SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (21.05.2012): ADVENTISTII FAC PROZELITISM IN SCOLILE DIN MOLDOVA sub masca unui program numit ,,Educatie pentru sanatate”

Posted in SECTE by saccsiv on mai 21, 2012

Iata comentariul fratelui Ioan Dan postat la articolul ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (21.05.2012):

1. (…) Fiti foarte atenti ca un grup de tineri adventisti din Iasi au venit in mai multe orase din sudul Moldovei, mergand din scoala in scoala sub masca unui program numit ,,Educatie pentru sanatate” prin care isi promoveaza niste romane-biografii ale unor adventisti din SUA care numai despre sanatate nu vorbesc in cartile lor. Directorii au facut parteneriate cu ei fara sa aiba nici cea mai mica banuiala ca ei fac cel mai subtil prozelitism mascat in acest program.

2. Adresa de net a acestei asociatii este urmatoarea:
http://www.asef.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

Am gasit-o pe contractul incheiat cu Inspectoratul Scolar Judetean Buzau cu care ei au incheiat un parteneriat cu profesori ai diferitelor scoli. Cu acesti profesori am avut azi o discutie in contradictoriu, fiind acuzat de intoleranta si discriminare la adresa adventistilor. Atata stiu ca Hristos a zis ca ,,nu poate face pomul rau poame bune” si ei necinstind-O pe Maica Domnului si pe Sfinti, fara Sfintele Taine, cartile pe care ei le promoveaza sunt impregnate de duhul ereziei si-i pot influenta pe copii.

Sa fim seriosi! Oare aceste programe sustinute pe banii lor tintesc doar sanatatea copiilor ortodocsi fara nici o intentie de prozelitism?!

La obiectivele asociatiei gasim la ultimul punct:

,,Acordarea de asistenţă sanitară, socială şi morală”.

Iar la Declaratia de misiune se spune:

,,ASEF îmbină într-o relaţie armonioasă şi interdependentă programul New Start de vieţuire sănătoasă, exprimat de cei opt factori sanogeni, cu o educaţie bazată pe valori morale şi spirituale absolute şi cu descoperirea unei relaţii fericite în cămin, pentru a dezvolta o viaţă deplină şi de înaltă calitate.”

Dar una este morala si spiritualitatea adventista si alta e cea ortodoxa.

3. Am vorbit cu ei si au recunoscut ca sunt adventisti din Iasi iar cartile pe care le promovau sunt ,,Maini inzestrate-Povestea vietii mele” si ,,Gandeste cutezator” de Dr. Ben Carson, carti promovate de http://beta.amicusromania.ro/despre-no/istoric/, adica

,,AMiCUS (Adventist Ministry for International College and University students) a pătruns în România în anul 1993, cînd un grup de studenţi ieşeni au pus bazele asociaţiei studenţeşti non – guvernamentale, non profit şi apolitice. Scopurile de atunci ghidează şi astazi activitatea AMiCUS: întărirea relaţiilor interumane fundamentate pe valorile moralei creştine şi pe promovarea unor principii de viaţă sănătoase pentru trup, minte şi suflet.”

Si inca ceva ciudat: Baiatul meu de clasa a V-a a venit foarte entuziasmat de la scoala, gata sa citeasca aceste doua carti, iar o colega de-a lui a si citit una din ele de vineri pana luni in conditiile in care de-abia citesc o viata de Sfant pentru nota si nu si-au facut timp sa citeasca macar o Evanghelie.
Cand prin ’93 i-am povestit Parintelui Cleopa despre un prieten din copilarie adventist care era foarte cuminte si nu avea ispitele pe care le aveam eu la acea varsta (18 ani: nu vorbea urat, nu injura, nu fuma, nu bea, etc.) el mi-a replicat: ,, Nu intelegi ca pe ei pentru ca nu o cinstesc pe Maica Domnului, pe Sfinti, nu au Spovedanie, Impartasanie, (e si singura grupare religioasa care nu crede in existenta sufletului dupa moarte), diavolul nu mai are nevoie sa-i mai ispiteasca cu aceste pacate caci din momentul in care inima lor se apleaca catre invatatura lor eretica vine un diavol teolog numit arhicon care are grad mai mare si-i da pe toti la o parte si incepe sa-i dea ravna la citit Biblia din scoarta in scoarta si cartile ,,teologilor” lor, ispitindu-l cu gandul ca-l va face pastor si doctor in ,,teologie” si acela se lasa de toate aceste patimi in cateva saptamani, smintind pe multi ortodocsi cu ,,ravna” si ,,credinta” lui si indemnandu-i sa vina si ei la adunare.

 

61 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 21, 2012 at 8:06 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • mihailandrei said, on mai 22, 2012 at 9:08 am

      În cazul mişcării adventiste, ellen G.white joacă rolul de „guru”.Adventiştii adaugă la Scriptură scrierile „profetesei”, chiar dacă ei spun că nu este aşa.

      Pastorii adventişti o citează aproape în fiecare predică pe nutzi white, pentru a valida ceea ce spun ei.

      În formularea adventistă „aşa zice Ellen G. White“ este tot una cu „aşa zice Domnul“.

      Astăzi, biserica SDA oficial învaţă că Ellen White are autoritate doctrinară . Aceasta este parte a crezului lor, care a fost dezvoltat de la Glacier View în 1980.

      Treaba asta este împotriva credinţei protestante”sola scriptura”.
      SDA în secolul 20 a promovat un CREZ numit „Fundamental Beliefs” ,in care la punctul 18 respectiv 28, se conferă autoritate doctrinară „profetese” Ellen White.

      Astfel, adventistii moderne au respins poziţia că Biblia, şi numai Biblia, este crezul lor ,practic principiul protestant „sola sctiptura” este depasit.

      http://www.adventist.org/beliefs/fundamental/index.html

      PS: Asa ca nu exista „sola scriptura” la adventisti , exista „sola Ellen G White” sau alti guru sectari, iar ceilalti preiau ce zic aia.

      Despre neoprotestantism se poate spune ca nu are un caracter unitar, e o ciudatenie ce poarta in sange erezia, schisma si zarva despre care Biblia ne avetizeaza…

      „Vedeţi să nu fiţi amăgiţi, căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt, şi vremea s-a apropiat. Nu mergeţi după ei.” (Luca 21, 8 ).

      In orice caz, neoprotestantii au masacrat luteranismul, au mers asa de departe pana l-au reformat chiar si pe Luther.

      Apreciază

    • mentalistul said, on mai 22, 2012 at 3:40 pm

      o intrebare. DE CE VOR PARTIDELE iluzionisti?
      http://www.carieremedia.ro/2012/05/16/mentalistul-gog-ofertat-de-partide-urmeaza-castigatorul-masterchef/

      Apreciază

  2. ioancadar said, on mai 21, 2012 at 8:12 pm

    DE CE ŢINEM DUMINICA, NU SABATUL CA ADVENTIŞTII

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/06/de-ce-tinem-duminica-nu-sabatul-ca-adventistii/

    Apreciază

    • ioancadar said, on mai 21, 2012 at 8:46 pm

      Adventiştii opresc şi de la a se mânca de carne.
      Ceea ce este un lucru greşit; nu e bine să mâncăm multă carne (pentru sănătate), dar nu e interzisă:

      Ce are voie să mănânce creştinul?

      http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/04/19/ce-are-voie-sa-manance-crestinul/

      Apreciază

      • Kogaion said, on mai 22, 2012 at 8:52 am

        Adventistii nu opres de la a se manca carne ci de la a se manca anumite tipuri de carne, interzise evreilor in Vechiul Testament.

        Oricum, chestia asta cu „nu e bine sa mancam carne pentru ca nu face bine la sanatate” este o fandoseala specifica epocii noastre. In trecut, oamenii nu-si permiteau acest lux.

        In definitiv, mananci ce ai, sau mai exact, ce-ti da Dumnezeu si traiesti cat iti da Dumnezeu.

        Scopul nostru nu este sa ne mumificam pe aceasta planeta de rahat ci sa ne mantuim, fie ca traim 30, 50 sau 100 de ani.

        Apreciază

      • ioancadar said, on mai 22, 2012 at 11:51 am

        Sunt şi adventişti care opresc total de la carne, că am cunoscut un aşa adventist, dar şi la TV apare doctorul Stroescu, adventist vegetarian.

        Apreciază

      • michael said, on mai 22, 2012 at 3:02 pm

        @ Kogaion
        „aceasta planeta de rahat” este Creație a lui Dumnezeu…. Să nu folosim cuvinte prea meșteșugite.

        Apreciază

      • Kogaion said, on mai 22, 2012 at 6:04 pm

        In forma actuala, de dupa cadere, mai este doar partial creatia lui Dumnezeu, dupa cum marturisesc si Sfintii Parinti, de altfel. In rest, este „ctitoria” omului, dupa cum se poate vedea oriunde ne uitam in jur.

        Chestii teologice de baza. Nimic complicat.

        Apreciază

      • michael said, on mai 22, 2012 at 7:20 pm

        @ kogaion
        PLANETA cuprinde și munții și apele și vegetația, vietățile, mănăstirile, etc., nu se rezumă doar la om și la ctitoria lui …modernă. Nu e chiar așa de simplu, precum crezi.

        Apreciază

      • Kogaion said, on mai 22, 2012 at 8:27 pm

        Ai dreptate, nu este atat de simplu precum crezi. Du-te tu pe un munte d-asta care arata frumos in poze, dezbracat de haine, si vezi ce se intampla: traiesti sau mori. Presupunand ca nu mori de hipotermie, dupa ce te vei apuca sa iei niste smocuri de iarba de pe acolo si vei incerca sa le mananci, mai mult ca sigur vei fi pus la pamant de ceva microbi pt. care nu erai „adaptat” corespunzator.

        Crezi tu ca asta e ceea ce a vrut Dumnezeu pentru om atunci cand a creat pamantul pentru a i-l da in stapanire ?

        In alta ordine de idei, intrucat vad ca-ti este cam greu sa intelegi anumite subtilitati, de rahat nu este, evident, creatia lui Dumnezeu, chiar si cazuta, ci modul in care omul stapaneste planeta care i-a fost incredintata, transformand-o dupa chipul si asemanarea sa, anume, in ceva sinistru. Degeaba primesti cadou o carte sfanta, de exemplu, daca tot ce te duce capul sa faci cu ea este sa-i rupi paginile si sa te stergi cu ele la … (nu mai folosesc cuvinte „tari”, caci nu vreau sa orpilez cumva sufletele sensibile din audienta).

        Apreciază

      • daniel said, on mai 23, 2012 at 9:18 am

        Adventistii sunt de doua feluri: cei care mananca doar carnea animalelor socotite curate in Vechiul Testament si altii, care nu mananca deloc carne. O erezie de sus pana jos, impregnata de teribile rataciri si minciuni!

        Apreciază

  3. Ioan Dan said, on mai 21, 2012 at 8:42 pm

    In ultimii ani, In statiunea Mamaia ASEF au in sezon o taraba cu carti despre sanatate si carti religioase ale ,,profetesei” Ellen White si a altor ,,teologi” ai lor, atragand multi ortodocsi prin faptul ca le luau tensiunea cu un aparat electronic. In discutiile cu ei am aflat multe lucruri despre ,,credinta” lor, incercand sa le fac fata cu citate din Biblie despre care ei mi-au marturisit ca nu au auzit la adunarile lor.
    Acum 3-4 ani am citit si Viata lui Ellen White de aici: http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/egw16.htm
    de unde am aflat multe lucruri interesante despre aceasta,,profetesa” inselata si inceputurile sectei adventiste cu asa numita ,,Marea dezamagire”.

    Apreciază

  4. stef said, on mai 21, 2012 at 9:26 pm

    Nivelul emisiilor radioactive de la Fukushima nu a incetat de la exploziile intiale – Reactoarele 2 si 3 emit cantitati imense de ordinul trilioanelor de becquereli – adica trilioane de dezintegrari pe secunda ! Caldura radioactiva arunca in atmosfera toata nenorocirea asta – Reactorul 4 este intr-o stare de reactivare a emisiilor ca si celelalte 2 – Emisfera nordica e invaluita de aceste particule – Cineva care are un contor geiger ar trebui sa faca niste masuratori mai ales dupa ce ploua

    Apreciază

  5. mishuleu said, on mai 21, 2012 at 9:49 pm

    Stăm cu biserica nesfinţită pentru că n-am dat două sute de milioane!

    Lucian Botez, Dumitru Ţurcanu şi Ioan Modiga, cei trei tineri preoţi „răzvrătiţi” din Episcopia Huşilor, nu au renunţat la luptă şi îşi caută în continuare dreptatea. Caterisiţi (suspendaţi din funcţii) pentru că au demascat grave nereguli financiare şi, după cum spun ei, o „maşinărie”de tip mafiot, preoţii aşteaptă judecata bisericească a Patriarhiei. Între timp apar noi dezvăluiri!

    http://www.cotidianul.ro/stam-cu-biserica-nesfintita-pentru-ca-n-am-dat-doua-sute-de-milioane-183173/

    Apreciază

    • Maria said, on mai 22, 2012 at 8:43 pm

      Patriarhia nu le va face dreptate ,pt ca Patriarhul este mana-n mana cu PS Corneliu ,acelas care l-a condamnat pe nedrept pe parintele Daniel Corogeanu in cazul Tanacu !Nedreptatile curg garla la Husi !
      Este un „focar „acolo !

      Apreciază

  6. Aurora said, on mai 21, 2012 at 9:49 pm

    Adventistii sunt niste starpituri !

    Apreciază

    • daniel said, on mai 23, 2012 at 9:29 am

      Poate ar fi bine sa nu mai folosesti astfel de expresii. Adventistii sunt si ei oameni. Ba inca frati de-ai nostri romani. Sunt creatia lui Dumnezeu! Din pacate, cazuti intr-o teribila ratacire.Nu mai infierati oamenii! Infierati pacatul si ratacirea si pe tatal lor – tatal minciunii, care i-a dus in inselare! Sunt, insa unii, poate cei mai multi dintre adventistii romani, care asa s-au nascut – adventisti. Caderea s-a produs inainte de a se naste ei, la parintii si bunicii lor. Dumnezeu sa-i ajute sa revina la dreapta credinta!

      Apreciază

  7. mishuleu said, on mai 21, 2012 at 9:54 pm

    Colapsul Greciei ar însemna ca armata să fie scoasă pe străzi pentru a menține ordinea, oamenii vor ieși cu banii din țară, iar granițele se vor închide, spune Aditya Chakrabortty. Pe scurt, dezastru economc, politic și social.

    http://www.cotidianul.ro/falimentul-greciei-nu-inseamna-nimic-altceva-decat-stare-de-razboi-183235/

    Apreciază

  8. Iones said, on mai 21, 2012 at 9:56 pm

    ULTIMA ORA:
    Bruxellesul vrea cărţi de identitate electronice pentru cetăţenii din UE
    http://www.replicaonline.ro/bruxellesul-vrea-carti-de-identitate-electronice-pentru-cetatenii-din-ue-65795/

    Apreciază

  9. mishuleu said, on mai 21, 2012 at 9:57 pm

    Corespondenta la Atena a cunoscutului săptămânal parizian „L’Express” a asistat la un discurs al lui Nikos Michaloliakos, liderul partidului neonazist grec „Zori aurii”, ce a câştigat 21 de fotolii la alegerile de la 6 mai.

    http://www.cotidianul.ro/lexpress-despre-secretele-partidului-neonazist-grec-zori-aurii-183059/

    Apreciază

    • stef said, on mai 22, 2012 at 8:54 am

      Tinerii se alatura masiv nationalistilor de la Zorii Aurii – Abordarea lui Michaloliakos asupra situatiei din tara mi se pare corecta – Singura parte in care greseste si alimenteaza reactia kabbalei jidovesti e negarea in totalitate a lagarelor de exterminare – Vad ca s-a inventat termenul de „negationism al holocaustului” – un alt instrument de pus pumnul in gura…

      Apreciază

  10. mishuleu said, on mai 21, 2012 at 9:59 pm

    Marioneta Merkel „joacă poker cu vieţile oamenilor” din Grecia si din intreaga Europa.

    http://www.cotidianul.ro/merkel-joaca-poker-cu-vietile-oamenilor-182943/

    Apreciază

  11. mishuleu said, on mai 21, 2012 at 10:05 pm

    “Monstrul din Riga”, care a violat zeci de copii, a fost CONDAMNAT.

    Pedofilul olandez Robert M, care a abuzat sexual peste 60 de copii, unii de doar câteva luni, a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

    http://www.gandul.info/international/monstrul-din-riga-care-a-violat-zeci-de-copii-a-fost-condamnat-9656994

    Apreciază

  12. Student said, on mai 21, 2012 at 10:05 pm

    eram in metrou astazi in drum spre Unirii cand la timpuri noi a intrat un american tanar, de maxim 22 de ani, imbracat la costum, care vorbea in engleza cu doua fete. Nu am ascultat conversatia deoarece aveam casti pe urechi, dar am vazut la fete in mana o carte care se numea „cartea lui mormon” iar baiatul care stia sa vb lb. romana destul de bine avea in mana pliante numite „planul salvarii” cu o imagine care il prezenta pe Iisus. Se pare ca baietii sunt foarte activi cu propaganda lor eretica. imi venea sa le dau cu pliantele de cap la toti trei.

    Apreciază

    • Iones said, on mai 22, 2012 at 7:43 am

      si la Constanta apar acum mormoni, in Parcul Tabacarie, Delfinariu, imbracati la costum, cu ecuson, cu genti de piele si cartea lui mormon in mana

      Apreciază

    • danutza said, on mai 22, 2012 at 9:27 am

      „bine”ca ei stiu sa-si promoveze ratacirile, in timp ce noi dormim in ghete. de ce nu facem si noi ceva sa vb oamenilor despre adevar? ca ortodoxia e atacatat din toate partile.

      Apreciază

      • Aquaris said, on mai 22, 2012 at 10:42 am

        Nu doar ereticii fac misiune si zic asta pentru ca acum 3 saptamani eram int-un parc de la Vatra Luminoasa asteptand sa inceapa slujba ca venisem devreme si mare mi-a fost uimirea cand o tanara cu un copil mic spunea unui prieten de-al ei despre cipuri, despre al treilea razboi mondial, despre big-brother, despre viitoarea ordine mondiala, despre necesitatea pastrarii libertatii date de Dumnezeu, etc. Eram chiar langa banca lor, si imi venea sa intru si eu in discutie dar am pastrat distanta! In fine, se pare ca este lume care stie lucrurile astea.

        Apreciază

  13. Haralambos said, on mai 21, 2012 at 11:28 pm

    Eu cred ca fac prozelitism, dar fac si misiune sociala. Din pacate voluntariatul, faptele bune pentru comunitate sunt cam rarute la ortdocsi. Asta e o mare scadere. Tinerii adventisti merg in satele izolate si acorda ajutor medical. Interesat sau nu, dar acorda. Oare nu pot face fratii si medicii ortodocsi asta? Sau sa ne gandim cate `misiuni` neoprotestante exista in Africa. Cate are BOR? Cati dintre frati s-ar duce sa dea hrana copiilor muritori de foame din Somalia? Un frate a citat din Parintele Cleopa. Parintele ne-a zis asta ca sa nu deznadajduim in pacatele noastre, nu sa ne trufim prin credinta noastra, caci scris este: „arata-mi credinta ta din faptele tale”. Oare nu ortodocsii care au dreapta credinta ar trebui sa aiba viata cea mai curata si sfanta si sa fie lumina pentru ceilalti? Sa nu zicem din gura ca cinstim pe Maica Domnului si Sfinti si noi de fapt sa slujim la alt stapan. Oare mormonul vine in tara bimilenar ortodoxa 90%? Ca toti stim ca abia 20% merg pe la biserica si dintre acestia cati oare tin poruncile Evangheliei. Cu cat se vor inmulti sfintii in mijlocul nostru cu atat se vor imputina necredinciosii si ereticii. Amin! Ce parere ai Saccsiv?

    Apreciază

  14. marian said, on mai 22, 2012 at 1:02 am

    A fost cutremur la 3 si 1 minut ora Romaniei. L-am simtit in Bucuresti. Cred ca, de 4 pe Richter, foarte scurt, pe directia Nord-Sud. Site-ul INFP, citeaza la ora 0 si vreo 30 de minute, unul in Bulgaria, la cca 15km Vest de Sofia, de 6,2 grade. Bucurestiul e cu 3 ore inaintea londrei. Bubuieli urate s-au auzit ieri in anglia, avioane, sau…
    Ne incearca si pe noi necazul, daca basescu tot ne vrea in razboi.
    Iarta-ma te rog Doamne caci nimic sunt!

    Apreciază

  15. roman said, on mai 22, 2012 at 6:23 am

    saccsiv ce spui de asta? poate faci un post despre.

    iluminati card game, un joc de carti din 1985, care a descris inca de atunci atacurile asupra turnurilor gemene, emidemiile, vacninarile cutremurele etc.
    de urmarit urmatoarea carte, big benul din londra prabusit, si cum vin jocurile olimpice de anul acesta in londra e posibil sa vedem ceva ‘deosebit’ .
    detalii in link.
    http://www.cuttingedge.org/news/n1753.cfm

    Apreciază

  16. cosma said, on mai 22, 2012 at 6:24 am

    La scoala copilului meu a venit un adventist, pregatit cu aceiasi poveste. Cunoscandu-i eu dinainte „orientarea” am reusit cu ajutorul lui Dumnezeu sa-l alung, spunand ca nu accept ca el sa fie prezent si sa educe copilul meu. In prezenta directoarei am avut un schimb de replici aspru, in care l-am facut sa recunoasca ca e adventist, acuzandu-l ca face prozelitism mascat. Totusi, daca doamna directoare nu era ortodoxa, ar fi fost mai greu.
    Solutia este ca noi sa fim mai activi. Ereticul insusi a acuzat ca ei fac asta deoarece noi nu ne facem datoria, (eu fiind medic). Aici cam avea dreptate, daca noi am fi la inaltime ei nu ar avea loc.
    Totusi, cati medici sunt ortodocsi si sa fie scut acestor lupi in blana de oaie?

    Apreciază

  17. Adresarea mitropolitului Vladimir al Poceaevului cu privire la actele cu cod de bare şi microcip said, on mai 22, 2012 at 6:52 am

    Adresarea mitropolitului Vladimir al Poceaevului cu privire la actele cu cod de bare şi microcip

    Adresare

    Hristos a înviat!

    Iubiţi fraţi şi surori!
    Ne este dat să purtăm un război duhovnicesc, căci acum “s-a pogorât diavolul, având mânie mare, ştiind că puţină vreme i-a rămas”(Apocalipsă 12,12). Astăzi în lume se pregăteşte înscăunarea fiului pierzării care va apărea ca lider economic, poli­tic şi religios.

    Sf. Andrei al Cezareii spune:

    Prin cercetarea sârguincioasă a peceţii şi a celorlalte, legate de asta, celor ce vor avea trezvie duhovnicească şi înţelepciune, li se va descoperi vremea ispitirii.

    Astăzi ne este clar că nimeni dintre Sfinţii Păruiţi n-au putut tâlcui explicit unele lucruri din Apocalipsă, deoarece chiar şi în sec XIX nu existau în limbajul omenesc noţiuni ca: “număr de identificare”, “cartelă electronică”, “microcip”, “tatuaj digital”.

    Dar dacă citim cu atenţie Apocalipsa şi urmăm cu exactitate Sfintei Scripturi, vom deosebi două “numere”: “semnul sau numărul numelui” (Apocalipsa 13, 17) şi “numărul fiarei” (Apocalipsa 13, 18). În primul caz este vorba de identificato­rul cifric al persoanei (numărul numelui obiectului condus de sistemul cibernetic informaţional, IDNP – în România CNP-ul), care, în acelaşi timp, reprezintă şi cheia de intrare în do­sarul lui electronic. Sf. Ioan Teologul de­scrie identificatorul cifric al persoanei în limbajul lumii din acea perioadă (sec. I): acest nume (“numele fiarei”) este nume cifric (“numărul numelui lui”), care poa­te fi prezentat sub formă de cod de bare (“pecetea”). “În sistemul EAN, numărul de identificare, în afară de reprezentarea prin codul de bare, textuală şi electronică, prevede şi varianta radiografică, care este mai avantajoasă prin faptul că se poate aplica pe mâna sau pe fruntea omului sub formă de microcip”. (expert-acad. V. N. Lîsogor, 11.11.2010). Iar fără acest nume cifric, atribuit omului de actualul sistem al fiarei, nu va fi posibil de întreţinut relaţii sociale (“ca nimenea să nu poată cumpăra sau vinde, fără numai cel ce are semnul, sau numele fiarei, sau numărul numelui ei” Apocalipsa 13,17).

    Dumnezeu ne mai descoperă un indi­ciu special ce ţine de pecetluire – numărul “666″, care nu va exista în mod vizibil, ci ascuns, aşa încât îl vor putea distinge doar cei ce vor avea o cunoaştere specială (cei care vor avea înţelepciune).

    În prezent există o serie de expertize (efectuate de învăţaţii ruşi şi ucraineni – doctori în ştiinţe tehnice: I. Başkirov, V. Ahromeev, A. Ipatov, O. Samcov, O, Savoliuc, V. Lîsogor, N. Solianicenco ş. a.) – unde se dovedeşte în unanimitate că în procesul descifrării codului de bare în sistemul EAN – 13/UPC calculatorul în mod automat citeşte trei perechi de linii prelungite ca – “666″. “IDNP în sistemul de evidenţă (control) reprezintă numele omului, dat lui de acest sistem şi conţine numărul, care poate fi pus pe frunte sau pe mâna dreaptă a omului; el e însemnat prin codul de bare, la descifrarea căruia se foloseşte cheia: 666″ (expert – cand. ştiinţ. tehn. A. P. Ipatov, Universit. Sankt -Petersburg, 13. 02. 2002).

    Biserica Ortodoxă nu de puţine ori i-a avertizat pe creştini că introducerea sis­temului electronic de control total este un pericol evident asupra libertăţii per­soanei, cu care l-a înzestrat Dumnezeu pe om şi asupra mântuirii. Biserica roagă ca în sistemele de evidenţă a populaţiei să nu i se atribuie omului un număr oareca­re, care va fi folosit în loc de nume şi să nu se introducă mijloace de recunoaştere (identificare) a omului chiar în corpul lui.

    6 octombrie 2005 – Adresarea Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse către conducă­torii ţărilor CSI şi ai ţărilor baltice

    Sf. Si­nod al Bisericii Ortodoxe din Ucraina în Circulara din 19 mai 1998 declară: “IDNP, care va fi atribuit fiecărui om, şi care va fi aplicat pe corpul lui printr-o tehnologie care nu va mai permite niciodată şterge­rea lui – poate deveni într-adevăr “pecetea lui antihrist”. Evenimentele de azi confir­mă veridicitatea acestei concluzii a Sf. Si­nod al Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

    Identificarea este automatizată, dar nu automată, deoarece omul cu scop bine definit şi conştient trebuie să intre în in­teracţiune cu actualul sistem de coopera­re, adică de bunăvoie să primească siste­mul lui antihrist. În formularele cererilor de punere la evidenţă sau de atribuire a diferitor cartele sociale cu număr, sau a altor documente de acest fel se utilizează cuvântul “rog”, adică este ispitită voinţa raţională şi conştientă a omului, care roa­gă să i se atribuie numărul fiarei, pentru care şi semnează jos, în colţul formularu­lui. Acordul pentru stocarea şi prelucra­rea automată a datelor personale este o capcană vicleană gătită pentru “cei aleşi”, care înţeleg problema identificării, pentru a-i impune să fie de acord cu primirea co­dului numeric personal.

    Cine va fi în unire cu Hristos, acela va putea deosebi semnele vremurilor. Un asemenea om va putea discerne ce este de la Dumnezeu şi ce este de la diavol. Acela care va jertfi cu sine în numele dragostei lui Hristos, va avea îndrăzneală şi putere. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

    Chemând binecuvântarea
    lui Dumnezeu asupra voastră.
    VLADIMIR, mitropolit at Poceaevului

    http://apologeticum.wordpress.com/2012/05/21/adresarea-mitropolitului-vladimir-al-poceaevului-cu-privire-la-actele-cu-cod-de-bare-si-microcip/#more-16660

    Apreciază

  18. Iones said, on mai 22, 2012 at 7:32 am

    Moarte suspectă la Spitalul „Alfred Rusescu”: o fetiţă de numai patru ani a murit după o injecţie
    http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-stiri_din_bucuresti-tragedie-spital-copil_mort-alfred_rusescu-scandal_medical-moarte_suspecta_0_704929553.html

    Apreciază

  19. ionela said, on mai 22, 2012 at 8:04 am

    buna ziua sunt ionela am 29 de ani am un copilas de 5 ani jumate cu ajutorul lui dumnezeu mai urmeaza unul dar am si eu o problema sa zic da nu mare pe 14 iulie urma sa ne cununam la biserica dar nasi sau razgandit din cauza banilor dar leam zis daca e platesc eu biserica dar nu au vrut daca doreste si ne poate ajuta cineva sa ne cunune nu vrem cu pretenti am dori sa fim cununati in fata lui dumnezeu cand se va naste copilasul nostru sa fim casatoriti sa nu mai traim in pacat multumesc lui dumneze si ceo vrea domnul se va face

    Apreciază

  20. Alyssa said, on mai 22, 2012 at 8:21 am

    off -topic, dar am primit pe e-mail si mi s-a parut ca e bine de stiut:
    „Valabil atat pentru oameni cat si pentru animale Din batrani si experienta proprie (avand animale), indiferent de stadiul in care este capusa, ori doar o pata neagra, ori deja umflata de sange, ca un bob de fasole: 1. Daca s-a prins o capusa si ai in casa untura, acoper-o complet cu untura solida si dupa doua-trei minute se desprinde (ea se sufoca, untura nu permite nici un strop de aer si capusa scoate capul din piele); daca nu s-a desprins inca, pui untura din nou. 2. Daca ai tinctura de iod, imbibi foarte bine un tampon de vata in tinctura si tii pe capusa cateva minute (3-4) si ea se va desprinde. Eventual mai picuri cativa stropi de tinctura pe tampon in timp ce il tii pe capusa. Atentie, nu iod simplu ci numai tinctura ! Daca este adanc prinsa in piele, repeti operatiunea. Atunci cand o rupi fortat si ramane capul in piele, se produce infectia. Faceti asta si nu veti ajunge la doctor. 3. Daca vezi pe mana, picior etc. o insecta mica verde sau bruna cu o pozitie ciudata infipta sub piele faci urmatoarele: Cu un tampon de tifon bine inmuiat in acetona se tamponeaza insecta si in citeva minute cade singura. Se desinfecteaza bine cu iod si se spala bine mainile cu apa si sapun. Se unge locul cu alifie de galbenele cu propolis. Se institue regim cu fructe si legume, iar medicul de specialitate face tratamen cu antibiotice. Sper sa nu fie nevoie, dar este bine de retinut. Aceste sfaturi le-am primit de la un prieten din Elvetia, va dati seama, a aflat toata Europa si turistii sunt preveniti cum sa se fereasca de capuse.

    Apreciază

    • cforced said, on mai 22, 2012 at 11:22 am

      Nu asta e motivul pentru care stie toata Europa.Eu am o prietena foarte buna in Franta, chiar la granitele cu Elvetia si Germania.Mi-a spus, in urma cu cateva luni, in toamna, ca a muscat-o o capusa in iarba, pe cand isi plimba catelul. Si avea mai multe cunostinte care o patisera. Nu numai la noi sunt capuse si se stiu anumite lucruri practice legate de actiunile de urmat daca te musca una.Si, bineinteles, nu toate sunt infectate cu Borellia.

      Apreciază

      • Alyssa said, on mai 22, 2012 at 1:14 pm

        Nici eu nu sunt de acord cu ultima fraza. N-am fost pe faza sa o scot din text inainte de a trimite comentariul. Stiu si eu cazuri din tarile „civilizate” la capitolul capuse.

        Apreciază

    • Maria said, on mai 22, 2012 at 8:58 pm

      De unde capusile astea la noi in Romania ?Eu nu am auzit de capuse ,sa muste oamenii ,stiam ca doar oile au probleme cu capusile !
      Cred ca sunt aduse la noi intentionat din alte tari si aruncate in spatiile verzi , in paduri etc .

      Apreciază

  21. mishuleu said, on mai 22, 2012 at 8:59 am

    Un incident ciudat s-a petrecut in China, unde unui barbat i-a explodat smartphone-ul.

    http://stirileprotv.ro/stiri/bizar/un-barbat-din-china-a-ramas-diform-dupa-ce-un-iphone-i-a-explodat-in-mana.html

    Apreciază

  22. mishuleu said, on mai 22, 2012 at 9:05 am

    VIDEO SOCANT:Un nou conflict intre palestinieni si israelieni, incheiat cu focuri de arma si victime.

    Conflictul dintre Israel si Palestina si-a consumat noi scene dramatice sambata trecuta.
    B’tselem, o organizatie non-guvernamentala israeliana care lupta pentru drepturile omului a oferit publicitatii imagini socante cu localnicii din Yitzhar, un sat din Israel, care trag asupra palestinienilor din El Kabalia.
    Conflictul s-a inregistrat sambata, iar totul a inceput cu cateva pietre aruncate intre cele doua grupuri, culminand cu focuri de arma trase de fortele de ordine aparute in zona.
    Televiziunea Al Jazeera nu a precizat cate victime au fost inregistrate in urma acestor incidente.
    Peste 14.000 de victime au fost inregistrate in total de inceputul conflictului dintre Israel si Palestina si pana in 2009.

    Apreciază

  23. mishuleu said, on mai 22, 2012 at 9:08 am

    Casa Alba: Romania, printre cele 14 state NATO care au cumparat drone fara munitie. Baietii nostri au preluat modelul american de asasinare prin intermediul dronelor pe cei care se vor opune NOM sau pe cei cu cip ce nu mai corespund.

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/casa-alba-romania-printre-cele-14-state-nato-care-au-cumparat-drone-fara-munitie.html

    Apreciază

    • stef said, on mai 22, 2012 at 9:33 am

      Pana la golaniile cu drone nato , dinozaurii din csat ar fi bine sa faca o analiza amanuntita a darelor chemtrails borate constant peste capul natiei mai ales pe unde sunt orase – bineinteles daca au CU CE sa faca o astfel de investigatie…..

      Apreciază

  24. vasile ăl mic said, on mai 22, 2012 at 9:22 am

    saccsiv, ia citeste aici. Uite niste ciobani credinciosi care au implinit deja secolul si care nu vor sa auda de cip.
    http://www.adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/valcea-ramnicu_valcea-cel_mai_longeviv-cel_mai_batran_valcea-cioban_peste_100_de_ani-cioban_caineni-sanatos_la_100_de_ani_0_704929548.html

    Apreciază

  25. Aurora said, on mai 22, 2012 at 9:29 am

    Student
    Mormonii sunt foarte activi aici inca din anii ’90. Pe unii i-a prins in plasa, pe altii n-au reusit sa-i momeasca. Eu cunosc o familie care a fost atrasa in cursa lor si i-au frecventat o vreme pe mormoni, de dragul micilor avantaje :excursii, mici donatiii, dar aveau grija sa le ceara zeciuiala. Intr-o zi, sotul a descoperit din intamplare niste hartii care i s-au imprastiat mormonului care ii vizita, din mapa si a aflat din ele ca liftele spurcate nu sunt doar niste simpli misionari, ci isi noteaza cam totul despre familiile pe care le viziteaza, aspecte de ordin material :daca ai tv scump, termopane, centrala termica, mobile scumpe si intocmesc niste rapoarte pe care le transmit probabil sefilor lor, poate chiar in America. Acesti agenti spurcati cred ca sunt si un fel de spioni care redau fidel starea materiala si sociala a romanilor. Respectivul , ulterior s-a retras de la mormoni care au continuat o vreme sa mai scheaune pe la usa, desi vedeau ca nu mai sunt primiti, insa lepadarea pe care au facut-o cand a primit ”botezul” lor dracesc ii impiedica sa revina in sanul Bisericii Ortodoxe. Si va mai spun un amanunt care pe mine m-a oripilat, a propos de relatiile interumane pe care le au misionarii mormoni cu fraierii pe care i-au smuls din trupul Bisericii stramosesti : Cunoscutul meu mi-a povestit cum dupa 4 ani de „misiune” in Romania, a venit si timpul plecarii agentului respectiv in America. Si-a luat „la revedere” de la ”fratii” convertiti si urma sa plece cu avionul in cateva zile. Cunoscutul meu e un tip sentimental si se legase afectiv de ”maestrul” sau si s-a gandit sa „pluseze” cumva

    Apreciază

    • Maria said, on mai 22, 2012 at 9:06 pm

      Acest individ care s-a dat cu mormonii ,poate reveni la Ortodoxie ,numai dupa re-botezarea lui ,doar prin mirungere ,prin canon si multa cainta !

      Apreciază

  26. Aurora said, on mai 22, 2012 at 9:46 am

    Continuare despre mormoni
    aratandu-si simpatia si printr-un gest concret, un dar pe care sa i-l ofere aceluia in semn de pretuire si ca amintire din Romania. Zis si facut. S-a dus impreuna cu aun alt ”convertit” sentimental ca el si au cumparat impreuna de la un magazin de artizanat ceva specific romanesc, nu-mi mai amintesc, in orce caz era ceva din floclorul si specificul nostru. S-au dus la usa apartamenului unde locuia ”guru”, au sunat, a iesit respectivul, dar cu o fata rece, ostila si cu un aer de parca nu i-ar fi vazut in viata lui si i-a intrebat scurt : „Ce doriti ?”” Pai am venit sa va aducem un dar personal, din inima, uitati, e un obiect romanesc…” La care respectivul, privindu-i cu dispret si foarte oficial le-a declarat sec :”Im pare rau, serviciul meu in Romania s-a terminat ieri”. Si le-a trantit usa in nas, fara sa arunce macar o privire la darul celor doi oameni creduli si fara minte. Sectarii nu sunt capabili de sentimente de iubire, de prietenie curata, ei sunt servitorii diavolului si dupa ce isi fac treaba, adica rapesc sufletele naivilor, le dau cu piciorul ca la ultimile deseuri umane.

    Apreciază

  27. Aurora said, on mai 22, 2012 at 9:52 am

    Erata
    Scuze pentru dezacordurile gramaticale facute in ambele comentarii. Cand am recitit am vazut, dar sper sa nu ma judecati prea aspru.

    Apreciază

  28. O bucată uriaşă s-a surpat dintr-un masiv din Alpii Elveţieni said, on mai 22, 2012 at 1:07 pm

    O bucată uriaşă s-a surpat dintr-un masiv din Alpii Elveţieni

    O alunecare de teren din Alpii Elveţieni a dislocat 300.000 de metri cubi de rocă săptămâna trecută. Incidentul surprins de televiziunea elveţiană a avut loc lângă Preonzo, în sudul Elveţiei, conform Huffington Post. Nu au existat victime, însă zona a fost declarată cu risc ridicat pentru alunecări de teren ulterioare.

    http://www.zf.ro/zf-24/video-o-bucata-uriasa-s-a-surpat-dintr-un-masiv-din-alpii-elvetieni-9659517

    Apreciază

  29. Aurora said, on mai 22, 2012 at 8:52 pm

    Ionela, nu ai precizat din ce oras sau localitate esti. Eu si sotul meu nu suntem bogati, dar suntem inimosi si cu frica de Dumnezeu. Nu promit nimic, caci trecem si noi printr-o perioada critica financiara , dar cand exista bunavointa, celelalte le plineste Dumnezeu.

    Apreciază

  30. AdrianS said, on mai 23, 2012 at 10:57 pm

    Ce ” frumos ” se schimba subiectele de discutie la comentarii. Inveti multe din orice domeniu vrei sau nu! Nu zic ca e ceva bun ( era o ironie; am observat mai sus un limbaj mult mai murdar… e ciudat cum noi ortodoxii… vorbim urat, din dragoste, poate ) dar daca am fi on-topic, ar fi si mai bine!

    In Moldova de peste Prut se face prozelitism via SUA marca biserica non-denominationala. Am fost in SUA in ultimul an, si pe langa prezenta catolicilor dar si a baptistilor, in sud ( statul Louisiana, capitala Baton Rouge de exemplu ) exista aceasta secta care-i primeste pe toti, indiferent de religie.
    Nu mai zic despre banci sau scaune in casa de rugaciune, melodii rock de slava, ecrane imense, tehnologie, oameni relaxati sau zambitori sau lipsa decentei ( lipsa batic, fuste scurte, picior peste picior pe scaun cand asculti emisiunea… ). Am ajuns sa-i cunosc http://www.thechapelnet.com pt. ca erau in campusul Universitatii Louisiana ( LSU ) si faceam cursuri de engleza avansat pt. TOEFL.

    In perioada 16 iunie – 2 iulie vor fi in Basarabia, unde au un ” roman ” pe nume Sasha care de ani pregateste terenul.
    Mi s-a spus ( cineva de la ei incerca sa faca cateheza cu mine ) de un alt roman de pe timpul lui Ceausescu ( cu nume german in Ardeal ) care ducea drapelul cu onoare acolo in Ardeal.

    Astia merg acolo unde e saracie sau probleme: Haiti, Guatemala, Honduras, China, etc. si boteaza ” neajutoratii ”

    Nu e un comentariu de lauda sau de aparare, e doar un comentariu. Mai bun sau mai prost ca altele

    Apreciază

  31. […] Comentariul zilei (21.05.2012): ADVENTISTII FAC PROZELITISM IN SCOLILE DIN MOLDOVA sub masca unui pr… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.