SACCSIV – blog ortodox

NU MAI FACEM COPII CACI II INDOCTRINEAZA SISTEMUL SAU DEVIN INFRACTORI … O ispita din dreapta, venita din haurile iadului

Posted in copii by saccsiv on aprilie 8, 2012

Un frate a postat la articolul Antena 3 publica cateva declaratii edificatoare despre planul ELITELOR de REDUCERE A POPULATIEI si instaurarea NOII ORDINI MONDIALE. Sa le propunem si alte teme urmatorul comentariu:

Da-mi voie sa mai gresesc si eu ca sa nu spuna gurile rele ca as fi vreun guru…
Nu stiu la altii cum o fi dar pentru mine “conceperea” unui copil este o mare responsabilitate. Daca altii ii toarna precum sobolanii si apoi ii arunca pe umerii altora sau pur si simplu in strada e treaba lor. Alternativele “putin si bine” sau “mult si prost” nu sunt inventiile mele. Sunt foarte reale si le simtim din plin efectele. Daca tot vrei sa aduci roada trebuie sa-ti mai pui si intrebarea “pentru cine?” Ce folos daca se vor inmulti fara limite criminalii si aurolacii si borfasii si toti degeneratii fara nici un dumnezeu pentru ca orice ai face, dupa 7 ani (mai nou 6) iti este smuls copilul din brate si bagat in matrita satanica a sistemului educational – fabrica de zombi dezumanizati.? Incet, incet, dupa cum deja se intrezareste, insasi familia este pusa pe temelii dracesti in conditiile in care pana si cununia religioasa (cu titlu facultativ si aia) devine doar o banala maimutareala regizata de vreun mason popit. Daca nu e pentru Dumnezeu, dupa legea Lui Dumnezeu, atunci mai bine sa nu fie deloc. Eu imi asum personal aceasta decizie. Daca lucrurile se vor schimba vreodata, voi mai vedea… Pana atunci… pas!

   Comentariu saccsiv:

N-a avut fratele nici o tresarire cum ca nevrand sa faca copii, deja face taman pe placul celor ce au debitat acele declaratii din articolul respectiv …

Nu trebuie sa ne-o spuna, s-o tina penru cel, dar e casatorit? Daca da, face sex? Daca da, de ce? Asta e un aspect foarte important al problemei, dar pe care nu-l dezvolt acum.

De ce oare ii aseamana cu sobolanii pe cei ce fac multi copii? Probabil deoarece sobolanul este un animal urat care raspandeste boli.

Multe animale ii vaneaza pe sobolani. Iar oamenii nu stiu ce sa mai inventeze ca sa scape de ei. Si totusi e plin de sobolani pe acest Pamant. Se spune ca daca un sobolan reuseste sa scape dupa ce a inghitit o anumita otrava, progeniturile sale vor rezista la acelasi tip de otrava dar chiar si de zece ori mai puternica. Asta i-ar face sa reziste ca specie, dar foarte putini sunt cei ce scapa la un nou tip de otrava, asa ca daca nu s-ar inmulti extrem de mult, ar disparea rapid, cu toata capacitatea lor deosebita de adaptare.

Sobolanii nu-si abandoneaza puii dupa fatare. Ati vazut vreodata ce cuib pregatesc progeniturilor lor? Cata migala, cata munca. Mai mult, intr-o colonie, cei mai importanti membri sunt femelele gestante. Cand sunt incoltiti, masculii se lupta cu indarjire si sunt capabili chiar de diversiuni pentru a permite acelor femele sa scape.

Asadar, o fi corecta asemanarea cu sobolanii?

Am mai auzit postulatul asta cum ca cei ce fac multi copii sigur ori ii abandoneaza, ori acei copii devin infractori. Dar nu l-am auzit la crestini. Daca romanii din Transilvania ar fi gandit aidoma, indubitabil acum acest teritoriu n-ar mai apartine Romaniei. Daca crestinii de la sud de Dunare ar fi gandit aidoma, acum ne-am invecina cu Turcia. Si astfel de exemple sunt multe. Cum poti sa debitezi un asemenea postulat?

Daca esti bogat, care ti-e problema sa n-ai multi copii? Iar daca esti sarac, nu inseamna ca esti ticalos sau idiot. Daca esti crestin, nu le poti face educatie crestina copiilor tai, chiar daca est sarac? Nu inteleg.

Apoi fratele o baga pe aia cu:

„pentru ca orice ai face, dupa 7 ani (mai nou 6) iti este smuls copilul din brate si bagat in matrita satanica a sistemului educational – fabrica de zombi dezumanizati.”

Ei, na! Pai tu ce pazesti frate? Sistemul nu ti-l ia de tot. La scoala merge doar cateva ore. In rest e cu tine.

Si mai zice fratele:

„Incet, incet, dupa cum deja se intrezareste, insasi familia este pusa pe temelii dracesti in conditiile in care pana si cununia religioasa (cu titlu facultativ si aia) devine doar o banala maimutareala regizata de vreun mason popit.”

De ce cu titlu facultativ, daca esti crestin? Si de ce sa ajunga la un preot mason? Au disparut cu totul preotii de pe acest pamant?

Si incheie:

„Daca nu e pentru Dumnezeu, dupa legea Lui Dumnezeu, atunci mai bine sa nu fie deloc. Eu imi asum personal aceasta decizie. Daca lucrurile se vor schimba vreodata, voi mai vedea… Pana atunci… pas!”

Deci pana la urma nu e vorba de multi copii, ci chiar si de unul … Dar tu ce faci ca sa fie dupa legea lui Dumnezeu? Tu doar astepti sa se schimbe lucrurile? Astepti ca SISTEMUL condus de ELITELE sataniste sa devina crestin? Mai frate …

Tocmai pentru ca sistemul e asa cum e, e de datoria ta sa trezesti pe cat mai multi din jurul tau. Iar tu si cei treziti sa faceti cat mai multi copii pe care sa-i educati cum trebuie. Dar tu vrei sa faci taman invers, adica taman pe placul SISTEMULUI. E incredibil …

E clar ca fratele e ispitit din dreapta. Pentru a intelege mai bine cum lucreaza dracii, cititi va rog si:

Text exceptional: MARSUL DISTRUGATORULUI

Sfatul dracilor – CUM INSEALA DIAVOLUL PE OM

Sfântul Simeon Noul Teolog spune:

Lumea asta atât o ţine Dumnezeu până se va împlini numărul îngerilor căzuţi, din sufletele drepţilor.

   Pai daca nu nastem prunci, cum se va intampla? Nu cumva facem de fapt exact pe placul dracilor? Ca unii nu nasc deoarece i-a indoctrinat SISTEMUL ca altfel se incalzeste planeta sau ca altii nu nasc ca sa nu devina infractori sau sclavi, e totuna pentru draci. Ideea e sa nu se nasca.

Cititi va rog si:

Despre ISPITA DIN DREAPTA

65 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 8, 2012 at 4:02 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. matematica de clasa a doua said, on aprilie 8, 2012 at 5:08 am

    Doi oameni, salariu 800 lei x 2 = 1600
    chiria la o garsoniera intr-un jeg de ghetou 500 lei, plus apa, si curent si intretinerea in general fac cam 900 lei
    bun deci au mai ramas 700, o butelie, un bec, haine de la confiscate, si mai raman 500 lei pentru a face un copil
    femeia insarcinata este data afara din serviciu, deci 800 lei au disparut
    apoi la doctor o mica atentie, la asistente alte atentii, la moase si tot asa, cam cea mai ieftina sarcina + nastere costa minim 55 milioane (5500)
    pe urma si copilu are nevoie de pempersi, de mancare, de haine, apoi o sa creasca si daca nu are diverse tricouri sau telefoane o sa fie batut sau izolat de ceilalti copii, si o sa ajunga un drogat sau in infractor, deci mai bine nu se nastea.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 8, 2012 at 10:00 am

      matematica de clasa a doua

      Ai minte de clasa a doua.

      Apreciază

      • Maria said, on aprilie 8, 2012 at 9:17 pm

        Cu indulgenta „minte de clasa a doua ” !!!!!!!!!!!!!!!!!

        Apreciază

    • stone said, on aprilie 8, 2012 at 12:54 pm

      Ce se scapa din vedere este ca nu ne punem nadejdea in Dumnezeu.

      Apreciază

      • Maria said, on aprilie 8, 2012 at 9:55 pm

        In familiile cu multi copii ,acolo Dumnezeu este prezent permanent .Eu am un vecin care are 12 copii .Toti sunt la casele lor si de toti a avut Dumnezeu grija ,sa ajunga oameni respectati pt faptele lor ,toti fiind educati impecabil .Mi-am pus de multe ori intrebarea ,cum au putut oamenii acestia ,
        sa creasca atatia copii si cu ce i-au hranit ?I-am intrebat si pe ei si mi-au raspuns ca a avut grija Dumnezeu ,
        (sunt oameni credinciosi )
        Cine crede ca daca da viata unui copil si nu are cu ce sa-l creasca ,si-a pierdut credinta si nadejdea in Dumnezeu si nu se mai poate numi crestin .
        Daca Dumnezeu are grija de toate vietuitoarele pamantului si de pasarile cerului ,nu va avea grija de
        cei ce din oameni se nasc ?
        Sa invocam aici „pempersi si telefoane mobile „,si ca saracia nu va permite aceste mofturi de doi bani pe care le fac unii copiilor, si sa nu dai viata unui om din aceste motive ,este o lucratura demonica care intuneca mintea omului .
        In acest caz ,casatoria nu-si mai are rostul si toata relatia este un desfrau din moment ce nu procreezi ,asa cum a lasat Dumnezeu .(„Creste-ti si va inmultiti „)
        Daca Dumnezeu asta a poruncit ,nu va avea El grija ?
        Trebuie sa trecem prin toate incercarile si greutatile vietii si sa nu dam mana libera elitelor din sistem care
        vor sa reduca populatia pamantului .
        Un popor in care scade natalitatea atat de dramatic precum la noi ,este pierdut si in cativa ani vom disparea de pe harta .
        .

        Apreciază

    • blue said, on aprilie 8, 2012 at 1:43 pm

      Ha ha ha! Pare o postare scrisa la misto. Doar ca ai uitat sa iei in calcul ca poate veni cutremurul, sau o inundatie, sau un cal maro. Uite de ce nu fac romanii copii… ca n-au bani de dat atentii la doctori. :))

      Apreciază

    • Stefan said, on aprilie 8, 2012 at 6:50 pm

      Pentru informatia ta la o clinica particulara o nastere costa intre 800-1000 euro. La un spital costa cu tot cu „atentiile” pentru moase, asistente si restu maxim 1000 lei. Pe vremea bunicilor nostri erau familii cu o medie de 6-7 copii si nu aveau conditiile de astazi si au reusit sa ajunga oameni la locul lor, dar cu frica de Dumnezeu in minte si in suflet mereu. Astazi daca cresti un copil ai impresia ca esti un mega erou sau ai facut cine stie ce mare isprava.

      Apreciază

    • cineva said, on aprilie 8, 2012 at 10:52 pm

      @matematica de clasa a doua

      Rau nu e ca nu vrei sa ai copii. Rau este ca vrei sa continui sa faci sex si totusi sa nu ai copii.

      Apreciază

    • MMG said, on aprilie 9, 2012 at 5:17 am

      Ca tu ai crescut cu „pampersi” nu cu scutece…
      Nu cred ca poti sa vezi o padure de copaci… Sincer!
      Mila de la Dumnul Iisus Hristos pentru toti!
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  3. Cosmin said, on aprilie 8, 2012 at 8:00 am

    Excelent articol. Doamne ajuta!

    Apreciază

  4. studentperole said, on aprilie 8, 2012 at 8:24 am

    Frumos articol.
    Cred ca foarte multi crestini gandesc in modul acesta, macar acum e scris si dezbatut . . .

    Apreciază

  5. studentperole said, on aprilie 8, 2012 at 8:26 am

    Reblogged this on Studentperole’s Blog and commented:
    Imbatranirea demografica si crestinismul :

    Apreciază

  6. STOP RFID 666 said, on aprilie 8, 2012 at 8:28 am

    In Prolog citim urmatoarea istorisire: in Palestina era o oarecare manastire asezata la poalele unei stanci mari si inalte, iar in stanca sa afla o pestera, deasupra manastirii. Monahii acelei manastiri povesteau: „Cu oarecare vreme mai inainte, cineva din obstea noastra a poftit sa vietuiasca in pestera care este in munte si i-a cerut aceasta egumenului. Egumenul avea darul drep­tei socotinte. El a zis fratelui: „Fiul meu, cum vrei tu sa vietuiesti singur in pestera, de vreme ce n-ai biruit catusi de putin cugetele patimase trupesti si sufle­testi ? Cel ce voieste sa se linisteasca trebuie sa fie sub calauzirea unui povatuitor, nu sa se carmuiasca singur pe sine. Tu, fara sa fi atins catusi de putin masura tre­buitoare, ceri nemerniciei mele sa-ti ingadui ca sa traiesti singur in pestera; dar eu socot ca tu nu pricepi feluritele curse diavolesti. Mult mai bine este pentru tine sa slujesti parintilor ca sa primesti ajutor de la Dumnezeu pentru rugaciunile lor si impreuna cu ei sa slavesti si sa lauzi, la ceasurile randuite, pe Stapanul tuturor, decat sa te lupti de unul singur cu cugetele necuvioase si viclene.

    Nu ai auzit tu, oare, ce spune Parintele Ioan, Glasuitorul de cele Dumnezeiesti, scri­itorul Scarii: „Vai celui ce vietuieste de unul singur: daca va cadea in desnadejde sau lenevie nu va fi cine­va sa-l ridice ! Iar „acolo unde sunt doi sau trei adu­nati in numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor”, a zis Domnul. Astfel i-a vorbit egumenul, insa nu l-a putut desprinde pe calugar de gandurile cele pierzatoare de suflet. Vazand nebiruita dorinta a fratelui si cererile sale staruitoare, egumenul i-a ingaduit, in cele din urma, sa locuiasca in pestera. La ceasurile randuite pentru hrana, aceasta ii era adusa la pestera de catre cineva din obste, iar zavoratul avea un cos atarnat de o franghie, pe care il lasa in jos ca sa primeasca mancar­ea. Dupa ce a petrecut el in pestera oarecare vreme, diavolul, care se lupta pururea cu cei ce voiesc a trai in chip placut lui Dumnezeu, a inceput sa-l tulbure ziua si noaptea prin cugete viclene; iar dupa cateva zile, luand chip de inger de lumina, i s-a aratat si i-a spus: „Sa-ti fie spre stiinta, ca pentru curatia si pentru petrecerea ta cea cu bun obicei, Domnul m-a trimis sa slujesc tie”. Monahul a raspuns: „Ce lucru bun am facut eu, ca sa-mi slujeasca mie ingerii ?” Diavolul a intors cuvant: „Toate faptele pe care le-ai facut sunt mari si inalte. Ai parasit frumusetile lumii si te-ai facut monah, te ostenesti in posturi, rugaciuni si pri­vegheri; si apoi, parasind manastirea, te-ai salasuit aici: cum oare sa nu slujeasca ingerii sfintiei tale ?” Prin aceste vorbe, sarpele pierzator de suflete l-a adus in ingamfare, in trufie si a inceput sa i se arate mereu.

    Odata, a venit la monah un om care fusese pradat de hoti. Demonul necurat, care, amagindu-l, i se arata in chip de inger, i-a spus: „Acest om a fost pradat de hoti; lucrurile furate se afla in cutare loc: spune-i sa mearga acolo si sa-si ia ce este al lui”. Omul, venind la pestera, s-a inchinat, iar monahul i-a glasuit de sus: „Bine ai facut, frate, ca ai venit ! Eu stiu: te-a ajuns necazul, fiindca la tine au venit hotii, au furat asta si cealalta. Nu te intrista ! Si au pus cele furate in cutare loc: mergi acolo si le vei afla pe toate, si roaga-te pen­tru mine ! „. Omul s-a minunat, a facut precum i s-a spus si a aflat cele furate. El l-a proslavit pe monah in tot tinutul acela, spunand ca monahul care traieste in pestera este prooroc. La monah au inceput sa curga o multime de oameni; ascultandu-l, ei se minunau de invatatura pe care le-o dadea sub insuflarea diavolului. El prezicea, si prezicerile lui se implineau. Nefericitul a petrecut nu putina vreme in aceasta amagire. In a doua zi a celei de-a doua saptamani dupa Inaltarea Domnului nostru Iisus Hristos, spurcatul demon s-a aratat monahului si i-a zis: „Afla parinte, ca pentru vietuirea ta cea neprihanita si intocmai cu a ingerilor, vor veni alti ingeri si te vor inalta, in trup fiind, la cer: acolo te vei indulci, dimpreuna cu toti ingerii, de pri­velistea negraitei frumuseti a Domnului”. Spunand acestea, demonul s-a facut nevazut. Insa Iubitorul de oameni si Multmilostivul Dumnezeu, Care nu vrea pierzarea omului, a insuflat in inima monahului ca sa vesteasca despre cele intamplate egumenului. Atunci cand a venit fratele care aducea de obicei hrana zavo­ratului, acesta, ivindu-se din pestera, i-a zis: „Frate ! Mergi de spune egumenului sa vina incoace”. Fratele a dus vorba egumenului. Egumenul s-a grabit sa vina: a urcat pe o scara pana in pestera, la zavorat, si i-a zis: „Din ce pricina, fiul meu, mi-ai poruncit sa vin in­coace ?” Acesta a raspuns: „Ce-ti voi rasplati tie, pa­rinte sfinte, pentru toate cate ai facut pentru nevredni­cia mea !”. Egumenul a zis: „Ce bine ti-am facut eu tie ?” Monahul zise: „Cu adevarat, parinte, prin mijlo­cirea ta eu m-am invrednicit de multe si mari bunatati. Tu m-ai imbracat in chipul cel ingeresc; prin mijlo­cirea ta vad ingeri si ma invrednicesc de impreuna­vorbirea cu ei; prin mijlocirea ta am primit darul stra­vederii si al proorociei !”. Egumenul, auzind acestea, s-a minunat si a spus: „Nefericitule ! Oare tu vezi in­geri ? Oare tu te-ai invrednicit de darul stravederii ? Vai tie, nefericitule ! Oare nu ti-am spus eu tie: nu te du in pestera, ca sa nu te amageasca demonii”. Spu­nand egumenul acestea, fratele i-a intors cuvarit astfel: „Nu spune aceasta, cinstite parinte ! Pentru sfintele tale rugaciuni vad eu ingeri: maine chiar voi fi inaltat de ei la cer, cu trupul meu. Sa stie sfintia ta, ca vreau sa cer de la Domnul Dumnezeul nostru ca sa te ia si pe tine ingerii, ca sa fii si tu cu mine in slava cereas­ca”. Auzind acestea, egumenul i-a spus cu glas ame­nintator: „Esti amagit de demon, nefericitule ! Totusi, daca am venit incoace, nu voi pleca de aici: am sa raman aici ca sa vad ce se va intampla cu tine. Pe demonii cei spurcati, pe care tu ii numesti ingeri, eu nu ii vad; ci tu, atunci cand ii vei vedea ca au venit, sa-mi spui”. Egumenul a poruncit sa fie trasa scara si a ramas in pestera cu cel inselat, petrecand in post si neincetata cantare de psalmi. Atunci cand a venit cea­sul in care cel inselat nadajduia sa se inalte la ceruri, acesta i-a vazut pe demoni venind si a zis: „Au venit, parinte”. Atunci egumenul l-a imbratisat si a strigat: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ajuta robului Tau celui inselat si nu ingadui necuratilor demoni sa puna stapanire pe el”. Pe cand egumenul spunea acestea, dracii l-au inhatat pe cel inselat si au inceput sa-l traga, silindu-se sa-l smulga din imbrati­sarea egumenului. Egumenul i-a certat pe draci. Aces­tia, smulgand mantia de pe cel inselat, au pierit. Man­tia a fost vazuta inaltandu-se in vazduh la inaltime pana ce a pierit din vedere. Dupa scurgerea a deajuns de multa vreme, mantia s-a aratat iarasi zburand in jos si a cazut pe pamant. Atunci, batranul i-a zis celui in­selat: „Nebunule si nefericitule ! Vezi ce au facut de­monii cu mantia ta ? Asa hotarasera sa faca si cu tine. Hotarasera sa te inalte in vazduh, ca pe Simon magul,. · si sa-ti dea drumul jos, ca sa te sfarami si sa-ti dai nevoiasul tau suflet intr-un chip nenorocit.” Egumenul i-a cherriat pe monahi, le-a poruncit sa aduca scara, l-a scos pe inselat din pestera in manastire si l-a randuit spre slujire la brutarie, la bucatarie si la alte ascultari manastiresti, ca sa se smereasca gandurile lui. In acest chip l-a mantuit el pe fratele” (Prolog, 9 ianuarie).

    Apreciază

  7. blue said, on aprilie 8, 2012 at 9:07 am

    Conceperea unui copil ESTE o mare responsabilitate. Ca atare, in loc sa ne ferim de ea, e cazul sa ne-o asumam. In caz contrar, cam care ar mai fi sensul existentei noastre ca indivizi in cadrul speciei? Insasi viata ar parea fara rost. Este insa un „trend” printre asa-zisii intelectuali, narcisisti si egoisti, care cred ca omenirea ar trebui sa fie mandra de insasi existenta lor si care se cred mai presus de semeni. Faptul ca unii vad cu mai multa claritate lucruri, in loc sa-i smereasca, pare a le lua mintile. Cu atat mai mult lupta impotriva sistemului ar trebui sa se materializeze in a face copii si a-i educa in Adevar pentru a duce mai departe rezistenta impotriva unui sistem ticalosit. Ce pretentie pot avea in a-i trezi pe altii, daca nu-s capabili de a forma un copil dupa chipul si asemanarea lor?

    Apreciază

  8. STOP RFID 666 said, on aprilie 8, 2012 at 9:37 am

    Apreciază

  9. Preoteasa Alexandra said, on aprilie 8, 2012 at 10:09 am

    Desi prezenta mea nu este dorita pe acest blog, fac un apel de suflet catre voi toti: Rugati-va ca Dumnezeu sa imi daruiasca prunci si sa rodeasca tratamentele pe care trebuie sa le fac. Este greu de purtat aceasta povara mai ales dupa ce citesc articole precum acesta. Este greu sa rabzi lipsa pruncilor atunci cand in societate este nevoie de prunci cat mai multi, dar prunci din gura carora Dumnezeu sa Isi savarseasca lauda!

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 8, 2012 at 10:32 am

      Preoteasa Alexandra

      M-am rugat si ii rog pe toti fratii sa se roage pentru tine sa-ti daruiasca bunul Dumnezeu multi prunci.

      Apreciază

    • blue said, on aprilie 8, 2012 at 1:49 pm

      O familie vecina nu facea copii. A urmat femeia tratamente nenumarate, bani dati pe la doctori, chin, plans, rugaciuni. Pana intr-o zi cand a renuntat. A mers la un camin de orfani si a infiat un baiat. L-au crescut ca pe al lor. Cand copilul a implinit zece ani, femeia a ramas insarcinata pentru prima data, fara doctori, fara tratamente, la 33 de ani. Acum are patru prunci, dintre care trei nascuti de ea. Sa te ajute Dumnezeu sa iti fie bine!

      Apreciază

    • daniel said, on aprilie 9, 2012 at 8:45 am

      Si eu stiu un preot si o preoteasa care nu putea face copii. La un moment dat au infiat un baiat.. Dupa aceea, nu stiu la cat timp, preoteasa a ramas insarcinata si a nascut. A nascut altul si altul pana la 7. Baieti si fete. Acum, cu cel infiat, au 8 copii…

      Apreciază

    • carmen said, on aprilie 9, 2012 at 11:44 pm

      Infiaza cati copii poti.
      Asta asteapta Mantuitorul de la romani, acum. Pana nu vom indrepta tot raul facut prin abandonarea pruncilor si chinuirea lor prin orfelinate si spitale, nu ne va ierta si da o soarta mai demna.
      Femeile arunca banii aiurea pe tratamente chinuitoare mergandu-se pana la inseminari in vitro si recurgerea la
      „mame purtatoare” contra cost, refuzand sa inteleaga ca doar Dumnezeu decide cine tebuie sa aduca pe lume prunci.
      Cel mai bun exemplu pentru societatea de care se vede ca iti pasa, ar putea sa il dea familiile tinerilor preoti care ar trebui sa infieze copii.
      In Romania, Patriarhia ar trebui sa impuna ordonarea in preotie sub obligatia de a deveni parinte si pentru un orfan.

      Apreciază

      • G-man said, on aprilie 10, 2012 at 6:41 am

        foarte buna viziunea ta , incearca sa dezvolti sub forma unui articol pe care sa il posteze saccsiv separat, caci sunt multe indoctrinari si in privinta infiatului , multi cred ca copilul mosteneste gene criminale ..si le ia gatu la 20 de ani.. si fel si fel de pareri .. numai sa nu infieze .

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 10, 2012 at 9:32 am

        G-man

        Cred ca ai avut dreptate cu Olaf. Cred ca era tiganul Marian ExNorvegia.

        Apreciază

    • stone said, on aprilie 10, 2012 at 10:48 am

      @ Preoteasa Alexandra
      „Dar Iisus le-a răspuns: Nu ştiţi ce cereţi! ”
      Cunosc o familie care au facut multe tratamente pt. a avea copii, iar dupa ceva timp acest lucru a fost posibil, insa dupa ce a lasat sa vina pe lume doi, a facut avort cu alti 15. Deci nu intotdeauna ce cerem noi de la Dumnezeu este si spre mantuirea noastra.

      Apreciază

  10. Doktoru said, on aprilie 8, 2012 at 12:02 pm

    Din Intelepciunealui Isus Sirah…
    CAPITOLUL 16
    Cresterea rea a copiilor. Mila Domnului spre cei buni. Pedeapsa necredinciosilor.

    1. Nu pofti multime de fii fara de folos, nici te bucura de fiii nelegiuiti.
    2. De se vor inmulti, nu te bucura de ei, daca nu este frica lui Dumnezeu cu ei.
    3. Nu te increde in lungimea vietii lor si nu nadajdui intru multimea lor.
    4. Ca mai bun este unul decat o mie si a muri fara de fii, decat a avea fii fara de frica lui Dumnezeu.
    5. Ca un intelept va umple cetatea de locuitori; iar neamul celor nelegiuiti se va pustii.
    …fiecare sa isi traga concluziile…

    Apreciază

  11. STOP RFID 666 said, on aprilie 8, 2012 at 1:27 pm

    olaf

    Bai prietene nu ti se pare ca esti prea destept pentru niste mistici retrograzi? De ce nu schimbi site-ul si te uiti la click si can can care sunt ziare compatibile cu logica si programarile pe care le faci zi de zi? Daca tu ai convingerea ca logica si siguranta te asigura intr-o lume nesigura inseamna ca nu ai inteles nimic.

    Apreciază

  12. Preoteasa Alexandra said, on aprilie 8, 2012 at 1:59 pm

    Saccsiv,

    multumesc din suflet.

    Blue,

    stiu despre asemenea cazuri insa parintele duhovnic a spus ca inca nu trebuie sa ne punem problema infiatului. Stie el mai bine.

    Apreciază

  13. blue said, on aprilie 8, 2012 at 2:09 pm

    Olaf, imi permit sa te contrazic pentru ca tu insuti ai facut-o in cateva randuri. Ai spus ca te-au crescut ai tai cu sacrificii, ca esti nascut in timpul perioadei comuniste, dar ca ulterior familia ta a mostenit cate ceva. Ei nu au stiut, atunci cand te-au conceput, ca vor mosteni, ca vor avea cu ce sa te creasca, si totusi au hotarat sa te aiba… da sau nu? Daca se ghidau si ei dupa logica ta si asteptau sa castige la loto sau sa ploua cu carnati ca sa faca copii? Mai erai acum? Ai fi preferat sa nu fii?
    Ai calculat vreodata de curiozitate, daca tot traiesti si te ghidezi dupa calcule, cam cata risipa se face in familia ta, cata mancare se arunca, pentru ca ramane, cati bani se duc pe mofturi nenecesare, cati pe vicii ( tutun, alcool )? E posibil ca suma sa fie cu mult mai mare decat intretinerea unui copil. Nu spune nimeni sa faci zece, douazeci. Dar daca pornesti de la ideea ca nici macar unul nu are loc in inima si in casa ta…. nu e bine. Caci copiii sunt adevarata ratiune de a fi a parintilor, dupa un timp. Intreaba-i ( eu zic ) pe parintii tai.

    Apreciază

  14. Preoteasa Alexandra said, on aprilie 8, 2012 at 2:13 pm

    Doktoru,

    este adevarat ca nasterea de prunci poate sa rodeasca fii gheenei in loc sa nasca prunci pentru imparatia lui Dumnezeu, dar asta nu inseamna sa controlam noi nasterea de copii, sa intervenim noi pentru a stabili cati copii putem creste. Sunt familii cu 10 copii care traiesc responsabil si au ce le trebuie si sunt familii fara copii care nu traiesc spre mantuire. Mereu vom privi lucrurile din perspectiva noastra. Ideea acestui articol este ca intr-un secol care ucide pruncul in pantece pe banda rulanta NU ESTE BINEVENITA PAZA DE A NU FACE COPII, oricat de bineintentionati ar parea cei care vor mai intai sa aiba ce oferi copilului, mai inainte de a oferi viata insasi. Mai intai sa dam viata si apoi vom avea ce sa dam de mancare. Daca vom cauta mai intai Imparatia Cerurilor toate se vor adauga noua. Poate ca Dumnezeu vrea sa ne lasam in voia Lui si uneori nu ne ofera prunci atunci cand avem de toate, ci tocmai cand suntem incercati si lipsiti. Cat am avut salariul mare nu am facut copii, momentan iarasi nu putem face copii. Dar sunt incredintata ca Dumnezeu ne va da copii exact acum sau in viitorul apropiat, cand nu suntem deloc bine financiar pentru ca am avut incercari. Si exact acum sunt bineveniti, pentru a se arata slava lui Dumnezeu, asa cum i-a spus Mantuitorul Martei celei ingrijorate pentru moartea lui Lazar. Planurile noastre nu sunt ca planurile lui Dumnezeu.

    Apreciază

  15. minionita said, on aprilie 8, 2012 at 2:26 pm

    Un copil e venit de la Dumnezeu. Oricine poate alege sa nu il faca insa venirea lui pe lume e din voia Celui de sus. Ideal ar fi sa se nasca intr-o familie instarita si sa aiba parte de o educatie crestina dar daca va uitati la vietile sfintilor o sa vedeti ca vin si din familii bogate, si din familii sarace, si din familii crestine si din pagani. Dumnezeu stie de ce permite sa se nasca un copil in urma unui viol, sau de ce le da copii unor femei care ii lasa sa moara in timp ce familii care ar putea sa le asigure tot ceea ce au nevoie sunt lipsite de copii. Toate planurile din lume sunt nimic inaintea lui Dumnezeu pentru ca din situatia materiala buna pe care o ai azi se poate alege praful maine. La fel, ai putea sa te imbogatesti castigand la Loto. Oare noua nu ni se cere sa facem ceea ce putem si sa ne incredintam in rest vointei Domnului? La urma urmei, Sfantul Ciprian a fost vrajitor si inca unul puternic si a ajuns un moment de indoiala ca Dumnezeu sa ii arate calea dreapta iar el a renuntat la tot, s-a pocait pentru relele facute iar la sfarsit a murit in chinuri pentru Hristos. Cine suntem noi sa hotaram peste ceea ce vrea Dumnezeu?

    Apreciază

  16. dante said, on aprilie 8, 2012 at 2:26 pm

    Olaf
    Dar tu, in afara de increderea in propriile forte, mai crezi in ceva? Tu nu stii ca un copil vine, numai atunci cind binevoieste Dumnezeu, degeaba faci tu sex (planing familial) cu sotia de o mie de ori, daca Dumnezeu nu vrea sa ai copii. Daca ar fi cum spui tu, lumea ar trebui sa se inmulteasca numai in perioade de prosperitate, ca sa poti garanta viitorul copilului. Apropo, cind Iisus a venit pe pamint in chip de om, Sfinta Maria si Sfintul Iosif facusera ceva rezerve materiale, pentru bunastarea si viitorul copilului?
    Esti prea indoctrinat in materialismul plenipotential al zilelor noastre si mai ai doar un singur pas sa te crezi egal cu Dumnezeu in drepturi, doar pentru ca ai fi descoperit ….functionarea ADN-ului. Vezi-ti lungul nasului, ca nu hotarasti tu, cind faci un copil, tu doar poti sa nu-l faci.
    Intradevar, pe acest blog sint multi oameni saraci, dar daca asta e criteriul tau de selectie, pentru a ajunge la Adevar, esti jalnic si demn de mila si compasiune.
    Intrebi de ce nu vin si niste ortodocsi instariti si practicanti….pai citi oameni instariti si cu bani ai vazut tu, sa vina duminica la biserica sa se roage, mai au ei timp de asa ceva, cind dumnezeul lor este Mamona.
    Ii pui la zid pe cei de pe acest blog, prin prisma vietilor lor anterioare, dar tu de Saul din Tars- cel care a devenit marele apostol Pavel ai auzit, sau de tilharul de pe cruce, stii tu ce viata au avut ei inainte de a se pocai si mintui?
    Vorbesti, doar din orgoliul tau ranit si ca sa te afli in treaba, iar rasa pe cale de disparitie este cea a ta, caci biserica lui Hristos nu va disparea niciodata.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  17. Preoteasa Alexandra said, on aprilie 8, 2012 at 4:27 pm

    Olaf,

    toate ne sunt ingaduite, dar nu toate ne sunt de folos.

    Apreciază

  18. crestinul ortodox said, on aprilie 8, 2012 at 5:04 pm

    catre olaf ,atunci nu mai esti crestin ortodox daca te increzi in forte proprii „fortele proprii primeaza pentru ca pana la Dumnezeu, pe ele ma bazez”
    te intreb ceva
    cine oare iti da aceste „forte proprii” ?
    cind esti la un necaz mare (Doamne fereste!) cand nu mai ai putere sa lupti trupeste vine CINEVA ce tu il refuzi automat te gandesti ca este doar un CINEVA si atat insa prin milostivirea sa iti arata pe ici pe colo cum ca ar vrea sa fie cu tine si sa i deschizi usa si sa-ti faca mult bine si sa il urmezi pe EL dar tu ramai impietrit ca „am forte proprii” insa ajungi sa spui si sa recunosti ma depaseste situatia „nu mai am forte proprii”si acel CINEVA a plecat nu mai insista „sa bata la usa ” sa iti spuna ca sunt cu tine si la un moment dat va veni ALTCINEVA mai viclean si ademenitor si-ti va spune hei ! ai recunoscut ca te depaseste situatia ce mai este de facut !,hai cu mine ! fa ce-ti spun eu si-ti va fi bine si vei face ,vei gandi rau ,voi face ce face lumea intreaga ,intr-un final iti supui toate si trup si suflet materiei ca doar aici este rai si iad si totusi o frantura din tine se mai gandeste la acea traire adanca deplin armoniosa din tine pe care ai avut-o cand a fost acel CINEVA LA TINE si tanjesti din nou si te cheama si cheama dar acel ALTCINEVA striga cu putere la tine ce-ti pierzi vremea pe nimic uite aici am eu de toate si ti le dau numai sa mi fii mie sluga si sa traiesti cum vreau eu si nu tu! Si astel dragul meu ,te pui zalog la acest ALTCINEVA care nu este decat diavolul ce rage si racneste ca un leu pe cine sa mai inghita ! si refuzi pe acel CINEVA adica DOMNUL IISUS HRISTOS care insasi cuvantul sau spune „IATA EU STAU LA USA SI BAT CINE _MI VA DESCHIDE VOI INTRA SI VOI CINA CU EL ” si gandeste te rog inainte de a mai spune „forte proprii ” ca celui care se increde in el sau in fortele proprii cum spui dumneata ,DUMNEZEU care -ti da acele forte proprii poate foarte frumos sa ti le ia inapoi caci de la EL provine fiinta noastra alcatuita din trup si suflet.
    Sper ca aceste cuvinte sa fie spre zidirea ta!si nu spre marturie ca ti-au fost spuse ,in fata lui Dumnezeu!
    si fii cu adevarat CRESTIN ORTODOX!

    Apreciază

  19. Mihail said, on aprilie 8, 2012 at 5:24 pm

    Uite, eu sunt un ortodox care nu are un trecut furtunos. Cred in Dumnezeu de cand ma stiu, nici macar in perioada adolescentei nu am avut curiozitati ateiste sau de alta natura. Dar crezi cumva ca asta ma facem mai bun decat sunt altii? Nu ai nici tu, nici altcineva, intelepciunea sa judece oamenii. Lasa-l pe Dumnezeu sa ne judece.
    Nu-mi place ca ai scos la vedere trecutul altora care comenteaza pe acest blog. Si nici generalizarea cum ca toti s-ar refugia aici de ceva anume. Nu ne-ai spus tu de ce de refugiezi aici.
    Si daca unii au avut un trecut plin de mizerie si suferinta, crezi ca este un dezavantaj fata de un crestin instarit? Daca vrei sa fii prietenul lui Hristos, nu uita ca El isi rastigneste prietenii.

    Apreciază

  20. dante said, on aprilie 8, 2012 at 5:43 pm

    Ortodoxul PUR este Hristos, oamenii nu pot fi ortodocsi puri din cauza pacatului stramosesc, de aceea pe acest pamint, dam un examen, tintind catre mintuire. Tu spui ca, „…ideea e ca vreau sa vad pe aici si ortodoxul PUR, nascut in familie ortodoxa care a urmat calea si a ajuns aici.. nu doar patiti in viata, care, in urma dezamagirilor..si-au gasit refugiul…”, pai cum sa vezi binele, daca nu constientizezi raul, Adam nu era in Rai la bine, si de atita bine, a fost ispitit si a cazut? Daca ar fi existat un ortodox PUR, tot sacrificiul lui Hristos ar fi fost degeaba, mai au catolicii o erezie, care se chema „Imaculata conceptie”, prin care se spune ca Maica Domnului a fost fara de pacatul stramosesc, dar aici au dat raspunsul adecvat mari teologi, nu un pacatos ca mine.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  21. blue said, on aprilie 8, 2012 at 7:28 pm

    Olaf, intre a nu face copii si a-ti umple casa exista o cale de mijloc, un echilibru. Acela este dat de amprenta Creatiei care-ti insufla dorinta de a lasa urmasi. Ca tu nu vrei sa faci deocamdata, nu-i bai. Presupun ca esti tanar, mai ai timp. Decat sa-i faci si sa nu-i doresti… Dar daca alegerea ta va ramane definitiva, intr-o zi o vei regreta. Spui ca de-ai avea bani… ai face si trei copii. Cu riscul sa-ti zgandar orgoliul, iti spun ca nu. Nu i-ai face. Nu faci copii pentru ca nu-i doresti. Daca ai avea, in loc de garsoniera, un apartament cu doua camere, ai spune ca nu poti decat in trei… sa aiba copilul camera lui. Daca in loc de un salariu de, sa zicem, o mie de lei, ai avea doua… ai zice ca vrei mai mult, ca, daca e fata, nu-ti ajunge sa-i cumperi cercei de aur pentru urechi. :))
    Exact ca cel cu matematica de clasa a doua pe care-l interesa daca are bani de atentii pentru asistente. Copilul , pare incredibil, dar nu de bani are nevoie in primul rand, ci de dragostea ambilor parinti si de o orientare corecta in viata. ( vezi, nici macar nu fac aluzie la ortodoxie aici ). Si corectitudinea asimilata ii va spune ca e gresit sa dai spaga la doctor ( indiferent de imprejurari, chiar daca ai bani sau nu ) pentru ca astfel se perpetueaza coruptia in sistem si incurajezi lacomia medicilor. In fiecare zi ai de facut o alegere. In linii mari aceasta alegere se refera la a fi sau a nu fi corect ( sau, in limbaj crestinesc, intre a fi sau a nu fi cu Hristos ). Restul… banii…. socialul… nivelul de trai… sunt iluzii menite sa fim pusi la incercare. Si fiecare incercare are un rost.

    Apreciază

  22. G-man said, on aprilie 8, 2012 at 8:12 pm

    “diferenta dintre mine si unii dintre voi, incluzand cartile citite este ca eu nu astept nimic de la Dumnezeu pe acest pamant ci ii urmez poruncile, CELE PE CARE POT SA LE RESPECT si mai departe vom vedea dupa ce mor.”

    Sa nu astepti nimic de la Dumnezeu e o blasfemie .. in comparatie cu alta blasfemie in care te rogi la Dumnezeu sa castigi la loto..
    ar trebui sa intelegi capitolul asta:
    „Că mă temeam de tine, pentru că eşti om aspru: iei ce nu ai pus şi seceri ce n-ai semănat.
    22. Zis-a lui stăpânul: Din cuvintele tale te voi judeca, slugă vicleană. Ai ştiut că sunt om aspru: iau ce nu am pus şi secer ce nu am semănat;”

    @saccsiv asta dupa teoriile lungi si dese cheia marilor balacareli .. e marianexnorvegia.. pararea mea .. sau mai ramane varianta sa fie Hitler .. da pe ala parca l-au sinucis unii.. si sincer miroase a pilaf nu a praf de pusca..

    Apreciază

  23. adriandirnescu said, on aprilie 8, 2012 at 8:29 pm

    Astazi la Sfanta Liturghie au venit oamenii cu copii si mai ales cu copii sub patru ani , intr-un numar mai mare ca de obicei dupa aprecierea mea. Cand a venit timpul sa-i Impartaseasca am avut senzatia ca ne-am mutat cu totii in cer . Nu mai conta ca unii din pruncii astia erau tinuti in bratze de parinti cu bani fatza de alti parinti mai nevoiasi care si ei isi aduceau rodul vietii lor in fata Sfantului Altar. Ce scara de valori lumesti sa-ti mai tulbure mintea cand ii vezi pe micuti in fata Sfintei Impartasanii. Am zarit atunci lacrimi in ochii mamelor acestor copii si plangeau si cele mai luxoase si cele mai necajite ( apreciere dupa imbracaminte) Am mai vazut lacrimi si in ochii altora dintre noi care priveam minunea Impartasaniei, si am simtit si lacrimile din ochii mei.
    Ne este frica de saracie? Ne este frica de viatza? De ce ? Daca suntem fertili si ne da Dumnezeu rod, sa multumim si sa binecuvantam! Oare parintii si bunicii nostri nu au fost saraci? Care este adevarata bogatie daca nu viatza care ne inconjoara? Daca animalele se sacrifica din instinct pentru puii lor , pentru ca asa e firea vietzii, noi ce randuiala urmam daca ne opunem vietzii? Sa inghitim in sec si sa ne revenim. Bogatia si saracia nu sunt criterii care sa ne desparta de valoarea incomparabila care inseamna viata. Din experientza personala va spun ca am trait aproape patru ani in tara straina unde nivelul de trai era mai bun ca aici acasa in Romania si nu era „saracia” de aici. Acolo era o saracie mai grea una care o simteam in suflet si al meu si al celor de pe acolo, si cand reveneam acasa in concedii abia asteptam sa ajung pe la Biserica la slujbe si sa dau cate un ban la necajiti pe strada.
    Parerile pot fi impartite dar sa nu ne mandrim ca am avea dreptate daca spunem ca ne protejam familia daca nu aducem pe lume alte vietzi care de ce sa chinuie si ele aici…
    Mantuitorul de ce a venit in aceasta lume ca sa chinuie aici? Avem o valoare in acest minunat eveniment ce ne-nconjoara de peste tot? Desigur ca avem valoare mare de vreme ce pentru noi insasi Domnul nostru Iisus Hrisos a primit sa vina in lumea noastra care si atunci probabil ca si acum „saracia” si „necazurile” tot asta insemnau ca si astazi. Si cat popor nu s-a bucurat de Mantuitorul nostru atunci in realitatea cea mai palpabila !
    Sa ne mai gandim la un aspect. Noi crestinii ortodocsi credem in rugaciunile si milostenile celor ramasi facute pentru cei adormiti. Sunt multe relatari de intamplari in care aflam ca unii copii sau adulti aparent fara vina sufera din pacatele grele ale parintilor sau alti inaintasi care nu mai sunt aici in viatza. Acesti suferinzi isi pot duce Crucea cu demnitate si pot traii o viatza luminata si senina pana la sfarsit reusind prin acest fel sa scoata din iad suflete ale neamului lor. Relatarile de acest fel sunt oricum cutremuratoare si daca lasam inima sa vorbeasca o sa ne dam probabil seama ca alcatuirea reala a Lumii e alta decat vedem noi in cotidian cand comparam mereu saracia cu bogatia. Ce e foarte trist e ca timpul trece si probabil si fertilitatea noastra odata cu vremea si e posibil sa intelegem mai multe mai tarziu si sa nu mai putem fizic sa aducem viatza din viatza noastra . Eu imi aduc aminte de vorbele bunicii mele, cum zicea : „Mama, cand n-oi mai fi eu sa venitzi pe aici si sa luati din mere si din ce mai da pamantul, si sa dati de pomana la oameni , mama sa ma pomeniti!”
    Haideti sa ne regasim simplitatea si curajul . Suntem in general un popor de oameni frumosi , sanatosi cu conceptii simple si bune . Cei care ne aduc luxul, lenea, ignorantza si barfa , sigur nu au stramosi pe aici prin Romania .
    Amestecul de pareri si opinii cu tendintza de dominare a ideilor fataliste , negativiste si tulburatoare poate parea mai puternic decat traditia noastra romaneasca sanatoasa, doar daca ne uitam prea mult la tv si stam gura casca la sugesti ce ni-le transmit unii care vor sa credem despre noi insine ca suntem nimicuri.
    Haideti oameni buni pe la Biserica, sa mai stam de vorba si cu batranii nostrii pe la tara… Haideti oameni buni sa mai privim si la cei saraci de langa noi ca nici nu stim cat poate face rugaciunea unuia care i-am dat un leu sau o bucata de paine . Doamne ajuta !

    Apreciază

  24. G-man said, on aprilie 8, 2012 at 8:29 pm

    am observat in linkurile cu ziarele din strainatate puse de frati multa obiectivitate si inteligenta la comentarii .. spre deosebire la ziarele noastre ..acolo de ex la ala cu mahomed si homo .. erau aproape toate la obiect toti ,stiau ca ala a fost pedofil si il blamau.. la noi daca cauti ..cred ca te ingrozesti se gasesc unii sa ii dea circumstante ..sa fim mai buni mai blanzi ..etc( fariseisme din astea care se gasesc si la comentatorii de aici .. iubire din aia falsa ..ca defapt la articolul cu sa omoram cainii .. majoritatea au fost deacord .. tot din iubire prea multa .. asta asa ca o paranteza) ..si ma gandeam ,. ma da astia au mai multi prosti ca la noi .. de ce sunt asa de inteligente comentariile lor.. si am gasit raspunsul mai tarziu .simplu la ei prostii nu comenteaza . la noi e invers….la ei prostii stau in banca lor joaca bawling beau bere .. se duc la meci .. si gata .. nu se baga unde nu le fierbe oala .. la noi toti nanacii comenteaza de zor si dau sfaturi la altii ..
    pai bine mai pilaf (Hitler) sau marian exnorvegia , daca saccsiv si altii au fost niste pramatii in tinerete si acum dau sfaturi ..dau ca acum au ajuns dupa durere si munca in alta ipostaza.. dar tu pilaf comentezi din ipostaza de om prost care ar fi trebuit doar sa citesti sa te informezi sa te rogi si sa vezi pe pielea ta cum rezolvi apoi cand ajungea-i la o maturitate sa dai sfaturi .. nu sa vii sa contrazici pe Hristos Matei 19,14 , doar asa ca vrei si tu sa te bagi in seama ,.,.daca inca esti o pramatie asa cum adevarat si altii au fost si inca sunt (de ex eu )stai in banc ata si inveti atat . Faptul ca un sfant a fost hot sau chiar criminal in tinerete nu l-a impiedicat pe Hristos sa ii dea cununa cand a meritat-o, sau cand a decis EL, nu sunt argumente astea nu le mai folositi …, daca pe alte bloguri nu va manifestati in voie desi sunteti tolerati tot aici va faceti catarsisul nu-i asa ?

    Apreciază

  25. stefan said, on aprilie 8, 2012 at 8:39 pm

    scuze ca ma bag si eu in seama dar cum facem sa traim de acum incolo in conditiile in care nu primim nici buletin cu cip nici card de sanatate, nimic. Cum putem face atunci toate lucrurile astea, casatorie, copil si altele. Eu vreau ca sa ma casatoresc, sa fac un copil, sa tin poruncile lui Dumnezeu dar totusi nu se poate sa nu te gandesti cum vei face lucrurile astea, Aici nu pun problema banilor ca asa este daca ii cresti bine si cu bani putini si cu credinta nu e nici o problema, dumnezeu te ajuta. in schimb nu imi pot imagina cum te vei descurca fara minimul asta, adica buletin, asistenta medicala si cum ne prezentam in fata statului, impozite chesti si tot ce mai trebuie. Daca poate cineva sa imi dea si mie o idee, un sfat ceva raman recunoscator.

    Multumesc

    Apreciază

    • cineva said, on aprilie 9, 2012 at 2:05 am

      @stefan

      Tocmai in asta consta greutatea timpurilor pe care le traim: ca nimeni nu poate sa dea sfaturi generale sau retete. Ceea ce se intampla acum (si se va intampla) este fara precedent in istorie. Sfintii n-au vorbit despre asta TOCMAI pentru ca nu exista solutii care sa inglobeze pe toata lumea. Fiecare trebuie sa se increada in ajutorul lui Dumnezeu si asa sa porneasca la drum. Nu te gandi dinainte si nu-ti face planuri, oricat de greu ar fi, pentru ca nu te vei putea tine de ele. Traim timpuri tulburi si schimbatoare in care intelepciunea omeneasca nu mai ajuta la nimic. Ai insa credinta ca daca faci alegerile bune Dumnezeu nu te va parasi. Adica: vrei sa te casatoresti? Casatoreste-te fara sa-ti pui intrebari din ce-o sa traiesti. Vrei copii? Fa copii si roagat-te la Dumnezeu sa-ti ajute sa obtii cele necesare fara sa faci compromisuri. Secretul este sa nu iti faci calcule inainte.. calculele pe hartie iti vor demonstra intotdeauna cu cruzime IMPOSIBILITATEA de-a avea o familie si a face copii. Asta mi-au aratat si mie cand m-am casatorit. Si cu toate ca n-aveam nici dupa ce bea apa n-am tinut cont de ele. Slava Domnului, bine am facut! Pe omul credincios viata il invata ca este o mare nepotrivire intre calculele la rece si ceea ce ni se intampla cu ajutorul lui Dumnezeu.
      Iar celelalte probleme: buletin, carte medicala, impozite, cu ajutorul lui Dumnezeu nu vor veni toate de-odata ca sa putem sa rezistam. Azi refuzi una maine alta, pana inveti sa traiesti fara ele. Nimeni nu stie inca CUM se va putea trai fara ele ca sa te poata sfatui si nu toti vom trai la fel, ci unul intr-un fel, altul in altul .. fiecare cu destinul lui potrivit proniei lui Dumnezeu.

      Apreciază

  26. G-man said, on aprilie 8, 2012 at 9:13 pm

    .. invatati proverbele pe de rost ca au adevar maxim in ele.
    de exemplu asta: „prostul nu e prost destul , pana nu e si fudul”

    Apreciază

  27. crestinul ortodox said, on aprilie 8, 2012 at 9:34 pm

    vezi profetii despre Romania ale unui MARE SFANT al romanilor ,Parintelelui Arsenie Boca !vezi cuvantul par Iustin Parvu despre aceste acte biometrice , vezi si” parintele Gavriil despre actele biometrice ”
    atat pot sa-ti spun ,ai sa tragi tu singur concluziile dupa ce ai citit aceste profetii !
    daca esti pentru „o viata confortabila”si „cu toate actele biometrice la zi ” te sfatuiesc sa nu va alegeti acest drum ci mergi la bunici sau labatrani si inereseaza-te cum s-a trait pe timpul foametei din 39 sau cum totusi s-au maritat , insurat si au avut copii chiar si in acele timpuri insa specific aceste timpuri sunt apostazice si grozavia este si mai mare .

    Apreciază

  28. Vasilica said, on aprilie 8, 2012 at 9:54 pm

    Olaf

    Ingrijeste-te de sufletul tau si ai grija de mantuirea ta si nu ispiti trecutul nostru al celor de pe acest blog..,,Caci inaintea lui Dumnezeu toti suntem pacatosi, numai singurl Dumnezeu este fara de pacat!

    Apreciază

  29. agerstress said, on aprilie 8, 2012 at 10:22 pm

    Iertare fratilor! Nu am vrut nici pe departe sa provoc o asemenea furtuna. Dar pana la urma tot raul spre bine… Cel putin se vor mai lamuri unele lucruri cu ocazia aceasta.
    Dupa cum puteti vedea, comentariul meu incepe asa: „Da-mi voie sa mai gresesc si eu …”
    Nu am cerut nimanui sa ma urmeze si nu am afirmat nicaieri ca asta e calea de urmat. E doar decizia mea si asta numai partial deoarece in mare parte nu pot controla eu situatia. Nici macar nu sunt insurat si situatia este cu mult mai complicata decat a persoanei de mai sus cu garsoniera si planul pe 18 ani. Iubesc nespus de mult copiii si la fel de mult imi doresc sa am copii iar daca mai sar la gatul sistemului cand am ocazia tot pentru copiii care traiesc azi pe pamantul asta o fac in primul rand, chiar daca nu sunt copiii mei.
    In incheiere spuneam asa: „Daca nu e pentru Dumnezeu, dupa legea Lui Dumnezeu, atunci mai bine sa nu fie deloc. Eu imi asum personal aceasta decizie. Daca lucrurile se vor schimba vreodata, voi mai vedea… Pana atunci… pas!”
    Pe cine deranjeaza aceste conditionari care nu au nevoie de nici o traducere? L-ati observat pe „DACA”? DACA nu, mai cititi odata.

    Poate nu ati observat dar ne aflam in plin razboi, un razboi neconventional si extrem de pervers dar la fel de devastator ca unul conventional. Un razboi care nu ataca in mod special teritoriul ci insasi fiinta si credinta unei natii. Pe toate caile, incluziv prin atentate criminale la adresa sanatatii poporului atat fizice cat si morale sau chiar mentale. Ce ar trebui mai intai, sa facem copii sau sa ne aparam casa de cotropirea pagana pentru ca apoi sa putem face si creste copiii dupa legea noastra crestina? Eu inca mai cred in acea schimbare si vreau sa lupt pentru asta chiar daca unii se grabeau deja sa fuga in pesteri pe cand le fluturau „elitele” povestile maiase. Stiu ca daca vom reusi nu va fi ceva de foarte lunga durata dar merita sa incercam cu atat mai mult cu cat nu mai avem nimic de pierdut.

    Am vazut ca au deranjat anumite comparatii facute de mine acolo. Si acelea erau conditionate. De ce nu citesti fraza pana la capat? Apropos, ultima parte a frazei nu implica comportamentul sobolanilor ci pe acela al oamenilor… ma rog, al unor „oameni”. Tot respectul pentru cei care nu se incadreaza aici.

    In privinta casatoriei religioase, daca deschidem ochii vom vedea ca chiar este tratata ca un amanunt facultativ si superficial. Este scris: „ce uneste Dumnezeu, omul sa nu desfaca”… iar eu vad ca la noi se intampla tocmai pe dos. Te duci la biserica cu certificatul de casatorie semnat si parafat de-a gata de catre un borfas de functionar al statului. Am discutat pe larg problema aceasta nu stiu daca e cazul sa o iau de la capat. M-am bucurat pentru Roncea ca a reusit sa pacaleasca sistemul si sa se casatoreasca dupa cum a lasat Dumnezeu, desi preotului care a oficiat casatoria respectiva nu i-a fost deloc usor dupa aceea si nu stiu daca ar face-o si a doua oara. Cert este ca a reusit sa sfideze oranduiala anticrestina care s-a instapanit si pe pamantul nostru si este o isprava de lauda.

    Revenind la problema copiilor, pentru ca sunt dator dupa toata tulburarea pe care am provocat-o: In conditii normale, desi nu scrie nicaieri ca trebuie sa facem copii fara numar, si nici cate unul in fiecare an, la „foc automat”, cei instariti au o datorie mai mare de a face mai multi copii decat cei saraci.
    In felul acesta isi vor folosi cu folos averea si pe de alta parte se va stabiliza in felul acesta si egalitatea sanselor intre toti copiii societatii crestine. Dupa cum spuneam, nu trebuie sa faci zece copii in zece ani de zile. In timp ce unii se nasc altii ar trebui deja sa fie la casa lor. Asa se poate. Altfel… e o nebunie.
    Apoi, inainte de a-l educa pe copil trebui sa-i poti oferi cateva lucruri elementare: un adapost, hrana, imbracaminte. Fara astea il ucizi cu buna stiinta sau cel putin va ajunge mai devreme sau mai tarziu la orfelinat (in „matrita sistemului”) sau pe strada, vagabond cu un viitor teribil de predictibil.
    Vorbeam insa de conditii normale… Tocmai asta e problema cea mai mare: nu traim in conditii normale si de noi depinde sa rasturnam anormalitatea si sa punem in loc ceea ce se cuvine.
    Aici am un plan. Nu e prea stralucit dar s-ar putea sa functioneze. Dupa cum face orice gradinar istet, mai intai curata terenul si abia apoi arunca in brazda samanta cea buna. Nu arunca samanta direct printre buruieni ca aceasta nu ar avea absolut nici o sansa (cine a semanat vreodata o samanta in pamant stie foarte bine acest lucru iar pentru mine, care am crescut la tara asta e lege). Dar cum sa curatam noi „pamantul” nostru de „buruienile” care s-au intelenit si au prins „radacini” atat de adanci? Ei bine, „cui pe cui se scoate” daca altfel nu se poate numai ca „tamplarul” trebuie sa fie pe faza. Tocmai s-a ivit si la noi o asemenea oportunitate. Sa urmarim cu atentie evolutia lui Dan Diaconescu. Exista anumite riscuri pe care le-am expus si cu alte ocazii. Tocmai de aceea trebuie sa fim pe faza, nu numai spre binele nostru ca grup ortodox ci pentru intreg poporul roman si inclusiv pentru sufletul lui DD ca si sufletul lui conteaza pentru Hristos.
    Intre timp trebuiec continuate demersurile cu Miscarea Ortodoxa. Incercati sa luati legatura si cu miscarea MIREM din mediul monahal.
    Doamne ajuta.
    Si inca odata, iertare daca v-am dezamagit. Nu sunt perfect.

    Apreciază

    • agerstress said, on aprilie 8, 2012 at 10:24 pm

      Ups! Iar am postat cu vechea adresa de e-mail. Deh… puterea obisnuintei…

      Apreciază

    • G-man said, on aprilie 9, 2012 at 7:16 am

      „Ce ar trebui mai intai, sa facem copii sau sa ne aparam casa de cotropirea pagana pentru ca apoi sa putem face si creste copiii dupa legea noastra crestina?”

      frate te stiu baiat istet , gandeste-te ce s-ar fi intamplat daca stramosii nostrii ar fi gandit asa , la cat de batuta a fost tara asta de toate nemurile, mai era azi Romania?

      Apreciază

    • G-man said, on aprilie 9, 2012 at 7:47 am

      cat priveste partea politica DD, cred ca o sa aveti o mare dezamagire toti dupa ce o sa iasa, si o sa iasa la ce spate are , apoi are si sprijinul populatiei ca asa randuieste Dumenzeu sa ne alegem singuri drumul.
      ca apoi sa se inchida gura necredinciosilor ,care tipa ..unde era Dumnezeu cand hitler omora oameni ??de parca pe hitler la ales DUmenzeu , nu lumea oarba fiind.. la fel si cu comunismul desi au fost care s-au opus .. astia au fost putini .. de frica sau din prostie au fost multi care au zis o fi bine si cu astia .. si acum se plang ca nu au pensii .. si culmea plang tot perioada comunsita !!

      asa ca o gluma facuta acum cateva zile , ii spuneam lui saccsiv daca calca pe bec si ramane fara cititori sa ia de la partidul DD ,, dar se pare ca e invers…si pe multi cittitori i-a furat acest malefic …
      ..oricum daca iese .. sa va pregatiti sa vb in soapta ca pe vremuri apuse ..sa ascultati radio pe mute eventual .. sa iesiti din bloc prin spate ,… si alte tertipuri din astea .. ca o sa se reactiveze cei de profesie informator ..

      Apreciază

      • agerstress said, on aprilie 9, 2012 at 9:01 am

        N-ai priceput ideea mea. Nu in DD mi-am pus eu sperante ci in conflictul dintre el si actuala clasa politica („cui pe cui se scoate” -zicala romaneasca cu inteles adanc). Si inca o zicala tot pe-acolo: „cand doi se bat, al treilea castiga”. Toata chestia e sa fii al treilea nu al patrulea… ca stau multe entitati la coada. Apoi, nu este exclus sa se pocaiasca pana la urma si DD, oricum e putin mai credincios decat Ceausescu… dar nici nu da pe-afara, e drept.
        In orice caz, daca va ajunge la putere (si are sanse foarte mari) se pare ca va asigura un climat politic si social mai permisiv, climat de care trebuie sa fim pregatiti sa profitam la maximum pentru a organiza si consolida Miscarea Ortodoxa, pentru a inchega acele comunitati ortodoxe mult dorite, si eventual pentru a polariza cumva si scena politica in spirit ortodox. Sunt lucruri grele dar nu imposibile.
        Pana una, alta, trebuie urmarita cu atentie evolutia evenimentelor.

        Referitor la prima ta replica… sunt istet (in limite rezonabile…) dar nu sunt si atat de egoist incat sa ma folosesc de copiii pentru a-mi rezolva problemele si conflictele religioase, politice, etc. Daca dusmanul scoate sabia la mine eu nu-i dau cu copilul in cap ci pun la randul meu mana pe sabie. Copilul sunt dator sa-l protejez nu sa-l folosesc ca arma politica sau religioasa sau in razboaie demografice cu tiganii si ungurii.
        Daca Stefan Cel Mare se baga in pat cu nevasta in loc sa-si adune oastea cand turcii erau la granita sigur nu mai era azi Romania ci doar o provincie musulmana iar copii care i-ar fi conceput acolo in pat ar fi fost sclavi la musulmani sau ieniceri/spahii cum au devenit mai toti copii pe care ii luau ca tribut. E o vreme pentru sabie si o vreme pentru leganat copii… Toata chestia e sa poti deosebi aceste vremi.

        Apreciază

      • Maria said, on aprilie 9, 2012 at 8:01 pm

        agerstress,
        S-ar parea ca DD se bucura de aprecieri de la unii din cititorii acestui blog ,acestia nestiind in ce ape se scalda Dan Diaconescu.
        Cine stie cu exactitate ce sanse are acest individ” sa iasa „(unde sa iasa ?din casa ,din masina ?)?
        Daca in partidul lui sunt masoni si baptisti ,ce treaba au acestia cu Ortodoxia ?
        Au treaba ca s-o distruga !Si noi asta vrem ?Cine sa voteze cu acesti manevrati din afara ?
        Ar insemna ca ne-a pedepsit Dumnezeu rau de tot !

        Apreciază

  30. G-man said, on aprilie 9, 2012 at 9:04 am

    Referitor la alegeri…. parerea mea ca ar trebui sa se aplice canonul 13 din Canoanele Sinodului din Laodiceea, desi se refera la alegerea de ierei si arierei , ar fi foarte bine daca s-ar extinde si la alegerile de primari , presedinti si alte persoane care decid viitorul copiilor nostrii. Redeau textul:

    CANONUL 13
    Nu se dă voie celorlalţi să facă alegerile celor ce au să se aşeze în ieratie.
    [Apostolic, can. 30, 61; Laodiceea, can. 5; Cartagina, can. 59]

    TÂLCUIRE
    Opreşte canonul acesta de a face noroadele, şi neregulatele gloate de prin cetăţi, alegerile şi psifiile,(votaniţile) celor ce au să se hirotonească ierei (ori şi arhierei). Întâi că după dreptul cuvânt unii ca aceştia trebuie a se alege de arhierei, şi de sinierei, urmând şi împreună alegerile cele de la popor; şi al 2-lea că poate cei mai înţelepţi şi mai evlavioşi mireni se cuvine împreună să aleagă cu episcopii, şi preoţii pe cele ce urmează a se hirotonisi lor preot (sau şi arhiereu), dar nu şi norodul cel prost şi neregulat, pentru gâlcevile ce pot urma întru alegerile lor, unii pe unul alegând, şi alţii pe altul.

    Apreciază

  31. Delia Ariciuc said, on aprilie 9, 2012 at 1:30 pm

    România Profundă: Scrisoare către Romania

    Vino la Înviere cu tricolorul!

    A mai rămas foarte puţin până la cea mai mare sărbătoare creştină. Totul începe în noaptea Învierii, a Învierii Neamului, când fie ne vom găsi puterea să ne vindecăm împreună ca o naţiune, fie ne vom prăbuşi cu fiecare decizie pe care alţii o iau în locul nostru, pentru noi, în fiecare zi, cu fiecare alegere, unul câte unul, până când vom fi terminaţi.

    Naţiune română, trăim în Iadul robiei în momentul de faţă şi avem de ales: putem rămâne aici să ne plecăm în continuare capul în faţa celor care ne înstrăinează ţara sau putem să spunem: „Ajunge! România e vie! Suntem, existăm ca naţiune şi nu ne puteţi pune botniţă!”

    A venit momentul să ne luptăm şi să găsim drumul spre Lumină, să ieşim din acest Iad în care suntem forţaţi să trăim. Să acţionăm la timpul potrivit! La locul potrivit! Nimeni altcineva nu o va face în locul nostru! România trebuie să învie! Nu mai vrem DOAR o schimbare! E nevoie să ne trezim şi să facem ceva!

    În noaptea de Înviere Romania renaşte! Ia cu tine la Înviere tricolorul în orice formă: drapel, banderolă, steguleţ, insignă, ca prim simbol grăitor al rezistenţei mute pe care o opunem celor care ne dezbină, celor care ne-au asmuţit unii împotriva altora, celor care ne-au îndemnat să ne căutăm peste hotare o viaţa mai bună.

    Am făcut toate greşelile pe care o naţiune le putea face. Am vândut totul pe nimic. Am cheltuit mult peste cât ne puteam permite, ne vine să credem sau nu. Ne-am amăgit că ne putem cumpăra libertatea până cănd preţul a devenit libertatea însăşi. Libertatea NU poate fi cumpărată! Ne-am înstrăinat unii de alţii şi am închis ochii prea des atunci când nu trebuia. Iar în ultima vreme, nici nu mai avem curajul să ne uitam la ce am ajuns.

    În orice luptă câştigă cel care este dispus să se sacrifice pentru ceea ce luptă! România Profundă va reînvia pentru că suntem dispuşi să luptăm şi să ne sacrificăm pentru copiii şi nepoţii noştri, pentru viitorul nostru, pentru viitorul acestei naţiuni! Pentru că, până la urmă, a alege înseamnă să afirmi ceea ce crezi! Nimeni nu o poate face în locul nostru!

    Uitaţi-vă în jur, la cei de lângă voi, şi sigur veţi descoperi pe cineva care să se alăture cauzei trezirii conştiinţei româneşti fiindcă ştie că numai împreună vom reuşi! Acesta este spiritul unei naţiuni! În Noaptea de Înviere, fie ne vindecăm ca o naţiune, fie vom dispărea ca nişte indivizi oarecare! Este momentul, România! Vino la Înviere cu tricolorul! Asta înseamnă să faci o alegere! În Noaptea de Înviere România Profunda renaşte! Şi tu trebuie să fii acolo!

    Romania Profundă
    noi toţi cei care încă mai credem în valorile şi tradiţiile profund româneşti.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.