SACCSIV – blog ortodox

Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA

Posted in CALUGARIE, MANASTIRE, PROFETII, vremurile din urma by saccsiv on mai 18, 2012

Iata ce putem citi la PROFEŢIA SFÂNTULUI MOISE ARAPUL DESPRE CĂLUGĂRII DIN NEAMUL CEL DE PE URMĂ:

(O. Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, Din Ierihon către Sion, Ierusalim, 1999, pp. 274-276. )

Sfântul Moise Arapul a profeţit, zicând că în zilele cele de pe urmă ale veacului al şaptelea şi jumătate, viaţa monahicească se va defăima cu totul şi monahii nu vor mai ţine socoteală de mântuirea sufletului. Ei vor umbla prin mijlocul tulburărilor şi al gâlcevilor, întunecaţi, fără nici un folos şi leneşi, neîngrijindu-se nicidecum de fapta bună, robiţi de patimile păcatului, pentru că de acolo de unde l-au ars pe Satana nevoitorii cei dintâi, tot aşa şi el [de acolo] are să ardă şi să pârjolească. Şi de unde s-a biruit, va birui şi el pe monahii cei leneşi şi defăimători. Unde a sporit dreptatea, acolo vor prisosi mai mult păcatul şi fărădelegea, pentru că se va răci dragostea multora şi monahii vor petrece prin mijlocul lumii şi al mirenilor fără frică, cu mâncări şi băuturi, amăgindu-se de poftele trupului, prin deşertăciuni, în necurăţii şi fapte ruşinoase. În acele zile va fi urâciune, zavistie, sfezi şi bătăi până la sânge în mănăstirile de obşte, tot asa şi în lavre unde nu este [viaţă] de obşte, din răutatea unuia asupra celuilalt; şi pentru că s-au defăimat sfintele canoane şi nevoinţa cea duhovnicească, se vor pune egumeni şi stareţi oameni neîncercaţi în fapta bună, fără credinţă, nepricepuţi, de nici un folos si simpli, nedeosebind binele de rău, leneşi, fără fapte bune, grijindu-se numai de cele pământeşti, purtându-se cu neruşinare în slujbe.

Răpind cu sila egumeniile, cu daruri, şi neştiind să înveţe şi să povăţuiască turma şi frăţimea, neştiind că ei sunt chip şi pildă de folos pentru cei care urmează fapta bună şi neînţelegând că ei au să dea seamă lui Dumnezeu în ziua judecăţii pentru turma lor. Şi din pricina nepăsării egumenilor care nu poartă grijă de turmă, se vor pierde, se vor osândi nu numai cei leneşi şi trândavi, ci şi fraţii cei cu viaţă bună şi înfrânaţi.

După aceea, robul lui Dumnezeu, Moise, a văzut că nor şi vârtej, negură întunecoasă şi ispite foarte înfricoşate au venit asupra monahilor din partea de la miazănoapte, căci îi alergau pe monahi şi cinul cel monahicesc se împrăştia de blestematele eresuri

Sileau pe mulţi să lepede hainele monahiceşti şi să se masoare. Atunci, putini nevoitori care vor fi încercaţi ca aurul si argintul in cuptor în necazuri multe, în prigoană şi strâmtorare, se vor lămuri. Şi câţi se vor afla încercaţi şi vor birui atâtea ispite înfricoşate, se vor preamări şi se vor preaslăvi şi se vor cinsti de Dumnezeu mai mult decât acei care au răbdat căldura şi zăduful zilei şi gerul nopţii.

După aceea a văzut robul lui Dumnezeu, Moise ca a trecut lama aceea a necazurilor şi ispitirilor şi prigoana acelor înfricoşate eresuri şi s-a făcut linişte. Şi, dupa ce vor trece câţiva ani, iarăşi se va dispreţui ceata cea ingerească a monahilor şi vor veni iarăşi ispite asupra lor, mai multe si mai silnice. A văzut că monahii vor petrece împreună cu călugăriţele şi împreună cu pofta cea rea va veni şi tirania, căci şi cei ce nu vor voi, se vor batjocori cu sila.

Preoţii se vor spurca prin păcatul desfrâului şi preotesele lor vor preacurvi, asemenea şi ei vor preacurvi cu altele. Atunci va veni mânia cea mare a lui Dumnezeu şi va distruge tot neamul cel viclean şi-l va trimite în focul cel veşnic.

Deci, fericiţi vor fi câţi nu se vor pleca la cea mai mare fărădelege a necurăţiei, care este mai silnică şi mai grave decât uciderea, ci se vor împotrivi şi vor mustra faradelegea ca Sfântul Ioan Botezătorul, şi vor stărui mustrand amestecarea de sânge. Şi vor fi ucişi de cei prea fărădelege, spurcaţi şi prea necuraţi oameni din vremea aceea şi apoi se vor odihni în sânul lui Avraam Isaac şi Iacov, al preaslăviţilor Patriarhi, şi vor locui în Impărăţia Cerurilor cu toţi Sfinţii, bucurându-se şi veselindu-se, de care [bucurie] să ne învrednicească Dumnezeu şi pe noi, cu darul Lui cel Sfânt. Amin.

Cititi va rog si:

OBLIGATORIU DE RECITIT: Lista cu principalele profetii despre Apocalipsa, antihrist si semnul fiarei, postate pe acest blog

“Cand rusinea femeilor va disparea, atunci ziua Judecatii va fi aproape“

O proorocie mai putin cunoscuta a Batranilor Pustiei pentru neamul cel de pe urma …

 

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 18, 2012 at 3:16 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. kosk said, on mai 18, 2012 at 7:07 pm

  am gasit inca o proorocie practic necunoscuta despre vremurile de pe urma si antihrist;

  -Cineva se va naste pe camp ,in bezna noptii, nespalat cu apa, neacoperit cu panza si siarele nu va straluci deasupra lui ; iar de cresterea lui lumea se va bucura. Talcuire; este evident ca pilda aceasta arata pe „ghicite” venirea si sederea lui Antihrist. Caci el, blestematul se va naste pe camp, in bezna noptii, adica in vremuri tulburi de dezordine si dezmat, caci acest lucru il arata campul si bezna noptii, ceea ce inseamna ca se va naste in vremurile din urma CAND SE VA INMULTI INTUNERICUL TUTUROR FARADELEGILOR SI AL NECREDINTEI, agarenilor (POTRIVNICILOR).
  -Acest potrivnic nu va fi acoperit cu panza, adica nu va primi invatatura sfintelor porunci ale Evangheliei, si nu va fi curatat cu apa, adica in baia botezului, si de aceea nici Soarele dreptatii, adica Lumina cea pururea fiitoare nu va straluci peste el.
  -De aceea de nasterea si de aratarea lui SE VA BUCURA LUMEA, ADICA CEI CE CE IL ASTEAPTA; jidovii, turcii, tatarii si toate neamurile necredincioase asemenea lor-CARE SUNT NUMITE LUME DEOARECE ATUNCI SE VA INMULTII TOT PACATUL SI TOATA FARADELEGEA.

  (XLVIII.PILDE, Talcuiri si Sfaturi/ Sf Maxim Grecul)

  Apreciază

 3. eu said, on mai 18, 2012 at 7:07 pm

  cine stie adresa de email a fratelui saccsiv ? cum pot comunica cu el ? va rog ajutati-ma.
  lavynyax@hotmail.com multumesc

  Apreciază

 4. abc Marin said, on mai 18, 2012 at 8:12 pm

  saccsiv@yahoo.com

  Apreciază

 5. Ioan Dan said, on mai 18, 2012 at 9:06 pm

  Fiti foarte atenti ca un grup de tineri adventisti din Iasi au venit in mai multe orase din sudul Moldovei, mergand din scoala in scoala sub masca unui program numit ,,Educatie pentru sanatate” prin care isi promoveaza niste romane-biografii ale unor adventisti din SUA care numai despre sanatate nu vorbesc in cartile lor. Directorii au facut parteneriate cu ei fara sa aiba nici cea mai mica banuiala ca ei fac cel mai subtil prozelitism mascat in acest program.

  Apreciază

 6. mihai preotul said, on mai 20, 2012 at 11:59 am

  nu va lasati fratilor

  Apreciază

 7. […] Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA […]

  Apreciază

 8. […] Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA […]

  Apreciază

 9. […] Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA […]

  Apreciază

 10. […] Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA […]

  Apreciază

 11. Oglinda Libertatii said, on septembrie 18, 2013 at 5:48 pm

  […] Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA […]

  Apreciază

 12. […] Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA […]

  Apreciază

 13. […] Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA […]

  Apreciază

 14. […] Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA […]

  Apreciază

 15. […] Miscarea Legionara, al doilea razboi mondiala, viitorul razboi greco turc si multe altele Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA PROFETIA Sfantului ANATOLIE al OPTINEI despre vremea cand ERETICII VOR PUNE MANA PE BISERICA … […]

  Apreciază

 16. […] Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA […]

  Apreciază

 17. […] Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA […]

  Apreciază

 18. […] Profetia Sfantului Moise Arapul despre CALUGARII DIN NEAMUL CEL DE PE URMA […]

  Apreciază

 19. […] Este un perfect exemplu de talhar care s-a pocait iar prezenta sa in Calendar demonstreaza faptul ca ortodocsii nu sunt rasisti, el fiind negru. Ba mai mult, a si profetit. Iata profetia sa despre calugarii din neamul cel de pe urma: […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: