SACCSIV – blog ortodox

Prea multi au drept de vot …

Posted in alegeri, VOT by saccsiv on martie 21, 2012

Iata cateva exemple, din Romania si din lume:Iata si comentariul fratelui agerstress postat la articolul VIDEO: Cat de incult e cetateanul american? Dar cat de inculti or fi in general cetatenii de pe planeta?:

Acum, cat de greu ar fi sa ne imaginam cum functioneaza in realitate democratia? Cat de greu i-ar fi satanei sa le sopteasca unor astfel de oameni ce si cum sa voteze? Si asta e doar o parghie din multe altele prin care manevreaza lumea. Prin urmare cum e pana la urma, democratie sau demoncratie? Democratia a fost cel mai iscusit viclesug dracesc din toate timpurile. Atat de iscusit incat unii inca mai sunt si astazi vrajiti de aceasta himera utopica.
Prin democratie L-au trimis la rastignire si pe Hristos cand Pilat gasise o portita sa-L faca scapat si nu pot trece niciodata cu vedera aceasta “roada” a democratiei. Asa ajungem la alegerea dintre Iisus si Baraba. Democratia va functiona intotdeauna in acelasi fel deoarece este influentata unilateral dintr-o singura directie. Cand omul gandeste in genul: “e votul meu, imi hotarasc singur soarta”, in acel moment s-a si indepartat de Dumnezeu si imediat il ia in primire (pe om) vrajmasul. Dumnezeu nu face politica dar cu siguranta ne asteapta la capatul “drumului”.
Si totusi, ce e de facut? A fi sarac cu duhul nu e pacat, macar de-ar avea credinta cea dreapta. Asta e singurul lucru care se poate face pentru acesti oameni. Sa li se redea lumina credintei ca e incomparabil mai mare decat “lumina” cunoasterii. Acesti oameni daca ar avea credinta adevarata ar trece in fata tuturor invatatilor pamantului din toate timpurile cu doar cateva exceptii.

   Comentariu saccsiv:

   Asadar, ce exemple avem noi mai sus? Acea specie de infractori axata strict pe facerea de rau si oameni cinstiti dar inculti sau pe care nu-i ajuta mintea. Lor li se adauga un numar din ce in ce mai mare de imbecilizati voit de catre SISTEM:

VIDEO: IDIOTUL AMERICAN …

Cu totii au drept de vot …

Noi dezbatem pe acest blog sau pe cele similare sau la conferinte sau citim in unele carti si reviste despre tot felul de teme esentiale, de la istorie la crestinism, de la tehnologie la cultura. Dar multii din exemplele de mai sus nu sunt nici pe departe interesati de astfel de subiecte. Iar majoritatea dintre ei nici nu le pot pricepe. Ei insa au drept de vot …

Cam ce ar putea cugeta cei din primele trei filmulete, in perioada alegerilor? Au ei vreo treaba cu bunul mers al natiunii romane?

Dar cam cat pot intelege cei din celelalte exemple, despre cele ce se petrec in jurul lor? Nu e limpede ca nu sunt decat masa de manevra? Nu e clar ca pe ei se bazeaza rotirea cadrelor la guvernare, adica acea unitate in diversitate din esicherul politic parlamentar?

E bine oare sa mai continuam astfel?

Cum s-ar putea realiza o schimbare?

In primul rand obligatoriu este sa ne straduim cu trezirea celor ce inca sunt habauci. SISTEMUL insa nu doreste acest lucru si face eforturi considerabile nu doar de a ramane cat mai multi in jalnica lor stare, dar si de a le ingrosa numarul.

Dar ii putem trezi doar pe cei ce au totusi capacitatea teoretica de intelegere. Ceilalti insa …Unii sunt atat de stricati, incat nu vor sub nici o forma sa devina cinstiti. Pe altii nu-i ajuta mintea la prea multe. Acestia pot deveni credinciosi, lucratori harnici, devotati tarii, dar nu poti sa le pui in mana fraiele natiunii. Nu ai voie sa-i lasi sa decida, caci ei nu pot discerne corect ce e bine sau ce e rau la nivel macro.

In al doilea rand, daca mai este vreme si nu se alege praful de planeta asta intre timp, si daca mai avem si un numar suficient de mare de treziti, sa daramam sinistrul angrenaj. Trebuie extirpat acest sistem ce nu este decat un corp strain din organismul umanitatii.

Cititi va rog si:

Sa evadam din borcanul cu purici

Reclame

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on martie 21, 2012 at 2:18 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. blue said, on martie 21, 2012 at 2:28 pm

  Apropo de profunzimea americana, e socant sa vezi cat de bogata a ajuns o femeie precum Carmen Harra (Muresan) in tara inteligentei absolute. Vrajitoarele noastre cred ca si-au taiat venele de invidie . ::))

  Apreciază

 3. Phylimon said, on martie 21, 2012 at 6:39 pm

  De la 1 iunie, medicamente pe reţeta electronică
  http://www.jurnalul.ro/sanatatea-familiei/cnas-iunie-medicamente-reteta-electronnica-607711.htm

  Apreciază

 4. Părintele Athanásios Heneín. Întoarcerea la ortodoxie a conducătorului copţilor din Atena said, on martie 21, 2012 at 6:53 pm

  Părintele Athanásios Heneín. Întoarcerea la ortodoxie a conducătorului copţilor din Atena

  Mulţi vorbesc despre erezie, unii chiar scriu despre ea, dar puţini sunt cei care s-au hrănit cu amărăciunea ereziei, şi cu mult mai puţini sunt cei care o au trăit-o şi şi-au dat sângele ca să se elibereze din captivitatea ei”.

  Erezia este un mod de viaţă, este o mare închisoare, este o boală atât sufletească, cât şi trupească. Eu, Athanásios Heneín, le-am trăit toate aceste lucruri tragice, conducător fiind al comunităţii copte din Atena vreme de 15 ani.

  Copţi împart persoana lui Hristos al nostru şi desfiinţează realitatea interumană şi prezenţa Lui reală în lume şi în Biserică.

  Minunea vindecării mele şi a întoarcerii mele la mama noastră, Biserica Ortodoxă, s-a făcut prin Harul lui Dumnezeu cel Întreit, dar şi datorită dragostei reale a Preasfinţitului Mitropolit al Pireului, k. k. Serafim, a lui gheronda Methódios Kritikoú şi a părinţilor Sfintei Mânăstiri a lui Hristos Înviat.

  Aceste cuvinte pe care le citeşti, iubite cititor, sunt mărturisire a credinţei, dar şi exemplu de recunoştinţă, precum şi o chemare la conlucrarea noastră, a tuturor, pentru ajutorarea copţilor simpli (din care 15000 locuiesc în Atena) spre a cunoaşte frumuseţea Ortodoxiei.

  http://presaortodoxa.wordpress.com/2012/03/20/parintele-athanasios-henein-intoarcerea-la-ortodoxie-a-conducatorului-coptilor-din-atena/

  Apreciază

 5. Iftimi Sebvastian said, on martie 21, 2012 at 7:34 pm

  Pana cand sa ma suportam …ar trebui sa aibe drept la vot doar elevii, studentii ,pensionarii si doar cei ce au carte de munca.

  Apreciază

  • michael said, on martie 21, 2012 at 10:31 pm

   Când spui elevii te referi la toți elevii? Și la cei din clasele primare?! Când spui studenții te referi și la studenții gen Gigi Becali sau Vanghelie? Iar când spui pensionarii te referi și la acei pensionari care l-ar vota și mâine pe iliescu dacă ar mai candida???
   P.S. : Nu știu dacă ai procesat atent reportajele de mai sus, dar și subiecții intervievați acolo aveau cărți de muncă… Eu aș propune ca cei care gândesc atât de profund, ca tine, să nu se mai prezinte la vot. Părerea mea…

   Apreciază

   • florin said, on martie 21, 2012 at 11:28 pm

    Sa ma ierte Iftimi Sebvastian,dar la comentariul tau nu mi-am putut stapanii un zambet…LARG.

    Apreciază

  • Maria said, on martie 22, 2012 at 8:09 am

   Iftimi Sebvastian ,
   Elevii ar vota pt legalizarea drogurilor ,fumatului ,prostitutiei ,hoinarelilor pe strazi in loc sa frecventeze scoala ,etc .Studentii de acum ,nu se afla prea departe unii dintre ei doar , iar pensionarii de varsta a treia ,sunt si ei afectati in gandire (unii dintre ei doar )din cauza batranetii .
   Si oamenii in putere ,cu o gandire sanatoasa ,ce a-r face ?

   Apreciază

 6. Ciprian said, on martie 21, 2012 at 9:41 pm

  Populatia e prostita prin alimentatie, medicamente, unde radio, televiziuni, mass media (exacerbarea patimilor), asfel se explica toate cele de mai sus iar cei care ar putea face ceva mai mult nu vor sa o faca pentru ca nu exista unire intru Hristos ci doar in mici grupari de interese fie ele si ortodoxiste. Pacat, mare pacat.

  Apreciază

  • florin said, on martie 21, 2012 at 11:31 pm

   Sa ma ierte Iftimi Sebvastian,dar la comentariul tau nu mi-am putut stapani un zambet…LARG.

   Apreciază

 7. agerstress said, on martie 21, 2012 at 10:09 pm

  Ar trebui sa existe o legatura mai stransa intre drepturi, responsabilitati (sau obligatii, daca vreti) si aptitudini. Nu pot fi luate separat deoarece toate acestea se implica reciproc. Cel putin, daca s-ar pune sacrificiul mai presus de drepturi inca ar mai fi o speranta pentru omenire dar din pacate toti vor drepturi si puteri nelimitate refuzant ceea ce implica acestea in balanta echilibrului universal care guverneaza peste toata creatia Lui Dumnezeu (caci din nimic le-a facut Dumnezeu pe toate si intr-un singur fel se puteau face toate din nimic).
  Ca un caz particular, persoanelor care au comis fapte antisociale sau antinationale soldate cu condamnare penala trebuie sa le fie suspendat dreptul la vot pana la reabilitarea sociala, dupa ispasirea pedepsei.
  Este inadmisibil ca dusmanii societatii sa aiba dreptul de a decide soarta acesteia din moment ce sunt deja condamnati tocmai pentru fapte concrete impotriva acesteia.

  Cu toate astea, „democratia” ramane o utopie indiferent pe ce fata incercam sa o intoarcem. O inselatorie draceasca si atat!
  Intelepciunea nu va depasi niciodata pragul de 50%+1 intr-o societate umana si va fi intotdeauna (cum a fost si pana acum) respinsa cu ostilitate de catre majoritate, prin urmare, efectele „democratiei” nu pot fi decat negative.
  Vicleana lucrare prin care vrasmasul a dat „sah-mat” omenirii (ca nu mai poate iesi omul prin sine insusi din acest cerc vicios) si l-a pus pe om impotriva Lui Dumnezeu.

  Apreciază

  • Ioan Pelasgul said, on martie 22, 2012 at 1:32 pm

   Capitanul a fixat a lege ca daca intr-o localitate se ajunge la 50% legionari din toata populatia atunci sa nu se mai poata intra in Miscare pana nu iese cineva pentru ca nu toti oamenii erau capabili de anumite lucruri.

   Apreciază

   • Gopo said, on martie 22, 2012 at 2:10 pm

    Nu inrolarea in „formatiuni patriotice” -de orice culoare a camasii (sau cravatei) ar fi – e solutia transformarii in bine a indivizilor societatii umane….Se stie bine esecul oricaror astfel de intreprinderi.
    Nu se fac cu forta urmatoarele iubiri ; a lui Hristos, a aproapelui, a fratilor, a Tarii, a Natiei, a Partidului(cu p… mare), a Conducatorului -mult-iubit,a naturii si intregii Creatii si altele pe care toti dictatorii au incercat sa le impuna.
    Nu partidele si miscarile politice sunt solutia, Ioane !
    Te las pe tine s-o cugeti care-o fi aia dreapta si buna !

    Apreciază

 8. florin said, on martie 21, 2012 at 11:56 pm

  Asa e. Oamenii needucati,sunt masa de manevra. Pe acestia un chilogram de zahar,sau un litru de ulei in plus,ii face sa-si schimbe optica despre sistem.Din pacate pentru ei,OTV-ul este instrumentul de informare,si formatorul de opinie.Din fericire insa,majoritatea sunt credinciosi ortodocsi,de aceea cred ca Sfanta Biserica ar putea avea un rol esential in sensibilizarea in aceasta directie.Pentru asta,mai intai cred ca ar trebui ca Biserica sa iasa din amorteala.

  Apreciază

 9. marian said, on martie 22, 2012 at 6:55 am

  In afara temei articolului, din stirile diminetii aflu ca, sua se incrunta catre Iran, prin vocea unor ambasadori ai vestului la onu, care acuza Iranul de transferul ILICIT (cine hotaraste ca un transport de arme e ilicit, sau, licit/ne-ilicit?) de arme catre Siria. O alta stire proasta, se refera la aceea ca, sua, calau al omenirii, imparte tot mai pe fata lumea in doua tabere: ascultatori si neascultatori ai embargoului petrolier contra aceluiasi Iran. Sua mangaie pe cateva state europene si pe japonezi spunand ca si-au REDUS importurile de petrol iranian si se incrunta tot mai tare contra altor patru state: China, India, Coreea de Sud si Africa de Sud. Tot soiul de articole din presa momentului spun ca, pretul petrolului si degringolada aferenta vor afecta vietile oamenilor mult mai grav decat situatia economica a Greciei si din cauza ca, ar fi crescut baza de consum a petrolului, in state pana mai ieri foarte sarace, asa cum ar fi, India. In Romania, previziunile sunt sumbre din perspectiva cresterii preturilor la transport. Din luna Mai, se pare ca vom avea parte de scumpirea transportului inclusiv cu taxiul. Vai de noi!

  Apreciază

 10. Vasile ăl Mic said, on martie 22, 2012 at 7:27 am

  Uite cum își bagă Aghiuță coada:
  http://www.adevarul.ro/international/Declaratie-soc_a_Muftiului_Arabiei_Saudite_0_667733682.html

  Apreciază

 11. cristina said, on martie 22, 2012 at 8:59 am

  Acum 3 ani in Olanda, tara grupului Bilderberg, la o universitate (imi pare tare rau ca nu am retinut unde exact) s-a studiat intr-o lucrare de licenta aceasta ipoteza: a restrangerii dreptului la vot. Lucrarea a avut nota maxima si studentul a fost felicitat de comisia de examen (din cate se lauda tatal lui in fata altora…). asa ca incet-incet…

  Apreciază

 12. cazacu said, on martie 22, 2012 at 9:21 am

  Din istoria pe care o stiu, cel mai bun sistem pe care l-am vazut este urmatorul: un conducator cu puteri mari, dar nu chiar nelimitate, ajutat de un fel de „sfat al batranilor”, sfat in care intrarea se face mai degraba prin cooptare decat prin alegeri; conducatorul isi alege apoi si isi „creste” urmasul, care este confirmat de sfatul batranilor. Este sistemul care a functionat in perioada de aur a Imperiului Roman, perioada „imparatilor adoptivi” (Nerva, Traian, Hadrian, Antoninus Pius, …); este sistemul care functioneaza incepand cu Deng Xiaoping in China, si nu e usor lucru sa pastrezi ordinea in asa o tara. Conditia esentiala de functionare este ca primul conducator din sir sa fie de o excelenta calitate umana, atat pentru a fi un bun conducator, cat si pentru a-si alege cu grija urmasul.

  Avantajele esentiale ale unui astfel de sistem ar fi:
  1/ Posibilitatea definirii si urmaririi unei strategii pe termen lung (ceea ce, de exemplu, lipseste complet in Romania de azi)
  2/ Reducerea polarizarii partinice, care nu produce decat rau

  Apreciază

 13. Dan said, on martie 22, 2012 at 2:50 pm

  Votul nu este un drept „castigat” ci un privilegiu. Diferenta fundamentala intre un drept si un privilegiu este urmatoarea: un drept nu obliga alta parte la efectuarea unui anumit lucru, si nu necesita permisiunea cuiva pentru a fi exercitat; un privilegiu intotdeauna obliga un alt individ sau un grup intreg la ceva, si necesita permisiunea conducerii unei societati.
  Singurele drepturi naturale sunt cel la viata (i.e. te nasti cu el, vrei-nu vrei, si nu implica obligativitatea nimanui fata de tine), libertate (idem) si proprietate (dobandita licit prin mostenire, donatii sau liber schimb). Restul din ceea ce lumea numeste „drepturi” (salarii, pensii, asistenta sociala, asistenta medicala, trai decent) sunt de fapt privilegii; nu te nasti cu ele, ci trebuie sa depui efort personal pentru a avea parte de acestea, ori, daca sunt privilegii, atunci se bazeaza inevitabil pe siluirea altora sa ti le furnizeze.
  Votul este nelegitim in sine, pentru ca nimeni nu are dreptul sa dicteze altuia ce sa faca cu viata, proprietatea si banii castigati de el. Nu o face nici macar Dumnezeu care ne-a lasat liberul arbitru dar plosnita numita om se crede mai cu mot si o face. Este imoral sa stabileasca altii, chiar in numele unei majoritati, ce sa faca cu ceea ce TU ai produs, nu ei; sa stabileasca mereu decizii care te vor afecta numai pe tine, niciodata pe ei.
  Fiecare trebuie sa invete sa se gospodareasca singur, nu sa voteze legi prin care altii sa-l intretina. Nu e capabil de aceasta? Nu-i nimic, pierderea pentru societatea umana nu va fi deloc colosala, chiar daca in situatia incapacitatii adaptarii la viata s-ar gasi o vasta majoritate.
  Puii care nu invata sa zboare de mici nu trebuiesc intretinuti pana la adanci batraneti prin sistemul democratic, ci sa fie aruncati din copac pana invata sa zboare, sa li se traga suturi in fund spre inteleptire, ca sa se puna pe treaba – sau sa moara, daca-s incapabili.
  Intre democratie si comunism nu exista nici o deosebire, ambele bazandu-se pe aceleiasi principii inumane si impotriva naturii, ambele fiind utopii menite sa amageasca omul ca se poate sustrage greutatilor vietii abuzand de altii. Ambele duc la falimentul societatii din fericire :). Si ambele creeaza gloate imbecilizate de oameni inapti sa supravietuiasca pe cont propriu. Adevarate „generatii EMO” care cred ca se pot ascunde dupa fusta mamei la nesfarsit, si sa fie intretinuti de altii.
  Votul oricum nu-si mai are la noi in tara nici o legitimitate – si asta se vede prin evaziunea fiscala care din fericire este mare si saraceste bugetul de stat considerabil -, dar si prin prezenta slaba la urne care – iarasi din fericire – denota cat de putin se regasesc oamenii in politicile promovate de platformele actuale de guvernamant.
  Nu sunt de-acord cu votul rezervat exclusiv „oamenilor inteligenti, puri, morali”, tocmai din motivele subliniate mai sus (caci votul afecteaza viata, libertatea si proprietatea altora, nu doar pe cea a votantului); in plus aceasta este tot o forma de elitism, prin care se consfinteste de facto sclavia omului prost, needucat, mujic fata de cel considerat arbitrar „superior”. Prefer de mii de ori un taran prost, needucat, analfabet si mujic care insa traieste din lucrul mainilor sale decat un intelectual rafinat, moral, care traieste insa din ban public, adica pe spinarea mea, si care fie e incapabil sa se intretina pe cont propriu, fie nu vrea, considerand mai usor parazitismul social.
  Din fericire natura este necrutatoare cu abaterile de la principiile morale, iar plebea, oricat ar dori sa-i schimbe legile prin decrete democratice, emotionale, nu va fi capabila sa o faca :). Deznodamantul final (moartea) nu va putea fi anulat de mase decat prin revenirea la principii – altfel cu utopii democratice/egalitariste/comuniste nu vor face decat sa-si grabeasca propriul sfarsit :)). Si ce dulce va fi acel sfarsit, sa vezi ca exista Lege in lume si ca ideile au consecinte :). Ca nu poti face ce vrei si ca intentiile bune pot duce la iad. Ma bucura suferinta umana nu in sens sado-masochist ci doar de confirmare a dreptatii divine; in abesnta ei, daca toti am fi fericiti, abundenti si am avea succes orice am face, lumea ar fi un adevarat haos fara sens, fara libertate, in care orice faci ar rezulta in acelasi final.
  Orice suferinta umana este rezultatul abaterii de la un principiu moral etern si imuabil si nu poate fi remediata de altcineva decat de cel care a incalcat acest principiu. De aceea, moartea si suferinta nu sunt rele, ci sunt semne ale milei divine, caci intaresc axiologia morala.

  Apreciază

  • agerstress said, on martie 23, 2012 at 4:37 pm

   Multe dintre cele pe care le numesti privilegii nu sunt nici macar privilegii (cel putin, nu in toate cazurile) ci mai degraba efecte contractuale. Ca un exemplu: daca pentru un „tocator de frunza la caini” salariul este un privilegiu, pentru unul care munceste sau isi sacrifica din timpul sau in favoarea unei alte „entitati” sociale sau economice (la modul general) salariul este doar contravaloarea eforturilor/sacrificiilor/valorii create de catre acesta si reprezinta efectul contractului (acordului) dintre cele doua parti. O gogomanie mult mai mare este mult trambitatul (de catre sistem) „dreptul la munca” 🙂 🙂 🙂 Dupa cate stiu eu munca nu poate fi un scop in sine ci doar un mijloc sau o cale spre atingerea unui scop, care scop este, evident, castigul (de orice fel)… dar asta e alta poveste…

   In privinta „gloate(lor) imbecilizate de oameni inapti sa supravietuiasca pe cont propriu.” lucrurile nu pot fi tratate intr-un mod atat de radical. Vor fi intotdeauna oameni care au nevoie de ajutorul celorlalti, vor fi si oameni mai slabi sau mai putin dotati la un capitol sau altul pe care nu-i putem eutanasia pur si simplu. Dincolo de aparente fiecare are valoarea sa, totul e cum sa o aduci la lumina, cum sa o faci sa lucreze spre binele celui ce o poarta si al celor din jurul sau, avand ca finalitate armonia sociala.

   Traind intr-o comunitate este aproape imposibil de evitat interactiunile intre indivizii ce o compun, interactiuni care necesita de la un moment dat o reglementare si vrem, nu vrem, un arbitru. Anarhia ca alternativa nu poate garanta dreptatea cu atat mai mult cu cat influentele intunecate, oculte, satanice au intrecut in prezent orice masura. In acest context, nici o filozofie sociala si nici o politica nu poate functiona corect decat, eventual, pe termen foarte scurt. Singura evolutie adevarata este cea degenerativa si se aplica atat la nivel de individ cat si la nivel de societate. Numai si numai interventia Lui Dumnezeu poate aduce o schimbare in bine. Omul nu-si poate perpetua prin sine insusi nici macar echilibrul firii pe care a pus-o in el Dumnezeu si ceea ce se intampla in mic, la nivel de individ, se intampla si la nivel de societate. Cu atat mai putin s-ar putea face omul pe sine mai bun decat este la un moment dat. Pur si simplu, fara o interventie de la un nivel superior nu se poate, fie ea si o interventie de genul „legii data prin Moise”, fie una de genul proorociei lui Iona (de la Dumnezeu, cum altfel) in fata ninivenilor fie de genul celor descoperite noua, ortodocsilor, de Duhul Sfant prin Sf. Parinti.

   Apreciază

 14. Alexandru(Fulger) said, on martie 23, 2012 at 1:26 pm

  Daca ii putem trezi pe cei care pot intelege ce face sistemul dar au o cale gresita ii putem trezi cu ajutorul lor si pe cei mai putin cunoscatori incepand cu lucruri simple despre sistem ca un fel de istorie, nu putem spune ca s-a petrecut un raboi fara sa ii spunem cauzele inceperi lui.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: