SACCSIV – blog ortodox

Hilary Clinton: Rusia şi China “vor plati preţul” pentru ajutorul acordat guvernului Assad din Siria

Posted in Hillary Clinton by saccsiv on iulie 7, 2012

90 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 7, 2012 at 2:24 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iulie 7, 2012 at 3:16 pm

      saccsiv2

      Am pus un videoclip cu Katy Perry, e la spam cumva?

      Apreciază

      • saccsiv2 said, on iulie 7, 2012 at 4:01 pm

        nu inteleg de ce trebuie sa promovezi astfel de clipuri?
        ori pui si o combatere a acestuia, ori deloc.. sunt multi care nu au vazut clipul.. de ce sa-i intoxicam si noi, precum tv-ul?

        Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on iulie 7, 2012 at 5:57 pm

        Frate Stop videoclipurile acestea au atatea mesaje subliminale incat e mai bine sa nu le vizionam , cine stie la ce te indeamna.

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on iulie 7, 2012 at 9:22 pm

        Fratilor nu am pus videoclipul din dragoste de senzational, departe de mine lucrul acesta. Ceea ce am vrut sa subliniez este faptul ca aceste melodii ,,spun” ca exista extraterestrii, ceea ce este o mare minciuna. Sunt foarte multi care cred in extraterestrii si reptilieni, teorii dragi elitelor care ne conduc cu atata inversunare la iad. Nu am timp de multe ori sa fac o analiza a imaginilor. Ceea ce trebuie sa facem este sa demontam aceste teorii daunatoare cu extraterestrii, reptilieni si anunaki, multi cazand in plasa LOR.

        Katti Perry avea o intalnire cu acesti ,,extraterestrii” – draci si acesta era punctul central pe care l-am subliniat. Nu urmaresc acest fel de videoclipuri si nici canalele de muzica. Demontarea acestor rataciri mi se pare esentiala chiar daca, poate unii se smintesc. Stiu ca aceasta era linia pe care mergea fratele Vasile si de aceea cred ca ar trebui sa mergem pe aceeasi linie. Fratele Vasile, Dumnezeu sa-l apere, arata adevarul adevarat chiar daca unii aveau impresia ca sminteste. Mi-amintesc de un articol cu homosexuali care a fost greu de digerat de oricine. De multe ori marturisesc ca nu am putut sa ma uit la multe articole postate de fratele Vasile.

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 6:46 am

        parerea mea daca conteaza , ADEVARUL SPUS DOAR 100% este ADEVAR si TAIE raul din radcina , daca este 99% adevar si 1% minciuna atunci nu mai este ADEVAR si nici Adevarata Sabie de taiat raul de la radacina !
        si sa fie acest blog precum O OAZA in desert de Lumina Si Apa pentru cei insetati dupa Apa Cea Vie si LUMINA CARE NU APUNE NICIODATA ADICA DOMNUL IISUS HRISTOS !
        amin!

        Apreciază

  2. Stefan said, on iulie 7, 2012 at 3:12 pm

    A aparut documentarul „Dacii noi dezvaluiri” , a doua parte a documentarului „Dacii adevaruri tulburatoare”.
    Multe informatii interesante si adevarate,atentie insa cum si de unde ne informam – ca de obicei, este nevoie de discernamant si de o relativa maturitate intelectuala si spirituala.

    Documentarul se poate gasi usor pe youtube.

    Apreciază

  3. ioancadar said, on iulie 7, 2012 at 3:27 pm

    Mă iertaţi fraţilor,
    Voiam doar să fac următoarele observaţii:
    1. America, spre deosebire de Rusia, e o ţară democratică, unde ziariştii nu sunt omorâţi, să ne aducem aminte de Ana Politkovsakaia.
    2. Preacreştinul Vladimir Putin e fost ofiţer KGB, care îşi ţine poporul în sărăcie, deşi Rusia are multe zăcăminte, de care profită doar băieţii deştepţi.
    3. Pravoslavnicii ruşi au atacat micuţa Georgie, ţară ortodoxă şi soră, dar şi Cecenia, că nu au ei destule teritorii, 20% din suprafaţa uscatului.
    4. Tezaurul românesc de la Moscova nu ne va fi dat înapi în vecii vecilor.
    5. Când or cere ruşii iertare ţărilor din estul Europei pentru comunism, atunci contactaţi-mă, ca să îi recunosc de fraţi întru credinţă.

    Apreciază

    • marian said, on iulie 7, 2012 at 3:34 pm

      ioancadar, te rog eu, nu te incapatana in a spune democratica, americii. Care saracie? Aia a democratului ieltzan, asa-i? Micutza georgie e o prostituata a jidanilor. Sakashvili merita o corectzie ca pe vremea tatarilor. Deh, i-am atacat pe rusi cu armata si acum cerem si o sa tot cerem, dar, cred ca ni-l vor da, candva, cand ne-om baga mintile in cap incetand a mai linge simbolul americii, zican ca-i buuuun. Nu sta istoria-n loc de parerile tale, crede-ma!

      Apreciază

      • daniel said, on iulie 7, 2012 at 6:37 pm

        Fara a lua in veci partea americanilor eretici si imperialisti aflati sub papucul jidanilor, sunt de acord cu ioancadar!!
        Rusia, ca stat, comunist sau tarist, a reprezentat intotdeauna un mare rau pentru romani!!!

        Apreciază

    • exxx said, on iulie 7, 2012 at 3:54 pm

      las-o balta cu democratia Americi, ca nu exista decat de fatada oficiala. Si rusii intr-adevar se considera rasa superioara si fac ce vor ei.

      Apreciază

      • ioancadar said, on iulie 7, 2012 at 4:38 pm

        Stimate Marian, să luăm lucrurile în ordine, ruşii ne-au luat Basarabia şi Bucovina în 1940, iar noi am atacat URSS în 1941 PENTRU A LE RECUPERA ÎNAPOI. Nu zic că democraţia americană e perfectă, dar au votat totuşi pe Obama, deci, marea majoritate a americanilor nu mai e rasistă.
        Cât despre tezaur, el a fost trimis în Rusia în Primul Război Mondial, când eram aliaţi cu ruşii.

        Deci, Mariane, dacă tot vrem să manipulăm, măcar să ne documentăm mai bine.

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on iulie 7, 2012 at 5:19 pm

        @Ioancadar

        Tu habar ai oleaca de istoria lumii? Rusii de cine erau condusi cand ne-au atacat??? De bolsevicii finantati de jidanii care in timpul razboiului frecau de bucurie fotoliile inalte cu picioarele puse pe masa in New York si Washington.

        Cum sa iubesti demonocratia Americii care isi ucide proprii cetateni si mai grav a ucis si inca ucide o parte din populatia lumii,cum sunt afganii,irakienii,pakistanezii,vietnamezii,japonezii,nemtii,sirienii,africanii si fratii nostri SARBI. Cum poti sa UITI atrocitatile satanice comise de blestematii americani impotriva sarbilor in anul 1999 in timpul sarbatorii de PASTI???(CASCA BINE OCHII AICI : AU FACUT ASTA IN SPECIAL PENTRU PASTI OMULE!!!!)????? CUM E POSIBIL ASA CEVA SA UITI!!!!!!! Tu si mai rau de atat uiti ca PARINTELE ARSENIE BOCA S-A RUGAT LUI DUMNEZEU ca ROMANIA sa nu fie si ea atacata de vesnicii BLESTEMATI americani in anul 1999!!!!!!!!

        Si mai rau de atat cum poti sa tii la Obama care un criminal anticrestin si pro-homosexualitate cum sunt toti americanii?!!!

        Din ce ai scris pana acum, vrei sa demonstrezi inca o data azi ca tu indirect vrei sa spui ca tu suporti homosexualitatea,crimele comise de americani,babilonul cu totul cu uraciunile sale,manipularile ordinare ale lor,cipurile,ratacirile satanice,tehnologiile lor etc.

        Imi pare rau sa-ti scriu asta,dar trebuie sa-ti scriu ca tu ai o gandire de ecumenist pur.

        Apreciază

      • Ioan Pelasgul said, on iulie 7, 2012 at 5:52 pm

        @un_mare_pacatos

        Totusi sa nu exageram.. In SUA sunt si vreo 6 milioane de ortodocsi.

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on iulie 7, 2012 at 6:07 pm

        @Ioan Pelasgul

        Cei 6 milioane aproape toti sunt rusi,romani,greci,sarbi si armeni.

        Stiu prea bine ca in SUA traiesc cel putin 2,5 milioane de greci,1,5 milioane de romani, 3 milioane de rusi.

        Apreciază

      • ioancadar said, on iulie 7, 2012 at 6:20 pm

        Pentru „un mare păcătos”,
        Eu nu am spus că America e perfectă, să ne gândim că sclavia era legală în SUA până în 1851, că i-au masacrat pe indieni, că au ocupat ilegal Hawaii la sfârsitul sec. XIX.
        Dar de ce te invat pe tine istorie, eu care nu stiu nimic?
        Dar democratia e perfectibila, pe cand autoritarismul nu.
        probabil ca tu regreti vremurile de libertate ale lui Ceausescu.
        Ce credinciosi sunt romanii, au votat de trei ori un ateu si fost nomenclaturist ca presedinte si PERMIT in continuare avortul la liber, dar noi suntem cei mai crestini din Europa.

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on iulie 7, 2012 at 7:12 pm

        @ioancadar

        Pe atunci eram copil dar vazand ca apropiatii mei isi doreau cu ardoare sa scape de comunism,stiam ca acei ani erau cumpliti. Nu pot sa uit deloc nici in ziua de azi de acea seara cand am vazut filmarea executiei ceausestilor si tare mi s-a facut mila de ei.In acele momente parca anticipam ca dupa executie tot la fel de rau va fi.

        Apropo de sclavie,ar trebui sa-ti dea de gandit urmatorul citat,mai ales tu care studiezi Sfanta Biblie.

        “Şi a început Noe să muncească pămîntul şi a sădit vie.
        Şi a băut vin şi s-a îmbătat şi s-a dezvelit în cortul său.
        Şi a văzut Ham, tatăl lui Canaan, goliciunea părintelui său şi s-a dus să le spună celor doi fraţi ai săi, care erau afară.
        Atunci au luat Sem şi Iafet o mantie şi, punînd-o amîndoi pe umerii lor, au mers de-a-ndăratelea şi au acoperit goliciunea părintelui lor, iar feţele lor erau întoarse, aşa încît n-au văzut goliciunea părintelui lor” (Facerea, IX, 20―23).
        Aşadar, Sem şi Iafet s-au purtat respectuos, aşa cum se cuvine să se poarte nişte fii de treabă care şi-au văzut tatăl beat. Ham, dimpotrivă, s-a purtat ca un mitocan. Şi, bineînţeles, blestemul nu s-a lăsat mult aşteptat; dar să vedeţi asupra cui a căzut.
        “Şi s-a trezit Noe din beţia lui şi a aflat ceea ce îi făcuse lui feciorul său cel mai tînăr.
        Şi atunci Noe a zis: «Blestemat să fie Canaan! Să fie robul robilor fraţilor săi!»
        Şi a adăugat: «Binecuvîntat să fie domnul, Dumnezeul lui Sem, şi Canaan să fie robul lui!
        Dumnezeu să dea întindere lui Iafet şi să locuiască în corturile lui Sem, iar Canaan să fie robul lui!»” (Facerea, IX, 24―27).
        Aşa a fost blestemat tînărul Canaan, cu toate că el nu-şi bătuse de loc joc de bunicul său. E de presupus că Noe încă nu “se trezise” complet “din beţia lui” cînd a rostit blestemul. Cu toate acestea, Dumnezeu l-a confirmat .
        Teologii susţin că Noe a dat Asia lui Sem, Europa lui Iafet, iar Africa lui Ham. Canaan şi Ham au dat naştere negrilor şi negroizilor. Tocmai de aceea, zice-se, urmaşii lor au trebuit să devină robi ai europenilor

        http://crestinism.wordpress.com/2007/06/11/6-preadreptul-noe-si-urmasii-lui-blagosloviti-de-dumnezeu/

        ps: sper ca intr-o zi sa-ti dai seama ca demonocratia este o lucrare pur antihristica si ca americanii sunt blestemati,mai blestemati decat cei din vechiul Babilon.

        Apreciază

      • ioancadar said, on iulie 7, 2012 at 7:41 pm

        Fraţilor,
        Vă place, nu vă place, tot am să vă spun:
        A te declara ortodox şi a fi ortodox nu e acelaşi lucru, faptele bune şi respectarea poruncilor sunt cele care fac diferenţa (din acest punct de vedere guvernanţii ruşi nu sunt în niciun caz ortodocşi):

        Ce să fac ca să am Viaţa veşnică?

        http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/06/19/ce-sa-fac-ca-sa-am-viata-vesnica/

        Apreciază

      • Maria said, on iulie 7, 2012 at 8:22 pm

        Americanii si-au daramat turnurile gemene ,ucigand 3000 de oameni dintre care niciun evreu ,pt ca au fost avertizati sa nu vina la servici in acea dimineata ,toate pt a justifica invadarea Irakului !!!
        Dar nu numai acestea ,ei au facut multe atrocitati , atat in lume cat si in tara lor ,acuzand pe nedrept atacuri teroriste din lumea araba !!!
        America este cea mai corupta si spurcata tara de pe Planeta ,plina de secte sataniste ,in toate orasele ,gasesti tot tacamul iadului ,mafie ,droguri ,prostitutie ,perversiuni ,etc ..
        America este capul rautatilor in lume ,da jos guverne ,conduce atacuri ,ameninta ,stapaneste ,isi baga nasul in treburile interne ale statelor ,conduce lumea prin impunere si agresiune militara ,
        Daca n-ar exista ,cred ca ar fi pace pe pamant !

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on iulie 7, 2012 at 9:30 pm

        Frate Ioan

        Sa nu uiti ceea ce a zis cuviosul Serafim Rose………..azi in Rusia, maine in America. SUA nu mai sunt demult o democratie, ci au ajuns o groapa de gunoi. Din SUA va incepe sclavia mondiala, care se va intinde pe toata planeta.

        Apreciază

      • Ioan Pelasgul said, on iulie 7, 2012 at 9:34 pm

        Un mare pacatos… Un procent sigur nu poti da.. Ce e clar e ca sunt si americani Ortodocsi. Parintele Seraphim Rose nu a fost nici roman nici rus si nici grec.

        Armeni? Armenii nu sunt ortodocsi.

        Si am mai vazut ca in unele provincii din Canada Ucrainenii si rusii reprezinta cumulat aproape 20% din populatie dar ortodocsii nu sunt intre primele confesiuni. Ce-i drept sunt si multi ucraineni uniti cu papa.

        Apreciază

      • ioancadar said, on iulie 7, 2012 at 9:36 pm

        Frate Stop,
        Da ai dreptate, guvernul SUA il va sprijini pe Antihrist, ca toate guvernele de altfel.
        Dar asta nu inseamna ca tot ce e american e rau si tot cea ce e rusesc e bun.

        Apreciază

      • ioancadar said, on iulie 8, 2012 at 1:29 am

        Un mare pacatos,
        De aia pleacă românii în Vest de respectaţi ce sunt la ei acasă; oameni să plece din România şi Rusia pentru un trai decent, în Vest, am văzut, dar invers nu.
        Mulţumită vouă popilor, ţara asta, ca şi Rusia dealtfel, a devenit o colcăială de corupţie.
        Ştiu că iar o să fiu atacat, puţin îmi pasă, CREDINŢA ADEVĂRATĂ SE VĂDEŞTE DIN FAPTE, iar acestea lipsesc la noi esticii. Chiar nu vede nimeni că biserica catolică finanţează Caritas, pe când Biserica noastră sau cea rusă fac cu mult mai puţin?
        Dacă credem că vom fi mântuiţi doar pentru că ne declarăm ortodocşi SUNTEM NIŞTE FĂŢARNICI.

        Noi suntem drept credincioşi doar în vorbe, că de am fi precum ne lăudăm nu ar fi România printre cele mai corupte ţări din Europa.
        Şi încă ceva şi nu mai intru aici, că şi aşa doar mă atacaţi, Polonia catolică a interzis prin lege avortul la cerere, deci nu UE e de vină pentru liberalizarea avortului, dar noi suntem prea ipocriţi să recunoaştem asta.

        Apreciază

      • doktoru said, on iulie 8, 2012 at 4:07 am

        Pt un mare pacatos care sunt eu zic si eu desi nu e loc de teologi pe siteuri ortodoaxe …Noe desi era trezit din betia lui fara de voie ,complet,NU putea sa blesteme ceea ce Dumnezeu tocmai cu putin inainte binecuvantase asa ca a blestemat urmasul …cum ziceam si mai nainte ,in loc sa ne transformam singuri in ideologi fara suport teologic in spate mai bine sa citim pe singurul Sfant care a explicat totul fara gres ,adica Sfantul Ioan Gura de Aur ,si abia apoi sa emitem pareri din capetele noastre seci …sa invatam sa ne recunoastem limitele peste care NU putem trece chiar de am dori …cu nici un chip

        Apreciază

      • Stefan said, on iulie 8, 2012 at 2:32 pm

        ioancadar,

        zici:

        „De aia pleacă românii în Vest de respectaţi ce sunt la ei acasă; oameni să plece din România şi Rusia pentru un trai decent, în Vest, am văzut, dar invers nu.
        Mulţumită vouă popilor, ţara asta, ca şi Rusia dealtfel, a devenit o colcăială de corupţie.
        Ştiu că iar o să fiu atacat, puţin îmi pasă, CREDINŢA ADEVĂRATĂ SE VĂDEŞTE DIN FAPTE, iar acestea lipsesc la noi esticii. Chiar nu vede nimeni că biserica catolică finanţează Caritas, pe când Biserica noastră sau cea rusă fac cu mult mai puţin?
        Dacă credem că vom fi mântuiţi doar pentru că ne declarăm ortodocşi SUNTEM NIŞTE FĂŢARNICI.

        Noi suntem drept credincioşi doar în vorbe, că de am fi precum ne lăudăm nu ar fi România printre cele mai corupte ţări din Europa.
        Şi încă ceva şi nu mai intru aici, că şi aşa doar mă atacaţi, Polonia catolică a interzis prin lege avortul la cerere, deci nu UE e de vină pentru liberalizarea avortului, dar noi suntem prea ipocriţi să recunoaştem asta.”

        Concluzia este urmatoarea, ori esti viclean ori smintit.
        Ai insirat aici numeroase ineptii ,ai insirat atacuri la adresa noastra a tuturor, si ai ajuns la concluzii complet eronate bazandu-te pe lucruri eronate de la bun inceput.
        Tu esti aici ori sa dezbini,sa creezi dezordine si sa contribui la a spulbera orice urma de credinta si nadejde mai este – deci viclean ORI esti smintit, debitand asemenea idiotenii.

        Si da,te rugam, nu mai intra aici caci nu este nevoie de comentarii ca ale tale ce sunt , cel putin spus -distructive, deci du-te invartindu-te!

        Apreciază

      • timisorean1 said, on iulie 8, 2012 at 11:41 pm

        @ioan cadar

        N-ai inteles nimic din istoria macar a ultimilor 200 de ani daca tu crezi ca acolo unde oamenii o duc ceva mai bine este credinta si sunt fapte! Legat de sua mai bine i-ai asculta pe altii care inteleg cu mult mai mult…in sua sunt omorati oameni mult mai importanti decat ziaristii…

        cat despre propozita „multumita voua popilor…”…. spui destule pt cine intelege…

        Apreciază

      • timisorean1 said, on iulie 8, 2012 at 11:44 pm

        @maria

        spui si lucruri bune, vezi….

        cu exceptia ultimului rand

        Apreciază

    • Stefan said, on iulie 7, 2012 at 4:40 pm

      Este supra-saturata gandirea si perceptia romanesca de cliseul vis-avis Rusia si rusi in general.
      Personal m-am saturat de a mai explica pe marginea subiectului astuia.
      Doar un lucru o sa comentez din ce ai zis: „au atacat micuţa Georgie, ţară ortodoxă şi soră, dar şi Cecenia”

      -Au atacat Georgia din nevoie nu pentru ca le sfaraiau calcaiele de o dorinta arzatoare sa prade pe unii mai amarati decat ei, au atacat deoarece statul georgian in frunte cu smintitul de kakavili, care tradandu-si neamul, a lasat de buna voie ca propria lui tara sa devina teren de razboi de tip ‘proxy’ intre occident si Rusia.Fiind puternic sustinut financiar/militar/doctrinar statul georgian (si implicit occidentul a carei sustinere o avea/are) a purces la ofensiva impotriva Rusiei.Ce a avut loc ca urmare a acestor lucruri, a fost natural.
      In legatura cu kakavili o sa mai mentionez ca are si cetatenie al R Moldova… si ca atat el cat si ‘liberalii / cei pro-UE” din R Moldova isi doresc ca el sa fie presedinte dupa ce nu va mai putea candida in Georgia – cine are minte sa priceapa.

      -In legature cu Cecenia… mai mai ca este de prisos orice comentariu, o sa zic doar ca respectiva zona era si inca este intr-o mai mica masura, o zona foarte poroasa atat datorita pozitiei geografice cat si bazei etnice locuitoare si apartenentei religioase.Prin si pe calea acelei zone se faceau si aveau loc foarte multe incursiuni, din nou, cu puternica sustinere morala si materiala occidentala…

      Apreciază

      • Maria said, on iulie 8, 2012 at 7:19 pm

        doktoru,
        Sa stii ca Noe avea trei fii ,pe Ham ,Sem si Iafet .Cand Noe s-a ametit de vin ,a adormit si s-a dezvelit .
        Atunci Ham a intrat la tatal lui si l-a vazut dezvelit ,dupa care a iesit afara la fratii lui si la parat pe Noe tatal lui .Fratii lui ,Sem si Iafet ,au intrat la Noe cu spatele inainte (ca sa nu se faca vinovati ca i-au vazut goliciunea )
        si l-au acoperit cu hainele lor !
        Cand Noe s-a trezit din ameteala si a aflat ce a facut Ham ,l-a blestemat ,dar nu numai pe el , ci si pe toti urmasii lui !!!
        Se spune ca ,toti tiganii ,ar fi blestematii neamului , ce se trage din Ham !
        Se vede treaba ca acestia umbla de colo colo ,fara sa se integreze ,sa munceasca ,numai inseala si traiesc pe spinarea oamenilor ,fura si fac toate nelegiuirile ,cu mici exceptii !!!

        Apreciază

      • Maria said, on iulie 8, 2012 at 7:26 pm

        stefan ,
        Foarte bine i-ai spus lui ala Kakavili !!!
        Sunt de acord cu tine ,cu privire la Georgia si Cecenia ,100%

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 8:46 pm

        de acord cu Stefan ,
        IoanCadar cine te invata sa vorbesti asa ?
        si prin fapte bune si credinta adevarata , cea crestin ortodoxa poti sa fii Adevaratul Crestin Ortodox !
        si nu doar ortodox caci si aluia cu coarne ii place sa se spuna asa ceva , dar acel crestin (botezat intru Hristos ) nu suporta si asta se spune dintr-o greseala , prostie , gafa enorma sau la soapta necuratului , sunt ortodox ! adica deja m-am aruncat la mindrie , sunt ortodox = eu sunt drept , stii cine a spus asta si a cazut din inaltul Cerului in haurile iadului , da!
        spune-ti crestin ortodox caci suntem botezati intru HRISTOS , in BOTEZUL ADEVARAT cel Crestin Ortodox daca aveti Ceva de Spus spre folos si mintuire , daca nu mai bine SA TACI si sa -Ti fie DE FOLOS ce am spus !
        amin!

        Apreciază

    • tataia said, on iulie 8, 2012 at 12:58 am

      Nu rusii sint vinovati pentru comunism…dupa atitia ani de citit pe acet blog nici acum nu am invatat acest lucru?

      Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 6:51 am

      Obama, este o marioneta , a fost servit pe tava natiei americane pentru a fi manipulata mai bine de rockfelleri , bildenberg ,..si toti dracii aia de acolo , de aia fara coarne !
      cum de n-ai inteles oare pina acum , America nu este condusa de Obama !

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 7:04 am

        @ioancadar
        si esti de acord cu politica marionetei Obama care a decretat si obligat ca toti americanii sa aiba cipuri pe acte !
        am acolo pe cineva care nu pre stie ce sunt acestea , si mi-a spus , ne-a obligat sa luam cipuri pe acte („masura ce combate terorismul ” )si acum se cere contra unor favoruri si. cipuri pe corp , te intreb esti de acord cu acesta natie care n-a spus Nu la lepadarea de DUMNEZEU si parerea mea , sunt lepadati ca s-au lepadat de DUMNEZEU !
        si daca te intereseza respectul si confortul acela de acolo , potcovit cu aceste ‘cipuri’ sau ‘zeghe'[
        tu crezi ca ai putea sa mai vezi lumina bine , aflandu-te intr-o groapa de gunoi , intr-o ghena !
        te inseli , LUMINA SE VEDE CAND ESTI LIBER , neconstrans de nimeni si nimic pe aceasta lume , ca asa a fost lasat omul DE DUMNEZEU , AL SAU CREATOR , sa fie Liber in LUMINA si nu in ghena sau intuneric unde nu este LUMINA !

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 7:05 am

        LUMINA FIIND HRISTOS !
        amin!

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 7:24 am

        americanii sa nu uite acel ” om ” dintre ei Ridicat care candva L-au ascultat si au luptat la indemnul lui pentru abolirea sclaviei si pentru a fi Liberi !
        oare acum ei sunt Liberi ?
        Cum Sunt Acesti Munti ce frumos se Inalta si se scalda in razele soarelui , cum este Vulturul Liber care zboara nestingherit si da rotocoale Acestor Munti , asa cum i-a poruncit DUMNEZEU si cum toata creatia Lauda si Slaveste pe DUMNEZEU ATOTIITOR , dar omul Ce Face ?

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 7:39 am

        @Ioancadar
        degeaba spui de ortodox , nu faci nimic , nici un un pas in fata !
        crestin ortodox este denumirea pentru noi si pentru rusi , si sarbi ,si bulgari,si greci , ca si dracu se crede ortodox si stie sa teologhiseasca foarte bine ;ehe-i inca ce stie ;
        dar cand il pui sa zica DOMNE MILUIESTE , nu zice !
        iar ca nu suntem Adevarati Crestini Ortodocsi dupa fapta si dupa cuvant ci numai de fatada sau cu numele , da ! suntem pacatosi si pentru asta ne rugam la DUMNEZEU ;’
        ai mila DOAMNE si de noi/
        ca lupu paznic o’fost pus la oi…”
        sau ” ce faceti Gheronda acolo la manastire , Ce sa facem , Cadem si Ne Ridicam , Cadem si Ne Ridicam , Cadem si ne Ridicam Astfel ca DUMNEZEU SA NE AFLE RIDICATI si nu cazuti !”
        Gheronda fiind Cuviosul Paisie Aghioritul !
        amin!

        Apreciază

    • marian said, on iulie 8, 2012 at 3:08 pm

      Omuletule, nu face doua parale diatriba matalutza bazata pe cronologii neconexe, sau si mai rau, conexate in necunostinta de cauza, dupa principiul, pe noi asa ne-a invatat. America, iti convine sau, nu, e bratul de forta al satanismului, asa cum, uk, anglia e samburele dur nucleul. centrul nervos al satanismului mondial, dupa cum, israelul e marele patron al afacerii satanizarii intregii omeniri. Da, tzarul si-a furat-o urat nefiind de acord cu oculta, a avut soarta pe care o stii din filme. Totusi, ceva bun s-a intamplat si pt popor, au avut parte de educare, de instructie, valorificandu-si talentul, geniul nativ al Maicii Rusia. Vezi ca rusii sunt cam cei mai tari pe domenii cheie cum ar fi cel aero-spatial. O groaza de inventii le datoreaza intreg pamantul, poporului rus, oricat te-ar deranja, asta e evidentza. Cat priveste afacerea alegerii demonocratice a lui obama zis satana YES WE CAN, adica, thank youuuuuuu satan, despre morti, numai de bine. Mai citeste din postarile mele ca sa pricepi cum s-a ales (asa cum zici tu), obama.

      Apreciază

      • timisorean1 said, on iulie 8, 2012 at 11:48 pm

        „sua e bratul de forta al satanismului, asa cum, uk, anglia e samburele dur nucleul, centrul nervos al satanismului mondia”

        buna descriere

        Apreciază

  4. kosk said, on iulie 7, 2012 at 5:19 pm

    scuze,1. NU rusii au atacat „micuta” Georgie, ci invers, „micuta” a atacat o provincie ruse (slave) cedata de Stalin ,”micutei”
    2.NU rusii au atacat primii in Cecenia, ci islamistii wahhabiti caucazieni care doresc un „guvern mondial „au atacat in mod abject (in „stil ” islamic) pe rusi. cam ca la radio Erevan.

    Apreciază

    • daniel said, on iulie 7, 2012 at 6:48 pm

      Fratilor, provinciile asa-zise ruse din Georgia, sunt enclave create artificial de URSS pentru ai controla pe georgieni. Nu ati vazut pofta de sange a Rusiei? Ce s-a intamplat in Georgia se poate itampla si in R Moldova cu a ei Transnistrie. De fapt s-a si intamplat in 91, dar dupa un alt scenariu. Treziti-va! Rusia e un imperiu care a ocupat Caucazul si toate tarisoarele de acolo. De cand pana cand Rusia duce un razboi legitim in Caucaz??? Ce o fi facut presedintele micutei Georgii, ca s-a aliat sau a cedat jidanilor, nu stiu. Dar mai mare aliere sau cedare in fata jidovilor ca in revolutia bolsevica din 1917 ce mai vreti? Si credeti ca Rusia a scapat? Va inselati amarnic! Pravoslavnica Rusie nu e altceva decat un urias insetat de sange!

      Apreciază

  5. kosk said, on iulie 7, 2012 at 5:22 pm

    ..ps. am si probe video..(horror)

    Apreciază

  6. kosk said, on iulie 7, 2012 at 5:59 pm

    off
    ce au invadat americaniii din ’60 incoace (pe fapte) 1.vietnam2.granada3.panama4.kuweit,5.irak (interdictiile „aeriene” in nord si sud)6. bosnia7.kosovo 8.somalia, 9.irak.10.libia(nato)
    rusii au pierdut la scor 10-0.

    Apreciază

    • Stefan said, on iulie 7, 2012 at 6:26 pm

      Pai de ,ce sa mai zici – daca nici macar treaba asta de ai spus-o pur matematica si evidenta prin sine insasi este ori nestiuta de unii ori ignorata cu stiinta , cum oare sa te astepti ca un intreg popor sa poata pricepe treburi putintel mai complicate cum ar fi manevrele de proxy, actiunile de subversiune s iinfiltrare, expansionismul mascat etc; ca sa nu mai vorbim de lucruri care se gasesc peste tot lucrul lumesc , lucruri care pot fi intelese numai in mod duhovnicesc.

      Apreciază

    • cineva said, on iulie 7, 2012 at 11:46 pm

      @kosk

      poate numai prin razboi deschis. Ca pe la spate si prin metode neconventionale au invadat de exemplu si Haiti si alte tari in care au fost catastrofe ‘naturale’ si s-au dus sa ‘ajute’

      Apreciază

  7. kosk said, on iulie 7, 2012 at 6:23 pm

    ..pardon, 11-1 (rusii s’au scos cu invazia a-stanului, dar si americanii au recuperat cu a doua invazie..).

    Apreciază

  8. mircea.v said, on iulie 7, 2012 at 7:09 pm

    Nu are legatura ortodoxia Rusiei, cu statul rus, politica rusa…
    Ca daca e sa aiba legatura, e nasol. Ca atunci, putem spune ca Biserica Ortodoxa Rusa, a fost de acord cu toata expansiunea Rusiei, cu furturile de teritorii, crime, maceluri …

    Statul rus, statul american, UE, acelasi lucru.
    Ortodoxia e ceva prea nobil si pur si nelumesc pt a fi pe placul statelor lumesti, mai ales statelor puternice.
    Ca sa mai crezi ca vine salvarea de la statul rus, sau statul x sau y, trebuie sa fii tare naiv.
    Asa cum e galceava politica de la noi, asa e si galceava intre marii lumii.
    A incerca sa intelegi aceasta galceava e pierdere de timp, pt ca nu exista finalitate in aceasta galceava locala si mondiala. E generata continuu, pe post de ceata si avand rolul de a ocupa mintea, de a ocupa timpul omului cu cele neimportante.

    A vorbit Iisus de sisteme politice, democratie sau mai stiu eu ce?
    Vom fi intrebati la judecata de asa ceva?

    Mai postez o data textul parintelui Steinhardt – „Infricosatoarea Judecata”.
    Totul devine foarte clar si simplu dupa citirea acestui text.
    Nu este deloc vorba de politica, sisteme politice la Judecata, ci e vorba de fiecare in parte si de faptele privind ajutorarea celui insetat, flamand, bolnav, intemnitat…

    INFRICOSĂTOAREA JUDECATĂ – din volumul „Dăruind vei dobândi”

    In textul referitor la Judecata de Apoi (Matei 25, 31-46) deodată accentul cade pe om. În tot cuprinsul Legii noi (ca şi al Legii vechi) prioritatea este acordată iubirii de Dumnezeu: porunca întâi ne spune să-L iubim din toată inima, din tot sufletul, din tot cugetul şi toată puterea noastră.
    Iubirea aproapelui, deşi socotită nu mai puţin însemnată, e totuşi prevăzută de porunca a doua, oarecum subordonată celei dintâi, un soi de consecinţă a ei. Aşa apare la Matei 22, 30 ; Marcu 12, 31 şi Luca 10, 27 („Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi” este cuprinsă şi în Legea veche: Levitic 19, 18 – figurativ).
    În perioada Judecăţii viitoare însă, iubirea aproapelui nu numai că trece înaintea celeilalte, ba se şi înfăţişează ca singura avută în vedere.
    Totul, aici, e în funcţie de relaţiile interumane, nu se face vorbire decât de fapte privind ajutorarea semenului.
    Iubirea de Dumnezeu nu mai e pomenită -nici credinţa, care s-a transmutat potrivit afirmaţiilor Sfântului Apostol Ioan (în prima sa epistolă sobornicească, capitolul doi şi ale Sfanţului Apostol Iacov tot în al doilea capitol) în fapte şi iubirea de fraţi – nu despre aceasta va fi întrebat împricinatul, ci numai dacă a dat de mâncare celor flămânzi şi de băut celor însetaţi, dacă a primit pe străin şi a îmbrăcat pe cei goi, dacă a cercetat pe cei bolnavi şi pe cei întemniţaţi.
    Totul, aşadar, se concentrează asupra binefacerilor făcute oamenilor îngreuiaţi şi împresuraţi de năpaste şi griji, aproapelui aflat la necaz.
    Evangheliile reiau ideea expusă pe larg de Matei 25, 31-46 şi precizează: „Şi atunci (Fiul Omului) va răsplăti fiecăruia după faptele sale” (Matei 16, 27) sau „Şi pentru ce Mă chemaţi: Doamne, Doamne şi nu faceţi ce vă spun?” (Luca 6, 46).
    Cuvintele-cheie: fapte şi faceţi sunt subliniate de mine. Când, de asemenea, Domnul se referă la cele zece porunci în convorbirea cu acel care vroia să ştie ce să facă spre a moşteni viaţa veşnică, El le menţionează numai pe cele cinci privitoare la relaţiile cu oameii, iar nu şi pe celelalte, decurgând din latria datorată lui Dumnezeu, enumera adică obligaţia de a nu săvârşi adulter, a nu fura, a nu mărturisi strâmb şi a nu înşela, a nu ucide, a-şi cinsti tatăl şi mama.
    Judecata, vedem, se face şi ea în acelaşi duh, în temeiul unor criterii faptice, lumeşti, practice, pragmatice. Domnul Însuşi, vrând să explice (Ioan 5, 27) pentru care pricină I s-a dat de către Tatăl puterea să facă judecată, indică drept cauză: „pentru că este Fiul Omului”.
    Ce vrea sa zică această motivare? Că Hristos e împuternicit să fie Judecător deoarece a fost şi El om şi deci prea bine cunoaşte firea oamenilor, lumea, cum stau lucrurile acolo pe pământ, care sunt cu adevărat raporturile dintre făpturi, care le sunt nevoile, grijile şi durerile.
    Hristos e Judecător fiindcă ştie cum stau lucrurile din lăuntru, experimental, ca Unul Care şi El a cunoascut ispitele, oboseala, foamea, durerea.
    Care a stat faţă către faţă cu trufia, invidia, ura, prostia şi trădarea.
    Care a fost vândut, batjocorit, pălmuit, scuipat şi omorât, în chinuri, Căruia I s-a pus pe cap cunună de spini şi a fost îmbrăcat cu purpură mincinoasă.
    Ca Unul Care va judeca în cunoştinţă de cauză, nu după relatări şi expuneri purtate din gură în gură, ca Unul Care ştie despre ce e vorba (de quoi il en retourne, spun plastic şi intraductibil francezii, eu aş tălmăci: care cunoaşte tărăşenia şi dedesubturile toate), Căruia nu-I poţi îndruga verzi şi uscate şi câte-n lună şi-n soare sau suci şi răsuci adevărul sau a I-l ascunde sau măslui sub vorbe frumoase cu iscusite vicleşuguri.
    Ca Unul Care a fost şi El Om, ca toţi oamenii, Care va aprecia nu după criterii şi consideraţii teoretice, abstracte, „divine”, ci după criterii şi consideraţii foarte simple, foarte omeneşti, de toate zilele, banale, vulgare (să nu ne sperie termenul acesta, să nu uităm că limbajul evanghelic nu-i simandicos şi fandosit, că nu se fereşte a denumi lucrurile pe şleau şi pe adevăratul lor nume), criteriile „omului de pe stradă”, ale omului dosădit, trudit, ferecat în supărări şi neocolit de valurile vieţii.
    Ale omului obişnuit, cel din viitoarea şi frecuşul vieţii celei mai neangelice, nespiritualizate, criteriile bunului simţ celui mai elementar.
    Şi care-s acestea? Cele ale întrajutorării (a da năpăstuitului de ce are mai întâi nevoie: hrană, adăpost, culcuş, îmbrăcăminte, cercetare la spital şi închisoare), bunei vecinătăţi, solidarităţii celor nerăsfăţaţi de ursită.
    Absolut nimic „fin” în felul cum ne este descris marele Judeţ al sărmanilor (şi sărmani, la drept vorbind, suntem toţi cei născuţi sub pecetea păcatului strămoşesc), nimic elegant, „superior”, intelectualist, mistic, sofianic, transcendental, abisal, apologetic, „idealist”, mistagogic, tainic, pitagoreic, isihastic, „sublim” ori extrasensorial şi parapsihologic.
    Toate cazurile evocate de Hristos la Matei 25, 31-46 se referă la nevoi şi scârbe ale vieţii oamenilor de rând, ale oameniior care se izbesc prea puţin de „înaltele” piedici scoase în calea lor de potrivnicii îndeobşte specifici legii numerelor mari: oamenilor bolnavi, flămânzi, strâmtoraţi, întemniţaţi (pe drept ori pe nedrept).
    Lipsiţi de bunurile, de larg consum ale vieţii, loviţi de năpastele celor simpli, de năpastele „curente”: boala, sărăcia, foamea, birocraţia, singurătatea, obida!
    Textul nu ne poartă în vreun empiriu, o academie platoniciană, un tărâm sacru, ci pe uliţe şi străzi ori pe drumuri şi poteci unde omul se zbate şi se luptă cu istovitoarele angarale majoritare într-o lume pe care poeţii romantici au numit-o sub-lunară.
    Hristos va judeca aşa cum ar face un oarecare muritor anevoie îmbătat cu apă rece, o gospodină cu treburi multe şi puţin răgaz pentru braşoave, un ins lovit de soarta, trecut prin ciurul şi dârmonul vieţii materiale, străin de orice speculaţii teologice, filosofice, metafizice, ascetice şi de solicitările discursivităţii.
    Nimic subtil în tot cuprinsul textului matein referitor la ziua cea mare.
    Se ia aminte numai la faptele (elementare, crude, brute) care ar fi reţinut atenţia şi declanşat reacţia apreciativă a oamenilor năpădiţi de păsurile şi poverile cotidianului celui mai îndepărtat de estetism, nelinişti spirituale, dubii mintale, de toate acele cu totul diferite frământări ale celui care nu cunoaşte grija zilei de mâine şi a pâinii de astăzi.
    Acesta e mai ales surprinzător, straniu şi cutremurător în felul de a proceda al Fiului Omului când va şedea pe tronul slavei Sale prefăcut în divan de judecată: această bruscă revenire la simplicitate şi elementaritate, această exclusivitate acordată numai şi numai faptelor bune, milosteniei celei de uz comun, iubirii aproapelui exprimate în termenii filotimiei şi sprijinului între fiinţe plămădite din aceeaşi frământătură şi vremelnice gazde ale unui aceluiaşi duh.
    Criteriile textului nostru sunt, scurt spus, strict „materiale”, banale, triviale, pe înţelesul, la nivelul şi în conformitate cu viziunea (Weltanschauung) „celor mici”, celor umiliţi şi obidiţi (i-a plăcut lui Dostoievski să le zică) dintr-un cartier de margine de oraş ori dintr-un sat nepricopsit, care pot gusta din plin savoarea unei fapte bune.
    Căci ceilalţi, „superbii” (cum le spune scriitorul francez Jules Romains) nu prea ştiu de foame, golătate, spital, puşcărie, calicie, lipsă de adăpost şi nevoie de ajutor.
    Ei, superbii, au mai ales parte de anxietăţile spiritului şi ale minţii, de goana după noţiunile manipulate de cuget şi altele de acest fel, nobile desigur, necesare civilizaţiei şi culturii, însă ocrotite de satisfacerea cerinţelor primare, prielnică desfăşurării unei activităţi dezinteresate.
    Iată că nu de astfel de subtilităţi (ori chiar prea frumoase porniri spre desăvârşire) se va preocupa Hristos şi se va ţine seama la Judecata de Apoi, ci de lucruri mult mai „grosolane”: vor fi răsplătiţi nu cei care au gândit, meditat, filosofat, misticizat, scripturizat, migălit, angelizat ci acei care – omeneşte, existenţial, bătrâneşte, copilăreşte, nesofisticat, la nivelul cărbunarului lui Jean-Jacques Rousseau, al lui Jacque Bonhomme, al humuleştenilor lui Creangă, al eroilor lui Brătescu-Voineşti, al lui Mary Poppins, al basmelor şi poveştilor, al îngerului păzitor de copii cuminţi, al oamenilor de treabă şi de ispravă hălăduitori în atâtea şi atâtea istorisiri ale noastre şi ale tuturor neamurilor îşi vor fi ajutat fără ifose şi mendre, fără şovăire şi zăbavă şi cu totul în afara perimetrului firelor tăiate în patru, proprie celor prea învăţaţi, lipsiţi de contactul cu realităţile dure, nesperioase şi necruţătoare ale vieţii, pierduţi în lumea imaginară (de cele mai multe ori), a construcţiilor cerebrale, îşi vor fi ajutat, zic, semenii aflaţi la ananghie.
    Judecata de Apoi, în concepţia creştină, e cu totul tainică şi deosebită de concepţia comodă a iudaismului.
    Evreul evlavios ştie că dacă a dat ascultare poruncilor din Decalog şi celor şase sute treisprezece comandamente ale predaniei va fi izbăvit.
    Nu tot aşa creştinul, care se va înfăţişa unei judecăţi înfricoşătoare deoarece nu se poate şti cum se va pronunţa Judecătorul.
    Ştim că naşterea din apă şi duh, credinţa, faptele bune, nelepădarea şi neruşinarea de Hristos, virtuţile şi altele ca acestea vor fi ţinute în seamă, dar siguranţă absolută nu are nimeni.
    Pericopa zisă a Judecăţii viitoare ne pune totuşi la îndemână un îndreptar precis şi ne aşează pe un tărâm solid, de mare şi neaşteptată smerenie de nu şi (pentru mulţi dintre noi) naivitate.
    Există o cale sigură, neînşelătoare ce duce spre o soluţie fericită a judecăţii nemitarnice: calea modestă, străină de fumuri şi extravaganţe, calea din moşi-strămoşi ştiută şi de conştiinţa noastră dintotdeauna bănuită a fi cea dreaptă; calea făptuirii binelui şi venirii în sprijin celor atât de pregnant denumiţi în textele noastre religioase „necăjiţi”.
    Hristos, înţelegem din cele relatate de Sf. Apostol şi Evanghelist Matei, de aceasta se va interesa mai întâi: cum ne-am purtat în lume cu fraţii, vecinii, semenii şi vrăjmaşii noştri.
    De comportarea noastră în lumea relaţională.
    Ca şi la Răstignire, la Judecată are loc o teribilă şi minunată chenoză: Domnul se transpune în şi se identifică cu făpturile Sale cele mai oropsite.
    El se recunoaşte a fi însetatul, flămândul, întemniţatul… Probabil că dacă nu s-ar fi întrupat, divinitatea n-ar fi pomenit foamea, setea, golătatea.
    Spitalul şi puşcăria mărturisesc însă realitatea şi deplinătatea întrupării, o cunoaştere intimă a condiţiei umane, iar cercetarea bolnavilor şi a întemniţaţilor eu unul o socotesc a fi contribuţia Celui care a experimentat in vivo amărăciunea singurătăţii şi dulceaţa compătimirii.
    Curios rămâne faptul că omul (finit şi infinit precum stăruitor îl defineşte Heidegger) apare (tocmai la Judecata cea mare, unde ne-am fi aşteptat să-l vedem luat în seama îndeosebi ca „infinit”) sub aspectul de fiinţă creată şi vulnerabilă, de părticică a unei comunităţi concrete, cu nevoi rudimentare, nu a vreunei noosfere de tip Teilhard de Chardin. Dar de ce ne-am mira.
    Ca de obicei Hristos grăieşte şi procedează tocmai altfel decât ne aşteptam, ba chiar potrivnic acelor aşteptări.
    E o dovadă certă de autenticitate.
    El întru adevăr a luat trup, iar de judecat vom fi judecaţi în prezenţa îngerilor însă de către Fiul Omului.

    Apreciază

    • cineva said, on iulie 7, 2012 at 11:51 pm

      @mircea v

      „Nu are legatura ortodoxia Rusiei, cu statul rus, politica rusa…”
      Exact. Asta ar fi ca si cum ai spune ca Romania nu e ortodoxa pentru ca politicienii ei sunt corupti. Cati inalti din BOR nu i-au sprijinit pe Ceausescu, Basescu, Iliescu si ceilalti ‘-esti’ si politica lor murdara? Cati inalit din BOR nu sprijina astazi PE FATA ecumensimul si atrocitatile nato si ue? Asta inseamna cumva ca Romania nu e tara ortodoxa? Ma indoiesc.

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 7:55 am

        Romania este Tara CRESTIN ORTODOXA dar ca nu avem Pastor Sfintit Ales / DE HARUL TAU CEL SFANT CULES / este Un Adevar dureros , da ! dar avem si noi pe MAICA DOMNULUI , pe SFINTII ACESTEI TARI – Sfantul Parinte Arsenie Boca , Sfantul Ilie Lacatusu si multi altii caci DUMNEZEU NU TACE !

        rugaciune ,

        Ai mila DOAMNE si de noi/
        ca lupu paznic o’ fost pus la oi/
        si n-avem un Pastor Sfintit Ales/
        de HARUL TAU CEL SFANT CULES/
        sa ne duca la pasune’aleas/
        unde-i iarba cea frumoas’./
        Si s-arat DOAMNE ,
        lupii din apus/
        la Rasarit , o’ ajuns/
        si vor Doamne a darama /
        ce este Sfant , Curat zidit cu mana Ta/
        cu Mana Ta DAT SI LASAT/
        acestui neam oropsit si prigonit/
        mereu de altii /
        ce si-au dorit /
        a fi stapani ai acestei natii/
        si vor Doamne a spurca /
        CE- I TAINA SFANTA si LASATA /
        de Mina Ta Data /
        la strabuniI si SFINTII Acestui Neam
        unde SFANT SANGELE TAU s-a varsat /
        in vin aratat/
        si unde SFANT TRUPUL TAU /
        s-a Jertfit /
        Si In paine s-o implinit /
        CUVANTUL TAU SFANT LASAT /
        “fericiti cei ce n-au vazut /Dar au crezut”/.
        asa am fost Doamne /
        si noi/
        cei asupriti de poveri si nevoi /
        caci boul le rabda toate /
        dar pina cand Doamne/
        caci nu mai poate /
        cand biciul raului se pune/
        si corvoada nu apune!/
        astfel ochii ne inaltam/
        si la Tine Doamne ne rugam/
        VINO DOAMNE MAI CURAND /
        sa dai cu spurcaciunea jos/
        si maturand /
        AI MILA DOAMNE SI DE NOI /
        caci lupu paznic o fost pus la oi/
        amin!

        Apreciază

  9. Cosmin M said, on iulie 7, 2012 at 7:12 pm

    Cand sa rugat parintele Arsenie Boca pentru americani l-a „rapit” Dumnezeu si la dus in America si i-a aratat ca sunt vrednici de pieire. Am fost de vre-o 7 ori pe la ei inclusiv odata in mai anul asta (am pasaport de tip vechi) si sunt foarte spalati pe creier. Vai de ei. La ei benzina e echivalentul a 3 lei litrul acum, ca doar isi permit ca nenorocesc toate tarile cu resurse. America e centrul de operatiuni, biroul central al satanei.

    Apreciază

  10. Cosmin M said, on iulie 7, 2012 at 7:35 pm

    In legatura cu textul de mai sus referitor la judecata de apoi. Iubirea de Dumnezeu trebuie sa fie fara limite, sa il iubim din tot sufletul nostru din tot cugetul nostru (cu mintea) si din toata puterea noastra (cu trupul), din cele trei parti ale omului. Pe cand la iubirea de aproape Dumnezeu ne pune limita, sa il iubim pe aproapele nostru, ca pe noi insusi (asta e limita, spre deosebire de cand ne spune sa il iubim pe El cand e fara limita) . Spune Iisus ca cine va iubi pe aproapele sau mai mult decat pe El , nu este vrednic de El.
    Parintele Cleopa, nu mai tin minte exact volumul I sau II din : Ne vorbeste Parintele Cleopa explica foarte bine acest lucru.
    Mie imi pare foarte periculoasa treaba sa spui ca iubirea de aproape e mai importanta decat iubirea de Dumnezeu, cum se spune mai sus :”În perioada Judecăţii viitoare însă, iubirea aproapelui nu numai că trece înaintea celeilalte, ba se şi înfăţişează ca singura avută în vedere.”

    Apreciază

    • mircea.v said, on iulie 7, 2012 at 7:55 pm

      „Iubirea de Dumnezeu nu mai e pomenită -nici credinţa, care s-a transmutat potrivit afirmaţiilor Sfântului Apostol Ioan (în prima sa epistolă sobornicească, capitolul doi şi ale Sfanţului Apostol Iacov tot în al doilea capitol) în fapte şi iubirea de fraţi – nu despre aceasta va fi întrebat împricinatul, ci numai dacă a dat de mâncare celor flămânzi şi de băut celor însetaţi, dacă a primit pe străin şi a îmbrăcat pe cei goi, dacă a cercetat pe cei bolnavi şi pe cei întemniţaţi.
      Totul, aşadar, se concentrează asupra binefacerilor făcute oamenilor îngreuiaţi şi împresuraţi de năpaste şi griji, aproapelui aflat la necaz.
      Evangheliile reiau ideea expusă pe larg de Matei 25, 31-46 şi precizează: „Şi atunci (Fiul Omului) va răsplăti fiecăruia după faptele sale” (Matei 16, 27) sau „Şi pentru ce Mă chemaţi: Doamne, Doamne şi nu faceţi ce vă spun?” (Luca 6, 46).”

      „Ştim că naşterea din apă şi duh, credinţa, faptele bune, nelepădarea şi neruşinarea de Hristos, virtuţile şi altele ca acestea vor fi ţinute în seamă, dar siguranţă absolută nu are nimeni.
      Pericopa zisă a Judecăţii viitoare ne pune totuşi la îndemână un îndreptar precis şi ne aşează pe un tărâm solid, de mare şi neaşteptată smerenie de nu şi (pentru mulţi dintre noi) naivitate.
      Există o cale sigură, neînşelătoare ce duce spre o soluţie fericită a judecăţii nemitarnice: calea modestă, străină de fumuri şi extravaganţe, calea din moşi-strămoşi ştiută şi de conştiinţa noastră dintotdeauna bănuită a fi cea dreaptă; calea făptuirii binelui şi venirii în sprijin celor atât de pregnant denumiţi în textele noastre religioase „necăjiţi”.”

      Eu zic ca daca citesti tot, si cu atentie, vei sesiza ca nu e nici un pericol.
      Sant spusele lui Iisus.

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 8:05 am

        mai , de ce nu intelegeti ca toti dupa roade se cunosc !
        daca americanii si alte natii ce ii urmeaza s-au ticnit trebuie si noi sa ne ticnim , sau nu mai avem mult ,…
        Daca avem CREDINTA ADEVARATA , DRAGOSTE ADEVARATA , NADEJDE SFANTA in IISUS HRISTOS , MAICA DOMNULUI si SFANTUL EI ACOPERAMINT , nu vom ajunge in prapastie , ca suntem pe marginea prapastiei , este Adevarat !
        dar TREZIREA spre LUMINA si ADEVAR adica spre HRISTOS !
        caci in CREDINTA CRESTIN ORTODOXA ADEVARATA ,
        fara cipuri , fara ecumenism , fara euri in mancare sI CU SFANTA CRUCE INAINTE , vom izbandi , noi cei de pe urma !
        amin!

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 8:23 am

      Cosmin M
      cand IUBESTI PE DUMNEZEU cu ADEVARAT ai putere sa te rogi chiar si pentru cei ce te urasc si te prigonesc !
      DOAMNE , IARTA-I ca nu stiu ce fac !
      RUGACIUNEA SUPREMA A DOMNULUI IISUS HRISTOS PE CRUCE !
      Iubirea de aproape este o parte din Iubirea fata de DUMNEZEU !
      Iubirea fata de DUMNEZEU ESTE o picatura intr-un OCEAN IMENS ! cum este pruncul cu mama sa !
      DUMNEZEU ESTE si CUPRINDE TOATE INTR-O IUBIRE asupra creatiei caci EL ESTE CREATORUL , ESTE ADEVAR , ESTE LUMINA CARE NU APUNE !
      de ce se spune „DUMNEZEU nu vrea moartea pacatosului ci INTOARCEREA LUI ca el sa fie VIU ”
      ‘plecati de la mine blestematilor in focul vesnic gatit voua , ca Flamind am fost si Mi-ati dat sa Maninc , Insetat am Fost si nu mi-ati dat apa sa beau , Gol am fost si nu m-ati Imbracat si in temnita am Fost si nu m-ati Cercetat ,;
      si vor intreba cei de a stanga , unde ai fost Doamne , …
      Adevarat va spun ca de nu ati facut Acestea la acei frati mai mici ai Mei , Mie nu mi-ati facut !”
      amin!

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 8:25 am

        …ca Flamind am Fost si nu Mi-ati dat sa Maninc ,…

        Apreciază

  11. kosk said, on iulie 7, 2012 at 7:40 pm

    „a ocupat Caucazul”, a incercat sa crestineze Caucazul si Siberia(nu a reusit decit in parte, ca dovada shamanismul tribal siberian si islamismul tribal caucazian de „esenta” persana..) nu va amagiti cu replici preluate din razboiul rece.

    Apreciază

  12. mircea.v said, on iulie 7, 2012 at 7:41 pm

    prietene „un prieten”, esti pe aratura in privinta parintelui Arsenie Boca. Vezi ce spune si parintele Justin Parvu, parintele Staniloae. Apoi citeste „Cararea Imparatiei”, si apoi vorbeste de comparatii, judecati si altele. Daca poti…

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 8:36 am

      de ce „esti pe aratura in privinta Sfantului Parinte Arsenie Boca ” ?
      si Mircea Totdeauna DUMNEZEU ISI SPUNE ULTIMUL CUVANT , DUMNEZEU NU TACE ,da , VORBESTE PRIN AI SAI SFINTI !
      sa nu ne dam noi mari teologhi caci si ala cu coarne teologhiseste foarte bine !
      dar cand sa spuna DOMNE MILUIESTE ! nu spune ! mai citeste , frate !
      din MINUNILE SFANTULUI PARINTE ARSENIE BOCA
      „Mi-a mai povestit cineva că Părintele s-a rugat insistent la Dumnezeu pentru americani, să nu-i pedepsească, să-i ierte că şi ei sunt creaţia Lui şi să aibă milă de ei. Şi l-a dus Dumnezeu pe Părintele Arsenie să vadă ce e pe acolo – prin America – şi a zis Părintele: „Da, Doamne, sunt vrednici de pierzare”. Cum l-a dus? Nu ştiu. Nu cred că l-a dus cu trupul L-a dus cu duhul. Ca urmare a ceea ce a văzut cu duhul, Părintele a pictat la Drăgănescu, deasupra scenei Învierii, mai multe clădiri moderne (turn) în flăcări, reprezentare care ar putea fi profetică (11 sept) ”

      http://www.moftulroman.ro/chestii-serioase/chestii-serioase/profeii-despre-romania-printele-arsenie-boca

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 9:00 am

        …DOAMNE MILUIESTE …

        Apreciază

  13. Cosmin M said, on iulie 7, 2012 at 7:43 pm

    @un prieten, eu sunt un invatacel fara multa stiinta de invataturile Sfinte. Cum a fost sau nu Parintele Arsenie Boca nu sunt eu in masura sa vorbesc, eu am spus ce am citit intr-o carte si am pus rapit intre ghilimele, cum l-a dus Dumnezeu, nu stiu si poate vorbind din memorie am strambat si eu lucrurile, iar despre Parintele Cleopa multumesc Lui Dumnezeu pentru ca a avut poporul roman asemenea oameni cu invataturi atat de minunate.

    Apreciază

    • un prieten said, on iulie 9, 2012 at 7:27 am

      @ frate cosmin crestinismul este cel mai greu lucru si cea mai mare virtute este discernamantul ,noi pe net si in viata spunem multe pareri si de aceea gresim,iar ca sa nu gresim cel mai bine este sa vedem ce spun sfintii si cand cineva spune ceva cu ce spun sfintii trebuie sa comparam si nu trebuie sa ne suparam pentru nivelul mai mic al altora care tine si de cumnostinte,in ortodoxie nu exista pareri !! credinta este revelata de Dumnezeu prin sfinti si noi o stim iar pe net este cel putin un filmuletz cu p cleopa si p arsenie papacioc cum arata greslile lui arsenie boca !! crestinul stie ca si oamenii din fumctiile inalte gresesc si conform scripturii trebuie sa fie vigilenti pentru a se feri de „faradelegea de sus”,crestinul nu trebuie sa fie un fricos sau sa nu stie ce e binele si ce este raul,adica zic eu ca daca p cleopa critica pe alt parinte cu argumente ar insemna ca are dreptate,iar oamenii nu ar trebui sa si faca idoli din functionari care gresesc fata de Dumnezeu,uite de exemplu eu cat am fost paznic de cimitir sau in manastire am vazut si am auzit de multi oameni care nu putrezesc asa ca nu ma grabesc sa zic ca s sfinti toti cei ce nu putrezesc fara sa stiu ceva si despre credinta omului,adica acum au aparut tot felul de grupari care gasesc morti neputreziti si i tin de sfinti cu toate ca se vede ca au alt aspect decat sfintii sau avut o credinta neortodoxa,pentru sufletul tau imi doresc sa fi spus despre tine ca esti incepator din suflet si fara viclenie ca asa santem in viata asta:mereu incepatori caci ne comparam cu Dumnezeu

      Apreciază

  14. Cosmin M said, on iulie 7, 2012 at 7:46 pm

    Cararea Imparatiei este o carte minunata si plina de invataturi. Eu unul ma abtin sa compar Parintii intre ei. Am pacate destule nu vreau sa imi fac pacate si mai grave.

    Apreciază

  15. lorena said, on iulie 7, 2012 at 8:30 pm

    IN SFARSIT SI-AU GASIT FIICAPE CARE AU CREZUT-o moarta!
    YLENIA,FIICA LUI ALBANO S A ROMINei POWER TRAIESTE INTR-O MANASTIRE ORTODOXA

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/fiica-lui-al-bano-nu-vrea-sa-plece-de-la-manastire-402399.html

    Apreciază

    • cineva said, on iulie 9, 2012 at 12:40 am

      @lorena

      se pare ca stirea nu e adevarata. A fost dezmintita luna trecuta de Al Bano.

      Apreciază

  16. Cosmin M said, on iulie 7, 2012 at 9:07 pm

    “Iubirea de Dumnezeu nu mai e pomenită -nici credinţa, care s-a transmutat potrivit afirmaţiilor Sfântului Apostol Ioan (în prima sa epistolă sobornicească, capitolul doi şi ale Sfanţului Apostol Iacov tot în al doilea capitol) în fapte şi iubirea de fraţi – nu despre aceasta va fi întrebat împricinatul, ci numai dacă a dat de mâncare celor flămânzi şi de băut celor însetaţi, dacă a primit pe străin şi a îmbrăcat pe cei goi, dacă a cercetat pe cei bolnavi şi pe cei întemniţaţi.
    Totul, aşadar, se concentrează asupra binefacerilor făcute oamenilor îngreuiaţi şi împresuraţi de năpaste şi griji, aproapelui aflat la necaz.”

    Comentariu personal: Cele de mai sus le poate face oricine si ateii si ereticii si sectarii.

    Evangheliile reiau ideea expusă pe larg de Matei 25, 31-46 şi precizează: „Şi atunci (Fiul Omului) va răsplăti fiecăruia după faptele sale” (Matei 16, 27) sau „Şi pentru ce Mă chemaţi: Doamne, Doamne şi nu faceţi ce vă spun?” (Luca 6, 46).”

    “Ştim că naşterea din apă şi duh, credinţa, faptele bune, nelepădarea şi neruşinarea de Hristos, virtuţile şi altele ca acestea vor fi ţinute în seamă, dar siguranţă absolută nu are nimeni.

    Comentariu personal: Asa este, numai Dumnezeu stie cum va judeca lucrurile dar daca nu se va tine seama de: nasterea din apa si duh, credinta dreapta ortodoxa, nelepadare de Iisus, post, rugaciune, spovedanie si impartasanie, respectarea poruncilor, etc., ce rost mai are dreapta credinta?, ce rost mai are apocalipsa? ce conteaza daca crezi in Sfanta treime, in Maica Domnului, in Sfinti, in icoane, in sfintele moaste sau esti ateu? ce conteaza ca te lepezi? cand te mantuiesti fara ele.
    Eu personal prefer sa merg pe vechea credinta ortodoxa conform Sfintilor Parinti. Parintele Cleopa spune ca poti avea toate faptele bune ca daca nu esti in dreapta credinta nu te mantuiesti.

    Pericopa zisă a Judecăţii viitoare ne pune totuşi la îndemână un îndreptar precis şi ne aşează pe un tărâm solid, de mare şi neaşteptată smerenie de nu şi (pentru mulţi dintre noi) naivitate.
    Există o cale sigură, neînşelătoare ce duce spre o soluţie fericită a judecăţii nemitarnice: calea modestă, străină de fumuri şi extravaganţe, calea din moşi-strămoşi ştiută şi de conştiinţa noastră dintotdeauna bănuită a fi cea dreaptă; calea făptuirii binelui şi venirii în sprijin celor atât de pregnant denumiţi în textele noastre religioase „necăjiţi”.”

    Comentariu personal: Toata aceasta scriere mie imi pare ca te indeamna sa lasi garda jos cand de fapt calea spre mantuire e stramta si grea.

    „Eu zic ca daca citesti tot, si cu atentie, vei sesiza ca nu e nici un pericol.
    Sant spusele lui Iisus.”

    Tot pe spusele lui Iisus se bazeaza si ereticii si unde au ajuns.

    Apreciază

    • mircea.v said, on iulie 7, 2012 at 10:23 pm

      Contextul e unul ortodox.
      Eu personal, nu vad motive de sminteala in textul de mai sus si nu vad contradictii cu „vechea credinta ortodoxa”.

      Dpdv al meu, faptele sant problema. Credinta spunem ca avem toti si e usor de spus, dar credinta se testeaza prin fapta. A-L marturisi pe Iisus e fapta, a ajuta e fapta, in extrem – a muri pt un prieten e fapta, iar a muri pt Iisus e cea mai mare fapta.

      In sensul asta as completa cu ceea ce spune parintele Calciu:

      “Lazăr n-a făcut nici un bine, pentru că n-a putut să facă bine. El doar a stat cu umilinţă la poarta bogatului rugând pe Dumnezeu şi acceptând toată suferinţa sa fără să cârtească. Bogatul n-a făcut nici un rău, dar nici bine n-a făcut. El mânca şi se veselea, dar din fărâmăturile de la masă lui nu dădea săracului Lazăr.
      A nu face bine este un păcat. Linia aceasta care desparte binele de rău este aşa de subţire ca un fir de aţă invizibil. Trebuie să fii foarte atent. Degeaba spui: eu nu fac rău, dar nu fac nici bine; nu mă interesează ce face altul, îmi văd de treaba mea, sunt cinstit, merg bine, am bani la bancă, mi-am cumpărat case… Dar n-ai făcut nici un bine, nu te-a mişcat suferinţa celuilalt. Nu te-a mişcat să dai în dar lui Dumnezeu, nu te-a mişcat să legi rana celui căzut, nu te-a mişcat să cercetezi pe cel de la spital sau pe cineva bolnav în casă. N-ai zis nimănui: eşti un om bătrân, hai să te duc eu la spital sau la doctor! Ai stat, ai trecut ca un lemn prin toată lumea aceasta, o viaţă întreagă şi tu crezi că firul acesta, subţire ca o zare, te-a despărţit pe tine de cel rău. Şi nu este adevărat. Toată această viaţă a ta ai fost de partea cealaltă a firului care separă binele de rău.
      Pentru că spun Sfinţii Părinţi aşa: răul nu are fiinţă, el este numai înlocuirea binelui, căci acolo unde binele nu se face se instalează răul. Dacă n-ai făcut bine, atunci ai făcut rău, să ştii, pentru că trăim într-o lume nebună, de suferinţă, de războaie, de dureri, de crime, de sărăcie.
      Foarte bogată este America şi noi suntem oarecum bogaţi. Dar sunt şi mulţi săraci, vedeţi câtă lume săracă este? Nicăieri nu am văzut aşa mulţi cerşetori cum vedeţi în America. Am fost în Europa, am colindat, dar n-am văzut atâţia cerşetori, homless sau nebuni care să umble pe străzi, să doarmă iarna, să îngheţe şi să moară chiar pe străzi. Pentru că există în America ceva care ţine de bogat, de omul căruia i-a rodit ţarina. Toată ţarina Americii noastre este foarte roditoare, mă refer nu numai la pământ, mă refer la mintea americană; creierele pe care le aduc din alte părţi sunt foarte roditoare, fac tot felul de lucruri, dar toate le fac pentru viaţa aceasta. Nu se gândesc la Dumnezeu. Omul de rând se gândeşte, dar cei de sus nu se gândesc la Dumnezeu, pentru că sunt copleşiţi de mulţimea roadelor. Îşi fac hambare tot mai largi, miliardele cresc parcă ar creşte în copaci, cheltuielile cresc… dar lipseşte ceva. Lipseşte ceea ce a spus Mântuitorul: că nu au adunat întru Hristos. Cine nu adună în Hristos, risipeşte.
      Mai bine să fii sărac, dar să aduni întru Hristos, decât să fii bogat şi să intri în infern, fără nici un fel de ajutor. Pentru că numai faptele bune te însoţesc dincolo, în lumea cealaltă. Faptele bune, pe care le-ai făcut ori nu, te judecă pe tine. N-ai să poţi să te judeci acolo, n-ai să poţi să zici: Doamne, stai că mai este unul mai rău decât mine, sau altul a făcut altceva mai rău. Pentru că în faţa lui Dumnezeu nu eşti decât tu singur. Nu mai există alt preot Gheorghe, numai eu sunt. Adică Dumnezeu nu mă judecă în comparaţie cu altul, pentru că fiecare răspunde pentru faptele lui şi nu răspunde altul pentru fapta mea.
      Nici averea nu te aruncă in iad, nici sărăcia nu te aruncă in rai, ci modul în care le administrezi, modul în care le pui în raport cu Dumnezeu şi cu semenii tai”.

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 8:49 am

        mai , ce ai azi ! , crestin ortodox daca faci parte din BISERICA ORTODOXA , sau BISERICA CRESTIN ORTODOXA !
        hai la BISERICA sa spui CREZUL CRESTIN ORTODOX
        „…INTR-Una SFANTA SOBORNICEASCA si APOSTOLICA BISERICA …” sau din cate vad si ce spui
        ‘. Am fost în Europa, am colindat, dar n-am văzut atâţia cerşetori, homless sau nebuni care să umble pe străzi, să doarmă iarna, să îngheţe şi să moară chiar pe străzi. Pentru că există în America ceva care ţine de bogat, de omul căruia i-a rodit ţarina.Toată ţarina Americii noastre este foarte roditoare, mă refer nu numai la pământ, mă refer la mintea americană; creierele pe care le aduc din alte părţi sunt foarte roditoare’

        mergi in america , unde vad ca exista doar spalare pe creier si lepadare de Credinta Dreapta si ADEVARATA Cea CRESTIN ORTODOXA , da ! sau deja esti si procip si pro ecumenism , nu …!

        Apreciază

    • mircea.v said, on iulie 7, 2012 at 10:47 pm

      Si tot in sensul asta:

      De vazut din prima secunda pina la ultima secunda.
      Parintele Mihail Jar (acum episcop) spune aceleasi lucruri in ultimele 2 minute ale filmului. Iar tot filmul este despre fapta.
      Contextul e 100% ortodox.

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 8:50 am

        CONTEXTUL ESTE 100% CRESTIN ORTODOX , si nu fi viclean !

        Apreciază

      • mircea.v said, on iulie 9, 2012 at 1:24 am

        nu e bre nici o viclenie. aparusera si sectantii in discutie si mi s-a parut suficient sa zic ortodox ca sa fac diferentierea. ca in capul meu ortodox e echivalent cu crestin ortodox.
        vezi ca vorbea Parintele Calciu, cand ma trageai de urechi pe mine.

        Apreciază

  17. dan said, on iulie 7, 2012 at 10:05 pm

    Parerea mea este ca Rusia si SUA isi impart aceeasi plapuma de multa vreme. Eu unul am incetat sa mai cred in declaratiile astea pe care le face Hillary Clinton despre Rusia sau nu stiu ce oficial rus despre SUA, pt ca atat SUA cat si Rusia sunt conduse de sionisti. Rockefeller are banci si in Rusia iar scenariul asta cum ca ar exista un conflict deschis intre SUA si Rusia nu este decat o manipulare. De fapt lucrurile sunt simple. Luam cazul Siriei, 80% din armamentul cumparat de actuala putere provine de la rusi iar armamentul rebelilor/opozitiei provine de la americani/NATO. E un soi de ‘Lord of War’ pt cine a vazut filmul. Atat Rusia cat si SUA au de castigat din toate conflictele astea din Orientul Mijlociu, mai intai le vand arme iar dupa ce aia isi scot ochii, astia se duc si le iau si resursele minerale.
    Exista un pasaj in istorie care spune ca undeva in secolul 19, atunci cand in SUA era razboi civil, Rusia a inconjurat America cu nave de razboi pentru a impiedica restul lumii sa atace SUA pana cand aceasta si-a rezolvat problemele interne. Deci cam asa stau lucrurile, in realitate astia sunt prieteni dar raspadesc foarte multa dezinformare, pozeaza in adversari, exact asa cum fac si politicienii nostri. Nu exista stanga si dreapta, alb sau negru, buni sau rai. Exista doar niste indivizi lacomi care-si vad doar de interesele proprii, orbiti de putere si de arginti.
    Atasez si o imagine, zic eu sugestiva pt ceea ce am spus mai sus despre conflictul din Siria, http://i.imgur.com/QOBBL.jpg

    Apreciază

    • dan said, on iulie 7, 2012 at 10:11 pm

      Am facut o greseala, era vorba despre Rothschild si nu Rockefeller. Rothschild controleaza Banca Centrala a Rusiei.

      Apreciază

  18. nea Anderthal said, on iulie 8, 2012 at 5:19 am

    @ioan cadar & restul
    Am citi descutiile voastre si as dori sa mai adaog citeva lucruri:
    1)Nimeni n-a plecat din Romania in West sau in Lumea Noua ca sa-si mantuiasca sufletul!N-am gasit pe nimeni pina acum.Or fi si din „astia”?.
    2)Parerea mea: SUA eset o „aceeasi Marie dar cu alta palarie”
    ps:intrebare ptr. pro-amerloci: Cine sustine miscarea spurcata a sodomitilor in Romania?Rusia sau „ailalti”?
    Dupa V.Roncea SUA=Sodomitii-Uniti-Anal !

    Apreciază

    • cineva said, on iulie 9, 2012 at 12:47 am

      @nea Anderthal

      ba eu am plecat in lumea noua ca sa ma mantuiesc frate. Mantuirea se poate dobandi oriunde, nu tine de loc pentru ca Dumnezeu e pretutindeni. A spune ca numai cei din tara x sau y se mantuiesc e teribil de simplist. Si din cate stiu si tu esti in lumea noua?

      Apreciază

      • nea Anderthal said, on iulie 9, 2012 at 4:04 am

        @cineva
        Deci tu ai plecat din Romania in „lumea noua” ca sa-ti mantuiesti sufletul?Heheh.Ipocrizie la greu mon cher!

        Apreciază

      • un prieten said, on iulie 9, 2012 at 7:11 am

        nea andertale Sf Serafim de Sarov spune ca nu mantuirea e scopul omului ci obtinerea Duhului Sfant ,aici cred ca se referea @ cineva

        Apreciază

      • Stefan said, on iulie 9, 2012 at 4:19 pm

        Mantuirea este scopul omului in viata asta; induhovnicirea este starea ce se agoniseste de om ca urmare a drumului sau „inspre sus”.Iar drumul asta poate fi ori inspre sus ori inspre jos.

        Apreciază

      • cineva said, on iulie 9, 2012 at 6:43 pm

        @nea Anderthal

        bineinteles ca am plecat ca sa ma mantuiesc, oare tu ai plecat cumva ca sa castigi iadul? Nu stiu ce ti se pare atat de ipocrit sau greu de inteles, nu toti avem aceeasi cale de urmat. Si nu te grabi sa sari la concluzii gresite, nu am spus ca in Romania mi-ar fi fost imposibil sa ma mantuiesc, ci am spus numai ca drumul meu spre mantuire trece prin alte tari… Dar daca asta te sminteste si te-ai simti mai linistit daca m-ai auzi spunand ca am plecat ca sa ma imbogatesc, iata am s-o spun: sunt un ipocrit care a plecat sa se imbogateasca.

        Apreciază

      • Stefan said, on iulie 9, 2012 at 8:54 pm

        pt

        Anderthal si Cineva

        Aveti vreo idee cum am putea sa facem schimb de adrese de email?
        Adica vreu sa va dau eu voua adresa me de email (daca nu-i cu suparare) doar ca nu direct pe blog si nu stiu cum sa fac.

        Apreciază

      • cineva said, on iulie 9, 2012 at 11:45 pm

        @Stefan

        Il putem ruga pe saccsiv2. El are adresele tuturor si sunt de acord sa ti-o dea pe a mea sau sa mi-o trimita pe a ta. Daca nu, pot sa-mi fac o adresa noua si s-o postez aici.

        Apreciază

  19. crestinul ortodox said, on iulie 8, 2012 at 8:56 am

    …DUMNEZEU SA-SI SPUNA CUVANTUL …
    amin!

    Apreciază

  20. Cosmin M said, on iulie 8, 2012 at 3:56 pm

    Ca sa nu fiu inteles gresit, fapta e foarte importanta dar fara credinta dreapta, crestin ortodoxa, cu tot ce implica ea, in: Sfanta Treime, Maica Domnului, Sfanta Cruce, Sfintii, Sfintele Moaste, Icoane, post, rugaciune, fapta este fara de folos si nu duce la mantuire.
    Pot sa fac toate faptele bune fata de aproapele si sa nu fac rau dar sa fiu ateu sau eretic si nu ma voi mantui.
    Fapta buna singura nu e de ajuns pentru ca daca ar fi asa multi pocaiti chiar ar fi mantuiti cum se cred acum, dar din pacate vor merge cu Biblia lor in iad.
    Un Parinte Pustnic poate ajunge Sfant si asta fara sa fi facut nici o fapta fizica buna aproapelui (pentru ca nu a avut langa el aproapele traind in pustie) prin trairea in dreapta credinta crestin orodoxa.

    Apreciază

  21. G-man said, on iulie 9, 2012 at 11:19 am

    @fratilor ioancadar , a lucrat mult cu prelucrarea textelor din Biblie si postarea lor in functie de fiecare caz si nevoie. Se afla acum intr-o mare ispita si suparare nu il pune-ti la colt, ajutati-l macar cu un sfat , cu o carte cu ceva.

    @ioancadar datorita muncii tale esti acum in ispita si mare suparare, nu te lasa nu te departa de Biserica si de preoti . Nu te departa de Sfintii nostrii , mergi la moastele unui sfant si roaga-te.
    Ce zici aici nu e bine deloc, ue e satanista cap coada , nu ai ce gasi bun. Iar fapte da gasesti si la catolici si mai ales la sectari , dar sunt fapte de suprafata , nu te lasa pacalit.
    Ramai ortodox frate. Bunul Dumnezeu sa te ajute.

    Apreciază

    • G-man said, on iulie 9, 2012 at 11:39 am

      da cred ca forma corecta e „puneti” si dupa fratilor trebuia iar virgula… dar ideea o intelegeti voi.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.