SACCSIV – blog ortodox

Scrisoare deschisa adresata Guvernului, Parlamentului, cadrelor didactice, parintilor in legatura cu promovarea homosexualitatii in scoli

Posted in HOMOSEXUALITATE by saccsiv on februarie 25, 2012

Scrisoare deschisă a Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro-vita din România adresată  ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale, Guvernului României, Senatului şi Camerei Deputaţilor, inspectorilor şcolari, cadrelor didactice, directorilor de şcoli, educatorilor, părinţilor şi tuturor reprezentanţilor societăţii civile

Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-vita din România îşi exprimă dezacordul faţă de organizarea, în mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar şi universitar din Bucureşti, a unor acţiuni de familiarizare a tinerilor cu istoria minorităţilor sexuale (LGBT Lesbiene-Gay-Bisexuali-Trans). Desfăşurate pe tot parcursul lunii februarie 2012 de către organizaţia non-guvernamentală ACCEPT, manifestările sunt găzduite, printre altele, de „Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării”, „Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială” din cadrul Universităţii Bucureşti, precum şi de Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din capitală.

Considerăm că organizarea, în şcolile din România, a unor astfel de activităţi reprezintă un precedent deosebit de grav, cu atât mai mult cu cât învăţământul de stat este finanţat din banii tuturor părinţilor care nu doresc să-şi expună copiii propagandei homosexualilor.

Astăzi, fenomenul homosexualităţii se răspândeşte din ce în ce mai repede în rândul tinerilor, fie prin organizare unor manifestaţii publice care susţin că acest păcat strigător la cer este un „drept” al omului ce nu trebuie să fie încălcat, fie prin presiunile unor organizaţii de tipul „ACCEPT” care solicită legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, precum şi a adopţiilor în vederea întemeierii unei „familii”. Ce se întâmplă, însă, cu adevărata familie, cea creştină, celula Bisericii? Aceasta este grav afectată, căci scopurile căsătoriei sunt total denaturate.

În Vechiul Testament stă scris „să nu te culci cu bărbat ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune” (Levitic 18, 22) şi tot aici este prezentat cazul celor două cetăţi Sodoma şi Gomora care au pierit din cauza acestor pervertiri ale făpturii umane (Fac. 19, 4-28). Păcatul acesta poarta şi numele de sodomie, după denumirea cetăţii în care a fost săvârşit (Sodoma).

De asemenea, în Noul Testament, mai precis în Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 1, versetele 26-27, avem precizată clar pedeapsa pentru acest păcat: „Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii. Asemenea şi bărbaţii, lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi, luând în ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.”

Conform doctrinei oficiale a Bisericii Ortodoxe Române, „sodomia, adică desfrâul împotriva firii, precum și impiedicarea cu știință a zămislirii de prunci și lepădarea lor” constituie păcate de moarte (strigătoare la cer, v. Învățătură de credință creștin ortodoxă, 110;   http://www.patriarh.ro/Index/invatatura.php?capitol=306)

Într-o ţară cu o populaţie majoritar ortodoxă, păcatul homosexualităţii a ajuns prilej de sărbătoare şi dezbateri publice, şi nu oriunde, ci în şcoli şi licee, sub ochii copiilor, părinţilor şi dascălilor noştri. Şi, deşi se duc lupte grele pentru eliminarea orelor de religie din curricula şcolară (pe cine oare deranjează acestea?), păcatul sodomiei este privit cu indulgenţă, de teama acuzaţiilor de discriminare.

Ce informaţii li se inoculează tinerilor noştri studenţi, aflaţi la vârsta când îşi pot întemeia o familie? Pentru ilustrare, iată cum se intitulează una dintre activităţile susţinute pe data de 11 februarie, sub titulatura „Spiritualitate şi sexualitate”, avându-i ca protagonişti pe Maria Irod şi Florin Buhuceanu: „Relaţia cu Dumnezeu e o piedică pentru identitatea ta ca gay, lesbiană, bisexual/ă sau persoană trangender? Este o oportunitate? E irelevant?”, în timp ce o altă activitate programată pentru data de 23 februarie, la Facultatea de Sociologie, are ca temă „Cine (ne) defineşte familia?”. De asemenea, ziua de 27 februarie este rezervată unei discuţii libere, cu tema Reflectarea persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane trans) în presa românească – „întâlnire la care sunt invitaţi să participe jurnalişti din presa scrisă, online, radioul şi televiziunea publice.” (http://accept-romania.ro/luna-lgbt/)

Încălcări ale prevederilor legale

Art. 4, alin. 2 din Tratatul asupra Uniunii Europene impune promovarea valorilor unui stat membru drept componentă a identităţii naţionale. Astfel, minorităţilor sexuale nu le este permis să încalce principiile educaţiei copiilor şi tinerilor, consfinţite în dispoziţiile art. 43 şi 44 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului: „Copiii au dreptul de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate pe care o pot atinge şi de a beneficia de serviciile medicale şi de recuperare necesare pentru asigurarea realizării efective a acestui drept” (art. 43). „Copiii au dreptul de a beneficia de un nivel de trai care să le permită dezvoltarea fizică, mintală, spirituală, morală şi socială” (art. 44).

De asemenea, Legea nr. 272/2004 prevede obligaţii concertate pe care le au instituţiile publice ale statului, împreună cu părinţii, privind dezvoltarea sănătoasă mentală şi fizică a copilului. Aceste instituţii, definite de lege,  sunt: Administraţia publică locală, Servicii judeţene de protecţia copilului, Biserica, Poliţia, Servicii Medicale. Acceptarea încălcării din partea acestor instituţii a normelor care trebuie să garanteze în primul rând sănătatea fizică a copiilor noştri constituie infracţiuni grave de perversiune sexuală (art. 201 Cod penal în vigoare în prezent) şi corupţie sexuală (art. 202 Cod penal).

Totodată, Legea educaţiei naţionale prevede, la art. 7, alin. 1 că “în unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.”

Având în vedere cele expuse mai sus, solicităm tuturor factorilor de răspundere respectarea atentă a legilației în vigoare și interzicerea imediată a susţinerii acestor activităţi în spaţiile publice, mai cu seamă în unităţile de învăţământ care sunt destinate formării caracterelor morale şi nu experimentelor de pervertire satanică a tinerilor!

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 25, 2012 at 12:08 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • nea Anderthal said, on februarie 26, 2012 at 4:30 am

   ..scuze ca am intrat in fata dar TREBUIE urmarit acest link:

   http://www.youtube.com/user/StephenHannardADGUK#p/u/3/JnsfeWIlXz4

   ps;nu cunosc limba harapilor dar in engleza scrie ca in Liban un rau si-a schimbat culoarea in rosu(sange?) ,etc.Parca in Apocalipsa scrie de asta///

   Apreciază

   • danutza said, on februarie 26, 2012 at 1:36 pm

    f interesant. care o fi sursa colorarii raului? chiar e sange? au facut arabii analize? pacat ca nu intelegem.

    Apreciază

   • morosanu said, on februarie 26, 2012 at 2:30 pm

    nea anderthal cum as putea vorbi cu tine pe privat despre alberta? vreau cat mai multe detalii
    ps: eu locuiesc in montreal

    Apreciază

 2. Ioan C. said, on februarie 25, 2012 at 12:11 pm

  Off-topic

  Asta da atitudine împotriva desfrânării: http://pesurse.ro/#/2012/2/25/scandal-la-deva-episcopul-l-acuz-pe-primarul-unpr-/#news

  Apreciază

 3. Ciprian said, on februarie 25, 2012 at 1:46 pm

  Homosexualitatea este o forma de demonizare, prin acceptarea si sustinerea homosexualitatii societatea se face partasa la acest crunt pacat pentru care Dumnezeu a ars cu foc Sodoma si Gomora…..

  Fragmentul din „Iannis cel nebun pentru Hristos”, cand Constantin (homosexualul si povestitorul acestui fragment) il invita pe Iannis acasa la el deoarece il deranja din practicarea pacatelor:

  „Ca sa nu mai lungesc vorba, m-am hotarat sa-l invit pe Iannis-nebunul acasa la mine…

  De indata ce i-am deschis, a spus:
  -Binecuvantat sa fii, Constantine, in veacul de acum si in cel ce va sa fie.

  Pentru prima data auzeam un asemenea salut, insa tot pentru prima data l-am auzit vorbind si pe demonul care se cuibarise inlauntrul meu:

  -Ai venit si aici in casa mea, nebunule, ca sa ma alungi? Nu sunt singur, ci am impreuna cu mine trei sute saizeci si cinci de prieteni. Eu nu am sa plec. Pleaca tu, pentru ca altfel am sa te omor!

  Atunci Iannis a ridicat deasupra mea o cruce si a spus:

  -In numele Sfintei Treimi celei de o fiinta…

  Din clipa aceea nu am mai auzit nimic altceva, pentru ca am lesinat. Cand mi-am venit in sine, l-am vazut pe Iannis cum ma privea zambind. Simteam o mare bucurie ca se afla acolo, insa nu puteam sa-mi dau seama din ce pricina…

  … Eu socoteam povesti tot ceea ce spunea despre demoni. Credeam ca sunt nascociri ale preotilor si ale religiei, ca sa sperie lumea si sa castige usor bani, sa poata duce un trai mai bun, sa se imbogateasca si ale asemenea. Si iata ca acum eram martor al lucrarii lor ucigase asupra omului…”

  Apreciază

 4. Ciprian said, on februarie 25, 2012 at 1:54 pm

  Sa luam aminte locatiile:
  „Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării”,
  „Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială” din cadrul Universităţii Bucureşti, precum şi de
  Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din capitală.

  Deci acolo unde sunt viitorii „formatori de opinie” adica la jurnalism, litere cat si viitorii „duhovnici” (psihologii, sociologii), adica sa vina de pe bancile scolii gata indoctrinati…

  Oare cine sunt rectori la aceste institutii… niste rotarieni/masonei purtatori de sortuletz?!?

  Apreciază

 5. antiignorantu said, on februarie 25, 2012 at 3:08 pm

  instructorii homosexuali si tinerii…

  Apreciază

 6. Pr.Alexandru said, on februarie 25, 2012 at 3:23 pm

  Iată aici mai pe larg despre o altă scrisoare deschisă, a PS Gurie al Devei și Hunedoarei, demnă de toată lauda această luare de poziție împotriva desfrâului instituționalizat:

  http://acvila30.wordpress.com/2012/02/24/episcopul-gurie-impotriva-casatoriilor-de-proba-axios/

  Apreciază

 7. Tudorache Gabriela said, on februarie 25, 2012 at 4:46 pm

  Buna ziua,
  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra despre mama mea, Gabriela Tudorache.Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei.Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.
  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  Apreciază

 8. Monica said, on februarie 25, 2012 at 4:53 pm

  Ori ce lucru pe care oamenii il fac in viata trebuie sa aibe un rost si o finalitate.
  Cand 2 tineri se casatoresc nu o fac decat pentru placerea sexuala ci si pentru a perpetua specia umana.
  Daca trece o perioada de timp si nu reusesc sa aiba copii se duc si cauta tratamente la doctori,se roaga si sunt in stare sa faca orice ca sa poata procreea.
  Acum stau si ma intreb care e rostul unei asa zise casatorii intre 2 barbati sau 2 femei.
  Care e finalitatea?Care e bilantul pe care cupluri de acest fel pot sa il numere la batranete?
  Cat de mult nu sunt de acord cu aceste uniuni intre homosexuali si lesbiene totusi nu accept sa fie persecutati sub nici o forma sau inlaturati din servicii sau alte forme de stigmatizare sociala.
  Ce ar trebui sa le cerem ar fi sa fie mai retinuti in manifestarile lor si sa nu influenteze pe cei tineri care sunt mai naivi si vulnerabili.
  Nu trebuie legalizate astfel de casatorii deoarece daca vor sa lase ceva partenerului de viata pot pur si simplu face testament si sa isi scrie acolo dorintele si unul si altul.
  De fapt e deplasat sa le numim casatorii.

  Apreciază

  • Maria said, on februarie 25, 2012 at 5:58 pm

   Monica
   Ce inseamna asta ?: „casatorii ,”vor sa lase ceva partenerului de viata „,testament si sa scrie dorintele unul altuia „.
   Cum ” nu accepti sa fie persecutati sau inlaturati din servicii sau alte forme de stigmatizare sociala ?”
   Mai , dar ce mila-ti este tie de homosexuali si celorlalte cum le spune ?Aha ! Lesbiene !
   Pai ,eu daca as putea da legi in tara asta ,as interzice prin lege asemenea batjocura de trup, care de la botez devine Templu al Duhului Sfant .
   Acestia nu batjocoresc doar trupul ci si creatia lui Dumnezeu (cea mai desavarsita )si anume ,Omul .
   Dumnezeu a pedepsit asemenea specimene ,cu foc si pucioasa cazute din cer si tu nu i-ai exclude din societate ,de ce ?
   Ca sa luam toti si copiii nostri” invataminte” de la ei ?
   Pai daca -i netezim pe crestet draga Monica , se va umple tara de sodomiti ,din naivitatea unora ca tine .
   Este ca si cum ti-ar fi mila de Scaraoshi, sa nu-si piarda serviciu si sa faca parte din societate pe langa toti oamenii normali .
   .

   Apreciază

   • Monica said, on februarie 25, 2012 at 7:40 pm

    Asta cu dreptul de mostenire e unul din motivele cele mai des invocate ca sa aibe dreptul sa se casatoreasca.
    Adica cum intre sot si sotie daca unul pateste ceva cel care ramane in viata mosteneste averea ei spun ca si ei vor sa fie legitim casatoriti ca daca se intampla ceva unuia dintre ei sa mosteneasca celalat toate bunurile

    De aia eu ziceam ca guvernele nu ar trebui sa legalizeze casatoriile intre persoane de acelasi sex ci mai bine sa isi faca ei testamente.
    Acum eu nu stiu ce cer homosexualii in Romania ca eu sunt plecata din tara dar cam astea le cer pe unde sunt eu.
    De mila nu mi-e mila de ei dar excluzindu-i din societate nu se rezolva problema ci devin si mai inraiti si porniti sa zbiere dupa drepturi.
    Sunt tari in lume unde este interzisa homosexualitatea si totusi raul merge inainte .
    Asa cum in vremurile biblice oamenii cetatii nu au putut face nimic(ca putini au fost cei drepti ca Lot) nici noi nu avem ce face si tot Dumnezeu va interveni asa cum si atunci a facut-o.
    Iar daca aplicam solutiile tale de neiertare chiar ca niciodata nu se vor mai intoarce la normalitate ca poate unii sunt framantai in sufletul lor si nu le place unde se afla si cu ajutorul societatii,a bisericii se pot intoarce de pe drumul pierzaniei.
    Tocmai de aia zic ca nu sunt de acord cu solutii extreme si nu din naivitate cum crezi tu.

    Apreciază

   • Maria said, on februarie 26, 2012 at 12:42 am

    Monica ,
    De ce te raportezi permanent ,la vremurile biblice ale vechiului testament ,cand avem lege clara ce duce la mantuire ,lasata de Hristos ,care a venit si s-a jertfit ,tocmai pentru ca aceste pacate ale omenirii din acea vreme se inmultise atat de mult incat ,oamenii nu se mai fereau unii de altii cand se desfranau in acest fel si-l faceau in vazul tuturor .
    Dovada ca in cele doua cetati nu era niciun om drept ,decat Lot ,care nici el nu era din tinut .Acesti sodomiti din zilele noastre ,traiesc printre oameni crestini ,conosc gravitatea pacatului ,pretind cu nerusinare sa li se permita sa aiba o societate a lor ,sa fie integrati ca si oameni normali ,cu alte cuvinte sa-i acceptam .
    Pacat ca romanii nostri care sunt plecati din tara (ca tine dupa cum ai spus )se integreaza cu usurinta in acest concept .
    La vremea aceea cand Dumnezeu „a intervenit „,(eu zic ca a pedepsit crunt) ,Dumnezeu a fost ingaduitor ,cerand sa fie cel putin un drept in ambele cetati ,pornind de la un numar mai mare si in descrestere ajungand la unul ,dar acum Dumnezeu va pedepsi lumea in „bloc „,si pe cei buni ,pe langa cei rai .
    Si te intreb : Cum ai putea tu sa lucrezi intr-un birou ,sa zicem ,avand coleg/colegi ,din acesti sodomiti ,cand diavolul i-a facut schimonositi (au figuri demente si respingatoare )si sunt capabili de orice nelegiuire ,avand in ei pe diavol ,in loc de Duhul Sf ?Eu ia-si trata ca pe niste diavoli in chip de om .
    Societatea trebuie sa-i respinga ,pt ai descuraja si nu sa le faca pe plac ,sa le acorde drepturi ,pt a-i inmulti .
    Aceste „cete „de sodomiti si de demonizati ,s-au inmultit din acest motiv ,in tarile ne-ortodoxe si fara Dumnezeu .
    Sa inteleg de la tine ,ca „solutiile mele de ne-iertare „este faptul ca nu-i accept ,iar solutiile tale de iertare ,ar fi ca-i accepti ,sa fie integrati in societate ,printre oamanii normali ?
    Sa stii ca sodomitii ,nu sunt iertati de Dumnezeusisi ajung in iad .
    Vor fi iertati de Dumnezeu ,numai daca vor iesi din acest cumplit pacat ,dupa o pocainta pe masura pacatului .
    Si „solutiile extreme”,daca nu se vor pocai ,vor fi iadul pt ei .

    Apreciază

   • Monica said, on februarie 26, 2012 at 4:37 pm

    Maria lupta noastra nu trebuie sa fie cu homosexualii ci cu guvernul ca sa nu le acorde nici un drept special si sa nu educe generatia tanara in scoli si institutii sa ii accepte ca si cum ar fi o chestie normala.
    Ar trebui sa fie condusa in asa fel campania impotriva lor incat sa stea ca strutii cu capul in nisip si sa nu ceara tot felul de aberatii.
    De aia zic ca e inutil sa luptam direct impotriva lor si sa ii excludem din societate pe motivul asta.
    Se zice si pe buna dreptate ca trebuie sa uram pacatul si nu persoana care il face.
    Si asa cum spui si tu, pretul cel mai groaznic e sa nu se indrepte si sa isi piarda mantuirea .

    Apreciază

 9. kosk said, on februarie 25, 2012 at 5:27 pm

  da, numai ca in „uniunea europeana” moralitatea s-a relativizat iar „spiritualitatea” crestina s-a transformat in politeism(paganisme). solutia problemei ar fi..prea radicala ,nu o doreste „majoritatea”.

  Apreciază

 10. Alexandru(Fulger) said, on februarie 25, 2012 at 5:58 pm

  Un lucru pe care elitele nu le inteleg este ca legile lor anticrestine sunt bine gandite dar nu sunt perfecte si asta ne poate ajuta pe noi sa indreptam o lege care este impotriva noastra sa o indreptam impotriva lor.

  Apreciază

 11. STOP RFID 666 said, on februarie 25, 2012 at 6:17 pm

  http://www.jurnalul.ro/observator/crima-copil-brasov-605302.htm

  Apreciază

 12. STOP RFID 666 said, on februarie 25, 2012 at 6:19 pm

  http://www.jurnalul.ro/externe/razboi-coreea-605298.htm

  Apreciază

 13. Pr.Alexandru said, on februarie 25, 2012 at 8:28 pm

  Iată mai pe larg o altă scrisoare împotriva desfrâului instituționalizat, a PS Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei:
  http://acvila30.wordpress.com/2012/02/24/episcopul-gurie-impotriva-casatoriilor-de-proba-axios/

  Apreciază

 14. stef said, on februarie 25, 2012 at 10:33 pm

  Un pachet de interviuri bine organizate in acest documentar despre MUAMMAR GADDAFI si motivele reale pentru care a fost asasinat de oculta satanista – Merita un articol separat

  Apreciază

 15. marian said, on februarie 26, 2012 at 12:51 am

  Iata cat de cumplit e satanismul criminalilor occidentali!!!

  US Soldiers Killing Sheep With A Baseball Bat WARNING GRAPHIC

  Ar fi bine sa ne interzicem noi, noua insine, sa mai luam vreun minim contact cu tot ce inseamna vest.
  Nu contest ca o fi existand sadismul asiatic, ferocitatea arabilor, dar, cultul pentru sodomie, pentru moarte, de la satana alba iudeo-masonica se trage, cel putin, de cateva sute de ani.

  Apreciază

 16. Elena Nistor said, on februarie 26, 2012 at 10:15 am

  Scoala , Biserica si familia sunt temelia educatiei copiilor unde se pun bazele formarii intelectuale si morale ale fiecarui copil . Vedem destule rataciri in societate si in mijloacele mass-media (televizor , reviste , internet). Sa incercam sa-i protejam pe copii de aceste pacate stigatoare la cer si sa respingem orice actiune care distruge sufletul si viitorul nostru.

  Apreciază

 17. Ioan C. said, on februarie 26, 2012 at 10:53 am

  21. POSTUL (necesitatea lui)

  „Să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea.” (I Corinteni 7:5)
  „Hirotonindu-le preoţi în fiecare biserică, rugându-se cu POSTIRI, i-au încredinţat pe ei Domnului în Care crezuseră.” (Faptele Apostolilor 14:23)
  „Iisus a zis către ei: Puteţi, oare, să faceţi pe fiii nunţii să postească, cât timp Mirele este cu ei? Dar vor veni zile când Mirele se va lua de la ei; ATUNCI VOR POSTI în acele zile.” (Luca 5:34- 35)
  „El le-a zis: Acest neam de demoni cu nimic nu poate ieşi, decât numai cu rugăciune şi cu post.” (Marcu 9:29)
  Insusi Domnul a postit: „După ce a postit patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi, la urmă a flămânzit.” (Matei 4:2)
  CUM POSTIM
  „Când postiţi, nu fiţi trişti ca făţarnicii; că ei îşi smolesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă, şi-au luat plata lor. Tu însă, când posteşti, unge capul tău şi faţa ta o spală,
  Ca să nu te arăţi oamenilor că posteşti, ci Tatălui tău care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.” (Matei 6:16- 18)
  „Nu ştiţi voi postul care Îmi place? – zice Domnul. Rupeţi lanţurile nedreptăţii, dezlegaţi legăturile jugului, daţi drumul celor asupriţi şi sfărâmaţi jugul lor. Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăposteşte în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l şi nu te ascunde de cel de un neam cu tine. 8. Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi tămăduirea ta se va grăbi. Dreptatea ta va merge înaintea ta, iar în urma ta slava lui Dumnezeu. Atunci vei striga şi Domnul te va auzi; la strigătul tău El va zice: Iată-mă! Dacă tu îndepărtezi din mijlocul tău asuprirea, ameninţarea cu mâna şi cuvântul de cârtire, Dacă dai pâinea ta celui flămând şi tu saturi sufletul amărât, lumina ta va răsări în întuneric şi bezna ta va fi ca miezul zilei.” (Isaia 58:6- 10)

  FELURILE POSTULUI

  1. Postul negru

  „Iisus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan şi a fost dus de Duhul în pustie, timp de patruzeci de zile, fiind ispitit de diavolul. Şi în aceste zile nu a mâncat nimic; şi, sfârşindu-se ele, a flămânzit.” (Luca 4:1- 20)

  „După ce a postit patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi, la urmă a flămânzit.” (Matei 4:2)

  2. Postul aspru ( sărăcăcios)

  „Acest Ioan avea îmbrăcămintea lui din peri de cămilă, şi brâu de curea împrejurul mijlocului lui, iar hrana lui era acride şi miere sălbatică.” (Matei 3:4 în Biblia 1914)

  3. Postul obişnuit (legume şi fructe)

  „A grăit Daniel către supraveghetorul pe care căpetenia famenilor îl pusese peste Daniel, Anania, Misael şi Azaria: „Încearcă o dată cu servii tăi timp de zece zile şi dă-ne să mâncăm bucate din ZARZAVATURI şi să bem apă! Apoi să te uiţi la chipurile noastre şi la chipul tinerilor care mănâncă din bucatele regelui şi cum ţi se va părea, aşa fă cu supuşii tăi!” Atunci el le-a ascultat această rugăminte şi a încercat timp de zece zile. Şi după un răstimp de zece zile, ei arătau mai frumoşi şi mai graşi la trup decât toii tinerii care mâncau din bucatele regelui. Atunci supraveghetorul le-a înlocuit mâncarea lor şi vinul – băutura lor – şi le-a dat MÂNCĂRURI DE LEGUME.” (Daniel 1:11- 16)

  Biserica a dat deslegări la vin şi peşte în unele zile de post deoarece şi Domnul Iisus a consumat peşte şi vin:

  „Zicând acestea, le-a arătat mâinile şi picioarele Sale. Iar ei încă necrezând de bucurie şi minunându-se, El le-a zis: Aveţi aici ceva de mâncare? Iar ei i-au dat o bucată de peşte fript şi dintr-un fagure de miere. Şi luând, a mâncat înaintea lor.” (Luca 24: 40- 43)

  „A venit Fiul Omului, mâncând şi bând şi spun: Iată om mâncăcios şi băutor de vin, prieten al vameşilor şi al păcătoşilor. Dar înţelepciunea s-a dovedit dreaptă din faptele ei.” (Matei 11:19)

  https://saccsiv.wordpress.com/2011/08/19/mic-indrumar-biblic-ortodox-ce-putem-raspunde-neoprotestantilor/

  Apreciază

 18. Grumpy said, on februarie 26, 2012 at 11:13 am

  O emisiune revelatorie, din care am aflat multe despre conspiratia „curcubeului” – urmariti-o cu atentie – asta e chiar ON-topic: http://vimeo.com/21010247

  Apreciază

 19. Raluca said, on februarie 26, 2012 at 12:04 pm

  Am o nedumerire. Va rog sa-mi spuneti fratilor, care stiti, daca acesta scrisoare este scrisa de Pr.Justin Parvu?
  http://www.sfantulioanrusul.ro/eveniment/98/scrisoare-deschis%C4%83-poporului-rom%C3%A2n-transmisa-de-arhimandritul-iustin-parvu-mesajul-t%C4%83bli%C5%A3elor-de-la-t%C4%83rt%C4%83ria.html

  Apreciază

  • cezar said, on februarie 26, 2012 at 1:42 pm

   sa incercam sa ne rugam mai mult si sa abordam mai putin subiecte care fac sminteala…sa fim mai iertatori cu cei de langa noi , sa nu uitam a inmulti milostenia , a ierta pe cel ce ne greseste , a fi mai ingaduitori cu cei „mai putin credinciosi ” decat noi …Doamne ajuta si post cu folos

   Apreciază

   • danutza said, on februarie 26, 2012 at 4:03 pm

    bine spus si de folos, desi subiectele de aici eu nu le gasesc smintitoare, ci folositoare pt desteptarea cat mai multora. trebuie sa aflam adevarul de undeva, caci mass media ne arat bdaor ce vor ” ei” .
    e adevarat ca mai sunt si frati care comenteaza nepotrivit, dar poate se vor indrepta…
    cu ocazia asta vreau si eu sa-mi cer iertare daca am suparat, am smintit, am nedreptatit pe alti frati. sa avem inimile deschise si mintea treaza si sa cerem de la bunul Dumnezeu mila si sa sporim duhovniceste.
    Doamne-ajuta!

    Apreciază

 20. daniel said, on februarie 28, 2012 at 8:04 am

  Barbatul are trupul sau si femeia are trupul ei.
  Este la mintea cocosului ca femeia se uneste cu barbatul.
  Homosexualitatea este ilogica.

  Daca era ingaduita homosexualitatea atunci toti oamenii, femei si barbati aveau acelasi trup, fara organe corporale masculine si fara organe corporale feminine.

  Homesexualitatea rezista tocmai pentru ca granita dintre bine si rau este stearsa complet, mandria este foarte raspandita si inimile sunt ratacite.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: