SACCSIV – blog ortodox

In EVANGHELIA LUI BARNABAS (BARABAS) ar scrie ca pe Golgota nu a murit Iisus Hristos, ci Iuda Iscarioteanul, iar Iisus vorbeste despre venirea profetului Mahommed … Mass-media anti crestina zbiara de bucurie ca s-a gasit manuscrisul

Posted in ISLAMISM, Turcia by saccsiv on februarie 26, 2012

Iata ce scrie in articolul Manuscrisul care poate zgudui din temelii lumea creştină:

La Ankara, in mod misterios, a fost scoasa la lumina una dintre cele mai vechi scrieri evanghelice apocrife descoperite pana acum, Evanghelia lui Barabas. Manuscrisul a iesit de-abia acum la iveala, desi fusese descoperit in urma cu 9 ani intr-o pestera. El are o vechime de 1.500 ani si este scris in armeana.

Oamenii de stiinta speculeaza spunand despre continutul manuscrisului ca poate zgudui din temelii lumea crestina. Manuscrisul a fost predat specialistilor pentru restaurare, iar dupa incheierea acestui proces va fi expus in cadrul Muzeului Etnografic National, scrie Actualno.
Se pare ca prelatii de la Vatican si-au manifestat un mare interes fata de aceasta descoperire, chiar daca ministrul turc al Culturii, Ertugrul Gunay, a dezmintit aceste informatii, spunand ca pana acum nu a primit o cerere oficiala din partea Papei.

Se presupune ca Evanghelia este una dintre asa-numitele scrieri apocrife, clasificare obtinuta dupa Consiliul Ecumenic de la Niceea, nord-vestul Turciei, desfasurat in secolul al patrulea. Atunci, clericii crestini de rang inalt au desemnat cele patru mari Evanghelii – ale apostolilor Luca, Matei, Ioan si Marcu – ca fiind singurele surse de incredere pentru cuvantul Domnului, celelalte 100 de scrieri fiind respinse si considerate erezii.

Manuscrisul are 52 de pagini, fiind scris pe piele. Potrivit unor experti, textul reprezinta invataturile lui Iisus, scrise inainte ca acesta sa fie numit „Fiul Domnului”. Valoarea de piata a manuscrisului este evaluata la aproximativ 20 milioane dolari. Conform unor informatii din presa turca, scrierea ar fi Evanghelia lui Barabas, rebelul gratiat de Pillat din Pont, in locul lui Iisus. In anul 325, pe pamanturile Turciei moderne, Sfintii Parinti interzic textul pe care il considera eretic, deoarece in el scria ca pe Golgota nu a murit Iisus Hristos, ci Iuda Iscarioteanul care l-ar fi inlocuit pe Fiul Domnului.

In articolul Evanghelia lui Barabas – manuscrisul care poate zgudui din temelii lumea crestina (Video) se mai specifica:

Conform unor informatii din presa turca, scrierea ar fi Evanghelia lui Barabas, rebelul gratiat de Pillat din Pont, in locul lui Iisus. In anul 325, pe pamanturile Turciei moderne, Sfintii Parinti interzic textul pe care il considera eretic, deoarece in el scria ca pe Golgota nu a murit Iisus Hristos, ci Iuda Iscarioteanul care l-ar fi inlocuit pe Fiul Domnului.
Valorosul manuscris a fost descoperit intr-o pestera din apropierea frontierei turco-irakiene. Evanghelia va fi declarata parte a patrimoniului cultural national al Turciei. Politia investigheaza daca cineva detine o copie, pentru ca manuscrisul a fost descoperit in urma cu 9 ani, fiind pastrat pana acum in Palatul de Justitie din Ankara.

Iar conform O Biblie veche de 1.500 de ani ar putea schimba istoria crestinismului. Contine o profetie inedita:

Vaticanul a cerut oficial sa analizeze o Biblie veche de peste 1.500 de ani, descoperita in Turcia, care ar contine detalii socante despre Iisus si religia crestina.

Biblia a fost gasita in urma cu 12 ani, cand a fost recuperata de la o grupare de hoti de antichitati.

Vaticanul a formulat acum o cerere oficiala, prin care vrea sa obtina dreptul de a cerceta aceasta Biblie. Cartea este scrisa in limba syriaca, un dialect aramaic, considerate limba in care a vorbit Iisus.

In prezent, Biblia este foarte bine pazita si se afla la Muzeul de Etnografie din Ankara. Literele cu care este scrisa sunt din aur, iar paginile din piele.

Potrivit cotidianul turc Star, Biblia contine controversata Evanghelie dupa Barabas, considerata de musulmani ca fiind evanghelia originala, respinsa ulterior de Biserica crestina.

Cartea contrazice opiniile crestine despre Iisus si contine multe idei islamice, cea mai importanta afirmatie fiind profetia lui Iisus, care vorbeste despre venirea profetului Mahommed.

Pana la urma, Realitatea vine cu articolul Descoperirea care ar putea DESTRĂMA creştinismul: Isus a PROFEŢIT venirea lui Mahomed in care ni se spune ca nu-i vorba de talharul Baraba:

Vaticanul a făcut o cerere oficială pentru a examina o Biblie veche de 1.500 de ani, în posesia căreia Turcia a intrat cu 12 ani în urmă. Volumul, cunoscut sub numele de „Evanghelia după Barnabas”, conţine informaţii care ar putea duce la victoria islamului asupra creştinătăţii.

Bibila se pare că ar conţine primele învăţături ale lui Isus Hristos şi este scrisă cu litere de aur pe piele din animal. Cartea este scrisă în aramaică, limba natală a lui Isus.

Turcia a confiscat Biblia de la o bandă de contrabandişti de antichităţi care operau în Marea Mediterană, scrie Huffington Post. Se pare că Biblia ar fi o copie a Evangheliei lui Barnabas, un text controversat considerat a fi nedemn de a sta alături de cele patru evanghelii ale Noului Testament: cea a lui Matei, Marcu, Luca şi Ioan.

În această scriere, Barnabas se prezintă a fi unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus şi susţine că acesta a prezis venirea profetului Mahomed, scrie huffingtonpost.com.

Datorită valorii ei culturale şi religioase, fotocopiile paginilor Bibliei ar putea valora aproximativ două milioane de dolari.

Evanghelia lui Barnabas poate fi citită AICI în limba engleză.

   Comentariu saccsiv:

   Barabas, Barnabas, ce conteaza pentru mass-media? Important e sa se loveasca in crestinism. Si cand ar fi cel mai bun moment, daca nu la inceperea Postului Mare?

Care ar fi ideile principale?

Ca:

in el scria ca pe Golgota nu a murit Iisus Hristos, ci Iuda Iscarioteanul care l-ar fi inlocuit pe Fiul Domnului.”

Si:

considerata de musulmani ca fiind evanghelia originala, respinsa ulterior de Biserica crestina.

Cartea contrazice opiniile crestine despre Iisus si contine multe idei islamice, cea mai importanta afirmatie fiind profetia lui Iisus, care vorbeste despre venirea profetului Mahommed.”

În această scriere, Barnabas se prezintă a fi unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus şi susţine că acesta a prezis venirea profetului Mahomed

Barnaba n-a fost dintre cei 12 Apostoli, ci din randurile celor 70 de ucenici.

Studiati va rog si:

http://www.bibliaortodoxa.ro/cautare-rezultate.php?text=Barnaba

Cititi va rog si:

Mormantul Sfantului Apostol Barnaba – Salamina

Ce spune Sfantul Apostol Pavel in Epistola catre Galateni, capitolul 1?

8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema! 

9. Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema! 

Ei bine, iata ca de cativa ani a aparut o asa zisa scriere a lui unui Barnaba (pe care mare parte din presa il confunda cu talharul Baraba), plina de rataciri cumplite. Poate un crestin sa creada cele scrise acolo? Evident ca nu, caci nu exista crestinism fara Jertfa de pe Golgota si fara Inviere. Deci aia nu e scriere crestina. Ca o fi circulat cu multe secole in urma, se prea poate, caci multe nazbatii circulau si pe atunci, ca doar dracul n-a aparut de cativa ani.

E posibil insa ca Sfantul Barnaba sa fi scris asa ceva? Desigur ca nu, caci altfel l-ar fi criticat aspru Sfintii Apostoli cu care a fost contemporan.

Desigur, mass-media se bucura si pune titluri bombastice: Manuscrisul care poate zgudui din temelii lumea crestina … Zguduita nu e decat mintea lor de habauci.

128 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Maria said, on februarie 28, 2012 at 11:23 am

  sic,
  Asta-i prigoana crestinilor (pt ca ne-crestinii nu-si fac probleme )in vremurile premergatoare venirii lui
  Antihrist .
  Daca vrem la Hristos si nu in Iad ,trebuie sa acceptam moartea ,ca doar tot trebuie sa murim odata .Dumnezeu ne va intari atunci .

  Apreciază

 2. LgMihail said, on februarie 28, 2012 at 1:18 pm

  Doamne-ajuta! Domnule Admin, permiteti-mi sa-mi spun parerea…. Situatia, dupa cum arata sta cam asa(din perspectiva mea – o posibila perspectiva crestina):

  1. 1500 de ani vechime? Cam atunci incepe Isalmul. Deci, pana nu apare o carte mai veche decat Mahomed, nu are relevanta prea mare. Sunt 100 de apocrife, de ce ar conta asta?
  2. Ca scrierea asta sa fie autentica (scrisa de un urmas al lui Hristos) e ABSOLUT imposibil! De ce? Pana si sectele si ereziile cele mai dovedite a fii false nu au pomenit ineptii ca astea! Deci, din zecile de carti atribuite unui apostol sau altuia, cateva sigur sunt autentice (anume, cele pe are le avem in Canon). Ca din 100 de scrieri, doar una singura (a lui Barnaba) sa fie autentica – no chance.
  3. Daca scrierea asta circula inainte de venirea lui Mahomed, atunci situatia (daca suntem destepti si nu legume) are doua intorsaturi: una neutra si una extrem de favorabila pentru crestini!
  Pe de o parte, putea fii un eretic inselat de Satana si sa scrie asta (inainte de Mahomed). Apoi, acelasi diavol, preschimbat in inger de lumina, inseala pe un altul (Mahomed). Foarte simplu. Daca Islamul a fost uneltit de Satana, ei bine sigur a fost uneltit din timp.

  Pe de alta parte, daca aceasta carte este scrisa in cadrul unei secte crestine timpurii(una din multele variante/erezii ce au circulat), atunci asta poate DARAMA DIN TEMELII (reprezentand o varianta placuta ateilor si usor de acceptat) Islamul! De ce? Simplu: Mahomed (despre care stim ca nu stia sa citeasca) ar fii putut chiar el sau anumiti ucenici (pastratori ai acestei erezii), ajunsi in tarile arabe, sa dea nastere, in urma lecturii acestui document sau a altora asemenea, religiei islamice. Putem vorbi deci de un Islam fara REVELATIE, doar o „transpunere” a unei erezii intr-un mediu diferit (tarile arabe), deci, un islam fara RELEVANTA (la fel ca documentul gasit acum).

  Astept parerea dmv. si, eventual, daca doriti, puteti transpune ideile intr-un articol ulterior.
  Crestini, puneti mana pe metaniere. Cine n-are sabie, sa-si vanda haina si sa-si cumpere!

  Pace in suflet si lumina-n cuget!

  Apreciază

  • Vali S. Vârtan said, on februarie 5, 2016 at 12:05 am

   Evanghelie scrisă cu cerneală de aur ?? Pe suport de piele ?! Hm ! Au avut oare, autorii creştini din acea vreme resurse pentru o Versiune de Lux ? Ştiam că în acele secole…creştinii nu-şi prea permiteau astfel de zorzoane specifice Califilor! Musulmanii ăstia nici să mintă nu prea ştiu…Sunt ceea ce sunt. Nişte perfizi-şmecheri…dacă ţine.

   Apreciază

 3. crestinul ortodox said, on mai 26, 2012 at 3:50 am

  ce este duh strain si nu este in DUHUL LUI HRISTOS afara este cu intunericul , cu vrajitorii si focul cel vesnic…

  Apreciază

 4. […] In EVANGHELIA LUI BARNABAS (BARABAS) ar scrie ca pe Golgota nu a murit Iisus Hristos, ci Iuda Iscari… […]

  Apreciază

 5. […] In EVANGHELIA LUI BARNABAS (BARABAS) ar scrie ca pe Golgota nu a murit Iisus Hristos, ci Iuda Iscari… […]

  Apreciază

 6. Radu said, on februarie 13, 2018 at 7:47 pm

  Falsuri si minciuni

  Nu are cum sa aiba 1500 de ani…e de pe vremea musulmanilor probabil material propagandistic sa ii insele pe crestinii din timpurile alea
  sau poate tot materialul asta descoperit e o fabricatie moderna…

  Cine are credinta si citeste Sfanta Scriptura nu are nicio problema cu tentativele astea josnice de minciuni si ispite.

  Doamne ajuta si sanatate!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: