SACCSIV – blog ortodox

Pr. conf. dr. CONSTANTIN NECULA (cel cu Klaus Kenneth) la penticostalii „Ciresarii” din Beius in … Duminica Ortodoxiei

Posted in CONSTANTIN NECULA, ECUMENISM, ORTODOXIE, PENTICOSTALI by saccsiv on martie 7, 2012

Foto: http://www.romania-actualitati.ro/farmacia_de_cuvinte-30473

Preiau integral cateva articole de pe site-ul fratilor de la Astradrom:

Pr Constantin Necula si pr Cristian Pomohaci au pactizat cu sectarii

Motto: “De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.” (Sf Ap Pavel, – Tit 3,10-11)

Duminica seara (4 martie 2012) pr. Constantin Necula si pr. Cristian Pomohaci vor conferentia in sala mare a complexului penticostal “Ciresarii” din Beius. In program este prevazut si un concert de cantece interpretat de “Oastea Domnului”.

Organizatorii se asteapta, ca la aceasta conferinta, sa participle cat mai multi ortodocsi, spune pastoral penticostal Vladimir Pustan, din Beius (jud. Bihor):“Vor fi foarte multi auditori, am invitat pastori din toata tara, care vor veni cu altii la randul lor. Am invitat oficialitatile locale si multi ortodocsi din zona pe care ii asteptam cu drag. Sper ca cei invitati sa aduca la randul lor si alti prieteni cu ei. Vom face astfel incat ortodocsii care vor venii, sa se simta bine la noi, caci suntem biserici surori. Toti suntem crestini si avem acelasi Dumnezeu”. De asemenea pastorul penticostal ii invita pe credinciosii ortodocsi si la alte evenimente ale cultului penticostal care vor avea loc in viitor.

In discutii purtate cu credinciosii ortodocsi din Beius, pastorul penticostal spunea ca “cei doi preoti care vor conferentia in Beius, sunt fani ai predicilor mele”. De asemenea credinciosilor ortodocsi li se interzice sa distribuie carti ortodoxe (cu pr. Cleopa Ilie, pr Iustin Parvu, Catehism ortodox, Vietile Sfintilor, carti de rugaciuni etc) la aceasta conferinta. Singurele carti admise spre vanzare sunt cele care poarta semnatura celor doi invitati sau cele ale cultului penticostal.

Ortodocsii din Beius considera participarea celor doi preoti la astfel de evenimente neoprotestante, tocmai in Duminica Ortodoxiei, ca fiind o sfidare a canoanelor si invataturilor Sfintilor Parinti, martiri si marturisitori, care au murit pentru dreapta credinta de-a lungul istoriei Bisericii. Nu stim daca cei doi preoti au binecuvantarea ierarhilor lor, sau macar a ierarhului locului, dar daca s-ar respecta canoanele Bisericii Ortodoxe, acestia ar fi trebuit depusi din treapta preotiei sau macar sanctionati (conform Constitutiilor Apostolice VI, 18).

Anunturile facute de organizatori spun ca se va vorbi despre ortodoxie. Ne intrebam care ortodoxie va fi marturisita de catre cei doi preoti, fara a se discuta despre pururea fecioria Maicii Domnului, cinstirea icoanelor si a Sfintei Cruci, importanta traditiei, botezul copiilor si alte chestiuni de credinta, de care secta penticostala s-a lepadat prin reformele sale religioase. Sau, marturisirea ortodoxiei celor doi, se va limita doar la un impresionant discurs protocolar in care “toate adevarurile sunt adevarate” astfel incat toata lumea sa fie incantata, iar participantii sa se bucure de aplauze in timp ce organizatorii se vor folosi din plin de popularitatea acestora.

Le amintim celor doi preoti ca ne aflam in postul Sfintelor Pasti, culminat de sarbatoarea Invierii Domnului cand, la Ierusalim, la Mormantul Mantuitorului va veni Sfanta Lumina ca in fiecare an doar la patriarhul ortodox.

Multi beiuseni sustin ca dupa convertirea lui Vladimir Pustan la penticostali, acesta a avut o situatie materiala tot mai ridicata. Pastorul Pustan infirma acestea spunand ca e sarac si pe numele sau nu are o avere insemnata. Tinem sa mentionam ca sala in care va avea loc conferinta are 1400 locuri, si a necesitat o investitie foarte mare. Cladirea respectiva este imensa (avand si o “scoala de predicatori”) si a fost terminata in doar sase ani. Penticostalii in Beius sunt putini, de unde fonduri???

Observatie: Pr Cristian Pomohaci nu apare pe afise si nici in anunturile conferintei. Despre participarea sa am fost informati verbal de catre organizatori.

Cateva consideratii canonice

Pe afisul de prezentare al conferintei se anunta: “Depasind barierele confesionale ne vom ruga impreuna si vom canta din cantarile Oastei Domnului”. Amintim preotului profesor dr. Constantin Necula ca prin canonul 45 al Sfintilor Apostoli este interzisa comuniunea cu ereticii: “Episcopul sau preotul daca numai s-a rugat impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca…” iar canonul 64 Apostolic spune: “Daca vreun cleric sau laic ar intra in sinagoga (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, sa se si cateriseasca sis a se si afuriseasca”. A se vedea in acest sens mai pe larg “Canoanele Bisericii Ortodoxe” de parintele prof. dr. Ioan N. Floca de la facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu.

De asemenea “Pravila Bisericeasca” a lui Nicodim Sachelarie, recunoscuta de Biserica Ortodoxa spune: “Pe ereticii cei nelegiuiti, care nu se pocaiesc, afurisiti-i si-i lepadati de ceilalti credinciosi, aducand la cunostinta publica indepartarea lor din Biserica lui Dumnezeu si porunciti credinciosilor sa se fereasca cu desavarsire de ei, sis a nu se intovaraseasca cu ei nici la vorba, nici la rugaciune, caci ei sunt potrivnici si dusmani ai Bisericii, strica turma lui Hristos si batjocoresc mostenirea credintei. Acestia sunt despre care Domnul a spus cu amaraciune si cu asprime, zicand ca sunt Hristosi mincinosi si invatatori vicleni, care hulesc duhul harului si dispretuiesc darul cel oferit gratis, carora nu li se iarta nici in veacul de acum, nici in cel ce va sa vie.” – 717.

Adrian Coman (teolog)

Pr Constantin Necula este promotorul agresiv al “circarului” duhovnicesc Klaus Kenneth si autorul unor servicii de propaganda, alaturi de… stilistul Florian Bichir.

Ce a fost de Duminica Ortodoxiei la Beius?

Trist, dar ce s-a petrecut acolo a fost cu participarea unui preot ortodox si cu binecuvantarea a doi ierarhi ecumenisti.

Va prezentam o scrisoare, primita pe adresa de mail a asociatiei, de la o credincioasa care a fost in sala urmand sa revenim curand cu cateva amanunte de la fata locului:

Azi e ziua ORTODOXIEI si de la inceput vreau sa-mi cer iertare daca am suparat pe cineva sau daca supar/ tulbur pe cineva spunandu-mi punctul meu de vedere despre asa zisa conferinta sau ce-o fi fost DUMINICA ORTODOXIEI sustinuta la ciresarii penticostali in aceea sala parca de concerte.

Asadar am fost azi la intalnirea cu prof. C-tin Necula, cu emotii si cu speranta totodata, ca de ziua Ortodoxiei, se va intampla o minune poate… ca acest parinte ortodox sa marturiseasca adevarul care este de fapt in credinta ortodoxa, ca acesti oameni care au fost in sala sa inteleaga odata pentru todeauna ca isi vor putea mantui sufletul doar cautand pe Maica Domnului, pe sfintii nostri, pe Domnul nostru Iisus Hristos, sa-i rugam sa mijloceasca la Bunul Dumnezeu sa ne ierte de pacatele noastre si sa ne primeasca in Imparatia Cerurilor cand o sa parasim aceasta lume ca doar nu suntem nemuritori.. nu ???

NU a fost asa .. am avut parte de o mare, MARE INSELARE.

Asociatia Astradrom a luat atitudine si au pus afise langa a lor… ce continea punctul lor de vedere privind aceasta conferinta… ACESTIA NU AU RUPT NICI UN AFIS de-a fundatiei ciresarii, ca dupa amiaza sa aflu de fapt ca… azi noapte cineva a rupt aproape toate afisele celor de la As. ASTRADROM. Va las sa analizati dvs. acest lucru.

Pot spune ca m-am simtit ciudat, foarte ciudat in acest loc… aproape ca la un spectacol de cativa lei.. pe care la un moment dat Pustan ia si cerut… cica, sa donam pentru fundatia acestora, s-au plimbat niste cosulete tare dragute prin sala sa se adune bani.

Daca aceasta poate fi numita seara de rugaciune, i-as invita pe toti ciresarii penticostali sa vina la biserica ortodoxa, sa participe macar la o slujba a sfintei liturghi unde intradevar vor simti cu adevarat ca se roaga Bunului Dumnezeu.

In momentul cand Pr. Necula a coborat din masina, (asa a randuit Maicuta Domnului) citiva ortodoxi i-au dat parintelui o lista cu intrebari, la care se dorea sa le raspunda in cadrul conferintei. Prof. Necula a refuzat zicand ca nu primeste lista cu intrebari, sa nu se creada ca e ceva aranjat, ca sa o tina acestia, s-o dea la momentul potrivit si ca va raspunde daca va reusi ca cica trebuia sa mai ajunga la ceva interviu.

Dupa intrarea in scena a lui Pustan, au spus crezul, s-a trecut la cateva cantari de-a lor, apoi pe la 19,10 a aparut in scena Prof. Necula. Doamne Dumnezeule, ce mi-a fost dat sa vad… si-a sustinut discursul care sincer mi s-a parut ca are multa filozofie pe care eu nu l-am inteles prea mult, doar ca eu zic ca nu a avut nici inceput nici incheiere, cuprins nici atat… ce-o fi vrut sa vorbeasca omul asta, nu stiu… ca asa trecea de la una la alta. Nu mi s-a mai parut deloc ca as fi la emisiunea ci undeva in tara fara nume. (cer iertare tuturor) Pai… pe cand sa-si ia ramas bun s-au ridicat niste pacatoase… care si-au cerut iertare, ca ar dori sa li se raspunda la niste intrebari (cele 7), pastorul penticostal Pustan a zis la un moment dat un nu macait… dar nu a avut ce face ca deja se incepuse citirea intrebarilor. S-au citit aproape… vreo doua ca s-a si… precizat de catre Pustan ca Prof. Necula va da raspunsul si le va citi dupa ce se mai canta putin, dupa care a revenit si a zis ca ii trebuie mult timp sa dea raspunsul si ca nu s-ar pune rau nici cu fratele Pustan. Ce sa mai crezi… adevaru unde e ?? EU SINCER NU l-am gasit rostit de acest doctor Necula… sa le spuna clar acelor oameni adunati acolo… sa fi fost in jur de aprox 1000 (ortodoxi, penticostali sau ce or fi fost) care cautau adevarul prin care se vor putea mantui. DECI ACEST DR. NECULA NU A BINEVOIT SA MARTURISEASCA CU TOATA CONVINGEREA CREDINTA ORTODOXA, A FOST O INSELARE.. a raspuns doar la o intrebare… si inca ce raspuns… (CA SA FIE TRASI ORTODOXII DE URECHI CARE O SUPRACINSTESC PE MAICUTA DOMNULUI) restul intrebarilor le-a citit doar, dar nu a mai binevoit sa raspunda, la una dintre ele a recunoscut ca nu stie. Ce sa va spun… ca am venit cu sufletul neampacat de acolo si cu un mare regret fiindca oamenii ce au fost acolo nu cunosc adevarata credinta ortodoxa si sunt sarmanii… rataciti cautand adevarul… Dar le spun eu o pacatoasa,.. care l-am cautat si l-am gasit in ORTODOXIE, mai ales ca pe mine m-a si ajutat si mi-au fost alaturi de multe ori MAICUTA DOMNULUI, Sf. Teodora de la Sihla, Sf.Iov, Sf.Arsenie Boca, Sf.Nectarie, Sf. Fanurie, Sf Gerasim de Kefalonia si multi alti sfinti, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, care sigur au rugat pe BUNUL DUMNEZEU sa ma ajute.

Ce sa va mai povestesc ca cica s-a interzis si filmarea in incinta acelei sali, ca doar ciresarii filmeaza (ma gandesc ca doar ce le convine lor) daca au fost asa de secretosi, de ce s-a spus sa nu filmeze alti daca ei aveau intentie buna. Socotiti dvs????? De ce????

SUNT O PACATOASA, M-AM NASCUT ORTODOXA SI VREAU SA ADORM ORTODOXA, FIINDCA ESTE SINGURA CALE ADEVARATA PENTRU MANTUIREA SUFLETULUI MEU SI A TUTUROR OAMENILOR. AM RAMAS CU UN GUST AMAR PENTRU CA IN SEARA ASTA NU S-A EXPLICAT OAMENILOR CALEA CEA ADEVARATA, NU AU FOST FACUTI SA INTELEAGA CA SARSAILA (INGERUL CEL RAU) II DUCE PE OAMENI PE O CALE GRESITA (ciresari-penticostali) SI CA SINGURUL ADEVAR, SINGURA CREDINTA ADEVARATA PT. SUFLETELE NOASTRE ESTE CREDINTA ORTODOXA.

M-AS BUCURA CA MIINE SA AUD CA TOTI CEI PREZENTI IMPREUNA CU PUSTAN AU INTELES CEVA DESPRE ORTODOXIE ORTODOXIE. DAR MA INDOIESC. DOAMNE AJUTA!

Misiunea “Ciresarii” si diversiunea “Duminica Ortodoxiei”

– Prozelitism penticostal de ziua Ortodoxiei in duh ecumenist – sub semnul depasirii barierelor interconfesionale, cu participarea pr Constantin Necula si binecuvantarea a doi ierarhi ortodocsi. Toate acestea la putin timp dupa trecerea Episcopiei Oradiei sub Mitropolia Sibiului.

Duminica, 4 martie 2012, in sala de conferinte a fundatiei penticostale “Ciresarii” din Beius, a avut loc conferinta sustinuta de pr Constantin Necula despre ortodoxie. Cei care au avut acces la internet au ascultat intreaga conferinta in direct.

Prin felul in care au decurs evenimentele, s-a observat a fi o propaganda penticostala pe plan local unde momeala era: “sa vorbim despre ortodoxie”. Pastorul Vladimir Pustan, un abil manuitor al cuvantului si, in acelasi timp, un iscusit manipulator al maselor, a considerat ca invitarea unui preot ortodox si implicarea Oastei Domnului in activitatile sale, il va ajuta sa aduca mai multi credinciosi ortodocsi in salile sale de predici.

Conferinta a inceput cu o rugaciune (Crezul Niceo-Constantinopolitan, fara Filioque) rostita in comun, un program artistic de muzica oferit de membrii ai cultului penticostal si cateva discursuri “emotionante” ale lui Vladimir Pustan. In discursurile sale, pastorul a incercat sa sensibilizeze auditoriul rugandu-se pentru Beius, pentru Sibiu si pentru Romania. In ceea ce spunea, s-a observat ca domnul Pustan incerca sa atinga parti sensibile ale celor prezenti legate de suferintele de zi cu zi ale fiecarui om si nemultumirile cotidiene.

Cuvantarea parintelui Necula a inceput cu invocarea Sfintei Treimi: “In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh”, dar nu l-am vazut facandu-si semnul Sfintei Cruci, probabil sa-l fi facut cumva mai discret? In fine, nu acest amanunt conteaza ci impactul asupra zonei.

In discursul sau, pr. Constantin Necula, nu a avut nici o erezie si a marturisit cu convingere ca este ortodox si “asa vreau sa raman pana la moarte”, dar a lasat loc interpretarilor prin care sa se inteleaga ca si ereticii si schismaticii au cale de mantuire, ceea ce este in contradictie cu invatatura Sfintilor Apostoli si ai Sfintilor Parinti care spun clar ca “ereticii nu se mantuiesc” (erezia fiind hula impotriva Duhului Sfant). Invitatul a spus ca cinsteste icoanele, Crucea si pe Maica Domnului, dar nu a intrat in explicatii legate de doctrina, evitand in mod elegant discutii in contradictoriu cu doctrina organizatorilor.

Prin felul in care a marturisit ortodoxia, pe de o parte stiind ca este urmarit de ortodocsii traditionalisti din sala dar si nedorind sa supere gazdele, nu gresim sa spunem ca parintele Necula nu a reusit sa convinga pe nimeni de Adevarul credintei ortodoxe rezumandu-se la o simpla marturisire de credinta personala prin care sa se spele pe maini spunand: “nu am spus erezii, n-au ce sa mai comenteze”. Si totusi, de ce a mers acolo daca nu a vrut sa fie convingator? Doar pentru imagine? Sau pentru fonduri rezolvate din strainatate de pastorul penticostal?

Justificarea participarii la conferinta a fost:“Am venit aici sa va fac, sa va puneti semene de intrebare” despre ortodoxie, a spus pr. Necula. Din pacate, nimeni dintre organizatori nu si-a pus semne de intrebare legat de discursul invitatului care spunea: “ortodoxia e viata”. O parte dintre penticostalii prezenti au parasit sala, iar o parte dintre ortodocsii ce erau in sala, au ramas impresionati de buna organizare, puterea financiara si amabilitatile organizatorilor. Discursul proortodox (pana la un punct) al invitatului a fost ignorat de penticostalii aflati in sala.

Pr Necula a propus sa trecem peste „barierele interconfesionale” dar de diferentele de credinta „probabil se vor ocupa altii mai tarziu”. Adica sa intelegem ca barierele interconfesionale se pot depasi cand se marturisesc doua „adevaruri” in contradictie unul cu altul? Cand diferentele de credinta sunt ignorate? Aceasta se poate doar pentru un om lumesc care nu e bine ancorat in predania si invatatura Sfintilor Parinti. Sa nu uite cei prezenti ca pentru aceste dogme au murit multi sfinti, a caror jertfa nu avem voie sa o ignoram.

In urma celor petrecute la Beius, in Duminica Ortodoxiei, am putea spune ca, pe plan local, conferinta a avut un success pentru pastorul penticostal, care a reusit sa-si creeze o imagine favorabila in fata unei insemnate parti dintre ortodocsii prezenti pe care ii considera viitoare “suflete castigate”.

Desi era un program dedicat “Duminicii Ortodoxiei”, organizatorii au interzis difuzarea de carte ortodoxa si obiecte de cult ortodoxe, precum si inregistrarea discursurilor de catre presa si personae fizice. La final s-au vandut DVD-uri realizate de organizatori cu spectacolul muzical si cuvantarile ce au avut loc. Din inregistrarile gazdelor lipsesc raspunsurile pe care pr Necula le-a dat intrebarilor din sala. De ce?

Singurele carti care au avut acceptul de a fi distribuite, au fost cele ale cultului penticostal. Cu prilejul Duminicii Ortodoxiei, “Ciresarii” au avut in program si o lansare de carte religioasa cu idei de predici ale pastorului Vladimir Pustan. La sfarsitul programului, pastorul penticostal, a oferit autografe “fratilor” ortodocsi care si-au imbogatit biblioteca cu cartile sale.

O diversiune a organizatorilor a fost anuntul potrivit caruia pastorul V. Pustan (in predici si discutiile cu localnicii) spunea ca, in cadrul programului, vor participa cantaretul Cristian Pomohaci si Oastea Domnului. Dupa cum s-a observat, Pomohaci nu a fost in sala si nici reprezentanti din partea Oastei Domnului. Aceasta dezimformare a fost creata doar pentru a atrage “participanti” dintre ortodocsi. Cantarile “culese” din repertoriul Oastei Domnului au fost interpretate si orchestrate de membrii ai cultului penticostal.

La sfarsit, pastorul Pustan i-a invitat pe cei prezenti si la urmatoarele conferinte ce vor avea in „sala de predici” a ciresarilor.

La inceputul discursului (dupa lungi si aprinse telefoane purtate pe hol) invitatul zilei, pr Constantin Necula, a mentionat ca are binecuvantarea din partea ierarhilor de la Sibiu si Oradea de a participa la aceasta conferinta.

prof. Cristian Marc

   Iata si comentariul sorei o pacatoasa postat la articolul STIRILE ZILEI (01.03.2012)

Cele 7 intrebari puse in cadrul conferintei sustinuta de Dr Constantin Necula la Beius intr-o sala a penticostalilor ciresari DE ZIUA ORTODOXIEI, din care s-a raspuns doar la una-doua, iar la restul nu a mai avut timp.

1. Va rog sa ne vorbiti despre pururea fecioria Maicii Domnului
2. Va rog sa ne vorbiti despre Cinstirea Maicii Domnului si a sfintilor.
3. Va rog sa ne vorbiti despre cinstirea icoanelor si a crucii
4. Va rog sa ne vorbiti despre botezul copiilor.
5. Va rog sa ne vorbiti despre importanta traditiei in istoria Bisericii.
6. Va rog sa ne vorbiti despre infiintarea cultului penticostal si despre intemeierea Bisericii Ortodoxe.
7. Va rog sa ne vorbiti despre glosolalie si adevarata vorbire in limbi.

Comentariu saccsiv:

Preotul Cristian Pomohaci n-a fost, dar oricum, cu el treaba e clara:

Cititi va rog si:

VIDEO: PRO TV despre Preotul CRISTIAN POMOHACI si SECTE. Sau cum sa manipulezi publicul ca exorcizarile si vindecarile din BISERICA ORTODOXA sunt false …

Cat despre pr. conf. dr. Constantin Necula, nu ne miram:

SIBIU, 1 noiembrie: SIMPOZIONUL “Valenţele ecumenice ale teologiei lui Dietrich Bonhoeffer”. Vor glasui niste rataciti protestanti si pr. conf. dr. Constantin Necula

Tot el e si unul dintre cei ce-l promoveaza extrem de intens pe ratacitul Klaus Kenneth:

https://saccsiv.wordpress.com/category/klaus-kenneth/

 

51 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 7, 2012 at 1:47 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Marius said, on martie 12, 2012 at 11:02 am

      Voi l-ati vazut in filmulet pe VP ca a facut semnul crucii dar in partea stanga nu a mai dus mana?…s-a oprit in dreptul inimii cu palma…
      Strategie!!! Sanchi daca nu intelegeti voi din sala ca eu sunt lupul in haine de oaie….
      In alta ordine de idei, raspunsurile din biserica mi se par tipic penticostale…
      Eu la biserica unde merg, la predica parintelui nu raspunde nimeni nimic, ci doar la sfarsit cand parintele binecuvinteaza se raspunde, dar in orice caz nu la fiecare 2 cuvinte…
      Nasol, … idea este ca trebuie sa ne ferim de Pomohaci!
      Poate Domnul Iisus il va lumina si se va intoarce. Doamne ajuta!

      Apreciază

    • pr.Cristian said, on octombrie 24, 2013 at 5:04 pm

      Doamne ajuta!
      Imi pare rau, dar am impresia ca nu ati ascultat toata conferinta, dupa mine este una dintre cele mai bune marturii ortodoxe. Pr. Constantin a mers la pocaiti sa le zica de ce s-a facut preot ortodox. Este extraordinara marturia ortodoxa a pr. Constantin Necula. Un adevarat ortodox, stie cum sa-i convinga si pe sectari ca Ortodoxia este Adevarata Credinta, daca urmariti scenele din sala o sa vedeti ca nu le convine deloc ce zice Parintele, dar ii dau dreptate. Nu cred ca cei care l-au invitat sau asteptat la asa ceva. Incheierea este de o mare finete (atunci cand face referire la bat). Unii din nefericire raman doar la bat, sa nu fim noi aceea.

      Apreciază

  2. Marian said, on martie 7, 2012 at 1:59 pm

    Din pacate nu a raspuns la nici o intrebare ci doar a punctat cateva idei legate de cinstirea Maicii Domnului si a icoanelor.
    Am fost in sala si pot sa spun ca despre diferentele intre ortodoxie si penticostali a ezitat sa vorbeasca, chiar si la intrebarile din sala. In schimb a vorbit mai mult despre desfiintarea „gardurilor” dintre religii.
    A marturisit o ortodoxie astfel incat sa nu combata pe nimeni.
    Ar fi fost un prilej de a-i combate intr-un mod pasnic si cuviincios dar nu a facut-o.

    Apreciază

  3. Set said, on martie 7, 2012 at 2:53 pm

    Bsescu in discursul de azi:
    UPDATE 12.21 „Drumul către care ne îndreptăm încet, dar sigur este acela de a realiza Statele Unite ale Europei, altfel vom face ce facem acum, fiecare în parte. Încercăm să facem faţă efectelor globalizării, să găsim soluţii pe termen mai scurt sau mai lung să ne scoatem ţările din criză. Doar Statele Unite ale Europei pot face faţă economiilor SUA, Chinei, Indiei, Braziliei.”

    Apreciază

  4. autentic said, on martie 7, 2012 at 3:58 pm

    Eu vreau sa am doua picioare, eu vreau sa am doi ochi, eu vreau sa am creier si o inima pana la moarte! E oare firesc sa simti nevoia de a face o asemenea marturisire? Bietul parinte! Nici macar nu-si mai da seama cand s-a imbolnavit, cand s-a infestat!

    Apreciază

  5. Dolfu said, on martie 7, 2012 at 4:46 pm

    in spatele ostasului Necula se afla colonelul Sofronie, generalul Sfreza si amiralul Daniel, toti apartinand unei osti straine. trimit pionii in fata, mai fac si ei gesturi din umbra, sa pregateasca adevaratul atac asupra dreptei credinte. se stia din vreme ca Necula va vorbi la penticostali. nu stiau superiorii lui ce urmeaza? pai tradari urmeaza! ce altceva?

    Apreciază

  6. nea Anderthal said, on martie 7, 2012 at 5:03 pm

    ..” numai gunoiul va cadea din Biserica Ortodoxa”.Depinde ce intentii are preotul cind merge la sectari:
    -daca merge sa se roage cu ei este dat anatemei
    -daca merge sa marturiseasca adevarul si sa-i aduca pe rataciti la Biserica Adevarata atunci e bine.
    ps;are oare binecuvintare sa faca asa ceva?

    Apreciază

  7. geo said, on martie 7, 2012 at 5:27 pm

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11689683-plangere-penala-impotriva-lui-dan-sova-privind-afirmatiile-despre-holocaust.htm

    s-au suparat rau de tot…cum ramine cu libertatea de expresie ???

    oricit mi-ar displacea senatoru’ melcilor – sova – nu pot sa accept toate abjectiile impotriva Romanilor…

    Apreciază

  8. Marian said, on martie 7, 2012 at 5:42 pm

    Oastea Domnului s-a dezis de ecumenistul Constantin Necula:
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/oastea-domnului-se-dezice-de-implicarea.html

    Apreciază

  9. Ciprian said, on martie 7, 2012 at 5:47 pm

    „Dupa intrarea in scena a lui Pustan, au spus crezul … (Crezul Niceo-Constantinopolitan, fara Filioque) ” – nemarturisirea coarecta a Dreptei Credinte e lepadare, vedem din viata Sfantului Paisie cel Mare, istorioara cu ucenicul ce si-a pierdut darul de la Botz (sa nu fie!) Cei care au fost acolo trebuie sa se spovedeasca mai ales daca au spus si ei asa zisul crez.

    „In program este prevazut si un concert de cantece interpretat de “Oastea Domnului”.” – Aceasta oaste pare un lup in piele de oaie, cantari cu instrumente, batic-bikin tipic sectar, neparticipare la Sfintele Taine dar participarea la „oaste”…

    „Singurele carti care au avut acceptul de a fi distribuite, au fost cele ale cultului penticostal.” – aceasta e o cenzura de tipul care se aplica si in media, tot ce e pro-ortodox e inlaturat, solutia e neparticiparea la astfel de „evenimente” maxim 1-2 persoane pentru monitorizare cu reportofon/telefon care sa inregistreze ce se vorbeste.

    pr Constantin Necula apare si in filmul de aici http://rafaeludriste.blogspot.com/2010/04/eroii-nestiuti-de-langa-noi.html pe la 22.15 sunt si acestia ecumenisti? (realizatorul Rafael Udriste si povestitorul Razvan Codrescu pe principiul spune-mi cu cine te unesti ca sa-ti spun cine esti)?

    Apreciază

    • Dan said, on martie 7, 2012 at 9:03 pm

      Crezul niceo-constantinopolitan este cel corect, rostit in Biserica Ortodoxa; nu inteleg de ce s-a mentionat „fara Filioque” intrucat acest adaos s-a formulat destul de tarziu, fiind una din cauzele Marii Schisme, insa crezul niceoconstantinopolitan nu l-a continut niciodata (adica oricum a fost fara Filioque).
      „Asa-zisul crez” este cel corect, exact cel care il rostim in Biserica in fiecare Duminica la liturghie; daca nu stiai, asa poarta denumirea, de la sinoadele tinute in Niceea si Constantinopol care l-au formulat.
      http://ro.orthodoxwiki.org/Crezul

      Apreciază

  10. o pacatoasa said, on martie 7, 2012 at 7:39 pm

    cei interesati de acest subiect….de aceasta inselare chiar de ziua ORTODOXIEI ce s-a petrecut in BEIUS puteti vedea si auzi filmari cu telefonul la urmatoarele adrese:

    1.intrebari la care nu a raspuns pr. Necula..audio inregistrat cu telefonul
    [audio src="http://www.woofiles.com/dl-290784-xAI3sCrF-ConferintaParinteleConstantinNeculaIntrebarifinalParteaI.mp3" /]

    [audio src="http://www.woofiles.com/dl-290778-FON75WGR-ConferintaParinteleConstantinNeculaBeiusIntrebariFinalparteaII.mp3" /]

    2.pustanel
    http://www.woofiles.com/dl-290586-NEpuhkg0-MVI0093.AVI
    http://www.woofiles.com/dl-290587-riuyhSD3-MVI0093.THM

    3.DR. PR. C-TIN NECULA

    http://www.woofiles.com/dl-290787-fJUMXR0I-MVI0137.AVI
    http://www.woofiles.com/dl-290796-aC6uYnzI-MVI0137.THM

    Apreciază

    • Ciprian said, on martie 7, 2012 at 8:41 pm

      Incearca sa faci o arhiva zip/rar si sa pui pe transfer.ro nu merge nici unul din download-uri.

      Apreciază

  11. nikolai said, on martie 7, 2012 at 9:06 pm

    sotia mea si-a dat licenta la el si a luat 10……

    Apreciază

  12. o pacatoasa said, on martie 7, 2012 at 9:35 pm

    ok ciprian, nu ma prea pricep ,,dar voi reveni o sa rog pe cineva sa ma ajute

    Apreciază

  13. paul said, on martie 7, 2012 at 10:00 pm

    Nu e o noutate.L-am cunoscut pe parintele Constantin Necula acum 7 ani la Sambata de Sus.Conferentia impreuna cu pr.Teofil Paraian la forumul ecumenist Tinerete si speranta.Stia sa se faca foarte placut in randul tinerilor. Mare pacat ca e ecumenist.

    Apreciază

  14. blogideologic said, on martie 8, 2012 at 12:28 pm

    Ciclul romanelor pentru copii „Cireşarii” a fost scris de Constantin Chiriţă. Era un penticostal ?

    Apreciază

    • Adrian.I said, on martie 8, 2012 at 12:34 pm

      @blogideologic
      Constantin Chirita l-a invitat la conferinta pe pr Necula ?….

      Apreciază

      • blogideologic said, on martie 8, 2012 at 1:01 pm

        “Cireşarii” era un brand creat de Constantin Chiriţă. Repet întrebarea pentru cine ştie : Scriitorul Constantin Chiriţă era un penticostal ? Dacă nu, atunci asociaţia religioasă “Cireşarii” din Beiuş nu are dreptul de proprietate al acestui brand, şi ar trebui să-şi schimbe denumirea.

        Apreciază

      • Adrian.I said, on martie 8, 2012 at 1:07 pm

        Pai sa si-o schimbe.

        Apreciază

    • Marian said, on martie 12, 2012 at 1:02 am

      E o coincidenta de nume. Ciresarii sectari nu au nici o legatura cu cei din filmul de care spui.

      Apreciază

    • Ion Atena said, on martie 8, 2012 at 9:23 pm

      Daca sunteti pr.Alex.Nan, atunci faceti foarte rau ca slujiti impreuna cu catolicii la Sfanta Liturghie.
      Fie si numai daca-s …..spectatori si tot nu este un lucru bun.
      Ce amestec avem noi ortodocsii cu ei?

      Apoi,….ziceti de invitatul Klaus Kenett care a tinut un „cuvant’.
      Mascariciul Kenett nu este normativ si nici reprezentativ pentru ORTODOXIE.

      Trist!

      Apreciază

  15. Rona said, on martie 9, 2012 at 12:46 pm

    va propun sa i omorati pe toti, sa ramaneti numai voi pe pamant!

    Apreciază

  16. flo_81 said, on martie 10, 2012 at 7:53 pm

    Deci pana la urma a avut dreptate parintele Mihail Stanciu de la Man. Antim in legatura cu acest individ, Claus Kenneth…, citez din memorie: ” Daca pe acest individ il primiti asa, cum il veti primi pe antihrist?”

    Apreciază

  17. Moses said, on martie 13, 2012 at 3:13 pm

    aveti aici inregistrarea video a cuvantului pr. Necula. Ascultati si socotiti daca este o marturie ortodoxa sau nu.

    Apreciază

    • Marius said, on martie 15, 2012 at 1:55 pm

      Mie nu-mi pare ca a marturisit altceva decat chemarea lui la ortodoxie.
      Este adevarat ca putea fi mai transant dar in conditiile respective era greu…poate a promis sa nu zica mai mult pentru a putea vorbi acolo…
      Adevarat este ca daca un suflet s-a intors sau se va intoarce dupa cuvantul lui, atunci a meritat efortul.
      Nu stiu, mie-mi pare ok cu toate ca filmare se termina brusc si ca poate putea spune mai direct: Fratilor sunteti pe calea pierzarii, veniti inapoi in Una Soborniceasca si Apostoleasca Biserica a Lui Hristos, de unde ati ratacit!
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  18. Ioan C. said, on martie 15, 2012 at 7:33 am

    1. Va rog sa ne vorbiti despre pururea fecioria Maicii Domnului

    FECIOARA MARIA, MAICA DOMNULUI http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/06/fecioara-maria-maica-domnului/

    2. Va rog sa ne vorbiti despre Cinstirea Maicii Domnului si a sfintilor.

    ÎNCHINAREA LA ÎNGERI ŞI SFINŢI http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/06/inchinarea-la-ingeri-si-sfinti/

    3. Va rog sa ne vorbiti despre cinstirea icoanelor si a crucii

    IMAGINILE ( ICOANELE) ÎN BISERICĂ http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/06/imaginile-icoanele-in-biserica/

    4. Va rog sa ne vorbiti despre botezul copiilor.

    BOTEZUL COPIILOR http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/06/botezul-copiilor/

    Botezul copiilor 2
    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/02/09/botezul-copiilor-2/

    5. Va rog sa ne vorbiti despre importanta traditiei in istoria Bisericii.

    SFÂNTA TRADIŢIE http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/06/sfanta-traditie/

    Sfânta Tradiţie în Vechiul Testament. Cartea Dreptului şi Cartea războaielor Domnului http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/19/sfanta-traditie-in-vechiul-testament-cartea-dreptului/

    6. Va rog sa ne vorbiti despre infiintarea cultului penticostal si despre intemeierea Bisericii Ortodoxe.

    CONTINUITATEA BISERICII DE LA APOSTOLI PÂNĂ ASTĂZI http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/06/continuitatea-bisericii-de-la-apostoli-pana-astazi/

    7. Va rog sa ne vorbiti despre glosolalie si adevarata vorbire in limbi.

    VORBIREA ÎN LIMBI http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/06/vorbirea-in-limbi/

    Apreciază

  19. preot adam ionel said, on martie 16, 2012 at 2:09 pm

    Parintele Necula a incheiat conferinta cu aceste cuvinte ,citez,,voi sunteti ranile iubirii mele,,.Pai si Arie,Macedonie,Nestorie,Sabelie,Luther,Calvin,CMB,tot ranile iubirii lui sunt?Daca il aveam pe Sfintia sa las sinodul 1 Ecumenic cred ca l-ar fi certat pe Sfantul Nicolae Blandul si Milostivul care i-a tras jap jap 2 palme lui Arie.Cu astfel de discursuri ramaneam arieni.La proscomidie se spune cand preotul pune particica Maicii Domnului pe Sfantul Disc,,pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu primeste Doamne jertfa aceasta intru jertfelnicul Tau mai presus de ceruri,,.Asa ca toata turma asta de neo, actualo protestanti semi protestanti fara Stapana de Dumnezeu Nascatoarea nu vad raiul .Unii se duc in Apus la studii si vin ,,apusi ,,in credinta .Si nu doctoratul da valoare ci dreapta credinta.Autoritatea duhovniceasca da autoritatea functiei si nu invers.Astia sunt teologii post patristici care nu mai respecta pe Sfintii Parinti.Sunt pateromahi si rau intentionati.Mi-l si inchipui pe Sfantul Nicolae numindu-l frate pe Arie asa cum parintele profesor il numea pe Vladimir Pustan.Sfintii Parinti sunt cheia pentru viata vesnica.

    Apreciază

  20. miki said, on iulie 28, 2012 at 6:39 pm

    APEL UMANITAR: ,sunt un om f f bolnav cu multe boli f incurabile cum ar fi.. infarct miocardic antero-septal suferit de 2 ori, si tot de 2 ori am suferit accidente vasculare din trunchiul cerebral,, partial sunt paralizat,, zic asta ca am ajuns sa mai pot merge un pic adica merg cam 20-30m apoi fac o pauza si tot asa. am diabet f complicat eu imi fac singur injectii cu insulina de 4 ori pe zi, numai eu si cu bunul dumnezeu stiu de chinul meu zi de zi, duc lipsa de medicamente si alimente, stiu ca voi muri in curand ptr ca asa-s bolile astea, dar cred-ca voi muri flamand tare greu mai este cand nu ai de mancare, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi si care il iubeste pe bunul dumnezeu, sa ma ajute si pe mine, cu putin din putinul lor ptr ca dumnezeu ii va rasplati inzecit pe fiecare, va rog din suflet sa ma iertati daca deranjez si vas ruga sa nu ma judecati voi lasatil pe dumnezeu sa judece pe fiecare ptr faptele bune sau rele,. eu nu pot efectua nici o activitate. .ma aflu in spania unde urmeaza sa fiu supus unei inerventii chirurgicale la creer unde am 2 cheaguri de sange, am cont la banca.. CAIXA in spania are nr. ES6321002701100110648088/CAIXESBBXXX. .. pe nume mihai feraru.. va rog nu ma lasati ajutati-ma tel 0034642624824 Doamne ajuta A-R

    Apreciază

  21. fanel said, on septembrie 4, 2012 at 3:23 pm

    Ma adresez oamenilor cu suflet si cu credinta in dumnezeu, ca din putinul lor sa ma ajute si pe mine ptr a putea urma tratamentul prescris de medici, boala, disperarea, neajutorarea si neputinta, situatia mea este f f grea, in jurul nostru mor oameni in fiecare zi, mor sau traesc cu o frica teribila de moarte, din cauza indiferentei noastre, sunt multi oameni batuti de soarta care duc zilnic poveri f grele in sufletele lor si-asa chinuite, sunt multi oameni care sufera si asteapta o mana de ajutor,, -oare cine este gata sa-le intinda o mana de ajutor???.Eu sufar de multi ani de mai multe boli f incurabile, Diabetul va pune capat zilelor, fac injectii cu insulina de 4 ori zilnic, nu pot efectua nici o activitate, ptr ca capacitatea mea de munca este pierduta in totalitate, duc lipsa de mancare si medicamente, daca bunul dumnezeu este cu dvs va rog ajutati-ma, ma rog lui dumnezeu si maica domnului sa va inmulteasca darul, si cu multa sanatate, gestul vostru il puteti face in contul ce lam deschis la banca: RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA are nr ro72rzbr0000060004438690 in euro,si-n lei ro93rzbr0000060001059026 si are codul swift: RZBRROBU , pe nume mihai feraru, Doamne ajuta.Va rog nu ma uitati.

    Apreciază

  22. Mia said, on februarie 22, 2013 at 5:14 pm

    Cateva reflectii asupra partii cenzurate din conferința pr Constantin Necula la penticostali in Beius:
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2012/03/cateva-reflectii-asupra-partii.html

    Apreciază

  23. valentin said, on ianuarie 28, 2015 at 8:15 pm

    noi credem în sfinții părinți ai Bisericii Ortodoxe, iar ei învață pe toți – De omul eretic după prima și a doua mustrare îndepărtează-te.
    De câte ori i-a mustrat Constantin Necula ( nu am auzit ) pe eretici !? După a 2-a mustrare trebuie să-i părăsească altfel cade el în neascultare față de ce au zis sfinții părinți și apostolii.

    Eu nu am încredere nici măcar că ar fi preot acest Constantin Necula. După cuvintele Mântuitorului – Feriți-vă de proorocii mincinoși care vin la voi în haine(piei) de oi, dar caută să sfâșie turma. Maica Domnului apără-ne!

    Apreciază

  24. […] Pr. conf. dr. CONSTANTIN NECULA (cel cu Klaus Kenneth) la penticostalii „Ciresarii” din Beius in… […]

    Apreciază

  25. […] Pr. conf. dr. CONSTANTIN NECULA (cel cu Klaus Kenneth) la penticostalii „Ciresarii” din Beius in… […]

    Apreciază

  26. […] Pr. conf. dr. CONSTANTIN NECULA (cel cu Klaus Kenneth) la penticostalii „Ciresarii” din Beius in… […]

    Apreciază

  27. […] Pr. conf. dr. CONSTANTIN NECULA (cel cu Klaus Kenneth) la penticostalii „Ciresarii” din Beius in… […]

    Apreciază

  28. […] Pr. conf. dr. CONSTANTIN NECULA (cel cu Klaus Kenneth) la penticostalii „Ciresarii” din Beius in… […]

    Apreciază

  29. […] condamnata de canoanele 45 si 46 apostolice, care interzic orice forma de rugaciune cu ereticii. https://saccsiv.wordpress.com/…/pr-conf-dr-constantin-necu…/. Cu acea ocazie, crestinii ortodocsi din Beius au considerat participarea celor doi preoti […]

    Apreciază

  30. […] 1 https://saccsiv.wordpress.com/2015/12/09/video-preotul-constantin-necula-ardealul-nu-poate-fi-decat-ecumenist-eu-sunt-pe-rock-fm-cam-patru-ore-pe-zi-ma-linisteste-la-primul-concert-rock-voi-fi-si-eu-in-sutana-si-cu-crucea-de-gat 2 Ibidem. 3 http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2017/02/parintele-necula-intre-duhovnicie-si.html 4 http://www.turnulsfatului.ro/2016/02/13/parintele-necula-despre-intalnirea-istorica-dintre-papa-francisc-si-patriarhul-kirill-al-rusiei-nu-inseamna-prea-mult-din-punct-de-vedere-al-unitatii-bisericilor 5 https://saccsiv.wordpress.com/2015/07/04/teologie-postpatristica-preot-conf-univ-constantin-necula-nu-esti-atins-de-duhul-sfant-cand-schimbi-scutece 6 https://saccsiv.wordpress.com/2012/03/07/pr-conf-dr-constantin-necula-cel-cu-klaus-kenneth-la-pentic… […]

    Apreciază

  31. Citez din articol:
    „In discutii purtate cu credinciosii ortodocsi din Beius, pastorul penticostal spunea ca “cei doi preoti care vor conferentia in Beius, sunt fani ai predicilor mele”. De asemenea credinciosilor ortodocsi li se interzice sa distribuie carti ortodoxe (cu pr. Cleopa Ilie, pr Iustin Parvu, Catehism ortodox, Vietile Sfintilor, carti de rugaciuni etc) la aceasta conferinta. Singurele carti admise spre vanzare sunt cele care poarta semnatura celor doi invitati sau cele ale cultului penticostal.”
    Voi ați auzit ca VREODATĂ în VREO BISERICĂ ORTODOXĂ să fie distribuite cărți scrise de neortodocși? Ca să nu mai zic de… „sectari”, cum ne numiți voi! Eu NU! Și atunci noi de ce am permite cuiva să răspândească cărți ortodoxe în bisericile noastre? Dați-mi UN motiv BUN! În rest… numai bine!

    Apreciază

    • Ioan C. said, on februarie 10, 2018 at 12:18 am

      “Avva Ioan povestea: „Ne-am dus, odată, din Siria la avva Pimen, pentru că voiam să-l întrebăm despre împietrirea inimii. Bătrânul nu ştia greceşte şi n-am găsit nici tălmaci. Văzându-ne supăraţi, el a început să vorbească greceşte, zicând: «Apa este moale din fire; piatra, tare. Dar dacă agăţăm ulciorul deasupra pietrei, picătură cu picătură apa găureşte piatra. Tot aşa, cuvântul lui Dumnezeu este moale; inima noastră, tare. Omul care ascultă des cuvântul lui Dumnezeu îşi deschide inima şi se teme de Dumnezeu».“
      (Patericul sau Apoftegmele Părinţilor din pustiu, Ed. Polirom, Iaşi, 2003, pag. 297)
      * Un exemplu din Pateric de vorbire în limbi, în concordanţă cu cuvintele Scripturii: “îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!” (Fapte 2:11).

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.