SACCSIV – blog ortodox

SAREA IODATA. Pro sau contra?

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 26, 2012

   Iata ce putem citi in articolul Profesorul Dumitrache de la Institutul Parhon: Cine vrea cretinism în masă să fie împotriva iodării sării:

Iodarea sării în România începând din 1948 a oprit apariţia cazurilor de guşă gigant şi de cretinism, iar cei care sunt împotriva acestei măsuri vor să avem mulţi bolnavi cu aceste maladii, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX profesorul Constantin Dumitrache, de la Institutul Parhon.

Profesorul Dumitrache de la Institutul Parhon: Cine vrea cretinism în masă să fie împotriva iodării sării (Imagine: Shutterstock)

„Iodarea sării la noi în ţară a început în 1948. S-a făcut iodarea sării datorită reliefului muntos al ţării noastre. Ne asemănăm în patologie cu toate ţările care au acest relief, Elveţia, Franţa, sudul Germaniei, unde deficitul de iod este major şi unde aproape 30 la sută din polulaţie suferă de acest deficit de iod”, a spus Constantin Dumitrache.

Potrivit profesorului endocrinolog, deficitul de iod, în forma lui cea mai severă, duce la nedezvoltarea tiroidei şi la „o biosinteză anapoda”.

„Consecinţele acestui lucru sunt guşa şi cretinismul. Datorită măsurilor care s-au luat la noi în ţară a dispărut guşa gigantă şi cretinismul. UNESCO a fost cel cea care a catalizat această acţiune. A făcut un lucru foarte bun”, a mai spus profesorul Dumitrache.

El a recunoscut că iodarea sării a dus la creşterea nesemnificatică a cancerului papilar, a patologiei hiperfuncţionale tiroidiene.

Din păcate a crescut, totuşi în mod nesemnificativ, cancerul papilar şi patologia hiperfuncţională tiroidiană. Dar şi una şi alta într-un procent nesemnificativ. Apoi, ambele au terapie şi vindecare. De aceea am sărit când am auzit de lipsa iodului radioactiv, întrucât acesta este tratamentul pentru vindecarea maladiilor. Cine vrea cretinism în masă, să se ridice şi să fie împotriva iodării sării. Profesorul Parhon spunea că fără tiroidă nu ar exista civilizaţie”, a conchis Constantin Dumitrache.

Medicii Institutului de Endocrinologie „C. I. Parhon” din Capitală le-au administrat pacienţilor, luni, ultimele doze de iod radioactiv, din cauza problemelor de autorizare pe care le are furnizorul acestui produs.

Ministerul Sănătăţii a spus că problema va fi rezolvată în curând.

   Pe de alta parte, iata ce aflam din articolul Bio România: Consumul de iod în rândul populației trebuie limitat:

Consumul de iod de către români trebuie limitat, din cauza riscurilor de îmbolnăvire la care este supusă populația, fiind obligată să consume exclusiv sare iodată.

Președintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică – Bio România, Marian Cioceanu, a anunţat că va începe demersurile pe lângă instituţiile abilitate, respectiv Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru limitarea consumului de iod în rândul populaţiei, în condiţiile în care consumatorii sunt practic obligaţi să consume alimente cu un conţinut mare de iod, existând un risc ridicat de îmbolnăvire.

„Vrem să începem o campanie referitoare la riscurile pe care le prezintă asupra populaţiei consumul de iod pe o perioadă mai lungă de timp”, a declarat Marian Cioceanu, citat de Agerpres.
Obligați să mâncăm sare cu iod
Acesta a spus că românii sunt „privaţi de dreptul la opţiune prin obligativitatea de a consuma exclusiv sare iodată direct sau indirect, prin orice aliment procesat în România. Practic, din 2002, conform unei HG, nu mai poţi consuma decât sare iodată, deşi ar trebui ca decizia să aparţină consumatorilor. Dacă autorităţile din România nu ne vor lua în seamă, vom începe demersul nostru la Comisia Europeană”.
Din 2002, printr-o Hotărâre de Guvern (HG 568/2002) s-a impus în România ca toată sarea din comerţ să fie iodată şi s-a interzis comercializarea sării neiodate, „în scopul prevenirii tulburărilor provocate de carenţa de iod”.
„O problemă etică profesională şi bioetică”
„Este o problemă de sănătate publică, etică profesională şi bioetică”, a afirmat profesor doctor Pavel Chirilă, vicepreşedinte Bio România, în studiul său „Iodarea universală a sării – atentat la sănătatea publică”, adăugând că „este ilogic ca pentru 7.000-12.000 de cazuri noi de hipotiroidie pe an să forţezi o ţară întreagă să mănânce iod”.
Potrivit preşedintelui Bio România, Marian Cioceanu, din cauza sării iodate, iodul a ajuns practic peste tot şi, ceea ce este cel mai grav de fapt, ajunge să fie consumat în exces: în produse de panificaţie şi patiserie, în carne şi preparate din carne, în lactate, practic în mai toate produsele industriei alimentare.

Iata si ce putem citi in articolul Sarea iodata ne umple incet, dar sigur, de cancer. Romanii, fortati prin lege sa consume exclusiv sare iodata:

Nu numai E-urile din alimente ne ameninta grav sanatatea. Exista un ingredient trecut cu vederea de cele mai multe ori, dar cu efecte devastatoare asupra sanatatii: SAREA IODATA. Romanii sunt fortati prin lege sa consume sare iodata, si fac acest lucru prin paine, preparate din carne si tot felul de alte alimente. In toate hypermarket-urile din Romania exista zeci de sortimente de sare. Toate de sare iodata. Avem sare romaneasca, sare straina, sare de mare, sare de salina, insa, oricat ne-am stradui, nu gasim nici macar un sortiment de sare care sa nu contina iod. Explicatia este simpla. Guvernul Romaniei a dat in anul 2002 o hotarare unica in lume. A decis prin lege (HG nr.1904/2006, HG nr. 568/2002), inca din anul 2002, ce trebuie sa manance romanii. Un astfel de act normativ este unic in lume. Guvernul Romaniei a decis in anul 2002 ca trebuie sa fie comercializata doar sarea iodata. Vanzarea sarii fara iod sau refuzul de a introduce sare iodata in paine au devenit contraventii si se sanctioneaza cu pana la 10.000 de lei si inchiderea firmelor.

Asadar, sarea neiodata a devenit marfa de contrabanda si se vinde aproape la fel ca heroina. Singura retea de magazine care poate comercializa sare fara iod este reteaua PLAFAR. Chiar si aici pe pliculetele de sare scrie clar ca vanzarea de sare neiodata constituie infractiune si se sanctioneaza drstic cu amenzi usturatoare.

Suspecta grija asta a guvernantilor pentru sanatatea/tiroida romanilor. Si vorbim despre aceiasi guvernanti care n-au nicio problema cu cantitatea incredibila de E-uri din alimente, caz unic in lume, si care promoveaza intens organismele modificate genetic.

“Asemenea experimente cu iodul supraadaugat in sare sau in apa au mai fost trei in lume. Un experiment pe un catun, altul pe o scoala si unul pe o mica insula din Australia. Niciun Guvern nu si-a permis sa faca un experiment pe o natiune intreaga”, spune Pavel Chirila, directorul unei clinici oncologice din Bucuresti.

Explicatia data de oficiali pentru iodarea sarii este halucinanta. Sarea se iodeaza pentru ca suntem o tara de hipotiroidieni, desi statisticile oficiale arata clar ca in Romania sunt inregistrati doar aproximativ 8.000 de hipotiroidieni in cateva zone clar delimitate din tara. Asadar, pentru cei 8.000 de hipotiroidieni este iodata o tara intreaga.

Insa, potrivit unor surse documentate din piata, in spatele acestei crime in masa s-ar afla doar profitul foarte gras al unor fosti prim-ministri si ministri care au promovat legea respectiva, care importa prin diferite firme ale interpusilor, cantitati enorme de iod din Scotia.

Trebuie spus, ca pe langa sarea iodata propriu-zisa, ingurgitam zilnic cantitati uriase de otrava alba pentru simplul motiv ca toti producatorii de alimente, precum mezelurile si painea de exemplu, sunt obligati prin lege sa foloseasca exclusiv sare iodata.

Asadar, nu se pune problema unei alegeri pentru ca nu putem alege intre alimente fara sare iodata si cele cu sare iodata, si suntem fortati sa mancam otrava pe care ne-o da zilnic guvernul. Asta, ca sa nu mai vorbim despre iodul introdus in apa potabila. Cu alte cuvinte, nu prea puteti scapa, oricat ati incerca.

Potrivit unui studiu al Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica – “Bio Romania”, din anul 2002, cand a inceput iodarea sarii, si pana in 2006, cazurile de cancer s-au dublat iar cancerul de tiroida, glanda care asimileaza iodul, a exploadat. Mai multe despre sarea iodata gasiti AICI, AICI AICI si AICI.

“Cancerul, in acesti patru ani si jumatate, a crescut de doua ori. Hipertiroidia a crescut de 5,6 ori. Ca sa dublezi numarul de cancere intr-o tara, pe propriul tau popor, mi se pare cinic”, apreciaza Chirila.

Ca si cum nu era suficient, in 2006, chiar in saptamana in care erau prezentate rezultatele studiilor, noul Guvern a aprobat dublarea cantitatii de iod din sare. Rezultatul, astazi – spitale pline de bolnavi de cancer.

“In prezent, varsta la care debuteaza cancerul a coborat considerabil. Avem chiar si pacienti de 20 de ani. Nu facem fata numarului mare de cazuri, in sensul ca suntem cu programarile, in fiecare saptamana cu sectia plina”, sustine Anca Zamfirescu, medic primar, seful sectiei Oncologice a spitalului Fundeni.

Romania are in evidente 480.000 bolnavi de cancer (fara sa-i contabilizam pe cei care nu se stiu inca bolnavi) si cea mai mare mortalitate prin cancer dintre toate tarile europene. Ocupam prima pozitie in Europa la cancerul de creier, de plamani, ovarian si de tiroida. Si lucru foarte grav, au aparut forme grave de cancer la copii mici, lucru de neconceput acum zece ani, fapt care, evident, nu poate fi pus, in cazul lor, pe seama stilului de viata nesanatos. Este vorba despre o adevarata crima in masa! Calculata sinistru, cu sange rece.

Legislatia in Europa difera de la tara la tara, insa existe diferente majore intre tarile vest-europene si cele est-europene. In state precum Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Suedia, Olanda, nu exista obligatia de iodare a sarii. in schimb, in tari precum Romania, Bulgaria, Bosnia, Croatia si Ungaria, iodarea sarii este obligatorie in retail, panificatie si procesarea produselor alimentare.

CONCENTRATIA DE IOD IN SARE

30 mg iod/kg de sare
50,6 mg iodat de potasiu/kg de sare
39,2 iodura de potasiu/kg de sare

SURSA HG privind iodarea universala a sarii

Sarea iodata imparte Romania in doua. Cum suntem expusi cancerului de tiroida

Pozitia Ministerului Sanatatii cu privire la iodarea sarii este halucinanta…

Ministerul Sanatatii

Referitor la solicitarea dvs va comunicam urmatoarele:

1. Iodul este un oligoelement necesar la functionarea normala a glandei tiroide, intervenind in sinteza hormonilor tiroidieni (T4 tetraiodotironina si T3 triiodotironina). Acesti hormoni au un rol “cheie” in metabolismul celular, rol “cheie” in procesul de crestere si diferentiere a tuturor organelor si in particular a creierului. Etapa hotaratoare a dezvoltarii creierului la specia umana este reprezentata de viata fetala si primii 3 ani post-natali. Deficitul iodat in aceasta perioada critica produce alterari
ireversibile in dezvoltarea creierului, consecinta clinica fiind retardul mintal, cu forma extrema de manifestare cretinismul tiriodian.

Deci, se impune de departe un aport corespunzator de iod, aport care trebuie sa provina in mare parte din alimente deoarece s-a demonstrat ca 80-90% din iodul necesar organismului provine din alimente, restul fiind adus de apa potabila si chiar de aer in unele zone cu aerosoli de iod.

Inca din anul 1950 s-a demonstrat ca deficitul de iod reprezinta o problema de sanatate publica si in Romania, ca dealtfel in multe alte tari europene.

Din experienta tarilor din Europa de Vest s-a dovedit ca cel mai comod si mai eficient “vehicul” pentru aportul de iod in organism este sarea si aceasta din mai multe motive:

– este consumata intr-o cantitate relativ uniforma in tot cursul anului;
– este folosita continuu in alimentatia omului;
– echipamentul si tehnologia tratarii sarii cu iod sunt destul de simple;
– iodul nu modifica gustul, culoarea sau aroma sarii;
– costurile nu sunt foarte crescute

Astfel, prin aparitia Hotararii de Guvern nr 1056 din anul 1962 a inceput sa se reglementeze aceasta masura de distribuire obligatorie de sare iodata in 30 de judete din Romania, declarate gusogene.

Dupa 1990, Ministerul Sanatatii a realizat in anul 1995 Programul de Profilaxie a Deficitului de Iod prin Sare Iodata, program sprijinit de Ministerul Industriei si Comertului si reglementat prin HG nr 779/1995.

Astazi este in vigoare HG nr 1904/2006 care modifica HG nr 568/2002 privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, se reglementeaza conditiile referitoare la iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara in scopul prevenirii tulburarilor prin
carenta de iod.

Argumentele adaugarii iodului in sare au rezultat atat din studii efectuate in tarile cele mai dezvotate, cat si in Romania. Dintre tarile europene, Elvetia a eradicat gusa prin masurile de iodare a sarii. Prin urmare, conform datelor existente, aproape toate tarile europene practica iodarea universala a sarii, obligatoriu sau voluntar, si anume:

obligatoriu: Bulgaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Polonia, Serbia, Macedonia, Croatia, Bosnia;

voluntar: Elvetia, Suedia, Spania, Portugalia, Norvegia, Olanda, Luxemburg, Lituania, Italia, Germania, Grecia, Franta, Finlanda, Belgia, Anglia

2. Cantitatea de iod in sare in Romania, stipulata prin HG nr 1904/2006 este de 30 mg/kg sare sub forma de iodat sau de iodura de potasiu. Cantitatea de iod in sare in celelalte state europene este cuprinsa intre 10-85 mg/kg sare sub forma de iodat sau iodura de potasiu.

3. Conform datelor furnizate de Centrul National de Statistica si Informatica in Sanatate Publica, cazurile noi de hipotiroidie prin carenta de iod au evoluat astfel: 3405 in 2007, 4193 in 2008, 4108 in 2009 si 5576 in 2010.

4. Studiile existente pana acum au demonstrat ca iodul adaugat in alimente nu are efecte daunatoare asupra starii de sanatate

Sursa comunicat: Ministerul Sanatatii

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 26, 2012 at 9:00 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. mishuleu said, on aprilie 26, 2012 at 9:07 pm

    Apreciază

    • aha said, on septembrie 17, 2014 at 11:18 pm

      pai acum, pe canalele oficiale, nu se mai aude nimic de libia. foarte interesant. adica distrugi un sistem , chipurile pentru democratie, dupa care nici macar o vorba de ceea ce se intampla acolo. adica aia pot fi subjugati cum vor ei….dar e adusa „democratia” in tara! ar fi interesant de aflat ce se intampla acum in libia! eventual ceva subtritrat.

      Apreciază

  3. florin said, on aprilie 26, 2012 at 10:53 pm

    CONTRA! TREBUIE sa am dreptul de a alege si aici; hipertiroidia e la fel de serioasa ca hipotitoidia…si apoi ce deficit de iod?…0,4 la suta din populatia tarii ,sufera de deficienta de iod…..Restul? Ha! intrebarea mea e: daca nu te doare capul iei algocalmin? Iei in fiecare zi medicamente pentru diaree,ca sa nu te apuce cumva…candva? Apoi mai e ceva extrem de important poate mai important chiar decat iodul: E 536.(FEROCIANURA DE POTASIU),prezent in orice sare din comert.Putini stiu ca acest compus se descompune in elementele din care a fost alcatuit(otravuri),in momentul fierberii,sau prajirii.Crima! Sare neiodata,exista,insa nu in rafturile magazinelor. Luam sarea furajera(aia pentru animale),bulgari,plina cu pamant si alte impuritati si facem ce au facut bunicii si strabunicii nostrii: punem bulgarii intr-o oala cu apa,pe foc,pana se topeste sarea,iar apa devine un fel de sirop asa…mai murdar.Dupa ce se mai raceste,strecuram totul printr-un tifon,sau mai multe(pentru impuritati) iar apa aceea ultra-sarata,o punem in tavi pe o sursa de caldura(calorifer,soba) pana se evapora apa si ramane sarea.Nu e cea mai aspectuoasa,se lipeste cand e vreme umeda,insa e sarea adevarata. Nu e o solutie…e o alternativa,pentru ca solutia ar trebui sa fie cautata la nivel national,daca mai exista OAMENI,intre cei care ne conduc.Daca nu mai sunt….ramanem deocamdata la alternative.

    Apreciază

    • florin said, on aprilie 26, 2012 at 11:09 pm

      Si inca ceva: profesorul asta destept…Dumitrache, vrea sa spuna ca pana sa vina Nascase in 2002 sa ne ”ajute”,am fost un popor de cretini?….abia acum, dupa ce am mancat vreo doi saci de sare iodata am inceput sa ne luminam….Vai! VAI!

      Apreciază

    • tataia said, on aprilie 28, 2012 at 12:52 pm

      100% corect! Eu insumi nu puteam spune mai bine. Stiu ca si sora mea, care este o persoana foarte indoctrinata si crede doar teoriile oficiale samd mi-a spus ca e un lucru foarte bun ca s-a decis iodarea sarii ca in felul acesta nu mai au oamenii probleme cu tiroida! Care probleme cu tiroida? 1% din populatie? Si pentru aia 1% ii otravim pe toti? Tu iei medicamente cind nu esti bolnav? Doar asa preventiv?
      Problema e alta. Ingredientul cheie este acel antiaglomerant, ferocianura de potasiu, care de fapt nu are rolul de a impiedica formarea bulgarilor de sare ci are rorul de a reduce aglomeratia si ambuteiajele de pe strazile capitalei.

      Apreciază

  4. un_mare_pacatos said, on aprilie 27, 2012 at 12:26 am

    CISPA a fost aprobat! Acum nu mai este nicio gluma,internetul este pe moarte si va sfatuiesc din nou sa salvati toate datele importante pe dvd-uri sau hard-disk extern inainte ca site-urile de torrente si sharing files sa fie inchise.

    CISPA passes House in unexpected last-minute vote

    The House of Representatives has approved Cyber Intelligence Sharing and Protection Act with a vote count of 248-168. The bill is now headed for the Senate. President Barack Obama will be able to sign or cancel it pending Senate approval.

    Initially slated to vote on the bill Friday, the House of Representatives decided to pass Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA) Thursday after approving a number of amendments. The snap vote took place after Congressional legislators approved a number of amendments to the bill.

    stirea completa : http://rt.com/news/house-cispa-vote-thursday-083/

    ACTA e mic copil pe langa CISPA din mare pacate.

    Apreciază

  5. un_mare_pacatos said, on aprilie 27, 2012 at 1:11 am

    Daca nu ar fi scris fratele Marian nu as mai fi aflat urmatoarea stire cu norii verzi ce sunt pe deasupra Moscovei.

    Nori verzi au stârnit îngrijorări serioase în rândul moscoviţilor, speriaţi de faptul că acest lucru poate fi urmarea unei avarii. Potrivit serviciului de presă al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Moscova, locuitorii capitalei au intrat în panică şi au sunat la serviciile de urgenţă cu mesajul legat de ceaţa verzuie.

    http://romanian.ruvr.ru/2012_04_26/73057803/

    Ma cam indoiesc ca o cantitate imensa de polen ar putea crea asemenea imagini de groaza.

    Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on aprilie 27, 2012 at 1:13 am

      O alta stire in romana despre norii verzi :

      Pe reţelele de socializare au curs mesaje, circulând tot felul de teorii, cea mai intens vehiculată fiind o explozie la o uzină chimică.

      „Şcolile din Moscova s-au închis din cauza exploziei! Copiii sunt trimişi acasă”, a anunţat un utilizator Twitter.

      Panica a fost amplificată și de faptul că acest fenomen a coincis cu împlinirea a 26 de ani de la tragedia nucleară de la Cernobîl, din Ucraina.

      stire completa : http://www.evz.ro/detalii/stiri/panica-la-moscova-dupa-ce-nori-verzi-au-acoperit-cerul-rusii-au-crezut-ca-a-venit-apocal-97869.html

      Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on aprilie 27, 2012 at 1:22 am

      Iaca na,si americanoii fac acum exercitii mililtare de mare amploare impreuna cu Vietnam in Marea Chinei de Sud.

      Creşte tensiunea în Marea Chinei de Sud

      Navele americane şi vietnameze vor organiza timp de cinci zile aplicaţii comune. Pe 23 aprilie nava de comandă din Flota a şaptea a Forţelor Marine Americane, „Blue Ridge” şi nava de salvare „Saveguard” au intrat în portul Da Nang. Potrivit Pentagonului, navele vor efectua aplicaţii comune de navigaţie şi vor elimina defecţiunile.

      …..

      Gradul conflictului din Marea Chinei de Sud creşte. Vor avea toate părţile interesate înţelepciunea pentru a nu permite transformarea divergenţelor într-o confruntare reală şi violentă?

      Stirea completa : http://romanian.ruvr.ru/2012_04_26/73058356/

      Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on aprilie 27, 2012 at 1:25 am

      Alte dare de chemtrails aparute ieri pe cerul Atenei.

      http://anti-ntp.blogspot.com/2012/04/blog-post_4884.html

      Apreciază

  6. pongogonzo said, on aprilie 27, 2012 at 4:53 am

    Reblogged this on pongogonzo.

    Apreciază

  7. Cosmin S. said, on aprilie 27, 2012 at 5:13 am

    iodul din sare intra in reactie cu acidul ascorbic din paine si alte alimente, dar mai face reactii periculoase si cu multe alte E-uri.
    Este un fel de inginerie a mortii.

    Apreciază

  8. Ostrov said, on aprilie 27, 2012 at 6:02 am

    Sare fara iod si fara cianura se gaseste in magazine tip plafar. Este singura varianta de comercializare legala in Romania. Sarea grunjoasa la sac nu are iod si romanii o cumpara pentru muraturi,dar are antiaglomerant pe baza de cianura.

    Apreciază

  9. Kogaion said, on aprilie 27, 2012 at 6:50 am

    Atata vreme cat nu exista iod radioactiv in atmosfera, NU exista niciun risc de a face cancer tiroidian. Cancerul tiroidian se face intrucat organismul „depoziteaza” iod-ul in acea zona iar, daca nu il saturezi in prealabil cu iod ne-radioactiv, il va „depozita” pe cel radioactiv => cancer.

    Iar chestia asta cu cretinismul mi se pare un … cretinism, ce se incadreaza insa perfect in mentalitatea masonica a „epocii luminii” pe care cica am trai-o acum.

    Aceasta mentalitate ne spune faptul ca tot puhoiul de oameni care au trait in miile de ani de civilizatie cunoscuta au fost de fapt niste imbecili scelerati, coborati din copaci, care isi discriminau femeile, discriminau coloratii, homosexualii, nu stiau sa-si educe copii, iata, nu consumau suficient iod (sau poate chiar d-aia), samd.

    Nu mai vorbim de Dumnezeu care, nu-i asa, nu prea a stiut sa construiasca bine planeta asta si, se pare, i-a cam napastuit pe cei care traiesc in regiunile muntoase, condamnandu-i la cretinism.

    Apreciază

  10. Admin said, on aprilie 27, 2012 at 6:56 am

    Platforma “Naţionaliştii.ro” este un loc de întâlnire al celor care susţin ideea de unitate a naţionaliştilor români. Ea nu este o organizaţie sau partid politic propriu zis şi susţinerea ei nu obligă în nici un fel persoanele afiliate.

    Puteţi susţine proiectul prin crearea unui cont în secţiunea ALĂTURĂ-TE şi contribuind cu articole şi editorial, grupurile şi organizaţiile primind şi un link către site-ul propriu.

    Aşadar, uşa este deschisă pentru toţi naţionaliştii creştini care vor să contribuie la construirea unei bune imagini a naţionalismului în România, fie ei reprezentanţi ai unor organizaţii sau simple persoane particulare.

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on aprilie 27, 2012 at 11:13 pm

      nu inteleg ! ne faci o invitatie de iesire celor care vorbesc despre nationalism adica cei ce iubesc tara aceasta dar si ortodoxia ?, din ce stiu am mai explicat anume ca a fi nationalist adevarat inseamna a fi si crestin ortodox adevarat nu merg nicidecumm separate ,ci mina in mina , iar bloggul dumneata parca se cheama „Credinta,Ortodoxie,Tara” parerea mea nu stiu daca conteaza , dar vorbim ,incercam sa croim , o cale dreapta cu „Sfanta Cruce in mana ” pentru aratarea adevarului si marturisirea dreptei credinte si vine „nu stiu ce vartej sau vijelie ” si ne abatem de la CALEA CEA DREAPTA ??? si inca ceva posteaza dumneata , Icoana cu Sfantul Gheorghe impreuna cu calul si balaurul ucis si la articolul respectiv de pe Apologeticum pe prima pag ,caci altfel , chiar vorbim degeaba ?
      sper ca aceste vorbe sa zideasca si sa nu darame biserici !
      Amin!

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on aprilie 27, 2012 at 11:45 pm

        …sa zideasca si sa nu darame biserici in HRISTOS !

        Apreciază

    • ayannis said, on aprilie 27, 2012 at 7:55 am

      Wooow !!!! Inseamna ca numele celui din urma antihrist va contine nr. bestiei si in alfabetul grecesc si in cel ebraic ?

      Apreciază

  11. un_mare_pacatos said, on aprilie 27, 2012 at 7:49 am

    Se pare ca sunt sanse foarte mari 95% ca azi Guvernul sa fie demis.

    Dupa ce puterea nu o sa mai fie la presedintie si la guvernare, o sa scapam cu timpul si de toate celelalte partide.

    Apreciază

  12. stone said, on aprilie 27, 2012 at 9:42 am

    Apreciază

  13. agerstress said, on aprilie 27, 2012 at 2:56 pm

    Iodul are binefacerile lui daca este administrat corespunzator si doar acolo unde este nevoie.
    Este un abuz criminal din partea unui guvern dictatorial ordonanta prin care legifereaza obligativitatea iodarii sarii.
    Cretinismul a aparut mai degraba dupa aplicarea ordonantei respective. Nici nu-mi imaginez ca si-ar dori ei (adunatura de excroci politici) un popor inteligent si vigilent… Daca ar fi asa atunci pe cine ar mai putea sa prosteasca si sa jefuiasca?
    In ceea ce-l priveste pe doctorasul asta din articol cu teoriile lui de jucator la loto-prono, cred ca e doar un masonel iesit la rampa sa apere „marea lucrare”.

    Cand cumparati sare de pe piata evitati sa cumparati sare provenita din Ukraina.

    Apreciază

  14. Alina said, on aprilie 27, 2012 at 3:11 pm

    Gusa gigant a disparut dar nu si cretinismul.

    Apreciază

    • agerstress said, on aprilie 27, 2012 at 9:30 pm

      …sigur ca nu a disparut din moment ce se cultiva „stiintific” in scoala si pe toate canalele massmedia. Nici nu va imaginati cati bani (efectiv) platim pentru cultivarea cretinismului si imbecilitatii iar copiii nostri sunt cobaii. Cine administreaza „afacerea”? Mai e nevoie sa spun ca este o intrebare retorica? Intrebarea care necesita raspuns este insa… PANA CAND?

      Apreciază

  15. Alexandru(Fulger) said, on aprilie 27, 2012 at 7:18 pm

    Din cate stiu sarea iodata are un E cancerigen , eu personal folosesc acum sare grunjoasa.

    Apreciază

  16. Maria said, on aprilie 28, 2012 at 11:45 am

    Eu folosesc sare neiodata de ani de zile si inca se mai gaseste si chiar scrie pe punga „sare neiodata „si este mai grunzoasa.Intr-un an am pus la muraturi sare iodata (pt ca nu cunosteam diferenta )si muraturile s-au inmuiat si apa de la ele se intindea ,cu toate ca le pitroceam zilnic .
    De atunci folosesc numai sare neiodata la tot ce am nevoie .
    Sarea fina alba, sau cea de masa ,este otrava sigura !!!!!!!!

    Apreciază

    • florin said, on aprilie 28, 2012 at 9:47 pm

      Maria si Alexandru,atentie! Si sarea grunjoasa,chiar daca nu e iodata,contine E 536.(cianura).Pe muraturi nu le supara E-urile,ci iodul.

      Apreciază

      • tataia said, on mai 1, 2012 at 2:13 pm

        Si atunci de unde mai putem lua sare fara cianura?

        Apreciază

  17. […] 26 apr 2012: SAREA IODATA. Pro sau contra? […]

    Apreciază

  18. dima said, on decembrie 18, 2018 at 4:12 pm

    Observ ca statele evoluate nu servesc legi. impuse

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.