SACCSIV – blog ortodox

MISCAREA ORTODOXA ROMANEASCA – existenta ei nu este doar necesara, ci obligatorie

Posted in ORTODOXIE, Romania by saccsiv on martie 9, 2012

   Iata ce comentam la articolul MUGUR VASILIU: „Guvernul Judas Priest” – o schita de portret, a primului produs integral evreiesc, care conduce primul guvern integral evreiesc, pentru prima oara in istorie, in Romania . E NECESARA CONSTRUIREA UNUI PARTID?:

   Doua principale teme a abordat fratele Mugur in acest text:

–          cine ne-a condus si ne conduce

–          necesitatea construirii „unui partid politic, care să crească pe baze româneşti şi să nu aibe nimic în comun cu tot ceea ce a fost de mai bine de 70 de ani, în România

Eu nu as fi procedat astfel. Caci sunt doua teme foarte importante, care chiar daca sunt legate intre ele, consider ca trebuiau abordate in doua texte separate: intai vorbit despre MRU, apoi in urmatorul text, dupa o scurta referire la cel anterior, abordata tema „Ce-i de facut?”. Si venit cu solutia: un partid.

Asa as fi facut eu, daca mi-ar fi trecut prin cap sa fac un partid sau sa ajut la facerea unui partid. Adica in mic as fi facut ceea ce teoretic ar trebui facut in mare.

In continuare, rog sa se citeasca cu atentie si rabdare cele de mai jos. Ca sa se inteleaga cat mai bine cele ce veti citi.

Teoretic, daca as dori sa construiesc un astfel de partid, as proceda in modul urmator:

   Intai as pune bazele unei miscari. Nu as tine neaparat la denumirea acesta, importanta e ideea. O miscare neinregimentata, deci nu un soi de organizatie cu membrii, sefi si sucursale. Ci un curent, un suflu de revenire, de trezire a poporului din indoctrinarea la care a fost supus de doctrinele gandite de masonerie. Ar fi o miscare de revenire la normal, de reacceptare a realelor valori si de refuzare a tipului acela de nou pe care ni l-au tot impus revolutiile de tot soiul de peste 200 de ani. O miscare prin care romanul sa inteleaga de ce e crima sa ucizi pruncul nenascut, de ce e pacat sodomia, de ce e fundamentala milostenia, de ce e stricatoare desfranarea, ce se urmareste cu cipurile, cu eGuvernarea, cu vaccinurile, cu ecumenismul, cu new age, cu eugenia, cu doctrinele de stanga, etc. Sa priceapa cum functioneaza SISTEMUL, care e rolul masoneriei, cum e aranjata piramida, cum se manuiesc marionetele. Sa inteleaga motivul pentru care se edifica NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL. Ce inseamna neam si tara si care e istoria acestui neam.

Si in primul rand miscarea trebuie sa fie ORTODOXA. Deci in primul rand pe cei ce ratacesc trebuie sa-i intoarcem acasa.

Cum ar trebui procedat? Prin fapte si prin informare. Fapte, adica traire ortodoxa, rugaciune, milostenie, intr-un cuvant tot ceea ce ne-au invatat Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti ca trebuie sa facem. Informare, adica sa explicam la cat mai multi, pe limba fiecaruia cum sta in mod real treaba.

Abia dupa ce o importanta parte a acestui neam se trezeste, poti incepe a te gandi la un partid.

Unii dintre noi chiar facem parte dintr-o astfel de miscare, dar nu suficient de mult si nu suficient de multi.

Am spus mai sus: „teoretic, daca as dori sa construiesc un astfel de partid”. Dar o fi bun un partid? Consider ca nu. Un partid ca sa ce? Sa intram in parlament ca sa ce? Sa jucam dupa regulilele lor?

Trebuie inteles ca masoneria nu a creat doar partidele de pana acum, pe care doar le dirijeaza sa lucreze intr-un sistem bun. Masoneria a construit chiar … sistemul, caruia i-a pus numele de democratie, care in fapt se dovedeste a fi demonocratie. Deci este cu totul insuficient sa construiesti un partid pe care sa-l pui sa se zbata intr-un sistem cu care in mod normal nu ar trebui sa fie in nici un fel de acord. Adica un partid anti sistem sa-l pui sa se desfasoare chiar in sistem.

Unii poate vor zice: „da, dar se va auzi si glasul nostru”. Da, zic eu, insa e extrem de putin si extrem de injositor. Si nu se va schimba nimic.

Altii poate vor zice: „vom castiga alegerile”. Parerea mea e ca si daca miscarea amintita mai sus ar cuprinde majoritatea romanilor, partidul tot nu va figura cu mai mult de 10, 20 sau maxim 30 % din voturi. Caci vor avea grija cei ce stapanesc sistemul sa nu se intample altfel.

Un partid va mai avea o problema. Fiind organizat, sigur vor intra in el si intrusi extrem de profesionisti. Si nu vor avea liniste pana nu vor elimina elementele valoroase, pentru a fi inlocuite cu oamenii lor, oameni in mod sigur cu bube in cap. Ba mai mult, vor stii sa culeaga intotdeauna informatii pretioase pentru sistem si vor stii si sa produca intrigi si dezbinare intre frati.

O problema majora pentru un partid vor fi si cipurile, eGuvernarea si internetul obiectelor. Caci nu vei mai putea exista ca partid, fie el si parlamentar, daca membrii sai nu se vor inregimenta.

In concluzie, un partid care sa functioneze in sistem e ca si cum doresti sa pregatesti ceva de mancare in wc, folosind toaleta, peria de wc si oala de noapte. Nu merge. Mancarea se pregateste in bucatatie folosind vase curate. Adica, bucatarul e partidul, mancarurile sunt masurile bune pentru tara, dar instrumentele sunt pline de … fecale si urina. Instrumentele spurcate si baia reprezinta cadrul demonocratic creat de sistem. Deci ca sa faci mancare buna trebuie sa renunti la baie si sa faci totul intr-un cu totul alt cadru, unul curat. ADICA SA SCHIMBI SISTEMUL. Nu stiu daca intelege toata lumea.

Iar asta teoretic poate realiza o miscare. Poate sa schimbe sistemul, dar existenta unui partid ar incurca. Caci trebuie lucrat dinafara, fara nici un amestec cu sistemul, fara a juca dupa regulile lui. Ei bine, asta in teorie.

Asadar, o miscare e buna, caci trezeste. Un partid e cu probleme si am aratat mai sus de ce cred eu aceasta. O demolare e buna si ea in teorie. In practica insa, mai e timp de demolare?

Cum vremurile apocaliptice bat la usi, cred ca de abia e timp de trezit cat mai multi. Iar a forta o demolare, inainte de a fi suficient de mult treziti, va duce la o catastrofa. Ba mai rau, actualmente chiar SISTEMUL pregateste o revolutie:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

Baza piramidei masoneriei = componenta a falsei NOI ORDINI MONDIALE. Si va fi sacrificata, aidoma Comisiei Trilaterale, Bilderberg, si a unor segmente din sistemul financiar – bancar …

O scurta explicatie a chestiunii NOM – fNOM

Si riscam sa amestecam rau lucrurile.

Comentariu saccsiv:

   Acestea le-am scris eu atunci. Voi veni cu cateva completari.

Chiar daca dorim sau nu crearea unui partid sau implicarea unuia deja creat, o miscare de tipul celei de mai sus, o consider nu doar necesara, ci obligatorie.

Practic ea deja exista, doar ca nu are un nume. Fiecare frate sau sora ce scrie o carte sau scoate o revista sau tine o conferinta sau scrie pe blog, face de fapt parte din aceasta miscare. Oricine vorbeste cu rude, prieteni sau necunoscuti, incercand sa-i trezeasca, face de asemenea parte din miscare.

Problema e ca miscarea e anemica, deoarece majoritatea celor deja treziti se implica prea putin. Sau se implica o vreme, dar se dezumfla repede. Sunt astfel de frati, ce vorbesc ei cu unul si cu altul, apoi daca nu constata rezultate remarcabile, o lasa balta si nu mai vorbesc cu nimeni. Asta si din cauza unor greseli de strategie. Caci stau sa-i bata la cap vreme indelungata pe cate unii, ce poate nici ca se vor trezi vreodata. Asta-i pierdere de timp pretios. Sau le dau direct hrana tare, cand respectivii nu sunt decat niste bebelusi capabili de a se hrani cu laptic, gris si supita. Sau nu cauta brese in zidul ce-i desparte de ceilalti, ci se napustesc taman acolo unde peretele e mai gros. Dar despre cum trebuie abordati cei pe care dorim sa-i trezim, voi scrie mai pe larg un articol separat.

Miscare deci exista deja, dar nu e doar anemica, ci e si plina de intrusi si de aiuriti. Caci unii isi zic ortodocsi, dar sunt oricand dispusi mai degraba sa faca hora mare cu anarhisti, cu eretici, cu tot soiul de rataciti, doar de dragul baricadelor. Altii au cazut la examenul anti cip si au devenit mai activi in atacurile lor furibunde impotriva celor ce indeamna la a nu fi acceptate cipurile, decat chiar cei pe fata pro SISTEM. Ei nu fac parte din miscare, ci fac rau miscarii.

Avem modele, adevarati stalpi ai ortodoxiei: Parintii Calciu, Iustin Parvu, Arsenie Papacioc, Paisie Aghioritul, Mitropolitul Serafim de Pireu, Sfintii Inchisorilor etc. Lista e foarte lunga. Avem pe cine urma. Deci sa-i urmam. Stim cum trebuie procedat. Ca ei.

Trebuie sa pricepem ca suntem ortodocsi, deci obligati sa marturisim. Nu conteaza ca ceilalti ne zic extremisti, habotnici, bigoti, fundamentalisti. Nu conteaza ca atunci cand ne straduim sa-i trezim, unii ne raspund tamp: „teoria conspiratiei”. Noi nu trebuie sa fim pe placul lumii. Noi nu trebuie sa fim cu marea turma ce alearga nauca pe larga autostrada ce duce spre iad. Noi trebuie sa salvam pe cat mai multi din aceasta turma, dar fara concesii.

Timpu-i scurt, asa ca trebuie sa ne miscam repede. Fara lalaiala, fara sa lasam pe altadata ceea ce putem face acum. Treaba asta trebuia facuta demult. Sa nu intarziem insa sa incepem de acum.

Ce bine era daca existau acum deja cel putin un milion de membri ai unei astfel de miscari in intreaga tara. Se simplu era sa punem rapid de un miting ortodox de mare amploare. Ce eficient ar fi fost ca la prima strigare sa se stranga mii de oameni in fiecare din principalele orase pentru cate o problema importanta, ca de exemplu impotriva cipurilor sau a extractiei gazului de sist prin metoda fractionarii hidraulice. Asta apropo de cei ce zic de acum: hai in strada. Pai hai in strada cine si cu cine?

Ce bine ar fi sa fim macar un milion de ortodocsi in tara care sa refuzam documentele cu cip. Ce bine ar fi sa fim un milion care sa ne bazam unii pe altii cand va incepe razboiul sau prigoana. Ce bine ar fi sa fim un milion care sa ne rugam. Ce bine ar fi sa fim un milion cand fara semn nu vom mai putea cumpara sau vinde. Ce bine ar fi …

Dar ca sa ajungem acolo, nu avem voie sa asteptam sa faca altii. Nu avem dreptul sa fim spectatori. Trebuie sa participam activ. Iar primul pas obligatoriu este: trezirea celor ce inca dorm pe ei. Nu avem talantul de a scrie sau a vorbi? Atunci cel putin sa-i ajutam pe cei ce-l au. Cand vedem ca se straduie unii cu reviste, noi ce facem? Cum ajutam? Cum ne implicam? Nu-i normal sa cumparam cat mai multe exemplare, dupa posibilitatile fiecaruia, si sa le dam si incepatorilor si celor ce inca nu s-au trezit? Ba e normal, dar deseori nici macar un exemplar nu cumparam, caci zicem ca deja stim cele ce sunt scrise acolo … Dar cand e cate o conferinta, ce facem? Nu-i normal sa invitam pe cat mai multi acolo? Ba este, dar deseori nici noi nu mergem, caci consideram ca deja stim despre cele ce se vor vorbi acolo …

Fratilor, ce sa mai zic? Cat s-o mai lungesc? Cum sa mai explic?

65 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 9, 2012 at 11:33 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • cosma said, on martie 12, 2012 at 7:36 pm

      E bine: sa fie un Sfant ocrotitor, centre zonale, intalniri. Insa nu cumva ar trebui- la fel de important- sa stabilim tintele strategice si tactica?
      Strategic e clar: o Romanie Ortodoxa cu crestini de nadejde, care sa nu fie in gheara antihristului.
      Tactic trebuie sa ne gandim> e clar ca nu vrem un partid, ci schimbarea sistemului politic si iesirea din toate organizatiile anticrestine.
      Mi se pare o mare greseala tactica sa te intalnesti la intamplare asa cum se propune. De ce? simplu- sistemul are oamenii lui pregatiti bine sa ia conducerea oricarui astfel de grup mai semnificativ, sau macar sa-l directioneze semnificativ prin infiltrati. Pai noi ne adunam de pe net???
      Mi se poate zice ca ca nu sunt bine intentionat si tai elanul cuiva. Nicidecum.
      CE PROPUN?
      1. O actiune concreta, transmisa pe toate blogurile participante, si chiar de la om la om, prin care, STRICT de pe pozitii ortodoxe SA BOICOTAM ALEGERILE POLITICE. In etape- mai intai cele locale, apoi pe cele generale. Sa cerem pentru aceasta binecuvantarea Duhovnicilor. Actiunea sa fie CAT MAI LA VEDERE SI ARGUMENTATA STRICT ORTODOX, FARA TENTA POLITICA SAU ECONOMICA. Sa se stabileasca un acord minimalist intre bloggeri pentru ca mesajul sa aibe succes. Sa se denunte de la inceput pozitia ecumenista eretica a unor conducatori BOR. Sa se faca apel mai ales la cei 1 milion de romani crestini anticip, acestia suntem nucleul de baza, fiecare a dovedit curajul ca se poate impotrivi fiarei. Sa incercam apoi un mesaj mai inchegat:
      2. Un proiect colectiv, program de idei, pe domenii, in care fiecare care stie ca poate contribui sa ajute-economistii sa gandeasca o economie crestina, medicii sa reinvie vasiliadele, cei cu fler organizatoric sa inchege minicomunitati. ACEST PROIECT TREBUIE SA FIE UNITAR LA NIVEL NATIONAL SI NEAPARAT GIRAT DE PARINTELE JUSTIN, AMFILOCHIE, IOAN, FILOTEU…
      PS. Nadajduiesc ca un absenteism major, puternic, la alegeri sa fie un semnal de coagulare si imbarbatare pentru noi. Doamne ajuta.
      PS2. Noua Dreapta si alte grupulete asemenea nu au sanse in alegeri si nu se fac auzite. Daca nu vor tine seama de BOICOT e semn clar ca sunt parte a FNOM.
      Ce parere aveti? Saccsiv, Apologeticum, Eufrosin, Bataiosu, Razboi intru Cuvant si ceilalti-

      Apreciază

  2. daniel said, on martie 9, 2012 at 11:41 am

    Sunt foarte de acord cu ce ai scris aici. Dar oamenii mai trebuie si organizati. Sa stim unii de altii. Poate ar trebui sa existe si o conducere a unei astfel de miscari.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 9, 2012 at 12:08 pm

      daniel

      Daca miscarea ar avea un conducator, atunci SISTEMULUI i-ar fi extrem de usor s-o distruga.

      Apreciază

  3. Mircea said, on martie 9, 2012 at 12:00 pm

    Japonia e sub vraja unei dive digitale. Vorbim despre o hologramă care cântă şi dansează, acompaniată de muzicieni în carne şi oase. Mii de spectatori au luat parte la cel mai recent concert. Multe sondaje online arată că Hatsune este artistul cel mai votat pentru a susţine concertul de deschidere la Olimpiada de la Londra.
    Hatsune Miku – World is Mine Live in Tokyo:

    Apreciază

    • Student said, on martie 9, 2012 at 7:12 pm

      Artistii digitali nu sunt o noutate, dar ma indoiesc ca va canta aceasta „artista” la Londra, pentru ca muzica japoneza nu a reusit niciodata sa ajunga sa fie apreciata de europeni si americani. Adevarul este ca japonezii au o obsesie pentru fiintele digitale sau din anime-uri.
      Mai populara decat Hatsune este trupa britanica Gorillaz, care este tot una digitala sau animata, depinde cum vreti sa-i spuneti.

      Apreciază

  4. Iustin said, on martie 9, 2012 at 12:56 pm

    stie cineva carti sau vreo carte despre felul cum ne influenteaza internetul viata??ms

    Apreciază

  5. gust amar said, on martie 9, 2012 at 1:24 pm

    Am încercat să iau legătura cu mai mulți „antisistemici” pentru a discuta de o astfel de mișcare de trezire, de a ne ajuta unii pe altii cu informații care nu le stapanim cat și cu idei noi. Și surpriza a fost ca in proportie de 95% cei care sunt mai vocali si ar fi cei mai in masura sa contribuie la succesul unui astfel de demers se ascund dupa propriile publicatii sau blog-uri. După mine acest joc de-a v-ati ascunselea poate sa aiba 2 motive:
    – frica (atunci de ce isi mai spun ortodocsi, cum au marturisit alte mii de sfinti de-a lungul istoriei daca nu fata catre fata)
    – derutarea adversarului mimand ca sunt antisistem si ca „lupta” pe cand ei doar tin o mare masa de oameni ocupati de la a se uni si organiza real fizic si a duce lupta cea buna prin Ortodoxie dar si trezire asa cum arata articolul (a se vedea si protocoalele intelptilor sionului unul din puncte chiar asta spune)

    Cat ne vom multumi la a comenta si a ramane doar virtuali tot atat aceasta potentiala trezire va fi tot virtuala si atunci singura sansa si speranta ramane rugaciunea, postul, milostenia fiecaruia dintre noi ca de unire NU POATE FI VORBA in virtualul asa zis „ortodox”. Astfel il respingem cu buna stiinta pe Hristos care spune ca „Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor”. Unde nu-i unire e vrajmasul. Si cu fiecare zi amanata aceasta sunt mii si mii de oameni care aproape ca nu au ce manca, care isi pierd casele si nici macar nu stiu de ce si ce ar putea face. Eu m-am saturat de aratat pisica „ne intalnim nu ne intalnim” asta e o labareala, ma scuzati de expresie dar asta este. Vrem sa facem ceva trebuie sa facem impreuna, asa vrea Dumnezeu sa fim uniti, dar poate inca nu e vremea, poate inca trebuie sa mai sufere semenii, vrajmasul sa mai castige teren… S-a pus problema sa scriem, dar nu toti pot sa scrie la infinit fara sa aiba anumite ispite si atunci scrisul din aliat devine dusman. De aceea mai multe opinii sunt bune pentru a genera o idee cizelata care, sa fie de folos multora, asa cum zice si articolul sa nu dam hrana tare celor cu dinti de lapte. Deci facem ceva sau continuam labareala virtuala?!? (va puteti documenta de aici, prea multi dintre noi afara de cei la care ma refer si se stiu ei care, o labaresc: http://silvianemanuel.net/2012/03/romanii-internetul-pornografia-masturbarea-si-pierderea-timpului/ )

    Apreciază

    • ayannis said, on martie 10, 2012 at 9:56 am

      Asa simt si eu …

      Apreciază

    • mircea said, on martie 10, 2012 at 2:56 pm

      gust amar,

      un pic cam impetuos mesajul tau.
      Uite cateva reflectii ale unor oameni de noi le spunem Sfintii Inchisorilor.

      „Mai descoperise insa cu aceasta ocazie ca scopurile se puteau atinge, idealul niciodata, decat in Lumea de Dincolo poate, si ca cine vrea Salvarea sau Mantuirea lumii, acela trebuie mai intai cu sine sa inceapa. Si nu fara a-si infrange mandria si a-si recunoaste neputinta in fata lui Dumnezeu. Fara ajutorul Lui nu se putea. Dar nu implorandu-I dreptatea, ci mila. Pentru ca drept in fata Lui nu mai era nimeni. Si, chiar daca ar fi fost, dreptatea n-ar fi fost indeajuns pentru mantuire.
      Or, el si camarazii lui peentru ce se ridicasera? Mai trebuia insa ceva pentru a sfarsi cruciada; mai trebuia infranta mandria de a fi invingator. ”

      „Da, la Judecata din Urma incepu apoi sa cugete, daca ceea ce mai incerca el sa faca se mai putea numi cugetare. Era finalul spre care fusese orientata toata politica Miscarii: Judecata din Urma si Mantuirea; mantuirea fiecaruia si a intregului neam, a tuturor neamurilor, de fapt… Ce cuvant mare si ce usor fusese vehiculat!”

      „- Mai simplu, frate: Dumnezeu ii incearca pe cei pe care-i iubeste sau pe cei care cauta incercarea. Or, tu, ce-ai facut si ce faci de atata vreme? Ai vrut mantuire? A ta sau a neamului? Ei, uite, ai capatat certitudinea ca, pentru asa ceva, trebuie sa-ncepi cu tine; cu tine, ca sa cunosti tu mai intai, si abia apoi ceilalti pentru care ai cautat-o. De aceea santem incercati, Aurele. Dar Dumnezeu nu-i paraseste pe cei ce incearca sa-i apere ordinea in lume. […]
      Si nu uita ca, cine a vrut sa fie prieten cu Iisus, acela trebuie sa stie ca El ii rastigneste pe cei mai buni prieteni.”

      „E puternic cine se stapaneste pe sine si nu cine stapaneste pe altii”

      Iar in Apocalipsa mai scrie

      Cap. 3

      „20. Iată, stau la uşă şi bat; de va auzi cineva glasul Meu şi va deschide uşa, voi intra la el şi voi cina cu el şi el cu Mine. ”

      Labareala virtuala o fi in capul tau. De unde stii tu ce face x sau y, care comenteaza sau nu, ce trairi are, ce fapte are, ca sa zici ca executa „labareala virtuala” ?

      Sfintii asa zic: cu noi trebuie sa incepem si altii 1000 se vor schimba pe langa noi.
      Asta e cel mai greu. Cand e vorba de noi.

      Din start pui problema gresit aici, cand zici ca vrei sa te unesti cu cei de pe un blog care sant imprastiati prin toata lumea. Daca vrei unire, aia se poate local, la Biserica locului, cu oamenii locului…
      Blogul si virtualul rezolva doar niste probleme din multitudinea problemelor cu care se confrunta crestinul.

      Apreciază

      • ayannis said, on martie 10, 2012 at 3:13 pm

        Mircea ,

        Exact acelasi lucru mi l-a spus si mie un parinte cand am intrebat ce e de facut : „Sa incepem cu noi ”

        ” cu noi trebuie sa incepem si altii 1000 se vor schimba pe langa noi.
        Asta e cel mai greu. Cand e vorba de noi. ”

        si ne URNIM greu ….

        Apreciază

      • gust amar said, on martie 10, 2012 at 3:45 pm

        Din aceeasi Sfinti: „În al patrulea rând, în spiritualitatea creştină modernă domină neutralismul, o plagă mascată sub înţelepciune, dar care în realitate e un rău ce macină puterile dinamice, cutezătoare, eroice şi martirice ale creştinismului. Neutralitatea faţă de natură abandonează lumea în primitivitate. Neutralitatea faţă de viaţă părăseşte lumea în păcat. Neutralitatea faţă de satana adânceşte lumea în ambiguitate morală. Neutralitatea faţă de materie duce lumea la mizerie. Neutralitatea socială lasă lumea în robie. Neutralitatea politică oferă puterea forţelor antihristice. Neutralitatea intelectuală imbecilizează. Neutralitatea culturală e mormânt spiritual. Neutralitatea faţă de lume este incapacitatea de a schimba lumea. Neutralitatea faţă de istorie e istoria bunului plac. Neutralitatea e moarte spirituală.

        Hristos este dovada puterii supreme ce a intervenit spre mântuirea lumii, deci neutralitatea creştinilor e părăsirea lui Hristos şi indirect a lumii. Dacă azi creştinismul a ajuns neutralist în loc de a fi eroic, Duhul Sfant îl va regenera în creştinătate, pentru lumea întreagă şi pentru toate timpurile. Ne-au fost necesare severele experienţe ale ateismului modern pentru a ne retrezi la lucrarea sfântă ce reaşează lumea în ordinea ei firească. Suferinţele epocii moderne sunt o metodă de retrezire a conştiinţei creştine.” (Ioan Ianolide, Detinutul Profet, Ed. Bonifaciu, 2009)

        “Este necesară o elită creştină care să nu parăsească poporul, ci să lupte cu îndrazneală contra tuturor formelor de împilare şi înrobire a lui. Poporul nu poate fi apărat numai prin rugaciuni şi pomeni, adică prin formalism sec, ci şi prin luptă, îndrazneală şi putere. Lumea asta e în stăpânirea lui Hristos şi creştinii nu au voie să o părăsească. Nu există nici o acuzaţie mai gravă decât să se spună că Biserica a părăsit poporul, căci atunci L-a părăsit pe Hristos, oricâte dogme ar fi stabilit şi respectat ea.” (Valeriu Gafencu)

        neutralitate=labareala

        Blog-urile au locul lor, dar se vede ca raul isi face de cap si trebuie sa facem ceva mai mult. M-am referit strict la incercarea de a face ceva mai mult care s-a lovit de un anecdotic „lasa-ma sa te las” si nu vorbesc de comentatori aici care sunt prin toata lumea dupa cum bine ai spus.

        Tu zici ca anumite lucruri nu le-am facut… cum zici tu…

        Apreciază

      • mircea said, on martie 10, 2012 at 4:58 pm

        Nu am spus ca nu trebuie implicare.
        Dar, fiecare sa se implice dupa puterile lui duhovnicesti, dupa smerenia lui. Ca altfel devine cam periculos.

        Oricine are un blog crestin, oricine mai comenteaza si el, mai da un citat, e clar ca nu e neutru, si se implica si el acolo, un epsilon, cat poate, cat simte ca poate.
        Da nu trebuie acum sa zicem ca asta e labareala virtuala.
        prin labareala asta virtuala, macar stim ca nu santem singurii…

        Apreciază

  6. danutza said, on martie 9, 2012 at 2:20 pm

    ca sa existe o miscare, ea trebuie cristalizata in jurul unei personalitati ortodoxe recunoascute si respectate. miscarea cred ca trebuie sa aiba un liber, pt ca altfel ar fi o harababura.
    e mult de lucru si ar trebui o persoana cu spirit organizatoric, care sa conceapa un plan d e dezvoltare a miscarii. trebuie cineva cu ambitie, initiativa si multa credinta.
    cred ca e bine sa atragem medici, avocati, oameni de cultura, oameni cu credinta si simt patriotic. sunt convinsa ca exista, doar ca stau in umbra pt ca nu au loc de nulitatile care umplu spatiul virtual sau mass media.

    Apreciază

    • emilian said, on martie 9, 2012 at 5:17 pm

      Danutza, solutia e afirmarea cu hotarare a ortodoxismului in viata de zi cu zi. O organizatie de gen partid ar fi usor deturnata si nu mai sunt vremurile pentru asa ceva.Cei care ne implicam in existenta revistelor ortodoxe prin cumpararea lor, prin sprijiinirea blogurilor de acest tip, prin afirmarea fara echivoc a ortodoximului in discutii publice si private facem parte din miscarea ortodoxa. Pastrarea carbunilor aprinsi ai credintei e mare lucru in aceste timpuri.

      Apreciază

      • danutza said, on martie 9, 2012 at 9:36 pm

        nu m-am gandit la o structura gen partid, ci la o miscare de renastere spirituala si morala, profund ortodoxa si nationala si prin asta sa aratam ca se mai simte si traieste romaneste si ortodox in romania, ca nu suntem simpli figuranti.sincer, cred ca facem mult prea putin, dar credem ca efortul nostru e suficient pentru a ne linisti constiinta.
        prin pasivitatea noastra cream oportunitati sistemului sa-i netezeasca drumul antihristului.
        ma inspaimanta tacerea in fata blasfemiilor , in fata ereziilor, in fata nedreptatilor, in fata coruptiei , a jafului si a tradarii.

        Apreciază

    • Gopo said, on martie 12, 2012 at 12:43 pm

      danutza,
      Va veni şi conducătorul acela, dar mai va până atunci….Ni s-a promis că-l vor urma toţi Românii, în mod absolut firesc, natural…
      Mai avem de băut până la fund cupa rătăcirii neamului…
      Domnul să aibă milă de noi, Românii !!

      Apreciază

  7. Graiul Ortodox said, on martie 9, 2012 at 4:16 pm

    Vă trimitem acest articol cu toata dragostea si va rugăm sa-l publicati.

    DE LA PATRISTIC LA POSTPATRISTIC

    DEZICEREA DE SINE A CONDUCERII ORTODOXE

    pr. Gheorghios D. Metallinos

    Profesor Onorific al Universităţii din Atena

    Comunicare susţinută în cadrul conferinţei

    „Teologie patristică şi erezie postpatristică”,

    organizată de Sfânta Mitropolie a Pireului,

    Miercuri 15 Februarie http://graiulortodox.wordpress.com/

    importante de citit si

    http://graiulortodox.wordpress.com/2012/03/08/ecleziologia-%e2%80%9epost-sinodala-de-provenienta-papistasa-a-mitropolitului-prusei-organizatorul-principal-al-facultatii-din-halki/

    http://graiulortodox.wordpress.com/2012/03/07/pericolul-ca-facultatea-de-teologie-din-halki-sa-devina-pepiniera-de-ecumenisti/

    Apreciază

  8. dante said, on martie 9, 2012 at 4:27 pm

    Saccsiv

    In contextul actual, nu crezi ca ar fi bine, ca in sfirsit, dupa lungi chinuri sa reusim sa ne intilnim? Timpul trece galopant impotriva noastra si orice ocazie ratata, s-ar putea sa nu se mai intoarca niciodata.
    Cit priveste o miscare ortodoxa, cu inima sintem impreuna multi, demult, dar ne mai lipseste „ceva”.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 9, 2012 at 4:29 pm

      dante

      Pai eu deja de ceva vreme tot zic.

      Apreciază

    • agerstress said, on martie 10, 2012 at 9:12 pm

      Sunt momente nepotrivite deocamdata dar vor fi si momente prielnice, dupa voia Lui Dumnezeu.
      Uite o scena foarte graitoare dintr-un film binecunoscut (a se face abstractie de la religia personajelor si de la textul muzicii si a se pune accentul pe context, mai ales in minutul 1:19):

      Cei care n-au suparat prea tare sistemul, masoneria si pe sionistii se pot intalni deja, ceilalti insa… trebuie sa faca apel la intelepciune deocamdata.

      Apreciază

  9. gabriel said, on martie 9, 2012 at 5:08 pm

    Propun ca denumirea miscarii sa fie Crucea Sfantului Andrei din 2 motive:
    -Sfantul Andrei a increstinat poporul roman;
    -si un motiv laic, Crucea Sfantului Andrei e instalata de obicei la trecerile de cale ferata si te anunta sa te opresti si sa te asiguri daca nu vrei sa fii calcat de tren. Rolul sau e de a apara viata .

    Apreciază

    • Ciprian said, on martie 10, 2012 at 2:39 pm

      Propunere buna, care-i pasul urmator?
      Propun:
      Deschidem un topic pe Ortodoxia http://ortodoxia.it.cx/forum/index.php si sa vedem ce poate fi facut mai departe cu ajutorul Lui Dumnezeu.
      Avem un volum imens de informatie care ajunge la prea putina lume. Cred ca condensarea acestei informatii intr-un mesaj bine inchegat care mai apoi sa fie preluat si de alte blog-uri ar putea fi prima sarcina. Aceasta informatie trebuie dispusa logic si convingator pentru a fi digerata de cat mai multi. Asta e ideea, nu cred ca ne trebuie musai un conducator pentru asta. O experienta buna avuta zilele trecute a fost cand cautam anumite citate pentru un reply si intreband aici pe blog am primit raspunsuri relativ repede si astfel am realizat ceea ce voiam, lucru care altfel mi-ar fi luat mai mult timp deoarece nu poti tine minte chiar toate cate le citesti doar stii ca ele exista. De aceea unde-s multi puterea creste. Sper sa fi inteles ideea, facem ceva? Propun ca saccsiv care stie care sunt cititorii mai bine informati sa inlesneasca reunirea pe forum a mai multora si sa dinamizam creearea acesui mesaj de starnire a curiozitatii celei bune si a indraznelii asemenea ei. Eu as lansa acest lucru si intre mai multi bloggeri din blogosfera ortodoxa pentru ca am merge mai repede si informatie mai la sursa …. numa sa fie oleaca de unire. Vrem oare?

      Apreciază

  10. demni said, on martie 9, 2012 at 5:16 pm

    O miscare DA,este obligatorie.Dar cum sa realizezi o astfel de miscare cand nu exista nici mcar cateva mici grupulete omogene ?
    Ti-am zis Saccsiv,hai sa facem o campenie de impartit pliante anti-cip,anti-ecumenism,anti-avort etc.
    Asa nici nu trebuie sa se puna la punct intalniri.Cei care vor da pliante, se vor intalni intre ei cu ajutorul Bunului Dumnezeu daca cu adevarat procedam corect.
    Chiar nu vad de ce nu am face asta…Sa ma ierte Dumnezeu.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 9, 2012 at 5:27 pm

      demni

      Am mai facut campanie de impartit pliante. Pana la urma, multumita bunului Dumnezeu voi avea si imprimanta si voi incepe sa ma implic eu. Apoi probabil se vor lua si altii dupa mine.

      Apreciază

  11. demni said, on martie 9, 2012 at 5:41 pm

    Foarte bine atunci.
    La duplicare mai pot ajuta eu cand este nevoie iar in legatura cu materialele care vor fi tiparite, propun Saccsiv cate un material diferit pentru fiecare Duminica,sa putem imparti la sfarsitul slujbei in apropierea Bisericii.
    De acolo vin cele mai bune reactii si se vad rezultatatele acestui mic efort.
    Se poate si prin piete sau alte locuri aglomerate caci trebuie raspandit si pentru cei necunoscatori.

    Doamne ajuta !

    Apreciază

  12. o crestina said, on martie 9, 2012 at 7:50 pm

    gust amar
    mi-ar placa sa ne cunoastem pentru ca am aceeasi parere si eu
    criana_ina@yahoo.com

    Apreciază

    • gust amar said, on martie 10, 2012 at 6:30 am

      Din ce localitate sunteti? Ma refeream srict la cei care ar putea sa faca ceva mai mult, anumite persoane. Care se numesc pe ei insisi crestini dar cand e vorba de a vedea de aproapele doar online se poate…

      Apreciază

  13. Student said, on martie 9, 2012 at 8:36 pm

    Si eu sustin ideea unei intalniri.

    Apreciază

  14. Alexandru(Fulger) said, on martie 9, 2012 at 10:39 pm

    Masoneria este o societate foarte puternica in care nu intra oricine si pe acolo rar sau deloc se intalnesc intrusi , sistemul lor de protectie este foarte puternic , nu am putea copia sau macar a ne inspira din securitatea lor , asta ne-ar putea ajuta impotriva intrusilor , nu credeti ca ar trebui sa ne intarim sa ne cunoastem sa evitam cat mai multi intrusi ?

    Apreciază

  15. Pr.Alexandru said, on martie 9, 2012 at 10:42 pm

    Draga Gabriel, cred ca e foarte buna propunerea fratiei tale.

    Apreciază

  16. demni said, on martie 9, 2012 at 11:07 pm

    Mișcarea Legionară nu a murit,nu a fost distrusă și nu a fost desființată.Legionarii sunt în continuare la datorie și vor fi atâta timp câtă vreme va exista Lumea.Vreau să știi că zilnic te întâlnești cu ei pe stradă,la biserica,în mijloacele de transport.Noi suntem peste tot în ciuda acelora care au crezut că prin eliminarea fizică și morală a Legiunii vor câștiga această lupta.

    Și tu poți fi membru al Gărzii de Fier.Chemarea pentru Legiunea Arhanghelul Mihail trebuie să vină din sufletul tău.Noi nu avem legitimații și nici sedii impunătoare.Noi suntem peste tot,acolo unde se pronunță cuvântul Român.

    Camaradul tău,
    Legionarul

    http://demni.net/miscarea-legionara/ – Sa nu uitam de Legiunea Arhanghelului Mihail.Avem multe de invatat.

    Apreciază

  17. awalterg said, on martie 9, 2012 at 11:14 pm

    Este ceva ce ne caracterizeaza pe noi romanii, cel putin ultimile generatii, sa ne ferim unii de altii si sa nu fim uniti.Trebue sa avem incredere si sa incepem a ne cunoaste.Cu siguranta eu sunt unul dintre cei de departe dar cu sufletul sunt alaturi de voi.Din aceasta miscare anemica fac parte si eu. Rar se intampla sa gasesc pe cineva care sa fie de acord cu ce spun , dar m-am obisnuit si chiar daca nu reusesc sa schimb lumea si mentalitatea ei , incerc sa nu ma las schimbat eu de ea.Doar uniti vom birui . Intrusii se dau de gol singuri .

    Apreciază

  18. […] Preiau integral un articol publicat pe saccsiv: […]

    Apreciază

  19. un fir de praf said, on martie 10, 2012 at 8:16 am

    si cine garanteaza ca va fi incoruptibil cand in ziua de azi toata lumea e egoista si fuge dupa bani ,păoate sunt cam dur ,dar e un adevar

    Apreciază

  20. ady said, on martie 10, 2012 at 9:03 am

    gust amar
    Si eu as dori sa ne cunoastem si sunt din jud Constanta
    adellaa_10@yahoo.com

    Apreciază

  21. o crestina said, on martie 10, 2012 at 9:25 am

    Dupa cum ai inceput cu intrebarile fara sa cunosti omul,si tu esti la fel ca si ceilalti …..nimic concret,doar vorbe…

    Apreciază

  22. o crestina said, on martie 10, 2012 at 9:27 am

    @gust amar

    Dupa cum ai inceput cu intrebarile fara sa cunosti omul,si tu esti la fel ca si ceilalti …..nimic concret,doar vorbe…

    Apreciază

  23. danutza said, on martie 10, 2012 at 1:20 pm

    era cineva din jud constanta ( o doamna ) cu care n-am mai apucat sa ma vad si mi-am sters adresa de mail, asa ca nu mai stiu cum sa vorbim.imi cer scuze.
    pentru cine e din constanta, va recomand sa participati la conferintele de la curtea brancoveneasca.
    poate ne si vedem acolo.

    Apreciază

  24. dante said, on martie 10, 2012 at 2:43 pm

    Fratilor, haideti sa nu o mai lalaim, sa stabilim o data si o locatie, cine poate si vrea sa vina, sa o faca, cine inca se mai gindeste si nu e hotarit poate se va hotari la o a doua intilnire, dar macar haideti sa avem un punct de plecare.
    Asa motive si pretexte se vor gasi cu duiumul, ba, ca-i alba, ba, ca-i neagra, dar haideti sa urnim bolovanul!!!
    Voi ce spuneti?

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • Ciprian said, on martie 10, 2012 at 2:49 pm

      Manastirea Brancoveanu ca-i mai mult spatiu si e in centrul tarii? Manastirea Prislop ca e la Parintele Arsenie? Manastirea Petru voda ca e la Parintele Justin? Bucuresti ca sunt mai multi acolo? Cred ca ar trebui sa ne reunim intr-un „loc” virtual si sa vedem din ce zona sunt cei mai multi si sa stabilim in functie de asta locatia. Dar nu de dragul intalnirii ca in vreme nasoala nu vor mai conta cei de departe (de pe blog) ci casnicii si vecinii tai, ci numai cu scopul de a face ceva lucrativ, cum am aratat si mai sus. Ca pentru a ne vedea la fata ce frumosi suntem putem trimite si poze…

      Apreciază

  25. daniel said, on martie 10, 2012 at 5:13 pm

    Eu propun sa se stranga adresele de e-mail ale tuturor de catre unul din cunoscutii lui sacciv. Poate tot danutza, care s-a oferit sa stranga si donatiile. In felul asta, cand se va hotari o astfel de intalnire sa fie toti anuntati.

    Apreciază

  26. daniel said, on martie 10, 2012 at 5:14 pm

    scuze, trebuia sa scriu saccsiv… greseala..

    Apreciază

  27. VIO 333 said, on martie 10, 2012 at 6:58 pm

    Nu sunteti copti ( nu cei din Africa ) , dar urmati exemplele celor cu ” ochi albastri ” ( cenzura ) . Mare pacat ! Scuze de deranj !
    P.S. E bine ( poate ) cateodata sa asculti si de cei nascuti mai devreme , ca poate mai inveti citeceva ( doar daca vrei ) , dar se pare ca nu . „Dreapta socoteala ” o au cei de care v-am pomenit , nu eu sau voi !Se pare ca va place sa fiti numai ” oameni ai vorbelor „. Succes !

    Apreciază

    • agerstress said, on martie 10, 2012 at 9:35 pm

      Nu vorbi precum Barabas. Ceea ce vrem sa facem trebuie sa facem din iubire si pentru asta trebuie mai intai sa starpim ura si orice fel de resentimente din inimile noastre si deasemeni trebuie sa starpim si ideile preconcepute si toate stereotipurile din mintea noastra.
      Si Iona a avut momente de indaratnicie si chiar de stupida dezamagire ca a confundat profetia cu pronosticurile. Sunt si vorbe dar este si Cuvantul… Daca primele n-au alta menire decat aceea de a „zbura in vant” Celalalt lucreaza, crede-ma.

      Apreciază

  28. gabriel said, on martie 11, 2012 at 4:31 am

    Puncte de reper;
    -cei din moldova pot merge la Petru voda
    -cei din ardeal pot sa se intalneasca la Manastirea Prislop
    -cei din sud se pot intalni la BUCURESTI, biserica de la km.0, in piata unirii , unde se afla moastele Sfintilor BRANCOVENI .
    Se pot crea trei nuclee puternice, care pot actiona de sine statator in fiecare zona a tarii. iar apoi liderii stabiliti in fiecare zona se pot intalni pentru a elabora un plan comun de actiune a miscarii la nivelul tarii.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  29. o crestina said, on martie 11, 2012 at 11:12 am

    Visati. visati.si iar visati. caci asta faceti de atitia ani si visind ve-ti ramine.si asa va ve-ti preda in miinile lui antihrist unul cite unul. Oare sunteti atit de orbi si nu vedeti cit de amortiti sunteti?
    Unde este lupta voastra?????
    Poate daca am avea toti curajul de a refuza categoric orice sistem de pecetluire precum carduri,carti de identitate ,pasaport,si chiar CNP etc…..poate ne-ar auzi si pe noi cineva in aceasta tara si asa am dovedi si noi ca suntem adevarati crestini
    Citi dintre noi suntem gata de miine sa fim nebuni pentru Hristos si sa lasam tot comfortul si tot ce-i lumesc de dragul Mintuitorului si a mintuirii noastre????
    Rugaciunea si propavaduirea fara FAPTE nu foloseste nimanui cu nimic.Sfintii Apostoli au propovaduit. dar au si respectat poruncile Mintuitorului intocmai.
    Ginditi-va doar o clipa cum v-a fi la Judecata de Apoi, cum vor fi judecati cei din Rusia care au refuzat categoric orice sistem de pecetluire si cum vom fi judecati noi care cu bunastiinta ne spalam pe miini cum ne vine noua mai bine ???
    Si acum daca aveti argumente duhovnicesti combateti tot ce s-a spus in acel film documentar”Convorbiri raspindite in Apocalipsa” !
    Va provoc si astept comentariile voastre??
    De ce oare credeti ca aceste invaturi sunt valabile numai la rusi si la noi nu???
    Oare cine sunt cei inselati rusii sau noi ??

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on martie 11, 2012 at 1:09 pm

      o crestina

      La CNP am picat toti dar la carduri bancare si de market sunt multi care au asa ceva. Cel putin actele cu cip nu trebuiesc primite sub nici o forma. De venit pot venii in Bucuresti. Nimeni nu trebuie sa-si faca iluzii ca va rezista singur, asa ceva e imposibil.

      Apreciază

    • ayannis said, on martie 11, 2012 at 5:18 pm

      Vorbesti de vise . Vrei sa-ti zic ceva despre cei care UCID visele ? te avertizez insa ca nu e de bine . Nici painea nu se face in 5 minute : mai intai se selecteza faina , drojdia etc … , apoi se amesteca ingredientele , se framanta aluatul bine de tot , apoi se lasa la crescut la o temperatura anume …. Ehe, ” mancatul” asta nu e asa cum crede lumea …
      Cred ca nu intelegi ca aici „dospeste ” ceva bun …

      Apreciază

    • cineva said, on martie 11, 2012 at 9:02 pm

      @o crestina?

      chiar asa crestina draga? Sa stii ca cine isi incepe cuvantul prin a acuza pe ceilalti isi tradeaza necrestinatatea din inima.. Visati, cu asta veti ramane, va veti preda lui antihrist, sunteti orbi, sunteti amortiti.. si lista continua… Femeie, incepe prin a te mustra pe tine si lasa provocarile si discutiile pe seama celor scapati de sub greutatea unui ego care pe tine pare sa te striveasca…

      Apreciază

  30. Andreea said, on martie 11, 2012 at 1:26 pm

    Doamne ajuta! Am o rugaminte: ajutati-ma, va rog, sa iau legatura cu d-l Virgiliu Gheorghe sau daca ma puteti ajuta sa fac rost de inregistrarea audio-video pe care a facut-o la TRINITAS cu titlul „Cultura nihilismului si cultura credintei” in cadrul enisiunii „BISERICA AZI” in data de 10.03.2012. Motivul cererii inregistrarii este pentru a multiplica un CD cu aceasta inregistrare si sa-l distribui in scolile orasului din care eu fac parte (Brasov). Multumesc din suflet si sa aveti in continuare un post binecuvantat.
    Mail: geo2007andreea@yahoo.com

    Apreciază

  31. john said, on martie 11, 2012 at 3:00 pm

    La Petru voda pot veni oricand . stabiliti o data si voi fi acolo .

    Apreciază

  32. o crestina said, on martie 11, 2012 at 4:39 pm

    Unde sunteti voi luptatorilor anti666???
    De ce nu are nimeni curajul sa combata aceste explicatii ale acestor adevarati preoti? Ca sa poti urca treptele unei scari pina la ultima trebuie neaparat sa incepi cu treapta de jos, altfel risti sa iti rupi gitul sau sa nu ajungi niciodata la treapta de sus.Cum va inchipuiti ca daca va lasati legati de bunavoie pina la git o sa va puteti elibera in ultima clipa??? Vor fi foarte putini acei care vor reusi aceasta minune. E ca si cum a-ti lua zilnic o doza de drog inaintea unui razboi decisiv si cind va trebui sa fiti gata de lupta o sa fiti deja invinsi de puterea lui antihrist .
    Cit despre CNP cunosc citeva persoane care dupa ce au vazut acest documentar au si inceput demersurile pentru renuntarea la CNP din certificatul de nastere si cartea de identitate prin renuntarea si predarea acestora si in scurt cu ajutorul Maicii Domnului vor liberi si vor iesi din acest sistem si vor ramine cu adevarat doar robii Lui Hristos. Deci se poate si asa. Totul depinde de noi cui vrem sa-i urmam.
    Somn usor si vise placute !

    Apreciază

  33. o crestina said, on martie 11, 2012 at 7:16 pm

    @saccsiv,
    nu ma cert cu nimeni,doar va ajut sa vedeti citi crestini sint pregatiti sa lupte si sa moara pentru Hristos!

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 11, 2012 at 7:52 pm

      o crestina

      Dar tu ai citit acest articol si blogul in general?

      Apreciază

  34. classic said, on martie 13, 2012 at 8:31 pm

    Exista Partidul Romania Mare, de 20 de ani pe baricade. Si are si forta necesara sa zdruncine din temelii intreaga constructie parazitara care se construieste pe fundatia tarii noastre. Inregimentati-va si cresteti nr de crestini din aceasta organizatie. https://www.facebook.com/corneliu.vadim.tudor

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.