SACCSIV – blog ortodox

Despre Hewlett Packard si Novensys, companiile ce vor furniza solutia IT pentru CARDURILE DE SANATATE

Posted in CARD NATIONAL DE SANATATE, CIPURI, COD DE BARE, Hewlett-Packard by saccsiv on februarie 28, 2012

   Credeati ca au uitat de cardurile de sanatate cu cip?

   Iata ce aflam din articolul HP România şi Novensys vor furniza soluţia IT destinată cardurilor de sănătate pentru 25 mil. euro:

Consorţiul HP România şi Novensys Corporation va furniza Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) soluţia IT destinată introducerii cardului electronic de asigurări de sănătate, valoarea contractului ridicându-se la 108,7 milioane de lei, inclusiv TVA (25 milioane de euro).
Potrivit caietului de sarcini, publicat în septembrie 2011, licitaţia a fost estimată la 110,8 milioane de lei, inclusiv TVA (25,5 milioane de euro).

„Comisia de licitaţie a stabilit că oferta câstigătoare este cea depusă de Hewlett Packard (România) SRL, în asociere cu Novensys Corporation SRL, a cărei valoare se ridică la 87.636.000,03 lei, exclusiv TVA. Rezultatul procedurii a fost comunicat ofertanţilor în data de 21 februarie”, se arată într-un răspuns al Companiei Naţionale „Imprimeria Naţională” (CNIN) la solicitarea MEDIAFAX.

În cadrul licitaţiei, Imprimeria Naţională a avut calitatea de unitate centralizată de achiziţii, iar CNAS de unitate contractantă, conform HG 962/2010 pentru aprobarea modalităţii de realizare a sistemului naţional al cardurilor naţionale de asigurări sociale de sănătate.

„Contractul cu ofertantul desemnat câstigător se va încheia de către CNAS, care va achita şi sumele contractuale, CNIN nefiind implicată financiar în contract”, se mai spune în răspunsul Imprimeriei Naţionale.

Alături de HP România şi Novensys Corporation, la licitaţie s-au mai înscris consorţiile UTI Systems şi Certsign, Indra Sistemas (Spania) şi Teamnet International, precum şi Ericsson Telecommunications România şi Software Development&Consulting SRL.

Imprimeria Naţională este la a doua încercare de atribuire a contractului, după ce, în iulie 2011, prima procedură a fost anulată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), în urma unei contestaţii depuse de Ericsson Telecommunications România.

Contractul va avea o durată de 9 luni de la data atribuirii şi va fi finanţat din surse proprii.

Prin introducerea cardului electronic de asigurări de sănătate, autorităţile intenţionează identificarea şi verificarea eligibilităţii pacientului din punct de vedere al calităţii de asigurat, a furnizorului de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, cât şi accesul şi utilizarea datelor medicale.

Astfel, va fi introdus un mecanism suplimentar de control pentru evidenţele, raportările şi decontările serviciilor medicale, iar acesta va asigura accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date medicale necesare deciziei medicale, în special în caz de urgenţe medicale.

Totodată, implementarea cardului naţional de asigurat va permite valorificarea tehnologiilor actuale privind accesul şi schimbul de date în condiţii de deplină siguranţă şi protecţie a datelor cu caracter personal, conform legislaţiei în vigoare şi recomandărilor Uniunii Europene.
Cardul naţional va fi emis individual pentru fiecare asigurat şi distribuit la domiciliu prin poştă.

Soluţia informatică care va gestiona cardul electronic va fi calibrată pentru a gestiona un număr de 15 milioane de asiguraţi, 50.000 de medici, din care 12.000 medici de familie, 15 milioane de consultaţii/an, 22 milioane de tratamente/an, 3,5 milioane de vaccinări/an, 20 milioane de analize de laborator/an, 2,7 milioane de vizite la domiciu/an şi 5,4 milioane de internări în spitale/an.

Hewlett Packard (România) SRL este parte a grupului american HP, unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente IT.
În 2010, afacerile companiei au însumat 340,7 milioane de lei, iar profitul net a atins 44,7 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice.

Cu o experienţă de 15 ani în domeniu şi peste 220 de angajaţi, Novensys Corporation este un integrator local de soluţii informatice dezvoltate de Oracle, Microsoft sau IBM.

Novensys Corporation este controlată de Cezar Florin Golumbeanu – 22,8 %, Andrei Ştefan Caunii – 21,75 %, Robert Florin Cristea – 22,05 % şi ICB Investment Limited (Cipru) – 33,4 %.

Pentru acest an, afacerile companiei au fost estimate la 40 milioane de euro, de la 28 milioane de euro în 2011.

Comentariu saccsiv:

In legatura cu Hewlett-Packard, stim ca David Packard (1912 – 1996), co fondatorul companiei (1939) a fost prieten apropiat al familiei Rockefeller

Membru Bohemian Grove, a fost de asemenea si U.S. Deputy Secretary of Defense 1969-1971 sub Nixon.

In timpul celui de al doilea razboi mondial Hewlett-Packard a produs echipamente pentru armata: radiouri, sonare, radare, etc. Dupa aceea a adus multe inovatii tehnice  devenind unul dintre cei mai mari producatori de electronic testing and measurement devices, calculatoare, computere, imprimante.

Cititi va rog si:

VIDEO: DR. DRE, Hewlett-Packard si multe simboluri …

HP Romania se ocupa si de SIUI:

   Conform http://www.eafacere.ro/firme/novensys-corporation_6767.html

Novensys este un actor important al pietei romanesti de management al informatiei. Dupa 8 ani in care s-a impus prin numele Bar Code Systems ca lider al segmentului de coduri de bare si a acumulat expertiza unui integrator, compania a intrat in 2004 intr-o etapa fireasca de dezvoltare. Novensys are acum puterea de a oferi solutii complete integrate de management al informatiei, la cele mai inalte standarde.

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 28, 2012 at 1:48 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. hesperus said, on februarie 28, 2012 at 2:22 pm

  de unde ai informatia ca a produs pentru armata in al doilea razboi mondial?..cand ei existau de-abia de 5 ani, inceputul prinzandu-i intr-un garaj de lemn.

  Apreciază

 3. Dorin said, on februarie 28, 2012 at 5:00 pm

  Altarul Ortodox
  Pr.Constantin Necula-tinerete, educatie, marturisire!…video

  Apreciază

 4. costel said, on februarie 28, 2012 at 5:02 pm

  off topic @ danutza
  Doamne ajuta! V-am trimis un email prin site-ul ortodoxia. Doresc un raspuns. Multumesc.

  Apreciază

 5. Dan Tanasescu said, on februarie 28, 2012 at 5:42 pm

  Offtopic: A început campania anti-creştină de Paşti. După „Evanghelia lui Barnabas” acum şi asta: http://www.realitatea.net/adevaratul-mormant-al-lui-isus-mantuitorul-n-a-mai-iesit-din-el_918080.html

  Apreciază

  • danutza said, on februarie 28, 2012 at 7:25 pm

   cred ca ar fi bine sa ripostam la atacurile murdare din media. macar prin comentarii sa ne exprimam dezaprobarea fata de mizeriile publicate!
   sa ne amintim cuvintele sf Grigore Teologul: Prin tacere Il tradam pe Dumnezeu!

   Apreciază

 6. costel said, on februarie 29, 2012 at 8:41 am

  @danutza
  Daca sunteti membra pe Ortodoxia, inseamna ca ati primit de la mine un email, verificati va rog! Daca nu, rog pe saccsiv sa va dea adresa mea de email, vreau sa va rog ceva. Multumesc. Doamne ajuta!

  Apreciază

 7. costel said, on februarie 29, 2012 at 8:56 am

  @ danutza http://ortodoxia.it.cx

  Apreciază

 8. Traian Tamaieru said, on aprilie 18, 2012 at 12:23 pm

  Novensys este un abonat la Imprimeria Nationala, fiind controlata de fostul ministru de finante. Alta teapa este cea eRovinieta, etc.

  Apreciază

 9. newsplazza said, on aprilie 26, 2012 at 8:35 am

  Eu zic că este bună ideea cu, cardurile de sănătate! Sincer! De ce să nu știe tot poporul evreu de ce sufăr eu? De ce sănătatea mea trebuie să fie una de interes național? Pentru că nu-mi pasă! Dacă mai marii lumii consideră că eu nu sunt decât un număr CNP, atunci asta sunt! – Cam așa gândesc cei mulți! Ce ne facem cu ei??? Mâine poimâine o să ne forțeze copiii să decidă singuri în privința acestor carduri dacă noi nu suntem de-acord cu ele! Trebuie să fim tari și încrezători că-i vom învinge!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: