SACCSIV – blog ortodox

STATUIA LIBERTATII – simbol masonic

Posted in MASONERIE, SIMBOLURI, Statue of Freedom by saccsiv on mai 18, 2012

Foto: http://0.tqn.com/d/architecture/1/0/_/i/Statue_of_Liberty_FREE_l.jpg

   Conform http://en.wikipedia.org/wiki/Statue_of_Liberty

Statuia Libertatii (in franceza: Statue de la Liberté), denumita oficial Libertatea care ilumineaza lumea (in franceza: La liberté éclairant le monde), este un monument care a fost prezentat de catre poporul francez Statelor Unite ale Americii in 1886 pentru a sarbatori centenarul acestora.    Inaltandu-se pe Insula Libertatii in portul New York, intampina vizitatorii, imigrantii si pe americanii care se intorc acasa pe mare.

Frédéric Auguste Bartholdi este cel care a sculptat statuia si a obtinut un brevet american pentru structura acesteia. Maurice Koechlin– inginer sef la compania de inginerie a lui Gustave Eiffel si proiectantul Turnului Eiffel – s-a ocupat de proiectarea structurii interne a statuii.

Strangerea de fonduri pentru piedestal, condusa de William M. Evarts, decurgea incet, astfel incat publicistul Joseph Pulitzer (cel care a infiintat Premiul Pulitzer) a deschis paginile ziarului sau, The World, cu un editorial care sa sustina efortul de strangere de fonduri in 1883. Pulitzer si-a folosit ziarul pentru a-i critica atat pe cei bogati, care nu reusisera sa finanteze constructia piedestalului, cat si clasa de mijloc care se multumea sa se bazeze pe cei instariti pentru a  dona fonduri. Campania sa a insemnat o contributie importanta la acest efort, dar in cele din urma senatorul Evarts si Comitetul American pe care il conducea a strans majoritatea fondurilor pentru piedestal.

Constructia statuii a fost desavarsita in Franta, in iulie 1884.

Iata si ce putem citi in articolul Lady Liberty’s „Torch of Enlightenment”:

„Torta de iluminare” a Doamnei Libertate
de  Mary Louise

Inaltandu-se in Upper New York Bay (Golful Superior al New Yorkului), Libertatea Iluminand Lumea sau Statuia Libertatii, ridica cu mandrie deasupra Americii „Torta  Iluminarii” in flacari sau „Torta Iluminismului”.  Multi observatori o lauda ca fiind un simbol universal al libertatii si unitatii, purtand speranta libertatii in toata lumea cu a ei torta a „libertatii” stralucind luminos de-a lungul portului, urand bun venit milioanelor de imigranti pe taramul oportunitatilor. Pentru altii, ea este o amintire constanta a simbolului Fratiei si a doctrinelor masonice care au o dominatie atat de mare in natiunea noastra si in intreaga lume, simbolismul lor fiind incorporat si inradacinat in fiecare fateta a societatii. Deoarece este una dintre cele mai mari si mai recunoscute statui din lume, este important sa fim constienti de aspectele mai putin familiare asupra a ceea ce ea de fapt simbolizeaza si reprezinta. Multi americani traiesc cu o impresie gresita, formandu-si convingeri si opinii bazate  pe premise rezultate din folclorul ocult, deci merita sa revizuim subiectele importante din perspective diferite.

Conform unui site masonic, http://wy.essortment.com/historystatuel_raul.htm, Doamna Libertate s-a inaltat pentru idealurile vietii, libertate si pace, un dar foarte indragit facut poporului american si care a fost conceput in 1865 de un grup de invatati si oameni de stat care luau cina impreuna in Glatigny, Franta. Profesorul Edourd de Laboulaye si Frederick Auguste Bartholdi erau in acest grup, iar ei aveau si alte motive decat pur si simplu a oferi Americii un omagiu cu ocazia sarbatoririi centenarului. Laboulaye  isi dorea ca americanii sa sustina scopul sau politic, acela de a stabili A treia Republica in Franta, iar Bartholdi, un mason, cauta sa incorporeze simbolurile viziunii sale personale, inclusiv cartea, torta si diadema cu 7 colturi pe capul femeii imbracate in roba pe care el o imagina. Opera de arta a fost construita de Gustave Eiffel (mason), care mai tarziu va deveni faimos pentru Turnul Eiffel. O alta viziune stralucitoare a Doamnei Libertate de Charles Barnard, „Statuia Bartholdi”, publicata pentru prima data in editia de  iulie 1884 a Harper’s Magazine, poate fi  accesata la:

http://www.endex.com/gf/buildings/libertyfacts/HarpersJuly1884/HarpersJuly1884.htm

The American Heritage Dictionary, dictionar de limba engleza, editia 1969 – 1971, defineste „iluminismul” (the Enlightenment) ca o miscare filozofica a secolului 18, preocupata de examinarea critica a doctrinelor si institutiilor acceptate anterior, examinare  facuta din punct de vedere al rationalismului, in timp ce editia online din 2000 a aceluiasi dictionar il defineste ca o miscare filozofica a secolului 18 care a accentuat folosirea ratiunii pentru a examina doctrinele si traditiile acceptate anterior, ceea ce a dus la multe reforme umanitare. Se pare ca nu numai cartile de istorie scrise recent fac un portret favorabil celor luminati sau „iluminati”. Legatura dintre aceste doua cuvinte ar trebui sa fie aparenta, deoarece ele sunt interschimbabile. Interesant de observat, definitia cuvantului  „iluminati” este mult mai profunda in editia din 1969-1971 decat in cea din 2000, care prezinta doar prima propozitie din urmatoarele:

Iluminati – 1) Persoana care sustine ca este neobisnuit de luminata in legatura cu un anumit subiect. 2a) Illuminatii – Membrii unei societati secrete de liberi cugetatori si republicani care a inflorit in Germania la sfarsitul secolului 18. 2b) Persoane privite ca atee, libertine sau republicani radicali din timpul secolului 18 (cum ar fi autorii enciclopediei franceze, masonii sau liber cugetatorii): „Doctrinele iluminatilor si principiile iacobismului” („The doctrines of the Illuminati and principles of Jacobism” George Washington). 3) Membrii unei secte eretice din secolul 16 din Spania, care pretindeau a avea o iluminare religioasa speciala, „cei iluminati”. Iluminismul este 1) credinta in sau declararea unei iluminari personale speciale. 2) Ideile si principiile unor grupuri variate de illuminati

In cuvintele Iluministului luciferian al masonului Manly Palmer Hall, „ tortele reprezinta artele si stiintele oculte, doctrinele si dogmele luminii prin care Adevarul este facut vizibil”. Iata ce a spus ocultistul Edourd Schure in privinta lui Lucifer si a tortei lui in flacari, „Lucifer, recastigandu-si steaua si diadema, va aduna legiunile sale pentru o noua munca de creatie. Atrasi de torta sa in flacari, spiritele celeste vor cobori….iar el va trimite pe acesti mesageri din sfere necunoscute pe pamant. Apoi torta lui Lucifer va semnaliza ’De la Rai la Pamant!’ – si….Hristos va raspunde ’De la Pamant la Rai!”

Mergand mai departe, vedem ca de cealalta parte a povestii se zugraveste o imagine destul de diferita. In sarbatorirea unui centenar de la prima Republica Masonica din 1884, Statuia Libertatii a fost trimisa masonilor din America, ca dar din partea Marelui Templu Masonic Orient Francez (French Grand Orient Temple Masons). „Torta Iluminarii” masonica mai era denumita si „Torta arzanda a ratiunii” de catre masonii iluminati din anii 1700, iar in 1884 piatra de temelie a Statuii Libertatii a fost asezata intr-o ceremonie solemna de catre Loja masonica a New York-ului

http://freemasonwatch.freepress-freespeech.com/statue_of_liberty.html.

Pe 11 septembrie 1830, un grup de domni intelepti si curajosi au luat parte la Conventia Anti-Masonica din SUA, care s-a tinut in Philadelphia. Ei au lasat un document  istoric foarte important si interesant legat de acea actiune, in care au abordat si au raportat originile, pretentiile si efectele masoneriei, natura descalificanta a juramintelor masonice si disparitia misterioasa a capitanului John William Morgan. Actiunea Conventiei Anti-Masonice din SUA poate fi citita la:

http://users.crocker.com/~acacia/text_usamc.html.

Alte materiale anti-masonice recomandate:
http://freemasonwatch.freepress-freespeech.com/luciferquotes.html
http://www.trosch.org/bks/msnc/masonry-exposed.html
http://www.radioliberty.com/nlmay00.htm
http://www.angelfire.com/ok5/joshuareport/owords1.html
http://www.cuttingedge.org/news/n1493.cfm
http://www.ritualabusefree.org/The%20Golden%Dawn.htm
http://www.lasttrumpetministries.org
http://www.texemarrs.com/content.htm
http://www.newswatchmagazine.org

Legat de ziarul Newswatch Magazine, deoarece l-am ascultat pe David J. Smith multi ani si am citit si editorialele sale, am in mainile mele un numar vechi din mai 1987 cu un editorial intitulat „Este masoneria parte a miscarii New Age?”. Albert Pike, un adorator declarat al lui Satan care practica necromantia si vrajitoria, a lucrat la unison cu Giuseppe Mazzini, care detinea controlul partii politice a operatiunilor sale, in timp ce Pike detinea controlul partii teozofice.

Cand Lojele Marelui Orient (Grand Orient lodges) rezultate ca urmare a activitatii revolutionare a lui Mazzini in Europa au devenit suspecte, el i-a prezentat lui Pike un plan decisiv, apoi s-a indreptat catre Masoneria Vechiului Rit Scotian Acceptat (the Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry). Pike a creat o organizatie ultrasecreta numita Ritul Paladian Nou si Reformat (The New and Reformed Palladian Rite) si a stabilit consiliile supreme in Charleston, Roma si Berlin.

Dogmele traditionale teozofice ale lui Albert Pike se gasesc in „ Morale si Dogme” („Morals and Dogma”) tiparita de el insusi pe 14 iulie 1889

http://www.angelfire.com/oh/jude3and4homepage/alpikecritique.html.

Citand fragmente de la inceputul si sfarsitul declaratiilor de 88 de pagini, „Religia masonica ar trebui sa fie mentinuta in puritatea doctrinei luciferiene, de catre noi toti cei initiati de grade inalte….Da, lucifer este dumnezeu si din nefericire Adonai este tot  Dumnezeu….cea mai adevarata si pura filozofie religioasa este credinta in lucifer, egalul lui Adonai, dar lucifer, zeu al luminii si zeu al zeilor se lupta pentru umanitate impotriva lui Adonai, zeul intunericului si al raului….pentru toti vechii intelepti simbolul expresiv al zeitatii; cat priveste pe Osiris si Isis ….astfel Fratii mei este Cuvantul Adevarat al unui mason de grad mare; astfel precum adevaratul Secret Regal, care face posibil si incurand va face sa devina real Sfantul Imperiu al adevaratei Fratii Masonice”.

Alte materiale masonice de referinta, inclusiv Templul Marelui Orient (the Grand Orient Temple) si o lista autentica cu masoni cunoscuti:

http://www.durham.net/~cedar/famous.html
http://www.canonbury.ac.uk/library/lectures/pierre.htm
http://www.geocities.com/avnerh.geo/frenchgrandbodiesrecognition.htm
http://homepage.sunrise.ch/homepage/prkoenig/mm1.htm
http://users.libero.it/fjit.bvg/freemas.html
http://www.veling.nl/anne/templars/mrituals.html
http://www.joshuah.org/Steps/freemasonry1.htm
Idolii au patruns in America si ar trebui sa fie numiti in mod hotarat asa cum sunt…idolatria sau idolismul, eroarea de adora idoli sau falsi zei si zeite. Un idolatru este o persoana care se inchina sau adora orbeste si idolatrizeaza un idol. Astfel, exista pe de o parte cei care cred ca nu este nimic gresit in a face asta, totusi sunt si foarte multi care stiu ca trebuie sa te feresti de asa ceva ca de ciuma. Idolatria este o problema serioasa care se suprapune in alte domenii in care fiecare persoana trebuie sa ajunga in cele din urma la un acord. Vizibil dar fara substanta, o imagine sau forma folosita ca obiect de adorare, idolii sunt un substitut contrafacut pentru singurul si adevaratul Dumnezeu, Creatorul cerului si al pamantului. Ce vom face, vom iubi, vom adora si ne vom inclina in fata vitelului de aur, statuilor lui Zeus, Isis sau Ishtar si a religiilor inventate de om sau a institutiilor guvernamentale care au izvorat din vechile religii misterioase si idolatrii pe care Dumnezeu le dispretuieste, le interzice si le blesteama? Nu contati pe mine pentru asta.

Oamenii bine intentionati par adesea ca nu au discernamant in a stabili daca ceva este real sau iluzoriu. Discernamantul este actul sau procesul de a discerne, ceea ce inseamna abilitatea de a discerne, detecta sau percepe ceva obscur sau ascuns si de a distinge  intre adevar si minciuna, fictiune si realitate. Paragraful urmator ilustreaza cum cineva poate sa fie sincer dar incorect si de ce ar trebui sa examinam tot ceea ce se spune, mai ales cand se pretinde  a fi un mesaj de la Dumnezeu.

Citez o „viziune” care mi-a fost trimisa, legata de Statuia Libertatii: „In mintea mea am vazut-o pe Doamna Libertate prabusindu-se deodata in genunchi, picioarele ei erau rupte si spulberate sub ea. Lumina tortei ei se stinsese, dar jaraticul inca licarea printre firicele murinde de fum. Ce a trantit-o in genunchi? Si atunci am simtit acea voce tacuta, mica a lui Dumnezeu vorbind: „Am umilit-o. Inca nu este complet distrusa. Acum, daca va cadea mai departe, daca va cadea singura, prosternata in fata mea, inca ii voi reaprinde lumina”. Genunchii ei nu se indoiau de buna voie, asa ca au fost spulberati…. Vom fi trantiti in genunchi…. Sa-l imploram pe Dumnezeu cu aceasta rugaciune de pocainta, Doamne suntem poporul tau obosit, sarac, ghemuit insetand dupa libertate. Am ajuns nenorociti refuzati de preaplinul malurilor acestei lumi. Primeste-ne pe noi, cei fara adapost, aruncati de furtuna la tine. Reaprinde si innoieste lumina noastra langa portile tale de aur!”

Nota traducatorului: parafraza dupa  poemul gravat pe placa de pe piedestalul Statuii Libertatii si scris de Emma Lazarus in 1883:

„Keep, ancient lands, your storied pomp!” cries she

With silent lips. „Give me your tired, your poor,

Your huddled masses yearning to breathe free,

The wretched refuse of your teeming shore,

Send these, the homeless, tempest-tost to me,

I lift my lamp beside the golden door!”

Analizand ceea ce ni se spune, trebuie sa separam si sa cernem adevarul de mit si jumatati de adevaruri. Desi este adevarat ca suntem niste creaturi nenoricite fara Dumnezeu, fara indoiala obositi si saraci, in timp ce natiunea noastra este intr-o stramtoare cumplita si ingenunchiata, este evident ca Dumnezeu nu se va oferi sa reaprinda torta Illuminismului daca Doamna  Libertate ar cadea la pamant de buna voie, dupa ce a  umilit-o si spulberat-o. Apoi, aceasta rugaciune de pocainta ii cere lui  Dumnezeu sa reaprinda si sa innoiasca lumina langa portile Sale de aur. Sa fim seriosi! In primul rand este absurd sa sugeram ca o statuie ar avea propria ei vointa, deoarece efectiv ea nu este  o fiinta umana, deci inseamna ca este sinonima cu America si totul simbolizeaza ca America s-a ridicat pentru dreptate? Gresit! Haideti sa disecam si sa exploram ce simbolizeaza cu adevarat statuia si de ce a fost trantita la pamant. Voi veti fi cei care vor judeca.

Statuia Libertatii este o copie a zeitei babiloniene Ishtar, si un simbol al Fratiei, ridicand torta luminata, un dar pentru New York facut de masonii francezi. Mai are o sora geamana care o  reprezinta pe Isis in Paris, postata pe o insula a raului Sena. Statuia Libertatii este de fapt Statuia Libertatilor…..libertati savarsite asupra poporului american de catre Fratie si inseamna ca ei ne transmit ca detin controlul asupra acestei tari, chiar daca noi nu ne dam seama. Ca si Babilon, New York-ul este un mare oras al lumii si un port al comertului si schimbului modern, centrul fianantelor americane si internationale si locatia sediului Natiunilor Unite. Babilonul a fost / este de asemenea un mare imperiu al lumii si un sistem „religios” care domina lumea si invata implicarea in politica prin doctrine si practici abominabile. Fiind la inceputuri o capitala a negotului, New York-ul a ajuns sa simbolizeze spiritul antreprenorial al Americii.
Opera lui Bartholdi a fost foarte mult influentata de Phidias, vechiul sculptor care a facut statuile gigantice ale zeitelor, in special Atena (zeita  intelepciunii) si Nemesis (Venus). Desi Bartholdi cauta  o comisie care sa construiasca o statuie gigantica a lui Isis (regina egipteana a raiului) tinand o torta deasupra Canalului Suez, el a sfarsit prin a face „Statuia Libertatii” pentru America. Roba sau toga pe care o poarta reprezinta vechea Republica a Romei.
In „Beyond Babylon” (Dincolo de Babilon ), James Lloyd scrie: „Auguste Bartholdi a fost un membru al cultului Lojei Masonice in Paris, o fratie secreta, internationala legata de vechii constructori ai piramidelor si catedralelor; si astfel, diferiti membrii ai ordinului misterios al Masonilor erau frecvent implicati in crearea de structuri imense si a diferitelor ceremonii dedicate acestora. De exemplu, piedestalul (Statuii Libertatii)  a fost construit de un alt mason numit Richard Hunt, proiectul luand nastere in urma studiilor sale asupra piramidelor, ziguratelor si a altor stiluri. Va amintiti ca Turnul lui Babel era un zigurat; si desigur, Statuia Libertatii este de fapt un turn”.

Multi americani au fost suparati ca aceasta zeita a fost pusa pe pamant american, astfel incat Lojele masonice au stat in umbra pentru a evita controversele, ca si atunci cand au planuit monumentul de la Washington, un obelisc egipten. In „The Two Babylons” (Cele doua Babilonuri ), Alexander Hislop spune referitor la originile masoneriei: „Este acceptat ca sistemul secret al masoneriei a fost la origine fondat pe misterele zeitei egiptene Isis, Zeita-Mama a lui Osiris”. Hislop arata ca Isis este numele egiptean pentru zeita babiloniana Ishtar, care este aceeasi cu Atena (Grecia), Astarte (Siria), Ashtoret (Israel) si Diana (Efes). Hislop se mai refera la Statuia Libertatii ca la statuia Semiramidei, sotia si mama lui Nimrod, care a pus bazele primului „regat al lumii” dupa Potop. Cartea Facerii (10:8 – 10) ne spune despre Cuş (fiul lui Ham)  ca a nascut pe Nimrod care a devenit cel dintai viteaz pe pamant, un vantor vestit inaintea Domnului Dumnezeu, iar impărăţia lui, la început, o alcătuia: Babilonul, apoi Ereh, Acad şi Calne din ţinutul Senaar.

Two Babylons” (Cele doua Babilonuri ) poate fi citita online la:

http://philologos.org/__eb-ttb/default.htm.
Semiramida a fost adorata sub diverse nume, inclusiv Feronia din Roma (zeita a libertatii), Ishtar (zeita a dragostei), Cybele (zeita a fortificatiilor), aceasta versiune purtand o coroana zimtata cu turnuri. Mostenirea babiloniana a Statuii Libertatii vorbeste enorm despre ceea ce reprezinta cu adevarat. Stand pe un piedestal de granit urias ce copiaza Turnul lui Babel, ea poarta o coroana cu varfuri ascutite simbolizand razele soarelui si inalta o torta in flacari. Se inalta ca un simbol universal al „libertatii”, separata de legile si poruncile lui Dumnezeu, reprezentand emanciparea omenirii si unirea tuturor ca o singura natiune (O Singura Guvernare Mondiala), eliberata  de autoritatea lui Dumnezeu si avand libertate de pierzanie. Libertatea pe care ea o promite este sclavia sub sistemul acestei lumi, bazat pe sistemul lui Nimrod si al Semiramidei din vechiul Babilon, considerat leaganul civilizatiei.

Deoarece toate vechile nume folosite in vechile scrieri istorice pot sa deruteze, folositi Glosar si Texte din  Vechiul Orient Apropiat  – Babilon (Ancient Near East (Babylonia) Glossary and Texts) pentru a le cauta: http://www.piney.com/BabGloss.html

Mai cititi:  http://www.crystalinks.com/babylonian.html pentru mai multe detalii despre Turnul lui Babel

Urmatorul poem scris de Emma Lazarus in 1883 a fost inscris pe o placa de broz si montat la baza Statuii in 1903:

THE NEW COLOSSUS
Not like the brazen giant of Greek fame,
with conquering limbs astride from land to land;
Here at our sea-washed, sunset gates shall stand
a mighty woman with a torch, whose flame
Is the imprisoned lightning, and her name
Mother of Exiles. From her beacon-hand
Glows world-wide welcome; her mild eyes command
The air-bridged harbor that twin cities frame,
„Keep, ancient lands, your storied pomp!” cries she
With silent lips. „Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free,
The wretched refuse of your teeming shore,
Send these, the homeless, tempest-tost to me,
I lift my lamp beside the golden door!” 

Statuia Libertatii poate fi vazuta live din birourile din Manhattan ale companiei Georgeson Shareholder, cel mai bine in jurul rasaritului sau apusului, la:

http://www.libertycam.com.

Foto: http://www.quora.com/Statue-of-Liberty

Cititi va rog si:

STATUIA de pe cladirea CAPITOLIULUI (unde se intruneste congresul SUA) o reprezinta pe PERSEFONA, sotia lui Hades, zeul infernului?

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

Articolul zilei (13.07.2011): RUGACIUNEA MASONILOR ADRESATA SATANEI

Despre BAPHOMET. De ce se inchina masonii diavolului?

Analiza interviului din Forum masonic prilejuit de implinirea a 200 de ani ai Supremului Consiliu Mamă al Lumii de la Washington

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 18, 2012 at 8:57 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Dannyx said, on mai 18, 2012 at 9:28 pm

  Statuia Libertăţii – Simbol Luciferic.(secrete dezvaluite 2012 )

  Apreciază

 3. colaps said, on mai 18, 2012 at 9:37 pm

  O caricatură interesantă – http://i.eatliver.com/2011/7362.jpg

  Apreciază

 4. mihai4 said, on mai 19, 2012 at 3:16 am

  Apreciază

  • Student said, on mai 19, 2012 at 8:47 am

   Foarte interesant, mihai!

   Apreciază

   • mihai4 said, on mai 19, 2012 at 8:06 pm

    sa vezi si urmatoarele parti.sunt 9 de toate[85minute]

    Apreciază

 5. mihai4 said, on mai 19, 2012 at 3:18 am

  8.08 😉

  Apreciază

 6. STOP RFID 666 said, on mai 19, 2012 at 7:17 am

  ,,POCAITII” IES LA ATAC

  http://www.jurnalul.ro/special/de-ce-primii-crestini-nu-faceau-armata-613142.htm

  Apreciază

 7. Victor said, on mai 19, 2012 at 10:31 am

  Felicitari rusilor! merita urmarit ! – Sute de membri ai comunitatii gay au fost batuti cu salbaticie in urma cu doua zile pe strazile din Sankt Petersburg. ! http://observator.a1.ro/extern/Rusia-Ucraina-si-Republica-Moldova-iadul-minoritat_60925.html

  Apreciază

  • broflovsky said, on mai 19, 2012 at 11:55 am

   ia vedeti la minutul 1.15 ce tattoo are pe laba ala care vorbeste 😉

   Apreciază

  • george said, on mai 19, 2012 at 5:20 pm

   De cand bataia e o solutie?

   Apreciază

  • Doktoru said, on mai 19, 2012 at 6:27 pm

   Da, s ar parea ca solutia aleasa de Dumnezeu pt problema homosexualilor,a se vedea cazul Sodoma@Gomora,este cea mai viabila in cazul lor…si nu uitati ca asta a facut Dumnezeu din iubire pt ei…da si bataia ,care se zice ca e rupta din Rai,e buna numai ca nu stiu daca are efectul scontat…e o solutie pe termen scurt ,dar parerea mea este ca o batatie sora cu moartea pt homosexuali din partea crestinilor arata ca acestia le pasa totusi de fratii lor si de mantuirea lor, care de bunavoie evident ca nu se vor indrepta deloc …mai bine o bataie buna decat fundul iadului…he,he s ar putea sa le placa totusi !!!

   Apreciază

   • george said, on mai 19, 2012 at 7:34 pm

    of, pcmouse

    Ce intreb eu, ce intelegi tu…
    Hai sa reformulez. Era o intrebare retorica, deci „Nu cred ca bataia e o solutie”. Deci, nu, nu o sa cred vreodata ca poti instaura ceva cu violenta. Si chiar daca „reusesti” ceva, poate schimbi doar comportamentul de fatada, nu si mentalitatea. Si asta cred ca produce mai mult rau pentru ca intarata.

    Doktoru spunea ca au fost batuti din iubire… Sa fim seriosi.
    Si ca sa-ti fie clar, nu. Cu toate astea, simt ca totusi te-ar incanta sa-mi aplici vreo doi pumni din iubire-asa…

    Prefer sa-mi pese de cei care gresesc vorbindu-le, nu rupandu-le coaste. Cine-s eu sa dau cu biciul…

    Apreciază

   • george said, on mai 19, 2012 at 7:46 pm

    Pana cand o bataie sora cu moartea devine sora geamana?
    Daca moare? Daca ii refuzi tu dreptul la mantuire curmandu-i viata? Atunci ce se intampla?

    Asadar am punctat si la capitolul „e bine cu pedeapsa cu moartea?”. Nu, nu e. Si sunt socat ca exista printre cei care comenteaza aici persoane care sunt de acord. In Biblie exista multe parabole, asa cum su superioritate imi puncta cineva, insa exista si anumite indemne sau porunci clare care nu lasa loc de interpretari: Sa nu ucizi! cred ca e una dintre cele mai evidente. Si sa nu uitam ca Iisus Hristos spune „Auzit-ati ca s-a zis celor de demult: Sa nu ucizi, ca cine va ucide vinovat va fi judecatii; iar Eu zic voua, ca oricine se manie asupra fratelui in desert, vinovat va fi judecatii. Si cine va zice fratelui sau, netrebnicule, vinovat va fi sinedriului, iar cine va zice, nebunule, vinovat va fi de gheena focului” (Matei 5, 21-22).

    Eu vad in asta un indemn sa punem mana pe furci.

    Apreciază

   • Doktoru said, on mai 19, 2012 at 8:19 pm

    Ehe,asa este cand fiecare intelege cum ii place si ia doar ce vrea ,ce ne facem cu restul ,doar luam citate din Vechiul Testament,evident doar alea care ni se potrivesc spuselor,si pe celelalte cui le lasam?Leviticul 20 mai spune unele chestii pe care cei mai puritani le cam ocolesc,ca nu le convine…le strica partea cu iubirea!!!…
    13. De se va culca cineva cu barbat ca si cu femeie, amandoi au facut nelegiuire si sa se omoare, ca sangele lor asupra lor este.
    7. Sfintiti-va pe voi insiva si veti fi sfinti, ca Eu, Domnul Dumnezeul vostru, sunt sfant.
    …si mai e multe.
    Dumnezeu prin indelunga rabdare care o are asupra pacatosilor nepedepsindui imediat isi arata iubirea,dar pina si Dumnezeu are o limita ,daca vede ca respectivii nu si nu ,ci doar pe a lor,ehe dragii mei ,apoi Dumnezeu intervine si de multe ori intervine cu moarte pt pacatos ca stie Dumnezeu ca moartea este cel mai bun sfetnic omului si de obicei intervine si il arde pe om unde il doare cel mai tare la viata,la sanatate,la copii si la averi dand exemple celorlalti poate ,poate si or reveni din rataciri si cred ca atunci cand Dumnezeu vede ca pacatosul nu mai are nici o sansa de revenire ci poate chiar sa faca mai rau afectandu i si pe ceilalti atunci evident nu mai sunt alte solutii ci doar moartea…exact ca la un organism care are ceva putred,cangrenat,tai fara sa te uiti cu mila stiind ca se poate extinde.

    Apreciază

   • george said, on mai 19, 2012 at 8:24 pm

    Tocmai, ca am citat din Noul Testament, unde Iisus nuanteaza porunca din Vechiul Testament. Poate gresesc, dar cred ca nu exista conform Noii Legi vreo portita care sa legitimeze uciderea cuiva.

    Apreciază

   • george said, on mai 19, 2012 at 8:25 pm

    Stai stai stai… pana si Dumnezeu are o limita???

    Apreciază

   • george said, on mai 19, 2012 at 8:27 pm

    Ai spus ca Dumnezeu „de obicei intervine si il arde pe om unde il doare cel mai tare la viata,la sanatate,la copii si la averi dand exemple celorlalti poate ,poate si or reveni din rataciri ”
    Dumnezeu da exemple, bine. Atunci cum ramane cu turma si cu oaia ratacita? O lasa sa moara pentru a da exemplu turmei?

    Apreciază

   • Doktoru said, on mai 19, 2012 at 9:21 pm

    Cred ca intradevar Iisus nu a lasat direct nici o portita spre ucidere,dar cred ca indirect a aratat prin alti sfinti ca totusi se poate face si acest lucru ,de exemplu Sf Apostol Pavel al neamurilor in celebrele lui epistole a aratat unele lucruri pe care Iisus nu le a detaliat, ca mai apoi Apostolii ce mai vesteau neamurilor!!!…in epistola catre romani se arata la capitolul 13 ,printre altele,supunerea stapanirilor,evident atat timp cat acestea nu incalca legile lui Dumnezeu…dar mai bine sa i dam cuvantul chiar Sf Pavel care ne spune el insusi despre aceasta CAPITOLUL 13
    Sa ne supunem stapanirilor.

    1. Tot sufletul sa se supuna inaltelor stapaniri, caci nu este stapanire decat de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt randuite.
    2. Pentru aceea, cel ce se impotriveste stapanirii se impotriveste randuielii lui Dumnezeu. Iar cel ce se impotrivesc isi vor lua osanda.
    3. Caci dregatorii nu sunt frica pentru fapta buna, ci pentru cea rea. Voiesti, deci, sa nu-ti fie frica de stapanire? Fa binele si vei avea lauda de la ea.
    4. Caci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tau. Iar daca faci rau, teme-te; caci nu in zadar poarta sabia; pentru ca ea este slujitoare a lui Dumnezeu si razbunatoare a maniei Lui, asupra celui ce savarseste raul.
    5. De aceea este nevoie sa va supuneti, nu numai pentru manie, ci si pentru constiinta.
    6. Ca pentru aceasta platiti si dari. Caci (dregatorii) sunt slujitorii lui Dumnezeu, staruind in aceasta slujire neincetat.
    7. Dati deci tuturor cele ce sunteti datori: celui cu darea, darea; celui cu vama, vama; celui cu teama, teama; celui cu cinstea, cinste.
    …mai departe extrapoland mai mult pt intelegerea acestui oarecum paradox sa ne gandim la cei care stapaneau poporul mai exact la conducatorii acestui popor roman,minunat totusi in credinta lui ortodoxa de atata vreme in ciuda conjuncturilor nefavorabile care au stat impotriva mereu credintei ortodoxe insa fara sanse de a schimba ceva,deci sa ne gandim la Sf Stefan cel Mare care a avut totusi atatea batalii si evident ca intre timp pedepsea cu moartea pe cei care ii gasea vinovati cu diverse chestii care contravenea legilor statului si totusi nimic nu la impiedicat se le faca pe toate desi IIsus cum zic unii a spus sa intorci si celalalt obraz,sa nu ucizi,sa dai si camasa de pe tine ,sa ti iubesti aproapele ca pe tine insuti etc…deci ce facem ascultam de Dumnezeu cateodata si alteori nu?Se pare se ca totusi Dumnezeu lucreaza invizibil vederii noastre pacatoase si le da in inima si in suflet celor care lucreaza pt el sa faca ceea ce trebuie si deci si implicit sa omoare atunci cand situatia o cere si nu mai este o alta cale,Dumnezeu stie.Oare daca inaintasii nostrii nu ar fii omorat pe capete la turcaleti si alte natii am mai fi fost noi ortodocsi astazi?
    Cu oaia ratacita din ce am citit din Sfintii Parinti Iisus se referea la neamul omenesc care era total pierdut si intradevar fara un pastor care si ar fi dat viata pt el nu mai era nici o sansa de mantuire .
    Dumnezeu nu are limita dar a impus limite inclusiv la viata omeneasca care altfel nu s ar mai fi oprit din pacate…vezi totusi Dumnezeu ne iubeste chiar daca omul nu prea este de acord cu felul lui Dumnezeu de a si arata iubirea!!! Din ce am observat lumea accepta ideea de Dumnezeu de tablou de perete fara a vedea implicarea directa a lui Dumnezeu in absolut tot si orice din lumea asta ,vazut sau nevazut,inclusiv in vietile oamenilor .
    Ca o paranteza ,dar la altele,chiar mai asteptati ca Evanghelia sa se propavaduiasca peste tot in lume ca un semn la Apocalipsa?

    Apreciază

 8. ionutbreana said, on mai 19, 2012 at 11:37 am

  Reblogged this on GIMP Tutorials Blog.

  Apreciază

 9. ionutbreana said, on mai 19, 2012 at 11:49 am

  Hristos a Inviat! Saccsiv, ai cumva o lista cu toate posturile tale? As vrea sa fac o copie de siguranta a acestui blog si de aceea intreb…

  Apreciază

 10. Cosmin M said, on mai 19, 2012 at 3:15 pm

  Angi,

  Daca citesti de atata timp acest forum si nu sa prins nimic de tine si nu ai vazut care Religie e calea spre Dumnezeu in Sfanta Treime esti un caz pierdut. Partea buna pentru fiecare suflet e ca imediat dupa moarte adevarul i se arata, pe cine o sa dai vina atunci?
  Iar in legatura cu „poponautii” sterge diavolul cu ei si cu vointa lor pe jos, vai de capul lor, numai sadomia cu animale e lucru mai decazut.

  Apreciază

 11. Mălin said, on mai 19, 2012 at 3:52 pm

  Stire – Adversarii apropierii de Rusia îl atacă pe şeful MAE român
  http://romanian.ruvr.ru/2012_05_18/75132998/

  Apreciază

 12. STOP RFID 666 said, on mai 19, 2012 at 3:56 pm

  Apreciază

 13. Ioan Pelasgul said, on mai 19, 2012 at 6:12 pm

  4-year-old Texas girl taken from parents and heavily drugged by Child Protective Services

  http://rt.com/usa/news/parents-child-daughter-rachel-619/

  Apreciază

 14. Antonia said, on mai 19, 2012 at 6:20 pm

  http://www.romanialeaks.org/2012/04/…tional-de.html

  Apreciază

 15. mishuleu said, on mai 19, 2012 at 6:37 pm

  Apreciază

  • Doktoru said, on mai 19, 2012 at 8:24 pm

   Credeti ca Dumnezeu uraste America si nu prea mai este de actualitate ceea ce cred americanii,cica ca God bless America?!?

   Apreciază

 16. Mălin said, on mai 19, 2012 at 8:40 pm

  http://agiotokos-kappadokia.gr/2011/07/29/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%80%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B2/#more-8894

  John III Doukas Vatatzes imparatul Niceei – http://en.wikipedia.org/wiki/John_III_Doukas_Vatatzes

  Pe blogurile grecesti se vorbeste ca mai multi parinti din Sf Munte Athos cred ca John Vatatzes este imparatul cel bun care va fi pus de ingeri sa conduca Bizantul care va renaste pentru o perioada de 30-40 de ani dupa cel de-al treilea razboi mondial,si in special dupa batalia de la Constantinopol care se va da intre rusi si puterile occidentale la Constantinopol si care va fi oprita de un inger al Domnului.

  Inainte de confruntarea occidentalilor si a rusilor,
  rusii vor distruge Turcia si vor cuceri Constantinopolul ei vor incerca sa-si stabileasca granitele astfel incat teritoriile cucerite sa cuprinda atat stramtorile Bosfor si Dardanele cat si Istambulul (Constantinopolul).

  Vor incerca sa pastreze Constantinopolul sub ocupatie ruseasca dar vor reusi acest lucru numai pentru 2 sau 3 luni deoarece sionistii vor face o miscare cu SUA in asa fel incat Constantinopolul si stramtorile sa nu ramana in posesia rusilor..

  Se spune ca in momentul de fata acest imparat se afla impreuna cu mai multi soldati de-ai sa-i intr-o incapere de sub Sfanta Sofia stand nemiscati cu mana pe sabie aproape iesita din teaca.
  Iar atunci acest Imparat si soldatii sai se vor trezi exact cu vesmintele si cu armura din vremea lor, iar ingerul care va opri lupta va il va arata oamenilor ca sa-l puna imparat.

  Cu mai mult timp in urma aceasta sabie mai avea foarte putin sa iasa din teaca, si cand sabia imparatului va iesi in intregime din teaca atunci va incepe razboiul dupa cum spune Parintele Iosif Vatopedinul

  Apreciază

  • saccsiv said, on mai 19, 2012 at 9:13 pm

   Mălin

   Eu sunt printre cei ce nu cred in profetia imparatului cel bun ce va veni dupa cel de al treilea razboi mondial.

   De fapt majoritatea profetiilor nici nu amintesc de un asemenea imparat;

   OBLIGATORIU DE RECITIT: Lista cu principalele profetii despre Apocalipsa, antihrist si semnul fiarei, postate pe acest blog

   https://saccsiv.wordpress.com/2012/05/17/obligatoriu-de-recitit-lista-cu-principalele-profetii-despre-apocalipsa-antihrist-si-semnul-fiarei-postate-pe-acest-blog/

   Tu crezi in ea? Daca da, spune-mi te rog, vor fi invinsi cei pe care-i numim ELITE? Se va alege praful de ecumenismul lor, de cipurile lor, de GUVERNUL MONDIAL ce doresc sa-l instaureze?

   Apreciază

   • Mălin said, on mai 19, 2012 at 10:37 pm

    Fiecare profetie are rostul ei (vorbesc aici despre profetiile care vin din spatiul ortodox de la sfintii, mucenici, cuviosi cu viata sfanta cum este si exemplul Parintele Iosif Vatopedinul cunoscut in toata Grecia si nu numai)
    Nu cred ca exista o profetie ortodoxa „importanta” si alta „neimportanta”
    Profetiile fiind descoperite in vremuri diferite la oameni diferiti pentru evenimente diferite, ele se completeaza unele cu altele.
    Aceasta este o profetie foarte cunoscuta in Grecia, si a fost transmisa de monahii foarte batrani din Sf. Munte Athos …

    Parintele Efrem Filotheitul este unul dintre monahii care au vorbit despre existenta acestor soldati care sunt impietriti in acea incapere de sub Sfanta Sofia si arata exact ca soldatii Niceea fiind incremeniti si neputand sa se miste..Parintele Efrem a aflat si el la randul lui de la niste parinti foarte batrani din Sf Munte care cunoasteau despre acest lucru…

    Parintele Iosif si nu doar el, spune ca va exista o renastere a Ortodoxiei pentru 3 sau 4 decenii tocmai pentru ca ortodocsii si cei care vor primi dreapta credinta sa fie pregatiti pentru vremurile grele care vor urma imediat dupa aceea si anume dictatura lui Antihrist
    Despre revenirea Bizantului a vorbit si Parintele Paisie Aghioritul..

    Nu cred ca raul va putea fi starpit in totalitate, elite vor exista mereu dar cred ca Dumnezeu va ingadui renasterea ortodoxiei (a credintei) pentru aceasta scurta perioada de timp ca toti crestini adevarati sa poata sa fie intariti pentru vremurile groaznice care vor veni brusc dupa cei 30 de ani adica Dictatura lui Antihrist..
    Confruntarea cu Antihrist nu va fi o confruntarea oarecare sau o prigoana ca alte prigoane care au fost impotriva crestinismul si dupa cum spun parintii aceste prigoane care vor fi in vremea lui Antihrist vor inctrece cu mult toate prigoanele care au existat impotriva crestinilor, deci nu va exista termen de comparatie.. de aceea si cei care se vor invrednici sa moara ca mucenici marturisitori in vremea lui Antihrist.vor fi mult mai mati ca sfinti sau mucenicii care au patimit in vremurile de la inceput ale crestinismului.

    Deci sa nu fiu inteles gresit, nu cred ca elitele vor disparea sau ca vor renunta la planul lor de cipuire sau de pecetluire a omenirii dar cred ca evenimentele cu imparatul Ioan le va incurca cat de cat planurile macar pentru o scurta perioada de timp

    Cel mai probabil poate fi vorba despre o zadarnicire a fiarei, dar aceasta fiara va reveni in forta cu siguranta si va fi mult mai groaznica decat inainte, asa cum se spune si la (Apocalipsa 13, 3)

    „Şi unul din capetele Fiarei era ca înjunghiat de moarte, dar rana ei cea de moarte a fost vindecată; şi tot pământul s’a minunat ţinându-se după Fiară.”

    Eu cred ca profetia despre acel imparat este adevarata pentru ca am intalnit-o si la altii sfinti cum ar fi Sf Metodie arhiepiscopul Patarelor, Sf. Andrei cel nebun pentru Hristos etc
    totodata iau in considerare si ceea ce spune Sf Ap.Pavel în (1Tes. 5,20)

    Apreciază

 17. ayannis said, on mai 20, 2012 at 2:48 pm

  Cred ca Dumnezeu pedepseste doar pe cine iubeste …pentru a se indrepta , cand considera ca e rost de indreptare . Pe astia din Sodoma si Gomora pur si simplu i-a terminat pentru ca erau irecuperabili. N-a mai stat sa le faca educatie si nu a dat cu biciul …i-a ars .

  Apreciază

 18. […] Sursa […]

  Apreciază

 19. […] STATUIA LIBERTATII – simbol masonic […]

  Apreciază

 20. […] STATUIA LIBERTATII – simbol masonic […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: