SACCSIV – blog ortodox

PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al doilea razboi mondiala, viitorul razboi greco turc si multe altele

Posted in PROFETII by saccsiv on iunie 25, 2012

   Iata ce aflam din articolul Profeția lui Agatanghel de la 1272:

“Agatanghel sau Sfârşitul omului. Prorocie pentru şapte sute de ani despre politiceştile treburi din Europa”, una din sutele de cărţi “profetice” ce circulau la începutul secolului XX, prin România (care, înca nu era Mare, dar îşi dorea). Era o traducere a domnului Ion Popescul,  “primar de Ploieşci”, spunea că a tradus-o la 1903 după o ediţie franceză, tradusă la rândul ei în secolele XV – XVI după originalul grecesc. Lucrarea era scrisă de un monah care trăise în insula Rhodos, pe nume Agatanghel, şi avuse descoperirea în anul 1272 –’73.
V. Maxim ne informează ca părintele Arsenie Papacioc ar fi avut această lucrare scrisă cu litere chirilice, această afirmaţie ne pune în situaţia de a face presupunerea că a existat o anterioară traducere în limba româna, dar scrisă în alfabet chirilic (se ştie că până la începutul sec. XX majoritatea cărţilor româneşti de cult ortodox erau scrise cu alfabet chirilic).

Iată ce cuprindea această carte. Unele descoperiri erau mai incifrate şi se refereau la perioda renaşterii, prezentată ca un inceput de apocalips, timp în care oamenii se vor întoarce la slujirea antropocentristă, care avea să ducă la înalţarea raţiunii omeneşti ca obiect de adoraţie. Virgil Maxim ne mai spune că în această carte se vorbea şi despre stadiul de decădere, ce începea cu anul 1789, despre revoluţiile din 1830 si 1848, arătând descompunerea unor împărăţii, destre constituirea statelor naţionale în 1920. Atenţia ne este atrasă de un anumit text din această “profeţie” , este vorba despre “ţara Lupului”, “ţarăaşezată pe Carpaţi până la Dunăre”.[1]

“În vremea aceasta în ţara aşezată pe Carpaţi până la Dunăre, ţara de la Gurile Dunării, numită şi ţara Lupului, va apărea fiului omului încins cu sabie de Arhanghel, care va face o organizaţie numită Legheon (Legiunea Arhanghelului Mihail, Miscarea Legionara, Nota F.N.). Membrii acestei organizaţii vor fi prigoniti de capul statului, vor fi închişi şi ucişi la răspântii de drumuri, şi mulţi vor fugi peste hotare, prigoniţi de poporul duşman lui Dumnezeu (Cum de altfel s-a si intamplat cu membrii Miscarii Legionare, Nota.F.N.).
În timpul acesta ţara Vulturului (Germania, Nota F.N.) va face război cu ţara Ursului ( Rusia, Nota F.N.) şi în prima parte a războiului Vulturul va fi biruitor. Dar când va fi aproape de inima Ursului, acesta va primi ajutor de la “fiara de peste ape” şi Vulturul va fi înfrânt. Şi inima lui va fi împărţită în patru. Şi în timp ce ursul va înainta spre inima vulturului, toate cetăţile ursului vor striga : “pace!, pace!, pace!”. Şi tot poporul acesta din ţara de pe Carpaţi va cădea în grea robie şi mulţi vor pieri (Comunismul si victimele facute de acesta, Nota F.N.). Dar Maica Domnului şi Sfântul Ioan vor aduna în potire sângele lor şi se vor înfăţişa cu el înaintea Tronului Fiului. Şi nu pentru vrednicia lor, ci pentru rugăciunile Ei, cei care vor mai fi rămas vii vor fi scosi afara din temnite. Şi după o vreme rana Vulturului se va vindeca. Dar ultima bătălie împotriva “lupilor îmbrăcaţi în piei de oaie” se va da în ţara Sciţilor. Şi atunci acestia vor fi infranti şi va fi vai de tine “om roşu”. Şi după aceea va porni de pe crestele acestei ţări de pe Carpaţi o acţiune de reîncreştinare a tuturor neamurilor.”

De reţinut e că C.Z. Codreanu nu cunoştea acest text la înfiinţarea Mişcarii Legionare. Dar prin toate actele de gândire, de mărturisire şi de realizare, el se găseşte în această viziune împreună cu Legiunea pusă sub patronajul Arhanghelului Mihail.
Orice judecată, ne mai spune V. Maxim, în afara acestei viziuni este păndită de greşeala de a se fi împotrivit lucrării dumnezeieşti.

“Dacă lucrarea aceasta este de la oameni ea se va risipi, dar dacă este de la Dumnezeu luaţi aminte ca nu cumva să vă aflaţi că sunteţi şi luptători împotriva lui Dumnezeu”

(zicerea lui Gamaliil către membrii sinedriului ce voiau să-i osândească pe Sfinţii Apostoli)[2]

Sursa comentarii [1] si [2]: http://sfarmapiatra.wordpress.com

Sursa foto: http://apologeticum.wordpress.com

   Iata si ce gasim la Skartsiuni Dimitriu: “Profetii despre antihrist” despre Agatanghel:

Nici un om binecredincios nu poate sa nege lucrarea si adevarul care adeveresc profetiile despre locul nasterii, timpul, lucrarea lui Iisus Hristos, rastignirea, Invierea, Inaltarea si amanuntele vietii Lui, deoarece s-au adeverit conform Scripturii, fiind scrise cu sute de ani inainte. Nici un cititor atent si cu judecata nu va refuza profetiile lui Agatanghel care a trait la anul 1279 d.Hr. si a profetit, cu o exactitate demna de admirat, caderea Constantinopolului, timpul robiei grecilor, timpul eliberarii, ca si evenimente pana la cel de al doilea razboi mondial si dupa acesta.

[…]
Profetia lui Agatanghel
     Ieromonahul Agatanghel, care a trait 79 de ani, pe la 1298, a vazut o infricosatoare vedenie despre cele ce se vor petrece in viitor, pe care le-a si scris. Noi vom relata aici ceea ce priveste tara noastra (Grecia n.t.).

     Grecia va fi luata de la turci, teatrul jafurilor si a distrugerilor. Poporul si cei care conduc se vor gasi in stramtoare. Dar dupa aceea un popor din Rasarit va veni spre partile de nord ale Greciei. Unit revenindu-si in sine din tulburarea invadatorilor vor iesi cu toata armata impreuna si vor alunga pe turci nu numai din Grecia, ci si din intreaga Europa. Unii turci gasind refugiu numai la Mecca (Marul rosu). Iar Constantinopolul va deveni din nou capitala Greciei.
     Acelasi lucru il profeteste si Sf. Cosma al Etoliei, precum si alti barbati sfinti. „Constantin a inceput, Constantin va pierde imparatia Bizantului”. Profetia s-a confirmat. Mai mult, a profetit cu admiradila exactitate si anul cuceririi la 1453. „Si se va implini la anul 1452 pana la 1453, când trebuie sa cada cea mai mare imparatie in mainile agarenilor…”.
     De asemenea prezice cu exactitate timpul robiei grecilor de catre turci. „Si vor fi casele distruse si sfintele biserici profanate si credinciosii persecutati pana la a opta suta hotarât…”. Dupa cum este cunoscut anul 1821 reprezinta anul eliberarii.
     Agatanghel, cel cu nume sfant, a profetit cele despre cucerirea Constantinopolului, timpul robiei grecilor, timpul eliberarii lor si a formarii Europei dupa cadere, apostazia Europei Occidentale. De asemenea a profetit si despre activitatea lui Napoleon si dezastrul acestuia.

   Comentariu saccsiv:

   Altceva despre profetiile acestui monah n-am gasit. Cine stie o sursa unde o putem gasi integral, chiar in alta limba, il rog sa dea un semn.

   Cititi va rog si:

OBLIGATORIU DE RECITIT: Lista cu principalele profetii despre Apocalipsa, antihrist si semnul fiarei, postate pe acest blog

92 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. fanu said, on iunie 25, 2012 at 2:45 pm

    http://www.petitieonline.ro/petitie/romani_hartuiti_in_romania-p51859054.html

    cine se simte jignit să semneze petitia. eu am semnat fiindcă mă simt jignit

    Apreciază

  2. saccsiv said, on iunie 25, 2012 at 2:49 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on iunie 25, 2012 at 3:56 pm

      M-am chinuit sa caut cu google si google translate in greaca dar nu am gasit nimic inca.

      Apreciază

      • Ioan Pelasgul said, on iunie 26, 2012 at 1:44 pm

        @Sorin
        Asta am cautat si eu dar nimic despre tara Lupului

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on iunie 26, 2012 at 2:35 pm

        Poate voi reusi eu sa gasesc pe internet in zilele urmatoare textele in greaca cu profetiile lui Agatanghel.De cateva saptamani sunt extrem de ocupat cu niste proiecte si abia incepand de vineri voi avea timp sa fac acest lucru.

        Apreciază

      • sorin said, on iunie 26, 2012 at 4:29 pm

        aah, iarasi am gresit. am inteles eu prost. sorry.

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on iunie 26, 2012 at 8:02 pm

        Inainte de culcare mi-am propus sa fac o scurta cautare pe blogosfera greaca si am gasit cateva pagini scanate din cartea cu profetiile Agatanghel.

        Se gasesc un pic mai jos dupa titlul „Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ”. Se pot vedea cel putin 5 poze sau imagini scanate din acea carte.

        http://geoment.e-e-e.gr/profities.htm

        Imi este aproape imposibil sa traduc toate acele pagini,mai ales ca se folosesc foarte multe cuvinte arhaice. Sper ca exista o persoana care cunoaste foarte bine greaca pentru a tradcuce aceste pagini importante.

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on iunie 26, 2012 at 8:06 pm

        Alte informatii mai bune decat asta nu am gasit pana acum. Am observat ca pe majoritatea site-urilor grecesti exista doar 2 profetii care fac referire numai la Constantinopol .

        Apreciază

      • Sorin said, on iunie 26, 2012 at 8:24 pm

        ce pagina te-ar interesa? ce capitol? ce aliniat?

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on iunie 26, 2012 at 8:29 pm

        O stire bomba pe care am citit-o acum cateva secunde pe celebrul site militar defencenet,unde pe langa aceasta stire mai este postat un alt articol cu celebra profetie a Sfantului Cosma Etolianul : „Daca razboiul va apasa de deasupra, veti suferi multe chinuri. Daca va impinge de dedesubt, veti pati putine”. In cazul de fata,Siria e dedesubtul locului in care se afla Sfantul Cosma Etolianul,mai exact in Epir.

        Acum sa scriu stirea bomba: Avionul prabusit a fost doborat nu de sirieni ci de rusi!

        Liderul partidului stanga DSM,Masum Turker declara la un post de televiziune TV8 ca nu sirienii au atacat avionul,ci rusii prin distrugatorul rusesc Amiral Sapanenko,de clasa Udaloy II si ca Serviciile Secrete Turcesti si Guvernul stiu prea bine ca acel distrugator a distrus avionul!

        Cei de la defencenet.gr spun clar ca daca aceste informatii sunt adevarate,atunci se va declansa mai mult ca sigur nu un conflict local,ci unul global de mare amploare!

        stirea completa :

        http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=45982&Itemid=139

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on iunie 26, 2012 at 8:49 pm

        @Sorin

        Daca cunosti foarte bine greaca,te-am ruga foarte mult sa traduci posibilele citate care ar putea avea legatura cu Romania. Daca nu exista nici cuvintele cunoscute noua cum ar fi Carpati,Marea Neagra,lup,Dunarecare fac legatura cu Romania,atunci alege capitolul care ti se pare cel mai interesant.

        Am obsercat ca intre paginile 6 si 10 se scrie despre Apocalipsa,Constantinopol si despre alte tari.Asta pare sa fie cea mai interesanta parte.

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on iunie 26, 2012 at 9:10 pm

        @IOAN

        „Mai frumos de atat”, armata turca trimite un convoi militar cu 15 tancuri perfomante si alte vehicule militare la granita cu Siria!

        Turkey sends military convoy to Syrian border

        Turkey has deployed a large number of military vehicles to the Syrian border, daily Milliyet reported.

        The shipment included 15 armored tanks, in addition to long-distance guns and other military vehicles. The convoy was heavily guarded as it moved toward the border in the event of an attack by outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK) members.

        Military units reportedly increased security measures on the border following recent events that have strained bilateral relations.

        stirea completa :

        http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-sends-military-convoy-to-syrian-border-.aspx?pageID=238&nID=24106&NewsCatID=338

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on iunie 26, 2012 at 9:12 pm

        Exista si un filmulet care arata transportarea tancurilor catre granita cu Siria.

        Apreciază

      • Mălin said, on iunie 27, 2012 at 12:35 pm

        Aici puteti vedea si profetiile lui Agatanghel, PDF-ul scanat in limba greaca:despre care am zis mai sus:

        Apreciat de 2 persoane

    • Mălin said, on iunie 26, 2012 at 11:10 pm

      În total documentul scris in alfabetul chirilic românesc are 10 capete mai am si un fişier PDF scanat în limba greaca, care pare sa aiba ai multe capete so pe care l-am descarcat de pe site-urile grecesti dar nu am posibilitatea sa-l urc pe net fiindca am viteza de upload foarte mica…

      Şi de aici: http://reader.digitale-sammlungen.de/resolve/display/bsb10133232.html

      Iată transcrierea pe care am făcut-o pentru „CUVÂNTUL PROOROCIEI” şi „Capul întâi” din alfaberul chirilic românesc în alfabetul latin românesc:

      CUVÂNTUL PROOROCIEI

      Eu fratele Ieronim Agatanghel păcătos şi nevrednică sluga lui Hristos am scris cu sănătoasă minte aceasta, pe care blagoslovitul Dumnezeu în acest veleat 1279 a mântuirii noastre în ziua Duminicii mi-a descoperit, precum urmează, care cu toată smerenia în scris am însemnat.

      Spre a rămâne în pomenirea urmaşilor a veacurilor viitoare, ştiinţa acestui lucru mare a preaputernicului Dumnezeu şi ca să-şi pună nadejdea lor la Dânsul minunându-se, cu ce chip marele Dumnezeu descoperă, şi arată oamenilor, cele mai ascunse din cele viitoare, a cărora numai la Dânsul se păzeşte cunoştinţa şi o dă aceasta la carele El voieşte şi celora ce trăiesc întru dragostea Lui şi celor de către Dânsul blagosloviţi.

      Capul întâi

      Sluga lui Iisus Hristos Adevăratului Dumnezeu şi Mântuitorului neamului omenesc, eu Ieronim Agatanghel mărturisitorul ieromonah al rânduielii marelui Vasilie, născut fiind la Rodho a Rodhonisului în anul 79 al vârstei mele la obşteasca viaţă a sfintei rânduielii Marelui Vasilie şi în zi a singuraticei vieţuirii mele în ziua Duminicii a lunii lui martie, care se numeşte Sfânta Duminică a Pravoslaviei, care este în cea dintâi săptămână a postului mare, în anul 1279 în Mesina Siciliei, aflându-mă de multe ori tulburat de multe şi feluri de vedenii în nopţi, în sfârşit întru această sfântă zi a duminicii înspre faptul zilei am auzit un groaznic glas, venind dinspre partea răsăritului, care ieşea ca dintr-o jalnică şi groaznică trâmbiţă a mării. Sculându-mă dintr-acest îngrozitor glas şi tremurând cu totul îngrozit, m-am cunoscut pe mine slab. Şi căzând înaintea icoanei a Răstignitului şi socotind că acum a sosit groaznicul şi cel mai de pre urmă judeţ, ceream Celui de sus ajutor dar venind iar într-o inimă şi înputernicindu-mă am auzit alt glas mai dulce, care zicea mie curat unele ca acestea: Ieronime Agatanghele! Nu te teme ci ieşi din cămară şi te du la grădina cea aproape de mare şi orice ţi se va descoperi scrie-le pe table şi toate cu de-amănuntul le însemnează şi să nu laşi nici o iotă, ca să nu se şteargă ţie numele tău din cartea vieţii veşnice. Îndată am ieşit din chilie. Ascultând porunca, m-am dus la grădină după poruncă şi îndată cum am văzut că pică din cer trăsnete şi săgeţi de foc şi au picat acelea sânge de om, am căzut la pământ şi-mi ascundeam faţa mea pentru că frica şi tremurul atâta au cuprins puterile mele cele de viaţă încât nu puteam să-mi vin la sine-mi mai mult şi să sufăr, până când iarăşi dintr-alt unul mai veselitoriu glas am cunoscut pe sine-mi împuternicindu-mă, care glas imi zicea asa: “Fiul omului scoală-te şi caută către răsărit, apus, amiază zi şi crivăţ şi orice ţi se va descoperi scrie cu credinţă, spre aducerea aminte credincioşilor urmaşi.

      M-am sculat drept şi cautând spre răsărit, iată am văzut un chip al unui Leu mânios si pe jumătate lungit asupra unor ierburi prea frumoase şi din slăvita lui privire a pus frică şi cinste. Şi ţinea în mână pergament din piele de oaie strâns şi scris cu vorbe şi slove doriceşti (de aur) spre înţelegerea oamenilor şi după ce m-am apropiat eu către Leu şi am plecat genunchii mei la pământ ca să citesc, atuncea Leul cu blândeţe mi-a zis: “Fiul omului, aşteaptă şi te du îndată la mare, spală trupul tău, apoi te întoarce şi citeşte, că pentru tine se pazeşte citirea acestei cărţi, dar trebuieşte întâi să te speli şi să te curăţeşti, ca să nu mai lipsească de la tine pomenirea.”

      M-am dus şi mi-am spălat trupul la mare şi îndata m-am întors către Leu, carele a întins pergamentul pe pământ şi mi-a zis: Citeşte, citeşte, dar fiul omului, sfânta judecată ce este asupra păcatului norodului lui Hristos, care norod s-a răscumpărat cu preţ mare de către Fiul lui Dumnezeu şi înţelege bine, că păcatul unui aşa norod nemulţumitoriu (nerecunoscător), strigă înaintea scaunului lui Dumnezeu, pentru care silit este Dumnezeu să-l muncească”. Am citit cartea cea scrisă şi cuprindea aceste următoare cuvinte: “Constantin a început şi Constantin va pierde Împărăţia Bizantinească a răsăritului. Fiul omului, numără de la cel dintâi Constantin până la 12. Număr cu asemenea nume şi vei întâmpina numărul, în care este să se întâmple aceea ce Dumnezeu a hotărât şi acea sfântă hotărâre nestrămutată va fi: se va împlini ca la a 4-a sută a 52, până la al 3-lea, în carele trebuie să cadă cea mare Împărăţie în mâinile sarakinenilor (sarachinenilor ? ?), vor fi dar casele stricate, sfintele lăcaşuri spurcate şi credincioşii izgoniţi, până la a 8-a sută cu hotărâre.

      Fiindcă voieşte Dumnezeu ca să cunoască norodul dreptatea lui şi să priceapă greutatea Preaputerniciei Lui drepte şi să se pocăiască şi să alerge iarăşi către Dânsul şi după acestea plăcut şi bine primit să se facă. Dar fiul omului nu te teme, se va întoarce de iznoavă către dar şi va fi mult mai slăvit decât cei dintâi, sub această stăpânire a lumii care are să fie în stricăciune, vrea Dumnezeu să supună de iznoavă nenumărate neamuri nouă şi decât cele dintâi mai multe. Şi precum se află Israeliticescul norod, supus Lui Nabucodonosor, aşa va fi norodul acesta supus necredincioşilor agareni până la vremea hotărâtă şi va rămâne robit sub jug până la a 4-a sută deplin. (cum am zice: care până astăzi la 1818 sunt 365). Citind această mare hotărâre, am rămas din durerea inimii mele ca o piatră fără de simţire. Am căzut la pământ şi cu mare bocet şi cu multe lacrimi plângeam prăpădenia Vizantiei. În urmă trezindu-mă din glasul unui preacucernic bătrân şi uitându-mă am văzut un cinstit bătrân cu barbă lungă şi albă şi faţa lui strălucea ca soarele.

      Acesta a pus mâna la umărul meu cel drept şi mi-a zis cu blândeţe: “Scoală-te fiul omului şi te uită spre apus şi orice vei vedea scrie spre pomenirea urmaşilor din credincioşii lui Iisus Hristos”.

      Eu m-am sculat şi am căzut înaintea acelui cuvios bătrân, care luându-mă de mână, m-a întors spre apus şi îndată mi-a grăit aşa:

      “Agatanghele, sluga lui Dumnezeu, uneşte această vedenie cu ale proorocilor, deşteaptă duhul tău, socoteşte vedenia lui Iezechil şi a lui Isaia şi înţelege aceea ce lipseşte acolo, spre împlinirea celui ce trebuie să se întâmple în vremea sa şi apoi împreunează aceea cu vedenia fiului lui Zevedeu şi alăturează vedenia ta cu acelea ce ei au văzut şi au zis şi au scris către evraicescul norod şi scrie tu aceasta asemenea spre învăţătura creştinescului norod, pre carele cu sângele Său l-a răscumparat, precum orânduiala îţi arată şi te învaţă, ca nu cumva pentru cele viitoare să te îndoieşti. Ci dar m-am uitat spre apus şi îndată am văzut din valurile mării că ieşea o mare minunată lebăda albă. ( Kiknu) [Cycnus (Κύκνος) or Cygnus] – lebădă- albă adică o pasăre mare ce se află în părţile Indiei şi aripile ei cu multe vopsele zugrăvite ca cum ar fi fost împodobite cu picături, carele avea ochi purtători de foc şi din fruntea lui ieşeau două coarne ascuţite şi înfocate ca oţelul şi între coarnele acelea două era o stea în fruntea lebedei strălucind şi arătând vedere de om. Lebăda ţinea în pliscul ei o curea, adică pergament, adică din hârtie de piele de oaie, lungă de 9 coţi şi lată de 7 coţi, şi era scris în slove latineşti cu sânge de om. Pergamentul cuprindea cuvintele, pe care Dumnezeu le-a arătat slugii sale, lui Agatanghel, care le-a însemnat pe acestea după rânduială într-această următoare povestire:

      Am vazut sub picioarele lebedei trei coroane mari de aur împărăteşti şi strălucea de multe pietre scumpe şi avea fiecare coroană tipărită o slovă din azbuchile latineşti, cu vopsea neagră. Şi iată am văzut că în pergament se mai vâra, adică se mai adăuga şi am văzut acelea scrise aşa: Se va naşte în ţara Cado ?? un fiu al unui om şi iată un monah cu carte nouă şi cu condeiu întovărăşit a venit. Şi domnul satanicesc diafendisea (apăra, proteja) lucrările aceluia. Şi iată împăratul nu îndrăznea să-l supuie pe dânsul. Şi iată înţeleptul monah împreună aleargă cu mult norod şi blesteamă romaniceasca cetate, alcătuieşte pravile şi dogme şi împăratul nu putea sa-i stea lui împotrivă. Va vedea stricăciune singur stăpânitorul neputând să folosească. Şi iată am văzut pe împăratul că a lepădat porfira şi coroana şi iată el împărţind pe două împărăteştile slujbe bisericeşti, a trecut îndată din lume spre singuratică vieţuire. Şi iată fiul lui s-a făcut stăpânitor coroanei Ispaniceşti. Şi iată am văzut că fratele lui trecea încoronat Kesar (Cezar) la Germania.

      Apoi am văzut şi în carte şi zicea aşa. Fiul omului, pe doi Karoli se va sfârşi neamul prea preputernicii acestei case. Apoi la Germania în scurt după puţină vreme mai pe urmă, în sfârşit se sfârşeste, prin două femei şi spre urmarea austriceştii mărimi străini stăpânitori vor intra.

      Eu văzând îngrozirile acelea trăsnitoare în carte, am plâns cu amar! Dar în zadar lăcrimam. Şi iată un înger atingându-se de mine mi-a zis:

      “Vezi, vezi, fiul omului: acest ram care odrăsleşte din măslin, acesta de grabă se va usca, dar era îndoit. Şi iată am văzut că s-a uscat şi s-a aruncat în foc. Şi asupra celei dintâi coroane era un ( A ). Iar asupra celei de-a doua era un ( S ). Şi asupra celei de a treia era un ( D ). Am văzut alte trei coroane asemenea, dar mai proaste şi nu atâta de mare preţ şi asemenea asupra fiecăreia, erau trei slove negre: un ( S ), un ( V ) şi un ( I ): şi pe lângă acestea erau la pământ cununi mai mici ca la număr de 30. Apoi peste acestea am văzut 7 cununi ţinându-se una de alta, toate din mari şi mici mărgăritare alcătuite. Şi iată cinstitul acela cu barba albă îmi zicea aşa: “Fiul omului, coroanele acestea pe care tu le vezi sub picioarele lebedei, sunt acelea din trei stăpâniri puternice ale Germaniei. Cele 30 cununi, unele sunt stăpâniri care de la biserica apusului se vor răzvrăti la Germania şi cele 7 cununi sunt cele 7 eparhii ale neamului Belgilor, care vor sfărâma jugul din sila ce-i va cuprinde pe dânşii şi aceasta pe care tu o vezi scrisă, la a 5-a sută şi la al 80-lea an se va întâmpla”, şi acestea erau în carte.

      După ce a ieşit lebăda la pământ, iată s-a făcut mare fum ieşind din mare, care întuneca tot aerul înfocat. Dar puţin după aceasta, am văzut din valurile mării, că ieşeau la uscat două vederi omeneşti însufleţite, în chip de doi preoţi, care s-au închinat (până) la pământ de trei ori, zicând aşa: “Ţie ţi-au plăcut Doamne! Amin!”

      Apoi s-au apropiat de lebădă şi unul ţinea în mâna lui o carte mare şi o trestie, iar celălalt ţinea o icoană săpată ca un chip de idol şi o secure ascuţită, cu care tăia picioarele idolului, sfărâmându-l pe dânsul, cioplindu-l mărunte bucăţele. Şi iată am auzit glas mult tânguitor ieşind de la Idol şi zicând aşa către preotul care îl tăia: “Aşa, aşa, acest fel cu cuviinţă tu metaheriseşti (a metaherisi) Idolul al prea apusului, care mai înainte de câteva veacuri a spurcat cele sfinte legiuiri ale Preaputernicului.” Apropiindu-mă de lebădă şi plecându-mi genunchii la pământ, am început a citi scrisoarea tăbliţei şi am văzut că zicea aşa: “Fiul omului citeşte bine şi cu amăruntul şi scrie acestea toate cu înţelepciune spre povăţuirea creştinătăţii apusului, vai! vai! vai! Ţie iţi zice cele scrise şi vai de tine cetate mândră şi rumenită şi care te îngâmfezi de semeţia fuduliei, clăteşte pe munţi şi cu mândria ta cea semeaţă si prea înălţată, mai pe urmă atinge-te de norii văzduhului.

      Aşa, aşa, vei fi necurată răpită şi tulburată, tu risipita vei fi, împărţită ca chipul acesta, pe care tu aicea îl vezi. Se răpesc de la tine cele de multă cinste coroane, încă şi celelalte, pe care lebăda calcă şi vei rămâne văduvă ocărâtă, ca făcută în curvie şi ca o curvă. Şi ca una fără-de-lege ţiitoare lui satana. Citeşte, citeşte, sluga lui Dumnezeu şi însemnează toate foarte bine spre înţelegerea viitoare. Duşmanii mei te vor lăsa, iar prietenii mei şi credincioşii viteji ai crucii te vor veacui după aceasta, nu se vor ivi mai mult urmele hulii tale. Pentru că blestemul cu îndestulare va cădea peste tine. Pângăriţii tăi idoli, care mă pângăresc se vor pierde şi cu acest condei cele cu mândrie nelegiuiri ale tale se vor însemna într-această nouă carte, care vezi în mâna acestei închipuiri însufleţite, care se va naşte şi se va arăta biruitoare în Germania la cea mai sus scrisă sută. Aşa, aşa, fiindcă în cartea Lui va însemna urmările tale cele rele şi cele împotriva Mea hule ale tale. Măcar că bine mă ştii şi cunoşti, cum că Eu sunt Alfa şi Omega. Întru toate acestea te-ai împotrivit şi ai spurcat sfintele mele închinăciuni.

      Sluga lui Dumnezeu, către a 3-a sută cu ziua soarelui se va împlini proorocia, pe care tu o vei prăznui şi nu vei uita măcar o Iotă. Pentru că ziua aceasta s-a orânduit din veac şi o vei prăznui aceasta foarte pentru că lucru vrednic este şi va fi bătrâneţilor tale în viaţă veşnică. Deci dă laudă zicând: Sfânt, Sfânt, Sfânt, Domnul Savaot, Dumnezeul Împăratul lui Israel, că după 300 de ani se va împlini. Aşa este şi va fi. Amin.

      Apreciat de 2 persoane

      • Mălin said, on iunie 27, 2012 at 2:06 pm

        Transcrierea pentru „Capul al 2-lea” din alfabetul chirilic românesc în alfabetul latin românesc

        Capul al 2-lea

        Germanie! Germanie! Vai, Germanie! Pentru că te văd neunită şi mult împărţită şi plină de duşmănie. Slova ce este asupra ta: S. Va răsturna fălirea romanicească şi te va îmbrăţişa antihrist. El îţi va da ţie multă putere şi te va îndestoinici şi vei gândi întru tine că eşti fericită şi pravoslavnică. Dar eu te văd înşelată şi te înştiinţez de aceasta fără adăugire. Că vei rămâne fără de preoţire, precum iudeii, care au omorât pe Fiul lui Dumnezeu în cetatea lui David. Aşa, este dar precum este adevărat, eu ştiu că tu vei fi puternică prin mijlocirea unei întâmplări ca aceasta, vei fi dar încercată din cele nou arătate eresuri, dar vei fi hulită pentru răzvrătire. Iar norodul tău cel urmaş după tine va fi mai norocit şi decât cei mai dinainte mult mai îndestulat. Laud şi voi lăuda prostimea ta, iubeşti vinul şi credinţa ta şi ivirea Evangheliei împlineşte rânduiala slujbelor. Dar o, Dumnezeule! (sfârşitul şterge toată buna începere) văd apostazie spre tine intrând şi răpind rădăcina: râvna ta se împuţinează, prietenii tăi se înstrăinează adunând atâtea eresuri noi câte sunt vopselele aripilor lebedei celei albe. Va fi pentru tine mai mult ca nevăzută mărturisire a Dumnezeiescului Miel ce L-au înjunghiat pentru izbăvirea noastră.
        Văd omorâte praznicele, şchioapătă credinţa, nebăgată în seamă, jertfele şi cele mai presus de înţelegere sfântă. Pe urmaşii tăi îndărătniciţi şi cai (cam) slobozi şi neînfrânaţi, corabie fără de cârmă şi fără de ocârmuitor. Biserica ta fără de temei: grea cădere, jalnică întâmplare, o Dumnezeule minunează-Te! Dar fiul omului, Dumnezeu apără pe eretici şi răbdarea lor o ajută. Pentru că dintru această ereticească Germanie şi printr-însa trebuie să se înalţe adevărul după aceasta şi nemincinoasa închinăciune a pravoslavnicei credinţe. Aceasta mai mult decât celelalte neamuri va răsplăti cu statornicie apostolicescului adevăr. Aşa este şi aşa va fi, Amin. La răsărit va fi fericirea ta. Dogma la dânşii va străluci. Amin. Amin. Amin.

        Apreciază

      • Mălin said, on iunie 27, 2012 at 2:14 pm

        Transcrierea pentru “Capul al 3-lea” din alfabetul chirilic românesc în alfabetul latin românesc:

        Capul al 3-lea

        O fudulă cetate! Adevărat te-ai vopsit în sânge de om. Împăraţii tăi varsă pâraie de sânge prin mărturisirea celor drepţi şi credincioşii lui Hristos, ca nişte jertfe la căsăpie, alerga ca turmele. Unde este acum buna credinţa ta; unde îţi este râvna ta; adevărat, adevărat, te văd ruşinându-te. Dar neblândeţea ta te-a făcut să te răzvrăteşti şi acum eşti nelegiută şi jefuitoare de cele sfinte şi pentru că asupra dreptăţii ai hulit, Dumnezeu pe tine te-a părăsit, Dumnezeu te leapădă şi diavolul te stăpâneşte. El este mândru şi mincinos: tu te-ai făcut pradă lui, fata lui şi de multe ori pentru aceasta vei fi ah neînfrânată şi preacurvită şi de nimic, răsăritul te va smeri şi vei fi lui robită şi supusă. Răzvrătitorii tăi vor râde în capetele cele încununate a Calcanului tău, nălucire de sub pământ. Porfirele tale vor fi de dânşii rupte, coiful lepădat sub picioare şi coroana ta aceea de trei împărăţii fi-va călcată de către caii aceştia nebuni. Stăpânirea ta va înceta şi ungerea cea leviticească vei vedea-o schimbată şi va vedea lumea schimbarea ta, ai ascuns adevărul cel veşnic şi cu minciuni l-ai voit. Ai batjocorit sfinţenia Mea, pe care o am întemeiat la răsărit. Te-ai prefăcut în crâşmă de pierzare şi peştera tâlharilor. Ai pus înnoire la credinţa oamenilor şi ai prădat biserica Mea. Piatră peste piatră pe zidurile tale nu va rămâne: Şi vei fi pustiită ca sfânta cetate a lui David. Răsăritul va străluci asupra ta: Tu prin foc vei fi încercată şi vei ajunge piatră în capul unghiului. Aceasta va smeri pe fudulul grumazul tău. Închinându-te vei merge a te inchina împreună cu care va stăpâni jertfelnicul de la Vizantia. Amin.
        Vai ticălosule răsărit, asemenea vei fi până la a 8-a sută, pentru că te văd tare silit şi vândut de către neprietenia cea latinească. O ramule răzvrătitor, atunci dar te vei smeri când vei suferi tulburare, pângăririle tale se vor preface în dureri, precum femeia în vremea naşterii: Suspinurile vor şterge plăcerile tale: Îndestulările se vor preface în râuri de lacrimi şi bătăi de inimă: Nestrunitele pofte ale tale se vor întoarce în post şi în pocăinţă: Vei scânci ca un lup flămând, frâul struneşte dinţii şi cu frâu şi cu zăbală se vor sfărâma fălcile tale. Verigă de fier vârtos va trece prin despărţiturile nărilor tale şi din necuvioasa buza ta va vărsa picături de otravă pierzătoare. Năpârcă întru naştere se va sfârşi slava ta. Amin.
        Hidra cu şapte capete, turnul Babilonului, cel ce este de-a pururea cel veşnic va răsplăti ţie şi te va omorî. Fiul omului uneşte vremea şi numără sutele şi vei vedea că se arată tot fără îndoială. Dar mai îngăduieşte încă, împuterniceşte-te şi statorniceşte-te pentru că slava veşnicului Dumnezeu la tine după aceasta în lume se va arăta. Fii credincioasă, fii statornică până la moarte şi vei lua cununa vieţii veşnice.

        Apreciază

      • Doktoru said, on iunie 27, 2012 at 6:46 pm

        Prietene Malin cum ai reusit sa citesti literele alea chirilice ca mie mi zboara prin fata ochilor si inteleg doar un cuvant,doua din zece …si nu zic ca am facut limba rusa la scoala vreo 8 ani,dar din pacate nu era materia mea favorita asa ca stiu doar sa citesc doar ce este scris cu litere de tipar,ce este scris de mana ma omoara…este vreo chestie mai ajutatoare ca sa se poata descifra acel text sau doar rabdare si tutun,ca nu stiu cum altfel…ori poate ne mai scrii tu ca vad ca esti mai priceput !!!

        Apreciază

      • Mălin said, on iunie 27, 2012 at 7:58 pm

        @Doktoru

        Cu rabdare frate si fara tutun,
        Daca ai rabdare merge
        Dupa cum ai vazut textul este lung, mai sunt 7 capitole
        Daca ar mai fi frati care sa mai transcrie fiecare cate un capitol sau doua s-ar transcrie pana la urma toata cartea

        Pentru cei interesati alfabetul chirilic poate fi gasit aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Alfabetul_chirilic_rom%C3%A2n
        Spor la treaba !

        Apreciază

      • Doktoru said, on iunie 27, 2012 at 11:17 pm

        O sa incerc mai departe cu 4…sper sa mi iasa ceva…dar cu rabdare ,tutun si apa rece !!!

        Apreciază

      • Lvka said, on iulie 24, 2021 at 8:28 am

        Si domnul satanicesc diafendisea lucrarile aceluia.

        Traducatorul roman a confundat Saxonikos cu satanikos, dupa cum se poate lesne observa, prin compararea cu pagina 18 a originalului grecesc:

        anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?rec=/metadata/f/d/0/metadata-70-0000135.tkl&do=79322.pdf&pageno=18

        Este vorba de protectia oferita lui Martin Luther (monahul mentionat in text) [1] de catre ducele elector al Saxoniei, Frederic al III-lea cel Intelept, [2] spre a-l feri de uneltirile kaiser-ului catolic german Carol al V-lea, [3] care intr-adevar s-a retras intr-o manastire (spaniola) in anii batranetii; [4] fiul sau avea sa devina Filip al II-lea al Spaniei, [5] iar fratele sau, Ferdinand I al Germaniei. [6] Domnia casei habsburgilor s-a incheiat intr-adevar prin doi Caroli, [7] si anume Carol al VI-lea al Germaniei, [8] si Carol al II-lea al Spaniei. [9]

        Resurse:

        [1] en.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther
        [2] en.wikipedia.org/wiki/Frederick_III,_Elector_of_Saxony
        [3] en.wikipedia.org/wiki/Charles_V,_Holy_Roman_Emperor
        [4] en.wikipedia.org/wiki/Monastery_of_Yuste
        [5] en.wikipedia.org/wiki/Philip_II_of_Spain
        [6] en.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_I,_Holy_Roman_Emperor
        [7] en.wikipedia.org/wiki/House_of_Habsburg#Middle_Habsburgs
        [8] en.wikipedia.org/wiki/Charles_VI,_Holy_Roman_Emperor
        [9] en.wikipedia.org/wiki/Charles_II_of_Spain

        Apreciază

      • Lvka said, on iulie 24, 2021 at 9:47 am

        Se va naste in (tara) Cado un fiu al unui om

        Din nou, traducerea romaneasca este eronata; tot in pagina 18 a originalul grecesc este en eikadi, adica intr-a(l) douzece(le)a:

        anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?rec=/metadata/f/d/0/metadata-70-0000135.tkl&do=79322.pdf&pageno=18

        Click pe butonul show, din dreapta casutei de inflectie pentru a afisa declinarea, dupa numar si caz, a grecescului eikas, insemnand douazeci:

        en.wiktionary.org/wiki/εἰκάς#Inflection

        Tot aici mai trebuie mentionat faptul ca, in ambele limbi, verbul techthesetai, insemnand a (pro)crea, mai are si intelesul tehnic de a ridica la rang sau functie, si, in context, se refera la incoronarea lui Carol al V-lea ca imparat al Germaniei in anul 1520:

        dex.ro/crea
        en.wiktionary.org/wiki/τίκτω
        en.wikipedia.org/wiki/Charles_V,_Holy_Roman_Emperor

        Apreciază

  3. IOAN said, on iunie 25, 2012 at 4:03 pm

    off topic
    …pe un site grecesc exista o profetie care spune ca SIRIA are mare legatura cu distrugerea TURCIEI de catre ruși….
    …din pacate nu mai gasesc linkul respectiv sa-l postez…

    Apreciază

  4. Sorin said, on iunie 25, 2012 at 8:26 pm

    Dă clic pentru a accesa Agathaggelos.pdf

    Apreciază

  5. Alexandru(Fulger) said, on iunie 25, 2012 at 10:22 pm

    Cred ca a fost prima profetie privind Legionari , un mare lucru pe care nu-l pot contesta nici oameni de stiinta , o profetie clara.

    Apreciază

  6. Mălin said, on iunie 25, 2012 at 11:36 pm

    Despre profetiile lui Agatanghel

    Reiau comentariu care l-am pus la articolul: „22 iunie 1941. Ion Antonescu: “Ostasi, Va ordon: treceti Prutul!”

    Este vorba de profetia Ieromonahului Agatanghel care poate fi gasita in cartea “HRISMOS’, cartea despre care vorbea si Parintele Cleopa Ilie

    Cartea aceasta “Hristmos”, Descoperirea fericitului Agatanghel, 1327, a avut-o parintele Ilie Cleopa de la Sihastria in mana lui. Parintele Cleopa nu mai are aceasta carte. Exemplarul 2 fara talcuirea vedeniilor este de la Manastirea Neamt.

    Virgil Maxim spune ca: Agatanghel sau Sfârşitul omului. Prorocie pentru şapte sute de ani despre politiceştile treburi din Europa, aşa se numea cartea care circula în anii aceia în închisoarea Aiud. Eram tot cu Anghel Papacioc în celulă când ne-a parvenit şi nouă. Domnul Trifan o citise şi i-o aducea lui Anghel. Această prorocie stârnise multe discuţii printre legionarii închişi. În prefaţă, Ion Popescul, primar din Ploieşci, spunea că a tradus-o la 1903 după o ediţie franceză tradusă la rândul ei în secolele XV-XVI după originalul grecesc. Lucrarea era scrisă de un monah care trăise în insula Rodos, pe nume Agatanghel, şi avusese descoperirea în anul 1272-73.

    După eliberare (1964) am căutat-o prin toate bibliotecile şi n-am găsit-o. Am fost şi la părintele Arsenie Papacioc şi l-am întrebat despre ea. A avut-o scrisă cu litere chirilice, dar nu mai ştia ce s-a întâmplat cu ea.
    …………………………………………………………………………………………………………………………………

    Iar cartea despre care vorbeste Virgil Maxim si pe care a avut-o si Parintele Arsenie Papacioc scrisa cu litere chirilice o puteti gasi aici:

    http://reader.digitale-sammlungen.de/resolve/display/bsb10133232.html

    Cele mai vechi documente si carti ale neamului romanesc (atat istorice cat si bisericesti) sunt scrise cu alfabetul chirilic…pentru ca pana la venirea lui Alexandru Ioan Cuza in cele 3 principate (Tara Rumaneasca, Moldova si Transilvania) nu exista alfabet latin, tot ce se scria era in alfabetul chirilic..

    Alfabetul latin a aparut prin asa-zisele reforme ale lui Cuza…
    Si asta cred ca a fost o strategie a masonilor pentru a face pe tot mai multi sa creada ca noi dacii am fi fost romanizati si asimilati de catre imparatul Traian

    De aici eu am mirosit ca nu este ceva in regula, alfabetul latin a fost introdus la ordinele masonilor tocmai pentru a ni se pierde originile si a ni se modele istoria..

    Apreciază

  7. Mălin said, on iunie 26, 2012 at 12:51 am

    Din cartea „Pelerinul Roman”:

    Din Cartea “HRISTMOS”, Descoperirea fericitului Agatanghel, de Zosima, tradusa in Man. Neamt, anul 1905.

    Parintele Cleopa ne-a spus ce-si aminteste din aceasta carte, care nu se stie unde a disparut. Au fost doua carti, aceasta din 1905 avea si talcuirea vedeniilor, iar cealalta – a doua – reda numai simplu vedeniile. Zosima Pascal a tradus cartea fiind la Muntele Athos.

    Fericitul Agatanghel a vazut in insula Corsica o vedenie ca aceasta: Un vultur iesea din mare, cu aripi de aur si cu perle pretioase, iar vulturul a strigat… ” Agatanghel, Agatanghel … ” Sfantul s-a speriat, dar glasul i-a zis: “Nu te teme!. A iesit sfantul la marginea marii si a vazut o harta de piele, pe care era intreaga Europa, iar pe harta aratau fiecare tara, Romania – R, Grecia – G, Rusia -RS, Italia -I, iata profetiile referitoare la fiecare tara:

    Italia

    “Am vazut o femeie, pe curva Servastopi, care zicea: Fosta-am tiitoarea unui imparat, dar mi-am pierdut fecioria”. Imparatul este Hristos, tiitoarea este Biserica Italiei. In anul 1054 prin ruperea Bisericii catolice de cea ortodoxa si-a pierdut fecioria dogmelor. A pierdut curatia dogmelor originare ortodoxe. Mare pacat. Zice Agatanghel: ca daca ce se va face imparatia crestineasca a rasaritului, va veni Papa de la apus si se va uni cu Biserica Rasaritului si se vor face una precum au fost si mai inainte”.

    România

    Am vazut 3 focuri pe o movila inalta pe Dunare, un glas striga: Romanie, Romanie, sfarsitul necazurilor tale un 5 si 50, adica 550 de ani. Vedenia are loc la anul 1327+550 de ani=1887, cand Romania si-a dobandit independenta.

    Apoi am vazut un bou si un leu.

    Boul este mult luptator, dar va scoate drepturile sale, anul 1916 biruinta. De cand e tara aceasta a avut numai de suferit, dar a rabdat ca si boul, este boul de pe stema Moldovei.

    Leul este prea viteaz, se va ridica deasupra cocosului (Ungaria). Cocosul insa va scoate ochii leului, i-a scociorat in 1940, ne-a luaat Ardealul, dar Leul (Transilvania) a luat inapoi de la unguri Ardealul.”

    “Si atuncea se vor duce toti la dansul din toate partile si isi vor cere partile tarilor care au fost robite de alti imparati, si isi vor lua locurile care le au stapanit altii cu nedreptate, pentru ca, zice: se vor intoarce fiecare la cuiburile parintesti, ca zice Sf. Metodie: si boul va ragi, adica tara noastra (Romania), care era de jaful tuturor. Asisderea vor face natiunile, si isi vor lua partile lor fiestecare. Ca imparatul acesta asa va fi de pasnic, ca va fi ca un tata al tuturora. Romania va lua toate hotarele sale! “

    Ungaria

    “Amaratul de cocos (Ungaria) se retrage in tara lui si nu mai canta altul niciodata”. Nu va mai canta Ungaria in Romania niciodata.

    Germania

    Spune profetia, ca va veni inapoi la ortodoxia la care a fost mai inainte de a ajunge protestanta. Si Biserica romano-catolica se va intoarce la ortodoxia rasaritului.

    Rusia

    Am vazut 4 stalpi … Am auzit un glas: Rusie, Rusie, sora mea iubita, unde este buna ta credinta? De ce ai facut din Biserici grajduri? La tine va straluci faclia adevarata (ortodoxia), vei fi mult mai iubita la urma, mai mult decat dintai”. 70 de ani Biserica Rusiei a fost prigonita 1917-1987, iar acum s-au terminat cei 70 de ani de prigoana, dupa cum au profetit sfintii rusi: Serghie de Radonj, Sf. Serafim de Sarov, Sf. Tihon de Zadonsk si alti sfinti rusi.

    Cartea aceasta “Hristmos”, Descoperirea fericitului Agatanghel, 1327, a avut-o parintele Ilie Cleopa de la Sihastria in mana lui. Parintele Cleopa nu mai are aceasta carte. Exemplarul 2 fara talcuirea vedeniilor este de la Manastirea Neamt. Cele de mai sus parintele Cleopa le mai tine minte.

    Apreciază

  8. Mălin said, on iunie 26, 2012 at 12:55 am

    Din arhiva ACADEMIEI ROMÂNE:

    AGATANGHEL, Ieromonahul
    585. ~ Hrismos adecă prorociia a fericitului ieromonah Agatangghel[!]. A monahiceştii stării a marelui Vasilie, care sau făcut la annul 1279 la Messinii a Sichelii, şi tipărindusă întâiu din sf[i]nta Pronie la annul Mântuirii 1379 la Agatopolii, iară adoăoară din grecéşte în rumânéşte sau tipărit la anul 1818 în Moldaviia, şi acum mai îndreptândusă la curectură sau tipărit după cum să véde. [Bucureşti], 1838. (19 x 12). 58 p., 5 f. [=Catalogul cărţilor Libr. rom. Iosif Romanov şi I. Popovici în Bucureşti şi la Visarion Rusul dela Bărăţie păste drum]. (I 94117)
    Cu caractere chirilice. Localitatea dedusă după reclama librăriilor de la sfârşitul textului.
    586. ~ Idem. în anul 1848. (18,5 x 12). 43 p. (I 176863)
    Cu alfabet de tranziţie. La sfârşitul textului, semnează D. D. G. Se pare că această ediţie a apărut în Moldova (vezi ediţia din 1892 apărută la Galaţi).
    587. ~ Hrismos adecă prorociea fericitului eromonah Agatanghel A monahiceştii stării a Marelui Vasilie. Ed. III. Iaşii (Tip. Franţezo-Romănă a lui D. Gane), 1850. (19,5 x 13). 39 p. (I 60517)
    Cu alfabet de tranziţie. Lipsă coperta.
    588. ~ Idem. Fiind făcut la Mesini în Sichelia, în anul 1279. Acum întâiu din Sfânta Pronie s’au dat în tipăru la Agatopoli la anul 1379, Iar acum la anul 1859 s’au retipărit de G. P. C. Bucureşti (Tip. Copainig), 1859. (20 x 15,5). 39 p. cu il. 1 ½ sf. (I 60569)
    Cu alfabet de tranziţie. Fără copertă.
    589. ~ Idem. Ed. IV. Bucuresci (Tipografia Naţională a lui Iosif Romanov et Comp.), 1859. (21 x 12,5). 39 p. (II 598529)
    Cu alfabet de tranziţie. La p.[4] menţiunea: “…eară a doua oară din greceşte în româneşte s’au tipărit la anul 1818, 1838 şi 1850 în Moldavia, şi acum earăşi în Bucureşti”.
    590. ~ Hrismos adecă prorocirea fericitului Ieromonah Agatanghel a monahiceştei stări a Marelui Vasilie. Ed. V. Bucuresci (Typ. Alessandru A. Grecescu), 1877. (21 x 14). 38 p. 1 leu. (II 412018)
    591. ~ Hrismos adecă prorocia fericitului ieromonah Agatanghel a monahiceşcii stări a marelui Vasile care s’au făcut: La anul 1279 la Meesina Siciliei, şi tipărindu-se întâi din sfânta Pronie la anul mântuirei 1379 la Agatopolu, iar a doua oară din greceşte în româneşte s’au tipărit la anul 1818 în Moldavia, şi mai îndreptându-se la corectură, s’au tipărit dupe cum se vede în anul 1848 şi acuma Ediţiune lucrată pe comptu Pictorului Ioan Matfeef (Rusu). Galaţi (Tipo-Lit. G. Bălăşescu), 1892. (20,5 x 13). 38 p. (I 63220)
    La sfârşitul textului semnează D. D. G.
    592. ~ Hrismos adecă Proorociea fericitului Ieromonah Agatanghel a monahiceştei stări a Marelui Vasilie. Ed. V. Bucureşti, Schitul Icoana (Tip. Progresul), 1914. (20,5 x 13). 40 p. 30 bani. (Publicaţiuni româneşti. Prodromul din Sfântul Munte Athos în folosul Mănăstirii) (II 408737)

    http://www.biblacad.ro/bnr/brmautori.php?aut=a&page=130&&limit=10

    Apreciază

  9. SNG said, on iunie 26, 2012 at 6:26 am

    Domnul sa ne pazeasca si sa ne ierte pe noi pacatosii de toate pacatele noastre spurcate!!!!

    Apreciază

  10. Cosmin said, on iunie 26, 2012 at 7:50 am

    La ce face referire oare acest fragment din prorocie:

    „Dar ultima bătălie împotriva “lupilor îmbrăcaţi în piei de oaie” se va da în ţara Sciţilor. Şi atunci acestia vor fi infranti şi va fi vai de tine “om roşu”.”

    Poate sa isi dea cineva cu parerea?

    Domane ajuta!

    Apreciază

    • stef said, on iunie 26, 2012 at 10:06 am

      Cred ca e vorba de rusi – poate referitor la fosta si actuala nomenclatura comunista

      Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on iunie 26, 2012 at 3:19 pm

      Exact acest citat ma intereseaza cel mai mult,si din acest motiv doresc sa gasesc textele in limba greaca ca sa vad mai exact cum sunt cuvintele in limba greaca.

      Tara scitilor se refera cel mai probabil la Rusia,sau Ucraina. Scythia era un imperiu extrem de mare care se intindea de la Nistru pana la capatul estic al Kazahstanului actual,adica aproape de Mongolia. Sa nu uitam ca si Dobrogea o vreme indelungata a purtat numele de „Scythia Minor” chiar daca zona a fost ocupata pentru o perioada scurta de timp de catre sciti.

      Lupii imbracati in piei de oaie,cred ca se refera la cei din Nato,iar om rosu probabil la blestematul de papa care se imbraca de multe ori in rosu sau in alb. Sau se poate referi la un conducator chinez care e mai putin probabil mai ales ca exista unele sfinte profetii care spun ca China nu va fi zdrobita sau invinsa,ci va fi una invingatoare care va rupe alianta cu Rusia si din mare pacate va ocupa cel putin jumatate din Rusia.

      Apreciază

  11. Cosmin M said, on iunie 26, 2012 at 7:59 pm

    Asta e si cu sectarii, incerci o data de doua ori sa ii intorci si daca nu pricep faca-se voia Domnului.
    Inseamna ca nu sunt chemati de Dumnezeu la El si ii mananca iadul.
    http://www.moldovacrestina.info/2009/11/parintele-cleopa-despre-sectari/

    Apreciază

  12. Mălin said, on iunie 26, 2012 at 11:53 pm

    Din cartea:

    SFÂRŞITUL OMULUI
    CULES DIN SFINTELE SCRIPTURI
    de Smeritul între monahi ZOSIMA PASCAL din Sfânta Mănăstire Neamţu, la 1905

    http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfarsitul-omului.htm

    4. 1. Din vedeniile lui Agatanghel Ieromonahul care a fost la anii de la Hristos 1274

    AM CITIT cartea ce cuprinde aceste cuvinte: Constantin a început, Constantin va pierde împărăţia Vizantiei, a Răsăritului (Constantinopolul). Fiul omului, numără de la cel dintâi Constantin până la al doisprezecelea cu acest nume şi vei vedea numărul în care are să se întâmple ceea ce Dumnezeu a hotărât. Această sfântă hotărâre, nestrămutată va fi; şi se va împlini la anul 1452 până la 1453. Când trebuie să cadă cea mai mare împărăţie în mâinile agarenilor (turcilor). Dar, fiul omului, nu te teme; se va întoarce din nou către dar, şi va fi mult mai slăvită decât cea dintâi. După această stăpânire a lumii, care are să vină în stricăciune, vrea Dumnezeu să ne supună, nouă, din nou, nenumărate neamuri, mai multe decât cele dintâi. Aceasta va smeri grumazul tău cel mâdru, închinându-te vei merge a te închina împreună cu care va stăpâni jertfelnicul la Vizantiea. Amin.

    Tâlcuire

    Aici zice Agatanghel că, după ce se va face împărăţia creştinească a Răsăritului, va veni Papa de la apus şi se va uni cu Biserica Răsăritului şi Bisericile se vor face una, precum au fost şi mai înainte.

    Agatanghel

    Vai, ticăloase Răsărite, asemenea vei fi robit la a opta sută deplin, pentru că te vezi tare silit şi vândut de către neprietenia cea latinească. Dar mai îngăduieşte încă, intăreşte-te pentru că slava veşnicului Dumnezeu după aceasta la tine se va arăta. Fii credincios, fii statornic (în credinţă) până la moarte şi vei lua cununa vieţii veşnice.

    Tâlcuire

    Aici Agatanghel prooroceşte pentru Germania.

    „Noaptea va fi luminată şi lină, pentru că tu vei pierde mândria cea latinească, şi vei vedea mândria ei smerită căzând cu durere, ca să cânte cântare împreună la răsărit (care este locuinţa Mea). Amin.”

    Aici se arată că Germania are să silească pe Papă ca să meargă la Constantinopol să se închine şi să se unească cu Biserica Răsăritului, ca Biserica să fie una, după cum una a fost de la începutul creştinismului până la anul 1054.

    Agatanghel

    „Groaznic veac va face, pe al doisprezecelea număr de aur.”

    Numărul acesta, despre care se zice, are să fie în vremea împăratului celui bun, care are să fie pus de îngeri, şi apoi va curge miere şi lapte. „Şi vor înceta furtunile, cincizeci de ani. Vei împărăţi cu alinare, adevărul va triumfa, cerul se va bucura de slava cea adevărată: şi se va înălţa dreapta credinţă (ortodoxă) şi va sălta, sărind ea de la răsărit către apusuri, ca să se fericească şi să se înfricoşeze barbarii ca, tremurând cu capul, degrabă să fugă, părăsind pe maica cetăţilor lumii. Atunci Dumnezeu va fi slăvit şi vor vedea oamenii lucrurile atotputerniciei Lui; aşa facă-se şi aşa să fie.” Amin.

    „Se va arăta pace pe pământ;” după aceasta urmează pierderea agarenilor (turcilor), şi biruieşte Apostoleasca Biserică.

    „Auzeam un glas strălucit înspre munţii dinspre ţărmurile Dunării (adică de la români), aşa zicând: „Un cinci şi cincizeci este hotărât pentru sfârşitul necazurilor” (adică la anul 1855, în care se zice de eliberarea ţării noastre de sub jugul agarenilor).

    „La Crivăţ, pe movilă înaltă, s-au arătat trei focuri; şi iată, am văzut că între dânsele bătea tare război, spre pierderea unui tulburător. Şi, iată, auzeam cuvintele acestea în limba latinească; multe, vrednice de minune, trebuie a vedea, dar cele mai înalte, înaintea poftei a întinde nu se poate.”

    Această inscripţie este scrisă pe piatra de deasupra mormântului Sfântului Constantin, cel dintâi împărat al creştinilor şi s-a tălmăcit de către Ghenadie Scolasticul din porunca împăratului grec Ioan Paleologul, la anii 1430 (cu 23 de ani mai înainte de a fi cucerit Constantinopolul de către Sultanul Mohamed al doilea).

    Acest Ghenadie, după luarea Constantinopolului de la creştini de către turci, a fost cel dintâi patriarh, pus de Sultanul Mohamed, pentru multa lui înţelepciune.

    „La indictionul întâi al împărăţiei lui Ismail, numit Mohamed, va birui neamul Paleologilor; şi cetatea de pe şapte munţi (Constantinopolul) o va lua şi încă va împărăţi.”

    „Şi neamuri multe va răsturna şi ostroavele va pustii până la punctul Chesin (Marea Neagră) şi până la vecinii ei de la Istru (Dunăre). Acolo va fi hotarul şi se va opri. Şi în al 8-lea indict Peloponesul va birui. Iară în al 9-lea indict se va oşti asupra părţii Crivăţului, în al 10-lea indict va supune pe dalmaţi, şi iară se va întoarce, după un timp, cu război mare la dalmaţi; şi pe unii îi va zdrobi. Mulţimea neamurilor la război se vor aduna cu cei de la miazănoapte, pe mare şi pe uscat, şi pe Ismail vor birui, iar pe un strănepot al lui îl va lăsa să împărăţească scăzut şi mic. Iar neamul celor plăviţi (ruşii) cu celelalte puteri într-o unire, pe Ismail îl vor zdrobi desăvârşit. Apoi război mare se va face de la toate neamurile, cu cruzime până la al 5-lea ceas şi glas de sus le va striga: „Staţi, staţi cu frică! Alergaţi, cu multă sârguinţă, către părţile drepte ale cetăţii şi veţi afla un bărbat minunat şi viteaz, pe acesta puneţi-l împărat, că iubit îmi este Mie şi, pe dânsul primindu-l, voia Mea veţi împlini.”

    Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on iunie 27, 2012 at 2:45 pm

      @Mălin

      Frate Mălin ai facut o treaba extraordinara de buna! Am salvat toate comentariile tale intr-un fisier doc ca sa citesc cand voi avea timp,toate datele tale pretioase.

      Iti mutlumesc!

      Apreciază

    • admin said, on iunie 28, 2012 at 12:00 am

      @Mălin
      Vroiam sa te intreb daca stii la ce Cuvant este despre Miscarea Legionara.
      Multumesc.

      Apreciază

  13. Mălin said, on iunie 28, 2012 at 7:47 am

    @admin

    Nu sunt sigur, dar e posibil sa fie la capitolul 9 acolo se spune ceva despre Romania dar in varianta chirilica romaneasca lipseste si o parte din text pentru ca sunt doua patrate albe care acopera textul, in varianta greceasca se vede tot textul…

    Asa cum spune si Parintele Cleopa Au fost doua carti, aceasta din 1905 avea si talcuirea vedeniilor, iar cealalta – a doua – reda numai simplu vedeniile.

    Asta se pare ca este versiunea care reda simplu vedeniile pentru ca in text „unele descoperiri sunt mai incifrate” asa cum spune si Virgil Maxim.

    La capitolul 10 se vorbeste despre cele 3 focuri care au aparut la crivat (rasarit) pe movila e posibil sa fie vorba despre cele 3 principate (Transilvania, Moldova si Tara Rumaneasca) asa cum talcuieste Parintele Cleopa.

    Varianta cu alfabet grecesc:

    Apreciază

  14. crestinul ortodox said, on iunie 28, 2012 at 9:23 am

    v-am spus Ceva dar nu ma credeti , insa va veni acea ZI , cand se va adeveri ce-am spus!
    DOAMNE IISUSE HRISTOASE , FIUL LUI DUMNEZEU miluieste-ma pe mine pacatosul !
    amin!

    Apreciază

  15. crestinul ortodox said, on iunie 29, 2012 at 8:18 am

    spurcaciunea ‘aia mare’ cum o numim noi , este aici pe acest pamint ! in aceasta tara draga noua , intrucat aici ;
    este si va fi acest ‘razboi al mintii’ SI Pina Cand raul nu va fi taiat de la radacina si spurcaciunea data PE FATA vom fi in acest ‘razboi al mintii ‘SI cu spurcaciunea AFARA , afara , afara din TARA CRESTIN ORTODOXA !
    la timpul oportun am tras semnalul , pentru ca imi iubesc Neamul , Tara si CREDINTA CRESTIN ORTODOXA in care m-am nascut si crescut !
    unul din cei ‘ trei crai din guvernare ‘ NU ESTE ce pare a fi !!!
    astazi suntem prinsi intr-o lupta a hienelor de Ieri si Astazi aparent , DAR
    Lupta Adevarata se da de fapt intre :
    BINE si rau , BINELE fiind Credinta Crestin Ortodoxa in care suntem Nascuti pe care TREBUIE S-O APARAM , Pamintul acesta Sfant numit Gradina Maicii Domnului PE CARE TREBUIE SA-L APARAM , Neamul Romanesc Crestin Ortodox care Ne-a adus pe acest PAMINT SFANT in fata CARUIA VOM DA SEAMA la JUDECATA CEA MARE a lui DUMNEZEU DACA IL VOM RENEGA , il vom uita si NU IL VOM APARA SI PE ACESTA caci NE APARAM PE NOI , calcam si stam pe un pamint platit cu TRIBUT MARE in fata paganilor de ei SFINTII SI INAINTASII NOSTRI !

    BINELE FIIND DUMNEZEU , CARE SE AFLA IN TOATE ACESTEA NEAM , TARA , CREDINTA CRESTIN ORTODOXA si Sunt ale Noastre DATE DE DUMNEZEU , romanilor pe acest PAMINT SFANT
    si
    raul pe de alta parte
    care de fapt este aratat in spurcaciunile cu care s-a facut alianta;
    NOI astfel , am fost TRADATI si VANDUTI prin naimiti si dusmanii lui HRISTOS , la spucaciunile ( fiare apocaliptice ue , nato) atat din apus cat si de la Brussels unde se vrea INROBIREA ACESTEI NATII CRESTIN ORTODOXE – ROMANII SI ROMANIA ‘zeghe’ in hoarda antihrisitului care de fapt se afla si pe Acest Pamint ‘spurcaciunea cea mare’!
    Stiu ce-am Vazut si ce mi s-a Aratat!
    si nici n-avea ce sa caute in america , america este mancata si celelalte din ue a lui ‘bau bau ‘, da! LUPTA CEA MARE SE DA IN RASARIT UNDE ESTE DREAPTA SI ADEVARATA CREDINTA CRESTIN ORTODOXA incdepand de aici din ROMANIA !
    AICI PE ACEST PAMINT , DACA NU NE TREZIM SA LUAM ATITUDINE si sa ne aparam CREDINTA ADEVARATA si GLIA ACEASTA SFANTA – VA FI VAI SI AMAR DE NOI , si sa nu ne inselam amarnic !
    DUMNEZEU NU TACE !!! si cand VA VORBI …APOI VA VORBI …
    SA LE ARATAM CELOR DIN europa si america , lumii intregi CE ESTE ROMANIA si CE POATE ROMANIA CAND VOM MERGE CU DUMNEZEU , CU MAICA DOMNULUI SI SFANTA CRUCE LA ACEASTA LUPTA ADEVARATA CARE SE DA INTRE BINE si rau !
    ROMANIA !!!CARE SE VA TREZI PRECUM PASAREA PHOENIX DIN RAMASITE , VA RENASTE din NEAMUL CRESTIN ORTODOX , din PAMINTUL SFANT GRADINA MAICII DOMNULUI si DIN FOC ADICA DUMNEZEU -CREDINTA CRESTIN ORTODOXA ADEVARATA !
    si Rugati-va si Spuneti Mereu si oricand si in orice loc !
    DOAMNE IISUSE HRISTOASE , FIUL LUI DUMNEZEU , miluieste-ma pe mine pacatosul !
    si la MAICA DOMNULUI si LA SFANTUL SAU ACOPERAMINT ,
    BUCURA-TE , BUCURIA NOASTRA ACOPERA-NE PE NOI de tot raul cu SFANTUL TAU ACOPERAMINT !
    si ne Acopera MAICA DOMNULUI DACA VOM CERE AJUTORUL SAU CEL SFANT precum crestinii ortodocsi de la LAVRA POCIAEV , CACI MULTE SI MAREI VOR FI INCERCARILE !!!
    Iar cei care S-au Vandut naimitilor si dusmanului , S-AU lepadat de DUMNEZEU ADEVARAT si NU MAI GANDESC CU PROPRIA LOR MINTE cu corpul lor , aviz celor ce au luat BLESTEMATA POVARA A IADULUI , acel numar al fiarei , trei de 6 !
    lepadati-va de acesta , TREZITI-VA si NU VA VINDETI SUFLETUL SI CORPUL in hoarda antihristului caci ….nu stiti cum este iadul , ESTE vai si amar , vai si amar … !
    amin!

    Apreciază

  16. crestinul ortodox said, on iunie 29, 2012 at 7:52 pm

    cine este Daniel Constantin , care este orientarea religioasa ?
    este crestin ortodox sau …

    si sincer i-as pune pe toti care ne conduc sau guverneaza la ora actuala ROMANIA sa marturiseasca CREZUL SFANT CRESTIN ORTODOX , TATAL NOSTRU de la inceput la sfarsit ca la Cartea Sfanta si sa spuna BUCURA-TE MARIA DOMNUL ESTE CU TINE !
    SUNTEM UN POPOR PESTE 90% CRESTIN ORTODOX , INCRESTINAT DE SFANTUL APOSTOL ANDREI !
    intreb intrucat Vor voturile noastre , nu !
    iar Ponta daca este crestin ortodox , cred ca a facut alianta cu cine nu trebuia !
    sau MERGEM CU SFANTA CRUCE SI VEDEM CONCRET !
    ‘lider economic, lider politic , lider religios ‘ !!!

    Apreciază

    • Maria said, on iunie 30, 2012 at 8:26 pm

      Ponta a facut alianta cu cine nu trebuia ?
      Pai ,a facut alianta cu ai lui din PSD!
      Ponta-i dracul cel mare si ceilalti draci mai mici care stapanesc acum Romania !!
      Astia in trei luni ,au trecut cu tancul peste toate legile tarii !!!
      Toti au facut plagiat ,diplomele lor de doctorat ,sunt nule !!!Dau totul din tara si fac legi prin ordonanta de urgenta ,care anuleaza legile tarii !!!
      PRAPADUL A INCEPUT PENTRU ROMANIA !!!!
      TINETI-VA BINE , MAI URMEAZA !!!
      BASESCU L-A PUS IN FRUNTEA GUVERNULUI ,CA SA-SI BATA JOC DE EI ,STIIND CE VOR FACE !!!
      TOATA PRESA INTERNATIONALA SCRIE DESPRE NAZDRAVANIILE LUI PONTA SI A PSD-ULUI !!!

      Apreciază

      • Doktoru said, on iunie 30, 2012 at 8:43 pm

        Prapadul a inceput? Pai de abia acum a inceput? Dar de 22 de ani ce crezi ca au facut toti,oare nu prapad…eu zic ca este inceputul sfarsitului lor…dar sa vedem ce o mai urma.Doamne ajuta!!!

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iunie 30, 2012 at 8:44 pm

        daniel constantin este dracul cel mare , credeti-ma ! uitati-va si la initiale /d.c. si asemeni la premergator daniel ciobotea /d.c.
        iar ponta si basescu respecta ce spune ‘fiara aia’ din apus . de peste ocean !
        IAR daca Tara Aceasta sau POPORUL ACESTA NU SE TREZESTE SI NU REALIZEAZA IN CE R… sau SPURCACIUNE ESTE BAGATA PINA IN GAT CU ACEASTA BLESTEMATA CORVOADA ,va fi vai de noi !

        ‘ n-au stiu SA VA TAIE LA VREME ,..
        O vIATA AVEM ROMANI si O CINSTE DESTEPTATI-VA CA AM DORMIT DESTUL …”

        Apreciază

  17. crestinul ortodox said, on iunie 29, 2012 at 8:14 pm

    Adresarea mitropolitului Vladimir al Poceaevului cu privire la actele cu cod de bare şi microcip
    Posted on 05/21/2012 by admin

    La 26 aprilie a.c. în incinta Uniunii Scriitorilor a avut loc Conferinţa cu tema: “Invazia microcipurilor în Basarabia. Noile tehnologii infor­maţionale”. În cadrul conferinţei au fost expuse ultimele tehnologii informaţionale implementate în lume, inclusiv în republica noastră.

    Un preţios apel duhov­nicesc, în legătură cu acest subiect, a fost adresat de Vlădica Vladimir al Poceaevului:
    Adresare

    Hristos a înviat!

    Iubiţi fraţi şi surori!
    Ne este dat să purtăm un război duhovnicesc, căci acum “s-a pogorât diavolul, având mânie mare, ştiind că puţină vreme i-a rămas”(Apocalipsă 12,12). Astăzi în lume se pregăteşte înscăunarea fiului pierzării care va apărea ca lider economic, poli­tic şi religios.

    http://apologeticum.wordpress.com/2012/05/21/adresarea-mitropolitului-vladimir-al-poceaevului-cu-privire-la-actele-cu-cod-de-ba

    Apreciază

  18. […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  19. […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  20. […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  21. […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  22. […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  23. Oglinda Libertatii said, on septembrie 18, 2013 at 5:48 pm

    […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  24. […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  25. […] despre ce-ar fi vorba, asa cum am preluat-o si eu de la Profeția lui Agatanghel de la […]

    Apreciază

  26. […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  27. […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  28. […] Ioan de Kronstadt despre ANTIHRIST, caderea in erezii, semnul fiarei, sfarsitul lumii … PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA PROFETIA Sfantului […]

    Apreciază

  29. […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  30. […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  31. […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  32. andrei-d said, on septembrie 2, 2014 at 12:06 pm

    Acum m-am lamurit, Miscarea Legionara e de la Dumnezeu. „Proroociile nu le dispretuiti.” si nici nu vreau sa ma gasesc luptand impotriva lui Dumnezeu!! Mandru ca sunt roman! Traiasca Legiunea si Capitanul. 🙂 Multumesc si blogului saccsiv!

    Apreciază

  33. andrei-d said, on septembrie 4, 2014 at 8:56 am

    salutare saccsiv, iarta-ma daca iti iau din timpul de lucru, dar imi poti spune, te rog, o carte si un documentar bun despre Legionari? Vreau sa stiu cat mai mult despre Miscare, dar needitat de slugile vandute, o carte cat mai aproape de adevar. Multumesc si Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 4, 2014 at 9:22 am

      andrei-d

      Cred ca te vor ajuta fratii. Pune te rog intrebarea la un articol mai nou, caci acum chiar lucrez la mai multe simultan.

      Apreciază

      • andrei-d said, on septembrie 4, 2014 at 9:27 am

        ok. Multumesc!

        Apreciază

  34. […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  35. […] PROFETIA LUI AGATANGHEL de la … 1272. Despre Caderea Constantinopolului, Miscarea Legionara, al do… […]

    Apreciază

  36. Lvka said, on iulie 21, 2021 at 3:58 pm

    Din text, anul profetiei pare a fi 1279, nu 1272-3, sau 1327 (probabil o confuzie intre 1279 si 1379, anul primei tipariri). Adaugand 550, obtinem 1829, anul incheierii razboiului ruso-turc din 1828-9. Cleopa pare a-si aminti gresit, scazand 550 din 1877-8, anul altui important razboi ruso-turc.

    Mai multe informatii la urmatoarele doua link-uri, care pot fi traduse automat (in engleza) folosind fie Google Translate, fie varii butoane sau meniuri din browser-ul web:

    el.wikipedia.org/wiki/Αγαθαγγελισμός
    el.wikipedia.org/wiki/Αγαθάγγελος_(κείμενο)

    Apreciază

    • Lvka said, on iulie 24, 2021 at 7:14 am

      Ori bietul Cleopa isi aminteste (iarasi) gresit, ori traducerea pe care se baza era complet aiurea:

      Leul este prea viteaz, se va ridica deasupra cocosului (Ungaria). Cocosul însă va scociori ochii leului, I-a scociorât în 1940, ne-au luat Ardealul, dar Leul (Transilvania) a luat înapoi de la unguri Ardealul“.

      Singurul pasaj asemanantor vorbeste despre evenimente petrecute in jurul anului 1680 (mentionat explicit in text), legate de Austria (mentionata explicit in context), referindu-se, cu alte cuvinte, la razboiul austro-turc (1680-1700), mai precis, despre faimoasa batalie de la Viena (din septembrie 1683). Atat Transilvania cat si Ungaria de astazi erau implicate in razboiul respectiv (si chiar cu vreo doua decenii mai inainte, in jurul anului 1660), dar nu ele sunt leul si cocosul, si nici nu se luptau una impotriva celeilalte, ci ambele impotriva Turciei otomane. Intr-adevar, vulturul si leul apar in formatie de lupta pe stema sfintei ligi (anti-otomane).

      Apreciază

    • Lvka said, on iulie 24, 2021 at 7:24 am

      Ori bietul Cleopa isi aminteste (iarasi) gresit, ori traducerea pe care se baza era complet aiurea:

      Leul este prea viteaz, se va ridica deasupra cocosului (Ungaria). Cocosul însă va scociori ochii leului, I-a scociorât în 1940, ne-au luat Ardealul, dar Leul (Transilvania) a luat înapoi de la unguri Ardealul“.

      Singurul pasaj asemanantor1 vorbeste despre evenimente petrecute in jurul anului 1680 (mentionat explicit in text), legate de Austria (mentionata explicit in context), referindu-se, cu alte cuvinte, la razboiul austro-turc (1680-1700),2 mai precis, despre faimoasa batalie de la Viena (din septembrie 1683).3 Atat Transilvania cat si Ungaria de astazi erau implicate in razboiul respectiv (si chiar cu vreo doua decenii mai inainte, in jurul anului 1660), dar nu ele sunt leul si cocosul, si nici nu se luptau una impotriva celeilalte, ci ambele impotriva Turciei otomane; intr-adevar, vulturul si leul apar, in formatie de lupta, pe stema sfintei ligi (anti-otomane).4

      1 digitale-sammlungen.de/en/view/bsb10133232?page=36,37

      2 en.wikipedia.org/wiki/Great_Turkish_War
      3 en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Vienna

      4 commons.wikimedia.org/wiki/File:Coin_commemerating_the_formation_of_the_Holy_League_of_1684.png

      Apreciază

    • Lvka said, on august 2, 2021 at 6:21 pm

      Ultima critica la adresa bietului parinte Cleopa (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace):

      Am vazut 3 focuri pe o movila inalta pe Dunare, un glas striga: Romanie, Romanie, sfarsitul necazurilor tale un 5 si 50, adica 550 de ani. Vedenia are loc la anul 1327+550 de ani=1887, cand Romania si-a dobandit independenta.

      Am vazut 3 focuri pe o movila inalta apare la inceputul capitolului al zecelea, iar pe Dunare, un glas striga: sfarsitul necazurilor tale un 5 si 50 la mijlocul celui precedent. Nici Romania, nici vreuna dintre provinciile sale istorice, nici cifrele 1327, 550, sau 1887 nu apar defel in (con)text.

      Este vorba de anul 1755, si de raboiul de sapte ani (1756-63), din care face parte si al treilea razboi silesian, care s-a desfasurat tot in aceeasi perioada istorica; aceasta este insemnatatea pasajului respectiv, de la pagina 48:

      digitale-sammlungen.de/en/view/bsb10133232?page=48,49

      Numarul cel cu slove de aur dezleaga vremea sau vadeaua [sorocul]: avis clavis eſeptenis. […] Auzeam un glas stra[l]ucit venind dinspre munti catre tarmurile Dunarii, asa zicand: un cinci, si un cincizeci este hotarat sfarsitul necazurilor. Adica al saptelea [an] nu veti mai fi ticalositi, intorcandu-va la sanul neamului, veti veni bucurandu-va. Si in [cele din] urma, de la cuiburile parintesti va voi duce la indestulare. Necazul cel de trei ani aduce linistire, si catre voi celor trecute intristari incetare.

      en.wikipedia.org/wiki/Seven_Years’_War
      en.wikipedia.org/wiki/Third_Silesian_War
      _________________________

      Sunt de adus aici trei mentiuni mari si late:

      (1). avis clavis eſeptenis = cheia pasarii e (al) sapte(lea) [an]

      en.wiktionary.org/wiki/avis#Latin
      en.wiktionary.org/wiki/clavis#Latin
      en.wiktionary.org/wiki/septenis#Latin
      en.wiktionary.org/wiki/septennis#Latin

      Pasarea cu pricina este, evident, vulturul care se ridica din mare la inceputul cartii, purtand in ghearele sale un pergament inscriptionat cu litere latine, vedenia avand loc in insula Sicilia, de langa Italia, cheia fiind solutia sau dezlegarea viziunii profetice; vezi si nota 93 de la pagina 259 a versiunii rusesti:

      ippo.ru/public/wysiwyg/files/PPS116_mak%20ob.pdf

      Romana are avyclavy lempny, dupa cum se poate lesne observa din link-ul de mai sus, iar greaca auyclauy deptenis:

      anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?rec=/metadata/f/d/0/metadata-70-0000135.tkl&do=79322.pdf&pageno=54

      Ideea este urmatoarea: bine-cunoscutul sufix greco-roman -is a fost inlocuit de slavicul -y (in fond si la urma urmei, prima jumatate a capitolului trateaza istoria Poloniei; mai precis, impartirea acesteia intre cele trei mari puteri europene: Prusia, Rusia, si Austria), dupa cum rezulta din compararea romanescului lempny cu grecescul deptenis, si inlocuirea lui -y prin -is in prima expresie, avyclavy:

      en.wiktionary.org/wiki/-y#Polish
      en.wiktionary.org/wiki/-is#Declension_3
      en.wiktionary.org/wiki/-ις

      digitale-sammlungen.de/en/view/bsb10133232?page=47
      digitale-sammlungen.de/en/view/bsb10133232?page=48

      U si V erau, in timpuri medievale, versiuni sau variante ale aceleiasi litere latine; d-ul din manuscrisul grecesc, este, in realitate, o coruptie a lui eſ (varianta romaneasca rezultand din omiterea e-ului initial, si confuzia lui ſ cu l), unde ſ este nimic altceva decat s-ul lung latin, aflat tot in manuscrise medievale, de unde se trage, de asemenea, semnul matematic folosit in integrare:

      en.wikipedia.org/wiki/Long_s
      en.wikipedia.org/wiki/Integral_symbol

      Schimbarea lui pt cu mp se explica prin alfabetul chirilic cursiv, din secolul al XIX-lea, unde litera chirilica t mic de mana era reprezentata printr-una foarte asemanatoare m-ului mic din cel latin:

      en.wikipedia.org/wiki/Russian_cursive

      (2). Necazul cel de trei ani: De data aceasta, romana traduce in mod corect originalul grecesc (spre deosbire de cele doua situatii dezbatute mai sus, in comentariile mele la transcrierea din chirilica a lui Malin), problema constand in faptul ca acesta din urma este corupt, avand trietes dystyhia in loc de trites dystyhia, cea din urma expresie insemnand al treilea necaz, o referinta clara, din context, la cel de-al treilea razboi silesian, amintit mai sus:

      en.wiktionary.org/wiki/τρι-
      en.wiktionary.org/wiki/ἔτης
      en.wiktionary.org/wiki/τρίτης

      (3). De asemenea a profetit si despre activitatea lui Napoleon si dezastrul acestuia.

      Cat despre Napoleon, amintit chiar in articolul principal al acestei pagini, acesta nu este mentionat in textul propriu-zis, ci in sectiunea de note explicative al versiunii grecesti aferente acestui capitol, interpretand 55 ca 1855, in loc de 1755; o interpretare la fel de ciudata, avand in vedere ca mai toate paginile si capitolele precedente vorbesc despre evenimente pretrecute aproximativ in perioada 1730-1760:

      anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?rec=/metadata/f/d/0/metadata-70-0000135.tkl&do=79322.pdf&pageno=56
      anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?rec=/metadata/f/d/0/metadata-70-0000135.tkl&do=79322.pdf&pageno=57
      anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?rec=/metadata/f/d/0/metadata-70-0000135.tkl&do=79322.pdf&pageno=58
      anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?rec=/metadata/f/d/0/metadata-70-0000135.tkl&do=79322.pdf&pageno=59
      anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?rec=/metadata/f/d/0/metadata-70-0000135.tkl&do=79322.pdf&pageno=60
      anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?rec=/metadata/f/d/0/metadata-70-0000135.tkl&do=79322.pdf&pageno=61

      Apreciază

    • Lvka said, on august 2, 2021 at 9:45 pm

      În vremea aceasta în ţara aşezată pe Carpaţi până la Dunăre, ţara de la Gurile Dunării, numită şi ţara Lupului, va apărea fiului omului încins cu sabie de Arhanghel, care va face o organizaţie numită Legheon (Legiunea Arhanghelului Mihail). Membrii acestei organizaţii vor fi prigoniti de capul statului, vor fi închişi şi ucişi la răspântii de drumuri, şi mulţi vor fugi peste hotare, prigoniţi de poporul duşman lui Dumnezeu […]. În timpul acesta ţara Vulturului (Germania) va face război cu ţara Ursului (Rusia) şi în prima parte a războiului Vulturul va fi biruitor. Dar când va fi aproape de inima Ursului, acesta va primi ajutor de la “fiara de peste ape” şi Vulturul va fi înfrânt. Şi inima lui va fi împărţită în patru. Şi în timp ce ursul va înainta spre inima vulturului, toate cetăţile ursului vor striga : “pace!, pace!, pace!”. Şi tot poporul acesta din ţara de pe Carpaţi va cădea în grea robie şi mulţi vor pieri. Dar Maica Domnului şi Sfântul Ioan vor aduna în potire sângele lor şi se vor înfăţişa cu el înaintea Tronului Fiului. Şi nu pentru vrednicia lor, ci pentru rugăciunile Ei, cei care vor mai fi rămas vii vor fi scosi afara din temnite. Şi după o vreme rana Vulturului se va vindeca. Dar ultima bătălie împotriva “lupilor îmbrăcaţi în piei de oaie” se va da în ţara Sciţilor. Şi atunci acestia vor fi infranti şi va fi vai de tine “om roşu”. Şi după aceea va porni de pe crestele acestei ţări de pe Carpaţi o acţiune de reîncreştinare a tuturor neamurilor.

      Da. Cred ca imi dau seama, in sfarsit, de unde provine acest pasaj: este vorba chiar despre cel de-al noualea capitol, pe care tocmai astazi l-am terminat de citit si deslusit; s-o luam incet, paragraf cu paragraf:

      digitale-sammlungen.de/en/view/bsb10133232?page=47
      digitale-sammlungen.de/en/view/bsb10133232?page=48,49

      anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?rec=/metadata/f/d/0/metadata-70-0000135.tkl&do=79322.pdf&pageno=54
      anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?rec=/metadata/f/d/0/metadata-70-0000135.tkl&do=79322.pdf&pageno=55
      _________________________

      CITAT: În vremea aceasta în ţara aşezată pe Carpaţi până la Dunăre, ţara de la Gurile Dunării, numită şi ţara Lupului

      ORIGINAL: Auzeam un glas stra[l]ucit venind dinspre munti catre tarmurile Dunarii
      _________________________

      CITAT: fiului omului încins cu sabie de Arhanghel, care va face o organizaţie numită Legheon (Legiunea Arhanghelului Mihail). […] Dar Maica Domnului şi Sfântul Ioan vor aduna în potire sângele lor şi se vor înfăţişa cu el înaintea Tronului Fiului. […] Dar ultima bătălie împotriva “lupilor îmbrăcaţi în piei de oaie” se va da în ţara Sciţilor. Şi atunci acestia vor fi infranti şi va fi vai de tine “om roşu”. Şi după aceea va porni de pe crestele acestei ţări de pe Carpaţi o acţiune de reîncreştinare a tuturor neamurilor.

      ORIGINAL: Fiul Omului ! Impreuneaza al cincizecilea si unul cu treizeci si patru, si vei vedea socoteala sfarsita ! Sa nu fie ! Ca sangele cel cu multa durere, si [cel] mult scarbit al bizantinilor il va inchega ingerul cu Maria, si Ioan cel Mare […]. Acesta da ajutor. […] La inalta treapta se va sui credinta parintelui, va afanisi ticalosia de la Gali si de la Sarmati [Sciti].
      _________________________

      CITAT: Membrii acestei organizaţii vor fi prigoniti de capul statului, vor fi închişi şi ucişi la răspântii de drumuri, şi mulţi vor fugi peste hotare, prigoniţi de poporul duşman lui Dumnezeu […]. Toate cetăţile ursului vor striga : “pace!, pace!, pace!”. […] Şi după aceea va porni de pe crestele acestei ţări de pe Carpaţi o acţiune de reîncreştinare a tuturor neamurilor.”

      ORIGINAL: Se va arata pace despre [dinspre] pamant, urmeaza pierzarea agarenilor, dupa aceasta dantuieste apostoliceasca biserica.
      _________________________

      CITAT: În timpul acesta ţara Vulturului (Germania) va face război cu ţara Ursului (Rusia) şi în prima parte a războiului Vulturul va fi biruitor. Dar când va fi aproape de inima Ursului, acesta va primi ajutor de la “fiara de peste ape” şi Vulturul va fi înfrânt. Şi inima lui va fi împărţită în patru.

      ORIGINAL: O, Polonie ! Se apropie linistea galului [Franta] si a vandalului [Germania], si se imprieteneste cu tine, si borusului [Prusiei] vei fi supusa, cea intemeiata statornica tocmeala a rutenilor [Rusiei]. Te va face nebiruita, si vei fi fericita. Statornicii noi, intamplari noi, se vor ivi in sanul Europei, marea si uscatul se vor uni pentru gali [Franta]. Muzele canta biruinta. Dar acum Acquin, cu silnicie, la a galului [Frantei] diadohie [stapanire] se [pre]gateste, intre cei trei frati se vor arata cele trei monarhii impartite, si spre mostenire lor raman.
      _________________________

      Dupa cum am mentionat in comentariul precedent, pasajul original vorbeste despre impartirea sau partiti[onare]a Poloniei, in urma razboiului de sapte ani (1756-63), intre cele trei mari puteri ale Europei: Austria, Prusia, si Rusia:

      en.wikipedia.org/wiki/Partitions_of_Poland
      en.wikipedia.org/wiki/First_Partition_of_Poland
      en.wikipedia.org/wiki/Second_Partition_of_Poland
      en.wikipedia.org/wiki/Third_Partition_of_Poland

      en.wikipedia.org/wiki/Seven_Years’_War
      en.wikipedia.org/wiki/Third_Silesian_War
      _________________________

      Dar acum Acquin, cu silnicie, la a galului [Frantei] diadohie [stapanire] se [pre]gateste.

      en.wikipedia.org/wiki/Aiquin

      Apreciază

    • Lvka said, on august 3, 2021 at 12:47 am

      Vad ca am uitat, in cele doua comentarii precedente, sa aduc unele lamuriri:

      Auzeam un glas stra[l]ucit venind dinspre munti catre tarmurile Dunarii

      Nu este vorba aici despre spatiul carpato-danubian, ci despre Imperiul Habsburgic, cunoscut in epoca si sub denumirea de Monarhia Danubiana (Dunareana). Dupa cum se stie, intreaga Austrie, impreuna cu Elvetia si sudul Germaniei, sunt terenuri muntoase, de acolo izvorand si Dunarea, din muntii Padurea Neagra.

      en.wikipedia.org/wiki/Habsburg_Monarchy
      en.wikipedia.org/wiki/Danube
      en.wikipedia.org/wiki/Black_Forest

      In aproape intreaga carte este vorba doar despre spatiul slavic si franco-germanic; mai precis, Germania, Franta, Benelux, Austria, Prusia, Rusia, Polonia, Lituania, precum si anumite (sub)regiuni ale acestora (Galicia & Lodomeria; Curonia & Semigalia; etc). Turcii otomani si papalitatea sunt mentionati doar sumar, sau in treacat, ca si dusmani ai acestora, dar fara a se intra in istoria lor in mod detaliat, asa cum se face cu mai sus amintitele puteri europene.
      _________________________

      Sarmatia (Scitia) mentionata in capitolul al noualea este Polonia si Ucraina de astazi, o mare parte a celei din urma apartinand, in acea vreme, de Polonia-Lituania.

      en.wikipedia.org/wiki/Scythia
      en.wikipedia.org/wiki/Sarmatism
      en.wikipedia.org/wiki/Sarmatia_(disambiguation)
      en.wikipedia.org/wiki/Polish-Lithuanian_Commonwealth
      _________________________

      In functie de context, Galia face referire ori la Franta, ori la mai sus numitele (sub)regiuni slave.
      _________________________

      Cap. IX: Impreuneaza al cincizecilea si unul cu treizeci si patru, si vei vedea socoteala sfarsita ! Sa nu fie ! Ca sangele cel cu multa durere, si [cel] mult scarbit al bizantinilor il va inchega ingerul cu Maria, si Ioan cel Mare, si intaiul mucenic, care e afierosit de la voi ucenicii. Acesta da ajutor.

      Este vorba despre razboiul succesiunii poloneze (1733-5), si cel ruso-turc (1735-9), precum si despre tragica soarta a lui Ivan [Ioan] al VI-lea al Rusiei, toate trei descrise mai pe larg in paginile si capitolele precedente.

      en.wikipedia.org/wiki/War_of_the_Polish_Succession
      en.wikipedia.org/wiki/Russo-Turkish_War_(1735-1739)
      en.wikipedia.org/wiki/Ivan_VI_of_Russia

      Iar paginile din acest capitol, care urmeaza pasajului de mai sus, tot la acesta din urma, si familia sa, se refera:

      Si cel pierdut se va afla, si cel instrainat se va lua iarasi. […] Si iata un fiu omenesc zacea scarbit cu patru prunci, si jale fiindu-i se tanguia. Turturica intristata aproape canta tanguirile prorocului. […] La treizeci si patru in graba se sfarseste. Fiul Omului, pe 51 si 2 impreuneaza cu 34. […] Si iata, se deschide o usa din doua bucati, si iata in urma turturica cu puii ei.

      Este vorba tot de Ivan al VI-lea, cei patru frati ai sai, si mama acestora, Ana Leopoldina, intemnitati de Elisabeta a Rusiei.

      en.wikipedia.org/wiki/Anna_Leopoldovna
      en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_of_Russia

      Acesta a fost asasinat in 1764, in urma unei rascoale a unor soldati fideli acestuia, dar a fost ingropat in taina, si familia sa a fost eliberata abia in 1780, iar 1734 + 51/2 = 1785/6. Acesta este intelesul istoric al celor de mai sus.
      _________________________

      Dupa cum se poate lesne observa si din citatele precedente, fiul omului este formula de adresare data naratorului, pe parcursul intregii carti, de catre fiintele ceresti care-i descopera acestuia viziunea profetica.

      Apreciază

  37. Lvka said, on august 5, 2021 at 3:38 am

    Raport final:

    Am incheiat de citit pana si al zecelea si ultim capitol. Pasajul respectiv, asa cum este el citat in acest articol, nu apare nici unde in textul cartii (dupa cum mentiona, de altfel, si Malin, in comentariul sau de mai sus), acesta parand a fi mai degraba o reistorisire (liberala) si reinterpretare (subiectiva) a celui de-al noualea si penultim capitol. Desi versiunea greaca difera, pe alocuri, de cea romaneasca, respectivele diferente sunt relativ minore, despre absenta sau prezenta unor intregi paragrafe neputand fi vorba nicaieri.

    Se vorbeste intr-al zecelea si ultim capitol despre sambata, si despre tinerea ei, dar, din context (atat papalitatea, cat si anul 1430, in care a inceput sinodul de unificare de la Ferara-Florenta, fiind mentionate explicit in text), este vorba de anumite cutume romano-catolice (postul in ziua sambetei si impartasirea cu azima, ambele fiind percepute ca iudaizante de catre autorul cartii, de aici si comparatia). La evrei, in mod direct, textul nu pare a face nici o referinta; acelasi lucru se poate spune si despre poporul si tara noastra.

    La Romania, sau vreuna dintre provinciile sale istorice, cartea nu face nici o referire (directa). Ca tarile romane, alaturi de multe alte natiuni sau teritorii, faceau (indirect) parte din variile imperii sau aliante politice sau militare metionate in text (si listate intr-unul din comentariile mele precedente), e cu totul altceva.

    Doua pasaje nerezolvate:

    Cele trei faclii mentionate in acest ultim capitol, precum si un anumit razboi intre Germania si peninsula Iberica (Spania), mentionat tot aici, nu sunt lesne de identificat (in sensul ca detaliile sunt putine si vagi, iar numarul suspectilor prea mare; ca si cum, pe o strada plina de oameni, cineva ar arata cu degetul si ar intreba: `Il vezi pe omul de acolo ?` – de vazut, il vezi, dar nu-ti dai seama cine exact ar fi acesta, dintre cei multi). Pasajele cu pricina sunt urmatoarele:

    Cel dintai, situat la inceputul capitolului, la pagina 51, din textul chirilic romanesc, link-uit in comentariile precedente:

    La crivat [nord] pe movila inalta s-au arata trei faclii. Si iata am vazut intre dansele batea tare razboi spre afanisirea [nimicirea] unui tulburator.

    Iar cel de-al doilea, aflat in josul paginii 52, si in partea de sus a paginii 53, tot in acelasi document:

    Imparatul Germaniei la mostenire se arata, dar se intoarce la ale sale limanuri, si imparatia ibericeasca se izbaveste.

    Concluzia finala si Datarea textului:

    In principiu, textul cartii nu pare a mentiona nici un eveniment mai tarziu de secolul al XVIII-lea. Partitionarea Poloniei, amintita mai sus, in celelalte comentarii, a avut loc in anul 1772, iar tanarul tar Ivan al VI-lea a fost ucis in secret in 1764, familia sa fiind eliberata la 1780. Ofer aceste detalii, pentru ca textul pare a insista foarte mult pe ideea unei eventuale reintoarceri a acestuia la tronul Rusiei (in jurul lui 1734 + 51 = 1785), si indepartarea Elisabetei de la putere; se subintelege, nici unul dintre aceste doua evenimente nu au avut loc vreo data. Tot acolo, in alte capitole, se mai vorbeste despre tari inexistenti, Petru al IV-lea si al V-lea (cel de-al III-lea murind tanar, in 1762). Naratiunea, in mod consecvent si repetat , se plaseaza pe sine insasi in anul 1279. Deducem din toate acestea ca respectivul text dateaza de pe la 1779-80. Intr-adevar, desi acesta face referire la anumite presupuse tipariri sau manuscrise predatand acest termen, totusi, nici un document care sa substantieze aceste afirmatii nu a fost descoperit pana in prezent, sau confirmat ca existand de surse independente textului in cauza. Revolutia franceza de la 1789, care, alaturi de cea de peste ocean (1765-83), a zguduit din temelii nu numai lumea de atunci, ci si veacurile ulterioare, nu este reflectata nici unde in paginile sale, cartea comportandu-se de parca domnia regilor, tarilor, kaiser-ilor, si imparatilor ar fi vesnica, la fel ca si interesul in credinta, biserica, crestinism, ortodoxie, protestantism, si papalitate (catolicism); despre secularizare si ateism (care se aflau in stare latenta inainte de mai sus numita revolutie franceza, si care au castigat proportii inspaimantatoare dupa aceasta), nu se sufla nici o vorba.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.