SACCSIV – blog ortodox

ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (21.05.2012)

Posted in BLOGURI, ORTODOXIE by saccsiv on mai 21, 2012

Apologeticum:

Atentie preoţi şi ierarhi: Sinodul BOR interzice implicarea în politică, conform Sfintelor Canoane

La data de 6 martie 2008, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a reexaminat hotararea sa nr. 410, luata in sedinta de lucru din 12 – 13 februarie 2004, privind problema implicarii preotilor in politica, care preciza urmatoarele: „CU PRIVIRE …

Americanii recunosc: soldatilor li se implanteaza microcipuri! Urmam noi toti, apoi?

Toti stiam ca va urma si acest moment, nu stiam cand. Iata ca de acum se vor folosi implanturi cu microcipuri in randul soldatilor pentru a le creste performanta. Defense Advanced Research Projects Agency a anuntat ca va produce nano-chipuri …

Crin Antonescu Băsescianul, despre ROȘIA MONTANĂ: ”E nevoie acută de LOCURI de MUNCĂ”

În Basarabia, preoţii iau atitudine împotriva homosexualităţii

Ecumenismul în Biserica Ortodoxă Română: profanare a Bisericii si o pustiire a Ortodoxiei

Un patriarh ortodox condamnă ecumenismul. Un sinod ortodox a dat anatemei pe ecumenisti

LUPTA PENTRU ORTODOXIE:

Va rog faceti diferenta dintre onestitate, gand curat si mafie, mizerie morala..

BLOG CREȘTIN ORTODOX:

Falimentul Greciei nu înseamnă decât „STARE DE RĂZBOI”

Ciprian Voicila:

Sorin Dumitrescu in dialog cu Parintele Ioanichie Balan (1994)

Sorin Dumitrescu in dialog cu Parintele Ioanichie Balan despre lumea in care traim

Fanu:

Editorialele UCLUJ.RO: şi uite ce frumos scri”U” “U”iştii despre “simbolul unor inimi româneşti”…

Undeva la Palilula – Inceputurile Palilulei

Victor Ponta şi declaraţia de la Haţeg (logica unui altfel de traseism, cel intern de tip USL)

Slab. Foarte slab. PSD Haţeg lansare de „el comandante” fără Victor Ponta

Să nu uităm niciodată de prietenia dintre “el comandante” de la Haţeg şi Elena Udrea

Foaie Nationala:

Comisia Europeana ingroapa alimente traditionale

Comisia Europeana nu recunoaste ca prunele au efect laxativ, ca iaurtul intareste sistemul imunitar, ca mierea de albine sau ceaiul verde sunt benefice pentru sanatate Comisia Europeana a aprobat o lista cu mentiunile nutritionale si de sanatate care pot fi inscrise pe ambalajele produselor alimentare, producatorii avand la dispozitie sase luni sa-si adaptez […]

Jocul periculos al revitalizării cultului ideologilor naţionalism-fascismului

    Un lucru este cert, indiferent de ceea ce se va petrece în viitor în plan internaţional din punct de vedere politic, economic, militar, etc., Ungaria nu va renunţa niciodată la politica sa „de revanşă” în scopul „redobândirii” Transilvaniei, fie ca teritoriu, fie ca o zonă care să graviteze politic sau economic faţă de ea […]

Graiul Ortodox:

Cu Părintele Damaschin Grigoriatul despre impresionanta misiune ortodoxă în Africa

IISUS ESTE DOMNUL:

Antihriştii

Puterea rugăciunii nu stă în cuvinte multe, ci în puritatea stării de rugăciune

Răspunsuri din Sfânta Scriptură

Laurentiu Dumitru:

Ultimele cincisprezece postări de pe blogul Sfântul Munte Athos (partea a-VIII-a)

SFANTUL MUNTE ATHOS:

Despre Schitul moldovenesc athonit de la Provata, emisiunea “Pietrele vorbesc” realizată de Părintele Savatie Baștovoi

Avva Dometie Trihenea (1909-1985), singurul român egumen al unei mănăstiri athonite

Părintele Dometie era unul din ceata acelor părinţi rămas din greşeală pe dinafară când cineva a închis grabnic Patericul Athonit

Despre avva Dionisie Ignat de la Colciu

Parintele Dionisie Ignat – Dumitru – s-a nascut in anul 1909, in comuna Vorniceni, judetul Botosani, intr-o familie de simpli agricultori. Tatal acestuia, Ioan, un om foarte credincios, moare de tanar, tanarul Dumitru ramanand astfel orfan pana si de amintirile legate de tatal sau, fiind prea mic la acea data. Credinciosul tata lasa in grija [… […]

Reclame

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 21, 2012 at 1:39 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Ioan Dan said, on mai 21, 2012 at 7:09 pm

  Atentie: ADVENTISTII FAC PROZELITISM IN SCOLI sub masca unui PARTENERIAT cu MINISTERUL EDUCATIEI

  Publicat pe 21 May 2012 | Categorii: Cuvantul cititorului, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri…, NEWS (STIRILE ZILEI) | Print This Post Print This Post

  Adventistii fac prozelitism in scolile romanesti sub masca unui parteneriat incheiat cu Ministerul Educatiei si cu alte institutii de stat de una din asociatiile lor dedicate, chipurile, “imbunatatirii sanatatii” populatiei. Informatiile le-am primit de la comentatori ai site-ului si sunt afisate mai jos:

  Ioan Dan:

  1. (…) Fiti foarte atenti ca un grup de tineri adventisti din Iasi au venit in mai multe orase din sudul Moldovei, mergand din scoala in scoala sub masca unui program numit ,,Educatie pentru sanatate” prin care isi promoveaza niste romane-biografii ale unor adventisti din SUA care numai despre sanatate nu vorbesc in cartile lor. Directorii au facut parteneriate cu ei fara sa aiba nici cea mai mica banuiala ca ei fac cel mai subtil prozelitism mascat in acest program.

  2. Adresa de net a acestei asociatii este urmatoarea:
  http://www.asef.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

  Am gasit-o pe contractul incheiat cu Inspectoratul Scolar Judetean Buzau cu care ei au incheiat un parteneriat cu profesori ai diferitelor scoli. Cu acesti profesori am avut azi o discutie in contradictoriu, fiind acuzat de intoleranta si discriminare la adresa adventistilor. Atata stiu ca Hristos a zis ca ,,nu poate face pomul rau poame bune” si ei necinstind-O pe Maica Domnului si pe Sfinti, fara Sfintele Taine, cartile pe care ei le promoveaza sunt impregnate de duhul ereziei si-i poate influenta pe copii.

  Sa fim seriosi! Oare aceste programe sustinute pe banii lor tintesc doar sanatatea copiilor ortodocsi fara nici o intentie de prozelitism?!

  La obiectivele asociatiei gasim la ultimul punct:

  ,,Acordarea de asistenţă sanitară, socială şi morală”.

  Iar la Declaratia de misiune se spune:

  ,,ASEF îmbină într-o relaţie armonioasă şi interdependentă programul New Start de vieţuire sănătoasă, exprimat de cei opt factori sanogeni, cu o educaţie bazată pe valori morale şi spirituale absolute şi cu descoperirea unei relaţii fericite în cămin, pentru a dezvolta o viaţă deplină şi de înaltă calitate.”

  Dar una este morala si spiritualitatea adventista si alta e cea ortodoxa.

  3. Am vorbit cu ei si au recunoscut ca sunt adventisti din Iasi iar cartile pe care le promovau sunt ,,Maini inzestrate-Povestea vietii mele” si ,,Gandeste cutezator” de Dr. Ben Carson, carti promovate de http://beta.amicusromania.ro/despre-no/istoric/, adica

  ,,AMiCUS (Adventist Ministry for International College and University students) a pătruns în România în anul 1993, cînd un grup de studenţi ieşeni au pus bazele asociaţiei studenţeşti non – guvernamentale, non profit şi apolitice. Scopurile de atunci ghidează şi astazi activitatea AMiCUS: întărirea relaţiilor interumane fundamentate pe valorile moralei creştine şi pe promovarea unor principii de viaţă sănătoase pentru trup, minte şi suflet.”

  4. Mirela:

  http://www.adventist.ro/index/organizare/institutii/asef-romania.html

  http://www.adventist.ro/index/stiri/info-adventist/118/1658-campina-exemplu-de-implicare-sociala.html

  “Aceștia au apreciat colaborarea cu Biserica Adventistă prin Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie (ASEF) materializată printr-un protocol semnat în urmă cu cinci ani prin care sunt organizate în instituţiile de învăţământ seminare de prevenire a violenței, a consumului de droguri licite și ilicite, ca și pentru promovarea unor relații bune cu familia, prietenii și profesorii, apreciind în mod deosebit implicarea personală a pastorului Cornel Popa.”

  http://matca1.adventist.ro/index/stiri/info-adventist/49-info-adventist-nr-425-martie-2009.html

  “In discutiile avute s-a amintit si faptul ca A.S.E.F. este un O.N.G. apartinand Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea si ca pastorii acestei biserici sunt singurii care se implica in educarea tinerilor din orasul Campina, apelandu-se si la reprezentantii celorlalte biserici sa se alature Bisericii Adventiste in aceste programe educative.”

  N.n.: Aici (http://www.adventist.ro/index/organizare/institutii/asef-romania.html) este vorba despre site-ul oficial al “Bisericii Adventiste de ziua a 7-a”, in care, la categoria institutii, este prezentata si asociatia lor intitulata ASEF Romania:

  Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie este organizata la nivel national si desfăşoară activităţi în parteneriat cu Institutul de Sănătate Publică, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Agenţia Naţională Antidrog, Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene.

  Activitatile desfasurate de ASEF au ca scop îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei prin informare şi educare cu privire la un stil de viaţă sănătos dar si combaterea activa a comportamentelor dăunătoare sănătăţii (alcoolism, tabagism, consum de droguri) şi sprijinirea celor care doresc să renunţe.

  Activităţile Asociaţiei pentru Sănătate, Educaţie şi Familie cuprind în mod frecvent:

  promovarea principiilor de sănătate fizică, mentală, social-relaţională şi spirituală;

  Apreciază

 3. Ioan Dan said, on mai 21, 2012 at 7:36 pm

  Articolul acesta l-am preluat de pe Razboi intru cuvant caci e initiat de mine. Aranjaza-l cum poti! Important e sa afle cati mai multi profesori ortodocsi, de religie sau nu si sa ia atitudine. Si inca ceva ciudat: Baiatul meu de clasa a V-a a venit foarte entuziasmat de la scoala, gata sa citeasca aceste doua carti, iar o colega de-a lui a si citit una din ele de vineri pana luni in conditiile in care de-abia citesc o viata de Sfant pentru nota si nu si-au facut timp sa citeasca macar o Evanghelie.
  Cand prin ’93 i-am povestit Parintelui Cleopa despre un prieten din copilarie adventist care era foarte cuminte si nu avea ispitele pe care le aveam eu la acea varsta (18 ani: nu vorbea urat, nu injura, nu fuma, nu bea, etc.) el mi-a replicat: ,, Nu intelegi ca pe ei pentru ca nu o cinstesc pe Maica Domnului, pe Sfinti, nu au Spovedanie, Impartasanie, (e si singura grupare religioasa care nu crede in existenta sufletului dupa moarte), diavolul nu mai are nevoie sa-i mai ispiteasca cu aceste pacate caci din momentul in care inima lor se apleaca catre invatatura lor eretica vine un diavol teolog numit arhicon care are grad mai mare si-i da pe toti la o parte si incepe sa-i dea ravna la citit Biblia din scoarta in scoarta si cartile ,,teologilor” lor, ispitindu-l cu gandul ca-l va face pastor si doctor in ,,teologie” si acela se lasa de toate aceste patimi in cateva saptamani, smintind pe multi ortodocsi cu ,,ravna” si ,,credinta” lui si indemnandu-i sa vina si ei la adunare.

  Apreciază

 4. Ioan Dan said, on mai 21, 2012 at 8:34 pm

  http://www.ziare.com/madonna/stiri-madonna/http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/egw16.htmde-ce-se-doreste-madonna-sa-ajunga-presedinte-al-sua-1168485
  Parca spune ceva in Apocalipsa despre desfranata care va conduce lumea.

  Apreciază

 5. interesant cui ii este inchinata aceasta parada? said, on mai 22, 2012 at 2:17 pm

  http://beauxmondesdesigns.blogspot.fr/2009/05/life-ball-2009.html

  Apreciază

 6. cineva said, on mai 22, 2012 at 4:12 pm

  „Fiul ratacit n-ar trebui sa vorbeasca de iubire, ci doar de pocainta”. Intelept cuvant al vrednicului de pomenire Patriarh al Alexandriei. Ar trebui sa-l tinem minte.

  Apreciază

 7. acelas said, on mai 22, 2012 at 10:30 pm

  dupa cardul de sanatate din iunie, „autoritatile” noastre au pregatit deja noul permis de conducere, cu valabilitate din 2013.

  se pare ca nu va avea inca cip, dar are cod de bare (pct. 14), vreo dpua adica (pe margine si la pct.14) expus langa CNP-ul fiecaruia ..

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/permisul-de-conducere-se-va-modifica-vezi-care-vor-fi-schimbarile-982735.html

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/permis-de-conducere-nou-format-2013-395462.html

  ceea ce in conformitate cu excelenta expunere de la o conferinta a fratilor din Basarabia …

  http://apologeticum.wordpress.com/2012/05/21/adresarea-mitropolitului-vladimir-al-poceaevului-cu-privire-la-actele-cu-cod-de-bare-si-microcip/

  .. devine astfel o blasfemie la adresa oricarui crestin … si simplu om.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: