SACCSIV – blog ortodox

22 iunie 1941. Ion Antonescu: “Ostasi, Va ordon: treceti Prutul!”

Posted in BASARABIA, Ion Antonescu, Romania by saccsiv on iunie 22, 2012

Citez din articolul Au trecut 70 de ani: “Ostaşi, Vă ordon: treceţi Prutul!” VIDEO:

Ostaşi, Vă ordon: treceţi Prutul! Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit si miazănoapte. Desrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi”.

Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbună a Basarabilor şi codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre (…) Să luptaţi pentru desrobirea fraţilor noştri, a Basarabiei şi Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vieţii şi a căminurilor batjocorite de păgâni cotropitori. Să luptaţi pentru a ne răzbuna umilirea şi nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele şi Generalul Vostru. OSTAŞI, Izbânda va fi a noastră. La luptă. Cu Dumnezeu înainte!” – Mareşalul Ion Antonescu, 22 iunie 1941. România intra atunci în războiul de eliberare a Basarabiei şi Bucovinei de Nord de sub criminala ocupaţie a Uniunii Sovietice.

România pleca la război pentru provinciile sale răpite printr-un diktat ce retrasa zonele de influenţă ale Germaniei naziste şi Rusiei bolşevice, în urma Pactului Ribentropp – Molotov semnat la 23 august 1939. România pierduse în acelaşi an 1940, pe lângă Basarabia şi Bucovina şi Transilvania de Nord, cât şi două judeţe din sudul Dobrogei, Caliacra şi Durostor.La cea din urmă avusese loc un transfer de populaţie între România şi Bulgaria.

Bătălia pentru Basarabia şi Bucovina de Nord a impus şi pierderi în vieţi omeneşti, răniţi şi dispăruţi. Patru sute de mii de militari români au fost concentraţi pentru operaţiunile militare alături de Axă. La 27 iulie 1941, întreg teritoriul istoric românesc fusese eliberat. Populaţia românească din provinciile istorice a salutat cu entuziasm eliberarea şi a oferit momente de fraternitate deosebite. Până la acest punct atât Conducătorul statului, general Ion Antonescu, cât şi mare parte a politicienilor români căzuseră de acord că eliberarea trecea drept obiectiv al politicii naţionale, transmite Radio România Actualităţi. Contribuţia românească la campania din Est a fost deosebită prin materialul de război pus în dispozitiv de luptă, cât şi prin dimensiunea jerfei umane. România şi-a îndeplinit promisiunile, în ciuda reticenţelor ori a cursului conflictului, indiferent de starea tehnică a armatelor sale şi a erorilor strategice comise de germani.

Pe 7 iulie 1941, Ion Antonescu emitea această proclamaţie adresată românilor basarabeni:

Basarabeni,

Cu vrerea Domnului, prin sângele Eroilor noştri am izgonit de pe pământul strămoşesc pe duşmanii Neamului, redându-vă libertatea şi credinţa, onoarea şi drepturile.

Am prăvălit stăpânirea întunericului care a pustiit bisericile, casele, avutul nostru.

Am spulberat cu vitejia ostaşilor, cotropirea sălbatică a celor ce v-au ţinut în robie şi au răspândit, pe pământul nostru, moartea şi focul.

Ne întoarcem răzbunători în glia moldovenească a lui Ştefan cel Mare reaşezând de a pururi temeliile Neamului românesc.

Basarabeni,

Anul zbuciumat de umilire şi nedreptate, de cotropire şi vrajbă a luat sfârşit.

Aţi simţit prin propria voastră suferinţă, prin sărăcia şi umilirea în care aţi trăit ce înseamnă comunismul.

Aţi putut judeca singuri că viaţa fără libertate şi proprietate, fără dreptate şi familie, fără biserică şi lumină este mai cumplită decât moartea.

Eroii şi bravii ostaşi ai armatei noastre v-au eliberat!

Cinstiţi-le jertfa şi lupta prin fapta voastră!

Din încercarea şi jertfa noastră, să luăm învăţătură.

Un neam trăieşte şi se înalţă prin fapta de credinţă şi luptă, prin munca şi zbuciumul fiecăruia din fiii lui.

Din cenuşa robiei şi din rănile încercării, să ridicăm azi noi temeiuri de viaţă.

Trecutul s-a stins, să întemeiem viitorul.

Trebuie să ştergem toate urmele prădătorilor şi să distrugem toate uneltele lor.

Voi conduce eu însumi organizarea Basarabiei şi Bucovinei şi voi reface toate aşezările.

În popasul acestui an de prăbuşire, Ţara noastră, vechea voastră Patrie, s-a schimbat.

O domnie nouă şi curată, o nouă ordine întemeiată pe cinste şi muncă, pe dreptate şi adevăr, stă chezăşie a viitorului.

Vom duce lupta şi înnoirea mai departe, prăvălind în ţăndări tot ce a împiedicat Neamul nostru să se înalţe.

Românii vor fi cu adevărat stăpâni în Ţara lor, iar ţăranii vor simţi cu adevărat bucuria muncii şi rodul pământului lor.

Voi veghea până la moarte ca drepturile voastre să fie sfinţite, ca viaţa nouă ce întemeiem să şteargă toate amintirile păcatelor noastre din trecut.

Prindeţi-vă, dar, cu încredere în roiul de muncă pe care îl începem astăzi.

Basarabeni,

Prin disciplină, prin ordine, prin muncă, păşiţi în marşul învierii naţionale.

Sub scutul armatei dezrobitoare, porniţi la faptă nouă.

Am plătit scump blestemul greşelilor trecutului.

Să răzbunăm, prin vrednicia noastră de azi, uitarea de ieri.

Meritaţi-vă morţii, meritaţi-vă Patria!

Trăiască România!

Cititi va rog si:

Documentar: GOLGOTA BASARABIEI. Despre crimele bolsevismului

FILM ARTISTIC (subtitrare in limba romana): ODESSA IN FLACARI

MASACRUL de la FANTANA ALBA. Un Katyn românesc aproape uitat …

VIDEO: Inregistrarea emisiunii “Punctul de intalnire – Katyn-ul romanesc”, despre MASACRUL de la FANTANA ALBA si genocidul efectuat de sovietici asupra romanilor de peste Prut.

INFOMETAREA (1946-1947) …

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 22, 2012 at 3:36 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Daniel said, on iunie 22, 2012 at 4:06 pm

    Dumnezeu sa-l odihneasca pe general!

    Apreciază

  3. G-man said, on iunie 22, 2012 at 4:46 pm

    Dumnezeu sa-i odihneasca pe ostasi! , pe acei eroi ai timpului trecut, printre care si strabunu meu , care s-a intors de pe frontul de est cu degeraturi la maini si la picioare si plin de paduchi. A trecut la Domnul mai tarziu, cand aveam eu 17 ani.

    Apreciază

  4. costel said, on iunie 22, 2012 at 5:12 pm

    Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti cei care s-au jertfit pentru acest ideal maret si sa-i ierte pe toti cei ce au tradat!

    Apreciază

  5. Romeo2110 said, on iunie 22, 2012 at 7:59 pm

    Maresalul n-a stiut profetia Sf Agatanghel (1272-1273):

    „Tara Vulturului [Germania] va face razboi cu Tara Ursului [URSS] si in prima parte a razboiului Vulturul va fi biruitor. Dar cand va fi aproape de inima Ursului, acela va primi ajutor de la o Fiara de peste ape si Vulturul va fi infrant. Si inima lui va fi impartita in patru. [Berlinul]. Si in timp ce Ursul va inainta spre inima Vulturului, toate cetatile Ursului vor striga: Pace! Pace! Pace! Si tot poporul acesta din tara de pe Carpati va cadea in grea robie si multi vor pieri. Dar Maica Domnului cu Sfantul Ioan va aduna in potire sangele lor si se va infatisa inaintea Tronului Fiului Sau. Si nu pentru vrednicia lor, ci pentru rugaciunile Ei, cei ce vor mai fi ramas vii vor fi scosi din temnite.”

    Virgil Maxim – Imn pentru crucea purtata

    Apreciază

    • Mălin said, on iunie 24, 2012 at 10:58 am

      Da este vorba de profetia Ieromonahului Agatanghel care poate fi gasita in cartea „HRISMOS’, cartea despre care vorbea si Parintele Cleopa Ilie

      Cartea aceasta “Hristmos”, Descoperirea fericitului Agatanghel, 1327, a avut-o parintele Ilie Cleopa de la Sihastria in mana lui. Parintele Cleopa nu mai are aceasta carte. Exemplarul 2 fara talcuirea vedeniilor este de la Manastirea Neamt.

      Virgil Maxim spune ca: Agatanghel sau Sfârşitul omului. Prorocie pentru şapte sute de ani despre politiceştile treburi din Europa, aşa se numea cartea care circula în anii aceia în închisoarea Aiud. Eram tot cu Anghel Papacioc în celulă când ne-a parvenit şi nouă. Domnul Trifan o citise şi i-o aducea lui Anghel. Această prorocie stârnise multe discuţii printre legionarii închişi. În prefaţă, Ion Popescul, primar din Ploieşci, spunea că a tradus-o la 1903 după o ediţie franceză tradusă la rândul ei în secolele XV-XVI după originalul grecesc. Lucrarea era scrisă de un monah care trăise în insula Rodos, pe nume Agatanghel, şi avusese descoperirea în anul 1272-73.

      După eliberare (1964) am căutat-o prin toate bibliotecile şi n-am găsit-o. Am fost şi la părintele Arsenie Papacioc şi l-am întrebat despre ea. A avut-o scrisă cu litere chirilice, dar nu mai ştia ce s-a întâmplat cu ea.

      ……………………………………………………………………………………………………………………………………………

      Iar cartea despre care vorbeste Virgil Maxim si pe care a avut-o si Parintele Arsenie Papacioc scrisa cu litere chirilice o puteti gasi aici:

      http://reader.digitale-sammlungen.de/resolve/display/bsb10133232.html

      Cele mai vechi documente si carti ale neamului romanesc (atat istorice cat si bisericesti) sunt scrise cu alfabetul chirilic…pentru ca pana la venirea lui Alexandru Ioan Cuza in cele 3 principate (Tara Rumaneasca, Moldova si Transilvania) nu exista alfabet latin, tot ce se scria era in alfabetul chirilic..

      Alfabetul latin a aparut prin asa-zisele reforme ale lui Cuza…
      Si asta cred ca a fost o strategie a masonilor pentru a face pe tot mai multi sa creada ca noi dacii am fi fost romanizati si asimilati de catre imparatul Traian

      De aici eu am mirosit ca nu este ceva in regula, alfabetul latin a fost introdus la ordinele masonilor tocmai pentru a ni se pierde originile si a ni se modele istoria..

      Apreciază

  6. nea Anderthal said, on iunie 22, 2012 at 9:01 pm

    VESNICA LOR POMENIRE !

    Apreciază

  7. mihailt said, on iunie 23, 2012 at 1:16 am

    Zelea Codreanu daca citesti „Amintiri de la Jilava” scrie ca nu era de acord cu politica agresiva a nazistilor si cu razboiul impotriva Uniunii Sovietice.
    Bine s-au dus romanii in Basarabia,da pentru ce nu s-au oprit la Nistru?

    Apreciază

  8. crestinul ortodox said, on iunie 23, 2012 at 5:57 am

    sa nu fi fost o ‘diversiune’ la mijloc pusa la cale de stiti voi cine , pentru de a da startul la viceversa !

    Apreciază

  9. G-man said, on iunie 23, 2012 at 10:04 am

    Lipsiti de drepturi , de pamanturi, au luptat pentru tara , ca sa fie tratati apoi ca niste paria, jertfa lor a continuat si dupa front.

    Apreciază

  10. […] 22 iunie 1941. Ion Antonescu: “Ostasi, Va ordon: treceti Prutul!” […]

    Apreciază

  11. […] 22 iunie 1941. Ion Antonescu: “Ostasi, Va ordon: treceti Prutul!” […]

    Apreciază

  12. […] Dar tot tratat a fost si … Pactul Ribbentrop-Molotov. Asta inseamna ca nu trebuia sa mai trecem Prutul in 1941? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.