SACCSIV – blog ortodox

Manastirea Sf. Treime Vidra a fost realizata de Fundatia Tezaurul Sacru al religiilor … Care e mesajul Fundatiei?

Posted in ECUMENISM by saccsiv on februarie 28, 2012

   Iata ce gasim la http://sacredtreasure.org/:

Fundatia a luat fiinta ca urmare a unei idei minunate pe care am inceput sa o punem in practica. Ne-am dat seama  ca toata activitatea a fost coordonata de Dumnezeu, intrucat se regasea in ultimele doua capitole ale Bibliei…

Azi, inversarea obiectivelor realizate, ar fi aproape imposibila (costuri enorme).

Aducem multumiri tuturor celor care au fost alaturi de Fundatia Tezaurul Sacru al religiilor si de Asociatia pentru Pacea Religiilor, si care au contribuit la realizarea actiunilor, festivalurilor, la cumpararea pamantului, la construirea schitului, la realizarea site-ului si  a forumului. La capitolul Recunostinta va veti regasi.

Manastirea Sf. Treime Vidra a fost realizata la porunca divina ( satan nu face casă lui Dumnezeu ) de catre Fundatie intr-un an si trei luni si donata Bisericii Ortodoxe Romane.

Iata si ce mai putem citi la http://sacredtreasure.org/introducere.html:

[…]

Vizitând România, Înalt Prea Sfintia Sa Kesisian împreuna cu Presedintele Armeniei Der Petrosian si sotia acestuia si având un prim contact cu Înalt Prea Sfintia Sa, doamna Marcela Ghiulbenghian a aflat ca la nivel international acest dialog permanent al religiilor era de dorit.
Fiind unul din Presedinti si moderator al Consiliului Ecumenic al Religiilor de la Geneva si încurajând aceasta lucrare, s-a aratat încântat de idee.
Facând cunoscut proiectul, idea de dialog permanent al reprezentantilor religiilor si Prea Fericitului Parinte Teoctist, având si binecuvântarea acestuia, doamna Marcela Ghiulbenghian a cautat pentru a se putea materializa aceasta frumoasa idee, sa cumpere un teren mare pentru a fi donat unui viitor Centru al tuturor Religiilor.

[…]

Credem ca în urma dialogurilor interreligioase si ecumenice, liderii religiosi, lucrând împreuna, pot constitui un mijloc   pentru promovarea unor solutii de rezolvare a oricaror conflicte, a reconcilierii si pacii.
Forumul International al Religiilor va fi o adunare permanenta a reprezentantilor principalelor religii ale  lumii, având ca scop realizarea binelui comun. În cadrul acestui Forum ne vom învata unii pe altii si vom învata despre alte religii spre a dobândi o perspectiva si o apreciere clara a adevarului ce se afla în fiecare dintre ele.

[…]

La baza activitatii Forumului International al Religiilor se vor respecta – printre altele – urmatoarele principii de baza cum ar fi:
1.      Recunoasterea ca exista mai multe cai prin care oamenii au dobândit un simtamânt al sacrului;
2.      Fiecare religie va fi vazuta si acceptata ca o cale valida catre mântuire;

[…]

“CASA DE SLAVA SI ADORARE A TATALUI CERESC”
“Casa de slava si adorare a Tatalui Ceresc” reprezinta un complex de cladiri care va asigura conditiile necesare pentru buna functionare a Forumului International al Religiilor si care se va edifica dupa începerea activitatilor Forumului.
Complexul va fi construit pe un teren de aproximativ 20 ha aflat între comuna Berceni si Vidra (jud Ilfov), la circa 7 km de statia de metrou IMGB din Bucuresti.
Terenul a fost achizitionat si donat Fundatiei “Tezaurul Sacru al Religiilor” de familia Marcela si Jirair Ghiulbenghian. La rândul sau, Fundatia a donat terenul respectiv F.I.R.
Complexul va cuprinde, în principal, urmatoarele constructii:
–          corpul central, care va fi o cladire cu baza unui patrat având latura de 233 m si înaltimea de 148 m;
–          în exterior , cladirea va avea forma unei piramide echilaterale simbolizând cortul Lui Dumnezeu care se va termina cu o platforma patrata, cu latura de 23 m, pe care se va monta o instalatie de foc continuu, un far care se va alimenta ziua de la soare si va lumina toata noaptea;
–          în interior, într-o sfera cu  stâlpi, va fi construita o sala de întrunire care va avea forma unui cerc înscris într-un patrat. În sala de întrunire, pe marginea ei, vor fi construite  altare pentru fiecare religie, care au la baza texte sacre si care vor fi despartite prin pereti demontabili o data pe luna, când va avea loc adunarea generala a F.I.R.
Cladirea va avea câte 3 intrari pe fiecare latura, orientate spre cele patru puncte cardinale.
Tot în interiorul constructiei vor exista: sali de conferinte, birouri, biblioteci, saloane de expozitie, centru de presa, magazine pentru desfacerea obiectelor si cartilor religioase apartinând tuturor religiilor si talmacite în toate limbile, apartamentele pentru ambasadorii tuturor religiilor.
În interiorul piramidei vor fi construite si amenajate, cu tot confortul necesar, apartamente pentru cazarea ambasadorilor religiilor membre ale FORUMULUI INTERNATIONAL AL RELIGIILOR.
În cadrul complexului vor functiona: o tipografie si o editura, un centru modern de comunicatii, garaje, spatii comerciale, restaurante cu specific, ateliere si magazine diverse, un centru de sanatate etc.
Pentru începerea constructiei s-a întocmit P.U.Z.-ul si s-au obtinut toate avizele necesare din partea mai multor institutii centrale de stat: de mediu si ecologie, cultura si culte, pedologie, alimentare cu apa si gaze etc.
La începutul anului 2002, Fundatia a initiat construirea unui sediu de Fundatie si s-a  obtinut autorizatie pentru construire.
Sediul Fundatiei a fost transformat într-un asezamânt religios cu o Biserica la mijloc, închinata Tatalui Ceresc recunoscut de toate religiile lumii, amenajat ca un schit cu 4 chilii, birou, trapeza si un etaj pentru pelerini sau calugari sau nevoiasi, suferinzi etc.
În 16 ianuarie 2005 a fost donat Patriarhiei Arhiepiscopiei Bucuresti cu hramul Sfânta Treime împreuna cu 5 ha teren agricol, din care 1 ha împrejmuit cu zid de 2 m înaltime si cu 350 pomi fructiferi, 100 trandafiri si alti pomi, arbusti floricoli.

Alaturi de schit se afla un aghiazmatar de 20mp.

Studiati va rog si:

http://sacredtreasure.org/Recunostinta.pdf

http://www.sacredtreasure.org/actiuni/actiuni%202006.pdf

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 28, 2012 at 12:39 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. fanu said, on februarie 28, 2012 at 12:51 pm

  http://www.frontpress.ro/?p=4992 descpre ghiulbeghienii masoni

  Apreciază

 3. STOP RFID 666 said, on februarie 28, 2012 at 1:13 pm

  Vai de aceia care vor intra intr-o asemenea cladire. Un spital nu pot construi dar o mizerie ecumenista ca aceasta repede o fac. Se grabesc astia ca nu mai au mult timp si trebuie sa fie ,,buna” intelegere intre oameni.

  Apreciază

 4. mel said, on februarie 28, 2012 at 2:12 pm

  Ma gandesc la lumea asta, cat este de intunecata la minte! Am atatia prieteni care imbratiseaza ideea de unificare a religiilor, „Ca doar exista un singur Dumnezeu!”. Dar ei nu stiu ca Dumnezeu este unul singur, dar nu pt. toti. Dumnezeul evreilor nu are fiu! Dumnezeul protestantilor nu are mama! Unde e unirea dintre religii? Cum s-ar putea uni niste religii atat de opuse? Pe zi ce trece lumea ma considera pe mine extremista, ca nu militez pt pace! Singurul lucru de care mi-e putin teama, este ca va veni cat de curand ziua in care va trebui sa-i parasesc pe toti cei dragi pentru a-mi urma convingerile!

  Apreciază

  • GabiM. said, on martie 1, 2012 at 10:21 am

   Se intampla toate acestea,fratilor,pentru ca suntem crestini si ortodocsi doar cu numele,nu traitori si nu practicanti!!!Pana nu cu multi ani in urma si eu gandeam ca „este just!ce au celelalte religii,ca TREBUIE sa traim cu totii in pace si prietenie,de ce sa nu se uneasca religiile,cine si de ce este impotriva?”.La biserica nu mergeam decat de Pasti si poate,de Craciun,nu ma spovedeam,nu ma impartaseam,nu citeam Sfintele Scripturi,habar n-aveam de dogme si invataturi,dar ma consideram CRTESTINA SI ORTODOXA…Pana cand a vrut Domnul nostru Iisus Hristos cu Preasfanta Maica Sa ca sa prind un canal tv din Timisoara,unde se intalneau in jurul unor mese rotunde,preoti ortodocsi,baptisti,evanghelisti,catolici,etc…Se explica biblia,se vizionau „slujbe” de la diversele religii,se vizionau filme despre ceea ce se intampla in lume si mai ales in america,in israel,despre satanism,pedofilie si tot restul;acolo l-am vazut prima data pe nicolae corneanu,pe Lucian Micu si impreuna pe nicolae(?)tone si multi altii…Cam dupa doi ani nu am mai avut acces la acest canal,apoi am auzit absolut intamplator,tot pe net, despre „documentele biometrice” si nestiind ce sunt acelea,am cautat pe net si intr-un tarziu,dupa foarte multe cautari,pe un site din „republica Moldova” am gasit UN COMENTARIU al unui tanar,astfel cautarile au reinceput si din blog in blog,iata-ma aici…Astazi,toata viata mea s-a schimbat si ma straduiesc sa recuperez tot ceea ce am pierdut in atatia si atatia ani,insa,aici nu am o Biserica decat foarte departe si nu are cine sa ma indrume,deci,citesc,citesc,citesc…Cred ca nu poate spune nimenea ca nu a fost VOIA DOMNULUI SI A MAICII SALE (carora le multumesc din toata inima soi ma inchin cu tot sufletul si cu toata fiinta mea cea pacatoasa!),sa pot cunoaste ADEVARUL pentru a veni ACASA,ca fara voia lor nimic nu se face! Nu am dorit sa va plictisesc cu povestea mea,ci am dorit sa va explic intr-un fel(voua,dar si mie!),cam de ce si pentru ce se uita la noi,mirati(?!?) cei carora incercam sa le vorbim despre ecumenism,despre cele se petrec in lume…Iertare fratilor si DUMNEZEU IMPREUNA CU PREASFANTA SA MAICA SA NE AJUTE LA TOTI! DOAMNE AJUTA ,NE LUMINEAZA,NE BINECUVINTEAZA SI NE MILUIESTE PRE NOI,PACATOSII ROBII TAI!

   Apreciază

  • ion said, on mai 31, 2016 at 12:11 pm

   Nu esti singura in aceasta situatie. La fel ca in problema cipurilor sau actelor cu cip sau cod de bare

   Apreciază

  • john tase said, on mai 31, 2016 at 12:22 pm

   Nu esti singura care se afla in aceasta situatie. Ce sa mai zicem de cipuri sau de acte cu cip ori cu cod de bare

   Apreciază

 5. Maria said, on februarie 28, 2012 at 2:14 pm

  Cu ani in urma ,cam prin 2005 ,am vazut un reportaj tv realizat de Tatulici, intr-o localitate din tara si anume Letca Noua ,in care preotul paroh de la biserica din localitate ,(un preot tanar ,cu credinta si bine instruit ,pe langa teologie ,studiase si matematica,)prezenta o icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni si minunile facute de Maica Domnului unor sateni ,care povesteau in direct despre acestea .De la Patriarhie ,suna in direct ,acest preot profesor de la facultatea de Teologie din Bucuresti si anume ,Alexandru Stan,facandu-l pe paroh albie de porci ,incult ,ca aceasta icoana nu-i facatoare de minuni si ca amageste oamenii si ca ceea ce izvora din icoana nu era mir ci rasina ,pana cand a reusit sa scoata din sarite localnicii ,mustrandu-l si spunandu-i ca icoana este veche de 300 de ani si ceea ce izvoraste nu-i rasina ci mir .
  Acum ,cand am vazut aceasta fata „bisericeasca „,in mijlocul acestor draci ecumenisti ,pe blog ,clar este cine conduce Biserica si ce oameni are Patriarhul .

  Apreciază

 6. costel said, on februarie 28, 2012 at 4:47 pm

  @Maria
  Doamne ajuta! Vezi http://bisericasfantulstefan.home.ro/parinte/cv_parinte.htm … Parintele Stan are inalte scoli de peste mari in spate, de aia e prezent la asemenea „manifestari” inchinate „iubirii”! Si cine stie ce alte scoli mai are sfintia sa!

  Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on februarie 28, 2012 at 6:35 pm

   costel

   Pai daca astia isi fac scoala la eretici cum sa nu-i iubeasca si sa fie ecumenist convins?

   Apreciază

  • Maria said, on februarie 28, 2012 at 8:54 pm

   Da ! Va fi greu sa tina minte atatea studii cand va fi intrebat la „Poarta Raiului”si va sta mult la” Poarta „,
   „sfintia sa „,dar mai greu va fi pt dansul cand o va vedea pe Maica Domnului ,stiind ca i-a negat minunile facute prin acea icoana izvoratoare de mir de la Letca Noua ,spunand ca-i rasina ,icoana , avand o vechime de 300 de ani .Probabil din cauza studiilor .

   Apreciază

 7. Bone Rudolf said, on februarie 28, 2012 at 6:39 pm

  „Nu socotiti ca am venit sa aduc pace pe pamant; n-am venit sa aduc pace ci sabie”
  Spuse de Iisus Hristos, pomenite de Matei in Evanghelia sa (10/34).
  Nu putem eluda acest principiu al crestinilor cand stim cati martiri au dat.
  Sa devenim caldicei si sa cantam in corul ecumenist despre o falsa, desueta, mincinoasa pace.?!

  Apreciază

 8. Bone Rudolf said, on februarie 28, 2012 at 6:49 pm

  Nu ati observat ca in elipsa aceea cu simboluri crucea aceea simpla,ortodoxa, lipseste?! Au pus una mai decorativa sa se piarda printre celelalte simboluri! Ar fi fost un semn mult prea puternic daca ar fi pus crucea simpla!
  Dar poate ca e mai bine asa!

  Apreciază

 9. Bone Rudolf said, on februarie 28, 2012 at 6:53 pm

  Si ca sa fie si mai perversi au scris litera P de parca ar fi cu semiluna.
  Exista si pentagrama cu varful in jos!
  Pai tare tont tre sa fii sa nu-ti dai seama pentru cine lucreaza astia!

  Apreciază

 10. costel said, on februarie 29, 2012 at 8:23 am

  Pai „satan nu face casa lui Dumnezeu”, o face pentru antihrist…
  @stop rfid si maria : interesant ar fi de remarcat perioada in care „sfintia sa” a studiat pe alte meleaguri! Cine si in ce conditii ajungeau la studii in anglia sau canada in anii ’60-’70???
  Ce scria parintele Adrian Fageteanu, cine l-a dat pe mana securistilor?

  Apreciază

  • Maria said, on februarie 29, 2012 at 12:42 pm

   costel ,
   Pai ,daca are vreo 70 de ani ,normal ca a fost trimis la studii in strainatate ,de cine ?De securitate ?
   Poate de evrei ,poate este evreu mascat in ortodox ,oricum ,pe mine” m-a dat gata” atunci cand i-am ascultat opiniile despre icoana Maicii Domnului ,in care se vedeau bine urmele mirului fe fata chipului .M D .,la tv .

   Apreciază

 11. Ion said, on februarie 29, 2012 at 9:57 am

  Voi vorbiti din auzite, dar manastirea respectiva este pustie, nu mai sta nici o maicuta acolo de cativa ani buni, iar Marcela Chizbezgian! are un nume PUR roamnesc!!! offf, of, of, of s-a umplut tara de parveniti.

  Apreciază

 12. Felix-Gabriel Lefter said, on februarie 29, 2012 at 12:59 pm

  Piramida…
  Nici macar nu se ascund…

  Apreciază

 13. o crestina said, on martie 4, 2012 at 11:21 am

  Mai bine s-ar numi Catedrala pierzarii neamurilor!!!!!

  Apreciază

 14. […] Manastirea Sf. Treime Vidra a fost realizata de Fundatia Tezaurul Sacru al religiilor … Care e mes… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: