SACCSIV – blog ortodox

Pregatiri de razboi intre Turcia si Siria?

Posted in razboi mondial by saccsiv on iulie 2, 2012

Citez integral articolul Tensiune maxima la granita Turciei cu Siria. Elicoptere si avioane de lupta trimise in zona

Armata turca a anuntat duminica seara ca elicoptere siriene s-au apropiat de frontiera turca in trei reprize, sambata, si ca a trimis patrule la frontiera, relateaza AFP.
Statul Major turc a precizat ca nu a fost incalcat spatiul aerian turc, intr-un comunicat postat pe site-ul sau de Internet.
El a precizat ca a trimis patru avioane de lupta F-16 de la baza sa din Incirlik (sud), dupa ce elicoptere siriene au survolat zona situata la aproximativ sase kilometri de frontiera, in apropiere de provincia turca Hatay.
Armata turca a precizat ca a trimis alte doua avioane F-16 de la baza sa din Batman (sud-est), in timp ce un elicopter sirian a fost reperat in apropiere de frontiera, langa provincia Mardin (sud-est).
Tensiunea este puternica la frontiera turco-siriana, dupa ce Damascul a doborat la 22 iunie un avion turc F-4 Phantom in Marea Mediterana, in apropiere de Siria.

Iata si ce putem afla din Cealaltă față a AUTOSTRĂZII: RĂZBOIUL

Turcii își cară tancurile spre granița cu Siria pe o imensă autostradă cu 3 benzi pe sens, autostradă pe care merg laolaltă și mașini civile.

Armata turcă a anunţat duminică seara că elicoptere siriene s-au apropiat de frontiera turcă în trei reprize, sâmbătă, şi că a trimis patrule la frontieră.

Tensiunea este puternică la frontiera turco-siriană, după ce Damascul a doborât la 22 iunie un avion turc F-4 Phantom în Marea Mediterană, în apropiere de Siria. Statele Unite au minimalizat vineri mişcările de trupe turce la frontiera cu Siria, recunoscând în acelaşi timp că tensiunea dintre cele două ţări, provocată de distrugerea unui avion turc, prezintă riscul escaladării.
Șeful Statului Major interarme american, generalul Martin Dempsey, a ţinut să menţioneze în cursul unei conferinţe de presă că omologul său turc, generalul Necdet Ozel, a avut ‘o reacţie foarte echilibrată’ după dispariţia în Mediterana a aparatului turc lovit de apărarea aeriană a Siriei.
Dempsey, care a vorbit în numeroase rânduri în ultimele zile cu generalul Ozel, a admis că există ‘riscul unei escaladări’ după ‘actul de ostilitate’ al Damascului. Însă, atât el, cât şi secretarul Apărării, Leon Panetta, au afirmat că desfăşurarea de tancuri, trupe şi baterii de rachete la frontiera cu Siria nu înseamnă un risc iminent de război între cele două ţări.

‘Mişcările interne de trupe terestre nu îmi apar ca o provocare’, a declarat generalul Dempsey.
La rândul său, Panetta a dat asigurări că nu trebuie să se tragă concluzii pripite de pe urma acestor desfăşurări de trupe.
‘Rămânem în strânsă legătură cu Turcia în legătură cu demersurile de urmat cu privire la Siria’, a menţionat demnitarul american.
Joi, mass-media turce au informat că Ankara a trimis un convoi de vehicule militare şi o baterie de rachete sol-aer la frontiera cu Siria.

Vineri, un responsabil cu rang înalt al revoltei siriene, Mustafa al-Sheikh, a atras atenţia asupra trupelor siriene aflate la 15 kilometri de graniţa cu Turcia. El a evaluat aceste trupe la ‘2.500 de soldaţi, sprijiniţi de 170 de vehicule şi tancuri’.

Comentariu saccsiv2:

In urma doborarii unui avion turc de catre armata siriana s-au tensionat relatiile dintre cele doua state. Probabil se vrea o scanteie care sa aprinda FOCUL in zona. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca SUA au cerut recent blocarea stramtorii Ormuz, iar tovarasul Putin se cam plimba prin tarile arabe, dupa ce a stabilit ce avea de stabilit in Israel. Vremuri grele bat la usa, fratii mei. Cat e pace mai e cum mai e, dar pe timp de razboi este cumplit.

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 2, 2012 at 4:51 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. deveghepatriei said, on iulie 2, 2012 at 5:47 pm

    Doamne, ce senzatie teribil am avut cand am vazut postat acest articol! Ne asteptam sa spuna cineva ca fratele Saccsiv a fost eliberat…

    Apreciază

    • Alexandru(Fulger) said, on iulie 2, 2012 at 6:37 pm

      Si eu am ramas uimit cand am vazut articolul acesta , am crezut ca a revenit pe blog.

      Apreciază

  3. oarecare said, on iulie 2, 2012 at 6:36 pm

    Zilele astea am umblat putin prin tara si am vazut destul de multe masini militare in mai multe zone ale tarii. Poate mi-au sarit mie in ochi dar ceva se petrece… A mai remarcat cineva asemenea prezente care in ultima perioada nu le-am prea vazut?

    Apreciază

  4. timisorean1 said, on iulie 2, 2012 at 8:45 pm

    Am si eu cateva rugaminti:
    -cineva spunea ca are niste informatii despre ric care i-ar demasca si i-ar arata asa cum sunt! Ar putea sa ni le impartaseasca? Macar pe mail-ul personal fiindca pana azi am intrat f des pe ric si am considerat ca e un site care ajuta sufletul chiar daca in chestiunea cip-urilor(&comp) sunt de aceeasi parere cu fratele Vasile
    -chiar este atat de secret cine e Pr Timotei?(tot asa, macar pe mail-ul personal)
    -rog adminul sa ne dea pe viitor, din cand in cand, informatii despre fratele Vasile, ce face, cum se simte, la ce penitenciar este, poate fi vizitat, etc. Are dreptul sa intre pe net, macar ocazional?
    -admin, te rog sa nu te superi, ai putea sa treci la finalul articolelor, in loc de comentariu saccsiv, comentariu admin iar la comentarii ceva de genul saccsiv(admin)?

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Varahiil said, on iulie 3, 2012 at 1:06 am

      Am si eu o intrebare pentru dvs., de fapt doua:
      1.conteaza atat de mult numele lor, datele personale, amanuntele de genul asta?
      2. daca da, de ce?
      Nu-i nevoie sa „demaste” nimeni pe nimeni. Fiecare are dreptul la o parere proprie, chiar daca per ansamblu, parerile nu coincid!
      Faceti-va o parere personala, documentandu-va obiectiv..de unul singur! Succes!
      Si inca ceva: daca sunteti ingrijorat de soarta fratelui Vasile, il puteti ajuta, rugandu-va pentru el! Il va ajuta mult mai mult decat daca ati sti la ce penitenciar este, si l-ati vizita!

      Apreciază

      • timisorean1 said, on iulie 3, 2012 at 1:47 am

        Sunt formatori de opinie! Nu le vreau publice, pot fi trimise pe mail! Pt mine saccsiv si ric au fost nr 1 fiecare pe parte lui. Ei acum spun „uite cine a fost saccsiv, un ecscroc, infracor,etc,etc,etc” . Bine, dar sa vad si cine sunt ei daca chiar exista ceva… asa cum zic unii… sa stim cine ne sunt formatorii de opinie… cu totii

        Apreciază

      • Varahiil said, on iulie 3, 2012 at 9:19 am

        Cred ca m-am exprimat destul de clar.Google functioneaza la fel pentru toata lumea.Va doresc succes in cautarile dvs.Crestinismul e altfel.

        Apreciază

  5. mishuleu said, on iulie 2, 2012 at 9:57 pm

    ATENTIE, IMAGINI SOCANTE. O bomba explodeaza chiar in timpul unei inmormantari in Siria.

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/atentie-imagini-socante-o-bomba-explodeaza-chiar-in-timpul-unei-inmormantari-in-siria.html

    Apreciază

    • costel said, on iulie 3, 2012 at 11:17 pm

      @mishuleu
      intr-adevar imagini socante… putem avea incredere in ce ne prezinta protv-ul? nuu, pentru ca stim cine sunt… cine sunt criminalii ? nu stim! cei de la protv ar putea maine poimaine sa arate cu degetul catre noi… si multi vor crede!

      Apreciază

      • mishuleu said, on iulie 3, 2012 at 11:27 pm

        Lasa Protv-ul. Videoclipul nu e postat pe youtube de catre protv. Ei l-au preluat si pus la ei pe site si au facut o stire. Dar realitatea de acolo cam asa se prezinta.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.