SACCSIV – blog ortodox

Sfantul Munte Athos va rupe relatiile cu statul grec dupa alegeri, daca se va cotinua taxarea proprietatilor imobiliare monastice din afara peninsulei Athos. Va cere sprijinul Rusiei

Posted in Grecia, Muntele Athos, RUSIA by saccsiv on mai 6, 2012

   Iata ce aflam din articolul Sfântul Munte Athos, pe punctul de a rupe relaţiile cu statul grec şi de a cere sprijinul Rusiei:

Comunitatea din Sfântul Munte Athos este pe punctul de a rupe relaţiile cu statul grec din cauza conflictului generat de noile măsuri anticriză ale guvernului elen adoptate în urmă cu câteva luni, care includ taxarea proprietăţilor imobiliare monastice din afara peninsulei Athos.Reprezentanţi şi stareţi ai celor 20 de mânăstiri din Sfântul Munte s-au întâlnit la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei reuniuni extraordinare, pentru a discuta această problemă, majoritatea pronunţându-se pentru îngheţarea relaţiilor cu statul grec, dacă noul guvern de la Atena ce se va forma după alegerile legislative din 6 mai va menţine această măsură, informează Eho Moskvi.

O nouă întâlnire a stareţilor mânăstirilor din Sfântul Munte va avea loc la 14 mai, când deja vor fi cunoscute rezultatele alegerilor, şi atunci va fi adoptată o decizie definitivă privind relaţiile cu statul grec. Dacă noul guvern va ignora solicitările Sfântului Munte, atunci relaţiile cu autorităţile elene vor fi rupte complet, iar comunitatea athonită va solicita sprijin şi ajutor din partea ţărilor slave care au mânăstiri în Sfântul Munte, adică Rusiei, Serbiei, Bulgariei.

Conflictul dintre Sfântul Munte şi statul grec a fost provocat de noua lege de impozitare a veniturilor, potrivit căreia mânăstirile trebuie să plătească taxe pentru proprietăţile lor din afara peninsulei Athos. Comunitatea monahală consideră că astfel de măsuri încalcă statutul special al Sfântului Munte, explicând în acelaşi timp că proprietăţile lor reprezintă o sursă de venit pentru întreţinerea mânăstirilor şi pentru primirea a mii de pelerini anual.

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 6, 2012 at 4:38 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Cathalin said, on mai 6, 2012 at 5:42 pm

  http://www.realitatea.net/alegeri-grecia-exit-poll-regres-pentru-socialisti-si-conservatori-neonazistii-intra-in-parlament_939675.html

  Ei uite cum haosul e sponsorizat sa puna stapanire .

  De ce nu fac precum a zis Hristos : Da-ti cezarului ce este al cezarului si Lui Dumnezeu ce este a Lui Dumnezeu? Banii au devenit ravna lor ?

  Apreciază

  • Dan said, on mai 6, 2012 at 9:41 pm

   Pai terenurile nu-s ale Cezarului ci in cazul de fata ale Bisericii. In al doilea rand Cezarul a murit, ucis de catre conducatorii statelor moderne, deci a da bani sau orice lucru lor este tradare a Cezarului, nicidecum implinirea obligatiilor fata de el.
   Cezarul nu este echivalent cu statul. Si „dati” se scrie legat. Si daca tot te arde pe tine de ce altii nu dau, de ce nu dai tu? Eu singurele donatii benevole ce le-as face unor asemenea persoane ar fi un topor (in cap), o secure (trasa dupa gat), un cutit (bagat in inima) si un bocanc (bagat pe gat). Cand „statul” modern duce lipsa de asa ceva, sa ma anunte, si cu bucurie ii voi da ce i se cuvine, fie ca vrea doar unul sau toate la un loc (din „darurile” pe care le-am enumerat si pe care-as fi dispus sa le daruiesc fara sa astept in schimb ceva).
   In plus, in orice tara cat de cat civilizata cultele religioase si organizatiile nonprofit sunt SCUTITE de impozitare/taxare. Tine de un bun simt elementar pe care circopitecii se pare ca nu-l detin, doar ei se trag din maimuta, vorba lui Tutea, singura diferenta dintre ei si urangutan fiind lipsa cozii.

   Apreciază

   • Dan said, on mai 6, 2012 at 9:44 pm

    Erata: voiam sa spun, organizatiile caritabile sunt scutite de impozitare/taxare, nu cele nonprofit, caci nu exista asa ceva.

    Apreciază

   • Cathalin said, on mai 7, 2012 at 9:08 am

    Tu te numesti crestin ? Tu care esti in stare sa pui mana pe cutit si sa omori ? Ai inteles sensul vorbelor lui Hristos precum se lipeste ghebosul de de gard !
    Pai eu oricum platesc impozite copile ( desi e absurd dar asta e oranduirea ). De ce Biserica institutionala sa fie scutita de taxe si eu nu ? Asta e o intelegere( marsavie) intre statul laic si capii Bisericii , care am vazut cu totii ce averi strang , dar ne facem ca ploua ! Asta ar trebui sa ne doara , ravna cu care ei lucreaza pentru inavutire si nu pentru mantuirea omului !
    NU tine de nici un bun simt daca ai lucra in interiorul sistemului ai vedea cat de corupt si murdar este . Afara e vopsit gardul si inauntru leopardul . De fapt de ce explic eu toate astea unui fanatic ca tine ? Auzi tu nu esti crestin in simtire si traire esti habuc si fanatic . Nu imi scrie ca nu vreau polemica inutila pe tema asta !

    Apreciază

   • Cathalin said, on mai 7, 2012 at 9:12 am

    Pe mine asta ma doare cand vad ca sub asa zisul scop nobil Biserica face bani pe spinarea oamenilor nevoiasi . Aici s-a ajuns ?

    http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/banii-mei/biserica-te-imprumuta-cu-o-dobanda-de-6-daca-esti-ortodox-218650.html

    Apreciază

   • Cathalin said, on mai 7, 2012 at 9:21 am

    Uite aici cum se incala flagrant spusele Mantuitorului de catre cei ce se considera a fi „pescari de oameni ”

    Sfanta Evanghelie dupa Luca :
    Cap.6 -34.Şi dacă daţi împrumut celor de la care nădăjduiţi să luaţi înapoi, ce mulţumire puteţi avea? Că şi păcătoşii dau cu împrumut păcătoşilor, ca să primească înapoi întocmai.
    35.Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi nimic în schimb, şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulţumitori şi răi.

    Apreciază

 3. crestinul ortodox said, on mai 7, 2012 at 7:02 am

  nu vedeti ca se incearca „umilirea” BISERICII LUI HRISTOS in fata antihristului si a slugoilor sai , „si vai si amar de lucratorii care nu iau in seama piatra pusa in capul unghiului , piatra de temelie ” caci „toate celelalte se vor pravali peste ei ” si intr-un final peste ” umilinta” va fi BIRUINTA caci „pe aceasta piatra va fi BISERICA LUI HRISTOS , pe care portile iadului nu o vor birui ” ‘
  Amin!

  Apreciază

 4. kosk said, on mai 7, 2012 at 10:34 am

  @Cathalin, draga fra’ ai inteles gresit conceptul de „toleranta”. ia de citeste Mineiele si insusi Mantuitorul a spus ceva despre „pagani si vamesi” .toleranta nu inseamna prostie crasa ,exista multi Sfinti care au improscat cu pietre „autoritatile statului” (care au depasit o limita) si li sa socotit mucenicie

  Apreciază

  • Cathalin said, on mai 7, 2012 at 10:51 am

   Frate un lucru este cert banii dati de biserica cu dobanda nu e lucru curat PUNCT . Ca am inteles eu gresit , ca tu nu intelegi ce vreau sa spun mai putin conteaza , conteaza ca unele lucruri nu trebuie sa se intample , si totusi se intampla PUNCT.

   Apreciază

 5. crestinul ortodox said, on mai 7, 2012 at 11:45 am

  Cathalin, am sa te rog ceva „sa nu faci ” un ghiveci cu Locurile Sfinte ,Binecuvantate de Dumnezeu intrucat daca se provoaca acolo sminteala si tulburare este clar lucrul dracului si nu Lucrarea lui Dumnezeu si inca ceva sa nu pui pe acelasi etalon Lucratorii Biserici Ortodoxe Grecesti cu Lucratorii Bisericii Romane ,intrucat ,Ierarhii greci au luat atitudine si au luptat dand anathema pe papa, anglicani,rabini si talmudismul lor, monofiziti,monoteiti,…etc si stau drepti si nu inclinati in fata antihristilor si a uniunii dracesri ue -vz anathemele PS Serafim de Pireu pe cand la noi mi-as dori sa vad lucrul acesta azi , sa iasa macar un Ierarh de al nostru si sa spuna lucrurilor pe nume , sa dea cartile pe fata si sa indemne poporul roman la Adevar,Unitate si Credinta si nu la altele ..
  cu exceptia doar a par Iustin Parvu,a par Mihai Valica ,a par Amfilohie Branza si ceva ,ceva a Ps Laurentiu Streza si atat pe cand la ierarhii greci uita-te cum lovesc prin taierea raului de la radacina aratand adevarul si condamnand actiunile acestui imperiu numit ue un imperiu fara HRISTOS si anticrestin ,” SI TACEREA ESTE UN MARE PACAT !” chiar de contributie majora cu cel prin care vine sminteala .
  iar de Lucratorii din” Via Stapinului ” va avea grija HRISTOS cum sa-i rasplatesca pe unii de-a dreapta sa in slava si lumina iar pe altii cu cei de-a stanga sa ,in iadul cel vesnic si viermele neadormit , MAI GRAV ESTE ATUNCI CAND UNII DINTRE EI TRAG SI ALTE SUFLETE IN IAD DUPA EI .
  si cu putina imaginatie …daca SFANTUL MUNTE ATHOS ar fi pus , s-ar conforma celor de la ue , sa permita femeilor sa aiba acces in SFANTUL MUNTE , PARINTII ATHONITI sa fie fugariti,prigoniti ca nu-si platesc impozitele, darile la ue sau la… nu te duce cu gandul la ceva ca a inceput prigoana !!! iar atunci Acesti Sfinti Parinti care mai sunt la ora actuala, la Schitul Lacu, SChitul Prodromu , Vatopedu care se roaga si pentru tara noastra intreaga cum vor mai putea sa se roage daca vor fi izgoniti ,prigoniti iar SFANTUL MUNTE ATHOS AL RUGACIUNILOR SFINTE CATRE DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI SA FIE TRANSFORMAT IN MUZEU crezi ca va mai fi DUMNEZEU acolo ?!
  Amin!

  Apreciază

  • Cathalin said, on mai 13, 2012 at 4:19 pm

   Poate ca nu am specificat si aici imi recunosc greseala , dar intentia mea era clar vadita spre cei care fac asa dupa cum bine ai zis lucrarea necuratului.
   Intrutotul deacord cu tine dar TACEREA ESTE UN PACAT asa dupa cum bine zici , sa nu luam atitudine si sa mergem doar pe ideea ca vor da ei socoteala ( oricum vor da) , noi avem obligatia macar sa-i aratam cu degetul , ca oamenii sa vada unde este necuratenia .

   Apreciază

 6. Alexandru(Fulger) said, on mai 7, 2012 at 6:44 pm

  Bine fac , deja au intrecut masura.

  Apreciază

 7. crestinul ortodox said, on mai 8, 2012 at 10:46 am

  iar daca Parintii Athoniti vor fi prigoniti si alungati pentru neplata taxelor si impozitelor catre uniunea draceasca adica catre ue iar daca acolo se va aproba ca si piciorul de femeie sa intre cum se cere acum !!!si se vrea de catre ue !!!, atunci acei SFINTI PARINTI ATHONITI „isi vor arunca reverindele pe mare „sub Calauza PREASFINTEI FECIOARE MARIA , a MAICII DOMNULUI si in urma SFANTUL MUNTE ATHOS NU VA fi lasat sa fie muzeu caci se va trece peste PORUNCA LASATA DE MAICA DOMNULUI !!! drept urmare a nesocotirii acestui JURAMINT SFANT AL MAICII DOMNULUI pentru ACEST LOC SFANT vor fi sloboziti acei dragoni cu doua capete ce stau inlantuiti in mare sub Sfantul Munte Athos care vor veni asupra oamenilor si-i va chinui si astfel se va grabi sfarsitul omenirii .
  vz si stema si simbolul SFANTULUI MUNTE ATHOS -„dragonul cu doua capete ” Oare de ce ? nu va puneti intrebarea !

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: