SACCSIV – blog ortodox

VIDEO – Monseniorul Ioan Chisarau spune ca „MARSUL PENTRU VIATA 2012”: este o „miscare ecumenica, uniti pentru salvarea vietii” …

Posted in avort, ECUMENISM by saccsiv on martie 20, 2012



Studiati va rog si:

http://marsulpentruviata.blogspot.com/

   Nu sunt de acord cu o asemenea hora mare, din motivele invocate in articolul:

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA, in materialul lor „DESPRE CONSTIINTA CRESTINA”, PROMOVEAZA CATOLICISMUL si ECUMENISMUL …

Am postat si eu un afis:

Arhiepiscopia Tomisului – MARSUL PENTRU VIATA, sambata 24 martie, Constanta

Si am facut-o deoarece n-am vazut nimic pe acesta de genul horei mari. Si daca la Constanta va fi precum scrie in afis, ii rog pe cat mai multi dobrogeni sa participe. Daca insa totul se va dovedi o minciuna si dreptcredinciosii ortodocsi se vor trezi intr-o draceasca manipulare de unire pentru o cauza nobila cu tot soiul de „confesiuni surori”, atunci e extrem de grav, dar vina o vor avea papusarii care au pus la cale marsavia.

Fratilor, miscarea e dibace tare. Si multi ma vor critica pentru acest articol. Caci vedeti voi, steagul ce se flurura are indemnul: pro viata. Si totul pare in regula. Dar in numele unei lupte bune, se sminteste din greu si se baga otrava in prajiturele, deja cu lingura.

Adica ortodocsii se vor amesteca cu ereticii si vor forma o masa ce se va ruga in comun pe la bisericile si templele celor despre care stalpii ortodoxiei tocmai au cuvantat:

Video: IPS SERAFIM DE PIREU ROSTIND ANATEMA catre papa Benedict al XVI-lea, monofiziti, musulmani, rabini, iehovisti si ecumenisti

Pe cei ce vor zice „si ce daca”, ii rog sa citeasca:

Ce inseamna EREZIE si APOSTAZIE. „Daca se va ruga cineva cu ereticii, acela să se afurisească si dacă nu se va căi, să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har”

Iar participantii la acele adunari vor fi din greu indoctrinati cu teoria conform careia si catolicii si protestantii sunt fratii nostrii, ca exista mai multe cai de a se ajunge la acelasi Dumnezeu si alte cele pe care tocmai ne straduim sa le combatem:

Propunere de dezbatere: FLUTURAS ANTI ECUMENISM

Eu nu inteleg sub nici o forma de ce nu organizeaza ortodocsii marsurile lor? De ce se inregimenteaza intr-o hora mare extrem de periculoasa?

Unii poate argumenteaza ca e nevoie sa se stranga multime cat mai numeroasa, de aia sa facem, precum zice monseniorul in inregistrare. Dar nu sta in picioare nici acesta motivatie. Patriarhia are suficienta forta financiara si media ca sa poata fi foarte bine auzita in cazul in care face o chemare ortodoxa la marsuri anti avort. Mai mult, chemarea s-ar face auzita la nivel de fiecare parohie in parte. Si va participa astfel popor numeros, cu icoane, cruci si preoti in frunte, dar ORTODOCSI. N-ar fi nevoie de un ghiveci religios. De ce n-o face insa?

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 20, 2012 at 3:37 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ciprian said, on martie 20, 2012 at 3:51 pm

    Pai gatam pliantul antiecumenist pana la mars? Nu e o idee buna impartirea lui tocmai acolo? O oportunitate chiar… Sau sa nu facem tulburare ce va fi fireste pusa in carca ortodocsilor? Sa asculam cuvantul Parintelui Arsenie „nu dati cu bata in viespile sectare” si sa ne ocupam sa-i intarim pe ai nostri? Care mai sunt „ai nostri”?!?

    Apreciază

  3. gabriel said, on martie 20, 2012 at 4:02 pm

    Dragi crestini ortodocsi, problema care se pune in lumea noastra moderna e ca e aproape inevitabil sa nu interactionezi cu persoane atee sau necrestine ortodox. Deci care trebuie sa fie reactia noastra atunci cand vedem la tot pasul atacuri la adresa Mantuitorului?
    Nu spunem nimic, ca sa nu iesim in evidenta, sau reactionam clar si locul nostru in societate va deveni marginal, intr-o izolare aproape completa.
    Numai cine a incercat sa spuna Adevarul indiferent de consecinte poate sti cat de greu este.
    Dar lupta e grea, foarte grea pentru ca oamenii in majoritatea lor se simt deranjati .
    Cine sa faca marsuri pentru viata la ortodocsi? Cine??????
    2 copii maxim pe familie in general si cand vad o familie cu 3 copii comenteaza la adresa ei.
    Am patit-o pe propria piele in Romania si asta m-a facut sa emigrez in canada.
    Dar n-am scapat nici aici, o femeie venita din orasul meu – onesti ,la fiul ei din canada, m–a luat la rost cum de am deja 2 copii la varsta mea.
    este incredibil!!!
    Alta, romanca ortodoxa, a intrebat-o pe sotia mea in biserica daca sarcina cu al treilea copil este un ACCIDENT!!!!!
    Preotul de aici, ortodox, i-a zis sotiei sa mai astepte , sa nu se grabeasca sa faca al doilea copil, iar mie mi-a zis ca sfintii din Romania nu se aplica si in canada. In plus i-a zis sotiei ca avortul in cazuri deosebite nu e o greseala.
    No comment.

    Apreciază

  4. Cosmin M said, on martie 20, 2012 at 4:50 pm

    Sfintii din Romania nu se aplica in Canada ? Sfantul e sfant in fata lui Dumnezeu si Dumnezeu e numai unul. Conform Parintelui Arsenie Boca, femeia ca sa nu sufere de boli gave, sa aiba viata lunga si sa se mantuiasca trebuie sa faca 3-4 copii. Normal ca ei incurajeaza ca familiile sa aiba cat mai putini copii.

    Apreciază

  5. Ioan Pelasgul said, on martie 20, 2012 at 5:06 pm

    „Eu nu inteleg sub nici o forma de ce nu organizeaza ortodocsii marsurile lor? De ce se inregimenteaza intr-o hora mare extrem de periculoasa?”

    M-am gandit si eu mai devreme exact la acelasi lucru… Pana la urma de ce trebuie sa fim mereu la fiecare mars la mana nu stiu carei organizitii fie ea Provita, Noua Dreapta sau alta organizatie care nu merge pe aceiasi linie cu noi?
    De ce nu o facem noi?
    Si mi-a venit in minte postarea ta de acum cateva saptamani legata de Miscarea Ortodoxa Romaneasca.

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on martie 20, 2012 at 5:07 pm

      Si legat de organizatiile de mai sus…. Rectifiz… „a demonstrat pana acum ca nu merge pe aceiasi linie cu noi”. Sper sa se indrepte si sa nu mai greseasca.

      Apreciază

  6. marian said, on martie 20, 2012 at 6:07 pm

    Se strange funia in jurul gatului intregii omeniri?
    In vreme ce Iranul anunta imbunatatirea sistemului defensiv antiaerian, pe fondul amenintarii ca Iran va raspunde adecvat atacarii teritoriului national, impreuna cu simulari semi-secrete, sumbre ale atacarii Iranului, realizate in occident, azi, a mai picat o stire difuzata inclusiv pe Russia Today.

    EXPLOZIV. Trupe ruseşti antitero au intrat în Siria
    20 mar 2012, 11:13
    REALITATEA.NET
    O unitate militară rusească antitero a ajuns în Siria, potrivit agenţiei Interfax, citată de ABC News. Surse diplomatice citate de ABC News apreciază că gestul Moscovei este o adevărată „bombă” care va avea serioase repercusiuni.
    Trupele ruseşti antiteroriste au ajuns în Siria la bordul navei Iman, care a ancorat în portul Tartus de la Marea Mediterană, notează ABC News.
    RIA Novosti a transmis informaţia pe site-ul său în limba arabă. Ambasada Rusiei la Washington şi reprezentanţii Moscovei la ONU nu au comentat ştirea şi au precizat chiar că „nu au informaţii specifice” cu privire la sosirea unei unităţi antitero în Siria.
    Ministerul Apărării de la Moscova a confirmat că nava Iman a sosit în Siria, dar a precizat că rolul ei este de a susţine lupta împotriva pirateriei în Golful Aden. Oficialii ruşi au precizat că la bordul navei se află un echipaj civil şi trupe de securitate care o protejează.
    Rusia rămâne unul din cei mai fermi aliaţi ai regimului de la Damasc. Moscova a blocat deja tentativele comunităţii internaţionale de a condamna reprimarea revoltelor din Siria şi de a cere preşedintelui Bashar al-Assad să cedeze puterea. În plus, Rusia continuă să livreze armament regimului sirian, în ciuda criticilor internaţionale care subliniază că Moscova îl ajută, practic, pe preşedintele Bashar al-Assad să zdrobească revolta şi să rămână la putere, cu preţul vieţii a mii de civili.

    Apreciază

  7. Alexandru(Fulger) said, on martie 20, 2012 at 6:10 pm

    Eu stiam ca Alfaomega nu este un canal ortodox.

    Apreciază

  8. Partizanu said, on martie 20, 2012 at 6:33 pm

    Ma iertati daca postez unde nu trebuie. Am mai zis si pe alte forumuri in legatura cu acest MARS. El porneste de la biserica si se termina in mass-media(referitor la CONSTANTA). Eu unu as fi fost de acord sa se porneasca de la un punct culminant (de ex: EUROMATERNA unde se invirt multi bani in folosul unei entitati obscure) si sa se termine cu o slujba in catedrala() acolo unde ne putem cai de pacatele noastre. Pacatos sunt si cind postez si acest comentariu. IARTA-MA DOAMNE CA NU STIU CE FAC.

    Apreciază

  9. marian said, on martie 20, 2012 at 6:45 pm

    Un cutremur de 7,6-7,8 s-a produs acum cateva minute in Mexic. Seismul a produs daune pentru cladiri, poduri, cai ferate, a facut mari crapaturi in scoarta.

    Sua prin mme killary clinton a imblanzit sanctiunile contra Iranului pentru urmatoarele 180 de zile(!), permitand unui grup de 11 state, inclusiv state din u.e. si Japonia sa cumpere petrol iranian.

    Ce va fi dupa, ramane de aflat, daca va voi Dumnezeu.

    Apreciază

  10. demni said, on martie 20, 2012 at 7:05 pm

    „Fratilor, miscarea e dibace tare. Si multi ma vor critica pentru acest articol.”

    Cine sa te critice frate?

    „Este o MISCARE ECUMENICA” , „Ne vom ruga CU TOTII la biserica…”

    Orice crestin-ortodox cand aude asa ceva trebuie sa se indeparteze imediat.
    Astfel de miscari sunt doar de fatada.
    Nu picati in plasele ereticilor !

    Apreciază

  11. Ioan C. said, on martie 20, 2012 at 7:19 pm

    Eu consider că trebuie susţinută Mişcarea pentru viaţă.
    Sunt în discuţie sufletele copiilor care nu intră în rai, nefiind botezaţi.
    Apostolul Iacov scria despre credinţă că se arată prin fapte, iată deci, prilejul nimerit să arătăm că avem încă credinţă :
    „Aşa şi cu credinţa: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăşi.” (Iacov 2, 17) şi iarăşi
    „Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel şi credinţa fără de fapte, moartă este.” (Iacov 2, 26).

    Apreciază

    • Ioan C. said, on martie 20, 2012 at 7:54 pm

      Să nu uităm că în pilda celui căzut între tâlhari salvatorul a fost unul care nu era evreu, drept după Legea lui Moise, dar prin iubirea aproapleui ( a celui căzu între tâlhari) s-a dovedit a fi mai lăcut lui Dumnezeu.

      Vedeţi aici:
      „25. Şi iată, un învăţător de lege s-a ridicat, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci?
      26. Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citeşti?
      27. Iar el, răspunzând, a zis: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău şi din toată puterea ta şi din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuţi.
      28. El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta şi vei trăi.
      29. Dar el, voind să se îndrepteze pe sine, a zis către Iisus: Şi cine este aproapele meu?
      30. Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, şi a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat şi l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort.
      31. Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea şi, văzându-l, a trecut pe alături.
      32. De asemenea şi un levit, ajungând în acel loc şi văzând, a trecut pe alături.
      33. Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el şi, văzându-l, i s-a făcut milă,
      34. Şi, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn şi vin, şi, punându-l pe dobitocul său, l-a dus la o casă de oaspeţi şi a purtat grijă de el.
      35. Iar a doua zi, scoţând doi dinari i-a dat gazdei şi i-a zis: Ai grijă de el şi, ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îţi voi da.
      36. Care din aceşti trei ţi se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari?
      37. Iar el a zis: Cel care a făcut milă cu el. Şi Iisus i-a zis: Mergi şi fă şi tu asemenea.”
      (Luca 10, 25- 37)

      Apreciază

  12. Onisifor Stefan said, on martie 20, 2012 at 8:22 pm

    Frate Sacssiv, ma chinuie o neliniste…Este oare posibil ca sfintii care vorbeau de o mare varsare de sange in 2011 sa fi gresit? Sau Dumnezeu s-a mai milostivit de noi? Doamne ajuta.

    Apreciază

  13. danutza said, on martie 20, 2012 at 8:44 pm

    fratilor, nu stiu cine organizeaza marsul in alte orase, dar in constanta s-a ocupat fundatia Sfintii Martiri Brancoveni de organizare si vreau sa va spun ca aici sunt multi oameni, majoritatea intelectuali de clasa, traitori in Hristos si modele de urmat pentru orice crestin (modesti, smeriti, blanzi, milosi). de multe lucruri frumoase se ocupa aceasta fundatie, patronata de un om absolut exceptional: dl Marcel Bouros.
    de cand sunt in contact cu ei m-am schimbat ( sper eu ca in bine) mult .
    aici nu am auzit de vreun eretic sa fie implicat in acest mars si cum stiu ca fundatia nu este proecumenism, sper nici sa nu vad printre vorbitori. de altfel, daca ati citit afisul, nu se afla printre organizatori decat ortodocsi.
    vom vedea ce va fi sambata, dar eu va invit sa participati cat mai multi ca sa aratam pozitia anti avort, adica atitudinea fireasca a unui crestin,

    Apreciază

    • Mircea Puşcaşu said, on martie 22, 2012 at 12:02 pm

      Asa este, danutza. La Constanta asa stau lucrurile.
      La Suceava am vrut sa organizam noi cu FSMB-Sv sau cu Bucovina Profunda, dar s-au anuntat pe formul central, pe blogul marsului pe tara, niste eretici penticostali, care se pare ca s-au razgandit. Oricum noi ne vom alatura marsului anti avort de la Falticeni, organizat de o doamna, preoteasa ortodoxa, de la ProVita Falticeni. Ereticii ne-au contactat pe blog intrebandu-ne de marsul de la Falticeni si le-am spus deschis ca nu ne dorim participanti din partea lor sau altora asemenea, pentru ca marsul nostru este expresia a noastra ca madulare ale trupului Bisericii celei unice, Biserica Ortodoxa.
      Greseala a fost facuta de la centru, cand s-a lasat usa deschisa si pentru eterodocsi la organizarea marsurilor.
      Cat despre discursul „seniorului” Ioan Chisarau, mi se pare penibil, pueril si tembel.

      Apreciază

  14. Lavrentia said, on martie 20, 2012 at 8:59 pm

    youtubedownloader.mybrowserbar.com/cgi/searchp.cgi?ISN=C3D3DB58A1F0440CBCC6E5835FC8D158&ccv=141&cnid=937811&lngid=1048&ct=3&dlid=1033&kwd=toaca.md/%3f%26page%3dnews%26row_id%3d173&spid=249&src=1005&stype=1

    Apreciază

  15. Lavrentia said, on martie 20, 2012 at 9:03 pm

    http://toaca.md/?&page=news&row_id=173
    acesta este corect, urmariti filmuletul de pe data de 6 martie 2010…trist…

    Apreciază

  16. Adrian.I said, on martie 20, 2012 at 9:09 pm

    Apreciază

  17. Phylimon said, on martie 20, 2012 at 9:50 pm

    Saccsiv, pe un banner publicitar despre e-guvernare apare acest text care se schimba ” Vara asta se poarta e-mailul. Anul asta se poarta Internetul. VIITORUL ASTA SE POARTA GUVERNAREA ELECTRONICA.”

    Apreciază

  18. un pacatos said, on martie 21, 2012 at 12:35 pm

    LIMONARIU, cap 26

    VIATA FRATELUI TEOFAN, MINUNATA LUI VEDENIE SI DESPRE PARTASENIA CU ERETICII

    Un batran cu numele Chiriac traia in lavra Calamon din apropierea sfantului rau Iordan. Si era batranul imbunatatit in fapte dumnezeiesti. La el a venit un frate strain din tinutul Dara, cu numele Teofan, ca sa-l intrebe pe batran despre gandul curviei. Batranul a inceput sa-l sfatuiasca cu felurite cuvinte de intelpciune si viata curata. Folosindu-se mult fratele din cuvintele batranului, i-a spus:

    – Eu, avva, am partasanie in tara mea cu nestorienii. Din aceasta pricina numai pot ramane cu ei si vreu sa locuiesc impreuna cu tine.

    Cand a auzit batranul de numele lui Nestorie s-a intristat de pierderea fratelui si l-a sfatuit si l-a indemnat sa se desparta de aceasta erezie vatamatoare si sa vina la sfanta sobornica si apostolica Biserica. Si i-a spus:

    – Nu este alta mantuire decat numai in a cugeta drept si a crede ca Sfanta Fecioara Maria este cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu.

    – Intr-adevar, avvo, a raspuns fratele, toti ereticii asa spun: daca nu esti cu noi, nu te mantui. Sarmanul de mine nu stiu ce sa fac. Roaga-te deci Domnului ca Domnul sa ma incredinteze, prin fapta, care este credinta cea adevarata.

    Batranul a primit cu bucurie cuvantul fratelui si i-a spus:

    – Sezi in chilia mea si am nadejde in Dumnezeu ca bunatatea lui iti va descoperi adevarul!

    Lasadu-l pe fratele in pestera s-a dus la tarmul Marii Moarte si s-a rugat pentru el. Si iata cam pe la ceasul trei dupa amiaza in ziua urmatoare, vede fratele pe cineva infricosator la vedere, stand in fata lui si-i spune:

    – Vino si vezi adevarul!

    Si luandu-l, la dus intr-un loc intunecos, cu miros urat si cu foc si-i arata in mijlocul focului pe Nestorie si Teodor, pe Eutihie si Apolinarie, pe Evagrie si pe Didim pe Dioscor si pe Sever, pe Arie si pe Origen si pe alti cativa.

    – Iata, ii spune acela ce i s-a aratat, acesta-i locul pregatit ereticilor si celor ce urasc pe Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si celor ce urmeaza invataturile lor. Daca iti place locul, ramai in credinta ta! Dar daca nu vrei sa incerci chinul acesta, vino la Biserica cea sfanta si sobornica, asa cum ti-a spus batranul. Caci iti spun: chiar daca ai savarsi toate virtutiile, ajungi in locul acesta daca n-ai dreapta credinta.

    La cuvantul acesta fratele si-a venit in sine. Cand a venit batranul, i-a povestit toate cele intamplate asa cum le-a vazut si a trecut la sfanta sobornica si apostolica Biserica. Si a ramas impreuna cu batranul in Calamon. Dupa ce a stat multi ani cu el, a adormit in pace.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.