SACCSIV – blog ortodox

Sa evadam din borcanul cu purici

Posted in anti-sistem by saccsiv on martie 15, 2012

Multi dintre voi probabil ca ati vizionat poveste lui Prikoke:

VIDEO: FABULA (pentru toti cei ce sunt impotriva celor ce vorbesc despre NOUA ORDINE MONDIALA)

Purcelusul putea cu un minim efort sa iasa din cocina, adica din SISTEM. N-a facut-o insa iar rezultatul a fost tragic pentru el …

Povestea parintele Ioan Sismanian intr-o conferinta, cu ceva vreme in urma, despre un experiment:

Intr-un borcan nu foarte inalt au fost pusi niste purici. Apoi borcanului i s-a pus capacul, prevazut cu mici gaurele, cat sa intre aer. Puricii tot topaiau in sus. Poc, poc, poc, dadeau cu capatanile in capac. Dupa un timp, din ce in ce mai rar se auzeau pocniturile, ca intr-un final sa se asterne linistea. Puricii invatasera sa sara strict cat sa nu-l mai izbeasca.

Apoi, cei cu studiul, au inlaturat capacul. Dar puricii n-au iesit, caci deja cu totii nu sareau mai sus de inaltimea gurii borcanului.

Nu stiu daca chiar s-a facut un asemenea experiment, insa poveste e utila.

SISTEMUL a creat un mare borcan, iar noi suntem puricii din el. A fost construit deja de multa vreme, asa ca suntem de cateva generatii acolo. Ne inmultim si ne nastem in borcan. Mancam si murim in el.

Cei ce stapanesc SISTEMUL ne-au oferit si democratia cu sistemul sau de vot. Prin el ii “alegem” periodic pe vatafi, puricii dintre noi loiali stapanilor.

Ni se ofera si distractii. Suntem invatati si cum sa nu gandim. Iar de la o vreme stapanii vin si cu tot soiul de inovatii, precum cardul de sanatate, despre care ni se spune ca fara el ne vom tavali in chinuri.

Insa borcanul nu are capac … De cand ne nastem ii vedem pe cei maturi cum topaie strict pana la inaltimea gurii borcanului. Niciodata mai sus. Si deseori nici nu-i mai intrebam: de ce? Sarim si noi strict pana acolo.

Din cand in cand cate un purice le spune celor din jur ca din strabuni se aude ca exista o lume si dincolo de gaura de sus. Ei sunt nebunii …

Fratilor, sa iesim din acest sinistru borcan. Sa nu mai tot alegem vatafi, iluzionandu-ne ca suntem liberi. Sa nu mai acceptam nici inovatiile lor. Nu va muri nimeni fara card de sanatate cu cip. Cum n-au murit nici strabunii nostri fara asa ceva, pe vremea cand puricii inca nu traiau in borcan.

Sa evadam.

Am scris acest scurt text, in speranta ca se vor intelege astfel mai bine articolele:

MISCAREA ORTODOXA ROMANEASCA – existenta ei nu este doar necesara, ci obligatorie

NU MERGETI LA VOT. Trebuie obligatoriu realizata o rupere definitiva intre popor si actuala clasa politica

Asadar, in linii mari, ar fi de parcurs etapele:

1)     Sa pricepem ca suntem intr-un borcan si sa-i trezim pe cat mai multi.

2)     Sa intelegem ca exista viata si dincolo de gura borcanului.

3)     Sa evadam din borcan

4)     Cand suntem suficient de multi evadati, sa spargem mai apoi borcanul.

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 15, 2012 at 3:02 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Alexandru(Fulger) said, on martie 15, 2012 at 4:03 pm

    Buna comparatie, avem 4 etape grele de parcurs.

    Apreciază

  3. Alex said, on martie 15, 2012 at 4:27 pm

    Uite, nici eu nu sunt de acord cu ce face guvernul, si cu organizatiile asa zis discrete. Dar daca stam ba sa dam vina pe unii si pe altii o sa rezolvam ceva? Nu e mai bine sa ne concentram pe religia noastra crestin ortodoxa si sa ne comportam ca atare, fara sa mai fim suparati si sa ii invinuim pe unu si pe altu?

    Daca imi stergi si acest mesaj nu faci decat sa imi dai dreptate.

    Apreciază

  4. oarecare said, on martie 19, 2012 at 7:26 am

    iertare, ai dreptate, deci:

    fantasmagorica paradigma si reala de altfel

    cum sa facem asta daca nici macar nu suntem uniti, nici macar nu ne cunoastem, suntem precum magarul la care i se arata morcovul la fiecare 1-2 saptamani?!?

    iar asta de azi iara este morcovul de la 2 saptamana… cel putin ASA MI SE PARE MIE… facem ceva concret?

    Apreciază

  5. max said, on aprilie 11, 2012 at 10:31 pm

    Este evident ca este necesara ruperea de trecut si de clasa politica ce a condus in ultimii 22 ani, clasa politica condusa la varf de tot felul de masoni cu planuri malefice si cu interese antinationale si anti popor, insa acest lucru nu se poate realiza prin lipsa de prezenta la vot ci dimpotriva printr-o prezenta masiva la vot si votarea unui partid care nu a mai fost la conducere niciodata.

    Pentru ca doar asa pot veni la conducere unii cu interese nationale si care doresc binele romaniei si al romanilor si eliminarea toturor institutiilor masonice si planurilor lor negative gen codex alimentarius sau eliminarea pensionarilor (plan pus in aplicare de basescu)…etc

    Vorbesc de PP-DD care au un program clar in 100 de puncte de refacere a romaniei.
    Daca stam in cur pe scaun si ne rugam sau speram, asta n-o sa fie de un asa de mare folos, esential este sa actionam , caci doar asa se poate produce o schimare.

    Dumnezeu nu actioneaza in mod direct in general ci prin intermediul nostru, deasta avem liber arbitru , noi decidem ce facem: stam in fund si ne rugam sau/si mergem si actionam prin vot sau alte metode.

    Doar nu-si imagineaza cineva ca Dumnezeu n-ar putea rezolva problema instant, sau ca el duce o lupta cu fortele raului sau ceva de genul asta. El ar putea rezolva problema rapid insa nu e treaba lui ci a noastra.
    Noi trebuie sa o rezolvam.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 12, 2012 at 8:23 am

      max

      N-ai inteles articolul, iar partidul poporului e plin de masoni.

      Apreciază

  6. Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 8:00 pm

    e o lume în care nu mai vrea nimeni să caute Împărăția Cerurilor pentru că s-au obișnuit să nu o găsească. așa s-a transmis de la comunism și alte sisteme ale lumii acesteia
    e bună povestea cu puricii și cu mentalitatea lumească

    Apreciază

  7. […] Doar ca profesorul “fraier” nu e deloc fraier. El intra in jocul bididoaicei doar ca sa-si poata face in liniste meseria de adevarat iubitor de istorie in fata a doi trei elevi ce abia asteapta momentul pentru a mai invata cate ceva din istoria neoficiala. Caci dupa ce e intrebat de “smechera”, el intra in tema propusa pret de cateva fraze, pana cand gloata se adanceste in canalizarea de socializare, dupa care o coteste elegant spre chestiuni esentiale ce cu cinste ar putea figura si pe acest blog. Turma nu baga evident de seama ce se petrece, iar ceilalti afla ca exista viata in afara borcanului cu purici. […]

    Apreciază

  8. templier's blog said, on februarie 20, 2016 at 8:36 pm

    Reblogged this on Templierblog and commented:
    Unii dintre voi probabil ca ati mai citit in trecut despre istoria de mai jos, nu are importanta pana la urma nici daca a existat sau nu vreodata acest experiment, concluzia fiind mai importanta si de retinut…

    Mai exact, aceasta istorie/experiment este o parabola, o parabola a societatii, a sistemului in care traim sau supravietuim, dupa caz…

    Apreciază

  9. Radu said, on februarie 23, 2016 at 3:31 pm

    EXCELENT ARTICOL oarecum similar cu tema din filmele Matrix.

    Trebuie sa nu mai depindem de societate asta este pe cat posibil sa ne fortam zi de zi pas cu pas…
    Sa nu stie nici pamantul ca existam.

    Apreciază

  10. […] un articol ce l-am scris acum peste 7 […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.