SACCSIV – blog ortodox

AU MAI RAMAS DOAR CATEVA INSULE DE ROMANISM. Populatia doar vorbitoare de limba romana si “romanii” manelizati si telenovelizati au devenit majoritari

Posted in Romania by saccsiv on aprilie 29, 2012

Mugur Vasiliu:

Românismul este starea de mărturisire a lui Hristos Cel în Treime şi a învierii Lui, în limba română – cu alte cuvinte, românul este cel care Îl mărturiseşte pe Hristos Cel în Treime şi învierea Lui în credinţa creştin ortodoxă şi în limba română. Românismul este, aşadar, o stare firească a românului, pe câtă vreme naţionalismul este o stare conjuncturală, recuperatoare şi de apărare. N-are nici un rost să fii naţionalist într-o perioadă de normalitate, de vieţuire firească a poporului (dacă ar mai putea exista o astfel de stare): atunci eşti pur şi simplu român.

Cititi va rog mai multe la:

Care e diferenta dintre NATIONALISM si PATRIOTISM? Ce este romanismul?

Asadar, cati romani adevarati au mai ramas pe meleagurile acestea? Cati din poporul simplu? Si cati dintre intelectualii zisi ortodocsi ce ar trebui teoretic sa invete acest popor simplu?

VIDEO: Cumplit de smintitoare emisiune a realizatorului RAZVAN BUCUROIU avandu-i ca invitati pe RAZVAN CODRESCU, ADRIAN PAPAHAGI, RADU PREDA SI CLAUDIU TARZIU. Elogiu SUE, minciuni despre crestinismul UE, nerecunoasterea activitatii masoneriei, negarea existentei unor grupari ce planuiesc instaurarea guvernului mondial …

E dezastru fratilor. Mergem pe strada, ne uitam la tv, citim ziare si auzim vorbindu-se romaneste, citim cuvinte romanesti, dar … Sau mai bine zis, auzim o limba ce pare romaneasca, in fapt fiind plina de din ce in ce mai multe elemente de natura s-o strice.

Au mai ramas doar insule de romanism. Romanii sunt intristator de minoritari. Imensa majoritate este formata dintr-un soi de populatia doar vorbitoare de limba romana si din “romani” manelizati, telenovelizati si imbecilizati de mass-media, “cultura” intelighentei masonizate si subcultura ghetourilor.

Cum s-a ajuns aici? Poate voi scrie un articol separat in care sa abordez aceasta importanta tema. Dar va trebui sa fie foarte lung, caci stricarea sistematic voita a inceput inca din secolul 19:

Florin Stuparu: SPIRU HARET – masonul fanatic ce a pus bazele invatamantului anti crestin in Romania

Acum doar se desavarseste:

“Da-le voma”

Se mai poate face ceva? Teoretic da si de aceea si trebuie o:

MISCAREA ORTODOXA ROMANEASCA – existenta ei nu este doar necesara, ci obligatorie

Practic insa, daca locuitorii acestor insulite de romanism se limiteaza doar la a se considera ultimii mohicani neimplicandu-se major in trezirea celorlalti, se va alege praful. Iar pentru praf nu mai e nevoie de o furtuna, e suficienta orice adiere pentru a-l vantura de colo colo ca pe un nimic ce este.

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 29, 2012 at 5:36 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Marius said, on aprilie 30, 2012 at 7:12 am

      Saccsiv,

      Cred ca una din directiile de „atac” a bisericii de astazi este taxarea excesiva si obligativitatea bisericilor/parohiilor de a plati/cotiza lunar: ziar lumina, televiziune trinitas etc. Mai mult, sunt multi preoti de mir care sunt platiti din fonduri proprii (fondurile bisericii nu sunt altceva decat cotizatiile enoriasilor) care bineinteles ca dupa ce platesti tot ce esti obligat sa platesti … suma ramasa este negativa si la care se adauga si CAS-uri purtatoare de majorari si penalitati la un salariu care in fapt nu exista…

      Concluzionand, ce credeti ca face un preot de mir, care prin asculatare este paroh, ce are datorii imense (de cele mai multe ori valoarea este echivalentul unei averi) neplatite pentru ca nu are de unde strange astfel de sume? Pai orice numai nu se mai gandeste la sarmanii oameni ce vor mantuirea ci se gandeste cum face sa stranga bani…ba mai mult se smintesc si credinciosii pentru ca trebuie sa cotizeze…cotizeze si iar sa cotizeze.

      Dupa mine nu este de mirare ca preotii in ziua de azi sunt vazuti de foarte multi ca niste vamesi contemporani ce strang taxe peste taxe ….
      Efectul este imediat si garantat, apoi „sefii” ii ameninta chiar cu caterisirea… ce motiv o mai fi si asta pentru asa ceva?
      Ce putem noi face?

      Apreciază

      • Marius said, on aprilie 30, 2012 at 7:13 am

        Scuze!
        Nu vreau sa smintesc sau sa judec dar sunt lucruri reale!

        Apreciază

  2. Petru said, on aprilie 29, 2012 at 9:16 am

    Claudiule,
    Nu stiu cine este Vasile Calin. Dar cred ca stiu cine esti tu…
    Germanii sunt Germani, dar sansa lor de mantuire, in afara Bisericii, este aproape de zero. In acest sens al mantuirii, un neam se implineste! In aceasta lume, poti vorbi orice limba, poti avea un „arbore genealogic”, etc., dar NU este suficient! In afara Bisericii, nu exista mantuire.

    Apreciază

  3. Petru said, on aprilie 29, 2012 at 10:26 am

    @Claudiu
    Nu prea inteleg ce vrei… Ce sa spun, a te razboi cu toata lumea, in acelasi timp, pare un lucru cam hazardat. Tot nu pricep de ce te adresezi, celor numiti de tine, in acest fel jignitor. Si mie mi-ai spus ca urmez o „linie imbecila”, fara sa astepti prea mult in directia unei clarificari. Ai o atitudine de superioritate, pe care iti place sa o afisezi la tot pasul… Nu cred ca te ajuta, in cazul in care vrei dialog si nu doar o „pleznire” rapida, pentru un moment de satisfactie.
    PS – nu ti-am cerut sa raspunzi cu „Adevarat a Inviat” la salutul meu, dar optiunea iti apartine… Si nu ma simt jignit, pentru ca oamenii au tot felul de probleme personale pe care nu si le pot rezolva, de aceea afiseaza atita „siguranta”!

    Apreciază

  4. daniel said, on aprilie 29, 2012 at 10:27 am

    Prin anumite formule, mai generale, Biserica se roaga pentru toata lumea. Sunt unii sfinti care se rugau pentru eretici sau pagani. Unii, tot dintre sfinti, ajungeau de se rugau si pentru diavoli. Din cate stiu, la liturghie si in celelalte taine Nu se pomenesc ereticii, pe nume…

    Apreciază

  5. claudia said, on aprilie 29, 2012 at 11:17 am

    Claudiu, eu nu te inteleg deloc ! Sunt de acord ca tu vezi altfel lucrurile , ca pt tine Saccsiv este ratacit, ca nu-l slujeste pe Dumnezeu, nici nu incerc sa-ti demonstrez ca nu este cum spui, nu are nici un sens. Dar ma nedumereste comportamentul tau. Toti de aici suntem crestini , suntem frati intru Hristos, ne vom mintui prin purtarea neputintelor celuilalt, prin dragostea, mila,iertarea ,jertfa fata de celalalt , nu ne mintuim de unii singuri, tu crezi ca prin ce ai scris il vei putea intoarce pe fratele Saccsiv din ratacirea lui? Nu noi ii intoarcem pe ceilalti din ratacire, ci numai bunul Dumnezeu, noua ne ramine rugaciunea din inima pt cel care greseste , nu spune nimeni sa ai ingaduinta fata de pacatele celuilalt , dar fata de om da. Crezi ca-l trezesti daca il faci puscarias? Crezi ca-l faci mai bun daca te comporti asa? Scopul tau nu este acela de a-l aduce pe calea cea buna? Fii tu mai bun si arata-i ca greseste ,dar in mod crestinesc, roaga-te pt el, Hristos pt noi, cei pacatosi , a venit si a fost bun, blind, smerit, a iertat, asta este dragostea crestineasca , sa-ti pui sufletul pt aproapele tau , Dumnezeu sa vada dragostea ta si sa-l schimbe prin rugaciunea ta. Daca trebuie sa ne rugam si pt cei de alte confesiuni, sa ii lumineze Dumnezeu si sa se intoarca Acasa, dar pt un frate care greseste? Nu poti sa aduci lumina in sufletul cuiva aruncind cuvinte grele , lumina aduci numai iubind si jertfind din sufletul tau pt celalalt . Trebuie sa traim ortodoxia ca sa ne implinim sufleteste, altfel raminem sterpi, reci, departe de Hristos. Dumnezeu sa ne lumineze si sa aduca pace si iubire intre noi. Doamne ajuta !

    Apreciază

    • ayannis said, on aprilie 29, 2012 at 2:56 pm

      Multumesc Claudia . Fara sa stii mi-ai adus lumina asupra unei framantari interioare , prin fraza :

      ” asta este dragostea crestineasca , sa-ti pui sufletul pt aproapele tau , Dumnezeu sa vada dragostea ta si sa-l schimbe prin rugaciunea ta. ”
      Nu stiu daca ai constientizat dar ai exprimat o esenta aducatoare de lumina .
      Hmmm , cum face Dumnezeu de ne raspunde cateodata indirect prin oameni pe care nu-i cunoastem . Mi s-a mai intamplat si ma minunez de fiecare data …

      Apreciază

      • claudia said, on aprilie 30, 2012 at 7:27 am

        Si mie mi se intimpla ceea ce spui tu, Dumnezeu are grija de noi toti ! Si pt mine ieri a fost o zi luminata, Dumnezeu mi-a dat raspuns la o problema care-mi necajea sufletul , acum ma simt usoara ca un fulg, slavit este Domnul ! Tot ieri am fost la inchinare la Moastele Sf Calinic care au sosit la Craiova ,ce slujbe frumoase s-au savirsit , doua zile neintrerupte de slujbe si priveghere,intr-adevar ieri a fost o zi binecuvintata ! Ce putin ne trebuie ca sa fim fericiti ! Iar cind esti fericit sufletul ti-l simti implinit, uneori nu mai incape atita bucurie, asa sunt eu azi ! Dumnezeu sa va daruie la toti clipele de care ma bucur eu acum !

        Apreciază

      • ayannis said, on aprilie 30, 2012 at 10:02 am

        Multumim ! Sa ne traiesti !
        Este fantastic cum se propaga binecuvantarile divine prin intermediul altcuiva .. Esti purtatoare de binecuvantare , stii ? Binecuvantarea asta nu s-a oprit la tine , ai transmis-o mai departe … chiar si asa virtual . … Dumnezeu e mare !

        Apreciază

      • claudia said, on aprilie 30, 2012 at 12:36 pm

        Ma emotionezi, stii? Pt ca ai un suflet tare sensibil , Nichita Stanescu spunea ca nu este poet cel care scrie poezie(in definitiv poezia exista pretutindeni,in orice loc, in orice clipa, este frumusetea lui Dumnezeu in cele mici …) ci cel care citeste si o simte , asa si cu tine, eu doar am spus ce simt, dar tu ai perceput-o asa cum ti-e sufletul. Oamenii sensibili ca tine ma fac fericita. Daca nu te superi o sa te trec la rugaciune, sa dea Dumnezeu sa nu te schimbi .

        Apreciază

      • ayannis said, on aprilie 30, 2012 at 5:28 pm

        Nu stiu daca sunt sensibila dar stiu ca sunt in curs de imblanzire … 🙂 Ai spus ce ai simtit pentru ca a lucrat Duhul Sfant in tine si stim ca nu coboara oriunde … Coboara in sufletul cui ai place . Profunzimile astea sunt inspirate anume sa construiasca , sa descopere si altora . Doar ai spus ca ai fost la niste slujbe . S-a simtit , intelegi . Cine are „radarul” activat detecteaza , recunoaste .
        Nu ma supar daca ma treci la rugaciune , doar ca numele meu real nu este ayannis si nu stiu daca sunt recunoscuta dupa nick-ul acesta 🙂 Multumesc pentru intentie . Promit ca nu ma schimb 🙂

        Apreciază

      • claudia said, on mai 1, 2012 at 6:43 am

        O carte care merita citita este cea a parintelui Staniloae ,”Ortodoxie si nationalism” pe care o poti descarca de pe blog , merita sa o ai in biblioteca, asta pt ca ai facut o remarca putin mai jos „identitatea ne-o da ortodoxia”. Pe mine m-a ajutat f mult . La rugaciunea particulara cred ca ne putem ruga pt oricine, chiar daca nu-i stim numele ,stie Dumnezeu la cine ne gindim.

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 1, 2012 at 9:33 am

        Dumitru Staniloae: ORTODOXIE SI NATIONALISM

        https://saccsiv.wordpress.com/2012/04/06/dumitru-staniloae-ortodoxie-si-nationalism/

        Apreciază

  6. blue said, on aprilie 29, 2012 at 11:21 am

    A ajuns sa fie greu sa ramanem romani in propria tara. Fiecare contact cu oamenii poate deveni viral, si atunci avem nevoie de conservarea constiintei in comunitate cu Dumnezeu pentru a ne pastra imunitatea. Romanii s-au „pierdut” de-a lungul anilor datorita mai multor factori, unii externi dar altii interiori, cum ar fi aceia ai unei firi nationale molcome, tolerante, usor influentabile de ticalosii si smecherii specifice altor neamuri.

    Apreciază

  7. ayannis said, on aprilie 29, 2012 at 3:45 pm

    RFID te ucide daca nu te supui ….

    Apreciază

  8. ayannis said, on aprilie 29, 2012 at 3:52 pm

    O fi adevarat ? Razboiul „serpilor ” ( WW3 )incepe in iunie 2012 ?????

    Apreciază

    • Dan Tanasescu said, on aprilie 29, 2012 at 4:54 pm

      Chestia cu apogeul lui Venus e un fenomen astronomic real, dar restul sunt aiureli, sau, cum ar spune saccsiv, sminteli. 🙂

      Apreciază

      • ayannis said, on aprilie 29, 2012 at 6:24 pm

        am inteles , multumesc .

        Apreciază

  9. florin said, on aprilie 29, 2012 at 7:58 pm

    Bine zis: „insule”. Aplicandu-se principiul”dezbina si cucereste” asupra romanilor,s-a ajuns la aceasta situatie.Manelele,bascalia si telenovelele au cultivat nepasarea; vreau sa cred insa ,ca nu e totul pierdut…abia cand vom lasa toate armele sau garda jos,atunci va fi. Faptul ca se discuta aceste probleme,chiar si la nivel de”insule”….e ceva. Fiecare dintre cei carora le pasa e o insula, „hai sa dam mana cu mana” si sa devenim un continent,o mare de romani sau o Romanie mare. Ortodoxia e cheia si calea; daca de aici nu porneste,…atunci de unde?

    Apreciază

  10. a treia cale said, on mai 1, 2012 at 7:30 am

    Eu nu cred că „au mai rămas doar câteva insule de românism”. Sigur că există fenomenele descrise în articol, dar eu văd că mai există și altceva. Văd biserici pline de oameni simpli, care prticipă cu evlavie la slujbele rânduite. Văd oameni care trăiesc din sudoarea brațelor lor, mulțumiți cu ce le oferă Bunul Dumnezeu, fără tentații spre lucruri câștigate fără muncă. Da, există astfel de oameni! Gândiți-vă, spre pildă, numai
    la țăranii care muncesc acum zi lumină la semănatul ogoarelor. Și cu siguranță, spiritul acesta al unei vieți simple și cu frica lui Dumnezeu, este regăsit în mai toate orașele Țării. Unii au numit acest filon, poate mai greu sesizabil, al poporului nostru actual – România profundă. Este o sintagmă inspirată. Ea subliniază existența unor însușiri ale poporului nostru care ne califică pe noi, românii, ca veritabili supraviețuitori. Și nu numai atât. Eu chiar cred că avem o misiune spirituală, în contextul acesta în care omenirea a luat-o pe coclauri. Așa că noi toți, cei procupați de binele Țării și Neamului, să ne regăsim în România profundă și să conștientizăm că avem rădăcinile infipte într-o glie strămoșească extrem de fertilă.
    Să credem din tot sufletul că Bunul Dumnezeu ne are în grija Lui părintească!

    Apreciază

  11. agerstress said, on mai 1, 2012 at 10:12 am

    Asta e doar o stare de conjunctura neavand calitate de permanenta. E nevoie doar de un „catalizator” spiritual sau cultural puternic si situatia se va rasturna in mod uimitor. Romanul nu a murit ci este doar bine „impachetat” si ingropat „la naftalina” undeva in adancul fiintei dar cand se vor intruni conditiile propice va rabufni precum un vulcan de acolo de unde te astepti mai putin.
    Ceea ce se vede azi e doar efectul unei „anestezii” spirituale aplicata continuu prin metode si pe cai pe care le cunosti foarte bine. Daca demolam sursa acestei otravi ii vor dispare ca prin farmec si efectele.

    Apreciază

  12. […] Saccsiv’s Weblog AU MAI RAMAS DOAR CATEVA INSULE DE ROMANISM. Populatia doar vorbitoare de lim… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.