SACCSIV – blog ortodox

VIDEO – Patriarhul Daniel despre o icoana a Sfantului Gheorghe: „Sigur, bust, fara cal, pentru ca aicea nu se tropaie, e biblioteca” …

Posted in ICOANE, PATRIARHUL DANIEL, SFANTUL GHEORGHE by saccsiv on aprilie 24, 2012   Asadar:

„… Sigur, bust, fara cal, pentru ca aicea nu se tropaie, e biblioteca”  

Iata si comentariul celui ce a postat clipul de youtube:

Patriarhul Daniel i-a luat calul Sfantului Gheorghe pe motiv ca in Biblioteca nu se tropaie…
Intrebarea mea: Daca in biblioteca nu se tropaie atunci in biserica se tropaie… ca apare pe cal in multe biserici. Maine poimaine o sa aud ca Patriarhul Daniel a dat o dispozitie ca in toate bisericile Sfantul Gheorghe sa fie dat jos de pe cal.
Nu mi-a venit sa cred cand am auzit ce a spus. Mi se pare ca isi bate joc de Sfantul Gheorghe. Mai trebuia sa spuna ca l-a dat jos de pe cal si l-a pus intr-un BMW ca asa e acum modern si balaurul trebuia asomat inainte de a fi ucis. E un pacat sa vorbesti de rau pe cineva dar sa-si bata joc de Sfantul Gheorghe mi se pare strigator la cer.

Comentariu saccsiv:

Pare ca face si el o gluma, dar nu-i asa. Si apoi nu e bine, caci nu se glumeste cu cele Sfinte.

Vorba lui spune multe. Ca daca Sfantul Gheorghe era pictat pe cal, trebuiau obligatoriu sa picteze si balaurul, iar aici Patriarhul dovedeste ca are o extrem de mare problema: nu vrea sau nu i se da voie sa-l supere pe drac.

NU VA LUATI DUPA PATRIARH SI UNII IERARHI. Cautati bisericile unde pe 1 ianuarie se vor citi MOLIFTELE SFANTULUI VASILE CEL MARE

El invata: „nu se tropaie in biblioteca”, adica nu duci lupta cu balaurul in biblioteca, adica nu deranjezi balaurii (smintelile, ratacirile, draciile) ce se gasesc din belsug in cartile din biblioteci …

Cititi va rog si:

Comentariu zilei (18.07.2010): Cum face Patriarhul Daniel semnul Sfantei Cruci?

DOCUMENT: Un mesaj al PATRIARHULUI DANIEL adresat MARELUI MAESTRU AL MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

59 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on aprilie 24, 2012 at 3:20 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Maria said, on aprilie 24, 2012 at 3:55 pm

  Sa cumparam cat mai degraba icoana Sf Gheorghe calare pe cal ucigand balaurul ,acum cat le mai gasim pe la pangarele manastirilor ,ca nu se stie daca n-or disparea cu totul si vor aparea cele doar cu bustul sfantului .
  Vom mai avea si alte surprize ,abia-i inceputul !
  Parca primesti o lovitura puternica in suflet ,vazand asemenea fapte !

  Apreciază

  • sfappetrupavelandrei said, on aprilie 24, 2012 at 4:17 pm

   Tu gândești ce vorbești? Crezi că își pierde icoana cu Sf. M. M. Gheorghe din sfințenie din cauză că nu e balaurul pe icoană?

   Apreciază

   • Maria said, on aprilie 24, 2012 at 4:43 pm

    Nu -si pierde din sfintenie ,dar daca asa a fost pictat Sfantul Gheorghe calare pe cal si ucigand balaurul ,
    aceasta pictura definindu-l pe Sf Gheorghe , nu concep ca cineva din anumite motive mai putin ortodoxe ,sa tot schimbe cate ceva asa dupa bunul plac sau dupa cum i se ordona .
    Pe vremuri icoanele se pictau cu post si rugaciune si intr-un anumit timp ,pe cand acum ,se picteaza pe banda rulanta de oricine si oricum primeste ordine ,fara a se tine seama de anumite reguli specifice Ortodoxiei .
    Am icoana cu Sf Gheorghe veche calare pe cal ucigand balaurul si nu voi cumpara niciodata o icoana cu pictura contrafacuta a sfantului .
    De aceea este Sfantul si Marele Mucenic Gheorghe si Purtator de Biruinta ,pt ca ucide balaurul !
    De aceea icoana sf M M Gheorghe trebuie pictata cu sfantul calare pe cal ,ucigand balaurul (adica biruieste pe diavol ),si nu altfel !

    Apreciază

   • sfappetrupavelandrei said, on aprilie 24, 2012 at 7:32 pm

    Sunt mai multe icoane cu Sf. M. M. Gheorghe. Nu are treabă cu nici un ecumenism sau masonerie sau alte prostii. Hai să nu vedem pe drac acolo unde nu este.

    Apreciază

   • saccsiv said, on aprilie 25, 2012 at 3:48 am

    sfappetrupavelandrei

    Tu multe te faci ca nu vezi. La tine si Klaus K e bun …

    Apreciază

 3. Ioan Pelasgul said, on aprilie 24, 2012 at 3:58 pm

  Pai la biblioteca se intra cu permis cu cod de bare…

  Apreciază

 4. Alina said, on aprilie 24, 2012 at 4:25 pm

  Sa nu dramatizam, exista destule reprezentari ale Sf. Gheorghe bust. Desigur ca remarca Pf. Daniel e cam deplasata, dar trebuie sa recunosc ca e nostima.

  Apreciază

  • fanu said, on aprilie 24, 2012 at 4:56 pm

   Ciudată alăturare între remarcă deplasată şi remarcă nostimă. Nu cred că era nici locul dar nici contextul, nici publicul şi mai ales faptul că la tv Patriarhul face glume aiurea pe seama Icoanei Sfântului Gheorghe. Gândesc că era mai bine să îşi păstreze aceste glume la Agapele lor unde se hrănesc după cum le sunt limuzinele dar la tv într-un loc de cultură nu prea ţin astfel de remarci. Dacă o zicea Frunzăverde aş fi înţeles că ăsta este mason sau iliescu cel care are ateismul în sânge nu era o problemă…

   Apreciază

  • crestinul ortodox said, on aprilie 24, 2012 at 8:01 pm

   care reprezentari ??? cele care au fost pictate pe timpul comunistilor, adica pe timpul cu fiara rosie premergatoare fiarei apocaliptice de azi – a antihristului , normal ca o parte din „treburi ” s-au daca nu mai mult din jumate s-au inceput atunci ,s-au executat atunci ca ateism, pictare icoanelor pe juma de masura a ADEVARULUI SFANT , CRESTIN ORTODOX …. dar din pacate aceste treburi neortodoxe si altele continua si azi chiar sub ochii nostri ale crestinilor ortodoxi !

   Apreciază

   • G-man said, on aprilie 25, 2012 at 7:55 am

    nu mai folosi cuvantul comunist ca deja am facut alergie, gata s-a stabilit majoritatea comentatorilor au zis ca comunistii (cacofonie expre), au fost buni , asa ramane , ne supunem majoritatii nu ?

    Apreciază

   • crestinul ortodox said, on aprilie 25, 2012 at 8:26 pm

    si comunistii – tot antihristi au fost dar premergatori celor de astazi ! si sa fi fost buni ?! daramarea biseicilor ortodoxe ,ateismul, prigonirea Dreptilor si Sfintilor acestui neam , ti se par lucruri bune ???

    Apreciază

   • G-man said, on aprilie 25, 2012 at 8:41 pm

    nu. dar sunt altii care asa zic , cica ar fi multi din comunistii astia care au facut mult bine tarii si fratilor in general ..cica imediat dupa revolutie,acesti „securisti buni” le-ar fi aratat oamenilor cine i-a torturat cine i-a inchis cine a dat ordinul sa fie arestati cei nevinovati sunt multi din acesti securisti buni si nu e adevarat ca ei i-au ajutat in continuare pe astia din ziua de azi sa fure..nu, nu.. si nu e adevarat ca fondatorii comnunismului si capii torturii ..au murit la multi ani dupa revolutie nederanjati de nimeni..nu nu/../ cica acesti securisti buni imediat dupa revolutie i-au arestat pe toti care au torturat , ucis si facut alte atrocitatii …dar din pacate e doar un film …e filmul spalarii creierului unei natii… mi-e sila.

    Apreciază

 5. mishuleu said, on aprilie 24, 2012 at 4:53 pm

  Mari romani. Stefan cel Mare.

  Apreciază

 6. mishuleu said, on aprilie 24, 2012 at 4:54 pm

  Apreciază

 7. ioancadar said, on aprilie 24, 2012 at 5:00 pm

  Iubiţi fraţi şi surori în Iisus Hristos Domnul,

  Eu zic să nu îl criticăm prea tare pe P.F. Daniel pentru această glumă.
  Vreau să vă arăt un text din Sfânta Scriptură, despre cineva ce a râs când nu era momentul, dar Dumnezeu, deşi i-a atras atenţia, nu a pedepsit acea persoană:

  „9. Şi l-au întrebat Oamenii aceia: -Unde este Sarra, femeia ta?” Iar el, răspunzând, a zis: „Iată, în cort!”
  10. Zis-a Unul: „Iată, la anul pe vremea asta am să vin iar pe la tine şi Sarra, femeia ta, va avea un fiu”. Iar Sarra a auzit din uşa cortului, de la spatele lui.
  11. Avraam şi Sarra însă erau bătrâni, înaintaţi în vârstă, şi Sarra nu mai era în stare să zămislească.
  12. Şi A RÂS Sarra în sine şi şi-a zis: „Să mai am eu oare această mângâiere acum, când am îmbătrânit şi când e bătrân şi stăpânul meu?”
  13. Atunci a zis Domnul către Avraam: „Pentru ce A RÂS Sarra în sine şi a zis: „Oare cu adevărat voi naşte, bătrână cum sunt?”
  14. Este oare ceva cu neputinţă la Dumnezeu? La anul pe vremea aceasta am să vin pe la tine şi Sarra va avea un fiu!”
  15. Iar Sarra a tăgăduit, zicând: „N-am râs”, căci se înspăimântase. Acela însă i-a zis: „Ba, AI RÂS!”
  16. Apoi S-au sculat Oamenii aceia de acolo şi S-au îndreptat spre Sodoma şi Gomora şi s-a dus şi Avraam cu Ei, ca să-I petreacă.” (Facerea/Geneza 18: 9- 16);
  Sau
  “17. Avraam a căzut atunci cu faţa la pământ şi A RÂS, zicând în sine: „E cu putinţă oare să mai aibă fiu cel de o sută de ani? Şi Sarra cea de nouăzeci de ani e cu putinţă oare să mai nască?”
  18. Apoi a mai zis Avraam către Domnul: „O, Doamne, măcar Ismael să trăiască înaintea Ta!”
  19. Iar Dumnezeu a răspuns lui Avraam: „Adevărat, însăşi Sarra, femeia ta, îţi va naşte un fiu şi-i vei pune numele Isaac şi Eu voi încheia cu el legământul Meu, legământ veşnic: să-i fiu Dumnezeu lui şi urmaşilor lui.” (Facerea/Geneza 17: 17- 19).

  Apreciază

  • saccsiv said, on aprilie 25, 2012 at 4:23 am

   ioancadar

   Ce faci frate. ai luat-o pe aratura si tu?

   Cum poti asemana cele doua intamplari?

   Apreciază

   • ioancadar said, on aprilie 25, 2012 at 11:35 am

    A facut si patriarhul o gluma nelalocul ei, dar nu acesta e cel mai mare pacat al lui. Din nefericire!

    Apreciază

 8. G-man said, on aprilie 24, 2012 at 6:16 pm

  Mie personal, iubitului meu sfant de nume,care de atatea ori m-a ajutat , si care este dupa sfanta Parascheva , este cel mai apropiat dintre sfintii dragi mie , imi place mult in icoana copilariei mele : pictat in picioare in uniforma militara cu sulita si scut , sandale romane in picioare si de marimea unui om.
  Ce face Patriarhul aici e o gluma proasta sora cu denigrarea, nu se face bascalie de un sfant. Daca el da acest exemplu , atunci ce pretentii putem avea de a se opri de la astfel de glume ..de exemplu comentatori / blogari gen …yepurasalexandra?

  Apreciază

 9. sincersafiu said, on aprilie 24, 2012 at 7:42 pm

  Hristos A Inviat ! Nu vreau sa judec pe nimeni, dar cred ca cel mai bine este ca Sfintii sa fie reprezentati asa cum ne-a fost lasat in Sfanta Traditie si cum acestea se arata uneori oamenilor, iar dupa cum stim in toate aratarile sale si minunile sale, Sfantul Gheorghe s-a aratat calare pe un cal alb, deci cred ca asa ar fi cel mai corect ca Sfantul Gheorghe sa fie reprezentat. Ma gandesc asa ca daca Sfantul ar fi vrut sa fie altfel reprezentat, s-ar fi aratat altfel. Eu personal iubesc mult caii si imi sunt foarte aproape de inima toti sfintii reprezentati pe caii, de aceea si am de gand sa î-mi fac o colectie de icoane cu toti Sfintii care sunt reprezentati pe cal. Deci atentie celor care nu li se pare nimic dubios, ca aici se vede de la o posta ca ceva nu e bine, cu aceste incercari de a se modifica inclusiv modul de reprezentare al Sfintilor. Rugati-va Sfantului Gheorghe ca este grabnic ajutator si cu siguranta va va aduce raspuns si la aceasta intrebare, daca ve-ti avea curajul sa-l intrebati!

  Apreciază

 10. ROmanul said, on aprilie 24, 2012 at 9:03 pm

  Cu cal sau fara cal mie mi se pare ca Patriarhul Daniel pune problema este cam asa:

  Cine este nesimtitul care intra in biblioteca cu calul si n-are alta treaba decat sa tropaie pe-aici?
  Sa iasa imediat afara si sa lase calul la intrare daca vrea sa intre aici. Aici e o oaza de cultura si civilizatie.
  Ii dam voie sa intre aici doar daca-si lasa calul afara. Si vin imediat cativa bodyguarzi care-l „poftesc” pe Sfant sa iasa cu calul afara imediat.

  Adica Sfantul Gheorghe e un necivilizat care intra prin biserici si biblioteci cu calul tropaind ca n-are alta treaba. Cu alte cuvinte icoana cu Sfantul Gheorghe pe cal ucigand balaurul este o icoana invechita si neadaptata la vremea moderna.

  Pe langa faptul ca-si bate joc de Sfant, ironizeaza si pe cei care au conceput o icoana cu un Sfant pe cal… ca Patriarhul Daniel nu e de acord cu acea icoana si vine el si reformeaza iconografia.

  Pana una alta nu mi-a spus nimeni de ce in biserici e voie cu calul si in biblioteci nu. Asa ca sa facem bascalie?

  Concluzia mea: Pericolul la acest incident minor este ca sub acest nou Patriarh pe langa faptul ca s-a schimbat calendarul (saptamana incepe cu Duminica), vrea sa reformeze si modul in care sunt reprezentati Sfintii in icoane. Maine poimaine o sa faca glume pe seama lui Iisus pe Cruce, adica Iisus nu trebuie reprezentat cu coroana de spini pe cap si pe Cruce ca face mizerie pe jos (Sange si spini)… asa cum Sfantul Gheorghe ar tropai cu calul daca ar fi astfel reprezentat.

  Apreciază

 11. George Sandu said, on aprilie 24, 2012 at 11:46 pm

  I-a dat-o unul de 19 ani cu întoarsa Patriarhului

  http://silvianemanuel.net/2012/04/mircea-eliade-si-generatia-sa-premizele-studentesti-ale-invierii-nationale-despre-soparle-si-tropait/

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on aprilie 25, 2012 at 12:52 am

   incetu, cu incetu se adevereste „dupa roade ( adica cuvantul lor care zideste sau darama , faptele lor) ii veti cunoaste , care sunt in HRISTOS sau care sunt straini de HRISTOS” !!! VEZI , lupii cu ranjet de fiara si cu haine de oaie imbracati

   Apreciază

 12. crestinul ortodox said, on aprilie 25, 2012 at 8:50 am

  tara asta se opinteste din greu , de sus pina jos atacata de ” lupi cu ranjet de fiara si in blani de oaie ” pina si in BIserica au intrat aceste fiare foarte periculoase care nu sunt ai lui HRISTOS si a sa BISERICA ORTODOXA , vom trai si vom vedea ADEVARUL dureros !

  Apreciază

 13. Monica said, on aprilie 25, 2012 at 2:46 pm

  @pcmouse; Maria; STOP RFID666

  Ho,dragilor dar ce ati sarit asa pe mine?
  Daca ziceam si eu tot rau de patriarh ma aplaudati,nu-i asa?

  E in pozitia in care e, ca asa e voia lui Dumnezeu ca Daniel sa fie patriarh.
  Daca voi credeti ca il cunoasteti asa bine eu nu pot spune la fel.

  Prin urmare nu o sa vorbesc de rau din principiu o fata bisericeasca de la cel mai obscur preot si pana la patriarh si toti ceilalti membrii ai Sinodului.

  Stie el Dumnezeu mai bine ca mine cand sa ii dea jos sau sa ii ridice in rang.
  Si tot El Dumnezeu stie daca se pocaiesc la rugaciune ,daca sunt sinceri daca urmaresc interesele ortodoxiei pe cand eu nu cunosc nimic din astea.

  Cred sincer ca numai oameni sporiti in rugaciune,sfintenie si viata ascetica pot sa faca o evaluare obiectiva a preotimii dar nu eu si fie-mi cu iertare nici voi.

  Apreciază

  • clement said, on aprilie 25, 2012 at 3:36 pm

   Mai Marie, deci tu crezi ca Europa Libera era un post crestin? Crezi ca Noel Bernard si Cleo Stiber aveau vre-o treaba cu Hristos? Crezi ca aia de ni i-au prezentat pe Iliescu, Tockes si Brucan drept dizidenti romani, erau altfel decat Iliescu si Brucan? Ai ascultat tu Slujba Invierii pe post?
   Postul asta de radio era un post de propaganda atee, ca si Radio Moscova, care emitea cu bani tot de la necuratul.
   Sa ne bucuram ca s-a inaugurat in sfarsit, Biblioteca Nationala si ca a fost sfintita.

   Apreciază

   • Maria said, on aprilie 25, 2012 at 5:29 pm

    clement ,
    Nici n-am afirmat ca postul masonic „Europa Libera” era un post de radio crestin !
    Am spus doar ca ,pcmouse ,in comentariul sau ,a” tradus „din acel video-clip cu Toma Caragiu ,ca aceste soparle la care se referea actorul ar fi fost turnatorii securisti si acelasi termen (soparlita )a fost atribuit si postului de radio Europa Libera ,care s-a dovedit prin toate programele ca era anti-comunist si atunci m-am intrebat cum se impaca soparlele turnatori (comunistii )cu soparlita Europa Libera care era anti-comunista !
    Acest post de radio „Europa Libera „a luptat mult pt ilocuirea comunismului (care era doar un tentacul al caracatitei numita masonerie ) din Europa ,cu capitalismul masonic (caracatita in persoana ) care pana la urma a pus stapanire pe toate statele Europei ,formand aceasta putere super-statala care se numeste Uniunea Europeana ,aceasta putere confiscand practic ,libertatea si independenta tarilor care au facut greseala sa adere si care in momentul acesta nu mai sunt state suverane decat scriptic !
    Cat de departe este cerul de pamant ,atat de departe sunt acestia de crestinism !

    Apreciază

  • mircea said, on aprilie 25, 2012 at 5:24 pm

   Monica,
   asculti de sinod in frunte cu patriarhul, si iti faci pasaport biometric?
   pui degetelul sa-ti ia amprentele?

   Apreciază

  • Maria said, on aprilie 25, 2012 at 5:43 pm

   Monica ,
   Sa zicem ca intr-o buna zi ii vine in minte patriarhului si -i sta in putere ,sa schimbe slujbele din Sf Liturghie ,
   sa reduca din ectenii sau sa introduca stihuri care nu sunt ortodoxe ,sa interzica rugaciuni din ceaslov sau din psaltire sa interzica slujbele de inmormantare sau mai rau sa aprobe ca mortii sa fie incinerati (dupa cum se discuta prin Europa ) etc…tu l-ai aproba ?
   Eu nu l-as aproba si as racni in gura mare pe strazile orasului !

   Apreciază

   • ROmanul said, on aprilie 25, 2012 at 8:33 pm

    Sa nu uitam ca Patriarhul Daniel pe langa calendar (saptamana incepe ca sectantii de ziua a saptea), a modificat si prohodul din acest an… sa nu aiba conotatii antisemite… Acum vad ca icoanele se fac cum vrea el, si vine cu o motivatie demna de Huidu cand ironiza credinta ortodoxa. Nu m-ar mira sa modifice si Biblia…

    Apreciază

 14. STOP RFID 666 said, on aprilie 25, 2012 at 5:22 pm

  Sloganul masoneriei este gradualism si discretie. Adica pasi mici si desi astfel incat prostimea sa nu se prinda. Discretie absoluta adica lumea sa nu simta cum se perpeleste ca si broasca la apa. Atat de incet se misca sistemul incat nici nu stii unde sa te opresti si de unde incepe si unde se sfarseste raul sau de ce nu binele. Azi zic ca prima zi din saptamana este duminica spre bucuria adventistilor de ziua a saptea caci nu-i asa, asa scrie in SOLA SCRIPTURA, maine mai dam jos un SFANT de pe cal tropaie prin biblioteca, poimaine nu o sa mai dam de pomana decat in pungi ecologice si tot asa.

  Apreciază

 15. clement said, on aprilie 25, 2012 at 6:29 pm

  Asta este, pc! Suntem generatia ce trebuie sa ne confruntam cu fiara numerica.
  Uite, am in fata volumul Patericul, pe care l-am cumparat cu bani lichizi si a trecut la librarie prin casa, pentru a fi identificat conform codului. Volumul este editat de Polirom si contine numarul 666, tot asa si cu Filocalia editata la Humanitas dar si cu romanul Parintelui Savatie, aparut la editura Cathisma.
  Am sa iti fac insa si o surpriza. Tipografia Patriarhiei tipareste si carti, precum” Ne vorbeste Parintele Sofian ” care nu au cod de bare.
  In privinta obiectelor (haine, bilete de spectacol sau calatorie, alimente, carti, acte) nu mai putem alege. In cazul fiintei noastre spirituale si corporale insa, nu se mai poate pune problema cedarii in fata fiarei.
  Nu trebuie sa acceptam niciun tip de implant ce contine cip si aici ma refer si la implanturile medicale, a protezelor din ultima generatie.
  Sa stiti ca nu numai noi, romanii, avem temeri legate de momentul in care este posibil sa ni se ceara a accepta semnul fiarei. Etiopienii au inceput sa isi tatueze pe frunte semnul crucii.Nu zic ca aceasta este solutia protectiei absolute, constat doar ca omenirea se pregateste pentru venirea unor vremuri de grea cumpana.

  Apreciază

  • ROmanul said, on aprilie 25, 2012 at 8:36 pm

   Apropo: Am vazut intr-o librarie o carte despre pericolul codurilor de bare si numarul fiarei. Culmea avea eticheta cu cod de bare si eticheta s-a tiparit direct de tipografie pe coperta nu era o eticheta cu cod de bare lipita pe ea…

   Apreciază

 16. crestinul ortodox said, on aprilie 25, 2012 at 8:10 pm

  ai spus un adevar , aparatori ai Ortodoxiei dar nu aparatori ai masoneriei !

  Apreciază

 17. florin said, on aprilie 26, 2012 at 11:24 pm

  Am inteles…si multumesc!

  Apreciază

 18. […] VIDEO – Patriarhul Daniel despre o icoana a Sfantului Gheorghe: „Sigur, bust, fara cal, pentru c… […]

  Apreciază

 19. […] VIDEO – Patriarhul Daniel despre o icoana a Sfantului Gheorghe: „Sigur, bust, fara cal, pentru c… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: