SACCSIV – blog ortodox

In Marea Britanie se poate interzice folosirea in public a crucilor crestine. Biserica Ortodoxa Rusa acuza Marea Britanie de CRESTINOFOBIE

Posted in Biserica Ortodoxa Rusa, Marea Britanie by saccsiv on martie 15, 2012

   Iata ce aflam din articolul BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ ACUZĂ MAREA BRITANIE DE CREŞTINOFOBIE:

Miercuri, 14 martie 2012

Biserica Ortodoxă Rusă şi-a exprimat uimirea faţă de hotărârea autorităţilor din Marea Britanie de a interzice folosirea în public a crucilor creştine.

Totodată, Biserica Rusă a caracterizat ca „neliniştitoare” această hotărâre, dar nu a omis să comenteze libertatea care există pentru celelalte culte.

„Hotărârea aceasta nu exclude posibilitatea ca pe viitor, în Europa, să se solicite şi eliminarea crucilor de pe cupolele bisericilor”, a menţionat reprezentantul Bisericii Ruse.

În final a numit această hotărâre a autorităţilor britanice o manifestare a creştino-fobiei, fapt care „dovedeşte sugestiv respingerea de către Europa a identităţii sale autohtone”.

TRADUCERE http://acvila30.wordpress.com, SURSA ROMFEA.GR

Iata si ce aflam din articolul Două femei reclamă statul britanic la CEDO, după ce le-a fost interzis să poarte crucifixuri la serviciu:

Două britanice au reclamat guvernul ţării la CEDO pe motiv că nu a luat nicio măsură atunci când au sesizat că au fost private de dreptul de a purta însemnul crucii la locul de muncă, scrie The Telegraph.

Nadia Eweida şi Shirley Chaplin susţin că au fost discriminate de angajatorii lor- o companie aeriană, respectiv o clinică medicală, atunci când li s-a interzis să poarte simbolul credinţei creştine la vedere. Femeile au solicitat Guvernului să reglementeze limitele în care se poate manifesta libertatea religioasă, în baza Articolului 9 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

„Orice persoană are dreptul la libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie; acest drept include libertatea de a-şi schimba religia sau convingerea, precum şi libertatea de a-şi manifesta religia sau convingerea în mod individual sau colectiv, în public sau în particular, prin cult, învaţământ, practici şi îndeplinirea ritualurilor”, se arată în articolul invocat de cele două femei.

Răspunsul primit din partea guvernanţilor a fost bazat pe argumentul că purtarea cruciii „nu este o regulă de manifestare a credinţei”, aşadar nu poate intra sub incidenţa Articolului 9.

Avocaţii celor două femei susţin că oficialii britanici deformează conceptul de manifestare a credinţei religioase atunci susţin că aceasta trebuie să includă numai practicile şi ritualurile obligatorii. Chiar dacă purtarea cruciuliţei nu este obligatorie în cazul creştinilor, ea rămâne o practică de manifestare a credinţei, deci trebuie protejată de Articolul 9.

Avocaţii au mai spus şi că alte culte religioase, precum islamismul beneficiază de mai multă protecţie din partea Guvernului, întrucât aceştia au dreptul să umble cu capul acoperit sau să poarte însemne ale credinţei lor.

Dacă se dovedeşte că drepturilor lor au fost încălcate Guvernul va fi obligat să schimbe legea, astfle încât să precizeze concret până unde merg drepturile şi libertăţile de manifestare religioasă.

Atitudinea autorităţile a fost percepută de către Biserică ca o interzicere a simbolului crucii care nu uită să critice nici posibila liberalizare a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Episcopul romano-catolic de Canterbury s-a revoltat pentru faptul că ministerele şi curţile de apel încearcă să impună reguli creştinilor.

Cititi va rog si:

Marea Britanie, exemplu sinistru a ceea ce va fi societatea planetara de maine

Marea Britanie, exemplu sinistru a ceea ce va fi societatea planetara de maine (partea 2)

Episcopi seniori cer încetarea persecuţiei creştinilor în Marea Britanie

MAREA BRITANIE, din ce in ce mai tacanita: Colindele de Craciun vor fi „interzise” din cauza pericolelor reprezentate de straini …

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on martie 15, 2012 at 3:33 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Alexandru(Fulger) said, on martie 15, 2012 at 3:58 pm

  Fierbe dracul in ei cand vad simbolul crestin , n-au tupeu sa atace islamul ar trebui sa nu aiba tupeu nici sa atace crestinismul.

  Apreciază

  • marian said, on martie 15, 2012 at 5:22 pm

   Ba da, ataca cele doua mari religii monoteiste, vechi, in care o mare parte din oameni, CRED! Ortodoxia pare a fi lasata pentru momentul final al ascensiunii lor pe scara vremelnicei lor puteri.

   Apreciază

 3. Cosmin M said, on martie 15, 2012 at 4:03 pm

  Inca o dovada ca Biserica Ortodoxa este calea spre mantuire. Pe restul cu alte religii ii lasa in pace ca oricum sunt rataciti si ii asteapta iadul.

  Apreciază

 4. marian said, on martie 15, 2012 at 5:35 pm

  Din datele care sunt publice, se poate lesne deduce aceea ca, anglia e samburele dur al satanismului.
  Sub masca liberalismului cultural, in dorinta de a zapaci constiintele, au fost capabili sa scrie o blasfemie greu de uitat, pe autobuzele de transport public din aceeasi satanica anglie.
  In parcul Gradina Icoanei, in fata asa-zisei biserici anglicane exista o monstruozitate de monument care face trimitere la cel rau.

  Protest against atheist advertising on buses

  Apreciază

 5. Un om said, on martie 15, 2012 at 6:19 pm

  Apreciază

 6. Maria said, on martie 15, 2012 at 7:23 pm

  Crucea este Puterea lui Dumnezeu ,Simbolul Mantuirii ,Arma impotriva diavolului.
  Diavolul nu suporta Crucea ,pt ca se topeste in fata Crucii si de aceea vrea ca oamenii sa nu o poarte si vor indrazni s-o interzica si de pe turla bisericilor .
  Doamne !Sa nu fie asa !!! Nu concep sa nu vad Sfanta Cruce pe unde merg la biserici si peste tot acolo unde
  Dumnezeu este prezent printre noi crestinii .
  Fara Cruce nu ne mantuim .Fara Cruce nu putem exista .

  Apreciază

 7. Vasilica said, on martie 15, 2012 at 8:42 pm

  Crucea este biruinta,Crucea este steagul lui Hristos,Crucea este arma cu care Hristos a biruit puterile iadului si ale mortii.

  Vai si amar si blestemat si de trei ori blestemat este acela care nu se inchina cinstitei si de viata facatoarei Cruci a lui Hristos!

  Cuvantul de cruce este sminteala pentru iudei, nebuoie pentru pagani, dar pentru noi (crestinii) MANTUIRE…spune Sfantul Ap. Pavel(1 Cor.1, 18,23)

  Apreciază

 8. ionel said, on martie 16, 2012 at 8:59 am

  Nu inteleg cum pot fii unii atat de orbi incat sa mai aiba incredere in autoritatile de tot felul…UNDE SUNT DREPTURILE OMULUI???….UNDE ESTE DEMOCRATIA???? Deci toate „religiile” pot sa faca ce vor numai ortodocsii nu…Chiar nu se gaseste nimeni pe acolo sa protesteze sau cum zicea un frate mai sus sa le faca niste cruci pe autobuzele alea…si cand ma gandesc ca am prieteni care vor sa se stabileasca in Londra ca e mai bine decat la noi….Saracii de ei nici nu stiu ce ii asteapta acolo.

  Apreciază

 9. acelas said, on martie 16, 2012 at 8:30 pm

  dovada ca insusi nazismul a fost o „unealta” in mana „elitelor”…, se vede in primul rand dupa „rolul” pe care-l acordau inca de atunci, si care exact este si acum, valabil pt Romania. Este injositor!

  de asemenea, pentru restabilirea adevarului istoric, confiscat de catre bolsevici si acel popor care a inventat acest curent, anume adcaratele pareri ale nazistilor despre legionari, tocmai din partea „presupusului” pe atunci cica „aliat”, cum de fapt ii dusmanea, ca le putea sta in fata, ca miscare avand constiinta nationala. Sima a stricat insa absolut totul ..

  http://www.cotidianul.ro/raport-german-din-4-noiembrie-1940-176139/

  .

  Apreciază

 10. […] In Marea Britanie se poate interzice folosirea in public a crucilor crestine. Biserica Ortodoxa Rusa… […]

  Apreciază

 11. […] In Marea Britanie se poate interzice folosirea in public a crucilor crestine. Biserica Ortodoxa Rusa… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: