SACCSIV – blog ortodox

DEZBATERE PUBLICA: Un proiect de lege interzice folosirea termenilor „a preveni, a trata si a vindeca” in cazul altor produse decat cele Big Pharma

Posted in BIG PHARMA by saccsiv on martie 11, 2012

   Iata ce aflam din articolul Noua lege a suplimentelor alimentare ar putea duce la creşterea consumului de medicamente din 8 martie 2012:

Suplimentele alimentare au intrat din nou sub atenţia Ministerului Sănătăţii. De două zile, s-a propus dezbaterii publice proiectul de lege care vizează reglementarea suplimentelor. Cel mai important punct al noului proiect este că pe etichetă nu îşi găsesc loc cuvinte precum „previne”, „vindecă” sau „tratează”, iar acest lucru poate însemna, spun specialiştii, o creştere a consumului de medicamente.
„Pe lângă faptul că nu este voie să se spună că vindecă, previne sau tratează vreo boală, nici nu are voie să existe cuvântul <boală>, nici nu are voie să existe cuvântul vreunei boli, denumirea vreunei boli. Asta este excesiv”, a declarat Ion Fulga, profesor universitar de farmacologie.
Suplimentele alimentare se găsesc în magazine de tip plafar unde sunt, de regulă, produse naturale. Ele includ vitamine şi minerale, plante sau alte substanţe bio. Totuşi, noua reglementare ar putea descuraja consumul lor.
„Alimentele care de când există omul ca specie au prevenit, au tratat şi au vindecat bolile oamenilor acum nu mai sunt bune. Acum numai medicamentele de sinteză eventual sunt cele care pot preveni, vindeca şi trata. Dacă un aliment nu poate preveni, vindeca sau trata o boală, un om responsabil ce trebuie să facă?! Să consume în loc de alimente, medicamente pentru că numai ele previn, vindecă şi tratează”, comentează prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, specialist în nutriţie.
Chiar dacă de pe etichetă au dispărut cuvintele precum „previne” sau „vindecă”, deja comercianţii au găsit înlocuitori care să informeze corect clienţii – „ajuta” la”, „recomandat în” sau „adjuvant”.
Clienţii se orientează, când nu găsesc informaţiile căutate pe ambalaj, aşa cum pot. Nu doar că indicaţiile sunt incomplete, dar lipsesc şi cuvinte care uneori sunt necesare în alegerea unui supliment.
Încă opt zile, proiectul poate fi contestat, iar Patronatul român al industriei suplimentelor alimentare poate trimite diverse propuneri de ajustare.

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on martie 11, 2012 at 1:15 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. dante said, on martie 11, 2012 at 3:48 pm

  Sa va spun ceva concret.
  Prin voia Domnului, de 20 ani „detin” o boala incurabila, sora cu leucemia. Medicii m-au trimis acasa, cu un fel de tratament bazat pe cortizon si citostatice, tratament, pe care l-am intrerupt dupa numai 1 an, cu de la mine decizie si cred ca daca as fi urmat acel tratament, cu siguranta acum nu mai aveam cum sa va scriu. Dupa 18 ani, boala a recidivat, si ajuns din nou pe mina medicilor, am ajuns la concluzia ca ar cam trebui sa-mi fac „bagajele”……Dar la un momentdat am dat de un om care mi-a spus ca ma voi vindeca, el fiind dovada concreta a acestui fapt, cu 30 ani in urma avind si el aceeasi boala. Am urmat un tratament de un an si jumatate, dupa care simptomele bolii mi-au disparut total. Acest om incerca pe toate caile sa-si faca cunoscut tratamentul, bazat strict pe plante, dar de fiecare data s-a izbit de un zid, format de sistemul medical clasic. Acest om nu are voie sa spuna ca plantele lui vindeca, pentru ca nu are in spate cercetare stiintifica si deci este catalogat drept vraci.
  Vin la el oameni din toata Europa, oameni care intre timp au scapat de boala, dar nu pot sa spuna lucrul acesta, pentru ca in tarile lor isi pierd dreptul de asigurat, daca urmeaza un tratament alternativ, nerecunoscut de sistem….ca la masini, daca ai umblat la motor, ai pierdut garantia.
  I s-a propus sa cedeze unor companii drepturiule asupra acestui tratament, dar a refuzat.
  Sustin si eu ideea, ca medicamentele actuale, mai rau imbolnavesc, decit sa vindece si cred ca acesta este un lucru premeditat.
  Asa ca fratilor, care mai aveti cunostiinte despre leacuri batrinesti, nu le ignorati sau le dispretuiti, ca la un moment dat s-ar putea sa echivaleze cu o viata de om.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 11, 2012 at 5:32 pm

   dante

   Consider util sa postez un articol. Da te rog detalii.

   Apreciază

 3. radui said, on martie 11, 2012 at 4:32 pm

  dante,
  Te rog trimite-mi daca poti informatii despre aceasta terapie sau acel om.
  mailul meu maverick_tarcea@yahoo.com

  Apreciază

 4. dante said, on martie 11, 2012 at 6:31 pm

  Saccsiv, o sa spun povestea mea, dar spune-mi, daca ti-o trimnit pe mail, sau o fac direct pe blog?

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 11, 2012 at 7:50 pm

   dante

   Cum vrei. Daca o postezi la comentarii si are link-uri si intra cumva la spam, sa ma anunti.

   Apreciază

 5. dante said, on martie 11, 2012 at 9:39 pm

  Mai intii de tot si de toate exista un Dumnezeu!

  Povestea mea incepe in primavara anului 1992, elev fiind in ultima clasa de liceu.
  La inceput, am observat ca anumite rani se vindecau greu, iar singele nu se mai coaguleaza la fel de repede cum se intimpla inainte. Toate le-am trecut cu vederea, necunoscind si neintuind nimic grav, dar nu peste mult timp lucrurile se vor complica foarte rau.
  A urmat aparitia unor dureri articulare trecatoare, in special la miini si la picioare, ducind la imobilizarea respectivului membru. Din aceasta cauza am intrat la idei, nu ca ma gindeam la ceva grav, dar in acel an trebuia, sa dau bac-ul, iar una din discipline era tocmai…sportul, dar nici acesta n-a fost un motiv de a ma duce la medic. Dupa o perioada mica de timp, pe tot corpul a aparut o eruptie cutanata, asemanatoare la perfectie cu scabia (riia), numai ca nu aveam simptome de urticarie, perioada care a coincis cu un examen medical scolar, care m-a catalogat direct purtator de scabie….
  Starea de sanatate se altera pe zi ce trecea, ametelile erau foarte frecvente, iar tot corpul era strabatut de frisoane de frig, culminind intr-un final cu aparitia hemoragiei nazale si bucale.
  Intr-un final am ajuns si la spital, vestitul spital din Slatina, unde se potriveste de minune acel motto al lui Dante Alighieri, ” …lasati orice speranta, voi cei care intrati aici”
  Dupa o saptamina de analize, examinari si hemoragie grava, diagnosticul a fost pus…Leucemie, iar singurul mod de a-mi opri hemoragia, in viziunea medicilor, era astuparea narilor cu tifoane, in asta consta tratamentul lor.
  Depasiti fiind, s-au milostivit de mine si m-au trimis cu ambulanta in Bucuresti, la Fundeni. Atit de slabit eram, incit nu tin minte drumul de la Slatina la Bucuresti.
  Aici au urmat o alta serie de analize, transfuzii, biopsii si tot tacimul, iar dupa 2 saptamini de spitalizare, diagnosticul a fost pus: Lupus Eritematos Sistemic, o boala autoimuna, incurabila, la care speranta de viata daca ajungea la 15 ani sub tratament.
  Din acest moment Dumnezeu, a lucrat pentru mine in chip vizibil si va voi spune de ce cred cu tarie acest lucru.
  Lunar trebuia sa fac ambulatoriu la Fundeni pentru analize si prescrierea tratamentului, lucru pe care l-am facut timp de un an si ceva. Tratamentul consta in cortizon(Prednison) si citostatice(Ciclofosfamida), doza modificindu-se in functie de evolutia bolii. Oricum, mi s-a spus ca sub un anumit prag de medicamentatie nu o sa scad niciodata si ca o sa-l iau toata viata, adica maxim 15 ani, sa ma feresc de soare de frig de umezeala, de efort fizic, de suparari….adica la eprubeta( lucruri pe care le-am facut dupa aia, cu virf si indesat).
  Dupa un an de ambulatoriu, simtindu-ma destul de bine, Dumnezeu m-a luminat si am renuntat la tratament definitiv, iar Bucurestiul nu l-am mai vazut decit cu alte treburi.
  Urmatorii 17 ani au decurs asa de normal, incit de boala am uita cu desavirsire, drept dovada, ca eu medic de famile nu am nici acum, cu toate ca la un bolnav cronic asa ceva e cu neputinta.
  In primavara lui 2009, o durere articulara mi-a adus aminte de vechea mea problema si m-a pus pe ginduri, iar perioada urmatoare mi-a confirmat temerile, boala recidivase.
  Binenteles, am ajuns din nou la medic am facut analize si diagnosticul a fost reconfirmat, am plecat la Bucuresti, unde am mai facut odata aceleasi analize si aici, acelasi rezultat, boala se manifesta rapid si agresiv.
  Articulatiile din tot corpul au inceput sa se manifeste destul de rau. Atunci am vorbit cu medicul, sugerindu-i sa-mi prescrie acelasi tratament de acum 20 ani, dar raspunsul lui a venit lamentabil, „…..domnule sinteti un caz „norocos”, din cauza ca inca mai traiesc. M-am simtit ca un exponat de la muzeul Antipa, atunci cind acesta a chemat doua stagiare sa le arate cazul meu „norocos”. Mi s-a spus ca in mometul de fata, medicina este depasita de asemena boli.
  Disperat, am cautat tratament alternativ, oricum ultima varianta omeneasca, dar, si de aceasta data, Dumnezeu a aranjat in asa fel lucrurile, incit sa dau de cineva care si el fusese cindva bolnav de aceeasi boala, dar cu ajutorul unor plante, sustinea ca s-a vindecat. Culmea, acel cineva era tot din Slatina, nici macar nu a trebuit sa ma deplasez in alt oras.
  Am fost si mi-am am facut Sfintul Maslu, dupa care am inceput tratamentul, care mi s-a spus ca trebuie sa-l tin macar un an si jumatate, fara regim alimentar sau alte restrictii, si intr-adevar dupa un an au inceput sa se cunoasca si efectele benefice.
  Acum nu mai prezint nici un simptom al bolii si ma simt din nou un om normal.
  Acelasi tratament este eficace si pentru psoriazis si poliartrita reumatoida, boli surori cu lupusul, dar manifestate diferit.
  Analizez acum, ca de fapt in toti acesti ani, Dumnezeu a fost linga mine si m-a incercat, si ca, fara ajutorul Lui, as fi fost mort demult. Pentru mine este o lectie de viata, cum poate multi nu au privilegiul de a o avea.
  Si tot acum analizez, ca daca as fi urmat tratamentul prescris de medici( care intre timp, umul a murit), cu siguranta m-ar fi distrus si nu as fi murit din cauza bolii, ci din cauza medicamentelor.

  Deci fratilor, medicamentele nu sint intotdeauna cele ce par a fi, si fac mai mult rau decit bine, si peste tot si toate, tot Dumnezeu ramine unicul si adevaratul medic.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 12, 2012 at 12:13 pm

   dante

   Slavit fie bunul Dumnezeu!

   Frate, dar da-ne si detalii despre acel cineva cu plantele.

   Apreciază

 6. Aurora said, on martie 11, 2012 at 11:01 pm

  Impresionanta povestea ta, Dante. Ingerul Domnului a fost tot timpul langa tine.

  Apreciază

 7. Prahovean said, on martie 12, 2012 at 12:30 am

  @ Dante
  Lucrarea Domnului, pare destul de clar!
  Legat de cortizon, am citit că un părinte atonit, părintele Porfirie sau părintele Paisie, ar fi spus că este foarte toxic, să îl evităm ca pe o otravă. Acolo scria și de cazul unei fiice duhovnicești a părintelui, care a fost tratată cu cortizon la o operație, apoi a avut complicații serioase.

  Apreciază

  • cineva said, on martie 12, 2012 at 4:55 pm

   @Prahovean

   Numele tau pe gravatar este lotusisrael. Esti evreu? Nu ca ar avea vreo importanta. Te intreb doar din curiozitate omeneasca..

   Apreciază

 8. dante said, on martie 12, 2012 at 1:24 pm

  http://www.lupushelp.ro/lupus.htm

  Pentru cine doreste mai multe detalii, sa citeasca pe acel link, dar sa faca abstractie, daca omul vorbeste la un momentdat de energii cuantice si alte nazbitii. Va spun din proprie experienta ca tratamentul se bazeaza strict pe plante, dar omul a incercat sa dea o explicatie stiintifica si asa i s-a parut lui normal sa explice fenomenul.
  Poate nu e un ortodox convins, dar tratamentul lui nu-ti impune sa faci nu stiu ce ritualuri, ci doar sa bei o cantitate de ceai, intr-o perioada de timp.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

 9. Olivia said, on martie 12, 2012 at 2:08 pm

  Multumesc, Dante, pentru link, m-ar interesa si pe mine despre poliartrita reumatoida, am pecineva bolnav in familie.

  Apreciază

 10. Olivia said, on martie 12, 2012 at 2:09 pm

  erata: „pe cineva”.

  Apreciază

 11. Amma said, on martie 13, 2012 at 11:54 am

  Pot sa va confirm ca sora mea s-a vindecat de lupus cu tratamentul de la D-nul Giurea…am fost la el prin ’97- ’98.Dupa un an de tratament cu ceaiurile de la dansul, cu regim alimentar analizele au fost perfecte. Asa ca multumim inca o data!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: