SACCSIV – blog ortodox

Parintele Daniel de la Rarau: PEDEPSELE NEMARTURISIRII CREDINTEI

Posted in MARTURISIRE by saccsiv on mai 6, 2012

   Preiau integral materialul Pedepsele nemărturisirii credinţei de pe blogul fratelui Apologeticum:

Sunt creştini ortodocşi care nu mărturisesc şi nu apără Ortodoxia, temându-se că vor avea necazuri, că vor fi daţi afară de la serviciu,  că işi vor pierde averea şi libertatea. Dar Domnul Hristos ne spune că pentru Adevăr trebuie să te jertfeşti şi la nevoie să şi mori.

Dacă nu mărturisim, ne aşteaptă o veşnicie îngrozitoare, chinuitoare în focul cel veşnic. Pentru că de moartea trupească, de Judecată şi veşnicie nu putem scăpa. Teama de această moarte trupească este o mare greşeală. Murim în câteva clipe, dar ce urmează este mai important. Cum ne ia moartea? Unde ne duce?

Iar dacă pentru orice cuvânt în plus vom da răspuns, cu atât mai mult pentru orice cuvânt ruşinos şi „cu atât mai mult pentru orice cuvânt ucigător de suflet”, spune părintele Arsenie Papacioc.

Dacă mărturisim, suntem vii duhovniceşte şi-n această viaţă şi în viaţa cea veşnică. Iar dacă nu mărturisim, este o suferinţă teribilă, se îndepărtează harul Duhului Sfânt de la noi şi suntem morţi duhovniceşte în această viaţă, iar după Judecata Înfricoşată, vom merge în chinurile cele veşnice[1].

Cine va putea să spună la Înfricoşata Judecată că n-a ştiut? Dacă n-a ştiut de ce n-a întrebat, de ce nu s-a informat? Cât timp am pierdut şi câte lucruri deşarte am căutat, am citit şi am aflat în această viaţă? Hristos ne-a spus tot ce ne este necesar pentru mântuire.

Dar iată ce este mai înfricoşător între toate temeiurile de frică pentru cei care, în viaţa aceasta, nu se tem de păcat şi se ruşinează să mărturisească. Ne spune Domnul Hristos: Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el, când va veni întru slava Tatălui Său cu sfinţii îngeri (Marcu 8, 38).

„Luaţi aminte, voi toţi, care aveţi credinţă: nu vă bizuiţi prea mult pe mila lui Dumnezeu! Cu adevărat, mila lui Dumnezeu se revarsă numai în viaţa aceasta peste hulitorii care nu se căiesc; iar la înfricoşata Judecată, drepta­tea va lua locul milei. Luaţi aminte, voi toţi, cei care, cu fiecare zi, vă apropiaţi tot mai mult de moartea pe care n-o puteţi ocoli! Lu­aţi aminte, întipăriţi-vă în inimă aceste cuvinte. Nu le-a spus un vrăjmaş al vostru, ci Prietenul cel mai Bun. Aceleaşi buze Care, pe Cruce, au dat iertare duşmanilor, tot ele au rostit aceste cuvinte gro­zave, grozave, dar drepte. De cel care se ruşinează de Hristos în această lume, şi Hristos Se va ruşina înaintea sfinţilor îngeri. Cu ce ai să te mândreşti, omule, dacă lui Hristos Îi va fi ruşine cu tine?

  • Dacă ţi-e ruşine de Viaţă, înseamnă că te mândreşti cu moartea;
  • Dacă ţi-e ruşine de Adevăr, înseamnă că te mândreşti cu minciuna;
  • Dacă ţi-e ruşine cu Mila, te mândreşti cu facerea de rău;
  • Dacă ţi-e ruşine cu Dreptatea, te mândreşti cu nedreptatea.
  • Dacă ţi-e ruşine cu Patima de pe Cruce, înseamnă că te mândreşti cu închinarea la lume;
  • Dacă ţi-e ruşine de Nemurire, te mândreşti cu stricăciunea şi cu mormântul!

Atunci, în faţa cui te vei ruşina de Hristos? În faţa unuia mai bun ca Hristos? Nu; pentru că nu există cineva mai bun ca Hristos. Atunci de bunăseamă te ruşinezi de Hristos, faţă de cineva mai mic decât Hristos. Îţi este ruşine de părintele tău în faţa unui şoarece, sau se ruşinează fiica de mama ei în faţa unei vulpi? Cum să te ruşinezi de Cel Bun în faţa celui rău, de Cel Preacurat în faţa celui necurat, de Cel Atotputernic în faţa neputinciosului, de Cel Înţelept în faţa nebunului? De ce să te ruşinezi cu Domnul slavei în faţa unui neam curvar şi păcătos? Doar pentru că neamul acesta îţi joacă mereu înaintea ochilor pe când Domnul nu Se vede? Pu­ţin, doar puţin mai este şi (Hristos n. n.) va apărea în slavă pe nori de îngeri, iar neamul acesta va dispărea dinaintea picioarelor Lui, ca praful pe care-l spulberă vântul. Cu adevărat, cu adevărat ai să te ruşinezi atunci, nu de Împăratul Slavei, ci de tine însuţi, omule; dar atunci nu-ţi va mai folosi la nimic ruşinea. Mai bine să-ţi fie ruşine acum, câtă vreme ruşinea îţi mai e bună la ceva! Să-ţi fie ruşine de toate înaintea lui Hristos, iar nu de Hristos înaintea tuturor”[2].

„De ce spune Domnul: de Mine şi de cuvintele Mele? Cine se ruşi­nează de Mine înseamnă: cine se îndoieşte de Dumnezeirea Mea, şi de Întruparea Mea din Preacurata Fecioară, de suferinţele Mele pe Cruce, şi de Învierea Mea, şi cine se ruşinează de puterea Mea pe pământ şi de dragostea Mea pentru păcătoşi.

Cine se ruşinează de cuvintele Mele înseamnă: cui îi e ruşine de Evanghelie şi tăgădu­ieşte învăţătura Mea, sau cine îmi răstălmăceşte vorbele şi aduce, prin erezie, neodihnă şi lupte între credincioşi, sau cine se poartă cu obrăznicie faţă de dezvăluirile şi învăţăturile Mele, înlocuindu-le cu învăţături străine, sau cine le ascunde şi le trece sub tăcere în faţa puternicilor acestei lumi, acela se ruşinează de Mine şi se teme pentru sine însuşi. Cuvintele lui Hristos sunt testament dătă­tor de viaţă, aşa cum sunt şi Patimile Sale, şi Trupul şi Sângele Său. Domnul nu-Şi desparte Cuvintele de Sine Însuşi, nu le dă mai puţi­nă însemnătate. Cuvântul Lui nu poate fi rupt de El. Cuvântul are tot atâta putere cât şi Persoana, pentru aceea le spune ucenicilor: Acum voi sunteţi curaţi, pentru cuvântul pe care vi l-am spus (Ioan 15, 3).

Hristos a curăţat prin Cuvântul Său suflete, a vindecat bolnavi, a izgonit duhurile rele, a înviat morţi. Cuvântul Lui e ziditor, curăţitor, de viaţă dătător. De ce atunci să ne pară străin lucru când ni se spune în Evanghelie: şi Cuvântul era la Dumnezeu (Ioan 1,1)?[3]

„Mântuitorul numeşte neamul acesta desfrânat într-un înţeles mai larg, tot aşa cum profeţii din vechime numeau desfrânare în­chinarea la alţi dumnezei (Iezechiel 23, 37).

Oricine îşi lasă soţia şi îşi ia altă femeie este curvar; şi cine uită de Dumnezeul Cel Viu şi se închină lumii este şi acela curvar. Cine lasă credinţa în Domnul ca să creadă în oameni, cine lasă iubirea lui Dumnezeu ca să iu­bească lucruri şi oameni, acela săvârşeşte desfrânare. Pe scurt, ori­ce păcat, care desparte sufletul de Dumnezeu, legându-l de vreun lucru oarecare, sau de vreun om, poate fi numit pe bună dreptate desfrânare, pentru că poartă toate însemnele preacurviei. Aşadar cine se ruşinează de Hristos Domnul, Mirele inimii, în faţa unui ast­fel de neam desfrânat, e ca o mireasă care se ruşinează de mirele ei înaintea unei adunări de neruşinaţi. Domnul nu vorbeşte de un neam păcătos, ci de un neam desfrânat şi păcătos. De ce? Ca să osândească şi mai mult desfrânarea. Sub cuvântul „desfrânare” se înţe­leg aici cele mai grele, cele mai înveninate, cele mai aducătoare de moarte păcate, care-l întorc cel mai adesea pe om de la urmarea lui Hristos, de la lepădarea de sine, de la cruce şi de la naşterea din nou”[4].

Iar pe cei care prigonesc pe mărturisitori, îi aşteaptă Judecata Înfricoşată, pentru că Dumnezeu răzbună moartea Sfinţilor Săi (Fac. 4,11; Ps. 78,11; Mt. 23,35; Apoc. 6,9-10; 19,2).


[1] Creştinul, care a fost atras de căldura băii, a ieşit din ceata mucenicilor ce se aflau în lacul îngheţat, a intrat în baie şi a murit. Iar un ostaş, care a văzut cununile, a intrat în apa îngheţată şi a luat cununa muceniciei. Vezi: Cei 40 de mucenici din Sevastia, 9 martie.
[2]
Sf. Nicolae Velimirovici, Predici, Editura Ileana, 2006, p. 166.
[3]
Ibidem, pp. 167-168.
[4] Ibidem, p.168.

din cartea CREDINŢA FĂCĂTOARE DE MINUNI, Părintele Daniel de la Rarău

Citiţi şi:
Binefacerile mărturisirii credinţei

Vom muri fara cip? CUM VOM PUTEA TRAI FARA SA PUTEM CUMPARA SAU VINDE? Parintele Daniel de la Rarau despre cum vor trai crestinii ortodocsi in vremurile antihristice

 

49 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 6, 2012 at 8:36 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. marian said, on mai 6, 2012 at 9:11 pm

    Pana si un arab a inteles ca TREBUIE sa aiba indrazneala de a spune lumii ca, UMANISMUL, punerea OMULUI in centrul vietii, e „RATACIRE”, -semnele de citat corespund intru totul cuvantului RATACIRE din textul afisat in acest clip-.
    Incet, dar, SIGUR, lumea se trezeste si incepe sa priceapa, ce suntem si de ce suntem.
    Nu am pretentia ca mult din ce veti vedea in video nu e discutabil.
    Adevarul suprem ramane valabil, acela ca, NE-AU PACALIT din aproape in aproape, din generatie in generatie, asa cum si pe nemti, nu i-au nazificat in 24 de ore ci in ani de zile, in fiecare zi, inca putina propaganda si tot asa, pana s-a ajuns unde s-a dorit de catre oculta.

    Apreciază

    • Popsy said, on mai 7, 2012 at 4:39 am

      @marian
      Frate marian, care arab? Astia toti sunt japonezi! Despre ce arab vorbesti?
      „Nu am pretentia ca mult din ce veti vedea in video nu e discutabil” – Discutabil e putin spus. Ce-i cu voi fratilor? Sa nu-mi spuneti ca voi, ca si crestini ortodocsi credeti macar o farama din toata teoria asta prosteasca cu „reptilienii”. Treziti-va fratilor! Nu exista asa ceva! Doamne iarta-ne!
      Doamne-ajuta!

      Apreciază

      • G-man said, on mai 7, 2012 at 8:04 am

        acu am citit in subsolul videoului .. unde scrie;

        „care reporterii sunt hibrizi în marea majoritate, vampiri, reptilieni, diavoli sub forma umana, „.. ee pai zi asa ca de vampiri stiam ca sunt documente …o gramada de filme:).. da de astia de reptilieni nu stiam..
        vampirii sunt in transilvania ..si sunt unguri…dar dupa ce au muscat pe multi romani acestia sau transormat si ei in unguri ..adica vampiri

        Apreciază

    • G-man said, on mai 7, 2012 at 6:24 am

      nu inteleg, cine sunt reptilieni? si de ce „punerea OMULUI in centrul vietii, e “RATACIRE”” nu Dumnezeu a pus omul in centru ?

      Apreciază

      • Popsy said, on mai 7, 2012 at 7:49 am

        @G-man
        Pai asta-i titlul video-ului postat de fratele marian: „Reptilian Human Right Woman about Fukushima on…”
        Doamne-ajuta!

        Apreciază

      • marian said, on mai 7, 2012 at 7:57 am

        @G-man: eu nu am certitudini legate de reptilieni. Stiu ca am vazut cand aveam cablu TV, la PROTV, la stirile de la 19 un reportaj propagandistic despre aceste pretinse creaturi. Studenti din Bucurestiul anilor 2000-2004 (nu retin exact caci nu am notat), erau imbracati in caraghioase costume de cauciuc si pusi sa stea pe trotuar in locuri de referinta pt oras, eg., Ateneul Roman. Langa ei, se aflau pancarde care faceau trimitere la reptilieni. Mai mult, Discovery pt romani a facut un program si o campanie cu afise imense pt ”informare”, sub genericul, ”omenirea are nevoie de ei”. Nu am vazut respectiva transmisiune, luand in ras, nestiind nimic despre asa-zisul fenomen. Ma repet, personal, nu am certitudini despre reptilieni, creaturi satanice, extrem de periculoase, dupa unii. Ma tem insa ca, fara foc… nu iese fum. In videoul Euronews, vad un contorsionism al fetei baiatului si un aspect ciudat al gatului, dar, poate ca de vina e doar codecul folosit, sau, camera, sau tehnica.
        Nu omul sta in centrul lucrurilor! Asta afirma DOAR ILUMINATII! Dumnezeu nu va fi inlocuit de nimeni si de nimic, niciodata. Daca traim pt om si pt oameni, nu mai am nimic de adaugat.
        Iertare daca am deranjat!

        Apreciază

      • G-man said, on mai 7, 2012 at 8:12 am

        „Şi a zis Dumnezeu: „Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!”
        27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.
        28. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: „Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!”
        29. Apoi a zis Dumnezeu: „Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră.
        30. Iar tuturor fiarelor pământului şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor vietăţilor ce se mişcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Şi a fost aşa.”

        Apreciază

      • G-man said, on mai 7, 2012 at 8:15 am

        nu stiu la ce te referi cu centru ala , da eu la asta m-am referit(citatul de mai sus). si daca omu e in centru (ca stapaneste creatia si e facut dupa asemanare )unde scrie ca trebuie sa ne rugam la om ce legatura are?

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 7, 2012 at 9:46 am

        G-man

        Separat de reptilienii astia, legat de umanism, citeste te rog:

        https://saccsiv.wordpress.com/2011/10/19/mugur-vasiliu-cateva-cuvinte-despre-lume-despre-ultima-revolutie-si-despre-ultimul-om/

        Apreciază

      • G-man said, on mai 7, 2012 at 10:40 am

        am citit , am inteles asta omul -renascentist , apoi umanist este creatia masoneriei pentru a inlocui omul crestin. si facut centru atentiei ….Bun da sunt 2 aspecte si cred ca din cauza exprimarii nu am inteles din prima.
        Odata pentru omul crestin ,Hristos este in centrul. a doua privitor la creatie omul este cununa creatiei intre toate animalele si el este in centru.. de aici confuzia erau 2 centre. Iar marian zicea doar ca illuminati afirma ca omul e in centru .. si nu stiam care centru ..ca la prima variant asunt de acord la a doua nu .
        sau iar gresesc?

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 7, 2012 at 11:17 am

        G-man

        Voi incerca sa incadrez chestiunea intr-un cadru general, caci este o componenta a unui intreg.

        Antihristul nu va veni ca un dictator si nu va zice pe fata ca e din tabara satanei. Si va reusi sa pacaleasca pana si pe Patriarh, care abia in ultimul moment se va trezi, dar va fi omorat. De aceea si multe dintre doctrinele, conceptele, teoriile NOII ORDINI MONDIALE (ce pregateste venirea antihristului) cuprind pana la urma fragmente din invatatura crestina, dar fragmente din care lipseste esentialul. Mai rau, fragmentele sunt folosite pentru a perverti.

        Se vorbeste astfel despre iubire sau pace, de exemplu. Dar lipseste Iisus Hristos. Sau le este aratat multimilor un Dumnezeu la care cica pot ajunge toti, indiferent de religie, totul e sa ne iubim … Mai mult, conceptul de iubire este folosit chiar pentru promovarea sodomiei sau cel de pace pentru instaurarea GUVERNULUI MONDIAL.

        Tot astfel sta treaba si cu umanismul. Stim bine ce scrie in Sfanta Scriptura despre om, dar in momentul in care il scoti pe Dumnezeu din ecuatie, iese un dezastru …

        Apreciază

      • G-man said, on mai 7, 2012 at 8:38 am

        o corectura .. stapneste pamantul ..sau ce a fost creat pe pamant , nu creatia , ca iar apar tot felul de confuzii ..si asa ne intelegem parca din ce in ce mai greu.

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on mai 7, 2012 at 8:46 am

        @Marian

        Vrei sa spui ca in Univers sau pe Pamant mai exista o alta specie in afara de oameni,cum ar fi reptilieni? Daca asta vroiai sa spui asta,atunci te sfatuiesc sa nu mai citesti rahaturile de pe site-urile blestemate americane cum ar fi likeproductions_nu_stiu_cum,2012forum,topsecrets_nu_stiu_cum si sa asculti urmatoare vorbe sfinte:

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on mai 7, 2012 at 6:42 pm

        Parintele Serafim Rose spune ca antihristul este aproape o figura Hristica, pentru ca imitatia sa va fi aproape perfecta. El va insela in primul rand cu drepturile cetatenesti. Omul pervertit nu mai face deosebirea intre ceea ce este bine si rau si are impresia ca daca cineva ii ofera ceva neaparat acela este bun. Dar se spune ca drumul spre iad e pavat nu numai cu intentii bune ci si cu ,,aur”. Va fi o veselie aproape generala in vremea lui antihrist dar omul nu va sesiza numic. Daca Patriarhul Ierusalimului nu-si da seama de inselare, inseamna ca aceasta are forme atat de perverse incat nici nu ne putem imagina. Dar Sfintii Parinti spun ca va fi relativ usor de aflat cine este antihrist deoarece el se vrea stapan peste intreg pamantul. Adica atunci cand auzim ca lumea cere un conducator unic la nivel mondial acela este in mod sigur antihrist.

        Apreciază

      • marian said, on mai 7, 2012 at 6:50 pm

        @un_mare_pacatos. Am repetat de multe ori, ca, dupa mine, asadar, e doar banuiala mea, varfurile ocultei nu sunt oameni si asta, nu doar prin lipsa sentimentelor umane de mila, de dragoste ci, poate ca, si prin altceva. Dupa roada se cunoaste pomul. Imi spun ca, exista posibilitatea ca acesti indivizi, entitati diavolesti sa fie chiar structural anatomic si functional, radical diferiti, dincolo de aspectul aparent. Nu am nicio dovada materiala, nu am injunghiat pe nimeni ca sa spun eu ca ei au glanda pineala altfel sau ca in biochimia sangelui lor ar exista valori ale unor constante pe care noi nu le avem sau, le-am avea diferite. Pe scurt, habar nu am! Pot presupune orice, privind la ce au facut cu aceasta omenire. Intrebam odata pe cineva care avea pe altcineva care a participat la ritual masonic. Am intrebat pe direct: isi schimba forma, asa cum se spune, devenind reptilieni? Raspunsul a fost destept si diplomatic deopotriva: „-Nu, dar se poate sa li se dea asemenea droguri incat sa vada orice!”. Urasc expresiile tari, cuvintele brutale, formulele care il pun pe altul in inferioritate apriorica, dupa sistemul, lasa ca noi stim mai bine! Un al autor de pe aici scria ca Dutchsinse ar fi clown, iar tu, spui ca pe site-urile americane ar fi rahaturi. Nu stiu, pentru ca, nu am nici timpul si nici curiozitatea necesara de a le citi. Aprioric, nu cred foarte multe din cele ce se scriu pe net. Stiu ca e inflatie de predictii, stiu ca senzationalul e ordin de zi, simt cu toata fiinta ca mergem in jos, cei mai multi, in frunte cu mine, ticalosul care sunt.
        Dar, revenind la a fi sau a nu fi reptilieni, cum spuneam si lui Dan Tanasescu, primul care a sedus, ce a fost, sarpe?
        Ma gandesc la povestea cu balaurul din copilarie, ala, nu era tot asa ceva?
        Ma gandesc si la cultura multor popoare in jurul ideii de sarpe, de reptila. Londra, cum sti are destule statui extrem de bine lucrate dar, oribile prin mesajul lor. Bucurestiul, nu putea ramane prea mult in urma si s-a pricopsit si el cu o atare statuie, la Gradina Icoanei.
        Ce imi pasa mie? Deloc nu imi pasa daca exista sau, nu reptilieni, arieni, supra si sub-pamanteni, pentru ca stiu ca, totul, daca se petrece, se petrece numai cu stiinta Bunului Dumnezeu.
        Pentru asta am spus ca, centrul vietii, cum EXCELENT a sesizat si musulmanul din video, centrul vietii mele si al oricui altcuiva, ar trebui sa fie Dumnezeu si nimic din afara sa nu conteze nici cat firul de praf. Dar, ticalos sunt Doamne si gresesc si cad si unii ma ajuta sa ma ridic, iar altii ma scuipa, dupa trufia lor si dupa menirea lor.
        Asadar si daca exista, da, se poate ca… asa cum auzisem, dracii sa nu fie toti uniti, ci, sa se concureze intre ei… ce ne pasa noua de asta? Ca or face shape shifting? Treaba lor! Ca or bea sange, ca or smulge carnea de omul inca agonic, e PACATUL LOR, nu al tau, nu al meu.
        Am ascultat video-ul pe care mi l-ai afisat si iti multumesc pentru gandul tau bun!
        Doamne ajuta!

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on mai 7, 2012 at 6:44 am

      la noi , in poporul roman , crestin -ortodox cu credinta in HRISTOS si MAICA DOMNULUI este o vorba simpla dar care arata un ADEVAR MARE SI DUREROS : „orice pasare pe limba ei canta /,orice pasare pe limba ei piere ” insa depinde cum „canta ” acea pasare !!! caci dupa cum „canta” cu al sau „viers dulce sau amar” tot asa va dainui sau va pieri ; si alta vorba tot inteleapta la noi , romanii , -„cum iti asterni asa vei dormi ” insa tot aici – in FRUMOASA GRADINA A MAICII DOMNULUI avem un CREZ – CREZUL SFANT al fiecaruia (cel in care ne-am nascut si botezat) , adica Credinta cea Vie , Drept-Maritoare si Biruitoare ,in HRISTOS , MAICA DOMNULUI si BISERICA ORTODOXA pe care portile iadului nu o vor birui !
      Amin!

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on mai 7, 2012 at 11:21 pm

        catre STOP rfid 666- Sfantul Lavrentie de Cernicov spune clar in profetiile sale ,citeste-le cu atentie , caci antihristul va fi recunoscut de Patriarhul Ierusalimului cand va fi intronat va fi pus sa spuna CREZUL SFANT -ORTODOX , caci va tacea cand ar trebui sa spuna”… SI INTRU UNUL DOMN IISUS HRISTOS ” de asemeni Patriarhul va observa purtarea de manusi pentru acoperirea ghearelor atunci Patriarhul Ierusalimului
        va spune -tu,esti antihrist ! si atunci Patriarhul va fi omorat ! pentru aratarea adevarului.
        astfel cei ce merg in Lumina ,Adevar -adica in MANTUITORUL IISUS HRISTOS , se vor imbraca cu Lumina si vor vedea ce este Lumina si ce este viclenia dracilor , adica intuneric !
        amin!

        Apreciază

  3. ioan said, on mai 6, 2012 at 9:25 pm

    in padure se intalneste lupul cu oaia. lupul : pregateste-te ca te mananc. oaia : stai nu ma manca, ca si eu sunt lup numai ca m-am deghizat. in traducere libera: stati fratilor ca si eu sunt mason numai ca m-am deghizat in crestin. ( dupa faptele lor îi veti cunoaste). nu poate un crestin adevarat sa nu-si marturiseasca credinta in HRISTOS. deci toti cei care nu o fac sunt lupi deghizati (chear daca sunt mai mult sau mai putin constienti de statutul lor )

    Apreciază

  4. nea Anderthal said, on mai 6, 2012 at 11:16 pm

    off topic
    M-am uitat la stiri si am gasit ceva foarte interesant:partidul de „extrema dreapta(??)” care a intrat in Parlament la grecotei se cheama „golden dawn”.Asa se cheama o organizatie ezoterica care s-a format cu multi ani in urma in West.Sa fie o „coincidenta”?.Parca „astia de dreapta” ar fi crestini ortodocsi dar cum impaca asta cu vrajitoria?

    http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-17898561

    http://ca.news.yahoo.com/afraid-exultant-greek-neo-nazis-warn-rivals-203620995.html

    https://en.wikipedia.org/wiki/Hermetic_Order_of_the_Golden_Dawn

    https://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Dawn_(Greece)

    http://www.golden-dawn.com/eu/index.aspx

    Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on mai 7, 2012 at 8:28 am

      @nea Anderthal

      M-ai enervat cand ai scris „grecotei”,dar ma voi abtine ca sa nu fac un scandal cu tine aici pe blog.

      Golden Dawn nu are nicio treaba cu asa zisa organizatie masonica de care scrii,Golden Dawn e doar un partid orientat mai mult spre nazism decat spre nationalism .Daca te uiti bine pe sigla acelui partid vei observa ca sigla seamana cu zvastica nazista.

      Pacat ca nu are aceeasi doctrina ca a Miscarii Legionare. Cei de la „Zorii de aur” nu sunt nici pe departe la fel de credinciosi,patrioti si nationalisti precum legionarii si daca ar fi fost Miscarea Legionara la greci sa fii sigur ca ar fi obtinut cel putin 35% din voturile grecilor.Era perfect minunat ca in locul „Zorilor de aur” sa fi fost Miscarea Legionara in Parlamentul Grec,insa Miscarea Legionara a nostra ramane unica in lume.

      Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on mai 7, 2012 at 10:58 am

        Daca cu ziaristii s-au comportat in acel mod,oare cum se vor comporta nazistii cu tradatorii din parlament.

        Apreciază

      • abc Marin said, on mai 7, 2012 at 11:49 am

        nu poți spune greculaș, e diminutiv, s-ar auzi aiurea , spui grecotei , românaș, unguraș, bulgăraș rusnac , polac ,turcaleț, etc.

        Apreciază

      • nea Anderthal said, on mai 7, 2012 at 1:34 pm

        @mare-pacatos
        Ce ai bre ? De „grecotei cu nas subtire si bulgaroi cu cefa groasa..” ai auzit? Lasa ca nu toti grecoteii(sorry..grecii) sunt ca pr.Paisie aghioriul,sau alti sfinti din Sinaxar.Mai invata istoria si afla ca ne-au facut mult rau.Au fost biserici ortodoxe romanesti(la aromani) care au fost incendiate de grecotei si preotul ucis in biserica!
        ps: de acord cu tine ce ai scris despre M.L

        Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on mai 7, 2012 at 2:15 pm

        @nea Anderthal

        Atunci cand bolsevicii ne-au facut rau, automat nu inseamna ca toti rusii ne-au creat probleme ci doar conducatorii aflati la putere. Asa si la grecii fanarioti,ei fiind sub influenta puterilor externe au recurs la astfel de fapte necugetate.

        Te rog incearca sa scapi de antipatia fata de greci ,ca doar e un popor ortodox.

        Apreciază

  5. marian said, on mai 7, 2012 at 5:49 am

    In presa germana se vorbeste despre crestere frecventei bolilor cardiace datorate cesiului eliberat de catre centrala Fukushima, iar un angajat al administratiei locale nipone afirma ca sufera de hemoragii nazale si de caderea parului.
    Aceste informatii au fost afisate azi pe blogul REVOLUTIONRADIO, împreună cu informaţia potrivit căreia, victoria formaţiunilor politice reprezentative pentru cei săraci, din Franţa şi din Grecia, ar trimite unde de ŞOC spre locomotiva u.e.

    Apreciază

    • Dan said, on mai 7, 2012 at 8:04 am

      Mai degraba ar trimite tarile ce le-ar face „saracilor” pe plac in Epoca de Piatra :)). De locomotiva UE (Germania !?) nu va fi problema, ii va oferi un motiv suplimentar sa taie craca „saracilor” si sa distruga UE, revenind la moneda nationala (marca germana) si urmarindu-si propriul interes, cum economic vorbind asemenea tari sunt autosuficiente (Germania, Anglia) si ar avea doar de castigat din distrugerea colectivismului european, nemaiurmarind „interesul comun”, „binele general” al unor ratati proletari pe viata pe care nici macar banul nu-i schimba decat in rau (caci proletarul, fie ca e sarantoc, fie ca are miliarde in buzunar, tot aceeasi molusca fara moralitate, urata si proasta, scarboasa, va ramane, demna de compatimit).
      Pe de alta parte ascensiunea comunismului european ar putea avea un efect benefic indirect prin retragerea din aceasta Uniune draceasca a tarilor inca neproletarizate complet ca Germania si Anglia de pilda. Si umilirea din nou a „saracilor” proletari, lasati sa crape asa cum sunt: mici la suflet, uratori, scarbosi si dezgustatori fizic :). Ce ma bucura in toata chestiunea e ca proletarii isi dau la gioale intre ei, nu mai e nevoie de nimeni sa ii puna la punct :)). O fac si singuri cu un zel de neinteles, aproape fanatic.

      Apreciază

  6. STOP RFID 666 said, on mai 7, 2012 at 9:41 am

    Nu exista reptilieni. Asta e o teorie care a fost scoasa, dupa mine, pentru a sugera ca exista extraterestrii reptilieni. Urmariti teoriile cu reptilienii si acolo duc toate. Daca ai inghitit pastila cu reptilienii, apoi incepe sa te abureasca cu faptul ca exista extraterestrii buni si rai si o serie de aberatii. Asta e teoria ca sa distraga atentia de la draci si lucrarea lor pe de-o parte iar pe de alta parte intretine o stare de confuzie in legatura cu provenienta raului.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 7, 2012 at 10:10 am

      REPTILIENII – o teorie nociva

      https://saccsiv.wordpress.com/2011/09/28/reptilienii-o-teorie-nociva/

      Apreciază

    • Dan Tanasescu said, on mai 7, 2012 at 2:24 pm

      Chestia asta cu reptilienii este o încercare a Elitelor Oculte de modernizare a unor mituri babiloniene legate de nişte zeităţi demonice, sub forma poveştilor cu extratereştri, care ne supraveghează şi vor conduce lumea în curând. Asta vor ei să fie noua religie globală.

      Apreciază

      • marian said, on mai 7, 2012 at 6:26 pm

        Deloc modernizare, ci, prelungire in timp, oficializare prin extindere in spatiu, la nivelul maselor, vezi, Discovery. Nu e vorba DOAR de culturi babiloniene, ci de insusi raul (diavolul), care exista de cand stim cu totii. Caderea in pacatul neascultarii, nu-i asa? Ce s-a intamplat in acea zi? Foate bine a surprins acel musulman ideea de baza, pe care am repetat-o multi ani, la randul meu: ei, sistemul ne vor in tabara celui rau, ne vor perdanti. E simplu!

        Apreciază

  7. un_mare_pacatos said, on mai 7, 2012 at 9:42 am

    In Grecia,dupa numararea a 99,7% din voturi,Pasok si ND au impreuna 149 de locuri din 300 de locuri parlamentare ceea ce inseamna ca sunt departe de a putea forma o majoritate absoluta de minim 180 de locuri,care numai asa le va permite sa-si aleaga noul prim-ministrul. In cazul in care opozitia sau alianta nd-pasok nu va reusi sa stranga prin diverse metode cele minim 180 de voturi atunci alegerile parlamentare trebuie sa se desfasoare din nou,cel mai probabil pe 17 iunie.

    Exista zvonuri ca presedintele partidului Syriza(partid de stanga ce a iesit pe locul 2 dupa ND),Alexis Tsipras ar urma sa fie nominalizat de partidul castigator ND pentru numirea noului prim-ministru. Syriza are 52 de voturi care impreuna cu voturile aliantei ND-Pasok fac 201 voturi,sufieciente pentru ca el sa fie numit prim-ministru parlamentului din prima incercare.

    Al doilea zvon este ca multi politicieni de la partidele de la ND si Pasok vor sa dezerteze si sa se inscrie la noul partid condus de Kammenos,”Grecii Independenti” care e total impotriva masurii de austeritate.

    Vom vedeam in maxim 10 zile daca se va reusi alegerea noului prim-ministru. Sa nu uitam ca pana pe 15 mai,Grecia trebuie sa aiba sa zicem toate contractele incheiate cu UE si FMI ,adica sa adopte toate masurile de austeritate si sa gaseasca bani pentru platirea datoriilor,in caz contrar Grecia va intra in faliment. Cam greu de crezut ca se va putea forma un nou cabinet pana la acea data.

    Apreciază

    • Cathalin said, on mai 7, 2012 at 10:21 am

      Actuala oranduire e in faliment indus si generat de elite . Nu mai sperati la o salvare , destramarea UE e in carti ( conform planului lor).

      Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on mai 7, 2012 at 10:22 am

      Am facut o greseala fatala. Nu de 180 de voturi e nevoie pentru a forma noul guvern,ci de 151 de voturi. Cele 180 de voturi se aplica doar in cazul in care se va alege noul presedinte,ceea ce aici nu este cazul.

      Iertare pentru greseala comisa.

      Apreciază

  8. Cathalin said, on mai 7, 2012 at 10:17 am

    Extraterestri? Da putem sa ii numim si asa avand in vedere ca nu sunt de pe Pamant sunt extrapanetari ! Dar in mod cert e vorba de demoni , draci sau cum s-or mai numi ei !

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on mai 7, 2012 at 11:18 am

      Mai vin astia cu aberatia ca exista intraterestrii, adica o ,,civilizatie superioara” in interiorul pamantului. Tot pentru a nu ajunge la draci si lucrarea lor. Si daca este o civilizatie intraterestra, nu-i asa, va zice lumea, ca este bine sa ne ghidam dupa ea? Si asa va cadea in plasa lui uciga-l toaca.

      Sau mai e teoria cu pamantul gol prin interior, tot pentru a ajunge la teorii ca cele de mai sus.

      Apreciază

  9. kosk said, on mai 7, 2012 at 10:56 am

    mai, nu exista „reptilieni”!.e un eufemism(gen david icke) al celor din miscarea new-age, al celor care primesc „mesaje ” prin „channeling”. tradus draci (cu dovezi)

    Apreciază

  10. un_mare_pacatos said, on mai 7, 2012 at 11:12 am

    Stire BOMBA!

    Siria a amplasat multe rachete la granitele cu Turcia si Israel!!!Si nu orice rachete, rachete SCUD cu raza lunga de actiune!!!!

    Assad’s Scud missiles on Turkey’s borders

    Israel with projected by the media, Jordan, according to the news site Ahbar Baladna, Western spy satellites, long-range Scud missiles from Syria scrolled borders of Turkey and Israel has identified the correct ramps.

    Satellites in the news, hundreds of shows moving north or south from the ramp, which was claimed to be the only long-range Scud missile launchers.

    Apreciază

  11. monikaa2128 said, on mai 7, 2012 at 4:56 pm

    Iata ce spune Parintele PAISIE AGHIORITUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice in articolul acesta http://www.stirimedia.com/parintele-paisie-aghioritul-despre-666-cartele-electronice-buletine-electronice/

    Apreciază

  12. monikaa2128 said, on mai 7, 2012 at 5:45 pm

    Un alt articol interesant Iata ce spune NASA despre Apocalipsa http://www.stirimedia.com/apocalipsa-dupa-nasa/

    Apreciază

  13. florin said, on mai 7, 2012 at 9:43 pm

    Teama(de orice, inafara de Dumnezeu), e una din marile pacaleli ale zilelor noastre,pentru ca e o arma redutabila a RAULUI.De multe ori ne e teama sau rusine,(si eu pacatosul si netrbnicul,fac parte din aceeasi oala)-iata un fragment dintr-un articol,la care din pacate nu i-am gasit semnatura: De mici ne învăţăm să ne încredem în părinţi, în rude mai puternice şi bogate, uitând de Dumnezeu.

    De aceea Dumnezeu, pentru a ne mântui, îngăduie să fim părăsiţi, trădaţi, prigoniţi de aceşti oameni, pentru a alerga din nou la El, ca să ne mântuim.

    Dumnezeu este Cel care ne dă viaţă, putere, sănătate, hrană. El dă ploaie şi soare la vreme potrivită, şi face să crească recoltele, nu guvernul, parlamentul sau preşedintele. Guvernele sunt numai administratore ale darurilor dumnezeieşti şi din păcate incompetente şi corupte. Numai lui Dumnezeu i se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea şi nu oamenilor.

    Dacă nu ne temem de Dumnezeu, frica faţă de Dumnezeu este pervertită şi ne temem de diavoli, de oameni, de moarte, de prigoană, de pierderea bogăţiilor pământeşti, de cipuri, de pecetea antihristică şi de celelalte lucrări antihristice de care trebuie să ne lepădăm.

    Însă de pierderea celui mai important lucru, a sufletului, nu ne temem.

    Dumnezeul nostru ne spune: Ne te teme de cele ce ai să pătimeşti. Că iată, diavolul va să arunce dintre voi în temniţă, ca să fiţi ispitiţi, şi veţi avea necaz zece zile. Fii credincios până la moarte şi îţi voi da cununa vieţii (Apoc. 2, 10).

    Cum vor putea trăi creştinii ortodocşi în vremurile antihristice, dacă nu vor face compromisuri antihristice, dacă nu vor putea să cumpere şi să vândă fără cipuire şi pecetluire?

    Soluţia este suprafirească: cu ajutorul lui Dumnezeu. Cu credinţă şi nădejde în Dumnezeu.
    Un ucenic l-a întrebat pe Cuviosul Paisie Aghioritul despre vremurile antihristice:

    – Părinte, dacă nu vor putea vinde şi cumpăra (fără semnul lui Antihrist pe frunte şi pe mâna dreaptă, n. n.) cum vor putea petrece mai bine? Cuviosul Paisie Aghioritul a răspuns:

    – Să vezi, Dumnezeu ştie un mod. Îl ştiu şi eu. Aşadar, m-a preocupat mult subiectul acesta şi mi-a trimis după aceea… o telegramă (descoperire n. n.). Măi, măi, cum le iconomiseşte Dumnezeu”.

    Noi am vrea să ştim exact cum vom trăi fără pecete, dar aceasta nu este credinţă, ci raţiune omenească.

    Cuviosul Paisie Aghioritul nu ne spune concret, cum vom trăi, pentru că este vorba de credinţă şi nădejde în Dumnezeu, care n-are explicaţii şi soluţii logice. Vom trăi suprafiresc, cu ajutorul lui Dumnezeu. Iar suprafirescul nu are explicaţii raţionale. Dumnezeu este Tatăl nostru şi puterea Lui este nemăsurată: Cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru? Tu eşti Dumnezeu, Care faci minuni! (Ps.76,13).

    Creştinii adevăraţi care vor să se mântuiască, vor trăi cu credinţă şi nădejde în Dumnezeu, în simplitate, fără iscodire. Poate în aceleaşi locuri sau în altele, poate în aceleaşi locuinţe sau în altele mai smerite, poate se vor hrăni la fel ca acum sau mai simplu şi mai sănătos, poate vor avea aceleaşi slujbe sau altele, cum va rândui Dumnezeu pentru fiecare în parte ca să se mântuiască.

    De asemenea nu toţi ne vom muta la viaţa cea veşnică în acelaşi fel. Dumnezeu îi va alege pe cei care sunt vrednici ca să fie mucenici şi mărturisitori, alţii vor locui în oraşe şi se vor smeri şi vor fi acoperiţi şi păziţi de puterea Dumnezeiască, alţii vor locui în munţi şi păduri, după cum va rândui Dumnezeu, pentru mântuirea fiecăruia. Tot aşa a fost şi în primele secole, în timpul prigoanei împotriva creştinilor. Pentru ce sunt atatea off-topicuri la acest articol?…Teama de reptilieni…?…de draci? Ne temem de tot felul de bazaconii(de la faptul ca nu vom avea ce pune pe masa,sau de reptilieni,sau de prostii induse de cinematografie),si fiecare traieste cu teama lui si se hraneste cu ea. Ne rusinam de Hristos,sau sa-L marturisim,de teama ca va rade cineva de noi,sau ne va face bigoti sau demodati,… pentru ca ne lipseste adevarata incredere in Dumnezeul Cel Viu.Aceasta teama trebuie indepartata,ori din pricina ei vom accepta multe, sau orice ni se serveste.Sa fim sinceri cu noi…aici avem de lucrat…asta se poate schimba,incepand cu azi.

    Apreciază

  14. monikaa2128 said, on mai 8, 2012 at 7:30 am

    Frumos comentariu Florin iata de ce ar fi bine sa marturisim Credinta care sunt binefacerile ei da click in articol http://www.stirimedia.com/binefacerile-marturisirii-credintei/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.