SACCSIV – blog ortodox

Legaturile dintre PATRIARHUL DANIEL si Iulian Dascalu, patronul IULIUS GROUP. Mesajul Patriarhului la inaugurarea Ansamblului Palas din Iasi …

Posted in IPS TEOFAN, PATRIARHUL DANIEL by saccsiv on iunie 1, 2012

Iata un lung elogiu postat pe site-ul Lumina, Unicul proiect din ţară care introduce conceptul de lifestyle center :

Palas, un nou reper urbanistic la Iaşi

Ieri, la Iaşi, a avut loc inaugurarea Ansamblului arhitectural Palas, cel mai mare proiect urbanistic realizat în nord-estul ţării. Costurile totale ale investiţiei se ridică la 265 de milioane de euro, fiind unicul proiect din ţară care introduce conceptul de tip „lifestyle center”.

Palas Iaşi şi-a deschis, ieri, porţile pentru public, după o perioadă de mai bine de patru ani în care arhitecţii şi constructorii au muncit neîntrerupt. Modernul ansamblu urbanistic a fost inaugurat în prezenţa Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a premierului României, Victor Ponta, a primarului Gheorghe Nichita, a omului de afaceri Iulian Dascălu, cel care a realizat investiţia, a reprezentanţilor presei, precum şi a numeroase personalităţi din spaţiul public local şi naţional. „De astăzi, Palas devine un reper, nu doar pentru Iaşi, ci pentru întreaga Românie. Palas este mai mult decât un mall, este un centru de afaceri de anvergură şi contextul ideal pentru un stil de viaţă european. Sper ca această mare investiţie să facă din Iaşi un oraş atractiv şi pentru alţi oameni de afaceri. Suntem încrezători că ansamblul îi va atrage deopotrivă pe locuitorii din zona de nord-est a ţării, precum şi pe cei din afara graniţelor. Pe termen lung, Ansamblul Palas reprezintă o investiţie care va contribui semnificativ la dezvoltarea durabilă a regiunii”, a declarat omul de afaceri Iulian Dascălu, preşedintele Iulius Group.

Momentul tăierii panglicii inaugurale a fost precedat de slujba de sfinţire a întregului ansamblu, oficiată de Înalt Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din soborul de slujitori au făcut parte şi părintele Nicolae Dascălu, consilier patriarhal, directorul publicaţiilor „Lumina”, coordonatorul Centrului de Presă „Basilica”, şi pr. Nicolae Dima, consilier patriarhal şi directorul Trinitas TV.

După oficierea slujbei de sfinţire, părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la inaugurarea Ansamblului urbanistic Palas Iaşi.

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a apreciat elementele de modernitate şi performanţă pe care acest amplu proiect urbanistic le aduce, subliniind necesitatea unui astfel de ansamblu pentru dezvoltarea oraşului. „Iaşiul în care trăim este definit de o istorie tulburătoare, în care un loc special îl ocupă Palatul Culturii, Mitropolia Moldovei, mănăstirile fortificate şi venerabilele instituţii culturale, în frunte cu Universitatea. În jurul acestui complex de aşezăminte apare un lucru de care Iaşiul era lipsit: Palasul. Acum, el există şi grăieşte într-un limbaj specific omului veacului XXI, un limbaj care are drept cuvinte-cheie modernitate şi performanţă. Şi care este chipul României de astăzi şi de mâine, decât acea întrepătrundere între credinţă şi modernitate, între cultură şi performanţă? Numai aşa cred că românii, România, noi cu toţii vom fi fideli istoriei pe care o avem şi vom avea un loc bine definit prin raportarea la istorie şi modernitate în simfonia naţiunilor lumii. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a apreciat IPS Mitropolit Teofan.

Grădina publică, punctul forte al ansamblului

Situat în vecinătatea Palatului Culturii, clădire simbol al Iaşilor, pe amplasamentul fostei Curţi Domneşti, Ansamblul urbanistic Palas se întinde pe o suprafaţă de 270.000 de metri pătraţi. Lucrările au început în vara anului 2007, proiectul fiind dezvoltat printr-un parteneriat între Iulius Group şi Consiliul Local Iaşi.

Din 2010, în cadrul ansamblului a devenit funcţională zona de office.

Astăzi, acest ansamblu completează printr-un concept arhitectural modern, occidental imaginea de oraş-capitală regională a Iaşilor. „Palas Iaşi prezintă în premieră pentru România conceptul de lifestyle center, cu scopul final de a spori confortul clientului şi de a oferi alternative utile atât de petrecere a timpului liber, cât şi de dezvoltare a relaţiilor de business”, a declarat Oana Diaconescu, senior leasing manager Iulius Group.

Construit asemeni unui oraş în miniatură, în care vizitatorul are la dispoziţie aproape toate modalităţile de petrecere a timpului liber, Palasul dispune de o zonă de mall, hoteluri, restaurante şi cafenele, spaţii de joacă pentru copii, food-court-ul – cel mai mare din regiune, cu o capacitate de 1.300 de locuri, hypermarket.

Punctul forte al întregului ansamblu este superba grădină publică amenajată în imediata apropiere a Palatului Culturii, proiectată de peisagişti italieni pe o suprafaţă de 50.000 mp. Nu întâmplător aceasta a fost concepută astfel încât să pună în valoare panorama pe care o oferă Palatul Culturii, dar şi celelalte componente ale ansamblului.

Reprezentanţii Palas consideră că prin componentele sale, lac şi foişor, amfiteatru şi cinema în aer liber, patinoar sezonier, vaste spaţii de promenadă, căderi şi oglinzi de apă, fântâni arteziene, carusel veneţian pentru copii, piaţete pentru evenimente, această grădină va constitui un pol de atracţie pentru vizitatori.

O altă premieră pentru România este parcarea subterană a Palasului, cea mai mare din ţară, cu o capacitate de peste 2.500 de locuri, dotată cu un sistem inteligent de ghidare, care îi ajută pe şoferi să găsească locurile libere şi rezolvă una dintre problemele spinoase ale oraşului.

De asemenea, în cadrul Ansamblului Palas poate fi vizitată prima stradă comercială de nivel occidental din România – Palas Shopping Street.

Palas în date şi cifre

Lucrările de proiectare şi construcţie a Complexului Palas au demarat în vara anul 2007, antrenând, de-a lungul celor peste patru ani, sute de specialişti, 1.700 de companii partenere, dintre care circa 1.100 din Iaşi, sute de utilaje performante, tone de materiale şi mii de ore de muncă. În mai 2008, arhitectul Joachim Jörger, specialist în cadrul firmei germane Assmann Beraten & Planen, project managerul Palasului, declara pentru „Ziarul Lumina”: „Palas este un proiect unicat pentru Iaşi. Aici, în centrul oraşului, se vor impune noi standarde de calitate, pentru că va fi construit integral în conformitate cu normele europene în vigoare”. Ansamblul urbanistic pus, începând de ieri, la dispoziţia publicului vizitator, cu dotări şi amenajări la standarde occidentale, nu poate contrazice cu nimic aprecierile de atunci ale arhitectului german.

Palas nu a adus însă doar beneficii urbanistice Iaşilor, ci şi unele de ordin social şi economic. Astfel, în timpul celor peste patru ani de lucrări au fost create peste 2.500 de locuri de muncă, iar alte 4.000 sunt disponibile odată cu inaugurarea ansamblului.

De asemenea, de la momentul începerii construcţiei şi până în prezent, investitorul a contribuit la bugetul Primăriei Iaşi cu 2,5 milioane de euro, iar alte 20 de milioane de euro vor reveni, în următorul deceniu, municipalităţii, din impozitul pe clădiri şi terenuri.

Nu mai puţin importantă rămâne investiţia de 8 milioane de euro în consolidarea versanţilor din apropierea Palatului Culturii şi instalarea unui sistem performant de drenuri, o lucrare de anvergură extrem de necesară în zonă.

Un orăşel admirabil într-un oraş venerabil

Prin inaugurarea Ansamblului urbanistic multifuncţional Palas din Iaşi se împlineşte un proiect grandios de dezvoltare urbană, ale cărui începuturi le cunoaştem din anii păstoririi noastre spirituale la Iaşi, în calitate de Mitropolit şi Locţiitor de Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei (1990-2008).

Pentru societatea românească de astăzi, preocupată de modernizare şi integrare economică europeană, participarea la schimbul internaţional de valori materiale şi culturale a devenit o cale de dezvoltare durabilă şi de dialog cu alte culturi şi popoare. În aceste condiţii, orice investiţie autohtonă reuşită constituie un act de demnitate şi eficienţă în slujirea comunităţii locale, care inspiră încredere şi curaj în confruntarea cu criza economică pe care o traversăm în prezent.

Am acordat binecuvântarea noastră în anul 2007 pentru lansarea proiectului Palas Iaşi, desfăşurat printr-un parteneriat public-privat, deoarece am apreciat modul în care compania Iulius Group şi-a dezvoltat activitatea economică şi comercială, adăugând la criteriul eficienţei şi interesul permanent pentru utilitatea publică social-culturală şi pentru calitatea vieţii umane.

Componentele acestui ansamblu arhitectural multifuncţional care se inaugurează acum au fost gândite astfel încât să pună mai bine în valoare o clădire emblematică pentru municipiul Iaşi, şi anume Palatul Culturii. Totodată, cercetările arheologice care au însoţit lucrările de construcţie au scos la lumină vestigii ale Curţii Domneşti de odinioară şi au îmbogăţit patrimoniul muzeistic al unui oraş încărcat de istorie.

Modernitatea arhitectonică a noului ansamblu, în dialog cu urbanistica tradiţională a oraşului celor şapte coline, arată vocaţia românească de înnoire, fără pierderea identităţii, curajul, inteligenţa şi iubirea faţă de urbea natală a unui tânăr ieşean, experimentat investitor în domeniul imobiliar, domnul Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius Group.

Mulţimea componentelor acestui ansamblu urbanistic, primul de acest gen în România, oferă beneficii de interes public: spaţii comerciale, zone de recreere (grădina Palas, locuri de joacă pentru copii, spaţii cu destinaţii sportive), locuri de cazare, importante spaţii dedicate activităţilor culturale (săli de conferinţe, spaţii expoziţionale, amfiteatru), servicii sociale (cabinete medicale, farmacii, grădiniţă, spălătorie etc.), parcare subterană (2.500 locuri), peste 2.500 de locuri de muncă pe durata construcţiei şi 4.000 de noi locuri de muncă după inaugurare, toate acestea contribuind la bunăstarea oraşului, la atragerea de noi investitori şi la valorificarea potenţialului turistic al zonei. Prin întreaga sa activitate, Palas Iaşi devine nu numai un contribuabil major la bugetul municipalităţii, ci şi un simbol al eleganţei şi eficienţei, un orăşel admirabil într-un oraş venerabil.

Dorim ca vizitarea acestui loc să fie şi un prilej de-a vizita bisericile din apropiere: Sfântul Lazăr, Sfântul Apostol Andrei, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Sfântul Nicolae, Sfinţii Trei Ierarhi şi Catedrala mitropolitană.

Adresăm astăzi calde felicitări domnului Iulian Dascălu şi tuturor celor care au lucrat cu seriozitate şi pasiune la finalizarea proiectului, într-o vreme de criză economică şi instabilitate financiară.

Totodată, transmitem binecuvântări celor ce îşi vor desfăşura activitatea în acest orăşel modern din inima vechii capitale moldave, care îmbină armonios tradiţia cu noutatea.

Tuturor celor prezenţi la acest eveniment vă dorim ani mulţi şi binecuvântaţi!

† Daniel, Patriarhul României

Comentariu saccsiv:

   Iata insa si cateva articole interesante:

Iulian Dascălu, Regele mall-urilor, “uns” cu ajutorul Prea Fericitului Daniel

Al doilea episod din serialul verticalnews despre afacerile în care sunt implicaţi reprezentanţii BOR spune povestea lui Iulian Dascălu, ieseanul de 42 de ani supranumit “regele mall-urilor”, care are, potrivit Capital Top300, o avere de 400 de milioane de euro! Legăturile sale strânse cu Înalţii Prelaţi au stârnit controverse în 2007, când însuşi Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei, acum Patriarh al României, a încălcat cutuma şi s-a dus în Italia să îl cunune. Numeroase voci s-au ridicat atunci vorbind despre încălcări ale canoanelor Bisericii Ortodoxe, despre cum face Biserica derogări pentru oamenii bogaţi, iar mirenii de rând trebuie să se nuntească în bisericile de cartier. Mulţi au sesizat relaţiile de afaceri dintre Dascălu şi BOR. Verticalnews îţi arată iţele acestei legături- cum a devenit Iulian Dascălu unul dintre cei mai prosperi români cu „binecuvântarea” Bisericii.

„Cenuşăreasa” modernă

Provenind dintr-o familie de proletari – mama lucrătoare într-o fabrică de confecţii, iar tatăl muncitor la o fabrică de mobilă, Iulian a fost învăţat cu munca din vreme. Absolvent al Liceului Economic din Capitala Moldovei, de profesie cofetar, tânărul s-a făcut remarcat atât cu savarinele , cât şi cu pumnul – a practicat karate tradiţional, având chiar o centură negră.
Tot de la karate şi-a schimbat şi orientarea profesională: din cofetar a devenit croitor de chimonouri pentru colegii sportivi şi a început să câştige bani frumoşi. Într-un interviu acordat presei locale, omul de afaceri a mărturisit că Revoluţia din 89 l-a prins cu 2.000 de dolari în buzunar.

Fără studii superioare şi cu niciun fel de relaţii politice sau de afaceri, dar cu mult fler antreprenorial, a intrat în febra comerţului. Cu geanta de voiaj, aducea marfă din Turcia, pe care o vindea mai departe. A renunţat mai târziu, în căutarea unei investiţii mai bune.

Cel mai mare împrumut din România, cu sprijinul BOR

În 1991, la 22 de ani, a înfiinţat Iulius Group, în Iaşi.Aşa a apărut primul Iulius, pe strada Anastasie Panu –  în spaţiul de la Cooperativa  ”Munca Invalizilor” – un magazin de pantofi de lux. A urmat un moment greu, afacerea i s-a blocat. Şi-a mutat activităţile comerciale în vestul ţării, mai ales la Timişoara, unde au început să se contureze legăturile de afaceri.

Însă primul Iulius Mall a fost inaugurat abia în 2000. A făcut rost de bani în principal dintr-un împrumut bancar. Şi nu orice fel de credit- cel mai mare din România acelor vremuri.

Cum a reuşit? Iulian Dascălu a susţinut întotdeauna activităţile ecumenice ieşene şi l-a avut drept mână dreaptă pe Dimitrios Fourlemadis, preşedintele Centrului Cultural Elen, un om cu amplă influenţă în sfera bisericească. Grecul, fost consilier al Mitropolitului Daniel, l-a sprijinit în obţinerea unui credit substanţial de la Banca Naţională a Greciei.

În momentul negocierii împrumutului, banca nu avea nici măcar o reprezentanţă în România. Prima sucursală a fost deschisă chiar la data semnării contractului!

“Binecuvântarea” Bisericii nu s-a oprit aici. Patriarhului Daniel ar fi intermediat şi sprijinit atât obţinerea unor avize, cât şi a creditelor care i-au permis lui Dascălu să devină unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din România. Ca o încununare a acestei legături de afaceri dintre cei doi, PS Daniel a ignorat cutuma şi, în 2007, a plecat cu alai în Italia pentru a-l cununa religios pe ”regele mall-urilor”.

În faţa criticilor, explicaţia Bisericii, prin vocea consilierului Mitropoliei Moldovei,  preotul Constantin Sturzu, a fost următoarea:

„Iulian Dascălu este un om de afaceri ieşean care a sprijinit în mod constant activitatea cultural-misionară şi social-filantropică a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, fiind şi membru al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iaşilor. Domnia Sa a ajutat la construcţia bisericii studenţilor din campusul „Tudor Vladimirescu” din Iaşi şi a amenajat două capele în incinta mallurilor pe care le-a construit în Iaşi şi în Timişoara. IPS Mitropolit Daniel a apreciat în mod deosebit iniţiativa mirilor de a se cununa într-o biserică ortodoxă românească din Italia, având în vedere că Timişoara, oraşul de origine al miresei, este localitatea cu cei mai multi etnici italieni din ţară (procentual vorbind) şi că Iulian Dascalu are numeroase relaţii de prietenie şi de colaborare cu etnici italieni”.

Iulian Dascalu a devenit „Regele datoriilor”

Pentru a face rost de bani, Iulian Dascălu a fost sprijinit de fostul Mitropolit al Moldovei, actualul Patriarh  Daniel, care i-a facilitat lui Dascălu obţinerea unor credite de la o serie de bănci din Grecia. De asemenea, Dascălu este înconjurat şi de o “camarilă” de foşti ofiţeri de securitate.

El s-a înconjurat de foşti angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii sau ai fostei Securităţi. Unul dintre aceştia este Gheorghe Atudoroaie, fost ofiţer de Securitate care s-a căsătorit cu Emilia, fiica generalului de Securitate Nicolae Pleşiţă. La începutul anilor ’90, Atudoroaie a fost arestat şi condamnat pentru represaliile din 1989, dar în 1991 a fost achitat şi reîncadrat în SRI de către Virgil Măgureanu. Din 2004, Atudoroaie a fost făcut general şi este reprezentantul lui Iulian Dascălu în  cadrul Iulius Mall Timişoara, unde datoriile sunt de aproape jumătate de miliard de lei. În Iaşi, Iulian Dascălu îl are ca apropiat pe Nicolae Badea, rectorul Universităţii Tehnice Iaşi, un personaj care nu este străin de activităţile Securităţii de dinainte de 1989. Iulius Mall Iaşi este construit pe un teren care aparţine Universităţii. În Suceava, unde Iulian Dascălu a deschis un mall care în 2008 avea datorii totale de 253,621 de milioane de lei, Dascălu a făcut afaceri cu fostul şef SRI Suceava, Cornel Huţanu, personajul de la care a cumpărat terenul pe care a construit investiţia. În momentul de faţă, Huţanu este directorul Iulius Mall Suceava. De asemenea, Dascălu mai este apropiat cu al fostului şef SRI Iaşi, prin care Dascălu i-a transmis omul de afaceri Arpad Paszkany că ar face bine să renunţe la contestarea licitaţiei în urma căreia a câştigat cu “dedicaţie” terenul pe care, ulterior, a construit Iulius Mall Cluj. Pe statul de plată al lui Dascălu mai figurează şi colonelul Feraru, fost şef de cadre la Poliţia Iaşi, care acum are funcţia de director tehnic la Iulius Mall Iaşi. Şi fostul şef al Securităţii din Roman, Vasile Alexoaie se numără printre angajaţii firmelor lui Dascălu.

În momentul de faţă, una dintre cele mai mari probleme cu care Iulian Dascălu se confruntă are legătură cu o serie de ilegalităţi privitoare la proiectul Palas din Iaşi şi care au fost scoase la iveală de Corpul de Control al Primului Ministru. Inspectorii ministeriali au descoperit că regimul juridic al terenului pe care Dascălu vrea să construiască un nou proiect imobiliar a fost schimbat nelegal. Astfel, asociarea între municipalitatea ieşeană şi Iulius Group este ilegală. Iţele acestui contract semnat de primarul Gheorghe Nechita şi Dascălu au ajuns şi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), iar edilul Iaşiului susţine că întreaga afacere are conotaţii politice. „Terenul s-a aflat doar în administrarea Consiliului Local Iaşi, ceea ce nu-i dădea dreptul de a schimba statutul juridic de trecere din domeniul public în domeniul privat şi nici dreptul de încheiere a contractului cu societatea comercială Iulius Group”, se prezintă în raport. Întreaga afacere se “învârte” în jurul a 4,5 hectare de teren, din centrul Iaşiului, teren situat în spatele Palatului Culturii. Conform inspectorilor guvernamentali, terenul a aparţinut consiliului Judeţean Iaşi, administraţie care l-a dat în administrarea primăriei. Chiar dacă avea doar drept de administrare, primarul Iaşiului, Gheorghe Nechita, a scos terenul din patrimoniul public şi l-a trecut în patrimoniul privat pentru a i-l oferi lui Iulian Dascălu, care s-a asociat în acest fel cu municipalitatea ieşeană. Dascălu s-a angajat să investească 250 de milioane de euro până în 2010 în ansamblul imobiliar care urmează să se construiască pe acest teren. Cota municipalităţii din acestă afacere este de 10%, iar Iulian Dascălu ar trebui să termine, până la finele anului în curs, 500 de apartamente, 3.000 de locuri de parcare, două hoteluri de patru şi cinci stele cu peste 350 de camere, 13.500 de metri pătraţi de clădiri de birouri, un parc de 5 hectare şi mai multe zone comerciale.
Unul dintre cei mai importanţi oameni care îl susţin pe Iulian Dascălu este Patriarhul Daniel, fostul Mitropolit al Moldovei. Acesta i-a facilitat lui Dascălu să primească finanţările din partea băncilor greceşti pe linie „ortodoxă”. Conform unor surse, legăturile dintre Patriarh şi iulian Dascălu pot fi explicate prin prisma „camarilei” de fosti ofiţeri de informaţii cu care omul de afaceri ieşean s-a înconjurat.

Ponta lansează un proiect ilegal

Premierul României a tăiat ieri panglica proiectului imobiliar Palas din Iaşi, declarat ilegal prin două sentinţe definitive şi irevocabile.

Numeroşi reprezentanţi ai USL s-au reunit ieri-dimineaţă în capitala Moldovei, pentru a participa la inaugurarea unei investiţii de peste 200 de milioane de euro, scoasă în afara legii de instanţele judecătoreşti.
Este vorba de controversatul proiect Palas, construit în spatele Palatului Culturii din Iaşi, pe un teren de 12 hectare, pus la dispoziţie de Primărie firmei Iulius Group.
Alaiul a fost condus de însuşi premierul Victor Ponta care a ţinut să fie prezent la ceremonia organizată de omul de afaceri Iulian Dascălu, supranumit „regele mallurilor”. De la eveniment nu au lipsit primarul PSD Gheorghe Nichita şi deputaţii PNL Relu Fenechiu şi Cristian Adomniţei.
Deşi o parte a complexului imobiliar – teatrul de vară, două hoteluri şi un centru comercial – se află încă la stadiul de şantier, oaspeţii au ridicat în slăvi ansamblul urbanistic.
„Am considerat că oricine ocupă funcţia de premier trebuie să vină şi să-i felicite pe cei care şi-au pus energia şi cariera, economică şi politică, în balanţă, şi au reuşit să dovedească ceea ce nu se întâmplă prea des în România, că atunci când începi un proiect important poţi să-l duci şi la sfârşit”, a declarat Ponta înainte de a tăia panglica Palasului.
Ce spun sentinţele Justiţiei
Ceea ce a uitat primul ministru să amintească este că proiectul inaugurat ieri la Iaşi, printr-o slujbă religioasă şi câteva discursuri electorale, a fost declarat ilegal, în cel puţin două rânduri, de către Justiţie.
Astfel, în noiembrie 2010, Curtea de Apel Oradea a decis anularea tuturor hotărârilor Consiliului Local Iaşi din 2004 şi 2005 (facsimil), prin care a fost aprobată asocierea dintre Primărie şi Iulius Group. În baza acelor hotărâri, terenul în cauză era trecut din domeniul public în cel privat al municipalităţii şi dat în concesiune lui Dascălu.
Actul de asociere, prin care s-a ocolit licitaţia, a fost contestat în instanţă de mai mulţi oameni de afaceri. După patru ani de procese, magistraţii orădeni declarau ilegale documentele care stăteau la baza proiectului şi dispuneau revenirea terenului în patrimoniul public. Primăria Iaşi a refuzat să pună în aplicare această sentinţă, cerând în martie anul trecut revizuirea, printr-o cale extraordinară de atac.

În aprilie 2012, Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat, menţinând verdictul iniţial: „Respinge revizuirea precizată ca nefondată. Respinge cererea de suspendare a executării deciziei Curţii de Apel Oradea ca rămasă fără obiect.
Irevocabilă”, se arată în hotărârea magistraţilor bucureşteni. Autorităţile locale au ignorat şi această decizie judecătorească, iar investitorul privat a continuat să construiască nestingherit.
Nici celelalte instituţii ale statului, precum Prefectura, care ar fi trebuit să oprească lucrările în termen de 30 de zile, nu au ţinut cont de sentinţele respective.
Alba-neagra cu terenul
Situaţia juridică a terenului s-a schimbat de mai multe ori între timp. După sentinţa de la Oradea, a fost trecut înapoi din domeniul privat în cel public al municipiului. Pentru ca, la începutul lunii trecute, să ajungă din nou în domeniul privat, printr-o hotărâre a Consiliului Local.
Dar cea mai flagrantă ilegalitate este alta. Aproape jumătate din suprafaţa pe care s-a construit Palasul nu aparţinea de fapt Primăriei, ci Consiliului Judeţean Iaşi.
O altă neregulă a proiectului este cea a valorii terenului pus la dispoziţie. Iniţial, cele 12 hectare erau evaluate la 50 de euro pe metru pătrat, de aproape 20 de ori mai puţin decât preţul real de piaţă. Ulterior, s-a stabilit o valoare medie de aproximativ 300 de euro pe metru pătrat. Adică oricum de trei ori mai puţin decât se cere în zonă.
Ponta îl crede pe Nichita
Întrebat ce părere are despre faptul că, prin prezenţa sa la inaugurare, girează un proiect scos în afara legii de două instanţe judecătoreşti, primul ministru a răspuns senin: „L-am întrebat pe primar care este situaţia juridică a proiectului, pentru că dacă citesc o anumită parte a presei aflu că e un lucru îngrozitor ce s-a întâmplat aici, un dezastru, iar dacă citesc o altă parte din presă, aflu că-i cel mai important proiect edilitar din Moldova. Mi-a arătat foarte clar care sunt deciziile instanţei şi am venit ca jurist, dar şi ca prim-ministru, cu inima împăcată să inaugurez acest proiect care înseamnă o altă faţă pentru Iaşi, înseamnă locuri de muncă şi înseamnă foarte multe taxe şi impozite pentru Primăria Iaşi. Am făcut această verificare înainte să vin”.
Cronologia proiectului
– Decembrie 2004: În ultima şedinţă din an, consilierii locali votează o hotărâre de asocierea între Primărie şi un investitor local pentru proiectul Palas.
– Ianuarie 2006: Începe urmărirea penală împotriva primarului, a consilierilor care au făcut parte din comisia de negociere a proiectului Palas şi a unor funcţionari din Primărie pentru abuz în serviciu  şi fals.
– Mai 2010: Nichita şi ceilalţi învinuiţi sunt scoşi de sub urmărire penală, pe motiv că faptele există, dar s-au prescris în trei ani de cercetări.
– Noiembrie 2010: Curtea de Apel Oradea emite sentinţa definitivă şi irevocabilă prin care sunt anulate hotărârile Consiliului Local Iaşi din 2004 şi 2005, prin care Iulius Group primea în concesiune terenul de 12 hectare din centrul oraşului.
– August 2011: Un raport al Corpului de Control al Ministerului Dezvoltării confirmă faptul că lucrările la proiectul Palas nu au acoperire legală.
– Aprilie 2012: Curtea de Apel Bucureşti respinge calea de atac extraordinară a Primăriei Iaşi împotriva sentinţei magistraţilor orădeni şi menţine decizia privind ilegalitatea scoaterii terenului din domeniul public.
– Mai 2012: Deşi nu toate clădirile au fost finalizate, complexul imobiliar este inaugurat în prezenţa premierului Victor Ponta şi a altor politicieni.
Susţinătorii Palasului
Principalul susţinător al controversatului proiect imobiliar din Iaşi a fost de la bun început primarul PSD Gheorghe Nichita, în ciuda dezavantajelor pentru instituţia pe care o conduce.
De altfel, el a fost cercetat penal de procurorii de la DNA Bucureşti pentru abuz în serviciu şi fals în documente publice, întrucât a trecut în mod ilegal din domeniul public în cel privat al municipalităţii un teren care aparţinea, pe jumătate, Consiliului Judeţean. Edilul a fost scos de sub urmărire penală la scurt timp după ce faptele s-au prescris.
Alt aliat al Palasului este deputatul PNL Relu Fenechiu, care a recunoscut că a făcut lobby la fostul ministru al Culturii, Adrian Iorgulescu, pentru a obţine un aviz în locul unui Plan Urbanistic General pentru Construcţii Protejate, aşa cum prevede legea. Parlamentarul, care spunea că a sprijinit proiectul în interesul ieşenilor, a primit cadou o clădire din complex, în care va funcţiona un hotel cu patru stele.
La ceremonia de ieri a mai fost prezent şi deputatul PNL Cristian Adomniţei, fost ministru al Educaţiei şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean. Înainte de a intra în politică, el a fost angajatul lui Iulian Dascălu, ca diriginte de şantier la Iulius Mall.
Binecuvântare publicitară de la Patriarhul Daniel
Proiectul Palas a primit şi girul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române. Deşi nu a fost prezent ieri la inaugurare, Prea fericitul Daniel a trimis un mesaj care a fost citit după slujba de sfinţire a complexului imobiliar.
„Am acordat binecuvântarea noastră în anul 2007 pentru  lansarea proiectului Palas Iaşi desfăşurat printr-un parteneriat public-privat, deoarece am apreciat modul în care compania Iulius Group şi-a dezvoltat activitatea economică şi comercială. Modernitatea arhitectonică a noului ansamblu în dialog cu urbanistica tradiţională a oraşului celor şapte coline arată vocaţia românească de înnoire fără pierderea identităţii, curajul, inteligenţa şi iubirea faţă de urbea natală a unui tânăr ieşean, experimentat investitor în domeniul imobiliar, domnul Iulian Dascălu, preşedinele companiei Iulius Group”, a scris înaltul ierarh despre cel căruia i-a pus pirostriile, în Italia, pe vremea când era Mitropolit al Moldovei.

Comentariu saccsiv:

   Iulian Dascalu pare a fi si membru Rotary:

http://www.itdomains.ro/?page_id=12

Ca si acel Gheorghe Atudoroaie

http://www.rotary-cetate.ro/index.php?option=com_easytable&view=easytable&id=2&Itemid=14&lang=en

 

49 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 1, 2012 at 10:55 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Prahoveanul said, on iunie 1, 2012 at 11:21 am

      Am remarcat ca nu ai pus nimic despre 2 articole de maxima importanta. Cel cu filmul hulitor al lui Mungiu.
      E fratele lui Pippidi-Mungiu Alina si sunt din Iasi. Acolo se huleste puternic si nu ai scris nimic. Sa nu cumva sa te faci ca uiti.

      Al doilea subiect de care iarasi nu pomenesti nimic este anuntarea antihristului in presa romaneasca prin vocea unui mason important:
      http://www.adevarul.ro/cultura/Giuliano_Di_Bernardo-profesor-_-Umanitatea_se_indreapta_catre_autodistrugere_0_709729360.html
      antihristul e un subiect mult mai important decat orice Patriarh sau patriarh. Este cel care vine impotriva Lui Hristos si de care Hristos ne-a spus. Hristos n-a vorbit nici macar despre ortodoxie dar a spus ca acesta vine pentru amagire. Sa nu te faci ca uiti sa specifici si acest subiect.

      Specific sa nu te faci ca uiti pentru ca mi se par ambele mult mai importante decat un oarecare mall din Iasi.
      Nu vreau sa ma rastesc la tine in felul asta, dar sunt subiecte care nu pot fi uitate sau trecute cu vederea.

      Dumnezeu sa te binecuvanteze!
      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 1, 2012 at 11:32 am

        Prahoveanul

        Doamne ajuta!

        Ai citit articolul?

        FRATILOR, SUNT SINGUR LA BUTOANE. Va rog sa aveti oleaca de rabdare cu mine

        https://saccsiv.wordpress.com/2012/05/30/fratilor-sunt-singur-la-butoane-va-rog-sa-aveti-oleaca-de-rabdare-cu-mine/

        Daca nu, te rog s-o faci. Daca da, te rog sa-l mai citesti o data.

        Acum, despre filmul lui Mungiu voi scrie dupa ce-l voi viziona.

        Articolul despre Giuliano l-am pus la „in lucru”. Dar ai idee cate sunt la „in lucru”?

        Referitor la ANTIHRIST, daca nici eu n-am scris despre pe aceasta tema …

        Apreciază

      • Prahoveanul said, on iunie 1, 2012 at 1:43 pm

        Iarta-ma frate ca te-am repezit. Vreau doar sa fie atinse aceste subiecte. Mungiu ca Mungiu, dar ce spune masonul despre tiranul iluminat e de maxima importanta pentru toti cititorii.

        Iarta-ma ca te-am repezit. Sa ne traiesti si sa stai drept pentru noi ca si pana acum ca mare o sa fie plata ta.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • danutza said, on iunie 2, 2012 at 10:27 am

        prahovene, daca ai vazut filmul lui mungiu, scrie tu un articol si trimite-l fratelui vasile. il ajuti si pe el si ne faci si noua un bine. si eu sunt f suparata pt ca acest film a fost premiat si pt ca a aruncat cu noroi in ortodoxie.
        eu am comentat si pe siteurile mass media. din pacate, inclusiv BOR s-a lepadat de par corogeanu.

        Apreciază

    • Clau said, on iunie 19, 2012 at 12:12 pm

      Cum spunea cel trecut la Domnul, scumpul nostru martir Parintele Adrian Fageteanu,despre patriarhul daniel..”E preafericit???….E preaindracit!!!” 🙂 si vad ca preafericitul,sau nu, patriarhul nostru..tine sa ne demonstreze ca parintele Fageteanu avea dreptate..

      Apreciază

  2. Iones said, on iunie 1, 2012 at 11:56 am

    Câți copii se mai nasc în România. O privire pe statisticile ultimelor decenii

    În România se nasc tot mai puțini copii, e lucru știut. Scăderea numărului de nașteri n-a fost însă uniformă în ultimele decenii. În 1930, primul an pentru care Institutul Național de Statistică oferă date, s-au născut 482.084 de copii. Treptat, numărul nou-născuților avea să scadă. În 1960, comunismul nu reușise să-i convingă pe români să-și mărească familiile: s-au înregistrat atunci 352.241 de nașteri. Descreșterea avea să fie și mai mare în anii următori: în 1963 numărul acestora avea să scadă sub 300.000, iar trei ani mai târziu – până la 273.678.

    Celebrul decret 770 din 1966 a creat aglomerație în maternități: numărul nașterilor s-a dublat, ajungând la 527.764. Deși nu se va mai atinge această cifră în anii următori, cifrele aveau să se mențină sus. Ruptura avea să se producă chiar în primul an de tranziție: în 1990 au fost 314.746 de nașteri, cu peste 500.000 sub cele din anul precedent. Natalitatea s-a stabilizat în jurul a 235.000, între 1995 și 2000. Numărul minim a fost înregistrat în 2002: 210.539 de nașteri.

    Creșterea economică din anii următori avea să se regăsească și în statisticile privind natalitatea: 221.020 de copii în 2005, 221.900 în 2008. Anul următor, primul în care se vede criza, deține recordul anilor 2000, cu 222.388 de nașteri. În 2011 a fost înregistrat un nou record negativ: 195.000 de nou-născuți.

    http://ro.stiri.yahoo.com/c%C3%A2%C8%9Bi-copii-se-mai-nasc-%C3%AEn-rom%C3%A2nia–o-privire-pe-statisticile-ultimelor-decenii.html

    Apreciază

  3. Ioan Pelasgul said, on iunie 1, 2012 at 12:22 pm

    Ca o paralela, in Romania ar trebui sa invatam tiganeasca.
    http://www.adevarul.ro/international/foreign_policy/web_exclusive/Integrare-Germanii-promova-intelegerea-inter-etnica_0_710929058.html

    Apreciază

  4. ioan said, on iunie 1, 2012 at 12:53 pm

    urmariti imaginile cu mall-ul din Iasi. ne-au transformat in roboti. suntem ca cainele lui Pavlov. aprindeau becul si-i curgeau balele. deschid un market si „ne curg balele” dupa ieftineala. fac o promotie si ne calcam in picioare(de la cel cu tata-n gura pan la cel cu barba sura). de ce? „pentru ca merit” de ce? „pentru ca sunt liber”. cred ca au renuntat de mult la „sapun” sau la „smirghel” au trecut la „rascheta” asta daca nu cumva ne-au lobotomizat pe toti.

    Apreciază

  5. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 12:59 pm

    Bomba din vecinatatea Romaniei. Vladimir Putin reinvie fosta URSS.

    http://www.incont.ro/externe/vladimir-putin-pregateste-ldquo-marele-viitor-rdquo-al-uniunii-euroasiatice-primul-pas-a-fost-facut-in.html

    Apreciază

  6. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:05 pm

    Mizerii hollywoodiene.
    Filmul cu Al Pacino care a revoltat telespectatorii. „Vino sa gusti din trupul meu de crestina”.

    http://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/filmul-care-a-revoltat-telespectatorii-vino-sa-gusti-din-trupul-meu-de-crestina.html

    Apreciază

  7. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:07 pm

    Ce chestie.
    Un baietel de doar 6 ani si sora lui cu un an mai mica, aflati in grija autoritatilor din Statele Unite inca din ianuarie 2009, nu se vor intoarce niciodata la parintii lor, dupa o decizie definitiva a unui judecator.

    Parintii i-au botezat pe cei doi cu nume de inspiratie nazista: baiatul se numeste Adolf Hitler Campbell, iar fetita – Joycelynn Natiunea Ariana.

    http://stirileprotv.ro/stiri/bizar/secretul-cumplit-din-spatele-acestei-fotografii-de-ce-parintii-lor-nu-i-vor-mai-vedea-niciodata.html

    Apreciază

  8. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:09 pm

    Noul drog produs de elite cu ajutorul satanei ia amploare.
    Nou caz de canibalism in Statele Unite. Un student i-a mancat inima colegului de apartament

    http://stirileprotv.ro/stiri/socant/nou-caz-de-canibalism-in-statele-unite-un-student-i-a-mancat-inima-colegului-de-apartament.html

    Apreciază

    • broflovsky said, on iunie 1, 2012 at 5:41 pm

      stau si ma gandesc,, atatea filme si seriale cu „zombie” oare se incepe acum asta? oare asta au vrut ei sa arate?

      Apreciază

      • mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 6:33 pm

        Elitele lucreaza pe toate directiile la distrugerea templului duhului sfant.

        Apreciază

  9. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:11 pm

    Revoltator.
    Oameni ai fostei Securitati, printre candidatii la primarie sau consiliile judetene.

    http://stirileprotv.ro/alegeri-locale-2012/printre-candidatii-la-alegerile-locale-se-numara-si-colaboratori-ai-fostei-securitati.html

    Apreciază

  10. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:12 pm

    Masonii isi freaca mainile de bucurie.
    Rata somajului in Zona Euro a atins cote record. Unde se situeaza Romania in clasament.

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/eurostat-rata-somajului-in-zona-euro-a-atins-cote-record-unde-se-situeaza-romania-in-clasament.html

    Apreciază

  11. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:14 pm

    Pornografia si victimele sale.

    “Am vrut sa ma maturizez”. Actul comis sub aceasta scuza de un baiat de 12 ani a oripilat o tara.
    Timp de doua luni de zile, un baiat de 12 ani a violat o fetita de 9 ani, dupa ce “a invatat cum se face” din filme pornografice de pe internet.

    http://stirileprotv.ro/stiri/socant/am-vrut-sa-ma-maturizez-actul-comis-sub-aceasta-scuza-de-un-baiat-de-12-ani-a-oripilat-o-tara.html

    Apreciază

  12. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:31 pm

    Abandonare extremă: 47 de prunci plâng după mama în spital.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/abandonare-extrema-47-de-prunci-plang-dupa-mama-in-spital-984344.html

    Apreciază

  13. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:34 pm

    Cât porumb modificat genetic cultivă România.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/cat-porumb-modificat-genetic-cultiva-romania-978009.html

    Apreciază

  14. Maria said, on iunie 1, 2012 at 1:37 pm

    Urata increngatura mafiota ,in care este implicat Patriarhul si anumite persoane din cler !Am tot respectul pentru IPS Teofan mitropolitul Moldovei si Bucovinei ,precum si pt preotii si diaconii care l-au insotit la sfintire
    (si-au facut datoria ),dar pt cei de la Bucuresti (Nicolae Dascalu ,Nicolae Dima si altii ,)care sunt trepadusii Patriarhului ,nu am nici un respect !Ceilalti ,Gheorghe Nichita ,Ponta , Fenechiu , Iulian Dascalu , Adomnitei constructorul , care a fost „ministru „invatamantului ??????? etc ,fac parte din MAFIA Romaniei ,care s-a infiripat imediat dupa lovitura de stat din ‘ 89 si au pradat tara ,fara sa
    raspunda in fata legii ,pt ca au pus mana pe putere si ei fac legile pt a putea fura mai departe !
    MAFIE !!! MAFIE !!! MAFIE !!! la nivel inalt !
    Si acest subiect face referire la activitatile anti-romanesti de jefuire a Poporului Roman ,in care este implicata BOR , PSD-ul si PNL-ul ,indemnati de satana ,in aceste vremuri stapanite de ANTIHRIST !!!!!!!!!!!!!!!
    Subiectul este strans legat de LUCRATURA LUI ANTIHRIST !!!

    Apreciază

  15. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:38 pm

    De ce unii adolescenţi nu pot refuza drogurile? AFLĂ ce organ din corp este de vină.

    Cei doi conducători ai studiului au precizat că unii adolescenţi cad în ispita alcoolului şi a stupefiantelor din simplul motiv că, la ei, creierul funcţionează diferit.

    Adica creierul lor e mai susceptibil la ispitele demonice in functie de imprejurari, educatie crestina, familie, anturaj.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-ce-unii-adolescenti-consuma-droguri-si-altii-refuza-afla-ce-organ-din-corp-este-de-vin-979.html

    Apreciază

  16. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:38 pm

    Cum arată şi care sunt cele 10 pâini cu E-uri de pe piaţă.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/fie-painea-cat-de-rea-dar-sa-nu-fie-cu-e-uri-979761.html

    Apreciază

  17. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:39 pm

    Dezvăluiri despre „Poliţia secretă” a alimentelor. S-a terminat cu falsurile mâncate de români?

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/incursiune-in-locul-unde-se-demasca-falsul-in-mancare-si-unde-se-fabrica-mezeluri-sanatoas-9.html

    Apreciază

  18. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:40 pm

    Posibil.
    O alimentaţie bogată în zahăr ne face mai proşti, susţin cercetători de la Universitatea din California, care ne dau încă un motiv să ne ferim de dulciuri.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/ce-aliment-banal-e-responsbil-de-distrugerea-rapida-a-creierului-982108.html

    Apreciază

  19. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:41 pm

    Alimentele care ne otrăvesc.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/alimentele-care-ne-otravesc-983554.html

    Apreciază

  20. Prahovean said, on iunie 1, 2012 at 1:42 pm

    Off topic, primit pe mail

    Fiecare dintre noi, cu o contributie foarte mica, poate ajuta acest copil. Sa ne gandim doar ca putem manca cu o prajitura mai putin sau putem renunta la o bere in acest weekend si reusim sa strangem acesti bani.

    Numele lui este Vladut, are 14 ani, iar de curand a fost diagosticat cu defect septal atrial (DSA).

    Defectul septal atrial este o malformatie cardiaca congenitala in care exista o comunicare anormala intre cele doua atrii (camerele superioare ale inimii). Pentru ca presiunea din partea stanga a inimii este mai mare decat in partea dreapta, defectul septal atrial permite trecerea sangelui din atriul stang in atriul drept (sunt stanga- dreapta). Cantitatea de sange suntata din partea stanga a inimii in cea dreapta depinde de marimea defectului septal atrial. Acest lucru duce la cresterea volumului de sange in partea dreapta a inimii si in plamani. Cresterea fluxului de sange la nivelul ventriculului drept si plamanilor face ca ventriculul drept sa lucreze mai mult. In cele din urma, ventriculul drept nu mai poate pompa eficient sangele spre plamani (insuficienta cardiaca dreapta). Cresterea fluxului de sange la nivelul plamanilor favorizeaza aparitia infectiilor pulmonare si a hipertensiunii pulmonare (tensiunea din arterele pulmonare devine mai mare decat normal; acest lucru creste efortul partii drepte a inimii).
    Calvarul a inceput cam asa… in noaptea de Inviere i s-a facut rau in biserica si a lesinat.
    Parintii ( prieteni foarte buni de familie, niste oameni extraordinari ) au crezut ca a fost din cauza oboselii, a caldurii si a mirosului de lumanari, dar totusi au mers cu el la spitalul judetean din Ploiesti pentru cateva analize. Acolo au depistat boala fiului lor. Din ziua aceea parintii au facut tot ce le-a stat in putinta pentru ca fiul lor sa aiba o viata normala. Au fost si la spitalul Militar pentru alte investigatii, iar mai apoi au ajuns la conferenţiarul universitar doctor Horaţiu Suciu ( un om deosebit ), şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.
    Vineri, 18 mai au fost la Tg Mures pentru analize, iar pe 2 iulie l-au programat pentru operatie. Doar operatia costa peste 12000 lei, bani pe care parintii din salariile lor e imposibil sa-i stranga intr-un timp atat de scurt. Ei au strans cam jumatate din suma respective, dar mai au nevoie cam tot pe atat.
    Poate ca unora nu li se pare o suma foarte mare, insa atunci cand nu-i ai, iar timpul incepe sa se scurga cu repeziciune, acea suma ti se pare imposibil de strans, doar cine a trecut prin asa ceva stie exact ce inseamna.
    In urma cu ceva timp am fost ajutat foarte mult de ei, acum a venit randul meu sa-i ajut, asa ca fac apel la toata lumea, colegi de forum, prieteni, cunostinte, daca vor sa-l ajute pe Vladut sa doneze orice suma de bani, cat de mica pentru ca acesta sa devina un copil ca toti ceilalti.
    Cei care vor sa o faca pot depune bani pe cardul meu BCR

    IBAN: RO95RNCB0056101484840001
    Nume: Neagu Ionut Valentin
    Telefon: 0763664622
    Pentru alte detalii va stau la dispozitie.

    Va multumesc foarte, foarte mult!

    1 Jun 2012, 10:38:
    De ieri (31 mai) pana azi am reusit sa strang pentru Vadut 280 de lei!
    Puteti transfera simplu si usor si dupa paypal.

    Apreciază

  21. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:43 pm

    De ce oamenii de succes sunt altfel decât restul lumii? Pentru ca majoritatea sunt masoni sau pot fi oameni carora nu le pasa ca vor avea pe viitor un cipulet in creier.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-ce-oamenii-de-succes-sunt-altfel-decat-restul-lumii-983561.html

    Apreciază

  22. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:45 pm

    La ce datorii avem fata de FMI asta se traduce cu „viseaza vraghia malai”.
    Medicii ameninţă cu DEMISIA ÎN MASĂ, dacă nu le vor creşte spectaculos salariile.

    http://www.jurnalul.ro/observator/medici-salarii-demisie-in-masa-614435.htm

    Apreciază

  23. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:50 pm

    Ce gluma buna.
    Pentagonul a negat folosirea muzicii ca metodă de tortură în Guantanamo.

    http://www.jurnalul.ro/externe/pentagonul-a-negat-folosirea-muzicii-ca-metoda-de-tortura-in-guantanamo-video-614381.htm

    Apreciază

  24. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:52 pm

    Grecii retrag 4 miliarde de euro pe săptămâna, 10% din PIB au părăsit Spania.

    http://www.cotidianul.ro/grecii-retrag-4-miliarde-de-euro-pe-saptamana-10-din-pib-au-parasit-spania-184625/

    Apreciază

  25. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:56 pm

    Victor Ponta i-a spus lui Donald Tusk că este „modelul” său.

    Probabil ca Donald Tusk are grad mai mare in masonerie .

    http://www.adevarul.ro/international/Ponta-i-a-spus-Tusk-modelul_0_710929113.html

    Apreciază

  26. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:57 pm

    Suspect?

    Ministrul Turismului bate palma cu prințul Charles pentru dezvoltarea în Carpați.

    http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Ministrul-Dezvoltarii-Charles-dezvoltarea-Carpati_0_710929048.html

    Apreciază

  27. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:58 pm

    Marin Moraru şi Iurie Darie au primit stele pe Aleea Celebrităţilor pentru întreaga carieră.

    Adica au primit niste pentagrame.

    http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-stiri_din_bucuresti-iurie_darie-marin_moraru-aleea_celebritatilor-stele-teatru-film_0_710929116.html

    Apreciază

  28. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 1:59 pm

    Tiganii si evreii si romanii pe cale de disparitie.

    Reacții la demolarea de către clanurile ţigăneşti a celei mai frumoase vile istorice din Timişoara: „Este un act șocant de vandalism urban”

    http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Reactia-Muhle-Capitala-Culturala-Europeana_0_710928903.html

    Apreciază

  29. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 2:07 pm

    Exemplu de control total.

    Amendă record pentru un cuplu chinez care a făcut al doilea copil

    http://www.gandul.info/magazin/amenda-record-pentru-un-cuplu-chinez-care-a-facut-al-doilea-copil-9692778

    Apreciază

  30. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 2:07 pm

    Bravo lor.

    BULGARIA A INTERZIS FUMATUL în spaţiile publice.

    http://www.gandul.info/international/bulgaria-a-interzis-fumatul-in-spatiile-publice-9695452

    Apreciază

  31. mishuleu said, on iunie 1, 2012 at 2:09 pm

    Adevar sau manipulare media.

    INS: 720.000 de şomeri în aprilie.

    http://www.gandul.info/financiar/ins-720-000-de-someri-in-aprilie-9695295

    Apreciază

  32. Dan said, on iunie 1, 2012 at 5:03 pm

    Ce-i drept, proiectul din imagine arata foarte frumos :). Dar nu prea seamana a mall. Mai degraba arata ca un palat cu iz medieval, si arhitectura moderna.
    Faptul ca patriarhul e un om cu conexiuni, e un lucru bun, probabil printre putinele la persoana sa. Un pastor de suflete trebuie sa se implice activ in viata sociala a credinciosilor, cu atat mai mult, un patriarh. Ar trebui reluate vechiile obiceiuri (care inca mai sunt prezente in unele locuri) de sfintire a terenurilor agricole inaintea aratului si semanatului, de sfintire a afacerilor intreprinse de crestini, pana si a muncii simple, si asa mai departe. Implicarea Bisericii in societate nu e niciodata un lucru rau; ba chiar este mare nevoie de asa ceva. Altfel se ajunge la situatia ruperii legaturii dintre Biserica si omul contemporan, care nu se va mai simti reprezentat de aceasta, nu va mai simti nici o comuniune in Biserica si isi va limita credinta la simple acte individuale, eventual impartasite de cativa prieteni, si la o zi pe saptamana prezenta la Liturghie.
    Si mitropolitul Andrei Saguna, canonizat de catre Biserica, a avut conexiuni importante la vremea sa prin care a ajutat mult romanii din Ardeal, sa se bucure de mai mare toleranta din partea administratiei austro-ungare (care ducea o politica de umilire si obidire a romanilor).

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 1, 2012 at 5:08 pm

      Dan

      In ultima vreme, din ce in ce mai des, ma intreb:

      CE-O FI CU TINE?

      Apreciază

    • Maria said, on iunie 2, 2012 at 6:05 pm

      Dan,
      Scuza-ma te rog ,dar m-ai dat gata cu” implicarea Bisericii „in ce ??(Patriarhul nu-i Biserica )
      Sau mai bine zis implicarea Patriarhului in lucruri necurate ,in afaceri murdare cu indivizi care aduna averi din inselaciune ,in sfintiri de mall-uri ,baruri ,restaurante ,discoteci .(ai citit cu atentie subiectul de mai sus ?)
      „Un pastor de suflete trebuie sa se implice activ in viata sociala a credinciosilor „(si in mantuirea lor mai cu seama !)
      Tocmai asta nu face !!!!!!
      E pastor de afaceri si nu de suflete !
      Un pastor de suflete ,nu se da cu ratacitii ,ca sa se piarda sufletele !
      Si acest mall este Palatul Culturii din Iasi care a fost muzeu si avea cateva sute de camere cu obiecte de muzeu din Moldova ,de o frumusete rara .
      Voi merge si eu sa vad ce-au facut din el !

      Apreciază

  33. Davout said, on iunie 1, 2012 at 7:08 pm

    un detaliu din restaurantul lui dinescu… http://www.lacrimisisfinti.com/foto.html

    Apreciază

  34. Maria said, on iunie 2, 2012 at 6:12 pm

    Din fotografie nu se vede statuia lui Stefan cel Mare cu buzduganul in mana din fata Palatului Culturii !
    Or fi demolat-o ?

    Apreciază

    • Mirela said, on iunie 4, 2012 at 2:57 am

      Imaginea e din spatele Palatului Culturii, nu din faţă.

      Apreciază

  35. […] de profesie cofetar, tânărul s-a făcut remarcat atât cu savarinele , cât şi cu pumnul – a practicat karate tradiţional, având chiar o centură negră. Tot de la karate şi-a schimbat şi orientarea profesională: din cofetar a devenit croitor de […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.