SACCSIV – blog ortodox

Va mai amintiti de celebrul criminal Kostas Passaris? VREA SA AJUNGA CALUGAR IN MUNTELE ATHOS

Posted in CALUGARIE, inchisoare, Muntele Athos, puscarie by saccsiv on mai 3, 2012

   Iata ce aflam din articolul Notorious Criminal Wants To Become Monk on Mount Athos:

Kostas Passaris era talhar si criminal; a fost condamnat pentru un sir de jafuri armate si acte de violenta; in februarie 2001 a evadat din inchisoarea Korydallos din Atena ucigand doi politisti in timp ce era transportat la spital;  a fost arestat in noimbrie 2001 la Bucuresti se se afla in prezent intr-o inchisoare din Romania. A fost candva omul cel mai cautat in Grecia si cel mai notoriu criminal.

Aprilie 30, 2012

AgioritkoVima

Cu mainile patate de sangele cetatenilor si al politistilor ucisi a reusit sa discrediteze si sa „decapiteze” politia greaca evadand din arest si ascunzandu-se dupa ce a comis o multime de crime. Acum este gata sa-si consacre viata lui Dumnezeu nadajduind ca – daca, si cand va fi eliberat din inchisoare – va ajunge calugar pe Muntele Athos.

Celebrul criminal Kostas Passaris, omul care a fost descris ca „bestia din Balcani” si care din anul 2001 este detinut in Romania in inchisoarea de maxima securitate de la Gherla, pare sa isi regrete trecutul plin de pacate, si, precum o „oaie neagra” ingenuncheaza la rugaciune in celula sa ingusta cerand iertare pentru pacatele sale si nadajduind ca intr-o zi va ajunge sa imbrace rasa calugareasca si sa-si dedice in intregime viata Dumnezeului si Facatorului sau.

Acest lucru l-a declarat intr-un intrviu acordat ziarului Jurnalul National din Bucuresti, parintele caruia i se datoreaza intoarcerea sa si cel ce este cunoscut drept „sfantul detinutilor”, Arhimandritul Gervasios John Raptopoulos.

Arhimandritul in varsta de 80 de ani, fondator al asociatiei „Sfanta Xenia – Diaconatul pentru eliberarea saracilor si a condamnatilor” l-a cunoscut pe Passaris cu ocazia Sfintilor Pasti de anul trecut cand, aflandu-se in vizita in Romania, a aflat ca detinutul in varsta de 34 de ani doreste cu disperare sa-l intalneasca.

Dupa ce a obtinut autorizarile necesare de la Ministerul roman de Justitie, parintele Gervasios l-a vizitat pe Passaris in prezenta directorului inchisorii si a patru garzi inarmate care supravegheau intalnirea cu mana pe tragaci. De atunci cei doi au inceput sa comunice mai des iar „parintele spiritual” al lui Passaris a continuat sa-l viziteze si sa-i aduca carti bisericesti (unele din ele precum Scrierile ascetice ale Avvei Dorortei, fiind considerate a fi dificile de citit chiar si de catre calugarii Muntelui Athos) in timp ce el  a adoptat un stil de viata monastic strict, postind miercurea si vinerea, fara sa tina cont de glumele si batjocura celorlalti detinuti.

Potrivit rapoartelor, programul „monastic” al criminalului incepe in fiecare zi dimineata devreme. Imediat dupa ce se trezeste citeste Utrenia, apoi cateva ore mai tarziu citeste Paraclisul, seara Vecernia iar noaptea termina cu Pavecernita mica.

Intr-adevar, la ora 3 dimineata Passaris se trezeste si face rugaciunile miezonopticii dupa care isi incepe canonul. Mai exact isi ia metaniile in mana si incepe rugaciunile si culcarile la pamant. Potrivit declaratiilor pe care arhimandritul le-a dat ziarului romanesc, inchisoarea l-a schimbat radical pe Passaris care acum, in urma intoarcerii la Dumnezeu, comunica mult mai bine si este mult mai deschis.

Intr-adevar, intr-un interviu pe care l-a acordat cu catva timp in urma emisiunii Ixis Afixis pe canalul de televiziune Super, arhimandritul s-a destainuit ziaristului Theodore Doukas:

Cand l-am vazut pentru prima data pe-acest copil, era plin de pocainta si s-a marturisit timp de o jumatate de ora. I-am dat o iconana minunata a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si i-am spus: “Kosta, aceasta icoana ma induioseaza profund”

Mi-a raspuns: „Parinte, da-mi-o s-o sarut dar iarta-ma, n-o pot tine cu mine pentru ca imi aminteste de mama”. Si acest copil n-a avut niciodata o mama. Parearea mea este ca se gaseste pe drumul pocaintei si ca ii iubeste foarte mult pe parintii atoniti. Toate cartile pe care le citeste vorbesc despre pocainta. El este fiul meu duhovnicesc.

Ortodoxia ii primeste pe toti si nu se leapada nici de cei mai periculosi criminali. Iar cazul lui Kostas Passaris nu poate fi o exceptie pentru ca, potrivit rapoartelor, s-a pocait pentru faptele sale si prin marturisirea catre parintele sau duhovnic si-a cerut iertare si si-a exprimat dorinta de a deveni calugar. Cu toate acestea, pentru a putea sa imbratiseze viata monahala, ar trebui ca mai intai sa fie scutit de dubla pedeapsa cu inchisoare pe viata pe care o executa in prezent.

Insa daca aceasta s-ar intampla, dupa inchiderea cazierului judiciar si dupa o perioada de proba de cateva luni care se aplica tuturor incepatorilor, ar putea merge la o manastire.

In timpul perioadei de proba fratii din manastire poarta haine civile si nu rasa monahala. Daca trece cu bine aceasta perioada si daca parintele duhovicesc care marturiseste despre pocainta incepatorului hotaraste astfel, atunci se poate calugari. De-aici se stabileste ca este pregatit sa paraseasca lumea, la fel ca toti ceilalti calugarii si sa apuce calea lui Dumnezeu.

Tradus din limba greaca de John Sanidopoulos

105 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Geo said, on mai 4, 2012 at 10:38 pm

    saccsiv,aici nu vb.despre o crima,aici vb. despre 8 plus cateva tentative nereusite.Adevarat ca suntem multi pe Terra si nu li se simte lipsa celor 8 totusi…se pare ca dezvoltase un adevarat „hobby’,bine ca a fost oprit intr-un final.

    Apreciază

  2. Mircea Puşcaşu said, on mai 4, 2012 at 11:53 pm

    Marcel Bouroş, candidat la primăria din Constanţa – Vrednic este!
    Răspândiţi şi susţineţi.
    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2012/05/05/marcel-bouros-candidat-la-primaria-din-constanta-vrednic-este/

    Apreciază

  3. gabriel said, on mai 5, 2012 at 6:22 am

    Sfantul Moise arapul a fost si el un talhar si un criminal, inainte sa se pocaiasca si sa se faca pustnic. Si se spune in Patericul Egiptean ca era cel mai iscusit dintre calugari. Toti veneau la el sa ceara un sfat. In final a murit si el, la randul lui, ucis de talhari. Un om care ucide, pe langa pacatul crimei, ia asupra lui si pacatele celui pe care l-a ucis. Acest Passaris are un canon foarte greu de indeplinit dar nu imposibil. Sa ne rugam pentru mantuirea lui. Aceasta convertire poate fi un exemplu bun pentru alti oameni cu un profil psihologic cu al lui Passaris si de ce nu? pentru alti oameni care au facut pacate grele.

    Apreciază

  4. gabriel said, on mai 5, 2012 at 6:34 am

    imi amintesc ca un parinte spune la o predica ca un om care se va mantui si va fi primit in Rai se va mira de trei lucruri: 1. ca a fost primit in Rai, 2. se va mira de cine va vedea pe acolo, 3. se va mira de cine nu va vedea pe acolo.
    Bine ar fi sa nu judecam pe nimeni.

    Apreciază

  5. Geo said, on mai 5, 2012 at 10:41 am

    gabriel,cinstit,ai putea garanta tu pentru el?I-ai citit dosarul psihologic intocmit de medici?A afirmat,sarmanul,ca a ucis de nevoie…De 8 ori?Hello!In fiecare zi avem tot felul de trebuinte,ba avem rate la banci,ba avem datorii,ba nu ne ajung banii,ba ne supara unul si altul.Adica regret la el nicidecum.Un caracter impulsiv ,asa e descris.Pai ce te faci in manastire unde faci ascultare „la greu”?
    Eu aveam doar nelamurirea cu primirea lui in Sft.Munte,atat.Ba si cu eliberarea lui,daca ma gandesc bine.In rest,Dumnezeu sa-l miluiasca!

    Apreciază

  6. claudia said, on mai 5, 2012 at 4:34 pm

    As vrea sa va rog ceva ! Nu stiu cum considerati voi,dar eu vad orice blog ortodox precum o floare frumoasa plina de nectar duhovnicesc din care ne impartasim toti , indiferent cit de buni sau mai putin buni suntem, indiferent cit de prunci sau inaintati duhovniceste suntem si care trebuie sa straluceasca si pt cei din intuneric ,pt cei rataciti de la dreapta credinta , ar trebui sa fie si pt ei o oaza de lumina, de bucurie a sufletului, intrind aici sa se simta odihniti.Sufletul omului este f sensibil la dragostea nefatarnica indiferent de religia cu care se imbraca. Asta nu inseamna ca trebuie sa cedam ceva din cele ale noastre in veci, asta n-ar insemna ca-i odihnim ci ca ne pierdem sufletele cu totii, dar depinde mult de felul in care le vorbim. Putem spune acelasi lucru in multe feluri, fie rastindu-ne si jignind, fie cu rabdare , in definitiv important este sa-i cistigam nu de partea noastra ci de partea lui Hristos. Si nu-i vom cistiga cu vorbe aspre. Daca trebuie folosit biciul ,cred ca numai Dumnezeu o poate face fara sa greseasca. Ma gindeam la Viktoria care a postat putin mai sus, m-au mihnit tare mult apelativele “cucoana, madam, femeie” cu care i s-au adresat unii dintre frati, chiar daca ea a gresit , nu i se putea explica altfel, cu blindete? Cine credeti ca a cistigat din toata tarasenia asta? Viktoria in nici un caz,pt ca s-a scirbit. Noi? Noi ar trebui sa fim purtatori de Hristos,sa fim buni, blinzi, iubitori, oare asa ar fi intimpinat-o Hristos pe Viktoria? “Madam, esti ratacita, ai citit din cartile sfinte? N-ai citit? Pai citeste femeie odata ! Ai citit? Esti timpita cucoana pt ca n-ai inteles nimic…” Iubirea de aproapele nu inseamna sa fim intru toate de acord cu el , ci atunci cind greseste sa incercam sa-i explicam cu blindete si dragoste , poate nu putem sa-i intoarcem noi de la pacat ,poate nu putem sa-i luminam noi pe altii , dar vorbindu-le cu dragoste lasam in sufletul lor lumina blindetii. Daca Viktoria nu a cistigat nimic, noi am pierdut-o pe Viktoria cu vorbele noastre ,blindetea lui Hristos nu a putut straluci prin noi ca si Viktoria sa se impartaseasca de ea, daca toti am pierdut, oare cine a cistigat si e fericit? Daca nu-i putem lumina noi pe altii atunci sa jertfim din timpul si din sufletul nostru si sa ne rugam pt ei. Oare nu asta vrea si Hristos, sa fim una? Sa ne punem sufletul unul pt celalalt? De aceea va rog sa fiti ca cel pe care-L iubiti. Sunt frati care inca nu l-au gasit pe Hristos, inca il cauta si pina sa ajunga la Dumnezeu inevitabil se lovesc de noi ,sa fim ca niste oglinzi curate in care Dumnezeu sa se oglindeasca, adica sa avem un infinit de bunatate, de rabdare ,de dragoste, de mila pt fratii nostri. Si sa-i invatam ceea ce stim nu cu superioritate ci cu smerenie. Pt ca asta vrem, nu? Sa-i cistigam pe toti de partea lui Hristos.

    Apreciază

    • minionita said, on mai 5, 2012 at 6:25 pm

      De acord cu Claudia. Nu suntem o galerie de echipa care huiduie cand vede culorile adversarilor. Si ar trebui sa explicam de 1000 de ori aceleasi lucruri, fara sa obosim pentru ca daca suntem mai destepti decat celalalt, daca avem mai multa intelegere si Dumnezeu va cere mai mult de la noi? Va las comentariul cuiva care a spus-o mai bine decat mine.
      http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14133&page=2

      Apreciază

  7. Geo said, on mai 5, 2012 at 7:56 pm

    claudia,.minionita,dragele mele,avocati daca erati si n-o ziceati asa bine..Incet,incet,Muntele devine munte .

    Apreciază

  8. Geo said, on mai 5, 2012 at 9:47 pm

    saccsiv, chiar crezi ca as avea nevoie?De avocati ai diavolului ai auzit?La asta ma refeream.Reveniti-va,acest individ e uns cu toate alifiile.Ca sa poata evada dintr-o inchisoare a simulat crize de epilepsie.
    Bun actor,prost spectator!

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 6, 2012 at 10:45 am

      Geo

      Adica cele doua surori sunt avocatii diavolului?

      Apreciază

    • minionita said, on mai 6, 2012 at 12:06 pm

      Geo, de fapt tu te indoiesti ca Dumnezeu poate atinge inima unui pacatos. Pai in cazul asta suntem toti in galeata pentru ca nici unul dintre noi nu e lipsit de pacate. Faci si tu parte din categoria celor care cred ca la Judecata o sa spuna Doamne eu nu am omorat ca altii, nu am hulit ca altii, ( poate ) nici nu m-am desfranat ca altii asa ca locul meu e intre drepti? Ce se intampla daca atunci cand a venit femeia pacatoasa Iisus ar fi spus: „Cum sa te cred daca toata lumea stie cine esti si cum iti castigi traiul?” Nu a spus nici asta si nici ca stie ca o va lua pe drumul bun sau va fi sfanta. Si nu pentru ca nu stia ce va urma ci pentru ca asemeni tuturor si ea avea liberul arbitru, putea alege intre bine si rau. Fiecaruia Iisus ii spune: „Te-ai pocait. Eu te iert asa ca nu mai pacatui.” Numai cei din secte cred ca daca s-au pocait o data au locul lor asigurat in Rai. Toata viata e o lupta contra derapajului pentru ca daca fugi de un pacat sigur vei fi ispitit cu altceva. Am auzit odata o poezie despre care se spune ca e scrisa de maica Tereza. Nu simpatizez cu papa dar femeia aia spunea la sfarsit un adevar colosal. Spunea ca intotdeauna este intre tine si Dumnezeu, nu intre tine si ceilalti. Fiecare din noi, la Judecata, va fi singur in multimea de pacatosi.
      Poate ca omul ala nu s-a pocait ci doar se preface. Numai Dumnezeu stie. Dar daca pacatele lui pot fi iertate prin pocainta, asta inseamna ca si lucrurile mai putin grave, dar care ne duc tot in iad, pot fi iertate prin pocainta.

      Apreciază

      • claudia said, on mai 6, 2012 at 2:48 pm

        Geo, in comentariul meu chiar nu m-am gindit o clipa la Kostas, pur si simplu am observat ca ne vorbim urit atunci cind nu avem aceleasi opinii, ne repezim la cuvinte grele , care dor si care nu se uita , de parca am fi dusmani. Si prin vorbe spuse la minie putem sminti pe fratii nostri, ar trebui sa fim mai responsabili. De obicei atunci cind exista discutii in contradictoriu se formeaza doua tabere , ca si acum, fiecare crezind ca detine adevarul si ne luptam sa impunem celuilalt opinia noastra ,pe care o credem mai aproape de adevarul absolut, numai ca lupta ajunge ,din pacate,destul de personala si nu stiu citi il mai au in minte pe Hristos si ce crede El de fapt. Tu te simti mai in siguranta daca omul acela ramine inchis, esti mai suspicios,altii sunt convinsi ca s-a schimbat si se bucura pt el , depinde si de structura sufleteasca a fiecaruia, cert este ca fiecare are dreptate in felul sau, relativa,dar adevarul despre Kostas numai Dumnezeu il stie. Eu nu pot sa-l judec pe aproapele meu, pot doar sa nadajduiesc ca se va face lumina si in sufletul lui, Dumnezeu il iubeste ca si pe mine sau pe tine, tot copilul Lui ramine.
        Am auzit o discutie intre doi tineri, baiatul ii spunea fetei „Degeaba te duci la biserica si te rogi la Dumnezeul tau, tot rea ai ramas!” asta am avut in minte scriind ultima parte a comentariului , sunt frati care cauta Adevarul,dar daca dau de noi la biserica, aici pe blog sau in alta parte si observa cum ne comportam unii cu altii , e normal sa-si puna intrebarea cum este Dumnezeul nostru daca roadele noastre sunt acre. Si ,probabil, vor cauta in alta parte. Noi ar trebui sa-L marturisim pe Hristos prin comportamentul nostru, oamenii ca si copiii invata din faptele celuilalt nu din cuvinte, teorie stim cu totii , dar nu este suficient. Pe mine m-a impresionat parintele Porfirie, cartea „Antologie de sfaturi si indrumari” mi-a schimbat viata, atita dragoste si blindete , jertfa si multa rugaciune pt aproapele , simplitate am intilnit acolo ,pe care am le-am trait efectiv citind, incit m-a zidit pe interior, mi-a adus lumina si pace si multa bucurie. Cuvintele din carte sunt tare simple ,dar au putere sa zideasca pt ca in spatele lor sufletul curat al parintelui arde de dragostea lui Hristos, eu desi folosesc aceleasi cuvinte nu reusesc nimic, doar sa trezesc antipatie si sa-i fac pe unii dintre frati sa considere ca-l apar pe cel rau.Sa nu fie ! Frate Geo, tulburator lucru ai spus.

        Apreciază

  9. Roxie said, on mai 6, 2012 at 6:07 pm

    Nu neaga nimeni faptul ca exista atatia si atatia pacatosi care s-au pocait dar haideti fratilor! De cand circulati pe site-ul asta sau altele de genul in care s-au pus atatea si atatea documentare, n-ati retinut nimic din ele??

    ..imbracamintea alb-negru poate fi o intamplare dar nu va sare in ochi faptul ca individul isi tine mainile in forma de PIRAMIDA????
    Nu va da de gandit ca poate face chestia intentionat ca sa denigreze biserica ortodoxa ca sa se vocifereze apoi ca pe muntele Athos se duc apoi toti criminalii ???

    Chiar asa naivi si necunoscatori sa fim!?
    … se vede cine a mai folosit semnul?
    http://whatisthepyramid.com/wp-content/uploads/2010/03/jayzprop1-713124.jpg (Jay-Z)
    http://1.bp.blogspot.com/_iUsU3ekivv0/TBQi7Ipes3I/AAAAAAAAB80/pdbBjKTi0pU/s1600/angela.jpg(Angela Merkel)
    http://farm6.staticflickr.com/5292/5537199044_6ec75714cf.jpg (demon cu ochiul atoatevazator din desenele japoneze Dragon BallZ)
    http://img.ibtimes.com/www/data/images/full/2011/03/10/72867-u-s-secretary-of-state-hillary-clinton-testifies-before-the-house-appr.jpg (Hillary Clinton)

    Si o explicatie pe scurt –
    „The sign of the pyramid. The triangle being so important a symbol to freemasons, it is perfectly natural that they would make triangles with their hands. Pictured: Stephen Harper, Michelle Obama in an obvious scripted pose with that „halo” around her head, CIA war criminal Hayden and Lybia’s Gaddafi during his dec. 2007 visit to France. Notice the blatant way Gaddafi does the pyramid sign while he is standing and looking directly at the photographers present. ” aici :
    http://www.whale.to/b/12_masonic_signs.html

    nu ca ar fi singura chestie de remarcat acolo …

    Apreciază

    • G-man said, on mai 6, 2012 at 7:05 pm

      el nu tine mana in piramida… tine doar incrucisate degetele .. nu e ca in pozele puse de tine, si apoi toti treceti peste faptul ca el face acum ce ii zice duhovnicul grec,(care si el e tot in alb si negru !!wau), si o saisi faca penitenta unde si-o face-o tot indrumat indeaproape de parintele. Aratati cu totii lipsa de respect(si lipsa de credinta in general) fata de acest parinte grec, desi nu vad pe nimeni sa fii pus un link ca a facut ceva gresit acest parinte ,ca sa merite aceste observatii prostesti ale voastre. Parintele raspunde pentru el de acum incolo nu mai e treaba voastra.
      asa ati facut o gramada de crestini si cu parintele Iustin si il acuzau multi ca e senil .. bine pana s-au spulberat ca fumul acuzatiile lor..
      Eu zic a sa nu fim obsedati de semne si sa le vedem acolo unde nu sunt..

      Apreciază

      • G-man said, on mai 6, 2012 at 7:07 pm

        stii cati tin mainile asa in biserca .. nasol! ma gandesc la ce va ganditi voi cand vedeti cum tin oamenii mainile..si nu mai vedeti ce e de vazut ..sau de auzit .. de exemplu ..liturgia..

        Apreciază

      • Roxie said, on mai 6, 2012 at 7:37 pm

        poate ai dreptate si doar isi tine mainile incurcisate dar nu ar fi primul caz in care se incearca discreditarea bisericii prin infiltrarea unor indivizi rauvoitori. Doar intamplare, fie! Dar te rog nu baga pe toti in aceeasi oala ca observatia asta am facut-o doar eu.

        Apreciază

    • minionita said, on mai 6, 2012 at 7:19 pm

      E lung drumul pe care il are de parcurs ca sa ajunga pe Athos. Ar fi o premiera pentru justitia noastra sa reduca pedeapsa pentru asa ceva, cu atat mai mult cu cat el nu a depus nici o cerere in sensul asta si nici nu il asteapta nimeni pe Athos cu bratele deschise. Cat despre felul in care tine mainile…Si mie mi se intampla sa le tin uneori asa pentru ca e o pozitie comoda. Poate insemna enorm sau poate sa nu insemne nimic.
      Personalitatile care fac semnul asta fac parte din elita politico-financiara a lumii in timp ce omul de care vorbim e doar un detinut de drept comun, despre care s-a vorbit mai mult in presa fiindca cu cat e mai mult sange si sex la mijloc cu atat oamenii sunt mai interesati. Ziarele descriu crimele cu lux de amanunte, de cate ori a dat cu cutitul si cat de departe a sarit sangele. Lucrurile utile pentru suflet nu au cautare, iar Biserica oricum e denigrata. Cand au aparut articolele despre preotul din Voluntari care a refuzat sa inmormanteze gratis o persoana saraca ( si nu era caz real ci o filmare cu camera ascunsa ) au vuit toate ziarele. Reporterii spuneau ca au incercat si in alte parti si au gasit un preot care a fost dispus sa faca slujba fara bani ba chiar sa ajute cu ce era nevoie. Ei bine despre asta nu a fost decat o fraza, undeva pe la sfarsit, fara alte detalii care sa ia din „savoarea” stirii principale.
      Ziarele noastre de scandal nu pomenesc aproape deloc despre muntele Athos. E dar cand a fost arestat staretul Efrem, ce stire! Era ceva de interes national ca toti romanii sa afle ca un calugar grec, dintr-un loc de care probabil multi oameni nu au auzit niciodata, a fost arestat pentru afacerii cu terenuri. Ca si cum tu si cu tine ati facut afaceri pagubitoare pentru stat si saracu’ stat, mare si fraier, a fost pagubit.
      Cat despre Passaris, nu spun ca asta e ceea ce s-a intamplat, dar daca ai fi cineva de care in libertate se teme toata lumea, caruia in inchisoare nimeni nu ii intoarce spatele de frica si un om vine in fata ta fara teama, ura, interes material sau curiozitate morbida si iti vorbeste despre dragostea lui Iisus, din prisma cuiva care chiar traieste in dragostea aceea, chiar nu exista nici cea mai mica sansa sa fii miscat? Nu e uman sa cauti aur acolo unde au gasit si altii inaintea ta? Daca staretul de la manastirea nu stiu care ar fi spus ca Passaris vrea sa se calugareasca acolo ar fi contat la fel de mult?

      Apreciază

    • G-man said, on mai 6, 2012 at 8:57 pm

      nu suntem pe mes , pe blog discutiile sunt multe si se repeta in timp .. de aia am scris la plural .. mai citesc si altii se stiu ei fiecare .. unde se incadreaza ,eu am scris concentrat acolo.

      Apreciază

  10. Geo said, on mai 6, 2012 at 7:13 pm

    La familiile victimelor s-a gandit cineva?Poate s-au clatinat in credinta din pricina necazului?N-ar fi bine ca si de ele sa se ocupe un parinte de la Sft. Munte?Se pare ca nu prea conteaza daca pierdem zeci de suflete din moment ce castigam unul…
    In alta ordine de idei,individul a mai jucat teatru.nu e ceva greu pentru el.Eu insa sunt consternata .Cand viseaza sa devina calugar?Pe cealalta lume?Are o condamnare pe viata!
    Geo vine de la Georgeta.

    Apreciază

    • G-man said, on mai 6, 2012 at 7:18 pm

      bine ca stim de la ce vine geo 🙂 ..ca tot femeile sunt mai rele ..asta ca o gluma
      vezi ca era o povestioara frumoasa tot pe saccsiv ..poate ne ajuta cineva cu memorie mai buna..despre judecatile lui Dumnezeu , ca sa vezi ce e si cu familiile victimelor.

      Apreciază

    • minionita said, on mai 6, 2012 at 7:56 pm

      Nimeni nu ii plange de mila lui Passaris. Si majoritatea oamenilor se clatina in necaz chiar daca nu e vorba de ceva atat de important ca viata unui om iubit. Problema apare atunci cand judecam. Si daca exista o circumstanta atenuanta atunci cand esti implicat in mod direct si Dumnezeu iti vede suferinta, atunci cand vorbesti din exterior nu mai exista aceeasi scuza. Iisus a spus: cand esti lovit sa intorci si celalalt obraz. Daca judeci un om, indiferent cine e si ce a facut, faci parte din cei care fugeau sa stranga pietre pentru femeia adultera. Sotul ei ar fi avut dreptul sa arunce cu piatra insa ceilalti…nu prea cred ca era ceva bun in inima lor. Iar Iisus i-a rusinat pe toti.
      In plus, cel putin teoretic, orice om care cere ajutorul la Dumnezeu il primeste. Daca un calau il primeste, cu atat mai mult o victima. Daca o sa mai citesti odata postarea o sa vezi ca e vorba de fondatorul unei organizatii http://diakonia-filakon.gr/frontend/index.php care exista din 1978 ( am folosit google translator care lasa mult de dorit ) care face munca de misionar intre detinuti si ca Passaris a cerut intrevederea. Mai departe, este intre el si Dumnezeu, nu intre el si ceilalti. Justitia umana are caile ei si ea il poate scoate din inchisoare, nu cuvantul unui calugar.

      Apreciază

  11. Geo said, on mai 6, 2012 at 7:32 pm

    G-man,specificatia nick-ului nu era pentru tine.Am un soc atunci cand mi se spune FRATE Geo.

    Apreciază

    • claudia said, on mai 6, 2012 at 7:46 pm

      Iarta-ma Georgeta, eram convinsa ca esti baiat !

      Apreciază

    • G-man said, on mai 6, 2012 at 8:10 pm

      bine daca specificatia nu era pentru mine , atunci eu o sa iti zic in continuare frate Geo… ca dupa cum legi sinapsele ..o sa ne mai intalnim.

      Apreciază

  12. Geo said, on mai 6, 2012 at 8:23 pm

    Fara sa vrem,judecam,chiar si atunci cand spune ca nu.Undeva in adancul creierului nostru,va ramane amintirea faptelor lui.Faptul ca n-am uitat ce a facut,e deja pacat.Ar trebui sa uitam ce a facut.Doar atunci am iertat.Daca poti asta(adica sa nu-ti amintesti)esti un sfant.
    M-as bucura si eu ca si voi sa nu mai existe criminali,talhari,violatori,pedofili etc.M-as bucura ca toti cei care au faptuit asa ceva sa nu mai faptuiasca ci sa devina sfinti.O singura intrebare mai am.Trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa, sau nu?Daca da,cand sa se mai faca si calugar in Athos?Daca nu,cine plateste pentru faptele lui?

    Apreciază

    • claudia said, on mai 6, 2012 at 10:56 pm

      Nu stiu Geo daca uitarea are legatura cu iertarea. Sa incerci sa uiti nu stiu daca ajuta ,pt ca s-ar putea oricind sa-ti reamintesti si sa te tulburi cu sufletul, cred ca iertarea este mai complexa si este un dar de la Dumnezeu. Ca sa poti ierta cred ca trebuie sa ai smerenie si sa nu te consideri cu nimic mai presus de fratele tau care a gresit, pt ca pacatosi suntem cu totii, nu? La intrebarea unui ucenic „care pacat este mai mare ?” un sfint parinte a raspuns ca pacatul fiecaruia, personal este cel mai mare. Asta ca sa nu ne adormim constiinta si sa consideram ca daca nu avem pacate grave o sa ne fie usor la Judecata. Daca Kostas se pocaieste de faptele lui se va mintui, eu daca nu ma pocaiesc de ale mele , chiar daca nu am ucis pe nimeni o sa putrezesc in fundul iadului. Apoi cred ca trebuie sa ai sufletul plin de iubire si de renuntare la sine ca sa poti ierta pe vrajmasul tau. Iar ca sa poti iubi, Doamne, iti trebuie un suflet curat, sa nu te minii, sa nu judeci, sa nu te mindresti (atitea fete are mindria asta incit cred ca nu voi scapa niciodata de ea! ma dispera !) sa-ti vezi pacatele. Valeriu Gafencu spunea :”Mi-am vazut sufletul meu plin de pacate, radacina tuturor pacatelor omenesti am gasit-o in mine. Vai atitea pacate … si ochiul sufletului meu impietrit de mindrie ,nu le vedea”. Cuvintele lui le citesc in fiecare zi pt ca ma trezesc din amortire ! Cit despre Kostas numai Dumnezeu stie ce este in sufletul lui. Cine plateste pt faptele lui? Hristos, El plateste. Rastignindu-se a luat pacatele intregii lumi, iar Kostas se poate mintui intr-o secunda. Saul, prigonitorul crestinilor, nu a ajuns Sfintul Apostol Pavel? Si Iuda ar fi fost iertat daca ar fi nadajduit in Domnul si s-ar fi pocait de pacatul sau infricosator. Nimic nu este intimplator in lumea asta, nici macar moartea. Numai Dumnezeu stie pe cine ia la El, cind, cum, de ce si cine ramine . Sa nu cadem in ispita si sa-L judecam pe Dumnezeu, chiar daca nu-L intelegem.
      Geo, iarta-ma ca am vorbit azi ca o moara stricata…..cred ca te-am ametit de cap.

      Apreciază

      • claudia said, on mai 7, 2012 at 7:17 am

        Cind vorbesc mult, vorbesc si prost, daca vei citi comentariul de mai sus Geo, sa stii ca exprimarea ” trebuie sa ai smerenie , sa nu te minii „etc, nu se refera la tine sau la sufletul tau , ci in general.

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 8, 2012 at 4:46 am

        claudia

        L-am gasit la spam.

        Apreciază

      • claudia said, on mai 7, 2012 at 7:46 am

        Am mai scris un comentariu care vad ca nu a aparut, s-o fi pierdut in neant, era pt tine, Geo, spuneam ca exprimarea mea de mai sus nu este reusita , cind am zis”trebuie sa ai smerenie” etc,nu ma refeream la tine , ci in general, sa nu o iei ca un afront , nu am avut intentia asta.

        Apreciază

  13. Geo said, on mai 6, 2012 at 8:25 pm

    Sa fie ca tine sora G-man.Ei?Cum iti suna?

    Apreciază

    • G-man said, on mai 6, 2012 at 8:44 pm

      exact ce spuneam .. cum legi sinapsele..

      Apreciază

      • claudia said, on mai 7, 2012 at 7:05 am

        Cred ca eu sunt de vina, am vorbit atit de mult incit nimeni care a trecut pe aici nu cred ca a ramas cu sinapsele normale, am reusit sa va zapacesc pe toti……

        Apreciază

  14. Geo said, on mai 6, 2012 at 9:02 pm

    Te deranjeaza neuronii mei?Fa-ma sa inteleg unde bati.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.