SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (08.04.2012): CHIAR SUNTEM 7 MILIARDE? Sau e o mare minciuna?

Posted in reducerea populatiei, SUPRAPOPULARE by saccsiv on aprilie 8, 2012

Iata comentariul cititorului Cris postat la articolul Antena 3 publica cateva declaratii edificatoare despre planul ELITELOR de REDUCERE A POPULATIEI si instaurarea NOII ORDINI MONDIALE. Sa le propunem si alte teme:

Ma intreb daca este cineva care a incercat sa verifice prin calcul daca intr-adevar suntem 7 miliarde sau am preluat acesta cifra ca fiind reala numai pt ca asa se declara???Daca am constata ca din nou am fost dusi in eroare…Populatia tarilor dezvoltate imbatraneste, ceea ce inseamna ca nu se nasc copii….tari ca Romania se depopuleaza incet,in Africa durata de viata se scurteaza dramatic….imoralitatea duce la amanarea conceptiei si la infertilitatea severa……….DE UNDE?Ce spuneti de o verificare …ar fi interesant, daca cineva ar avea date cat de cat reale sa facem o insumare!

Comentariu saccsiv:

   S-ar putea sa aiba dreptate. Sa ne uitam pe harta lumii. Populatia Chinei si a Indiei se mareste. Dar au impreuna 2,5 miliarde de oameni. Asta din date oficiale, ca altele n-avem. Restul unde sunt? Rusia e in declin demografic, la fel Europa si America de Nord. Africa neagra e macinata de razboaie, foamete si epidemii. Australienii sunt putini. Deci unde e explozia aia demografica de am ajuns la 7 miliarde? In America de Sud si lumea araba? Posibil ca in aceste arii populatia sa fi crescut, dar chiar atat de mult incat sa determine per ansamblu trecerea barierei celor 7 miliarde?

Nu exclud sa fim totusi atatia, dar nici nu m-as mira ca totul sa nu fie decat o mare minciuna.

55 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 8, 2012 at 10:07 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. un_mare_pacatos said, on aprilie 8, 2012 at 10:57 am

    Frate Saccsiv,in Africa nu e asa de rau cum crezi foamete si epidemii la tot pasul. Africa oficial are putin peste 1 miliard de locuitori. In ultimii 20 de ani Africa a avut cea mai mare rata de crestere demografica din tot mapamondul ,sa luam cateva exemple:

    Nigeria cea mai populatata tara africana care in 1990 a avut 113 milioane de locuitori ,in 2008 are 170 milioane de locuitori ceea ce inseamna o crestere a numarului de populatie cu 60%! De pe Wikipedia : ” Population in Nigeria increased from 1990 to 2008 with 57 million and 60 % growth in population ”
    Alte exemple:

    Etiopia care in 1983 a avut 33,5 milioane de locuitori ,are in anul 2006 o populatie de 75,1 milioane de locuitori. Wikipedia : „Ethiopia’s population has grown from 33.5 million in 1983 to 75.1 million in 2006”

    Egiptul in 1938 avea 16.5 milioane iar in 2009 ,80 de milioande locuitori.
    „Egypt is the most populated country in the Middle East and the third most populous on the African continent, at about 80 million inhabitants in 2009.[95] Population grew rapidly from 1970–2010 due to medical advances and increases in agricultural productivity,[96] enabled by the Green Revolution.[97] Egypt’s population was estimated at only 3 million when Napoleon invaded the country in 1798.[98] In 1939, Egypt had a population of 16.5 million.”

    Congo – „The United Nations 2009 estimated the population at 66 million people,[55] having increased rapidly despite the war from 39.1 million in 1992”

    Oricum ce mai conteaza numarul populatiei actuale cand al treilea razboi mondial bate la usa si dupa incheierea lui globul ar putea sa nu aiba mai mult de 2 miliarde de locuitori?

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 8, 2012 at 12:14 pm

      un_mare_pacatos

      Ai enumerat doar patru, din care una nu e in Africa neagra.

      Ai calculat si ti-a iesit un miliard? Oricum, doar un miliard? Pai atunci probabilitatea de a iesi 7 e si mai mica.

      Apreciază

      • cristi said, on aprilie 9, 2012 at 9:33 am

        7 miliarde se vor atinge foarte usor, 8 niciodata.
        Africa este intradevar regiunea cu cea mai mare crestere: tari precum nigeria, etiopia, somalia, egipt avand o crestere importanta si o baza de la care cresc iarasi importanta.
        In China se va manifesta imbatranirea vor fi 850 de milioane in 50 de ani, bangladesh e deja limitat ca teritoriu.
        Asia in schimb are alte tari care vor duce la cresterea populatiei: India cu o piramida echilibrata, Pakistan – o bomba si tari din asia de sud est: Filipine, Laos, Cambogia.
        Nu degeaba Bill Gates studiaza vaccinul anti fertilitate in Africa si Asia de Sud Est, iar caravane de depistare a sexului copilului se deplaseaza prin India, avorturile de fetilor de sex feminin crescand spectaculos.
        In america de Sud – Brazilia va contribui din plin.

        Apreciază

    • cineva said, on aprilie 8, 2012 at 10:25 pm

      @un mare pacatos

      tu chiar crezi aceste statistici? Pai numai daca te gandesti cat costa un recensamant pare greu de crezut. La o populatie cat a Romaniei de aprox 19 milioane de oameni recensamantul a costat putin peste 57 milioane de dolari, adica aproximativ 3$ de persoana. Deci la o populatie ca a Etiopiei de 85 milioane (cati zic statisticile) ar trebui sa coste cam 225 milioane de dolari! Mi se pare bizar ca tari atat de sarace, poate cele mai sarace din lume sa-si permita sa-si numere cetatenii atat de des.
      Apoi nu te supara dar 85 milioane de locuitori la o suprafata de 1,127,127 km2 este extrem de putin. Germania spre exemplu are o suprafata de 357,021 km2 (adica o treime din suprafata Etiopiei) si 81 milioane de locuitori. Totusi nimeni nu se plange ca ar fi prea multi nemti si nimeni nu sta sa faca statistici alarmiste legate de cresterea populatiei Germaniei. De ce? Pentru ca nemtii sunt bogati. La fel sta treaba cu toate celelalte tari dezvoltate, ele au populatile cele mai dense si consuma cele mai multe resurse dar in acelasi timp tot ele se plang ca sunt prea multi oameni pe alte continente.
      In Africa mor zilnic 30 000 de oameni, adica aprox. 10 milioane pe an (2 milioane mor anual numai de SIDA). Africa este un continent SUBPOPULAT si oricine sustine contrariul minte. Africa este in plus cel mai fertil si mai bogat continent care ar putea sa sustina o populatiei cel putin de zece ori mai mare… Insa nu se doreste aceasta. Si din acest motiv in Africa sunt orchestrate o multime de nenorociri: molime, razboaiele, seceta si foamete… pentru bogatii lumii africanii nu sunt altceva decat niste paraziti care se intampla sa locuiasca deasupra unor zacaminte

      Apreciază

      • Ioan Pelasgul said, on aprilie 9, 2012 at 6:14 pm

        Poate pretul pe persoana e mai mic in Etiopia:-„….. Cost total= nr.locuitori * pret_pe_locuitor..
        Tu in comparatia ta ai luat in seama numai numarul..nu si pretul

        Apreciază

      • cineva said, on aprilie 10, 2012 at 3:54 pm

        pai nu are cum sa coste mai putin.. Cheltuielile cu recensamantul nu sunt date numai de salariul censorilor (care in Etiopia poate fi mai mic) ci de o multime de alti factori precum distantele, timpul necesar numaratorii, numarul de oameni implicati in proces, stocarea datelor… totul costa. Ba chiar as zice ca la suprafata enorma a Etiopiei pretul sa fie mai mare pentru ca si cantitatea de carburant consumat in deplasari este mai mare si numarul de cenzori mult mai mare..

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 10, 2012 at 4:26 pm

        cineva

        Frate, ti-am scris pe adresa cu c.

        Apreciază

    • acelas said, on aprilie 9, 2012 at 5:06 pm

      de mentionat ca Etiopia are acum vreo 85 de milioane, iar cam 52% dintre ei sunt crestini ortodocsi (deci aprox. 40 milioane. considerabil, dublu cat tara noastra). Vreo 10% sunt protestanti, iar restul de 30% musulmani.

      pentru rugaciunile etiopienilor drept-credinciosi, Doamne miluieste si mangaie toata Africa !

      Apreciază

      • Ioan Pelasgul said, on aprilie 9, 2012 at 5:54 pm

        NU SUNT ORTODOCSI!
        Sunt eretici.
        Nu sunt in comuniune cu bisericile drepcredincioase.

        Apreciază

      • acelas said, on aprilie 9, 2012 at 8:09 pm

        corect, e adevarat, m-am gandit si eu ca la slujbe sau la edicte ale sinoadelor niciodata nu imi amintesc sa fi pomenit de vreun reprezentant al Etiopiei. Doar anul trecut a fost invitat un patriarh, de sf. Dimitrie Basarabov, care era delegat pt toata Africa parca, care este in comuniune cu bisericile drept-credincioase, si mi-a placut de sfintia sa, f. modest. Probabil cei din Etiopia sunt precum coptii, sau cam asa ceva. Deci, eretici.

        Apreciază

  3. STOP RFID 666 said, on aprilie 8, 2012 at 11:07 am

    EU AS PROPUNE SA SE RENUNTE LA BANII VIRTUALI SI LA CARDURI SI BANII SA AIBA CORESPONDENT CA VALOARE IN AUR LA BANCA – DAR NU SUNT POLITIC CORECT

    http://www.mediafax.ro/life-inedit/un-baiat-de-11-ani-are-o-solutie-la-problemele-greciei-si-zonei-euro-ce-plan-propune-foto-video-9476829

    Apreciază

  4. Dan Tanasescu said, on aprilie 8, 2012 at 11:49 am

    Păi exact asta spusesem şi eu cu câteva comentarii mai înainte la acelaşi articol şi am mai spus-o şi cu alte ocazii, dar se pare că saccsiv nu a remarcat. 🙂

    Apreciază

  5. Ioan Pelasgul said, on aprilie 8, 2012 at 12:07 pm

    @Saccsiv
    Nu conteaza ca Africa e macinata de razboaie atata timp cat ei fac copii de la varste mici si multi ca numar.
    Uite aici o harta a cresterii demografice:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Population_growth_rate_world_2011.svg

    Africa are cam 1 miliard de locuitori si de acolo vine o parte a boom-ului demografic.

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on aprilie 8, 2012 at 12:18 pm

      Citez din http://en.wikipedia.org/wiki/Mali:
      In 2007, about 48% of Malians were less than fifteen years old, 49% were 15–64 years old, and 3% were 65 and older

      Apreciază

      • Dan Tanasescu said, on aprilie 8, 2012 at 1:48 pm

        Populaţia africană nu reprezintă un pericol pentru omenire, pentru că nu consumă decât puţine resurse în comparaţie cu ţările occidentale, care deşi au o populaţie mult mai redusă fac o risipă imensă. În Africa mai puţin de 40% din localităţi beneficiază de electricitate. Plus de asta în Africa nu este permisă dezvoltarea producţiei de energie pe bază de petrol şi cărbune ci mai mult se merge pe energie eoliană şi solară, care nu asigură deloc necesarul curent de energie electrică. Să nu mai vorbim de consumul de hrană care este mult mai redus ca în alte zone de pe glob. Deci suprapopularea este doar propagandă. Deja a început exterminarea tacită a populaţii întregi din Uganda, Somalia, Congo etc. pentru ca „băieţii deştepţi” să le ia mai uşor resursele naturale.

        Apreciază

    • cineva said, on aprilie 8, 2012 at 10:33 pm

      @Ioan Pelasgul

      Ce-aveti fratilor cu Africa? Nu conteaza cati locuitori sunt, populatia se raporteaza intotdeauna la suprafata! Si daca e s-o luam asa densitatea populatiei Africii este de 30 de locuitori pe km2 in timp ce in Europa sunt 72.5 de locuitori pe km2! Repet intrebarea: ce aveti cu Africa? Europa este mult mai densa decat Africa. Asia este mult mai densa decat Africa (87/km2). Dar intotdeauna de vina sunt cei mai batuti de soarta…

      Apreciază

      • Ioan Pelasgul said, on aprilie 9, 2012 at 5:56 pm

        Eu nu inteleg ce ai vrut sa spui cu comentariul tau.
        Dar ce ai zis tu tocmai sustine oarecum faptul ca mai e loc pentru oameni in Africa.

        Apreciază

      • cineva said, on aprilie 10, 2012 at 3:39 pm

        cum nu intelegi? afirmai mai sus ca boom-ul demografic se datoreaza Africii. Intodeauna cand cineva vorbeste de boom demografic aceasta are o conotatie negativa pentru ca boom= explozie=exces= pericol.
        Am vrut sa-ti arat ca nu se poate vorbi de un boom demografic pe un continent subpopulat

        Apreciază

  6. Crocodilul said, on aprilie 8, 2012 at 12:08 pm

    Thailand – 70.000.000
    Bangladesh – 150.000.000
    Pakistan – 173.000.000
    Sudan – 43.000.000
    Indonesia – 240.000.000
    Brazil – 195.000.000
    South Africa – 50.000.000

    7 tari = 921.000.000 locuitori.

    Pare probabil sa fie inca 6 miliarde in restul de 185 de tari.

    Apreciază

    • Dan Tanasescu said, on aprilie 9, 2012 at 11:20 am

      Mă faci să râd! 😆 Nu contează numărul de ţări, ci densitatea populaţiei. În Asia este cea mai mare densitate a populaţiei pe glob, în timp ce suprafeţe imense de pe planetă sunt slab populate, cum ar fi de exemplu Canada, Australia sau ţările scandinave. Aşa că e probabil să nu fie probabil ce spui tu!

      Apreciază

      • Ioan Pelasgul said, on aprilie 9, 2012 at 6:10 pm

        Sa conteze la ce?
        Noi aici parca vorbeam de numarul de locuitori nu de densitatea. Densitatea = locuitori/suprafata… Nu-s tot una…Aaa daca vrei sa vorbesti despre suprapopulare e altceva….Dar tema articolul este daca sunt sau nu 7 miliarede…deci vorbim de numarulul de locuitori.

        Apreciază

  7. Giano Sorra said, on aprilie 8, 2012 at 12:10 pm

    parintele Pandelica a fost prigonit din biserica in care slujea, alti preoti au fost adusi in loc cu jandarmeria….e parinte marturisitor

    Apreciază

  8. Petru said, on aprilie 8, 2012 at 12:23 pm

    Da, cifrele ar putea fi umflate, pentru a „sprijini” teoria asasinarii unei majoritati a omenirii…

    Apreciază

  9. Alina said, on aprilie 8, 2012 at 2:30 pm

    Daca ne luam dupa harta asta cam ar fi 7 miliarde.
    http://www.ibge.gov.br/paisesat/main.php

    Apreciază

  10. crestinul ortodox said, on aprilie 8, 2012 at 3:42 pm

    nu va mai uitati in gura sionistilor masonilor si antihristilor cum ca am fi 7 miliarde aratand cat de multi Doamne suntem sau batand saua ca sa inteleaga calul ‘ cum ca Dumnezeu a uitat numaratoarea ‘ si oamenii se nasc pe banda rulanta consumand din resursele Pamintului iar acesta saraceste OH nu ! l-au saracit ei ! care stau si traiesc in luxuri exorbitante cu lumini de tot felul (vz america ,si alte state asemanatoare americii din congregatia dracului ue) cu masina peste tot, cu invazia altor popoare ,saracirea astora ca sa poata lua bogatiile ,resursele energetice strategice si astfel ca cei ce traiesc acolo s-au si scrantit la cap si traiesc contra firii si sunt manati de necuratu sa spuna cum ca din cauza aceasta nu mai are Pamintul resurse si din cauza aceasta a venit criza vedeti d-voastra ratacirea ;si nu numai ei ,aceasta onu sau mai bine spus organizatie masono-diabolica ce se pune pe scaun ca un dumnezeu si arata numaratoarea omenirii , prezinta rotesc acolo niste cifre cu un scop precis de a duce in eroare si dezgust tot omul care este determinat sa asculte de onu si sa nu mai asculte de Dumnezeu si cuvantul sau;ce spune Hristos uitati-va la crinii pamintului, ei nu tes,nu torc si sunt mai frumosi chiar si decat Solomon sau daca vei avea credinta macar cat un bob de mustar si de a muta muntii de loc atunci si din piatra seaca poate sa iasa apa si avem exemple multe cand Dumnezeu a facut si face minuni insa atat ni se cere SA AVEM CREDINTA MACAR CAT UN BOB DE MUSTAR !

    Apreciază

  11. codrut said, on aprilie 8, 2012 at 4:34 pm

    „buna dimineata lume”…in sfarsit v-ati trezit..

    .asa-i NU SUNTEM 7 MILIARDE…

    planeta nu se incalzeste…
    si multe altele nu sunt adevarate…eu de cand am tot spus ca nu a sta nimeni sa numere 7 miliarde si e o cifra umflata…ca sa justifice crimele pentru depopulare

    Apreciază

  12. Iulian said, on aprilie 8, 2012 at 6:11 pm

    Orice statistica poate fi umflata. Eu de asemenea sunt de parere ca nu suntem 7 miliarde.
    Stim bine ca manipularea prin repetarea unei minciuni incat sa creada omul la final ca e adevar, e des intalnita in mass media si in toata propaganda nebotezatilor. Cred ca functioneaza aceasta minciuna de minune pentru simplul motiv ca distrugand omul de rand care e taranul prin aducerea sa la oras si ingramadirea tuturor prin metropole toti se simt la un moment dat aglomerati. Mall-urile sunt pline ochi de ceva vreme, supermarketurile nici ele nu sunt mai prejos incat stau si ma intreb ce poate cumpara lumea intr-un ritm atat de intens intr-una de sa vezi mereu aceste hambare imense pline mereu. Iar daca treceti cu masina prin sate si catune, vedeti ca totusi sunt cam goale, ca multi sunt plecati in afara tarii, sau ca nu se mai nasc copii, aand in vedere ca romanul „emancipat” de azi se opreste la un singur copil ca „nu vezi cat de greu e sa cresti unul singur? ce sa mai zic de doi sau trei”.
    Si normal ca functioneaza de minune stirea bomba ca suntem 7 miliarde si nu ne mai tine pamantul, ca si 3 oameni pusi intr-o camera de 1 m patrat se simt la un moment dat aglomerati si inghesuiti si daca le repeti zi de zi ca sunt prea multi si jumate din ei trebuie sa moara… o sa ajunga la un moment dat sa fie de acord ca trebuie sa moara ca-s prea multi, doar ca fiecare spera sa nu fie el cel ce moare.
    Ne sunt servite minciunile pe tava si a ajuns omul de rand sa indrageasca acest sistem de manipulare prin minciuna la fel cum iubeste lumea orice desertaciune diavoleasca de azi.

    Apreciază

  13. Ioan C. said, on aprilie 8, 2012 at 7:55 pm

    De ce Biserica Ortodoxă nu acceptă femeile ca preoţi sau episcopi

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/04/08/de-ce-biserica-ortodoxa-nu-accepta-femeile-ca-preoti-sau-episcopi/

    Apreciază

    • Doktoru said, on aprilie 8, 2012 at 8:12 pm

      Cred ca mai mult partea a doua trebuia subliniata !!!

      Apreciază

      • Ioan C. said, on aprilie 8, 2012 at 8:46 pm

        Ambele trebuie subliniate 🙂

        Apreciază

  14. MARESALUL said, on aprilie 8, 2012 at 8:33 pm

    Nu stiu dar acum choat 7 miliarde la fix.Pai in Romnaia popolatia e in scadere.Aici in Spania la fel,in Europa in totalitatea tariilor este o problema de scadere a populatiei .Nu degeaba tot zic ca au nevoie de 40 milioane imigranti..In Japonia la fel..Rusia preocupata .

    Apreciază

  15. costea said, on aprilie 8, 2012 at 9:13 pm

    Cea mai flagranta minciuna este cu China. De mai bine de 35 de ani China a implementat legea „un copil de familie”. Tot cam de atunci se anunta mereu cresterea polulatiei Chinei: 1 miliard, 1,2 miliarde, 1,5 miliarde. Cum este posibil cand se stie ca e nevoie de aproximativ 2,5 copii de familie doar ca populatia sa se mentina la acelasi nivel? Parerea mea e ca populatia Chinei scade. In rest se recunoaste oficial ca populatia Europei si a celor doua Americi e in scadere. La fel cea mai mare parte din Asia cu exceptia Indiei si Pkistanului poate. Raman foarte putine tari in care populatia ar putea creste, dar si acelea sunt macinate de razboaie, foamete, mortalitate infantila etc.

    Apreciază

    • Vantelegar said, on aprilie 9, 2012 at 7:42 am

      cunosc pe cineva care a stat in China un an,si care mi-a spus ca sunt cu aproape un miliard mai multi decat se stie oficial.atunci cand se face recansamant fug in pustiu ca sa nu-i gaseasca.

      Apreciază

      • timisorean1 said, on aprilie 9, 2012 at 10:30 am

        Greu de crezut asa ceva…

        Apreciază

      • ermaxer said, on aprilie 9, 2012 at 6:00 pm

        asa ,fara ‘bolentin”?ma faci sa zambesc!:)

        Apreciază

      • Vantelegar said, on aprilie 10, 2012 at 5:21 am

        ermaxer,sa inteleg ca nu vei putea trai fara buletin si-l vei lua si pe ala cu cip daca va apare.acum ma faci pe mine sa zambesc 🙂
        toti tiganii au buletin ? chinezii de ce nu pot face acest lucru ?

        Apreciază

  16. danutza said, on aprilie 8, 2012 at 9:20 pm

    nici nu o sa ne mai inmult6im normal…. o vor face ei in locul nostru. controlat!
    http://www.gandul.info/magazin/primul-ovul-produs-in-laborator-ar-putea-fi-fertilizat-anul-acesta-9494673

    Apreciază

  17. Varahil said, on aprilie 8, 2012 at 9:21 pm

    Nu cred ca are importanta cati suntem de fapt, important e ca oricum ne vor reduce..cat mai mult.

    Apreciază

  18. acelas said, on aprilie 8, 2012 at 10:16 pm

    bineinteles, e vorba tot de un … „vaccin”

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/vaccinul-care-distruge-cancerul-disponibil-in-israel-975807.html

    .

    Apreciază

  19. cineva said, on aprilie 8, 2012 at 10:35 pm

    A nu se uita ca cifra de 7 miliarde a fost ‘atinsa’ de halloween.. Asta spune multe.

    Apreciază

  20. mihai4 said, on aprilie 8, 2012 at 11:09 pm

    Apreciază

  21. acelas said, on aprilie 9, 2012 at 3:59 pm

    infect. ( de ce se ocupa acest ageamiu de ambasador al s.u.a. la noi; cat despre vipera aia, nu mai are rost sa vorbesc .. )

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/hillary-clinton-si-ambasadorul-sua-la-bucuresti-felicita-comunitatea-roma-de-ziua-internat-9760.html

    .

    Apreciază

    • Maria said, on aprilie 9, 2012 at 8:11 pm

      O pastorala demna de un ierarh adevarat si de un ortodox adevarat !!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Apreciază

  22. Cathalin said, on aprilie 10, 2012 at 8:50 am

    Poate ca nu suntem , statistic si oficial insa atata arata numaratoarea. Nici eu nu am incredere in datele oficiale , dar aceasta numaratoare paralela de care vorbesti se face si ea tot pe o statistica improprie si inexacta . Prin urmare subscriu la ultima fraza din comentariul tau :Nu exclud sa fim totusi atatia, dar nici nu m-as mira ca totul sa nu fie decat o mare minciuna.

    Apreciază

  23. oarecare said, on aprilie 20, 2012 at 7:14 pm

    Din acelasi ciclu dar la noi: din 89 pana in zilele noastre au disparut marii colosi industriali, numarul populatiei s-a redus, dar suntem cica in criza energetica de aceea trebuie sa facem tot felul de hidrocentrale-n munti, sa facem eoliene etc… unde se consuma energia daca industria s-a redus cu 80-90%, populatia cu vreo 20% (cu tot cu cei plecati)? Isi da careva cu parerea?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.