SACCSIV – blog ortodox

Ponta basescianul: „Sunt european convins, iar Europa unită este viitorul României”, adica SUE

Posted in REFERENDUM by saccsiv on iulie 23, 2012

Citez din articolul: Victor Ponta: Viitorul României este într-o Europă unită

Solicitat să răspundă la o întrebare care stă pe buzele întregii Europe, respectiv dacă este democrat, lider autoritar sau pucist, premierul român a răspuns că este un democrat înflăcărat de când avea 17 ani, când a ieşit în stradă, asumându-şi un mare risc personal, pentru a protesta împotriva dictaturii comuniste.

„Am condus organizaţia de tineret a partidului meu la negocierile pentru aderarea României la UE în 2007. Nu sunt pucist. Sunt european convins, iar Europa unită este viitorul României. Şi acelaşi comportament l-am adoptat şi în funcţia mea de premier”, a adăugat Victor Ponta.

Întrebat dacă nu este totuşi surprins de faptul că CE (Comisia Europeană) vede lucrurile altfel, întrucât recent a fost convocat la Bruxelles şi acuzat că ar submina statul de drept şi democraţia, în acest context Jose Manuel Barroso afirmând că evenimentele din România au zguduit încrederea UE şi solicitând revizuirea deciziilor guvernului în unsprezece cazuri concrete, Victor Ponta a răspuns că acest lucru îl doare şi este pentru el un şoc.

„Sunt deja activ în politică de doisprezece ani şi întotdeauna m-am declarat pentru Europa. Acum se întâmplă acest lucru. În momentul în care în Europa există asemenea îndoieli cu privire la un stat membru, atunci trebuie să le înlăturăm. Abordarea lui Barroso este cea mai constructivă pentru a rectifica lucrurile. Barroso are dreptate. Recunosc că trebuie să-mi reproşez că activitatea mea la guvern nu a fost întotdeauna bine explicată şi că nu am comunicat suficient de bine cu Europa. Nu am probleme în a explica informaţii deficitare şi neclarităţi care îi deranjează pe partenerii noştri europeni. Din acest motiv, după întoarcerea mea de la Bruxelles, mi-am asumat responsabilitatea de a clarifica toate punctele critice şi de a face paşii necesari pentru a-i convinge pe partenerii noştri europeni – chiar şi acele puncte care nu intră în responsabilitatea mea, ci în responsabilitatea parlamentului”, a explicat Ponta

În ceea ce priveşte acuzaţiile de îngrădire a atribuţiilor Curţii Constituţionale, premierul român a afirmat că scopul lui nu a fost niciodată acesta. „Guvernul meu a promis să respecte în deplinătate independenţa justiţiei”, a afirmat Victor Ponta.

UE a insistat pentru anularea ordonanţelor de urgenţă prin care s-ar fi putut renunţa la anumite legi, a subliniat Der Spiegel. „Şi în această privinţă am subliniat faptul că nu vom acţiona decât respectând Constituţia. Şi dorim, aşa cum ni s-a cerut şi de la Bruxelles, să creăm un Avocat al Poporului care să supravegheze în mod independent instituţiile democratice. Totuşi aceasta este decizia deputaţilor, nu pot hotărî de unul singur”, a răspuns Ponta.

Întrebat cu privire la relaţiile dintre guvernul român şi cancelaria germană, pe care Der Spiegel le-a calificat drept tensionate, săptămânalul german amintind aici de convocarea ambasadorului României la Berlin în biroul cancelarului german, lucru echivalent în diplomaţie cu o trimitere acasă, Ponta a răspuns că face tot ce îi stă în putinţă pentru a linişti Germania.

„Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a linişti Germania. M-am întâlnit cu diplomaţii dumneavoastră aici (n. red. la Bucureşti) şi i-am asigurat de acest lucru într-o discuţie, la care au luat parte şi reprezentanţi ai Camerei germane de Comerţ şi firme germane. Pentru noi este de mare importanţă o bună relaţie cu ţara dumneavoastră, un prieten special şi de durată. Aş invita cu plăcere şi politicieni de vârf de la Berlin la Bucureşti”, a spus Ponta.

Întrebat dacă nu s-a simţit deranjat de faptul că Angela Merkel, cancelarul german, i-a telefonat săptămânile trecute lui Traian Băsescu, şi nu premierului, şi dacă nu a considerat acest lucru un afront, Ponta a răspuns că bineînţeles că i-ar fi plăcut ca lucrurile să stea altfel. „Dar există o legătură mai veche între Merkel şi Băsescu, o relaţie care s-a clădit pe parcursul mai multor ani. Acest lucru trebuie acceptat şi este complet legitim. Şi sunt optimist că voi reuşi să conving cancelaria germană de bunele mele intenţii. Ar ajuta dacă Berlinul ar asculta argumentele ambelor părţi”, a afirmat Victor Ponta.

Comentariu saccsiv2:

Cum era de asteptat, Ponta si intreg USL continua agenda oculta inceputa de Basescu. Pe cine sa legitimam cu votul nostru? Este clar ca NU trebuie sa participam la vot? Si apoi observati aceasta subordonare fata de cancelaria germana, adevaratii conducatori ai UE.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. daniel said, on iulie 23, 2012 at 10:39 pm

    Iata un articol care condamna lupta anti-sistem: http://ortodoxiatinerilor.ro/tinerii-in-societate/probleme-globale/18867-lupta-anti-sistem-este-straina-de-duhul-bisericii.html
    Ce parere aveti?

    Apreciază

    • aha said, on iulie 23, 2012 at 11:02 pm

      e bine venit articolul tau, daniel. si eu sunt 100% de aceiasi parere. nu degeaba ne invata in Scripturi ca nu trebuie sa ne impotrivim stapanirilor. plus de asta , daca ar fi sa organizam sa zicem o lupta fatisa contra sistemului…tot nu ne-ar ajuta. pentru ca vor fi destui care vor fi lupii in piei de oi…si care la momentul potrivit o sa denatureze tot ce am castigat. dar noi suntem datori sa luptam cu pacatul. asta da! ca Dumnezeu nu ne va lasa ….si daca gasim miluire la DUMNEZEU…pai pot face ei orice plan..ca tot nu le va iesi. si asa conducatorii nostri se calca de azi pe maine pe bataturi, singuri se calca. nici nu isi dau seama cat de oribili sunt. ei se cred destepti…of of!

      Apreciază

      • daniel said, on iulie 24, 2012 at 12:57 am

        aha,
        La care daniel te referi? Sa nu te referi la mine in nici un caz. Nu eu am scris asta! Autorul articolului se semneaza cu numele Dan. Nu suntem aceasi persoana!
        Si ca sa ne lamurim, eu nu sunt de acord cu aceasta abordare. Am recomandat articolul pe acest blog tocmai pentru ca fratii de aici sa cunoasca pe cei care combat lupta anti-sistem, sperand ca sunt in asentimentul meu si il dezaproba! Sa-mi fie cu iertare, dar avem puncte de vedere diferite :)!

        Apreciază

    • saccsiv2 said, on iulie 23, 2012 at 11:19 pm

      o fi scris de Dan(iel) Ciobotea… genul asta de teologi, care tot din spatele tasturii critica pe cei pe care ar trbui sa-i sustina, nu fac altceva decat sa invite la adormire.. ei desconsidera si scrierile unor sfinti precum Iustin Popovici, Nicolae Velimirovici, Serafim Rose, Paisie Aghioritul si a duhovnicilor din zilele noastre care toti isi pun problema actualei societati si propovaduiesc ca oamenii sa nu cada in mrejele lui antihrist.. nu ca-l asteapta pe antihrist, cum zice alt politic corect – Moise Iorgovan, ci pe Hristos il asteapta, ferindu-se sa nu-l imbratiseze pe antihrist…
      dar probabil acesti neo-teologi facuti pe banda rulanta in facultatile de teologie din Romania, tot mai ecumeniste, se cred mai intelepti si mai cu discernamant decat duhovnicii ce si-au intarit credinta in zeci de ani de incercari..
      iar daca „după ce ierarhia Bisericii s-a implicat puternic în mediul online” este clar cine-i inspira pe acesti scribi..

      Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on iulie 24, 2012 at 12:52 am

        Frate saccsiv2, Dan acesta parca a fost un comentator vechi al blogului , e cumva el ?

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 24, 2012 at 6:29 am

        si tradarea fatisa in fata dusmanului , dragii mei , este asemeni lui iuda , vanzatorul care , a vandut insasi pe DUMNEZEU , adica pe Domnul IISUS HRISTOS pentru doar ‘un pumn de 30 arginti’;
        cum distrugi , un blogg antisistem , foarte simplu din interior ‘divide et impera ‘ sau ‘dezbina si domneste’ !
        dar nu are sens sa mai complic mai mult sau sa vorbesc mai mult de cei care au denigrat acest blog si care de atfel ii cunoasteti voi mai bine !
        ce-am spus , ma repet poate , ‘asta se intampla cand raul nu este taiat de la radacina’ ; iar noi cei ce eram ‘fideli ‘ dupa posibilitati acestui blogg , stop rfid 666, cineva, si altii…deranjam Sistemul cu a noastra prezenta si comentarii , versus cu „pr timotei „, ticalin, rabi.., sfatu… ;
        poate sunt mai ascultati si de ce nu apreciati comentatori pe absolut toate temele , incepand cu CELE SFINTE !
        „tacere si capul in pamint
        ………………………………….”
        nu in zadar am si pus intrebarile , in mesajele postate !
        raspunsurile le cunosc dupa stiinta pe care mi-a dat-o BUNUL DUMNEZEU prin duhovnicii pe care i-am avut si ii am Si multumesc lui DUMNEZEU pentru aceasta , spre SLAVA LUI DUMNEZEU SA FIE !
        am spus , am repetat de nu stiu cate ori , numai BUNUL DUMNEZEU Stie de cate ori !
        ‘dupa roade ii veti cunoaste …’
        ‘dupa roade ii veti cunoaste …’
        insa orb sa fii , surd sa fii , sa nu vezi si sa nu auzi cum cel care , incearca sa te indrume este doar un ‘viclean’ ce -si urmareste acerb scopul perfid !
        anume de a te duce in prapastie cu tot ce ai de bun pret chiar si ” copacul pe care te asezi , poposesti pentru a canta frumos spre Slava Celui care ne-a Creat adica DUMNEZEU ADEVARAT „…!
        Doamne ajuta spre Mantuire si nu la pierire !

        amin!

        un mesaj pentru admin si saccisiv 2 , CINE si CE ii Tine Adunati pe Acesti vulturi In acest copac ?

        Apreciază

    • saccsiv2 said, on iulie 23, 2012 at 11:30 pm

      iata ce mai putem citi la tinerii nostri pro-sistem:

      Vă încurajez să participați la referendum și să vă exprimați opinia după cum considerați mai bine, cu Da sau cu NU. Cu cât participăm mai mulți cu atât reprezentații clasei politice vor înțelege mai bine mesajul nostru și se vor conforma, oprindu-se din speculații.
      Dacă majoritatea va vota Nu, atunci actualul președinte va avea legimitatea puternică a susținerii poporului și Parlamentul României va trebuie să accepte alegerile noastre. În această situație președintele țării trebuie să învețe să conviețuiască amiabil și constructiv cu reprezentații legitimi ai Parlamentului spre binele țării.
      Dacă majoritatea va vota Da, atunci ne vom alege alt președinte pe care-l vom legitima să ne susțină interesele pe următorii 5 ani.
      Dacă la vot vor veni mai puțin de 50% atunci, referendumul nu se validează. În acest caz certurile dintre politicieni vor izbucni și mai puternic și vom trăi iarăși luni de zile de atacuri și acuze, care vor fi în detrimentul țării.
      Votul e singurul nostru mijloc de a ne implica direct în deciziile țării! Folosiți-vă de el!
      Cine se plânge de răul din țară dar nu votează, acela nu vrea să-și asume realitatea așa cum este ea, și visează la o clasă politică sfântă și fără de păcat.

      Deci e clar ca fac politica, legitimand pe unii sau pe altii. Sunt naivi cu totul, dar isi inchipuie ca votul lor este respectat sau ca cine va iesi presedinte le va asculta problemele. Consider foarte daunatoare o astfel de atitudine din partea unor ortodocsi si cred ca inca nu s-au copt la minte. Fiti intelepti precum serpii, tineri ortodocsi, nu naivi ca papagalii.

      Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on iulie 23, 2012 at 11:43 pm

      întrebare de baraj:

      De ce la alte articole de pe site poți lăsa comentarii, iar fix la articolul spre care ai pus tu linkul nu?
      Blogosfera ortodoxa e cam cenzurata si mai si vorbesc de democratie si mers la referendum.

      Apreciază

  2. ioancadar said, on iulie 23, 2012 at 11:38 pm

    Despre raportul dintre creştin şi sistem / autorităţi am elaborat articolul:
    Creştinul şi statul

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/01/12/crestinul-si-statul/

    Iar concluzia articolului este: “Iar Petru şi apostolii, răspunzând, au zis: Trebuie să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni.” (Fapte 5: 29).

    Apreciază

  3. Vasi said, on iulie 24, 2012 at 3:53 pm

    fratilor…sa nu uitam de Sfantul Voievod Stefan cel Mare….daca gandea asa ca voi nu mai avea nici o fapta de vitejie..oare nu prin lupta a castigat? Noi de ce sa stam impasibili…parerea mea..

    Apreciază

  4. crestinul ortodox said, on iulie 25, 2012 at 10:30 am

    cand am vorbit “despre tradarea fatisa ” , m-am referit la tradarea Adevaratei Credinte Crestin Ortodoxe A acestui Neam , a acestui popor , Credinta Crestin Ortodoxa in care ne-am nascut , leganat si crescut , majoritatea celor care locuiesc aceasta Tara Crestin Ortodoxa !
    si vine nu stiu ce smintit , sub nume de ‘pr timotei ‘ care loveste cu barda in trunchiul Acestui “Copac ” , cu Radacini Bine Infipte , in pamint , INAINTEA LUI DUMNEZEU!
    nu am orgoliu , pentru mine asa ceva nu exista , orgoliu , ce este acesta ?
    tradare exista si o simtim atunci cand , cei care ii consideri ‘apropiati ai tai ‘, inceteaza de a mai lupta si trec de partea cealalta a baricadei , fara ezitare !
    Acest fapt este foarte grav , “tradarea fatisa ‘ si nu orgoliul sau alte chestii ‘care pe care ‘ , ‘bataie in cuvinte’ , ‘eu sunt ” pr timotei ” ‘voi sunteti prosti si trebuie sa ma ascultati mai in traducere libera ! ;pe aceasta deviza “se invarte ” cel care arunca neghina !
    cine arunca neghina , oare ?
    daca au oferit atata incredere oarba acestui ‘pr timotei ‘, tot cei care l-au crezut , sa ne spuna unde este acest ‘pr timotei ‘ ! ori daca nu sa taca din gura , intrucat ‘vai de cel prin care vine sminteala …’ OARE chiar in Tara Aceasta numai avem nici Preoti Ortodoxi adevarati si nici Teologi Adevarati nu numai in cuvant dar si cu Adevarata Traire in Cuvantul Sfant ? sau Sunt dar nu sunt lasati sa vorbeasca , sau Ce , nu inteleg ?
    se putea foarte frumos apela la Parintele Mihai Valica , cu lamuriri si explicatii pe aceasta dezbatere si acest ‘pr timotei ‘ nu mai avea ce sa caute din start 1
    insa poate asa a fost sa fie de la DUMNEZEU , sa putem vedea parerea si Cuvantul Celor care scriu si citesc acest blog!
    sa putem vedea si cine ne vrea binele si cine nu ne vrea binele !
    cine sunt ‘lupi in piei de oaie ‘ si cine este Adevaratul Pastor Sfant , adica DOMNUL IISUS HRISTOS .
    si acei Sfinti Parinti nu mai sunt Poate printre noi , dar CUVINTELE LOR DE LA DUMNEZEU AU RAMAS SI VOR RAMINE IN VECI , CACI SUNT CUVINTELE LUI DUMNEZEU spuse si aratate prin Acesti Sfinti Parinti !
    iar raspunsurile la cele doua intrebari , nu sunt atat de grele sunt foarte simple ca si intrebarilel
    CiNE ii tine adunati pe acesti vulturi pe acest copac , fie el si un ciot de copac ?
    Oare NU DUMNEZEU prin a sa PORUNCA SFANTA , CREATORUL A TOATE ,cel care I-a CREAT pe acestia si pe oameni , nu INSASI DUMNEZEU ii aduna , pe acest ciot de copac , de a fi impreuna , de a zbura si de a -si cauta hrana de trebuinta !
    Ce ii tine pe acest ciot de copac ?
    sunt la fel toti , in acelasi sentiment , nu unu-i cioara si altu-i vultur !
    astfel pana si o pasare sau orice animal de pe acest Pamint , Intelege CA PORUNCA DATA DE BUNUL DUMNEZEU este PORUNCA SFANTA si o respecta , dand SLAVA LUI DUMNEZEU , CEL CARE Ne-A CREAT !
    Insa numai omul nu intelege sau nu vrea sa inteleaga PORUNCA SFANTA , Cand DUMNEZEU VORBESTE prin toata creatia sa , animale , Pamint , Soare , Luna , Munti prin frumusetea acestora sau prin a Sa Manie Sfanta : foc , seceta inundatii , cutremure , calamitati cum se numesc !
    Daca se vrea cu Adevarat ORTODOXIE , NEAM si TARA atunci Pentru asta Sa luptam , pentru ORTODOXIE , NEAM si TARA !

    O CREDINTA , UN NEAM si O TARA !

    sa ne iubim TARA
    caci FRUMOASA Este ;
    sa ne iubim CREDINTA
    ca in ADEVAR DAINUIESTE,
    ORTODOXA in CUVANT SFINTIT
    DE HRISTOS SI APOSTOLI PECETLUIT.
    iar TRAIREA IN ORTODOXIE
    sa nu uitati romani SA NE FIE
    ADEVARATA BOGATIE
    caci restul nimic se cheama
    si nu sunt ce par a fi
    O CREDINTA , UN NEAM si O TARA !
    SA AVEM CREDINTA
    SI VOM AVEA si BIRUINTA
    caci DUMNEZEU nu ne va uita
    fie INCERCAREA cat DE grea !

    noi ATAT sa nu uitam
    de ORTODOXIE
    TRAIREA IN ADEVAR
    DE ACESTEA
    SA NU NE LEPADAM
    si la antihristi sa nu ne plecam.
    CRUCEA SFANTA SA n-o lasam ,
    caci ESTE A NOASTRA CRUCE ,
    CE DEPARTE O VOM DUCE
    ca tot raul piara , din tara sa piara
    piara din GRADINA DARUITA
    de Maica Domnului SFINTITA
    DE SFINTII si EROII Acestui Neam
    oropsit si prigonit
    insa poate , NU la nesfarsit !

    IAR CREZUL nostru atat sa fie
    ORTODOXIE , NEAM si TARA
    UNITI TOTI intr-un CUVANT
    si CU DUMNEZEU IN GAND
    “Pe Aici Nu Se Trece !”
    INSASI DUMNEZEU VA FACE LEGE
    CU AL SAU CUVANT
    pe acest Sfant Pamint .
    Pamint Bogat
    dar mult pradat
    de tradatori de ‘neam si tara ‘
    ce in fata antihristilor , se plecara !
    si obarsia si-o uitara .

    Sa ne Iubim TARA
    caci FRUMOASA Este
    Sa ne Iubim CREDINTA
    CA IN ADEVAR DAINUIESTE
    Amin!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.