SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Orasele fantoma din China

Posted in CHINA by saccsiv on martie 23, 2012   Iata si ce aflam din articolul Cel mai cutremurător film despre China: VEZI de ce se apropie de prăbușire economică:

Despre orașele fantomă ale Chinei s-a mai scris, însă cel mai cuprinzător film în care să fie atât de bine surprins acest fenomen a început să circule intens pe internet deși el a fost publicat în urmă cu aproape un an. Publicația 247wallst.com scria ieri că recesiunea din China tocmai a început. Profeția despre prăbușirea economică a lui Roubini pare să se împlinească.

Mii de blocuri construite degeaba, milioane de case în care nu locuiește nimeni și milioane de chinezi care nu își permit să locuiască într-o casă.
Prima piesă de puzzle este reprezentată de apartamentele cu două camere în care stau nu mai puțin de 10 chinezi. O altă piesă de puzzle sunt străzile goale ale unui oraș în care la 11 dimineața nu circulă nimeni.
Ordos, este cel mai cunoscut oraș fantomă. Aici a fost construit un campus, proiectat ca să găzduiască 2,3 de milioane de studenți, dar acum nu locuiesc decât maximum 30.000.

Conform calculelor LA Times, sunt cel puțin 1.700 de miliarde de dolari din bugetul guvernului chinez înghițiți de proiecte de acest gen.
Nouriel Roubini, profetul crizei: China se pregăteşte de prăbuşire
Roubini a spus că estimează că 30% din creditele băncilor chineze vor deveni neperformante, ceea ce va cutremura din temelii sistemul bancar chinez.
Această opinie a fost împărtăşită și de către agenţia de rating financiar Fitch, care a ameninţat că ar putea retrograda ratingul Chinei din cauza creditelor care s-ar putea dovedi falimentare.
247wallst.com: Recesiunea din China a început
Indicele privind intenţiile de achiziţii ale managerilor din China calculat de HSBC a scăzut în martie la 48,1 puncte, de la 49,6 puncte în luna precedentă.
Numărul noilor comenzi a coborât la minimul ultimelor patru luni, relansarea aşteptată a exporturilor nu a avut loc, iar numărul de noi angajări a scăzut la cel mai redus nivel din doi ani.
Indicele măsurat de britanicii de la HSBC pentru achiziţiile în rândul managerilor arată că activitatea din sectorul manufacturier din China s-a diminuat în martie pentru a cincea lună consecutiv.
Ultimele date reduc foarte mult şansele ca zona euro să evite recesiunea, în timp ce încetinirea din China arată că mai e loc de scădere.

Cititi va rog si:

FOTOGRAFII TERIFIANTE cu poluarea din China

China in cateva cifre …

VIDEO: Oras fantoma in China …

CHINA pune bazele celei de a treia mari uniuni economice din lume

CHINA, sinistru laborator al NOII ORDINI MONDIALE

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on martie 23, 2012 at 1:12 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. pacatos said, on martie 23, 2012 at 1:13 pm

  Imi cer scuze daca a mai fost postat. eu astazi l-am gasit. La minutul 40-41 este prezentat cat de usor se pot clona documentele cu cip. Poate cei care le accepta ar trebui sa isi puna niste semne de intrebari

  Apreciază

 3. codrut said, on martie 23, 2012 at 5:03 pm

  „prietenii ” nostrii au iesit pe piata…le-au scazut incasarile oare?

  http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=71618

  Apreciază

  • roxie said, on martie 24, 2012 at 3:31 pm

   „În această seară, de la ora 20.00, invitat să le vorbească braşovenilor este Dan Puric, însă intrarea la eveniment va fi pe bază de invitaţie. ” inca o dovada ca ‘maestrul’ Dan Puric e cu doua fete: pe de o parte tine conferinte cu tematica crestina pe de alta parte apare la expozitii de carte cu si despre masoni.

   Apreciază

 4. Cosmin S. said, on martie 23, 2012 at 9:22 pm

  Ceva au ei de gand cu orasele astea fantoma.

  Probabil vor pustii pamantul iar cei care vor ramane in viata, vor fi ingramaditi in orasele acestea, orase big-brother unde controlul oamenilor va fi deplin.

  Apreciază

  • Mirela said, on martie 24, 2012 at 10:46 pm

   Şi eu cred că elitele şi-au planificat să mute sclavii în China, pentru ca cea mai mare parte a Pământului să rămână liberă şi la dispoziţia lor.

   Apreciază

 5. lorena said, on martie 24, 2012 at 5:41 pm

  O poveste despre Capitalism sau Frigidere la eschimosi

  Mi-am adus aminte de o poveste de ”succes” nord-americană
  Acolo se spune că un expert în vânzări trebuie să reușească să vândă și frigidere eschimoșilor! Nimic mai adevărat și mai capitalist!

  Plecând de la această ”performanță”, într-o corporație capitalistă producătoare de electrocasnice (la care mulți dintre noi visăm sau visam să lucrăm – suna high rezonanța de multinațională!) s-a pus această problemă, să fie vândute frigidere eschimoșilor (în acest caz populației native din Alaska ).

  La o întâlnire de brainstorming a fost dezvoltată această idee: cum vindem frigidere eskimoșilor? foarte simplu, răspunde cineva! îi convingem că își pun familiile în pericol dacă nu țin mancare într-un frigider! inventăm un institut care a făcut un studiu și rezolvam problema! Genial! Alt specialist ridică o altă problemă: dar ei nu au curent, că locuiesc în igloo-uri! Mda, spuse managerul! Asta este o problemă! Le vindem generatoare, spuse cineva de la masa! Discutăm cu o firmă care face așa ceva! Da! excelent! Altcineva de la masă ridică o altă problemă și mai spinoasă: dragii mei! sunteți copii? generatoarele merg pe combustibil! de unde benzinării? Mda, cred că problema devine nerealistă spuse managerul! Asa cum am abordat problema generatoarelor, așa vom aborda și problema benzinăriilor, spuse un alt participant la întâlnire! Vorbim cu o firmă de specialitate! Da, putem face asta, spuse managerul! Un finanțist prezent la ședință îi întreabă pe ceilalți: dragii mei, v-am ascultat pe toti! Problema ridicată de voi este îngrozitor de aberantă! Eschimoșii nu au venituri, ei trăiesc din ce produc! Dacă nu au bani, cum vindeți voi frigidere, generatoare, benzină? Se lasă liniștea! Din penumbra scaunului managerului apare un evreu bătrân îmbrăcat impecabil, finanțist de meserie (cum altfel), persoană pe care puțini de la masă o vedeau în firmă și aprope niciunul nu o cunoștea! Le spune tuturor pe un ton blând: ori nu aveți habar de societatea în care trăiți, ori sunteți superficiali, ori sunteți stupizi! Ideea cu frigiderele este genială! Mai rămâne o mică problemă! Banii! Dar avem mai mulți decât imaginația noastră poate duce! Cum banii sunt virtuali, îi putem transfera oricui, oricând, oriunde! prin credit! așa că mai adăugați și servicii de creditare produselor dumneavoastră, faceți contracte de credit avantajoase (cui ?)! Semnați cu băncile înțelegeri pentru dezvoltare! spuneți că deschidem noi piețe și la treabă. Ce vă interesează pe voi mai mult decât frigiderele?

  S-a lăsat liniștea…….apoi managerul, pe un ton prietenos le spune celor prezenți: daca nu aveți ceva de adăugat! La treabă!

  După 3 luni: regiunea target avea peste 100 de benzinării (din 5 inițial), hypermarket-uri vreo 10 (din 1), sucursale bancare 150 (din 2 inițial), familii de eskimoși cu frigidere: aprope toți! ajunsese frigiderul un statut social! nu ai frigider,nu ai valoare! îți vor muri copiii intoxicați cu bacteria inventată de institutul virtual din ședința de brainstorming!
  După 6 luni au început să dispară benzinăriile, de la 100 la 40, hypermarket-urile s-au împuținat (de la 10 la 3), sucursalele bancare și mai puține: de la 150 la 30! Famili de eskimoși cu frigidere: toți, dar puțini reușeau să le mai folosească pentru ca nu aveam bani de combustibil pentru generator!

  După 1 an regiunea target avea 5 benzinării, 1 hypermarket, 2 sucursale bancare, toți eskimoșii aveau frigidere și generatoare, niciunul nu mai mergea, dar în schimb toți primeau notificări că dacă nu își plătesc datoriile vor fi dați afară de pe pământurile lor!

  După 1 an și jumătate regiunea nu mai avea decât 1 benzinărie, niciun hypermarket, 1 sucursală bancară, și toți proprietarii de frigidere la coadă la cantina săracilor! Le-au fost executate terenurile și prin asta și mijloacele de subzistență!

  Vă sună cunoscut? Cred ca da! Se numește capitalism! Bineînțeles că am văzut fotografiile zonei target din Alaska în primele 3 luni, și am rămas cu gura căscată realizând că ei acolo au absolut tot ce le trebuie iar mie îmi lipsesc unele dintre ele într-o capitală europeană! Dar oare fotografia aia exprima adevarul sau era o iluzie?

  Să tragem linie: corporația de electrocasnice și-a primit banii pe frigidere (comisionate de hypermarketuri) de la băncile ce acordau credite, firmele de scule și-au primit banii pe generatoare de la băncile care au creditat achiziționarea lor (comisionate de hypermarketuri), benzinăriile au vandut o perioadă (probabil pe carduri de credit), băncile au caștigat cel mai mult având și terenurile eskimoșilor executate prin neplata creditelor și banii pe creditele neplătite de eskimoși pentru că i-au primit de la stat pentru a evita falimentul economiei globale (cică). Și eskimoșii? fără terenuri, fără frigidere, fără generatoare, fără viitoarele venituri (popriri), fără viitor!

  Concluzia!

  Nu vă cumpărați produse pe care nu vi le permiteți (finanțiștii spun că dacă nu puteți acoperi din surse proprii 25 -40 % din valoarea unui produs, înseamnă că nu vi-l permiteți, cu toate ofertele tentante ale băncilor).

  Nu vă cumpărați produse inutile (și eu am în casă nenumărate cuțite electrice, feliatoare, mixere, mașini facut tăiței, etc!). Nu fiți eskimoși!
  Învățați din această criză, informați-vă asupra produselor pe care le doriți, gândiți-vă dacă într-adevăr aveți nevoie de ele! Adaptați-vă cumpărăturile după propriile necesități nu după ce vedeți la alții sau după ședința de amețeală a vreunui reponsabil de vânzări! Fiți eficienți cu propria viață și cu propriile venituri! Trăiți sănătos și curat!

  (un eskimos în mică măsură)
  Succes tuturor!

  Apreciază

  • emilian said, on martie 25, 2012 at 7:42 pm

   Mai mult chiar, daca nu-ti poti lua un lucru cu banii tai economisiti inseamna ca nu ti-l permiti.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: