge intre lucruri (unele dintre ele) blatant de evidente.

    „In ce priveste bolsevismul, s-a terminat de vreo douazeci de ani. Iar despre orientarea pro-sionista inca nu stim cu singurata, vom vedea.”
    Din nou, neamul asta al nostru in general si individul la nivel personal, nu este capabil sa desfasoare un proces analitic de gandire curat si just pentru ca mai apoi sa poata judeca, de exemplu, pe tema asta.
    Omului nu ai sunt de folos opiniile ,parerile ci certitudinile.Omul are nevoie de certitudini.
    Nu este cert,asa cum ai punctat, ca Rusia curenta este pro-sionista,dar este cert asa cum ai zis ca „Uitati-va numai cati bani si efort se cheltuiesc cu discreditarea lui. In ziarele straine nu e saptamana de la Dumnezeu sa nu-l numeasca despot, paranoic, curvar, vindicativ, mincinos, fatarnic etc”
    Pe langa asta mai este si faptul ca la fiecare doua saptamani se mai da cate o lege excelenta de ‘Duma” lor, in diverse sfere ale activitatii statului , iar fiecare dintre aceste legi si imbunatatiri evident bune pentru tara lor (la noi ,de douazeci de ani de ce este CHIAR pe dos , de ce nu am dorit sa fim independenti?) .

    Apreciază

 12. Stefan said, on august 2, 2012 at 4:02 pm

  Si ca sa continui pe linia judecatii – motivul pentru care neamul nu mai poate judeca drept este acela ca si-a pirdut simtul duhovnicesc.
  Abilitatea (sau abilitatile) omului de a cantarii drept, de a distinge curat si cinstit intre lucruri vine numai ca si urmare a induhovnicirii mintii si inimii omului – iar ea (abilitatea) se imputineaza sau dispare ori de cate ori mintea se intuneca si inima se invartoseaza in ‘cele ale lumii’ .

  In concluzie, neamul are nevoie sa isi recapete ceea ce in vechime era o trasatura caracteristica a lui si anume simtul duhovnicesc si trairea supra-lumeasca; numai atunci cand se va intoarce la Dumnezeu , El iarasi ai va darui nemului abilitatea de a discerne si a judeca curat.

  Apreciază

 13. G-man said, on august 3, 2012 at 1:34 pm

  foarte bine au pus punctul pe” i „, fratii cineva si Stefan referitor la ce s-a discutat sau urlat pe blog saptamana trecuta.
  Asta e blogul care il apreciam si acestia sunt comentatorii.
  Mai ramane de lamurit problema blestemelor pe care eu insist nu ca nu as avea de unde sa ma documentez peronal , ci pentru ca sunt dornic sa aflu parerea fratilor comentatori . Mai ales ca s-a tot vorbit de blesteme si pe blog si inafara lui . Exemple:
  – pe blog ” lasa-l domnule sa blesteme , e dreptul lui ” , „sa-i dam anatema !” , „aveti grija la blestemul preotului „…………….
  – la tv , Becali (un om sincer si darnic totusi in viziunea mea ) -blesteama pe toti care nu merg al vot (antentie! nu discutiile despre vot , doresc sa se reia , ci strict despre blesteme ) , facandu-si cruce..!!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: