SACCSIV – blog ortodox

Mitropolitul Serafim de Pireu: “PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ANATEMA!”

Posted in Mitropolitul Serafim de Pireu by saccsiv on martie 6, 2012

   Iata ce aflam din articolul MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU LA DUMINICA ORTODOXIEI – 2012: PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ECUMENIŞTILOR ŞI TUTUROR ERETICILOR ANATEMA!”:

DE DUMINICA ORTODOXIEI – 2012 INIMA ORTODOXIEI A BĂTUT ÎN PIREU!

“PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ANATEMA!”

“Lui Benedict al XVI-lea, decăzutului ereziarh, care – potrivit Canoanelor, nu este papă şi patriarh al Romei celei vechi, şi celor care se împărtăşesc cu el, anatema!”

ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA!

În Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Pireu, arhiplină de credincioşi, s-a prăznuit Duminica Ortodoxiei sub protia Înalt Preasfinţitului Mitropolit de Pireu şi Falir Serafim. La sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii, Mitropolia a cinstit cu cea mai înaltă distincţie onorifică  a sa – Crucea de Aur a Sfântului Spiridon cu stea – pe luptătorii pentru neprihănita credinţă: Prea Cucernicul şi eruditul Protopresbiter Gheorghios Metallinos, profesor emerit al Universităţii din Atena, pe Prea Cucernicul şi eruditul Protopresbiter Theodoros Zisis, profesor emerit al Universităţii din Tesalonic şi pe distinsul domn Lavrentios de Georgio, preşedinte al Asociaţiei Filo-ortodoxe Cosma Flamiatos. Înalt Preasfinţitul le-a mulţumit şi i-a încurajat să-şi continue puternicele lor lupte pentru Ortodoxie neadormiţi şi neobosiţi.

Cititi va rog si:

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU la DUMINICA ORTODOXIEI: Fulminanta marturisire impotriva ecumenismului. Sa trimitem textul ierarhilor nostri. Sa le cerem sa vorbeasca. Daca tac, atunci sunt in tabara antihristului

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 6, 2012 at 12:35 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. 'xulescu said, on martie 6, 2012 at 5:31 pm

    E bine sau nu-i bine?

    Rugăciunea ca vector de comunicare cu Dumnezeu
    9 Martie 2012

    http://www.univapollonia.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=131:zilele-universitii-apollonia-ediia-a-xxii-a-&catid=35:evenimente-apollonia&Itemid=60

    Apreciază

  3. demni said, on martie 6, 2012 at 8:45 pm

    Saccsiv,daca ierarhii nostri tac,daca multi parinti tac,daca o mare parte din Biserica tace, de ce sa nu vorbim si noi sa punem ceva la cale?Sa luam atitudine?
    Tot tastam,”bloggarim”,facem,dregem ca sa ne intalnim fratii intre noi dar in final nu se intampla nimic.
    Cinste Parintelui Justin Parvu,Pr.Amfilohie,Pr.Proclu si altor marturisitori cum spunea cineva intr-un comentariu mai sus.Dar oare nu ar trebui sa incercam si noi sa le luam exemplu?Sa le dovedim ca nu vorbesc degeaba?
    Nu spun ca nu am facut nimic.Cel putin aceste „Bloguri Ortodoxe” cu siguranta nu sunt de prisos si greu ar fi fara ele in ziua de azi dar consider ca suntem capabili de mai mult.Nu cred ca romanul adevarat se limiteaza in mare parte la internet.
    Trebuie sa ne implicam cat mai direct posibil.Se pare ca asa cu vorba lumea nu prea se trezeste.
    Propun pentru inceput sa realizam o actiune de impartit pliante ANTI-CIP.Cel mai potrivit duminica dupa slujba in apropierea Bisericilor.
    Asa cu ajutorul Bunului Dumnezeu, unii o sa si dam nas in nas si vom avea ocazia sa ne cunoastem daca se tot ezita in a planifica intalniri.
    Va spun din propria experienta ca multa lume este de acord si este oarecum incantata de aceste indemnuri ale Parintilor nostri de a nu lua actele cu cip, si nu numai.
    Am deschis un topic despre asta si pe forumul Ortodoxia :
    http://ortodoxia.it.cx/viewtopic.php?f=47&t=86
    De unde puteti descarca si pliantul.
    Dar nimeni nu pare a fi interesant.Nici pe internet oamenii nu indraznesc sa se implice.
    Eu spun ca merita incercat daca vrem cu adevarat sa miscam ceva noi mirenii.
    Iertare daca am gresit sau am deranjat.

    Doamne ajuta !

    Apreciază

  4. Marius Barbu said, on august 6, 2013 at 8:49 pm

    https://graiulortodox.wordpress.com/2013/02/07/140-deosebirile-fundamentale-intre-ortodoxie-si-papism-de-mitropolitul-ieroteos-vlahos/

    „Lui Arie, întâiul luptător împotriva lui Dumnezeu şi începătorul eresurilor, anatema!

    Lui Petru Gnafevs, celui fără de minte, care zice „Sfinte fără de moarte, Cel Ce Te-ai răstignit pentru noi…”, anatema!

    Lui Macedonie, necredinciosul şi pnevmatomahul şi lui Nestorie, prigonitorul de Dumnezeu, care a spus că Sfânta Treime a pătimit, precum şi necredinciosului şi nebunului Valentin, anatema!

    Nebunilor Pavel de Samosata şi Teodot, şi celor de un gând cu el, şi celuilalt Nestorie, anatema!

    Lui Petru, înfricoşătorul eretic, care a fost numit şi Lykopetru, [adică lupul-Petru], lui Eutihie şi Savelie rău-cugetătorilor, anatema!

    Lui Iacov Armeanul – Zanzalo, lui Dioscor, Patriarhul Alexandriei şi lui Sever, Patriarhul Antiohiei, necredincioşilor, împreună şi lui Serghie, Pavel şi Pir, cei de un gând cu ei, împreună şi lui Serghie, ucenicul lui Lykopetru, anatema!

    Tuturor eutihienilor şi monoteliţilor şi iacobiţilor şi tuturor ereticilor, anatema!

    Lui Varlaam şi lui Anchindin, precum şi adepţilor şi urmaşilor lor, anatema!

    Lui Benedict al XVI-lea, decăzutului ereziarh, care – potrivit Canoanelor – nu este papă şi patriarh al Romei celei vechi şi celor care se împărtăşesc cu el, anatema!

    Lui Martin Luther, lui Jean Calvin, lui Ulrich Zwingli, şi lui Henric al VIII – lea, necredinciosului rege, şi celor care s-au adunat împreună cu ei, ramificaţiilor eretice ale protestantismului, anatema!

    Celor care neagă şi hulesc Preasfânta, Cea de-o-fiinţă, Nedespărţita şi de Viaţă-Făcătoare Treime, rabinilor iudaismului, musulmanilor şi membrilor Societăţii anonime de broşuri „Turnul de veghere” a Martorilor lui Iehova, anatema!

    Celor care resping Sfintele Sinoade Ecumenice al IV – lea, al V – lea, al VI – lea şi al VII – lea, monofiziţilor, monoteliţilor şi monergiştilor, anatema!

    Celor care predică şi învaţă pan-erezia ecumenismului sincretist – inter-creştin şi inter-religios, anatema!”

    Traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfântul Marcu al Efesului”
    Sursa:http://acvila30.ro/video-cu-anatemele-mitropolitului-serafim-de-pireu-printre-cei-dati-anatemei-papa-benedict-al-16-lea-rabinii-musulmanii-iehovistii-si-ecumenistii-duminica-ortodoxiei-2012-%ce%b4/

    Apreciază

  5. […] Mitropolitul Serafim de Pireu: “PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ANATEMA!” […]

    Apreciază

  6. […] Mitropolitul Serafim de Pireu: “PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ANATEMA!” […]

    Apreciază

  7. […] Mitropolitul Serafim de Pireu: “PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ANATEMA!” […]

    Apreciază

  8. […] Mitropolitul Serafim de Pireu: “PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ANATEMA!” […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.