SACCSIV – blog ortodox

La 15 ani, o eleva olimpica din Craiova s-a sinucis de ziua tatalui …

Posted in sinucidere by saccsiv on mai 8, 2012

Iata ce aflam din articolul VIDEO-ATENŢIE IMAGINI ŞOCANTE! Eleva olimpică din Craiova s-a sinucis de ziua tatălui:

Ştefania Sterpu, în vîrstă de 15 ani, din Craiova, s-a aruncat duminică seară în gol de la etajul opt al blocului în care locuia. Tânăra a suferit o depresie când a aflat că nu s-a calificat la olimpiada internaţională de astronomie.

Ştefania era elevă în clasa a noua la Colegiul Naţional „Carol I” din Bănie, iar anul trecut în luna spetembrie  a obţinut locul al treilea la juniori în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Astronomie desfăşurată în Kazakhstan, la Alma-Ata. Colegii de clasă, susţin că în ultima perioada tânăra era mai tot timpul tristă, însă niciodată nu le-a spus ce are cu adevărat „Noi am încercat să vorbim cu ea, dar degeaba. Ea îşi dorea tot timpul să fie prima şi să obţină rezultate cât mai bune la fiecare concurs la care mergea“, a spus Diana Andrei, în vîrstă de 14 ani, colegă de clasă cu Ştefania.

VIDEO-ATENŢIE IMAGINI ŞOCANTE

S-a sinucis de ziua tatălui

Ştefania Sterpu a aflat sâmbătă seara că nu s-a calificat la olimpiada internaţională de astronomie. S-a clasat pe locul şapte, iar astfel a ratat faza internaţională a concursului „Părinţii mi-au povestit că au mâncat împreună duminică seara, iar Ştefania s-a ridicat de la masă şi a plecat în camera ei. Nimic nu le-a dat de bănuit că vrea să sinucidă. S-a aruncat de la etaj chiar de ziua tatălui ei. Este posibil să fi suferit un şoc în momentul în care a aflt că nu s-a calificat la olimpiada internaţională de astronomie. Era un copil de nota zece cu rezultate deosebite şi tot timpul a pus cariera pe primul loc“, a spus Doina Turcitu, diriginta Ştefaniei Sterpu.

Liceanca îşi dorea să lucreze în cercetare, fie în domeniul Astronomiei, fie în domeniul Fizicii.

   Cititi va rog si:

SINUCIDERE: Eleva din Cluj care a obtinut nota 10 la BAC s-a aruncat de la etaj …

Madalina Manole S-A SINUCIS azi, cand ar fi implinit 43 de ani … Ce ne invata invatatura ORTODOXA despre SINUCIDERE?

MALINA OLINESCU S-A SINUCIS. Ce spune Staretul Antonie despre sinuciderile din vremurile din urma?

SINUCIDEREA, un subiect tot mai prezent în filmele americane

49 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 8, 2012 at 5:11 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. ioancadar said, on mai 8, 2012 at 5:18 am

    SINUCIDEREA NU E O SOLUŢIE

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/04/22/sinuciderea-nu-e-o-solutie/

    Apreciază

  3. blue said, on mai 8, 2012 at 5:21 am

    „Era un copil de nota zece cu rezultate deosebite şi tot timpul a pus cariera pe primul loc.” Despre ce cariera vorbim la 15 ani? Inducerea ideii de competitie de la varste fragede nu poate decat sa bulverseze mintea inca fragila si in formare a unui adolescent.

    Apreciază

  4. tataia said, on mai 8, 2012 at 5:44 am

    Aceste „olimpiade” nu fac nimic altceva decit sa alimenteze „ego-ul”, orgoliul..etc. Asta v-o spune un fost olimpic…Daca ea a fost atit de ranita in amorul propriu ca nu s-a calificat la etapa internationala incit sa isi puna capat zilelor…ce sa mai spunem.

    Apreciază

    • Cuvântul Ortodox said, on mai 8, 2012 at 8:54 am

      îți dau dreptate. și eu am simțit pe propria-mi piele ce rău pot face rezultatele la olimpiade unui adolescent care nu are și o educație duhovnicească astfel încât să înțeleagă că acele rezultate nu îl fac să fie mai bun, special în raport cu ceilalți colegi ai săi. și chiar așa, cu această educație, este greu să nu te mândrești…

      Apreciază

    • mamaia said, on mai 8, 2012 at 10:22 am

      Si o alta fosta olimpica va spune ca olimpiadele te invata sa te descurci de una singura si sa capeti incredere in fortele proprii. E regretabil ca o olimpica din sutele care incearca sa se califice la internationala s-a sinucis, dar degeaba dati vina pe sistem.

      Apreciază

      • Cuvântul Ortodox said, on mai 8, 2012 at 3:04 pm

        a te descurca: „Tot în această direcţie, Steinhardt este critic la înţelegerea pe care o acordă românii verbului a te descurca, a-ţi face drumul tău prin lume, care este văzută ca o semi-şmecherie.”
        încredere în forțele proprii sau încredere în Dumnezeu?

        Apreciază

      • mamaia said, on mai 8, 2012 at 4:56 pm

        Increderea de a folosi conform liberului arbitru atuurile pe care le am.

        Apreciază

      • Cuvântul Ortodox said, on mai 8, 2012 at 5:45 pm

        Mămăiță acu’ văzuși ce site ai în spatele tău. Ce cauți tu pe aici?
        P.S. Să pomenească de la liber arbitru nu am auzit ortodocși. Doar catolici… Tu cu cine votezi, „mamaie”?

        Apreciază

  5. novaccin said, on mai 8, 2012 at 6:16 am

    „De ce, tata?”, „de ce, Doamne?”, „nuuuuuuuuu!”

    Pt. ca ca nu i-a nascut pe toti! Asta-i durerea care ii asteapta pe cei vinovati de avort. Avortul e jertfa adusa lui baal care ii da putere si peste ceilalti copii.
    De ce? Lipsa de pocainta!
    De ce? Lipsa de indrumare.
    De ce? Nepasarea.
    De ce? Impunerea nonvalorii, a competitiei, goliciune sufleteasca.
    De ce spun asta? Cunosc o femeie care are doua avorturi la activ. Prin pronie Dumnezeiasca, si-a vazut aievea copii nenascuti in iad. A avut aceeasi reactie ca si acesta nefericita femeie, aparent din senin.
    Recent, in Postul Pastilor, s-a sinucis un coleg din copilarie, primul nascut. Mama-sa e vinovata pt. multe avorturi.
    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, si iertati-ma fratilor daca am suparat pe nedrept..

    Apreciază

  6. antiignorantu said, on mai 8, 2012 at 6:25 am

    multi romani dorm in patul ignorantei… fac copii si nu stiu ce sa faca cu ei …

    Apreciază

  7. geo said, on mai 8, 2012 at 6:33 am

    http://www.gandul.info/politica/orban-romania-risca-de-la-ue-amenzi-de-30-000-de-euro-pe-zi-daca-nu-adopta-legea-big-brother-9601750

    asta o fi fost el comisar european, acum ministru da’ e spalat rau de tot pe creier…apropo, o mai avea asa ceva ??? cum poti sa declari senin, asa ceva, fara nici o remuscare ??? numai din dorinta de a face pe plac bruselului…

    Apreciază

  8. Ioan Dan said, on mai 8, 2012 at 7:10 am

    Multi din profesorii de religie nu abordeaza subiectul sinuciderii decat in treacat ca pacat, ca e grav fara a mai veni cu exemple din literatura ortodoxa unde se arata ce se intampla cu sufletele pacatosilor dupa moarte. Ei spun ca sa nu-i socheze pe copii pe cand aceasta ar fi chiar solutia problemei.

    Apreciază

  9. mishuleu said, on mai 8, 2012 at 8:12 am

    Colaborarea, cooperarea, fraternitatea intre crestini a fost inlocuita cu competitivitatea rezultand raceala si dezbinare. In societatea satanica de azi totul inseamna competitie, lupta pentru a fi cel mai bun, ajungand sa calci peste fratele tau ca sa iei cea mai mare firmitura. Dumnezeu este inlocuit cu orgoliul dracesc de a fi cel mai bun pentru ca mai apoi cunostintele pe care le-ai acumulat sa fie folosite de cei care servesc intereselor celui viclean. Eu cred ca copii trebuie mai intai de toate sa fie indrumati, de mici, spre studiul sfintelor scripturi, al ortodoxiei si mai apoi cu un discernamant bine conturat sa poata invata alte materii, pentru ca sa poata sa perceapa ce li se intampla cand ajung sau nu la perfomanta sau la esec, cand ajung la mandrie sau disperare, sa intelega cine sunt acesti demoni care lucreaza nevazuti sub forma de gand.

    Apreciază

    • mamaia said, on mai 8, 2012 at 10:25 am

      Zi-ne si noua cand a existat doar colaborare, cooperare si fraternitate intre crestini?

      Apreciază

      • mishuleu said, on mai 8, 2012 at 5:40 pm

        Sa Inteleg ca intrebarea cu care vii in intampinarea parerii mele nu vine numai din partea ta ci si a tuturor celor care citesc sau scriu pe acest blog asta insemnand ca prin vot sau nu esti direct reprezentant in numele lor.

        Apreciază

      • mamaia said, on mai 8, 2012 at 6:55 pm

        Cat de frumos mi-ai dovedit ca nu exista nici colaborare, nici cooperare si cu atat mai putin fraternitate.

        Apreciază

      • mishuleu said, on mai 8, 2012 at 7:14 pm

        Faptul ca tragi atat de repede concluzii dovedeste faptul ca inca nu posezi o maturitate spirituala si intelectuala suficienta pentru a putea percepe si intelege ce vreau sa transmit si sa iti transmit, pentru ca pe baza unei fraze nu poti judeca un om sau pe restul. Daca tu nu ai avut parte de colaborare, cooperare si fraternitate asta nu inseamna ca nu a existat niciodata. Ca sa sustii asa ceva cu tarie si convingere ar fi trebuit sa te fi nascut pe vremea lui Iisus poate chiar si mai inainte si sa fii in viata acum, si sa fi trait tu tot timpul asta si sa fi fost prezent peste tot ca sa ajungi la astfel de concluzii.

        Apreciază

  10. eu said, on mai 8, 2012 at 8:31 am

    mai oameni buni nu e nimic rau in competitii, olimpiade, etc doar ca parintii de azi nu cresc copiii in Dumnezeu. ATAT. daca ar comunica cu ei daca ar merge macar o data pe luna la biserica, daca…., daca……, si tot asa. asta e problema. Cine stie cum stau dohovniceste acesti oameni ! nimeni. Stai langa si cu Dumnezeu si nu mai ai ganduri de sinucidere.
    Cine stie cum a fost educata de parinti ?! Nimeni.
    Poate asa se vor trezi parintii sa vada ce au facut cu sulfetul copilului ,,olimpic,,

    Apreciază

  11. eu said, on mai 8, 2012 at 8:38 am

    Daca Dumnezeu te lasa sa ajungi sus prin aceste concursuri e voia Lui, daca nu te lasa sa ajungi in varf e voia Lui dar nu inseamna ca asemenea competitii nu sunt bune. Adica stam si lenevim, stam la limita intelectuala ca sa facem loc la altii. Cei care comenteaza impotriva acestor concursuri ar trebuii sa se intrebe cam ce inteleg proprii lor copii din aceste pareri. Sau poate tocmai cei fara copiii vorbesc asa impotriva.
    Invata, munceste fii om dar cu Dumnezeu, stai langa un duhovnic, roaga-te sa fie voia domnului cu toate competitiile la care mergi si gata. nu mai vorbiti impotriva acestor olimpiade. Problema era in capul ei si a parintilor care au uitat-o pe drumul ratacirii mandrindu-se cu olimpca lor de fata.
    Cititi ce spune Sfantul Teofan Zavoratul.

    Apreciază

  12. ioan said, on mai 8, 2012 at 10:01 am

    un om necajit merge la preot si-i zice: parinte da-mi binecuvantare ca vreau sa ma spanzur, preotul stupefiat îi zice: vino maine(cu speranta ca omul se v-a razgandi) a doua zi acelasi. parinte da-mi binecuvantare ca vreau sa ma spanzur. preotul surpins îi zice vino maine ca-ti dau binecuvantare. si peste noapte face rugaciune sa-i arate Dumnezeu ce sa faca. atreia zi cand vine omul preotul îi spune: du-te dar cand î-ti pui latul la git sa spui asa: ….continuare

    Apreciază

  13. ioan said, on mai 8, 2012 at 10:10 am

    omul pleaca si cind sa-si puna latul spune: satană trupul e al tau dar sufletul al lui Dumnezeu. atunci in clipa aceea aparu o mana paroasa gigantica care lovindu-l i-l arunca cat colo si o voce sinistra zice. ce sa fac cu hoitul tau si mana disparu.

    Apreciază

  14. ORTODOX said, on mai 8, 2012 at 10:13 am

    PUTEREA RUGACIUNII

    Apreciază

  15. STOP RFID 666 said, on mai 8, 2012 at 10:54 am

    Apreciază

  16. ioancadar said, on mai 8, 2012 at 3:08 pm

    Viaţa nu e uşoară, dar avem datoria să nu ne dăm bătuţi de greutăţile ei!

    Apreciază

  17. mircea said, on mai 8, 2012 at 4:27 pm

    Ce ii spune Parintele Paisie unui atlet:

    „Eu insa sovaiam si de aceea l-am rugat sa ma lase sa mai merg la o ultima intrecere, pentru satisfactie morala. Dar el mi-a spus:
    – Aceasta nu e satisfactie morala, ci imorala, pentru ca prin intrecerile sportive omul isi manifesta toata iubirea de sine si slava desarta pe care le are.”

    Apreciază

  18. blogideologic said, on mai 8, 2012 at 6:09 pm

    Depresia de Super Luna este un fenomen psihic depresiv indus de momentul lunii de perigeu ori Super Luna http://www.lemonde.fr/sciences/portfolio/2012/05/06/la-lune-de-perigee-a-illumine-le-ciel_1696440_1650684.html Întâmplător, momentul astronomic coincidea cu acel tragic 6 mai pentru copilă http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/o-eleva-din-craiova-s-a-aruncat-de-la-etaj-suparata-ca-obtinuse-locul-sapte-la-olimpiada-de-astronomie-263145.html . Nu ştiu dacă mai ajută ce spun eu, însă categoric n-a fost un act de sinucidere! Aşa încât cazul respectiv trebuie să iasă de sub blamul Bisericii ! Dar procesul de educaţie în cazul de faţă a fost categoric de vină ! Aspectele de psihologie trebuie să fie discutate, chiar şi amănunţit, la cursurile de astronomie pentru adolescenţi! În cazul acestui suicid involuntar trebuie blamat în mod expres ministrul Educaţiei de atunci, Cătălin Baba. Care de altminteri a forţat fel şi fel de încălcări ale legii Educaţiei. Dar eu îi blamez moral pentru sinuciderea fetiţei de la Craiova şi pe liderii udemerişti care împing cursul Educaţiei în România pe teme deviante, în loc să focalizeze pe teme vitale pentru om !

    Apreciază

    • eu said, on mai 8, 2012 at 6:19 pm

      mai nene ne lasi ! mergi matale pe alt blog cu asemenea idei. auzi momentul astronomic coincide cu tragicul copile …..!!!!!!
      bai nene vezi sa nu ai si tu o asemenea coincidenta astronomica intr-o zi. Ma intreb atunci cine va fi vinovat ….tot ministrul educatiei ?!

      Apreciază

      • blogideologic said, on mai 8, 2012 at 6:28 pm

        Tu eşti cerberul blogului ? Dacă vrei să fii român, nu trebuie să fii „inept”, spunea Mihai Eminescu.

        Apreciază

    • mishuleu said, on mai 8, 2012 at 6:49 pm

      Psihologia, din punctul meu de vedere, este o stiinta ce apartine diavolului asa cum si tot ce tine de fenomene de tip „depresie de super luna”, pentru ca aceasta stiinta de fapt vrea sa il elimine pe diavol din ecuatie omul ajungand sa nege exstenta lui, sa ascunda ceea ce se intampla cu adevarat in mintea si organismul uman in asa fel incat omul sa lepede armele cele adevarate cu care se combate depresia si alte influente demonice de tip plictiseala. Fara rugaciune, trezvie, spovada, impartasanie si post poti sa il chemi si pe Carl Jung si pe Freud din groapa ca tot nu o sa iti folosessca la nimic ba s-ar putea sa iti faca mai mult rau habaugii aia.

      Apreciază

      • blogideologic said, on mai 8, 2012 at 6:55 pm

        Psihologul Vasile Pavelcu nu era creştin ? Sau psihologul Nicolae Mărgineanu ? Ai citit cărţile lor ?

        Apreciază

      • mishuleu said, on mai 8, 2012 at 7:03 pm

        Si daca erau crestini prin botez asta inseamna ca faceau ei neaparat voia lui Dumnezeu prin activitatile lor in domeniul asta al psihologiei. Poti tu sa stii cu adevarat ce era in sufletul si mintea lor cand au scris acele carti. Poti tu sa imi spui daca au scris cu binecuvantare acele carti. Eu unul ma indoiesc ca poti.

        Apreciază

  19. Alexandru(Fulger) said, on mai 8, 2012 at 7:13 pm

    Depinde si de parinti , daca isi invata copii numai sa aiba note maxime la materi si sa respire normal ca tanarul cand ia o nota mai slaba este foarte afectat.

    Apreciază

  20. cineva said, on mai 8, 2012 at 11:16 pm

    Exact cum spune si Alexandru (Fulger) ma gandeam si eu, de cele mai multe ori copiii super-ambitiosi sunt educati asa din familie. Poate ca lua bataie.. am avut nenumarati colegi batuti de parinti daca nu aduceau note maxime, aveam colege care plangeau de frica de a merge acasa cu un opt. Acum nu va asteptati ca parintii sa recunoasca acest lucru. Dar daca este asa, vor trebi sa traiasca cu constiinta incarcata pentru tot restul vietii si aceasta pedeapsa le va fi mai mare decat oricare alta..

    Apreciază

    • cineva said, on mai 8, 2012 at 11:21 pm

      hmm… stateam si ma gandeam. Oare faptul ca s-a sinucis de ziua tatalui n-are nici o importanta? A vrut cumva sa-l pedepseasca? A vrut cumva sa-i faca ‘un cadou’ considerandu-se lipsita de valoare si vrand sa-l elibererze de ‘corvoada’?

      Apreciază

  21. Între 2 Extreme said, on mai 9, 2012 at 6:18 am

    Știu că despre decedați nu se vorbește de rău… și Dumnezeu s-o ierte… Dar cred că era o egoistă. Nu s-a gîndit la nimeni mai mult decît la ea. Nu s-a gîndit la părinții ei, că asta i-ar putea distruge. Nu s-a gîndit nici măcar la faptul că e ziua tatălui ei. Ce mai cadou i-a făcut….
    Plus, cred că și părinții au o parte din vină, dacă nu au putut observa schimbările în comportamentul ei. Probabil nu exista destulă comunicare între ei. Și prea mult i-au insuflat unei fete de 15 ani că succesul în viață depinde de notele pe care le primești și că viața constă în primul rînd din carieră. Se pare că fetița nici nu avea viață socială în adevăratul sens al cuvîntului. N-am observat să se fi menționat că ar fi avut prieteni. Am observat ”colegi”, ”dirigintă”, dar nu prieteni.

    Apreciază

  22. blogideologic said, on mai 9, 2012 at 2:22 pm

    Există un tip de psihologie, supranumită acum psihologie cognitivă, care-i foarte strâns legată de gramatică. În urmă cu două veacuri, această psihologie cognitivă se numea Ideologie primară. La începutul secolului XIX, această Ideologie primară a influenţat hotărât modernitatea noastră şi a permis o ieşire din epoca fanariotă. Ideologia primară a fost inserată ca un acquis european în ideologia naţionalismului românesc. Nume fondatoare din Ideologia primară au fost abatele Bonnot de Condillac şi contele Antoine Destutt de Tracy. Primul a scris o Gramatică filosofică, iar cel de al doilea a scris o Gramatică generală. Ioan Eliade Rădulescu le-a folosit ca modele europene pentru a scrie Gramatica de la Sibiu din 1828. Ideologia primară, cu numele american de „psihologie cognitivă” acum, se integrează amândouă în psihologia asociaţionist-senzaţionistă. În perioada comunistă, desprinderea de influenţa moscovită se face şi prin traducerea unui text de psihologie asociaţionist-senzaţionistă scris de Henri Wallon. Traducerea aceasta fericită a fost realizată de academicianul Alexandru Duţu, un creştin format cultural de mişcarea ortodoxă Rugul aprins. Găsim numele acestui cărturar român însărcinat de comuniştii naţionalişti cu traducerea pedagogiei lui Wallon, surprinzător, într-o pagină din „Jurnalul fericirii” ţinut de Nicolae Steinhardt : „Ianuarie 1955/Orele 14. Telefon al părintelui Mihai. Sunt convocat la orele 16. Voi vedea de ce. S-a petrecut ceva rău? Vreo boală? /- Sunt eu om să mă adresez (traducerea franceză: suis-je homme à ?) unui avocat în caz de boală? Îl aud surâzând la celălalt capăt al firului. În odăiţa-hol din casa parohială a Schitului găsesc lume multă de tot, numai crema şi elita. Mă lămuresc de îndată asupra temei reuniunii. Părintele Cleopa, spiritualul mănăstirii Slatina, călugăr de origine ţărănească şi cu reputaţii de sfânt, şade pe scaunul oaspetelui, iar acesta pe un taburet la picioarele lui, cuminte şi cucernic, foarte prevenitor şi niţel prea supus. De ce oare gestul acesta de firească smerenie pare călcat pe vorbele din Fapte 22, 3. Dacă cel ce stă la picioarele maestrului e Pavel, cel de pe scaun nu mai e decât Gamaliel. Părintele Cleopa, destul de tânăr, simplu, vorbitor înlesnit, cu privire blândă, părul, barba şi mustăţile foarte negre, şi purtare serioasă. I se pun tot felul de întrebări şi răspunde la toate nu numai cu multă răbdare şi dreaptă socotinţă, dar şi cu vădită atenţie, reflectând îndelung. Codin Mironescu [Alexandru Mironescu], Todiraşcu [Ştefan Todiraşcu], Pillat [Dinu Pillat], Alice Voinescu, Mihai Musceleanu, doctorul Voiculescu [Vasile Voiculescu], Alexandru Duţu, muţti tineri cu ochii aprigi şi calzi ascultă răpiţi şi se cunoaşte că au parte de fericire. Unii dintre ei, ca Pavel Sim. [Paul Simionescu], Virg. Cd. [Virgil Cândea] şi alţii studiază teologia în orele libere şi dau examenele clandestin. Da, ăştia n-ar pleca întristaţi de la Domnul.” Personalitatea academicianului Alexandru Duţu influenţează viaţa noastră intelectuală printr-o mulţime de alegeri esenţiale. În primul rând mi se pare relevant faptul că trebuie să respectăm valorile din cunoaşterea prudenţială transmise prin învăţătura de înţelepciune a părintelui Cleopa. Cea de a doua alegere a lui Alexandru Duţu se referă la ‘modelul psihologic’ al omului folosit în pedagogia românească, precum şi în ‘studiul mentalităţilor’. În lucrarea sa din 1982, “Literatura comparată şi istoria mentalităţilor” (Editura Univers, Bucuresti), academicianul Alexandru Duţu nota că el este autorul traducerii acelui text ‘senzualist’ de excepţie: « … la Congresul de Ştiinţe istorice de la Bucureşti, din 1980, istoricii francezi au oferit participanţilor un bilanţ al cercetărilor din 1965 încoace, în care i se consacră un capitol istoriei mentalităţilor nu în partea dedicată istoriei medievale sau moderne, ci în partea consacrată lumii contemporane, precizându-se că « nimic nu interzice studiul mentalităţilor contemporane, mai ales sub latura lor colectivă. (amintim aici că o lucrare fundamentală a lui Henri Wallon a apărut în traducerea noastră, în 1964.) ».

    Apreciază

  23. Cosmin M said, on mai 10, 2012 at 7:04 pm

    Cand omul va ajunge cu adevarat la limitele cunoasterii va vedea ca lumea vazuta si nevazuta este creata de Dumnezeu si nu sa creat singura cum zic unii mari fizicieni si alti mari oameni de stiinta. Geniile sunt atacate foarte puternic de diavoli pentru a nu vedea existenta Lui Dumnezeu.

    Din marsul distrugatorului:

    (II. Pervertirea SAVANTILOR prin sugestii diabolice)
    „Iar tie, legiunii sarpelui negru (stapan pe puterea sugestiei) iata ce-ti poruncesc:
    – Voi urmariti-i pas cu pas si supravegheati-i neincetat pe savantii inzestrati cu talente si genialitate. Acestia sunt cei alesi si cei mai valorosi dintre oameni – ei cerceteaza natura si miraculoasele ei structuri si forme, straduindu-se sa patrunda in taina vietii intru slava Creatorului si a cunoasterii intelepciunii Sale de neconceput.(37)
    Menirea si telul lor este atat de clar si de maret, incat, daca ei vor reusi sa-l realizeze, atunci intreaga viata a oamenilor va fi indreptata intru preamarirea Atotputernicului, si oamenii se vor intoarce iarasi la nemurire si desfatare vesnica. Lor li se va revela toata bucuria si fericirea existentei si credinta lor va fi ca diamantul(38), iar pamantul cu toti locuitorii lui va deveni imparatia inviatului. Atunci toate resursele noastre, mijloacele de lupta si timpul sorocit noua se va sfarsi.“
    „- Grabeste-te, legiune a sarpelui negrul! Grabiti-va, slujitorilor, pe taramul acestor alesi, savanti si genii ai slavei crucii. Inspirati-le cu prudenta, inselati-i in ascuns si pe neobservate – ca nu exista nimic in lumea suprasensibila si tainica[5]. Iar in ce priveste caracterul treptat al dezvoltarii naturii in toata diversitatea frumusetii si armoniei formelor ei, SUGERATI-LE cu viclenie ideea AUTOCREATIEI.
    SUGERATI-LE, pentru a produce o impresie mai puternica, termenul latinesc – EVOLUTIE; acest cuvant va prinde mult mai repede si va intra in uz, fiindca oamenii sunt pasionati de stiinta si cred cu tarie celor initiati in stiinte.
    Pe masura cercetarilor experimentale asupra structurii materiei si a formelor ei, SUGERATI-LE PREVAZATOR, ca si pe parcursul investigatiilor asupra sufletului si duhului pastrate in taina – in puterea atottiitoare a Creatorului – SUGERATI-LE CU MULTA VICLENIE, ca acest SUFLET si acea de viata datatoare, sau cum i-o mai fi zicand – PUTERE, nu exista deloc – ea fiind doar aparenta, aidoma miscarii – o simpla miscare, diferita doar ca viteza, diversificata de catre perceptie, sau o rasfrangere asupra punctelor nervoase sensibile, asupra strunelor nervoase ale organismului – si ca nu exista decat materia, substanta vizibila si palpabila, aflata in procesul miscarii sale, AUTOGENERATOARE.
    Aceasta sugestie este atat de reusita, incat oamenii vor trece cu usurinta la NEGAREA existentei sufletului(39), si a lui DUMNEZEU – Creatorul Universului.(40)
    Ei vor zeifica materia. Iar suprema reprezentare despre El – Dumnezeirea asta – o vor comasa si o vor vedea in sine, adica in intelectul lor; si SE VOR TRUFI si se vor ridica impotriva credintei in OMUL – CEL VESNIC.“

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.