SACCSIV – blog ortodox

UNGUREANU, BASESCU SI GOIMII. Barlad: mii de oameni protesteaza impotriva exploatarii de catre Chevron a gazelor de sist prin metoda fractionarii hidraulice. Reactie Guvern: Chevron primeste unda verde …

Posted in Chevron, GAZ DE SIST by saccsiv on martie 23, 2012

Iata ce putem citi in articolul INTEGRAL: „Revoluţia de la Bârlad”: MITING anti gaze de şist prin metoda fracţionării hidraulice. PROCLAMAŢIA de la Bârlad:

Vasile Lăiu, protopop de Barlad: „Dragi bârlădeni şi vasluieni, dat fiind faptul că orice lucru în ţara asta s-a început în numele lui Dumnezeu şi acum vom face acelaşi lucru invocând puterea divină pentru a ne ajuta în demersul nostru de a anula această procedură de extracţie a gazelor de şist prin această metodă poluantă şi riscantă a fisurării hidraulice şi fiindcă toţi suntem şi creştini şi ştim rugăciunea Tatăl Nostru să o rostim cu toţii: În numele Tatălui şi-al Fiului şi-al Sfântului Duh, Amin! Tatăl nostru care eşti în ceruri, Sfinţească-se Numele Tău, Vie împărăţia Ta, Facă-se voia Ta, Precum în cer aşa şi pe Pământ. Pâine noastră cea de toate zilele Dă-ne-o nouă astăzi şi ne iartă nouă greşalele noastre Precum şi noi iertăm greşiţilor noştri Şi nu ne duce pe noi în ispită Ci ne izbăveşte de cel viclean Că a Ta este împărăţia şi puterea şi mărirea A Tatălui şi-a Fiului şi-a Sfântului Duh, Amin! Cu Dumnezeu înainte în demersul nostru! Doamne ajută!”

Cititi mai multe in articolul din Barlad Online. Iata si ce aflam din articolul Revoluţia de la Bârlad. Mii de oameni în stradă, împotriva exploatării gazelor de şist:

Peste 5.000 de persoane au protestat joi la Bârlad, în faţa primăriei. Manifestanţii au solicitat blocarea unui proiect care prevede extragerea gazelor de şist în zona de sud a judeţului Vaslui printr-o metodă pe care ei o consideră periculoasă. La Bârlad, compania americană Chevron explorează încă rezerva de gaze de şist şi speră să înceapă şi lucrările de exploatare.

Acţiunile de protest, la care au participat reprezentanţi din toate categoriile sociale, de la elevi şi preoţi, până la angajaţi din fabrici şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, au început cu un marş desfăşurat pe o distanţă de aproximativ doi kilometri, între Grădina Publică şi Piaţa Civică din Bârlad, notează Mediafax.

Protestul a avut loc la aproximativ o săptămână de când primăria Bârlad a demarat o campanie prin care a cerut ca bârlădenii să îşi dea sau nu acordul pentru exploatrea gazelor de şist, scrie Bună Ziua Iaşi.
Peste 20.000 de persoane au semnat că nu vor ca cei de la Chevron să foreze în zona localităţii lor. La protest au participat şi localncii din comunele învecinate.

„Noi sperăm ca prin această manifestaţie să sensibilizăm Guvernul cu privire la impactul care l-ar avea asupra mediului şi populaţiei acest proiect al extracţiei gazelor de şist. A fost un miting paşnic, la care au participat peste 5.000 de oameni nu numai din Bârlad, ci şi din comunele limitrofe, inclusiv din nordul judeţului Galaţi. Din nefericire, firma Chevron nu a venit până acum să explice populaţiei ce presupune această metodă de extracţie a gazelor naturale, ceea ce-i face pe oameni să fie şi mai sceptici”, a declarat, joi, pentru corespondentul Mediafax primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu.

La Bârlad, compania americană Chevron explorează încă rezerva de gaze de şist. Pentru a trece la faza de exploatare, dacă va dori acest lucru, Chevron va avea nevoie de mai multe avize, cele cheie fiind în mâinile Agenţiei pentru Protecţia Mediului.
Fracţionarea hidraulică e o metodă de extragerea a gazelor de şist, care presupune pomparea de apă, nisip şi aditivi la mare adâncime, pentru a sparge stratul de rocă şi a elibera gazul. Franţa şi Bulgaria au interzis metoda. Aditivii folosiţi conţin 596 de substanţe chimice, dintre care câteva sunt cancerigene. Exploatarea prin această metodă, spun ecologiştii, ar polua pânza freatică. Compania, în schimb, spune că metoda este una sigură, deoarece puţul de forare va fi bine izolat.

„În zona Bârladului s-ar putea suprapune cu nişte cutremure locale datorate înmagazinării de energie la mare adâncime prin acele microseisme dirijate antropic”, spune un geolog care a semnat petiţia împotriva exploatării gazelor de şist, citat de tvr.ro.

România dispune de mari rezerve de gaze de şist

Metoda folosită se numeşte fracturare hidraulică şi implică folosirea de apă, aditivi şi nisip. Se face un foraj până în stratul din care se exploatează gazul de şist, aflat sub nivelul de la care este extras gazul convenţional.
Forajul acesta necesită mii de kilolitri de apă şi, cel mai grav, rocile sunt fisurate cu substanţe chimice periculoase. Aceste substanţe ar putea ajunge în pânza freatică, acuză unele organizaţii de mediu. Sunt folosite circa 596 de substanţe chimice, unele necunoscute, altele cunoscuta ca fiind cancerigene.
În prezent, trei companii s-au arătat de exploatarea gazelor de şist în România. Ţara noastră dispune de mari rezerve de gaze de şist, estimează specialiştii. În Europa, cele mai bogate în gaze de şist ar fi Polonia şi Ucraina.
Iată perimetrele în care se face explorare, în vederea stabilirii valorii zăcământului și, implicit, a oportunității de a exploata gazele de șist:
– perimetru din BÂRLAD, pentru care firma Chevron România Exploration and Production SRL are un acord în vigoare, preluat prin transfer în anul 2011, de la firma Regal Petroleum SRL;
– perimetrele: ADAMCLISI, COSTINEȘTI şi VAMA VECHE, din Dobrogea de sud, cu acorduri petroliere de explorare, dezvoltare şi exploatare a petrolului (ţiţei şi gaze naturale situate în orice tip de colector), semnate cu Chevron România Exploration and Production SRL, aflate în curs de aprobare prin HG;
– perimetru la sud de CRAIOVA, pentru care firma Midia Resources are un acord în vigoare, declarând şi ea intenţia de a investiga potenţialul de gaze neconvenţionale (gaze de șist).
– perimetre în VOIVOZI şi ADEA, din Câmpia Panonică, cu acorduri petroliere de explorare, dezvoltare şi exploatare a petrolului (ţiţei şi gaze naturale situate în orice tip de colector – inclusiv gaze de șist), semnate cu firma Mol Hungarian Oil and Gaz Public Limited Company împreună cu S.C. Expert Petroleum S.R.L., aflate în curs de aprobare prin HG;

Conform articolului Peste 5.000 de persoane la un MITING în Bârlad, unde au cerut blocarea exploatării gazelor de şist

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit pentru prima oară, cu ocazia discursului din urmă cu două săptămâni din Parlament, despre potenţialul economic al exploatării gazelor de şist din România, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, declarând pentru MEDIAFAX că şeful statului a fost vizitat anterior de reprezentanţii grupului petrolier american Chevron, liderul mondial în exploatarea gazelor de şist.

Agenţia MEDIAFAX a relatat despre întâlnirea dintre premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi reprezentanţii Chevron, întrevedere ce a avut loc marţi, 6 martie, şi la care a asistat şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gittenstein.

   Cu toate aceste, Guvernul extinde acordul cu Chevron. În plin scandal privind riscurile de mediu, Guvernul a aprobat acordurile petroliere pentru trei perimetre în Dobrogea:

Chevron a primit unda verde pentru inceperea explorarii pe cele trei perimetre din Dobrogea, in suprafata totala de aproximativ 300.000 de hectare. Gigantul american a fost singura companie pentru care Guvernul a aprobat acordurile petroliere in sedinta de marti, desi mai stau la coada si alte companii.

Aprobarile vin in contextul in care locuitorii din Barlad si zona inconjuratoare, unde Chevron detine alt perimetru, au protestat ieri impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica. De asemenea, vin dupa ce oficialii companiei americane s-au intalnit in urma cu cateva saptamani cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, ministrul Economiei, Lucian Bode, si ministrul Dezvoltarii, Cristian Petrescu. Presa a scris ca la intalnirea cu primul-ministru a participat si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein. Dealtfel, pe 7 martie, in discursul din Parlament insusi presedintele Basescu a sustinut importanta exploatarii gazelor de sist ca masura alternativa de energie.

Gigantul detine patru perimetre in Romania
Informatia a fost dezvaluita intr-un interviu pentru Jurnalul National de catre Thomas Holst, country manager al Chevron Romania Exploration and Production. Intrebat care e situatia avizarii celor trei perimetre din Dobrogea, Holst a spus ca „nu sunt sunt blocate, au fost aprobate in sedinta de marti a Cabinetului”. Datele au fost confirmate de catre Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului. „Sunt acorduri petroliere de concesiune si explorare, cu o singura faza obligatorie”, a declarat Suciu, care a mai completat ca doar acordurile Chevron au fost aprobate de catre Executiv.

Cititi mai multe in articolul din Jurnalul.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

10 parlamentari au depus un proiect de lege privind interzicerea extragerii gazelor prin fracturarea hidraulica. 22 martie – miting la Barlad impotriva folosirii acestei metode

Video: „GASLAND” (HD Full) – OTRAVIREA VOITA A APEI. Un documentar despre METODA FRACTIONARII HIDRAULICE. Motivand exploatarea gazului, vor de fapt sa distruga panza freatica?

Guvernul SUA confirma legatura intre cutremure si fracturarea hidraulica (practica de a injecta apa in formatiunile stancoase adanci)

   Chevron este unul dintre puii Sandard Oil Rockefeller:

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

   Asadar, oamenii protesteaza, dar lui Basescu si Ungureanu nici ca le pasa.

Deocamdata cica Chevron doar exploreaza. Dar trebuie sa intelegem foarte clar, ca daca nu ne opunem, vor si exploata, dar nu oricum, ci prin distrugere voita:

Stiati ca exista o insecta care dupa ce suge sange pana se umfla la maxim, isi pune fecalele pe locul unde v-a ranit? ASA PROCEDEAZA MARIONETELE CE NE CONDUC SI STAPANII LOR DIN AFARA …

   Ne gandeam multi dintre noi care o fi fost motivul real al schimbarii lui Boc cu Ungureanu, in conditiile in care primul fusese extrem de loial intereselor ELITELOR. Si iata ca raspunsul incepe sa se intrevada. Urmeaza o noua etapa de distrugere a acestei tari. Una cu mult mai dura. Si probabil ca nu prezenta suficienta incredere Boc, asa ca stapanii l-au pus prim ministru pe unul de-al lor:

MUGUR VASILIU: „Guvernul Judas Priest” – o schita de portret, a primului produs integral evreiesc, care conduce primul guvern integral evreiesc, pentru prima oara in istorie, in Romania . E NECESARA CONSTRUIREA UNUI PARTID?

   Cititi va rog si:

Romania are rezerve uriase de gaze. Dar si de aur, cupru si tot soiul de metale. De ce nu sunt ale poporului, dupa modelul norvegian?

Mugur Vasiliu: „FABRICA DE FACUT OAMENI MARI” – un util material pentru a intelege CUM ILLUMINATI ACTIONEAZA IN ROMANIA si care e legatura dintre generatia noua de „politicieni” si strabunii lor evrei bolsevici


10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 23, 2012 at 11:13 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Phylimon said, on martie 23, 2012 at 1:04 pm

    Simboluri satanice la tot pasul ;

    Pentagrama in cerc , simbol al emisiunii FABRICA DE STARURI de pe TVR1 :

    Apreciază

  3. Alexandru(Fulger) said, on martie 23, 2012 at 1:49 pm

    Poate ca daca mai intorc oameni capitala cu susul in jos poate vor intelege ca noi chiar nu vrem aceasta exploatare.

    Apreciază

  4. danutza said, on martie 23, 2012 at 2:28 pm

    fratilor, cred ca ar fi bine sa protestam impotriva exploatarii gazelor de sist. sa nu dormim!
    sa cerem parlamentarilor sa anuleze lciitatia!
    scrieti la cat mai multi si poate avem sanse de izbanda!
    Doamne-ajuta!

    Apreciază

  5. Danielo said, on martie 23, 2012 at 7:54 pm

    Surprinzator de multa lume a fost la Barlad!! Bravo lor!! Oare cand vor intelege si preotii din alte orase ca uneori menirea lor este sa dea o pilda de curaj?!?!?!? Nu ma refer doar la iesirea in strada! Felicitari, barladeni! S-a ajuns la etapa de lehamite in privinta iesitului in strada, dar trag nadejde ca se va intelege ca a-ti apara nevoile si saracia si neamul nu inseamna razvratire, nici erezie, nici nebunie. Voi incerca sa ies in continuare, pentru a le arata ca nu ii vreau, ca nu ii vrem, ca nu ne pot pacali pe toti cu farsa lor de democratie.

    Apreciază

  6. Cosmin S. said, on martie 23, 2012 at 8:55 pm

    Daca incep astia sa exploateze ceva, Romania va disparea de pe harta, fizic.

    Ei vor sa inceapa la Barlad, pentru ca Barladul sta pe o mare de apa si vor sa o otraveasca. Dar perimetre tinta pentru gazele de sist sunt peste tot in tara, in Dobrogea, Oltenia, Bihor, Banat, Moldova. Ce mai… unde vor vrea muschii lor vor zice ca au gasit gaz, „de sist” bineinteles.

    Un mic amanunt, inca nu se exploreaza, doar s-au facut prospectiuni, adica s-au extras mostre de sol de la adancime pentru a identifica tipul de roca sau sol astfel incat sa aleaga foreza potivita pentru forajele programate.

    Vor sa se miste fulger „blitzkrieg”.
    Explorarile implica aceeasi tehnologie de hidrofracturare dar la un stadiu incipient cu o singura sonda test, dupa care incepe pustiirea cu 10 sonde pe km2.

    Va spun clar si sigur. Nu exista nici un gaz de sist. In Polonia chevron si aliatii, plimba de colo colo niste butelii de gaz lichefiat probabil goale. Din 10 sonde daca scot vreo 2 ceva gaz bun de facut niste ceaiuri.

    Pe unde au trecut chevron si aliatii cu hidrofracturarea lor, apa s-a facut neagra in fantani, casele au crapat, drumurile s-au facut praf, zgomotul infernal, mirosul groaznic, ce mai…scenariu de iad. Acestea s-au intamplat si in Polonia si in Germania si peste tot pe unde s-a explorat-exploatat gaz de sist.

    Gazul de sist este subiectul maxim pentru Romania la ora actuala. Restul problemelor sunt plimbari prin parc pe langa asta.

    Un singur cuvant, genocid.

    Pentru mine astia de la Chevron si aliatii lor sunt inaintemergatorii antihristului care parjolesc pamantul, ca tot anunta ei criza de apa si alimente si daca o tot anunta, trebuie sa o si faca.

    Nadajduim in mila si ajutorul bunului Dumnezeu sa ne izbaveasca si de satanele astea.

    Apreciază

  7. Dan Tanasescu said, on martie 24, 2012 at 10:41 am

    Se desfăşoară o campanie pe Facebook de sensibilizare a parlamentarilor legat de această exploatare a gazelor de şist la care m-am alăturat şi eu. E nevoie de cât mai mulţi oameni care să ia atitudine.
    http://dantanasescu.ro/2012/03/23/trimite-o-scrisoare-parlamentarului-tau-despre-exploatarea-gazelor-de-sist.html

    Apreciază

  8. […] SIST DIN ROMANIADe ce EVREUL MIHAI RAZVAN UNGUREANU a secretizat acordul cu CHEVRON (Rockefeller)?UNGUREANU, BASESCU SI GOIMII. Barlad: mii de oameni protesteaza impotriva exploatarii de catre Chevr…Traian Basescu il asigura pe Richard Morningstar ca-i va prosti pe romani in chestiunea gazelor […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.